فهرست مطالب
نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال هجدهم شماره 10 (پیاپی 135، دی 1399)
- تاریخ انتشار: 1400/01/18
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 759-765پیش زمینه و هدف
پرستار مسیول مراقبت مستقیم از بیماران تحت همودیالیز می باشد و تصمیم گیری پرستاران همودیالیز نقش بسیار مهمی در سرنوشت بالینی بیماران دارند. با توجه به اهمیت تصمیم گیری پرستاران این مطالعه باهدف تعیین مدل های تصمیم گیری بالینی پرستاران همودیالیز در بیمارستان های ارومیه انجام گرفت.
مواد و روش کارپژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی است که به صورت مقطعی بر روی 60 پرستار شاغل در بخش های همودیالیز بیمارستان های علوم پزشکی ارومیه صورت گرفت که نمونه ها به صورت تمام شماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه تصمیم گیری بالینی لوری و سالانترا استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 16SPSS- مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته هایافته های پژوهش نشان داد که 67/11 درصد از پرستاران همودیالیز دارای مدل تصمیم گیری شهودی،33/73 درصد دارای مدل تصمیم گیری تحلیلی-شهودی و 15 درصد دارای مدل تصمیم گیری تحلیلی هستند. نتایج حاکی از آن است که پرستاران همودیالیز بیشتر از تصمیم گیری تحلیلی-شهودی بهره می برند.
بحث و نتیجه گیریبا توجه به یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت پرستاران همودیالیز از هر سه مدل تصمیم گیری استفاده می کنند. با توجه به اینکه تصمیم گیری تحلیلی یعنی استفاده از دانش به روز و انجام تصمیم گیری صحیح با توجه به اطلاعات به روز، پرستاران باید برای تصمیم گیری تحلیلی آموزش ببینند و تلاش های مداوم برای حمایت و تقویت استفاده پرستاران از این مدل تصمیم گیری صورت بگیرد.
کلیدواژگان: پرستاران، تصمیم گیری بالینی، همودیالیز، ارومیه -
صفحات 766-773پیش زمینه و هدف
دستیابی به عدالت در توزیع خدمات سلامت از اهداف اصلی نظام سلامت است. ازاین رو هدف این مطالعه، تعیین برابری در توزیع منابع انسانی سلامت (پزشکان) دانشگاه علوم پزشکی قزوین قبل و بعد از طرح تحول سلامت بر اساس ضریب جینی بود.
مواد و روش کاردر مطالعه توصیفی-تحلیلی و کاربردی حاضر جامعه آماری پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص دانشگاه علوم پزشکی قزوین طی سال های 90 تا 96 بودند. آمار جمعیتی شهرستان ها از سالنامه های آماری مرکز آمار ایران و آمار پزشکان از معاونت درمان و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین استخراج و سنجش نابرابری با استفاده از ضریب جینی و منحنی لورنز در نرم افزار Excel 2016 و 16 Stata انجام شد.
یافته هابراساس نتایج، بیشترین تعداد پزشک عمومی در سال 93، متخصص و فوق تخصص در سال 96 و کمترین تعداد آن به ترتیب مربوط به سال های 95، 90 و 94 بود. همچنین مقدار ضریب جینی پزشکان عمومی در سال 90 تا 96 در بازه 0.61 و 0.63 و برای پزشکان متخصص کمترین مقدار ضریب جینی در سال 94 (0.57) و بیشترین آن در سال 96(0.60) و برای پزشکان فوق تخصص از سال 90 تا 96 برابر با 0.52 بود.
بحث و نتیجه گیریبراساس ضریب جینی نابرابری در توزیع پزشک عمومی در استان بعد از طرح تحول سلامت تغییری نداشته و در پزشک متخصص و فوق تخصص ضریب جینی در محدوده نابرابری زیاد تا کامل قرار داشت. طرح تحول در توزیع برابر نیروی انسانی موفق عمل نکرده، لذا لازم است؛ سیاست های توزیعی مجددا طراحی و اجرا گردد.
کلیدواژگان: منابع انسانی سلامت، ضریب جینی، منحنی لورنز، تحول سلامت -
صفحات 774-784پیش زمینه و هدف
اجرای دستورات دارویی یکی از شایع ترین فعالیت های پرستاری است و به عنوان پرمسیولیت ترین وظیفه پرستار محسوب می شود، وظیفه ای که توام با خطر بالا بوده و همواره مستلزم دقت و رعایت نکات ایمنی توسط پرستار می باشد. برای تجویز ایمن داروها در بالین، توانایی محاسبات دارویی یکی از مهارت های اساسی موردنیاز پرستاران است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر رویکرد تلفیقی استفاده از نرم افزار محاسبات دوز دارویی و روش محاسبات ذهنی بر میزان خطاهای دارویی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری ارومیه در سال 1399 بود.
مواد و روش هادر این مطالعه نیمه تجربی 55 نفر از پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه نوزادان ارومیه در یک گروه با طرح پیش آزمون و پس از آزمون وارد مطالعه شدند. روش نمونه گیری، آسان (در دسترس) بود که ابتدا پیش آزمون از 55 نفر نمونه موردپژوهش به عمل آمده سپس مداخله به شکل کارگاه آموزشی برگزار گردید و بلافاصله پس از مداخله، سه هفته بعد، و یک ماه پس آزمون با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته جهت بررسی توانمندی، سطح آگاهی، نگرش و عملکرد در خصوص پیشگیری از خطاهای دارویی به عمل آمد. روایی و پایایی ابزار با محاسبه ضریب پایایی اسپیرمن -براون برابر 93/0 تعیین شد. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 26 و آزمون های آماری ویلکاکسون، فریدمن و کولموگروف- اسمیرنف انجام گردید.
یافته هانتایج مطالعه نشان داد اکثریت شرکت کننده در رده سنی 22 تا 30 سال، مونث، متاهل، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، تعداد بیماران تحت مراقبت در هر شیفت 5 بیمار، عمدتا شیفت در گردش، دارای سابقه کار 11 تا 15 سال، معدل تحصیلی 15 تا 17 و دیپلم تجربی بودند. نتایج نشان داد بعد از مداخله ازنظر آماری تفاوت معنی داری در میانگین نمره آگاهی، علاقه و نگرش در محاسبه دوز دارویی به روش الکترونیکی و ذهنی وجود داشت. میانگین نمره نگرش در روش الکترونیکی افزایش معنی داری نسبت به روش ذهنی داشت (p<0/001). بعد از مداخله، بین روش الکترونیکی و روش سنتی اختلاف معنی داری در میزان خطای کارکنان پرستاری در محاسبات دوز دارویی به روش روتین و نرم افزاری مشاهده گردید (000/0p=). همچنین اضطراب ریاضی به روش الکترونیکی اختلاف معنی داری نسبت به روش سنتی و ذهنی وجود داشت p= <0/001)) و استفاده از نرم افزار ضمن ایجاد یادگیری درازمدت و ثبات یادگیری، دقت، نگرش مثبت و عملکرد صحیح و توانمندسازی را در پرستاران افزایش می دهد.
نتیجه گیرییافته های این مطالعه نشان دهنده ارتقاء توانمندی و عملکرد پرستاران در محاسبه دوز دارویی و پیشگیری از خطاهای دارویی بخش ویژه نوزادان با استفاده از روش الکترونیکی بود. به کارگیری روش الکترونیکی با بهبود نگرش مثبت کارکنان می تواند جایگزین یا روش ترکیبی موثری برای ارتقاء ایمنی و کیفیت خدمات پرستاری باشد. لذا پیشنهاد می شود مراکز درمانی با برنامه ریزی و استفاده از انواع مختلف فن آوری های اطلاعاتی برای پیشگیری از خطاها و اشتباهات پزشکی، ارزیابی خطاها و نظام مراقبت، باعث کاهش قابل توجه میزان خطاهای پزشکی و ارتقای کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران گردند.
کلیدواژگان: محاسبات دوز دارویی، خطاهای دارویی، روش الکترونیکی، روش سنتی، رویکرد تلفیقی -
صفحات 785-794
کرونا ویروس جدید (SARS-CoV-2) از چین نشات گرفته است و باعث پنومونی و بروز علایم تنفسی،گوارشی و بسیاری از علایم دیگر می شود. خطر پیامدهای نامطلوب بارداری در زنان باردار آلوده به این ویروس تنفسی افزایش می یابد. هدف از این بررسی سیستماتیک مروری بر پیامدهای مادر ووضعیت نوزاد در مادران آلوده بود.جستجوها در پابمد ، الزویر و گوگل اسکولار برای شناسایی مقالات مرتبط از سال 2019 تا 2020، انجام شد. از اصطلاحات جستجو " کرونا ویروس 2019" ، "کووید19" ، "بارداری" ،استفاده شد. تمام مقالات بررسی شدند و داده های استخراج شده دسته بندی گردید. جستجو در یایگاه اطلاعاتی پاب مد و گوگل اسکولار و الزویر و سایر پایگاه ها به ترتیب 87 ، 7280 و 12 نتیجه مشخص شد. سرانجام 20 مقاله وارد مطالعه شد.تعداد زنان در هر مقاله 1 تا 16 نفر بود (در مجموع: 78). همه زنان در سه ماهه سوم بارداری بودند به جز 2 مورد که در زمان بارداری کمتر از 28 هفته بودند. شایع ترین علامت بالینی تب ، سرفه و گلو درد بود. بیش ترین پیامد مادری، پریشانی داخل رحمی، PROM و زایمان پیش از موعد بود. بیشتر مادران با سزارین زایمان کرده اند. بیشترین عارضه نوزادان نارس، دیسترس جنینی ، وزن کم هنگام تولد و پنومونی باکتریایی بود.در این بررسی سیستماتیک برخی شواهد نشان می دهد که بیماری کووید19 باعث بروز پیامدهای منفی در دوران بارداری برای مادر و جنین می شود.
کلیدواژگان: پیامدهای مادری، کووید19، پیامدهای نوزادی -
صفحات 795-805پیش زمینه و هدف
در دو دهه اخیر، اعتباربخشی توسط نظام های سلامت به عنوان یک ابزار مهم در راستای ارتقای کیفیت، ایمنی و اثربخشی خدمات مراقبت سلامت مورداستفاده قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر برنامه اعتباربخشی بر کیفیت خدمات بیمارستانی از دیدگاه پرستاران شهر تهران می باشد.
مواد و روش کاراین مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی و به روش مقطعی بود که در سال 1397 با مشارکت 365 پرستار از 9 بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه 54 سوالی که شامل 9 بعد نتایج کیفیت، تعهد و حمایت مدیریت، برنامه ریزی استراتژیک کیفیت،، مدیریت کیفیت، آموزش کارکنان، پاداش، استفاده از اطلاعات، مشارکت کارکنان در اعتباربخشی و مزایای اعتباربخشی بود استفاده گردید. تجزیه وتحلیل های آماری در دو بخش آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار) و آمار تحلیلی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی چندگانه) صورت گرفت.
یافته هااز میان ابعاد موردبررسی اعتباربخشی، بالاترین نمره میانگین و پایین ترین نمره میانگین به ترتیب مربوط به بعد "مشارکت کارکنان در اعتباربخشی" و بعد "آموزش کارکنان" بود. نتایج آمار تحلیلی نیز نشان داد که اعتباربخشی تاثیر مثبتی بر کیفیت خدمات بیمارستانی داشته و سه بعد تعهد و حمایت مدیریت، پاداش و مشارکت کارکنان در اعتباربخشی از پیش بینی کننده های معنی دار کیفیت این خدمات بودند (P<0/05).
بحث و نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر بیانگر این موضوع بود که پیاده سازی برنامه اعتباربخشی ابزار مناسبی برای ارتقا کیفیت خدمات بیمارستانی می باشد. حمایت مدیران در راستای اجرای اثربخش تر این برنامه ضروری بوده و نیاز است تا با ایجاد نظام پاداش مناسب، انگیزه کافی برای مشارکت کارکنان در اجرای آن فراهم آید. درنهایت آموزش های لازم نیز در خصوص برنامه اعتباربخشی به کارکنان ارایه شود.
کلیدواژگان: اعتباربخشی، کیفیت خدمات، پرستاران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران -
صفحات 806-812پیش زمینه و هدف
برنامه آموزش خود مدیریتی برای کنترل درد بیماران قلبی پیامدهای مثبت برای بیماران و نظام سلامت دارد و این در حالی است که این بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر، خود مدیریتی را به صورت تجربی و بدون دریافت آموزش های لازم دریافت و اجرا می کنند. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش خود مدیریتی مبتنی بر پذیرش بر شدت درد بیماران تحت جراحی بای پس عروق کرونر بود.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی 60 بیمار کاندید عمل جراحی بای پس شریان کرونری انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. تمام بیماران قبل از عمل جراحی آموزش های خودمدیریتی مبتنی بر پذیرش درد دریافت کردند و در روز ترخیص مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. گروه کنترل مراقبت روتین دریافت کرده اند. ابزار گرداوری داده، شامل اطلاعات دموگرافیک و مقیاس سنجش درد دیداری بود. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون تی گروه های زوج و مستقل با کمک نرم افزار spss در سطح معنی داری p<0/05 انجام گردید.
یافته هاآزمون تی گروه های مستقل نشان داد که اختلاف امتیازات درد بعد از عمل بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قبل از مداخله بین گروه کنترل و مداخله معنی داری نبود (678/0-=t و 50/0=p). درحالی که امتیازات درد بعد از عمل بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر بعد از مداخله بین گروه کنترل و مداخله دارای اختلاف معنی داری بود (28/2=t و 02/0=p).
بحث و نتیجه گیریجنبه های روانی مداخلات پذیرش درد به عنوان مکمل آموزش های خودمدیریتی می تواند سازگاری بیمار با شرایط جدید دردناک و به دنبال آن تغییرات رفتاری موردنظر کارکنان درمانی را تسریع نماید.
کلیدواژگان: بیمار قلبی، درد، خودمدیریتی، پذیرش، عمل جراحی بای پس قلبی -
صفحات 813-820پیش زمینه و هدف
آمنیوسنتز رایج ترین روش تهاجمی است که برای تشخیص اختلالات ژنتیکی پیش از تولد استفاده می شود. زنان باردار کاندید آمنیوسنتز اغلب از این روش ترس دارند، زیرا آن ها آن را دردناک پیش بینی می کنند و درد را به عنوان تجربه ذهنی توصیف می کنند. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر طب فشاری نقطه H7 دست بر درد آمنیوسنتز در زنان باردار انجام شد.
مواد و روش کاراین مطالعه کارآزمایی بالینی در مطب سونوگرافی در شهر بیرجند بر روی 60 نفر زن باردار کاندید آمنیوسنتز با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. افراد از طریق قرعه کشی (روزهای زوج و فرد) به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. در گروه مداخله طب فشاری در نقطه H7 به مدت 5 دقیقه در هر دست (جمعا 10 دقیقه) 30 دقیقه قبل از آمنیوسنتز انجام شد و گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. ابزار گردآوری داده ها در مطالعه حاضر پرسشنامه مشخصات فردی و بارداری و ابزار مقیاس دیداری درد بودند. بلافاصله بعد از آمنیوسنتز شدت درد در دو گروه اندازه گیری شد.
یافته هانتایج نشان داد که در گروه کنترل بلافاصله بعد از آمنیوسنتز میانگین شدت درد 82/1±95/6 و در گروه مداخله 33/1±43/4 بود. میانگین شدت درد بلافاصله بعد از آمنیوسنتز در افراد گروه طب فشاری دست نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کمتر بود (001/0<p)
نتیجه گیریاستفاده از طب فشاری نقطه H7 دست در کاهش میزان درد آمنیوسنتز موثر بود. لذا، می توان این روش را به مادران بارداری که کاندید عمل آمنیوسنتز هستند به منظور کاهش درد آمنیوسنتز از طریق ماماها آموزش داد.
کلیدواژگان: طب فشاری، آمنیوسنتز، بارداری، درد -
صفحات 821-831پیش زمینه و هدف
بارداری یکی از مهم ترین مراحل زندگی زنان است که منجر به تغییرات جسمی، روانی و اجتماعی قابل ملاحظه ای می گردد. ازاین رو توانمندسازی مادران باردار جهت سازگاری با این تغییرات ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر نیاز بر خودکارآمدی زنان باردار انجام شد.
روش کاراین مطالعه از نوع نیمه تجربی با گروه کنترل بود.123 زن باردار مراجعه کننده به مراکز شهری خدمات جامع سلامت شهرستان کاشمر به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله (64 نفر مداخله و 59 نفر کنترل) قرار گرفتند. مداخلات آموزشی بر اساس نتایج حاصل از چک لیست نیازسنجی برای گروه مداخله و کلاس های رایج آمادگی زایمان (8) جلسه برای گروه شاهد انجام شد. قبل و بعد از مداخله پرسشنامه ها توسط هردو گروه مداخله و شاهد تکمیل گردید،. ابزار گردآوری شامل فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 16 (در سطح معنی داری کم تر از 05/0) با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنف، آزمون تی مستقل و تی زوجی و آزمون آنالیز کوواریانس انجام شد.
یافته هادر این مطالعه ازنظر آماری قبل از مداخله، اختلاف معناداری بین دو گروه مداخله و کنترل ازنظر نمره خودکارآمدی زنان باردار وجود نداشت (05/0<p). ولی بعد از مداخله تفاوت آماری معنی داری در میانگین نمره خودکارآمدی در گروه مداخله مشاهده شد (05/0>p).
نتیجه گیریاین مطالعه نشان داد که آموزش مبتنی بر نیازهای آموزشی مادر نسبت به آموزش روتین کلاس های آمادگی زایمان موجب افزایش بیشتر نمره خودکارآمدی در مادر می شود؛ بنابراین پیشنهاد می گردد از این روش آموزشی در آموزش کلاس های آمادگی زایمان استفاده گردد.
کلیدواژگان: خودکارآمدی، آموزش مبتنی بر نیاز، مراقبت های دوران بارداری
-
Pages 759-765Background & Aims
Nurses are the largest group of health care providers and their decisions play a very important role in the clinical fate of patients. Due to the importance of nurseschr('39') decisions, this study was conducted to investigate the clinical decision-making ability of hemodialysis nurses in Urmia hospitals.
Materials & MethodsThe present study is a descriptive cross-sectional study performed on 60 nurses working in hemodialysis wards of hospitals affiliated with the Urmia University Medical Sciences. The samples were selected by counting. Data were collected from the Demographic Information Questionnaire and the Lauri and Salantra Clinical Decision Questionnaire. Data were analyzed using SPSS-17 software and descriptive and inferential tests.
ResultsThe average score of nurseschr('39') overall clinical decision-making was 8.62 ±93.53, of which 57.5% of nurses had intuitive decisions, 22.5% had analytical-intuitive decisions, and 20% had analytical decisions.
ConclusionsThe research findings showed that with increasing age and clinical history, nurseschr('39') decision-making progresses towards analytical decision-making, while younger and less experienced nursechr('39')s benefit more from intuitive decision-making.
Keywords: Nurses, Clinical Decision Making, Hemodialysis -
Pages 766-773Background & Aims
Achieving justice in the distribution of health services is one of the main goals of the health system. Therefore, the aim of this study was to determine equality in the distribution of health human resources (physicians) of Qazvin University of Medical Sciences before and after the health transformation plan based on Gini coefficient.
Materials & MethodsIn the present descriptive-analytical and applied study, the statistical population was general practitioners, specialists, and subspecialists of Qazvin University of Medical Sciences during the years 2012 to 2018. Demographic statistics of the cities were extracted from the statistical yearbooks of the Statistics Center of Iran and physicianschr('39') statistics from the Vice-Chancellor for Treatment and Health of Qazvin University of Medical Sciences and inequality was measured using Gini coefficient and Lorenz curve in Excel 2016 and Stata 16 software.
ResultsAccording to the results, the highest number of general practitioners in 2015, specialists and subspecialists in 2018 and the lowest number were in 2017, 2012 and 2016, respectively. Also, the Gini coefficient of general practitioners in the years 2012 to 2018 was in the range of 0.61 and 0.63 and for specialist physicians, the lowest Gini coefficient was observed in 2016 (0.57) and the highest was found in 2018 (0.60) and it was 0.52 for subspecialists from 2012 to 2018.
ConclusionAccording to the Gini coefficient, inequality in the distribution of general practitioners in the province did not change after the health transformation plan, and among the specialist and subspecialty physicians, the Gini coefficient was in the range of inequality to high. The transformation plan was not successful in the equal distribution of manpower, so it is necessary to redistribute and implement distribution policies.
Keywords: human health resources, Gini coefficient, Lorenz curve, health evolution -
Pages 774-784Background & Aims
Execution of medication orders is one of the most common nursing activities and is considered as the most important duty of the nurse, a task that is associated with high risk and always requires care and observance of safety points by the nurse. To safely prescribe drugs in the clinic, the ability to calculate drugs is one of the basic skills needed by nurses. The aim of this study was to determine the effect of an integrated approach using drug dose calculation software and traditional methods on the rate of medication errors in the neonatal intensive care unit of Shahid Motahari Medical Center in Urmia in 2020
Materials & MethodsIn this quasi-experimental study, 55 nurses working in the neonatal intensive care unit of Shahid Motahari Medical Center in Urmia in a group with pre-test and post-test design were included in the study. The sampling method was easy (available). First, a pre-test was performed on 55 subjects, then the intervention was held in the form of a workshop, and immediately after the intervention, three weeks later, and one month after the test a researcher-made questionnaire was utilized to evaluate the capability, level of knowledge, attitude, and practice regarding the prevention of drug errors. The validity and reliability of the instrument were determined by calculating the reliability coefficient of Spearman-Brown equal to 0.93. Data were analyzed using SPSS software version 26 and Wilcoxon, Friedman, and Kolmogorov-Smirnov tests.
ResultsThe results of the study showed that the majority of participants were within the age group of 22 to 30 years, female, married, with a bachelorchr('39')s degree, the number of patients under care in each shift was 5 patients, mostly rotating shifts, 11 to 15 years of work experience, GPA 15 Up to 17 and were experimental diplomas. The results showed that after the intervention, there was a statistically significant difference in the mean score of knowledge, interest, and attitude in calculating the drug dose electronically and mentally. The mean score of attitude in the electronic method increased significantly compared to mental method (p <0.001). After the intervention, there was a significant difference between the electronic method and the traditional method in the error rate of nursing staff in the calculation of drug dose by routine and software methods (p=0.000). Also, there was a significant difference between electronic mathematical anxiety compared to the traditional and mental methods (p <0.001). The use of software helps create long-term learning and increases learning stability, accuracy, positive attitude and correct performance and empowerment in nurses.
ConclusionThe electronic method helps improve the positive attitude of employees and also it can improve the safety and quality of nursing services. The use of different types of information technologies can significantly reduce the rate of medical errors and improve the quality of services provided to patients by preventing medical errors and mistakes, and by evaluating errors and the care system.
Keywords: Drug Errors, Electronic Method, Traditional Method, Integrated Approach -
Pages 785-794
The new coronavirus (SARS-CoV-2) originated in China and causes pneumonia and respiratory, gastrointestinal, and many other symptoms. The risk of adverse pregnancy outcomes increases in pregnant women infected with the respiratory virus. The purpose of this systematic review was to review maternal outcomes and neonatal status in infected mothers. Searches in PubMed, Elsevier, and Google Scholar were conducted to identify related articles from 2019 to 2020. The search terms "Corona Virus 2019", "Covid 19", and "Pregnancy" were used. All articles were reviewed and the extracted data were categorized. A search of PubMed, Google Scholar, Elsevier and other databases revealed 87, 7280, and 12 results, respectively. Finally, 20 articles were included in the study. The number of women in each article was 1 to 16 (total: 78). All women were in the third trimester of pregnancy except for 2 who were less than 28 weeks pregnant. The most common clinical symptoms were fever, cough, and sore throat. The most common maternal outcome was intrauterine distress, PROM, and preterm delivery. Most mothers give birth by cesarean section. The most common complications of preterm infants were fetal distress, low birth weight, and bacterial pneumonia. In this systematic review, there is some evidence that Covid 19 disease has negative consequences for both mother and fetus during pregnancy.
Keywords: Covid-19, Neonatal outcome, Pregnancy outcome -
Pages 795-805Background & Aims
In the last two decades, accreditation has been used by health systems as an important tool to improve the quality, safety, and effectiveness of healthcare services. The aim of the present study was to investigate the impact of the accreditation program on the quality of hospital services from the perspective of nurses in Tehran, Iran.
Materials & MethodsThis cross-sectional study was descriptive-analytical and it was conducted in 2018 among 365 nurses from 9 educational hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences. Data were collected using a 54-item questionnaire that included nine dimensions of quality results, leadership, commitment and support, strategic quality planning, quality management, staff training, reward, use of data, staff involvement, and benefits of accreditation. Statistical analysis was performed in two sections: descriptive statistics (frequency, percentage, mean, standard deviation) and analytical statistics (Pearson correlation coefficient test, multiple linear regression).
ResultsAmong the dimensions of accreditation, the highest mean score and the lowest mean score were related to the "staff involvement in accreditation" dimension and "staff training" dimension, respectively. The results of analytical statistics showed that accreditation had a positive impact on the quality of hospital services. Also, three dimensions of leadership, commitment and support, reward and staff involvement in accreditation were significant predictors of the quality of these services (p<0/05).
ConclusionThe results of the present study showed that the implementation of accreditation program is a useful tool to improve the quality of hospital services. Management support is necessary in order to implement this program more effectively and it is vital to create an appropriate reward system to provide sufficient incentive for staff to participate in program implementation. Finally, the necessary training about the accreditation program should be provided to staff.
Keywords: Accreditation, Quality of Services, Nursing, Iran University of Medical Sciences, Tehran -
Pages 806-812Background & Aims
There is no self-management to control the pain of heart patients, and these patients perform self-management using their own resources after coronary artery bypass graft surgery. The aim of this study was to determine the effect of acceptance-based self-management training on pain intensity in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery.
Materials & MethodsThis study is a clinical trial that was performed on 60 patients who were candidates for coronary artery bypass graft surgery. The samples were randomly divided into control and intervention groups. All patients received pain management self-management training immediately after hospitalization and were re-evaluated on the day of discharge. Data collection tools included demographic characteristics and Data analysis was performed using paired and independent t-test using SPSS software at a significant level of p <0.05.
ResultsIndependent group t-test showed that the difference in postoperative pain scores of patients undergoing coronary artery bypass graft surgery before the intervention between the control and intervention groups was not significant (t = -0.678 and p = 0.50). However, the scores of postoperative pain in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery after the intervention were significantly different between the control and intervention groups (t = 2.28 and p = 0.02).
ConclusionPsychological aspects of pain acceptance interventions as a complement to self-management training can accelerate the patientchr('39')s adaptation to new painful conditions and subsequent behavioral changes desired by medical staff.
Keywords: heart patient, pain, self-management, acceptance, Coronary Artery Bypass Surgery -
Pages 813-820Background & Aims
Amniocentesis is the most common invasive procedure used to diagnose prenatal genetic disorders. Pregnant women who are candidates for amniocentesis are often afraid of this procedure because they predict it to be painful and describe the pain as a mental experience. Therefore, the present study was performed to determine the effect of acupressure of point H7 hand on amniocentesis pain in pregnant women.
Materials & MethodsThis clinical trial study was performed in the sonography clinic in Birjand city on 60 pregnant women who were candidates for amniocentesis by available sampling method. Individuals were divided into two groups of intervention and control through drawing lots (even and odd days). In the intervention group, acupressure was performed at point H7 for 5 minutes in each hand (a total of 10 minutes) 30 minutes before amniocentesis and the control group did not receive any intervention. Data collection tools in the present study were demographic and pregnancy questionnaires and visual pain scale tools. Immediately after amniocentesis, pain intensity was measured in both groups. Data were analyzed using SPSS16 software and independent t-test and chi-square.
ResultsThe results showed that in the control group immediately after amniocentesis the mean pain intensity was 6.95±1.82 and in the intervention group, the mean pain intensity was 4.43±1.33. The mean pain intensity immediately after amniocentesis was significantly lower in the acupressure group than in the control group (p <0.001).
ConclusionThe use of H7 hand acupressure was effective in reducing amniocentesis pain. Therefore, midwives can teach this method to pregnant mothers who are candidates for amniocentesis to reduce the pain.
Keywords: Acupressure, Amniocentesis, Pregnancy, Pain -
Pages 821-831Background & Aims
Pregnancy is an important stage in a womanchr('39')s life that leads to significant physical, psychological, and social changes. Hence, strengthening pregnant mothers seems vital to cope with these changes. The present study is carried out to determine the effect of training on pregnant womanchr('39')s self - efficacy.
Materials & MethodsThis study is semi-experimental with the control group. 123 pregnant women referring to the urban centers of comprehensive health services in Kashmar city were randomly assigned into two groups of control and intervention (64 intervention and 59 control). Intervention trainings were held in 8 sessions based on the results of the needs assessment checklist for the intervention group and common delivery preparation classes were held for the control group. Questionnaires were completed before and after the intervention by both intervention and control groups. The data collection tools consisted of the form of demographic characteristics and a researcher-made self-efficacy questionnaire. The validity and reliability of the tools were confirmed. The data analysis was conducted using SPSS version 16 using the Kolmogorov - Smirnov test, an independent t – test, and the covariance analysis test. A p-value less than 0.05 was considered statistically significant.
ResultsIn this study, there was no statistically significant difference between the intervention and control groups in terms of self-efficacy score of pregnant women before the intervention (p-value >0.05). But after the intervention, a statistically significant difference was observed in the mean score of self-efficacy in the intervention group (p-value <0.05)
ConclusionThe study revealed that training based on motherchr('39')s needs can increase the score of self - efficacy in comparison to the routine training classes. Therefore, it is suggested to use this training approach in pregnancy preparation classes.
Keywords: Self-efficacy, need-based education, prenatal care