فهرست مطالب

مدیریت بحران - سال نهم شماره 2 (پیاپی 18، پاییز و زمستان 1399)

نشریه مدیریت بحران
سال نهم شماره 2 (پیاپی 18، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سهراب عبدالله زاده*، تینا نامداری صفحات 5-17

    با توجه به رشد پنج برابری وقوع حوادث غیرمترقبه در دهه های گذشته و افزایش هزینه های جانی و مالی ناشی از آن، مدیریت زنجیره ی تامینامداد به عنوان راه حلی مناسب به منظور کاهش هزینه های مختلف بحرا ن ها همواره مورد توجه سازما نهای بشردوستانه قرارگرفته است. یکی اززمینه های مهم در این حوزه مسیریابی وسایل نقلیه است که نقش مهمی در بهبود خدمت رسانی به آسیب دیدگان دارد. با وجود اینکه تحقیقاتمتعددی در این زمینه انجا م گرفته، اما مد لهای ارایه شده غالبا یک دورهای و تک کالایی بوده و شرط مجاز بودن کمبود کالاهای امدادی منظور نشدهاست. به همین منظور در این پژوهش یک شبکه زنجیره ی تامین امداد چند دوره ای و چند محصولی پیشنهاد شده که دربردارنده سه بخش مراکزنگهداری وسایل نقلیه، مراکز توزیع کالاهای امدادی و پناهگاه هاست. مدل پیشنهادی با هدف به حداقل رساندن تقاضای تامین نشده به مسیریابیوسایل نقلیه به صورت پویا می پردازد. در صورت مازاد بودن مقدار تقاضا در پایان دوره های عملیاتی، میزان کمبود کالا را به تفکیک هر پناهگاهمشخص می کند. به منظور اعتبارسنجی مدل پیشنهادی از اطلاعات منطقه ی چهار شهر تهران برگرفته شده و با بهره گیری از نرم افزار گمز حل شدهاست. نتایج به دست آمده از حل عددی مدل نشان داد که کلیه عملیات امدادی در راستای تامین حداکثری تقاضا انجام گرفته و زمان نقل وانتقالوسایل نقلیه نیز به نحو مطلوبی مدیریت می شود. با بهره گیری از مدل پیشنهادی میزان حمل کالاهای امدادی توسط وسایل نقلیه در هر دورهمشخص می شود. درنهایت به منظور بررسی مدت زمان اجرای مدل در ابعاد مختلف تحلیل حساسیت شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، مسیریابی پویا، چندمحصولی، تقاضای تامین نشده، زنجیره ی تامین بشردوستانه
  • سید حسین سیدی، سید محمدعلی خاتمی فیروز آبادی*، مقصود امیری، محمدتقی تقوی فرد صفحات 19-31

    امدادرسانی به آسیب دیدگان یکی از مهمترین مراحل مدیریت بحران است که باید پیش از رخداد حادثه برای آن برنامه ریزی کرد. امدادرسانیبه موقع و بهره ور خسارات جانی و مالی را به شدت کاهش خواهد داد. با توجه به این ضرورت در این مقاله مدل ریاضی عدد صحیح مختلط دو هدفهمکانیابی چندگانه نقاط انتقال و تسهیلات جهت تشکیل زنجیره امدادرسانی در زمان بحران زلزله ارایه شده که تسهیلات شامل بیمارستان، مرکز امداد،انبار و پناهگاه هستند. غربالگری مجروحین بر اساس سیستم تریاژ، ارایه خدمات درمانی سرپایی به مجروحین سبز در نقاط انتقال، انتقال مجروحین زردبه مراکز امداد، انتقال دوگانه هوایی و زمینی مجروحین قرمز به بیمارستان، توجه به نوع کالای مورد نیاز در هر نقطه و در نهایت اضافه کردن محدودیت بودجه جهت راه اندازی تاسیسات، مفروضات مقاله در توسعه مدل مکان یابی نقاط انتقال و تسهیل است. جهت بررسی کارکرد مدل در شرایط واقعی، مطالعه موردی در مناطق جنوب مرکزی تهران صورت گرفت. مدل یک بار با تعداد تسهیلات مشخص و بار دیگر با در نظر گرفتن محدودیت بودجه حل شد که در حالت دوم نتایج بهتر و کاربردی تری به دست آمد. با افزایش بودجه تعداد نقاط انتقال افزایش پیدا می کند که نشان دهنده اهمیت این تسهیلات درکاهش زمان امدادرسانی است. از این رو تاسیس نقاط انتقال یک راهبرد موثر در بهره وری فرآیند امدادرسانی است. توجه به پراکنش بیمارستا ن ها در سطح شهر برای احداث بیمارستا نهای تازه، ایجاد زیرساخت های امداد هوایی در بیمارستان ها، شناسایی ساختمان های مقاوم جهت تغییر کاربری در بحران به عنوان تسهیلات پشتیبان و آموزش فرآیند امدادرسانی به شهروندان از راهکارهای مهم در کارکرد صحیح زنجیره امدادرسانی است.

    کلیدواژگان: نقطه انتقال، مکا نیابی، تخصیص، بحران
  • شیرین علیزاده، رضا حسن زاده* صفحات 33-43

    بحران حادثه ای است که سبب آسیب، ویرانی، مرگ و رنج بشر و تخریب سلامت انسان هنگام حادثه و بعد از آن می شود. این حوادثبه طور طبیعی یا به وسیله بشر به طور ناگهانی به وجود می آیند. از بیشتر خسارت های بشری و خرابی ها می توان با پیش بینی های بهتر وبرنامه ریزی های خاص جلوگیری کرد. تعیین بهترین مکان هنگام وقوع حادثه برای جلوگیری از تلفات بیشتر امری ضروری است. مکان هایامدادرسانی باید طوری انتخاب شوند که پس از وقوع حادثه در کمترین زمان ممکن به تقاضای آسیب دیدگان پاسخ دهند. بعد از وقوعبحران نیروهای امدادی، کالاهای امدادی و تجهیزات مورد نیاز برای امدادرسانی حادثه دیدگان به مناطق حادثه دیده اعزام می شوند. ازاین رو مکان انبارهای از قبل تعیین شده در تسهیل امدادرسانی نقش بسیار مهمی دارند. بنابراین انتخاب محل هایی مناسب برای انبارها ازاهداف اصلی ما در این مقاله است. در این مقاله یک مدل دو هدفه خطی برای مرحله آماده سازی بحران برای تعیین بهترین مکان ها برایامدادرسانی در نظر گرفته شده است. اهداف ما به حداقل رساندن حداکثر وزن مکان ها و هزینه هاست که با توجه به محدودیت ها، در نظرگرفتن حداکثر فواصل مجاز با مکان های آسیب دیده، جاده های اصلی و بیمارستان های مجهز مسئله مکان یابی تخصیص مدل سازی شدهاست. مسایلی در ابعاد مختلف طراحی شده و با استفاده از سه روش دقیق برنامه ریزی آرمانی، LP متریک و مجموع وزنی حل شده است.نتایج حاصل از نظر معیارهای مختلف همچون اهداف و زمان مورد مقایسه قرار گرفتند و نتایج آن بیان شد.

    کلیدواژگان: لجستیک امداد، مکا نیابی تخصیص، مدیریت بحران، بهینه سازی دو هدفه
  • مهدی ابراهیمی نژاد*، محبوبه عسکری، سجاد سیوندی پور صفحات 45-56

    هر ساله بلایای طبیعی در سراسر جهان مرگ ومیر، آسیب های جسمی و بیماری های زیادی را به بار می آورند. در دهه های اخیر، بلایاو آثار آنها در تمام جهان سیر تصاعدی داشته و علل زیادی باعث افزایش بروز و تلفات ناشی از آن شده است. از این رو توسعه و تقویتامکانات ملی مخصوصا منابع انسانی برای کاهش تاثیر بلایای طبیعی کاملا ضروری به نظر می رسد. با توجه به اهمیت موضوع، تحقیقحاضر به دنبال اثربخشی عوامل موثر برای بالا بردن کارایی تیم در هنگام وقوع بحران است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی واز جهت ماهیت و روش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری این پژوهش کلیه ی تیم های عملیاتی جمعیت هلال احمراستان کرمان است. جامعه مورد مطالعه شامل 210 نفر است که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه برابر با 135 نفر محاسبه شد.برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد که چهار مولفه فرهنگ سازمانی، اخلاق حرف های، رهبری، دانش کار وهمچنین متغیر اثربخشی تیم را بررسی کرد. پایایی پرسش نامه یادشده 0.799 و روایی آن مورد تایید کارشناسان قرار گرفت. برای تجزیهو تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و Smart PLS2 استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که متغیرهای دانش کار، اخلاقحرف های و رهبری بر اثربخشی تیم تاثیر مثبت داشته، اما فرهنگ سازمانی بر اثربخشی تیم تاثیری نداشت.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، اخلاق حرفه ای، رهبری، دانش کار، اثربخشی تیم
  • محمدرضا زاهدی*، مسعود دارابی، محمد فرسی صفحات 57-67

    این مقاله به ارایه الگویی برای تدوین و بازنمایی نقشه دانش یک واحد پژوهشی در شرایط بحرانی با رویکرد شناسایی مهارت ها و تخصص هامی پردازد. برای این کار مباحثی مانند تعاریف نقشه دانش و انواع آن، علت ترسیم نقشه دانش و اصول کلیدی ترسیم آن، طبقه بندی نقشه های دانش،مزایا و معایب این گونه نقشه ها و موردکاوی های انجام شده بررسی شدند. سپس با تحلیل نقاط قوت و ضعف موردکاوی های یادشده، یک الگوی ششمرحله ای برای بازنمایی نقشه دانش در یک واحد تحقیقاتی ارایه شد که شامل شش گام 1. تعیین حوزه دانشی 2. شناسایی سرپرستان و مدیران عملیاتی3. استخراج روابط بین کارکنان و همچنین فرادانش مربوط به افراد 4. استخراج اطلاعات و دانش افراد 5. ترسیم نقشه دانش و 6. فراهم کردن مکانیسمروزآمدسازی و تحلیل نقاط قوت و ضعف است.

    کلیدواژگان: شرایط بحرانی، نقشه دانش، الگوی نقشه دانش، بازنمایی نقشه دانش، نقشه سرمایه دانش
  • محمدرضا عدالت سروستانی*، محمدرضا شهرکی صفحات 69-82

    باتوجه به تغییرات سریع و گسترده زنجیر هی تامین، سازمان ها برای بقا در چرخه ی رقابت و برای اجرای مدیریت اثر بخش زنجیره تامین می بایستفرآیند شناسایی و ارزیابی دقیق ریسک را انجام دهند. زنجیره تامین شامل ساختار متنوعی است و در حالی که امروزه تنوع محصولات برای رفع نیازهایمشتریان بسیار زیاد شده، توانایی تولید سفارشی که در واقع همان ساختار مهندسی طبق سفارش) ETO (است، یک مزیت رقابتی محسوب می شود.بررسی پیشینه ی پژوهش نشان می دهد که در رابطه با شناسایی و رتبه بندی ریس کهای زنجیره تامین مهندسی طبق سفارش مطالعات اندکی انجامشده است. در مواقعی که به دلیل کمبود نیروی متخصص و یا محدودیت زمانی، اطلاعات اندکی وجود دارد؛ برخی از مدل های موجود رتبه بندی دقیقیاز ریسک های زنجیره ی تامین ارایه نمی دهند. جهت رفع این مشکل در این مقاله از روش نمونه گیری مجدد ج کنایف استفاده شده است. از آنجاییکه تعیین مقدار دقیق ریسک در واقعیت امری مشکل است، بدین منظور از روش تحلیل بازه ای برای برآورد ریس کها به شکل بازه با توجه به مفهومفاصله اطمینان و نظرات متخصصان استفاده شده است. بنابراین در این مقاله با استفاده از روش نمونه گیری مجدد جک نایف همراه با تحلیل بازه ای بهارزیابی و رتبه بندی عوامل موثر بر مدیریت ریسک زنجیره تامین مهندسی طبق سفارش پرداخته شده است. نتایج محاسبات به روش نمونه گیری مجددجک نایف و تحلیل بازه ای نشان می دهد که دسته ی ریسک های وابسته به سفارش، ریسک های محیطی و ریسک های عملیاتی بیشترین اولویت را دربین ریسک های زنجیره تامین مهندسی طبق سفارش دارا هستند.

    کلیدواژگان: ریسک های زنجیره تامین مهندسی طبق سفارش، روش نمونه گیری مجدد جک نایف، تجزیه و تحلیل بازه ای
  • محمود مدیری* صفحات 83-98

    توجه ناکافی به مدیریت بحران باعث ایجاد خسارات زیادی می شود. بنابراین نیاز به بهبود در تمام فرآیندهای مدیریت بحرانبرای مقابله با بلایا و فاجعه از طریق شناسایی و تعیین تعامل و روابط بین عوامل بحرانی موفقیت بسیار ضروری است. تحقیق حاضر ازلحاظ هدف، تحقیق کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی-اکتشافی است. از طریق مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگانعوامل بحرانی موفقیت در مدیریت بحران شناسایی شدند. عوامل شناسایی شده با کسب نظرات 15 نفر از خبرگان سازمان مدیریت بحرانو اساتید دانشگاهی به روش دلفی فازی بوم یسازی و در چهار دسته اصلی «سیستم های فناوری و اطلاعاتی « ،» عملیاتی « ،» سازمانی » و«نیروی انسانی » انتخاب شد. در ادامه داده ها با استفاده از پرسش نامه مقایسات زوجی و به روش میدانی گردآوری و با رویکردهای ترکیبیتصمیم گیری چند معیاره فازی و کدنویسی در نرم فزار اکسل تحلیل داده ها صورت گرفت. در این تحقیق از روش فرآیند تحلیل شبکه ای براساس دیمتل فازی برای تعیین تعامل، وزن دهی و میزان اهمیت عوامل استفاده شده است. یافته های دیمتل فازی نشان داد که عامل اصلی«عملیاتی » بیشترین تاثیر را به ترتیب از عوامل «سازمانی « ،» سیستم های فناوری و اطلاعاتی » و «نیروی انسانی » برای موفقیت در مدیریتبحران می پذیرد و عوامل «سازمانی » موجب بهبود سیستم می شود. عامل اصلی «عملیاتی » و زیرعامل «تیم های واکنش » بیشترین اهمیترا برای موفقیت در مدیریت بحران دارد. با توجه به نتایج این تحقیق انتظار می رود تا مدیران با برنامه ریزی مناسب و توجه کافی به عواملپراهمیت و چگونگی روابط بین آنها عملکرد مدیریت بحران را ارتقا دهند.

    کلیدواژگان: بحران، مدیریت بحران، عوامل بحرانی موفقیت، رویکردهای تصمیم گیری چند معیاره فازی
  • ساره رودباری، محمدعلی نکوئی*، روح الله طاهرخانی صفحات 99-111

    زیرساخت های حیاتی پایه و اساس هر جامعه ای را شکل می دهند. زندگی روزمره انسان ها تا حد بسیار زیادی به فعالیت این زیرساخت هاوابسته است و جالب تر اینکه تمامی زیرساخت ها برای ادامه عملکرد به یکدیگر نیز وابسته اند. مثلا زیرساخت آب چگونه می تواند بدونوجود زیرساخت برق به ادامه فعالیت های خود بپردازد؟ در این مقاله هدف آنالیز جذابیت زیرساخت آبرسانی در منطقه ای فرضی از تهراناست که به دلیل مسایل و محدودیت های موجود نمی توان نام آنرا بیان کرد. با استفاده از روش گیم تیوری این آنالیز جذابیت انجام دادهشد. به منظور انجام آنالیز جذابیت دارایی های شبکه آبرسانی شناسایی و تهدیدات محتملی که می تواند در این شبکه به وقوع بپونددتعیین شد. سپس با در نظر گرفته دو بازیکن شبکه آبرسانی به عنوان مدافع)بازیگر B(و متخاصم با عنوان بازیکن مهاجم)بازیگر A(آنالیزجذابیت صورت گرفت. در پایان نتیجه گرفته شد که روش گیم تیوری روشی موثر در آنالیز زیرساخت ها محسوب می شود و با استفاده از آنمی توان به نتایج مطلوبی دست یافت. در این پژوهش با استفاده از آنالیز جذابیت گیم تیوری محقق شد که در شبکه آبرسانی تحت مطالعهتصفیه خانه آب و پس از آن مخازن و منابع آب از بیشترین جذابیت برای حمله دشمن برخودار هستند.

    کلیدواژگان: زیرساخت، شبکه آبرسانی، آنالیز جذابیت، گیم تئوری
  • ناصر مهردادی، غلامرضا نبی بیدهندی، اکبر امامی* صفحات 113-125
    تامین آب شرب در مواقع بحرانی از جمله زلزله در کلانشهری همچون تهران مهمترین پارامتر جهت حفظ حیات و تداوم عملیات امدادرسانیاست. در این پژوهش کوشش شد با محوریت یکی از مناطق شش گانه آبفای شهر تهران که عمدتا دارای بافت فرسوده است، به بررسی انواع روش هایآبرسانی اضطراری در مواقع زلزله پرداخته و در ادامه به صورت ویژه نقش مخازن اضطراری)همیشه در مدار شبکه توزیع(در جهت تامین کمی و کیفیآب در حداقل سه روز اول وقوع بحران ها را نشان داده تا از آن به عنوان آب انبارهای نسل تازه رونمایی کند.نتایج حاصل از تحلیل ها و مد لسازی های هیدرولیکی انجام شده درباره ابعاد، جزییات اجرایی، نحوه اتصال و استقرار مخازن اضطراری نشانمی دهد که با توجه به گردش مناسب آب در این مخازن می توان در حالت عادی از آنها به عنوان بخشی از شبکه توزیع بهره برد؛ در حالی که در مواقعاضطراری با استفاده از یک شیر هوشمند مخصوص ارتباط مخزن با شبکه توزیع قطع می شود. در این حالت آب ذخیره شده در این مخازن که شعاعیمعادل هزار متر را پوشش خواهند داد، با استفاده از پمپ های دستی، بنزینی و... خارج و جهت مصرف مردم حادثه دیده توزیع می شود.با توجه به برآوردهای آژانس همکاری های بین المللی ژاپن] 1[یا جایکا) JICA (در صورت وقوع زلزله ای با بزرگی حدود 7 ریشتر، دسترسی حدود چهار میلیون نفر از شهروندان تهران به مدت حدود 82 روز به آب آشامیدنی لوله کشی قطع خواهد شد؛ در صورتی که با اجرای این طرح انتظار می رود جمعیت بی آب به حدود یک میلیون نفر و زمان هم به مدت 30 روز کاهش و موجب صرفه جویی حدود 400 میلیون دلاری در هزینه و خسارات پس از زلزله احتمالی شهر تهران شود.
    کلیدواژگان: بحران، مخازن اضطراری، زلزله، بهین هسازی، شبکه توزیع آب
  • محمد تقوی زواره*، حمیدرضا صارمی، مجتبی رفیعیان صفحات 127-137

    سوانح طبیعی که جزیی از فرآیند زندگی بشر به شمار می رود، به عنوان چالشی اساسی برای نیل به توسعه پایدار جوامع انسانی مطرح هستند. ازاین رو دیدگاه غالب از تمرکز برروی صرفا کاهش آسیب پذیری به افزایش تاب آوری در برابر سوانح تغییر پیدا کرده است. تاب آوری به عنوان «میزانتخریب و زیانی که یک سیستم قادر است جذب کند، بدون آنکه از حالت تعادل خارج شود » و «میزان توانایی یک سیستم برای خود سازماندهیدر شرایط مختلف » تعریف می شود. این پژوهش با هدف شناسایی وضعیت آسیب پذیری فضاهای شهری محله زرگنده تهران و اتخاذ راهکارهاییبرای تاب آور کردن فضاهای آسیب پذیر انجام شده است. این پژوهش کاربردی است و با استفاده از روش تحقیق کمی و رویکرد توصیفی-تحلیلی بهاستخراج شاخص های تاب آوری کالبدی و سنجش آنها در محدوده مطالعه می پردازد. برای نهایی کردن شاخص ها از پرسشنامه متخصصان علومشهری و در راستای اولوی تبندی آنها از روش تحلیل سلسله مراتبی) AHP (استفاده شده است. نتایج ارزیابی نشان می دهد بافت و فضاهای شهریبخش های مرکزی و شرقی محدوده به علت وجود فرسودگی، معابر کم عرض، مشکلات دسترسی و تراکم بالای جمعیتی آسیب پذیرتر از سایر پهنه هاهستند. در نهایت می توان با اتخاذ راهکارهایی برای کاهش ضعف سیستم های کالبدی در فضاهای شهری و نیز اموزش و فرهنگ سازی جامعه محلیدر مواجهه با سوانح طبیعی، در راستای ارتقای تاب آوری محدوده گام برداشت.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، تاب آوری، تا بآوری کالبدی، فضاهای شهری، محله زرگنده
|
  • Sohrab Abdollahzadeh *, Tina Namdari Pages 5-17

    Regarding the five-fold increase in unexpected accidents in the past decade and the increase in its human and financiallosses, the relief supply chain has always been considered by humanitarian organizations as a suitablesolution to reduce the cost of disaster. One of the most important fields in this area is the routing of vehicles, whichhas an important role in improving service to the injured. Undoubtedly, the selection of inappropriate routes forvehicles has a negative effect on timely and suitable relief operations. Several studies have been conducted in thisregard, the models presented by them are often periodic and single-product, and the demand shortage of sheltersis not permitted. In this research, a multi-product relief chain network has been proposed, including three mainareas: vehicle maintenance centers, distribution centers for relief supply chains and shelters. The proposed mathematicalmodel, with a goal to maximizing the supplied demand, by a minimum of vehicle and time, addresses thedynamically routing of vehicles. In the event of excess demand, at the end of the operational periods, the amountof unsupplied demand for each type of product will also be determined in terms of each shelter. In order to validatethe proposed model, information of the 4th district of Tehran province, which is published in the basic papers, isutilized and has been solved by GAMS software. The results of the numerical solution of the model showed thatall relief operations are in order to maximize the supply of demand in the shortest time. Also, the amount of unsupplieddemand for shelters, the amount and type of goods carried, and the route of each vehicle’s movement in eachperiod, are other outcomes of the model

    Keywords: Disaster Management, dynamic routing, multi-product, unsupplied demand, Humanitarian supply chain
  • Seyedhosein Seyedi, Seyedhosein Seyedi *, Msghsod Amiri, Mohammad Taghi Taghavi Fard Pages 19-31

    Relief of injuries is one of the most important stages of crisis management that should be planned for it before theincident. Timely and productivity relief will significantly reduce the financial and human losses. Considering thisnecessity, in this paper, proposed a mixed-integer mathematical model of multiple transfer points and facilities locationfor the formation of a relief chain during the earthquake crisis, which facilities includes hospitals, rescue centers,warehouses and shelters. Screening the injuries according to the triage system and providing outpatient health care atthe transfer points, transfer the yellow injuries to the relief centers, dual transfer of the red injuries to the hospital, payingattention to the type of goods needed at any point, and finally, adding budget constraint to set up facilities are the paper’sassumptions that developed the transfer points and facilities location model. To evaluate the model in real term a casestudy was conducted in south-central regions of Tehran. Model was once solved with specified number of facilities, andagain with consideration of budget constraint, in the second condition, better and more practical results were obtained. Asthe budget increases, the number of transfer points increases that indicating the importance of them in reducing the relieftime. Therefore, the establishment of transfer points is an effective strategy in the efficiency of the relief process duringa crisis. Attention to the distribution of hospitals in the city for the construction of new hospitals, the establishment of airrescue infrastructure in hospitals, identification of resistant buildings to change their use in crisis as a backup facility, andtraining the process of relief to citizens, are important solutions in the proper functioning of the relief chain

    Keywords: Transfer Point, Location, allocation, Disaster
  • Shirin Alizade, Reza Hassanzadeh * Pages 33-43

    Crises are the inevitable realities of human life; which is an accident that occurs naturally or suddenly orincreasingly by human and to address it, there is a need for urgent and fundamental measures. When thecrisis occurs, pre-determined storage locations will play an important role in relief; therefore, the selection ofsuitable places for warehouses is one of our main goals in this research. In this research, a bi-objective linearprograming model with integer variables is developed. The proposed model attempt to minimize total costalong with maximizing the minimum weight of open shelter areas while deciding on the location of shelter areas,the assigned population points to each open shelter area and controls the utilization of open shelter areas.In order to solve proposed model, some of well-known multi-objective, exact methods include a weightedsum method, LP-metric method, and goal programing approach are employed. Finally, the best open shelterareas with considering the minimum cost is obtained, which these results can be useful for crisis organizations.

    Keywords: Relief logistic, Location Allocation, Emergency management, Multi-objective optimization
  • Mehdi Ebrahiminejad *, Mahboobeh Askari, Sajjad Sivandi Pages 45-56

    Every year, natural disasters around the world cause death, physical damage and many diseases. In recentdecades, disasters and their effects throughout the world have been exponential, with many causes leadingto an increase in incidence and deaths. Has been. Hence, the development and strengthening of nationalfacilities, especially human resources, to reduce the impact of natural disasters is absolutely necessary. Consideringthe importance of the issue, the present study seeks to be effective factors in raising the team’s efficiencyduring the crisis. The present research is applied in terms of purpose and in terms of nature and method,a descriptive correlation type. The statistical population of this research is all the operational teams of the RedCrescent Society of Kerman province. The population of the study consisted of 210 people, using the Cochranformula, the sample size was 135. A researcher-made questionnaire was used to collect information that examinedfour components of organizational culture, professional ethics, leadership and work knowledge aswell as the effectiveness of the team. The reliability of the questionnaire was 0.799 and its validity was confirmedby experts. SPSS and Smart PLS2 software were used to analyze the data. Findings of the researchshowed that the variables of work knowledge, professional ethics and leadership of the team’s effectivenesswere positive, but organizational culture did not affect the team’s effectiveness

    Keywords: Organizational Culture, Professional Ethics, Leadership, work knowledge, team effectiveness
  • Mohammad Reza Zahedi *, Masoud Darabi, Mohammad Farasi Pages 57-67

    This paper presents a model for designing and representing a knowledge unit of a research unit in critical situationswith a skill recognition and expertise approach. To do this, topics such as definitions of the map of knowledgeand its types, the reason for mapping knowledge and its key principles of drawing, classification of knowledge maps,the advantages and disadvantages of such maps and case studies were studied. Then, by analyzing the strengths andweaknesses of the aforesaid, a six-step model was presented for representing the knowledge map in a research unitthat consists of six steps: 1. identifying the field of knowledge. 2. Identifying supervisors and operational managers.3. Extracting relationships between employees and also, meta-knowledge about people. 4. Extracting informationand knowledge of people. 5. Drawing up knowledge map. 6. Providing mechanism for updating and analyzingstrengths and weaknesses. The validation of the model was carried out in the form of a question from the expertsfamiliar with the basics of knowledge management and crisis management, including 9 sample samples available.

    Keywords: critical situation, Knowledge Map, Knowledge Mapping Pattern, Knowledge Map Representation, Knowledge Capital Map
  • Mohammad Reza Edalat Sarvestani *, Mohammad Reza Shahraki Pages 69-82

    Due to the rapid and extensive changes in the supply chain, organizations need to identify and evaluate the riskaccurately in order to survive in the competitive cycle and to implement effective supply chain management.The supply chain consists of a diverse structure, and while today the variety of products to meet the needs of customershas become vast, custom manufacturing capabilities, which are in fact the same engineering structure as theorder (ETO), are a competitive advantage. A preliminary study of the research shows that few studies have beencarried out on the identification and ranking of Engineering-to-order supply chain risks. There are few informationin the absence of experts or time constraints; some existing models do not provide accurate ranking of Engineeringto-order supply chain risks. In order to solve this problem, in this paper, Jackknife resampling method is used. Inaddition, it is difficult to determine the exact amount of risk in reality. For this purpose, the interval analysis methodfor estimating the risks in terms of the interval has been used according to the concept of the confidence intervaland the opinions of the experts. Therefore, in this paper, using Jackknife resampling method with interval Analysis,the evaluation and ranking of the factors affecting the management of Engineering-to-order supply chain risks hasbeen done. Calculation results of JackKnife resampling method and interval analysis shows that the categories ofrisks which is Dependent to order risks, Environmental’s risks and Operational risks have the most priority amongengineer-to-order supply chain risks.

    Keywords: Engineering-To-Order Supply chain risks, Jackknife resampling method, Interval Analysis
  • Mahmoud Modiri * Pages 83-98

    Inadequate attention to emergency management can cause a great deal of damage. Therefore, the need to improveall emergency management processes to address Catastrophe and disaster through identifying and determinationthe interaction and relationships between critical success factors is It is very necessary. This study, in perspectiveof purpose is applied research and in terms of data collection is descriptive-exploration. Critical success factors incrisis management identifying through library studies and interviews with experts. Factors identified localized byfuzzy Delphi method by the opinion of 15 experts from emergency Management Organization and university professors,and selected in four main categories: “Information and Technology Systems”, “Operational”, “Organizational”,and “Human Resources”. Then, data were collected by paired comparisons questionnaire and field methodand Data were analyzed by combining fuzzy multiple criteria decision-making and coding in Excel software. In thisstudy of fuzzy analytical network process based FUZZY DEMATEL method was used to determine the interaction,weighting and importance of factors. The findings of FUZZY DEMATEL showed that the ‘operational’ main factoris the most influenced of ‘organizational’, ‘information and information systems’ and ‘Human Resources’ factors foremergency management success, and ‘organizational’ factors improved system performance. “Operational” mainfactor and the “response teams” sub-factor are the most important for success in emergency management. Accordingto the results of this study, is expected to managers to improve the performance of emergency management withproper planning and attention to important factors and how their relationships.

    Keywords: Crisis, Emergency management, critical success factors, fuzzy multiple criteria decision-making approaches
  • Sareh Roudbari, Mohammad Ali Nekooie *, Roohollah Taherkhani Pages 99-111

    The vital infrastructure forms the foundation of any society. And the everyday life of humans depends to agreat extent on the operation of this infrastructure, and more interestingly, the infrastructure itself is dependenton one another for continuing to operate. Consider, for example, the infrastructure of water. How can itcontinue to operate without electricity infrastructure? The purpose of this paper is to analyze the attractivenessof water supply infrastructure, which is based on game theory. The theory of game theory is a mathematical approachthat was first introduced in the field of economics and then entered other disciplines. The water networkis always targeted at all major wars and hostilities as a fundamental basis. Considering the strategies of attackand resilience for the two countries, modeling of scenarios was done using the theory of games. After calculations,it was determined that among all the components of the water supply network of the refinery is of greatimportance. It was also determined that the theory of game theory is an effective method in the analysis of infrastructureand can be achieved with the desired results.

    Keywords: Infrastructure, Water Supply Network, attractivene Analysis, Game Theory
  • Naser Mehrdadi, Gholamreza Nabi Bid Hendi, Akbar Emami * Pages 113-125
    Abstract Drinking water in critical times such as an earthquake in a metropolitan area such as Tehran is the most importantparameter to preserve the survival and sustainability of relief operations. Various types of emergency water supplymethods have been discussed during the earthquake, and in particular the role of emergency tanks (always in thedistribution network circuit) to provide quantitative and qualitative water supply for at least the first three days ofcrises and as a new generation water storage depots. The results of hydraulic analysis and modeling on dimensions, operating details and how to connect and deployemergency tanks show that due to the proper flow of water in these tanks they can normally be used as part of thedistribution network. The range of water stored in these tanks that will cover a radius of one thousand meters, usingmanual pumps, gasoline, in emergency situations, using a special smart valve and ... it is distributed outside and forthe benefit of the people who are affected. According to estimates by the Japan International Cooperation Agency (JICA) in the event of an earthquake measuringabout 7 on the Richter scale, access to about four million Tehran citizens will be cut off from drinkingwater for about 82 days. The project, if implemented, is expected to reduce the population to about one million peopleby 30 days and save about $ 400 million in costs and damages after a potential earthquake in Tehran.
    Keywords: Crisis, emergency reservoirs, Earthquake, Optimization, Water distribution network
  • Mohammad Taghavi Zavareh *, Hamidreza Saremi, Mojtaba Rafieian Pages 127-137

    Natural disasters, which are part of the process of human life, are a major challenge for the sustainable developmentof human societies. Consequently, the prevailing view of focusing on merely reducing vulnerabilityhas shifted to increasing resilience to disasters. Resilience is defined as “the amount of destruction and loss that asystem can absorb without going out of equilibrium” and “the ability of a system to self-organize in different conditions”.This research was conducted with the aim of identifying the vulnerability of urban spaces in Zargandehneighborhood of Tehran and adopting strategies for resilience of vulnerable spaces. This research is applied andusing the quantitative research method and descriptive-analytic approach, are extracting the indicators of physicalresilience and measuring them in the scope of the study. in order to finalize the indicators, a questionnaire ofurban science experts, and to prioritize them of Analytical Hierarchy Process (AHP) has been used. The resultsof the evaluation show that the texture and urban spaces of the central and eastern parts of the region are morevulnerable than other areas due to deterioration, Low width streets, access problems and high population density.Finally, it seems that taking measures to reduce the weakness of physical systems in urban spaces, as well as theeducation and making culture in the local community in the face with natural disasters, can be taken to promoteresilience.

    Keywords: Vulnerability, resilience, Physical Resilience, urban spaces, Zargandeh Neighborhood