فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • منصور اسدی، مسعود ایمان زاده*، مهرداد محرم زاده، نسرین عزیزیان کهن صفحات 11-20
    هدف از انجام این پژوهش، طراحی مدل رهبری معنوی برای توسعه اشتیاق شغلی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان شمال غرب کشور بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان شمال غرب کشور به تعداد 372 نفر بود که طبق جدول مورگان 180 نفر به صورت تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود . ابزار اندازه گیری پژوهش شامل ؛ پرسشنامه رهبری معنوی فرای و همکاران (2005) و پرسشنامه اشتیاق شغلی سالواناوا و شوفلی (2001) بود. روایی پرسشنامه ها با نظر 4 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی تایید و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب رهبری معنوی با 810/0 واشتیاق شغلی 848/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده در بخش آمار استنباطی از مدل سازی معادلات ساختاری بوسیله نرم افزارهای SPSS22 و AMOS22 استفاده شد. نتایج برازش مدل(GFI=0/94، CFI=0/91،NFI=0/94) نشان از مناسب بودن مدل داشت همچنین نتایج تحلیل مسیر پژوهش نشان داد که رهبری معنوی و ابعاد آن بر توسعه اشتیاق شغلی کارکنان تاثیر مستقیم مثبت و معناداری دارد.در نتیجه، برای توسعه و بالا بردن اشتیاق شغلی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان مدیران سازمان می بایست از سبک رهبری معنوی بهره ببرند.
    کلیدواژگان: رهبری معنوی، اشتیاق شغلی، کارکنان، ادارات کل ورزش و جوانان
  • مرتضی رضایی صوفی، سیاوش خداپرست*، مینا قرباندوست صفحات 21-32
    هدف اصلی این پژوهش تدوین مدل تاثیر سرمایه فکری، با نقش میانجی گری مدیریت دانش و سرمایه فرهنگی بر عملکرد کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گیلان بود. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گیلان به تعداد 170 نفر تشکیل دادند. با استفاده از روش نمونه گیری تمام شمار، نمونه ای به حجم 162 نفری از کارکنان اداره مذکور انتخاب گردید. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه های سرمایه فکری بونتیس (1998)، مدیریت دانش همتی (1389)، سرمایه فرهنگی بوردیو (2002) و عملکرد سازمانی هرسی و گلداسمیت (2003) استفاده گردید. همچنین برای آزمون مدل تحقیق از مدل معادلات ساختاری در نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه ساختاری (ضریب بتا: 323/0)، سرمایه انسانی (ضریب بتا: 179/0)، سرمایه فرهنگی (ضریب بتا: 205/0) و مدیریت دانش (ضریب بتا: 310/0) تاثیر معناداری بر عملکرد سازمانی داشت، سرمایه ساختاری (ضریب بتا: 304/0) و سرمایه انسانی (ضریب بتا: 236/0) تاثیر معناداری بر مدیریت دانش داشت، سرمایه ساختاری (ضریب بتا: 188/0)، سرمایه انسانی (ضریب بتا: 321/0) تاثیر معناداری بر سرمایه فرهنگی داشت و سرمایه ساختاری (ضریب بتا: 133/0) و سرمایه انسانی (ضریب بتا: 139/0) با تاثیرگذاری مستقیم بر سرمایه فرهنگی و مدیریت دانش به صورت غیرمستقیم بر عملکرد سازمان تاثیر داشت. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که برای افزایش عملکرد سازمان ها، مطالعه متغیرهای سرمایه فکری، مدیریت دانش و سرمایه فرهنگی موثر بود.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، مدیریت دانش، سرمایه فرهنگی، عملکرد سازمان
  • حوریه دهقانپوری*، محمد سیاوشی، الهام وسدی، معصومه ناظمی صفحات 33-44
    هدف کلی از پژوهش حاضر طراحی و برازش الگوی ساختاری تاثیر نقش مهارت های رهبری مربیان در انسجام گروهی و عملکرد تیمی تیم های والیبال و فوتسال حاضر در سی امین دوره ی مسابقات ورزشی دانش آموزان دختر سراسر کشور می باشد. این پژوهش براساس هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی - تحلیلی می باشد و به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه ی آماری پژوهش را کلیه ی مربیان شرکت کننده در سی امین دوره ی مسابقات ورزشی دانش آموزان دختر سراسر کشور تشکیل می دهند (300 نفر). حجم نمونه ی آماری براساس فرمول کوکران 168 نفر برآورد شد. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های مهارت های رهبری کافمن- اسکاربورگ و لیندکویست، انسجام گروهی در ورزش کارن و عملکرد تیمی مایکل وست استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS،و AMOS به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و به روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل گردید. نتایج نشان داد، مهارت های رهبری بر انسجام تیمی، مهارت های رهبری بر عملکرد تیمی و انسجام تیمی بر عملکرد تیمی تاثیر مستقیم و مثبتی داشت. شاخص های مدل، همگی نشان دهنده ی برازش مطلوب و تایید مدل پژوهش است. مربیان می توانند مهارت های رهبری خود را بیش از پیش تقویت نمایند و توانایی به کار بردن موثر هر کدام از مهارت های فنی، ادراکی و انسانی را در شرایط مناسب داشته باشند. به طور کلی، آن ها باید در شرایط متغیر، اقدام و عمل موثری را داشته باشند. همچنین تحلیل شاخص های برازش مدل ساختاری تحقیق حاکی از این بود که مدل تحقیق دارای برازش مناسب و لذا توانایی بالایی در اندازه گیری متغیر اصلی تحقیق است.
    کلیدواژگان: الگوی ساختاری، مهارت رهبری، انسجام تیمی، عملکرد تیمی، مربی
  • رسول نظری*، فریبا رافعی، رحیم رمضانی نژاد صفحات 45-58
    رفتار سیاسی در سازمان، موضوعی متناقض نماست و به-رغم وجود دیدگاه دو قطبی مثبت و منفی نسبت به آن، جزء لاینفک زندگی سازمانی است. هدف از این پژوهش ارایه مدل رفتار سیاسی در تصمیم گیری استراتژیک مدیران ورزشی کشور می باشد. روش آن کیفی و با ماهیت اکتشافی - بنیادی بوده است که از طریق تکنیک نمونه گیری گلوله برفی و براساس مصاحبه های عمیق با 12 نفر از نخبگان تربیت بدنی در ورزش دانشگاهی (شامل مدیران ارشد ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها و مدیران و کارشناسان اداره کل تربیت بدنی) داده های تحقیق جمع آوری شد و براساس نظریه ی داده بنیاد و با رویکرد ساخت گرای چارمز، داده ها کدگذاری و تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل داده های کیفی حاصل از مصاحبه، ارایه مدل رفتار سیاسی و تصمیم-گیری مدیران ورزشی در قالب 8کد اصلی یکپارچه سازی مقوله ها بر مبنای روابط موجود بین آنها حول محور رفتار سیاسی مدیران، شکل گرفت. نتیجه ای که می توان از این پژوهش گرفت استدلالی است که ما از جنبه های مثبت و منفی رفتار سیاسی داریم و قابلیت اثر گذاری این فاکتورها بر تصمیمات استراتژیک مدیران ورزشی می باشد که طبق گفته بسیاری از مصاحبه شوندگان مهمترین بعد مثبت رفتار سیاسی رسیدن به اهداف در کوتاه ترین زمان با کمترین هزینه می دانند و دور شدن از اهداف سازمان را عامل منفی رفتار سیاسی مدیران ورزشی ذکر می کند. عوامل سازمانی و فردی دو مولفه دیگر بدست آمده می باشند .
    کلیدواژگان: رفتار سیاسی، تصمیم گیری، مدیران ورزشی، داده بنیاد، ساخت گرا
  • رضا عبدالهی گدللو*، میرحسن سید عامری صفحات 59-76

    هدف از پژوهش حاضر، رابطه بین رفتارضدشهروندی و تنبلی سازمانی و ترومای سازمانی بر وجدان کاری معلمان تربیت بدنی با نقش میانجی بدبینی-سازمانی بود. این پژوهش از نظر راهبرد اصلی، کمی، از نظر راهکار اجرایی، پیمایشی و از نظر تکنیک تحلیلی، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل معلمان تربیت بدنی استان آذربایجان غربی (450 نفر) که 208 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها پژوهش حاضر از پنج پرسشنامه وجدان کاری (کاستا و مک کری، 1992)، بدبینی سازمانی (دین و همکاران، 1998) ، ترومای سازمانی (ویوان و همکاران، 2015)، تنبلی سازمانی (کریمیان پور و همکاران، 1398)، رفتار ضدشهروندی (رحمانی، 1392)، استفاده شد. داده ها با روش های آمار توصیفی و استنباطی، به کمک دو نرم افزار SPSS vs.20 وAmos .23 با روش مدل معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد که متغیرهای رفتارضدشهروندی سازمانی، تنبلی سازمانی و ترومای سازمانی بر متغیر بدبینی-سازمانی و وجدان کاری اثر مستقیم و معنادار دارند. اما رابطه ترومای-سازمانی بر وجدان کاری معنی دار نبود. هم چنین اثر غیرمستقیم متغیرهای رفتارضدشهروند سازمانی، تنبلی سازمانی و ترومای سازمانی از طریق بدبینی-سازمانی بر وجدان کاری معنادار بودند. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که رفتارضدشهروندی، ترومای سازمانی و تنبلی سازمانی می توانند زمینه را برای افزایش بدبینی سازمانی و کاهش وجدان کاری معلمان فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: بدبینی سازمانی، رفتار ضدشهروندی، ترومای سازمانی، تنبلی سازمانی، وجدان کاری
  • شهرام نظری، احمد محمودی*، محسن کوثری پور، فهیمه حسنی صفحات 77-90
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مسئولیت اجتماعی و اخلاق حرفه ای در ارتقاء سرمایه اجتماعی معلمین تربیت بدنی شهر تهران بود. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان تربیت بدنی شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 که در مجموع 2343 نفر بودند. نمونه گیری با استفاده روش نمونه گیری خوشه ای با در نظر گرفتن حجم جامعه آماری از جدول تعیین حجم نمونه مورگان استفاده شد و بر این اساس حجم نمونه 425 نفر بدست آمد. به منظور اندازه گیری متغیرهای تحقیق از پرسشنامه های استاندارد مسئولیت اجتماعی و استوارتز (2003)، اخلاق حرفه ای مقیمی و رمضان (1390) و سرمایه اجتماعی خداداد و همکاران (1389) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS برای آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین مسئولیت پذیری با اخلاق حرفه‎ای، بین اخلاق حرفه ای معلمین با سرمایه اجتماعی و بین متغیر مسئولیت اجتماعی با اخلاق حرفه ای ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. در نهایت نتایج معادلات ساختاری نشان داد که مسئولیت اجتماعی از طریق متغیر میانجی اخلاق حرفه ای بر سرمایه اجتماعی معلمین تربیت بدنی شهر تهران اثر مثبت و معناداری دارد. مدیران و مسیولین آموزش و پرورش شهر تهران با نهادینه کردن اخلاق و مسئولیت اجتماعی، علاوه بر افزایش سرمایه اجتماعی می توانند باعث پیامدهای مثبت منتج از سرمایه اجتماعی معلمین تربیت بدنی گردند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، اخلاق حرفه ای، سرمایه اجتماعی، دبیران تربیت بدنی
  • سارا غلامی، مهوش نوربخش*، پریوش نوربخش، مهدی کهندل صفحات 92-106
    هدف تحقیق طراحی مدل اینرسی سازمانی در فدراسیون های ورزشی کشور بود. جامعه آماری کلیه کارکنان فدراسیون های ورزشی بود (1852=N). این تحقیق جز تحقیقات آمیخته(کیفی و کمی) قرار می گیرد. در بخش کیفی، از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی استفاده و در بخش کمی نیز بر اساس جدول مورگان 350 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور مطالعه اهداف پژوهش در بخش کیفی از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و در بخش کمی نیز از پرسشنامه محقق ساخته سکون سازمانی حاصل از بخش کیفی استفاده شد. از نظر اساتید مدیریت ورزشی و متخصصان امر برای تایید روایی صوری و از معادلات ساختاری و پایایی پرسشنامه با اجرای آزمایشی بر روی 30 نفر از اعضای جامعه تحقیق و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از بسته های آماری SPSS و آموس نسخه 23 استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که سکون سازمانی در فدراسیون های ورزشی کشور متشکل از 7 بعد، 18 مولفه و 55 گویه است و اختلاف معنی داری بین میانگین های مشاهده شده و فرضی اینرسی سازمانی، ابعاد اینرسی سازمانی و نیز مولفه های اینرسی سازمانی به غیر از مولفه مدل های ذهنی وجود دارد در نهایت یافته ها نشان داد که الگوی سکون سازمانی به دست آمده از برازش مناسب برخوردار است. توجه به عوامل شناسایی شده در این مدل کمک می کند تا مدیران فدراسیون های ورزشی ضمن توجه به این الگو و یافته ها، از سکون و اینرسی در سازمان خود جلوگیری کنند.
    کلیدواژگان: اینرسی سازمانی، فدراسیون های ورزشی، ورزش
  • فاتح فرازیانی*، مصطفی جوانرودی صفحات 107-116

    هدف از پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی سنجش تمایل ورزشکاران زن به استفاده از حجاب در ایران و کشورهای عربی منتخب بود. پژوهش حاضر توصیفی از نوع مقایسه ای بود که روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل ورزشکاران زن در ایران و کشورهای عربی بود. تعداد 195 نفر در ایران و 187 نفر از کشورهای عربی (عراق، امارات متحده عربی، اردن، بحرین، قطر) از طریق نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تمایل به استفاده از حجاب، خواجه نوری و همکاران (1391) بود. روایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی از طریق آلفای کرونباخ 80/0 بدست آمد. پرسشنامه در ایران به زبان فارسی و برای کشورهای منتخب به عربی ترجمه شده، بصورت الکترونیک و از طریق فضای مجازی در اختیار مشارکت کنندگان قرار گرفت. در نهایت 382 پرسشنامه جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیره Manova با استفاده از نرم افزارspss22 بهره گرفته شد. یافته های پژوهش در نشان داد در مویلفه های پوشش ظاهری، پیامدهای فردی، عوامل ورزشی و پیامد های اجتماعی ورزشکاران زن ایرانی به طور معنی داری دارای میانگین بالاتر، در مویلفه پوشش مطلوب و شناخت فلسفه و احکام شرعی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: حجاب، زن، ورزشکاران، ایران، کشورهای عربی
  • محمدباقر حلم زاده، حسن فهیم دوین*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، حسین پیمانی زاد صفحات 117-131

    عملکرد ورزشی صفتی پیچیده است که تحت تاثیر فاکتورهای جسمانی و روانی قرار می گیرد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط علی شاخص های توسعه رفتار سازمانی مثبت گرا و ارتقای عملکرد فوتبالیست های نخبه کشور بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر نوع جستجوی داده ها از نوع کمی و از حیث روش تحلیل توصیفی-همبستگی بود که جمع آوری داده ها به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه فوتبالیست های شاغل در لیگ برتر فوتبال و تیم های ملی کشور در سال 1399 برابر 736 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان و کرجسی تعداد 256 نفر تعیین که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه 45 عبارتی محقق ساخته شاخص های اثر گذار بر رفتار سازمانی مثبت گرا و پرسشنامه 22 عبارتی ارتقاء عملکرد ورزشکاران در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و LISREL نسخه 8/8 انجام شد. آزمون معادلات ساختاری نشان داد که بین شاخص های توسعه رفتار سازمانی مثبت گرا و ارتقای عملکرد فوتبالیست های نخبه کشور ارتباط علی وجود دارد. این یافته می تواند توسط مسیولین فدراسیون، باشگاه ها و مربیان در جهت ارتقاء عملکرد فوتبالیست ها از طریق توسعه رفتارسازمانی مثبت گرا، مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رفتار سازمانی مثبت گرا، ارتقای عملکرد، فوتبالیست نخبه، فوتبال
  • پروانه خواجه پور سوق*، میرحسن سید عامری، لقمان کشاورز صفحات 133-146

    هدف از این پژوهش طراحی مدل ارتباطی رهبری کوانتومی و بهره وری نیروی انسانی کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود. پژوهش از نوع کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع همبستگی و علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان و نمونه آماری 269 نفر بودند. در این پژوهش از پرسشنامه های رهبری کوانتومی (عظیمی، 1390)، بهره وری نیروی انسانی (هرسی و گلداسمیت، 1980) و مد ل سازی ساختاری-تفسیری (ISM) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظر 12 نفر از خبرگان مدیریت ورزشی تایید و پایایی ازطریق آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0، 89/0، 91/0 گزارش شد. از آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف، t تک نمونه ای و از مدل سازی ساختاری- تفسیری (ISM) و از نرم افزارSPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها نشان داد مولفه های درک و شناخت، اعتبار و سازگاری از بهره وری نیروی انسانی و مولفه های دیدن کوانتومی، تفکر کوانتومی، احساس کوانتومی، شناخت کوانتومی، عمل کوانتومی، اعتماد کوانتومی و وجود کوانتومی از رهبری کوانتومی در سطح اول مدل بر مولفه های تونایی، انگیزش و بازخور از بهره-وری نیروی انسانی در سطح دوم تاثیرگذار می باشند. همچنین، مولفه های سطح دوم بر مولفه-ی حمایت سازمانی از بهره وری نیروی انسانی در سطح سوم تاثیرگذار می باشند. بنابراین، می توان گفت که رهبری کوانتومی قادر خواهد بود باعث افزایش بهره وری نیروی انسانی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان شود.

    کلیدواژگان: رهبری کوانتومی، بهره وری نیروی انسانی، وزارت ورزش و جوانان، مدل سازی ساختاری- تفسیری
|
  • Mansour Asadi, Masoud Imanzadeh *, Mehrdad Moharamzadeh, Nasrin Azizian Kohan Pages 11-20
    The purpose of this study was to design a model of spiritual leadership to develop the job enthusiasm of the staff of the General Directorate of Sports and Youth in the northwest of the country. The statistical population of the study included 372 employees of all departments of sports and youth in the northwest of the country. According to Morgan's table, 180 people were selected as a statistical sample as a statistical sample.The research method was descriptive-correlation. Research measurement tools include; The Fry et al.'s (2005) Spiritual Leadership Questionnaire and the Salvanava and Shuffley (2001) Job Enthusiasm Questionnaire. The validity of the questionnaires was confirmed by 4 sports management experts and the reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient of spiritual leadership with 0.810 and job enthusiasm of 0.848, respectively. Structural equation modeling by SPSS22 and AMOS22 software was used to analyze the information collected in the inferential statistics section. The results of model fitting (GFI = 0.94, CFI = 0.91, NFI = 0.94) showed the appropriateness of the model. Also, the results of research path analysis showed that spiritual leadership and its dimensions have a positive and significant direct effect on the development of employees' job enthusiasm. As a result, to develop and increase the job enthusiasm of employees of all departments of sports and youth, managers should use the spiritual leadership style.
    Keywords: Spiritual Leadership, job enthusiasm, Staff, sport, youth General offic
  • Morteza Rezaee Soufi, Siavash Khodaparast *, Mina Ghorbandoost Pages 21-32
    The main purpose of this study was to develop a model of the impact of intellectual capital, with the role of knowledge management and cultural capital mediating the performance of staff of sport and youth departments of guilan province. The research method was descriptive-survey. The statistical population of the study consisted of 170 staff members of sport and youth departments in Guilan province. Using a full-scale sampling method, a sample of 162 employees of the department was selected. To collect the required data, Bontistic Capital Questionnaire (1998), Hemmati Knowledge Management (2010), Bourdieu Cultural Capital (2002), and Hersey & Goldsmith (2003) organizational performance were used. The structural equation model was also used to test the research model in spss software version 24. The results showed that structural capital (Beta coefficient: 0/332), human capital (beta coefficient: 0/179), cultural capital (beta coefficient: 0/205) and knowledge management (beta coefficient: 0/310) had a significant effect On organizational performance, structural capital (beta coefficient: 0/304) and human capital (beta coefficient: 0/236) had a significant effect on knowledge management, structural capital (beta coefficient: 0/188), human capital (beta coefficient: 0/321) had a significant effect on cultural capital and structural capital (beta coefficient: 0/133) and human capital (beta coefficient: 0/139) with direct impact on cultural capital and knowledge management indirectly influenced the organization's performance. According to research findings, it can be concluded that for increasing the performance of organizations, the study of variables of intellectual capital, knowledge management and cultural capital was effective.
    Keywords: Intellectual Capital, knowledge management, Cultural Capital, Organizational Performance
  • Houriyeh Dehghanpouri *, Mohammad Siavashi, Elham Vosadi, Amsomeh Nazemi Pages 33-44
    The general purpose of this study was to design and fit the structural pattern of role of coaches' leadership skills impact on the group cohesion and team performance of volleyball and futsal teams in the thirtieth period of female student sports competitions throughout the country. This goal-based research is applied and by nature, it is descriptive-analytical and this research is a survey. The statistical population of the study consisted of all instructors participating in thirty-three courses of female students' sports competitions across the country (300 persons). The statistical sample size was estimated to be 168 according to Cochran formula. To collect data, Kaufman- Scarborough, & Lindquist leadership skills, Karan group cohesion, and Michael West's and team performance questionnaires were used. Data were analyzed by SPSS, Excel and AMOS software. Data were analyzed using Pearson correlation test and structural equation modeling. The results showed, leadership skills on team cohesion, leadership skills on team performance, and team cohesion had a direct and positive impact on team performance. The model parameters all indicate a good fit and confirm the research model. Coaches need to further develop their leadership skills and have the ability to effectively apply any of the technical, cognitive and human skills in the right circumstances. In general, they need to be effective in changing circumstances. Also, Analysis of the structural model fit indices of study indicate that the model has a good fit and it has a high ability to measure the main variable.
    Keywords: Structural Model, Leadership skills, Team cohesion, team performance, Coach
  • Rasoul Nazarii *, Fariba Rafeei Dehkordi, Rahim Ramezani Nejad Pages 45-58
    Political behavior in the organization is a paradoxical issue, and despite its positive and negative bipolar view, it is an integral part of the organizational life. The purpose of this study is to present a model of political behavior in the strategic decision making of sports managers in the country. Its method has been qualitative and it is exploratory-fundamental in nature. Research data were collected through snowball sampling technique and based on in-depth interviews with 12 physical education elites in university sports (including senior managers of university physical education departments and managers and experts of general directorate of physical education). Data were coded and analyzed based on grounded theory and Charms' constructivist approach. Results of analyzing the qualitative data obtained from the interview, presenting the model of political behavior and decision-making of sports managers in the form of 8 main codes of integration of categories were formed based on the existing relationships between them, based on the political behavior of managers. The conclusion of this study is our reasoning about the positive and negative aspects of political behavior, which is the influencing ability of these factors on the strategic decisions of sports managers. According to many interviewees, the most important positive aspect of the political behavior is also achieving goals in the shortest time with the least cost, and deviating from the goals of the organization is mentioned as a negative factor in the political behavior of sports managers.
    Keywords: Political Behavior, Decision Making, Sports Managers, Grounded Theory, constructivist
  • Reza Abdollahi Godollo *, MirHassan Seyed Ameri Pages 59-76

    The aim of this study was to the relationship the relationship between organizational anti-citizenship behavior, organizational laziness, and organizational trauma on the work conscientiousness of physical education teachers with the mediating role of organizational cynicism. Methodology of the research in terms of the main strategy, was quantitative, in terms of the strategy, was scrolling, and in terms of analytical, was descriptive-correlation. The statistical population consisted of physical education teachers in the West Azerbaijan province (n = 450), 208 of whom were selected by random sampling. To collect data, the present study used 5 questionnaires of Work Conscientiousness(Costa & Mccrae , 1992), Organizational Pessimism (Dean et al, 1998), Organizational Trauma (Vivan et al, 2015), Organizational Laziness (Karimianpour et al, 2019), Anti-Citizenship Behavior (Rahmani, 2013). The data were analyzed by descriptive and inferential statistics using SPSS.20 and Amos 23 software and by structural equation modeling.The results showed that the variables of organizational anti-citizenship behavior, organizational laziness and organizational trauma had a direct and significant effect on the variables of organizational pessimism and work conscientiousness. But the relationship between organizational trauma and work conscientiousness was not significant. Also, the indirect effects of the variables of organizational anti-citizenship behavior, organizational laziness and organizational trauma through organizational pessimism on work conscientiousness were significant. Generally it can be concluded that organizational anti-citizenship behavior, organizational trauma, and organizational laziness can provide the ground for enhancing organizational pessimism and reducing teacher work conscientiousness.

    Keywords: Organizational Anti-Citizenship Behavior, Organizational Pessimism, Organizational Trauma, Organizational Laziness, Work Conscientiousness
  • Shahram Nazari, Ahmad Mahmoudi *, Mohsen Kosaripoor, Fahimeh Hasani Pages 77-90
    The purpose of this study was to investigate the role of social responsibility and professional ethics in promoting the social capital of physical education teachers in Tehran. The research was applied in terms of purpose and methodological, descriptive and correlational based on structural equations. The statistical population of this study included all physical education teachers in Tehran during the academic year 1398-1983, which were 2343 in total. Sampling using cluster sampling taking into account the statistical population of the sample size table was used Morgan sample and accordingly the sample size was 425 people. The standard questionnaires of social responsibility and Stuartz (2003), Moghimi and Ramadan professional ethics (2011) and Khodadad et al. (2010) social capital questionnaires were used to measure the research variables. Data were analyzed by SPSS and AMOS software for descriptive and inferential statistics. The results showed that there is a positive and significant relationship between responsibility with professional ethics, teachers' professional ethics with social capital and social responsibility variable with professional ethics. Finally, the results of structural equations showed that social responsibility through the mediator variable of professional ethics had a positive and significant effect on the social capital of physical education teachers in Tehran.
    Keywords: Social responsibility, professional ethics, Social Capital, physical education teachers
  • Sara Gholamy, Mahvash Noorbaksh *, Parivash Nourbakhsh, Mahdi Kohandel Pages 92-106
    The purpose of this study was to identify the relationship The purpose of this study was to design an organizational inertia model in the country's sports federations. The statistical population was all employees of sports federations (N = 1852) . In the qualitative part, purposive sampling method and snowball sampling technique were used and in the quantitative part, based on Morgan table, 350 people were selected as a sample by simple random sampling method. In order to study the objectives of the research, semi-structured interviews were used in the qualitative part and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire of organizational inertia obtained from the qualitative part was used. In the opinion of sports management professors and experts to confirm the face validity and structural equations and reliability of the questionnaire was performed experimentally on 30 members of the research community and the calculation of Cronbach's alpha coefficient was confirmed. SPSS and Amos version 23 statistical packages were used to analyze the data. The results showed that organizational inertia in sports federations of the country consists of 7 dimensions, 18 components and 55 items and there is a significant difference between the observed and hypothetical means of organizational inertia (t = 11.99), dimensions of organizational inertia and There are components of organizational inertia other than the component of mental models (P <0.01). Finally, the findings showed that the obtained model of organizational inertia has a good fit..
    Keywords: organizational inertia, sports federations, Sports
  • Fateh Faraziani *, Mostafa Javanroodi Pages 107-116

    The aim of the present study was a comparative study to assess the tendency of female athletes to use hijab in Iran and selected Arab countries. The present study was a descriptive comparative study that was performed by field method. The statistical population of the study included female athletes in Iran and Arab countries. 195 people in Iran and 187 people from Arab countries (Iraq, UAE, Jordan, Bahrain, Qatar) were selected through available sampling as a research sample. The research instrument included a questionnaire on the tendency to use hijab, Khajeh Nouri et al. (2012). The validity of the questionnaire was confirmed and its reliability in a pilot study was 0.80 through Cronbach's alpha.The questionnaire was translated into Persian in Iran and translated into Arabic for selected countries, and was distributed to participants electronically through cyberspace. Finally, 382 questionnaires were collected. Manova multivariate analysis of variance using spss22 software was used to analyze the data. Findings of the study showed that there was no significant difference in the components of appearance, individual outcomes, sports factors and social consequences of Iranian female athletes with a significantly higher mean, in the components of optimal coverage and knowledge of philosophy and religious rules.

    Keywords: hijab, Women, athletes, Iran, Arab countries
  • MohammadBagher Helmzadeh, Hassan Fahim Devin *, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari, Hosein Peymanizad Pages 117-131

    Exercise performance is a complex trait that is influenced by physical and psychological factors. The purpose of this study was to investigate the causal relationship between indicators of developing positive organizational behavior and improving the performance of the country's elite footballers. The present study was applied research in terms of purpose and quantitative in terms of data retrieval and descriptive-correlation analysis in terms of data collection. The statistical population of the study includes all footballers working in the Premier Football League and national teams in 1399 equal to 736 people. The sample size was determined using Morgan and Krejcie table of 256 people who were selected by simple random sampling. Data were collected through a 45-item researcher-made questionnaire of indicators affecting positive organizational behavior and a 22-item questionnaire to improve the performance of athletes on a 5-point Likert scale. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistical methods with the help of SPSS software version 21 and LISREL version 8.8. The structural equation test showed that there is a causal relationship between the indicators of developing positive organizational behavior and improving the performance of the country's elite footballers. This finding can be considered by federation officials, clubs and coaches to improve the performance of footballers through the development of positive organizational behavior.

    Keywords: Positive Organizational Behavior, Performance Promotion, Elite Footballer, football
  • Parvane Khajepoor Sough *, MirHassan Sayed Ameri, Loghman Keshavarz Pages 133-146

    The purpose of this study was to design a communication model of quantum leadership and manpower productivity of the staff of the Ministry of Sports and Youth. The research was applied and in terms of nature and method, it was correlational and causal-comparative. The statistical population was all employees of the Ministry of Sports and Youth and the statistical sample were 269 persons. In this study, Quantum Leadership (Azimi, 2011), Manpower Productivity (Hersey and Goldsmith, 1980) and structural-interpretive modeling (ISM) Questionnaires were used. The validity of the questionnaires was confirmed using the opinions of 12 sports management experts and the reliability was reported through Cronbach's alpha as 0.87, 0.89 and 0.91, respectively. To analyze data from statistical tests Kolmogorov-Smirnov, t-sample and structural-interpretive modeling (ISM) and SPSS software were used. Findings showed the components of perception and cognition, validity and compatibility of human productivity and components of quantum seeing, quantum thinking, quantum feeling, quantum cognition, quantum action, quantum trust and the existence of quantum leadership at the first level affects the components of ability, motivation and feedback from the productivity of human resources at the second level. Also, the second level components affect the organizational support component of manpower productivity in the third level. Therefore, it can be said that quantum leadership will be able to increase the productivity of human resources in the staff of the Ministry of Sports and Youth.

    Keywords: Quantum Leadership, Manpower Productivity, Ministry of Sports, Youth, Structural-Interpretive Modeling