فهرست مطالب
نشریه توسعه آبزی پروری
سال چهاردهم شماره 4 (زمستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1400/01/21
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-15
هدف تحقیق حاضر، تعیین اثرات نانو ذره آهن بر عملکرد رشد، بقاء، بافت شناسی کبد و برخی پارامتر های خونی و ایمنی بچه ماهی ازون برون (Acipenser stellatus) بود. مجموعا 144 قطعه ماهی 195-175 گرمی با غذای حاوی مقادیر مختلف نانو ذره آهن (0، 25، 50 و 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم غذا) به مدت 8 هفته غذادهی شدند. براساس نتایج، تفاوت معنی داری در افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، حجم متوسط هموگلوبین (MCV)، وزن متوسط هموگلوبین (MCH)، غلظت متوسط هموگلوبین (MCHC)، ایوزینوفیل، مونوسیت، آلبومین، آلانین آمینو ترنسفراز (ALT)، آسپارات آمینو ترنسفراز (AST)، و فعالیت لیزوزیمی بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P>). ماهیان تغذیه نموده از 50 میلیگرم نانو ذره آهن تفاوت معنی داری از لحاظ تعداد گلبول های قرمز و سفید، نوتروفیل، پروتیین کل، انفجار تنفسی و سطح ایمنوگلوبین کل خون نشان دادند (05/0> P) و اثر منفی بر بافت کبد این ماهیان مشاهده نشد. میزان بقاء پس از 8 هفته در تیمارهای تغذیه شده با مقادیر 25، 50 و 100 میلی گرم به ترتیب برابر با 11/86، 4/94، 22/97 درصد و در تیمار شاهد برابر با 44/94 درصد بود. نتایج نشان داد که استفاده از نانو ذره آهن به مقدار 50 میلی گرم بر کیلوگرم سبب بهبود سلامت و بقای بچه ماهیان ازون برون شده، و اثر منفی بر کبد ماهی ازون برون نداشت.
کلیدواژگان: نانو ذره آهن، ایمنوگلوبولین کل، پروتئین کل، کبد، Acipenser stellatus -
صفحات 17-28
امروزه بکارگیری گیاهان دارویی به منظور جایگزینی با مواد شیمیایی در کنترل عوامل ایجاد کننده بیماری از جمله انگل ها بسیار حایز اهمیت می باشند. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی و تعیین دوز تاثیرگذار عصاره هیدروالکلی آویشن شیرازی در مبارزه با انگل تک یاخته ای خارجی (تریکودینا) انجام پذیرفت. بدین منظور پس از تعیین غلظت های کشنده (LC50) این عصاره بر روی بچه تاسماهی ایرانی، نسبت به انجام مطالعات تعیین غلظت های تاثیرگذار (EC50) اقدام گردید. در این مطالعه اثرات کاربرد عصاره آویشن شیرازی بر روی گلبول های سفید خون نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه شمارش افتراقی گلبول های سفید خون در مطالعات تعیین EC50 عصاره ها، نشاندهنده اختلاف معنی دارآماری در میزان لنفوسیت، نوتروفیل و ایوزینوفیل در تیمارهای مختلف بود (P<0.05). در این بررسی، غلظت موثره عصاره هیدروالکلی آویشن شیرازی بر روی انگل تریکودینا در محدوده غلظت 200 تا 600 میلی گرم در لیتر تعیین گردید و غلظت اثر گذار (EC50) طی مدت یک ساعت حمام برابر 6/437 میلی گرم در لیتر محاسبه شد. دوز موثره، در دسته مواد با سمیت کم طبقه بندی شده و جهت جایگزینی با مواد شیمیایی مناسب می باشد. بنابراین این عصاره بمنظور از بین بردن انگل تریکودینا در مزارع پرورش ماهیان خاویاری قابل توصیه خواهد بود.
کلیدواژگان: عصاره آویشن شیرازی، تاسماهی ایرانی، انگل، تریکودینا -
صفحات 29-42
در این مطالعه، تغیرات بافتی اندام های جنسی لای ماهی (Tinca tinca) در تالاب انزلی و شرایط پرورشی مقایسه گردید. تعداد 96 و 36 ماهی از استخر پرورشی و تالاب انزلی جمع آوری شد. برای تعیین هم آوری، ماهیانی که در مرحله چهارم از رشد شش مرحله ای غدد جنسی، یعنی هم زمان با مرحله پیش از تخم ریزی بودند مورد بررسی قرار گرفتند. در مطالعه میکروسکوپی برش های تخمدان و بیضه و رشد و نمو تخمدان و بیضه آن طی مراحل مختلف جنسی، از نمونه های تالاب ، از 3 ماهی ماده تخمدان دو مورد از آنها در مرحله III-IV رسیدگی بوده و یکی از آنها در مرحله III بود (آب سردتر). همچنین، در نمونه های پرورشی، 8 ماده مورد بررسی قرارگرفت که از این تعداد تخمدان، 7 مورد آنها در مرحله رسیدگی بوده و یکی از آنها از مرحله III-IV بود (در شرایط آب گرم تر). در اواخر اردیبهشت که دمای آب به 19 درج سانتی گراد افزایش یافت، بافت های تهیه شده از تخمدان ماهیان دارای فولیکول های بعد از تمخک گذاری (اووسیت هایی با تجمع زرده و اووسیت های باز جذب شده) بودند. در بزرگترین اووسیت دیده شده واکویل ها نزدیک هسته رسیده بودند. بررسی بر روی 24 نمونه لای ماهی ماده مرحله 4 و 5 که دارای وزن 9/50 تا 2/238 گرم و میانگین 01/41±86/99 گرم و طول کل 146 تا 233 با میانگین 28/22 ± 93/176 میلیمتر بودند و سنی معادل 3 تا 6 با میانگین 93/0 ± 00/4 سال داشتند نشان داد که هم آوری مطلق بین 14086 تا 153600 با میانگین 7/28205 ±4/36362 عدد و هم آوری نسبی بین 1/170 تا 8/644 با میانگین 02/125 ± 9/367 عدد در ازای یک گرم ماهی ماده متغیر است. نتایج بدست آمده به این ترتیب است که :بیضه این ماهی از نوع لوبولار بوده و اسپرماتوژنز در ماهیان همزمان با ریخته شدن یا جذب اسپرم ها در فصل تخمریزی آغاز می شود و بتدریج تا اواسط پاییز پیشرفت می کند ، با افزایش دما، میزان تولید مثل و هم آوری ماهیان نر و ماده افزایش معنی داری نشان داد. بیشترین میانگین قطر تخمک ها در اردیبهشت ماه و کمترین در مرداد ماه مشاهده شدند. اوج رسیدگی جنسی در ماهیان ماده در ماه های اسفند و فروردین بود. تخم ریزی ماهیان از اردیبهشت شروع و تا اواخر تیر ماه ادامه داشت. اووژنز و اسپرماتوژنز در محیط های پرورشی زودتر از تالاب انزلی شروع میشود.
کلیدواژگان: لای ماهی، تغییرات فصلی، تولید مثل، اندامهای جنسی، تالاب انزلی -
صفحات 43-54
در این مطالعه، تاثیر رنگ بستر آکواریوم های پرورشی (سفید، سیاه، سبز، آبی) بر عملکرد رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن پست لاروهای میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii) مورد بررسی قرار گرفت. کلیه مراحل اجرایی و آزمایشگاهی این پژوهش در پاییز سال 1397 و به مدت 60 روز در کارگاه پرورش ماهیان زینتی واقع در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان انجام شد. در انتهای آزمایش شاخص های رشد و تغذیه (افزایش وزن، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، درصد بازماندگی، نسبت تبدیل غذایی،کارایی غذایی، نسبت بازده پروتیینی، شاخص وضعیت، افزایش طول بدن) و ترکیبات بیوشیمیایی بدن مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، بهترین شاخص های رشد و تغذیه ای به ترتیب در تیمارهای 2، 3، 4 و 1 مشاهده گردید. درصد رطوبت بدن در میان تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نشان داد و بالاترین و پایین ترین میزان آن به ترتیب در تیمار 1 و تیمار 4 مشاهده شد. درصد پروتیین و چربی بدن در بین تیمارهای 1 و 4 اختلاف معنی داری نداشت و پایین ترین مقادیر را به خود اختصاص دادند. میزان درصد پروتیین و چربی بدن در تیمار 2 و سپس در تیمار 3 به طور معنی داری بالا بود. همچنین بالاترین درصد خاکستر بدن به طور معنی دار در تیمار 2 مشاهده گردید. در نهایت می توان گفت رنگ پس زمینه آکواریوم های پرورشی به ویژه رنگ های تیره مانند سیاه و آبی می تواند اثرات مثبتی بر این گونه آبزی داشته باشد.
کلیدواژگان: رنگ بستر، رشد، تغذیه، ترکیبات بدن، میگوی بزرگ آب شیرین، Macrobrachium rosenbergii -
صفحات 55-67
استفاده از باکتری های انتخابی برای رشد و بهبود جمعیت میکروبی میزبان از جمله ایده های جدیدی می باشد که از طریق دستکاری جمعیت باکتریایی در آبزیان انجام می گیرد .همچنین مصرف این باکتری ها در جیره های غذایی آبزیان پرورشی موجب بهینه سازی تعادل جمعیت میکروبی دستگاه گوارش شده و تاثیرات بسیار مطلوبی را بر رشد و بقاء آن ها ایجاد می نماید. در همین راستا، این تحقیق جهت بررسی اثر پروبیوتیک تجاری سوپر زیست (زیست یار وارنا، ایران) بر شاخص های رشد و بقای تاسماهی سیبری جوان انجام شد. 120 قطعه تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 7/3 ± 3/109گرم در قالب چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار به صورت کاملا تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی با تراکم 10 قطعه در هر مخزن توزیع شدند. ماهیان سه بار در روز به میزان 3-2% وزن بدن به مدت 63 روز تغذیه شدند. این پروبیوتیک تجاری حاوی باکتری هایBacillus subtilis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarum بوده و به میزان 100، 200 و 300 میلی گرم در کیلوگرم به جیره پایه (کنترل) (پلت با قطر mm 4، جیره Classic L.F، ساخت کارخانه Skretting -کشور ایتالیا) اضافه شد. در پایان آزمایش، بقای ماهیان در تیمارها %100 بود و اختلاف معنی داری در رشد ماهیان تیمارها مشاهده نشد. با افزایش میزان پروبوتیک در جیره از 100 میلی گرم تا 300 میلی گرم SGR تغییر نشان نداد اما میزان بیومس کل، WG و BWI افزایش یافته و میزان FCR و PER کاهش یافت اما این تغییرات از نظر آماری معنی دار نبود (05/0P>).
کلیدواژگان: پروبوتیک، تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)، رشد، کارآیی تغذیه، بقا -
صفحات 69-81
مس به عنوان یک میکروالمنت برای ماهیان ضروری است که می توانند آن را از محیط آبی یا جیره غذایی به دست بیاورند. از طرف دیگر سولفات مس یک جلبک کش موثر برای کنترل جلبک در مزارع پرورش ماهی است. به همین منظور آزمایش سمیت برای پیش بینی غلظت های ایمن از مواد شیمیایی محیط زیست ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور بررسی تلفات ناشی از مسمومیت حاد با مس (CuSO4, 96h) در ماهیان کلمه و کپور اجرا گردید. در هر تیمار تعداد 13 قطعه بچه ماهی کلمه و کپور معمولی به ترتیب با میانگین وزنی 5/0±2 و 2/2±20 گرم در معرض غلظت های مختلفی از مس قرار گرفتد. آزمایش ها به روش آب ساکن در مدت 96 ساعت اجرا شد. در آزمایش ها از غلظت های مختلف سولفات مس شامل 0 (شاهد)، 1/0، 2/0، 3/0، 4/0، 45/0 و 5/0 میلی گرم بر لیتر استفاده شد. در شرایط ثابت دما و pH (OC1±25 = T، 2/0 ± 8/7 = pH) غلظت کشنده (LC50) مس در مدت 96 ساعت به ترتیب 4/0 و 45/0 میلی گرم در لیتر برای ماهی کلمه و کپور معمولی به دست آمد. نتایج اختلاف معنی داری را در بین گروه ها و گروه شاهد نشان داد (P<0.05). به طوری که با افزایش مقادیر مختلف مس در تیمارها، نرخ مرگ و میر ماهیان در هر تیمار به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05). به منظور مطالعات بافت شناسی از هر تیمار 3 نمونه ماهی به صورت تصادفی انتخاب و مقاطع بافتی شامل آبشش، کبد و کلیه تهیه شدند. نمونه های تهیه شده با استفاده از روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ایوزین (H&E) آماده و اثرات سمیت مس بر ارگان ها به کمک میکروسکوپ نوری مطالعه شدند. مطالعات آسیب شناسی بافت های تهیه شده از ماهیان نشان داد، بیشترین ضایعات ناشی از مسمومیت حاد شامل پرخونی، خون ریزی، هیپرپلازی، تخریب مجاری کلیوی و نکروز سلولهای کبدی در تیمارهای 45/0 ، 4/0 ، 3/0 مشاهده شد. در گروه شاهد ضایعه ای مشاهده نشد.
کلیدواژگان: آسیب شناسی بافت، مس، مرگ و میر، آب ساکن، کلمه، کپور معمولی -
صفحات 83-93
آلودگی به قارچ ساپرولگنیا در ماهی های خوراکی و زینتی از مشکلات متداول استخرهای پرورش ماهی و آکواریوم هاست و ضررهای اقتصادی به همراه دارد. عصاره های آبی، متانلی و هیدروالکلی از گیاهان طاووسی و بادرنجبویه به روش ماسراسیون و به کمک روتاری تهیه شد. چهار غلظت 20، 30، 40، 50 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره ها به کار گرفته شد. قارچ از باله دمی ماهی های آلوده، جداسازی و در محیط کشت سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. برای تاثیر عصاره ها از روش چاهک استفاده شد. از نرم افزار GraphPad Prism, و آزمون های واریانس و توکی استفاده شد. در غلظت 50 میلی گرم بر میلی لیتر، عصاره آبی بادرنجبویه با میانگین هاله عدم رشد mm06/1 ± 8/20 بیشترین اثر مهارکنندگی رشد را داشته، در مرتبه بعدی عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه با هاله عدم رشد mm 1/1±73/17 قرار داشت و عصاره متانلی طاووسی میانگین هاله عدم رشدmm 12/2± 4/15 داشت. آنتی بیوتیک نیستاتین هیچ هاله عدم رشدی نداد، بنابراین به کارگیری عصاره های گیاهی می تواند جایگزین خوبی به جای آنتی بیوتیک و مالاشیت گرین باشد. به خصوص استفاده از عصاره آبی بادرنجبویه توصیه می شود چون بیشترین تاثیر را داشته و برای سلامتی ماهی و انسان مفید است.
کلیدواژگان: آبی، بادرنجبویه، ساپرولگنیا، طاووسی، ماهی -
صفحات 95-106
با توجه به تغییرات اقلیمی، تعیین مناسب ترین زمان شروع پرورش آن در سایت گمیشان از اهمیت خاصی برخوردار است. بدین منظور، از بین چند دمای هوا (25-15 درجه سانتی گراد)، دمای 21 درجه سانتی گراد به عنوان دمای پایه برای منطقه گمیشان انتخاب شد. این تحقیق در 8 استخر خاکی متفاوت از لحاظ تراکم ذخیره (350000، 182000، 100000 قطعه در هکتار) و زمان معرفی به استخر (29/3/1391، 7/4/1391، 14/4/1391، 1/5/1391) انجام گرفت. پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب استخرها و زیست سنجی نمونه ها بطور دو هفتگی انجام گرفت. نتایج نشان داد که برخی پارامترها شامل pH، شفافیت، آمونیاک، کلسیم، نیترات، پتاسیم در برخی مواقع خارج از محدوده مطلوب بودند. کمترین وزن نهایی میگو معادل 68/12 گرم در استخر با تراکم 350000 قطعه در هر هکتار و زمان رهاسازی 7 تیر با 127 روز پرورش و بیشترین وزن معادل 07/16 گرم مربوط به استخر با همان تراکم و زمان رهاسازی 29 خرداد در طول مدت 128 روز پرورش مشاهده گردید. استخرهای با تراکم 182000 قطعه در هر هکتار و ذخیره سازی در اوایل تیر بالاترین ضریب رشد ویژه را داشتند. بنظر می رسد، 23 اردیبهشت تا 2 خرداد زمان مناسبی برای شروع پرورش در سایت گمیشان با تراکم های بالاتر است. ولی در صورت تاخیر در زمان شروع پرورش، بهتر است استخرها با تراکم کمتر و با اندازه های پست لارو بزرگتر ذخیره سازی گردند تا میگوها به وزن مطلوب برسند.
کلیدواژگان: میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)، دما پایه، سایت گمیشان، فاکتورهای فیزیکوشیمیایی -
صفحات 107-117
قزل آلای رنگین کمان یکی از 100 گونه غیربومی مهاجم دنیا بوده و بررسی خصوصیات زیست شناختی نمونه های فرار کرده از قفس های دریایی در سواحل مازندران شامل نسبت جنسی، رابطه طول و وزن و رشد ضروری می باشد. به منظور بررسی پارامتر های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان، تعداد 90 عدد نمونه از این گونه در فاصله زمانی مهر 1396 تا اردیبهشت 1398 از پره های صیادی ماهیان استخوانی بخش های غربی و مرکزی سواحل مازندران جمع آوری گردید. نسبت جنسی نر به ماده 04/1 بود و اختلاف معنی داری بین آنها وجود نداشت (05/0P>). نتایج نشان داد که میانگین طول و وزن ماهیان صید شده به ترتیب برابر با 03/1 ± 82/31 سانتی متر و 02/44 ± 05/546 گرم بود. نمونه های ماهیان صید شده شامل 4 گروه سنی (+1 الی + 4) بودند که گروه سنی +1 از بیشترین فراوانی نسبی برخوردار بود، بطوری که 6/35 درصد از فراوانی نمونه ها را تشکیل می داد. الگوی رشد این گونه آلومتریک منفی 7/2L×038/0W= بود. در جنسیت های مختلف نیز آلومتریک منفی بود، بطوری که رابطه طول و وزن در جنس ماده 6/2L×07/0W= و در جنس نر 4/2L×11/0W= بدست آمد. معادله وان برتالانفی {[(05/0t +) 67/0-] EXP-1}68/78Lt = برآورد گردید. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که فرار ماهی از قفس در سال های مختلف اتفاق افتاده و امکان زندگی اولیه و سازگاری با اکوسیستم دریای خزر برای این گونه غیر بومی با شرایط محیطی آن به لحاظ میزان شوری، دما و تغذیه فراهم می باشد.
کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss، رشد، قفس، سواحل مازندران -
صفحات 119-132
این پژوهش با هدف بررسی محدودیت خوراک و پدیده رشد جبرانی و اثر پروبیوتیک باسیلاکت بر عملکرد رشد و بهره وری غذایی، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملا تصادفی در قالب سه تیمار شامل تیمار بدون گرسنگی و باسیلاکت، تیمارهای محدودیت خوراک به مدت دو هفته با و بدون باسیلاکت انجام شد. در مرحله ی تغذیه مجدد، تیمارها به مدت چهار هفته در حد سیری تغذیه شدند. تعداد 150 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن 31/1±20/21 گرم به مدت 42 روز با تیمارهای فوق تغذیه شدند. نتایج نشان داد اثر تیمارها بر رشد وزنی و طولی، ضریب تبدیل غذایی، درصد افزایش رشد بدن، ضریب رشد ویژه، درصد بقاء، شاخص وضعیت و درصد بازماندگی معنی داری بود (05/0< P). همچنین اثر تیمارها بر نسبت بازده غذایی و میزان کارایی پروتیین، درصد پروتیین و چربی لاشه معنی داری بود (05/0< P). جیره حاوی پروبیوتیک باسیلاکت نسبت به گروه تغذیه مجدد بدون باسیلاکت، سبب بهبود نرخ بقاء بچه ماهیان تحت تیمار شد. نتایج نشان ضریب رشد ویژه در ماهیان با دو هفته گرسنگی و تغذیه مجدد با باسیلاکت، بیشتر از گروه ماهیان تغذیه مجدد بدون باسیلاکت بود. درمجموع این تحقیق نشان داد که پروبیوتیک باسیلاکت، اثر مثبتی روی فاکتورهای رشد و تغذیه ای همچنین ترکیب لاشه در مقایسه با تغذیه مجدد بدون باسیلاکت در قزل آلای رنگین کمان داشت.
کلیدواژگان: پروبیوتیک باسیلاکت، رشد جبرانی، عملکرد رشد، ترکیب لاشه، قزل آلای رنگین کمان
-
Pages 1-15
The present study aimed to determine the effects of iron nanoparticles (Fe-NPS) on growth performance, survival rate, liver histopathology and some blood and immune parameters of stellate sturgeon (Acipenser stellatus) juvenile. A total of 144 fish (175-195 g) were fed diets containing graded levels of Fe-NPs (0, 25, 50 and 100 mg kg -1 diet) for 8 weeks. Based on results, no significant differences were observed in body weight increases, specific growth rate (SGR), feed conversion ratio (FCR), mean cell volume (MCV), mean cell hemoglobin (MCH), mean cell hemoglobin concentration (MCHC), eosinophils, monocytes, albumin, alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST) and lysozyme activity between treatments (P>0.05). Fish fed 50 mg Kg -1 Fe-NPs showed a significant difference in the red and white blood cells, neutrophils, total protein, respiratory burst activity, and total immunoglobulin level (P<0.05) with no negative effect on the fish liver. After 8 weeks, survival rates of 86.11%, 94.4%, and 97.22% were recorded in groups that received 25, 50 and 100 mg Kg -1 Fe-NPS, respectively. Survival rate in control group was 94.44%. These results indicated that Fe-NPS at level 50 mg Kg -1 improved the welfare and survival rate of stellate sturgeon juvenile and had no negative effect on the fish liver.
Keywords: Fe-NPS, Total immunoglobulin, Total protein, Liver, Acipenser stellatustellatus -
Pages 17-28
Today, use of medicinal plants is important for control of the disease-causing agents, including parasites, rather than chemicals. This study was conducted to evaluate the efficacy and effective dose of Zataria multiflora hydroalcoholic extract in the fight against external protozoan parasite (Trichodina). For this purpose, after determination of the lethal concentrations (LC50) of this extract on Persian sturgeon, a study was conducted to determine the effective dose (EC50). In this study, the effects of Zataria multiflora extract on white blood cells were also investigated. The results of differential white blood cells count in studies of EC50 extracts showed statistically significant differences in the level of lymphocyte, neutrophil and eosionophil in different treatments (P>0.05). The effective concentration of Zataria multiflora hydroalcoholic extract on Trichodina sp. was determined in the concentration range of 200 to 600 mg/l and this effective dose was calculated as 437.6 mg/l for one hour of bath time. This dose was classified in the category of substances with low toxicity and substitution Suitable chemicals. Therefore, this extract is recommended to remove Trichodina parasite in sturgeon fish farms.
Keywords: Zataria multiflora extract, Persian sturgeon, Parasite, Trichodina -
Pages 29-42
In this study, tissue changes of the sex organs in the Tinca tinca fish in Anzali wetland and breeding conditions was compared. 96 fish were collected from the cultivating pool and 36 others from Anzali wetland. In the microscopic study of Tench and ovaries and testicles in different stages of sexual activity, from the samples of the wetland, from 3 fish of ovary, two of them were in stage III- IV and one was in stage III (colder water). Furthermore, in the samples, of 8 samples taken, 7 were in mature stage, and one was in stages III-IV (in warmer conditions). In late April, when the water temperature increased to 19°C, tissue from ovaries of fish contained follicles after foliar application (oocytes with accumulation of yolks and open oocytes). In the largest oocyte, the vacuoles were near the nucleus. The study on 24 fish species of stage 4 and 5 with weight from 50.9 to 228.2 gr and mean 99.86 ± 41.17 grams and a total length of 146 to 233 with a mean of 176.93 ± 22.28 mm and age equivalent to 3 to 6 with a mean of 4.00 ± 0.93 years. The absolute density ranged from 14086 to 153600 with a mean of 36362 ± 28208.77 and a relative density of 170.1 to 644.8, with an average of 367/9±125/02 pounds per gram of fish. The results are as follows: The testis of this fish is lobular and spermatogenesis in fish coincides with sperm shedding or absorption begins in the spawning season and gradually progresses to mid-autumn.By increase of temperature, the reproduction and sexual properties of male and female of Tench was significantly increased. The highest mean diameter of eggs was observed in May and the lowest in August. The peak of sexual maturation in female fish was in March and April. Spawning of fish began in May and continued until late July. Oogenesis and spermatogenesis in breeding environments start earlier than Anzali wetland.
Keywords: Tench, Tinca tinca, Seasonal variation, Reproduction, Sexual organs, Anzali wetland -
Pages 43-54
In this study, the effect of the color of the bedding of cultivating aquariums (white, black, green, blue) on growth performance, nutrition and biochemical composition of the body of large freshwater shrimp (Macrobrachium rosenbergii) post larvae was investigated. All laboratory and experimental stages of this study were carried out in the fall of 1397 and for 60 days in an ornamental fish plant located at the Faculty of Natural Resources, University of Guilan. At the end of the experiment, the growth and nutrition indices (weight gain, weight gain, specific growth rate, survival percentage, feed conversion ratio, dietary efficiency, protein efficiency ratio, status index, body length increase) and biochemical parameters of the body were measured. According to the results, the best growth and nutrition indices were observed in treatment 2, 3, 4 and 1, respectively. Body moisture content showed significant differences among treatments, and the highest and lowest levels were observed in treatment 1 and treatment 4 respectively. The percentage of protein and body fat in treatments 1 and 4 did not have any significant difference and the lowest values were allocated. The percentage of protein and body fat in treatment 2 and then in treatment 3 were significantly higher. Also, the highest percentage of body ash was observed in treatment 2. Finally, it can be said that the color of the background of cultivated aquariums, especially dark colors such as black and blue, can have a positive effect on aquatic species.
Keywords: Substrate color, Growth, Nutrition, Body composition, large freshwater shrimp, Macrobrachium rosenbergii -
Pages 55-67
The use of selected bacteria to improve growth parameters and the microbial population in the host is one of the new ideas carried out for manipulating the bacterial population in aquatic organisms. These bacteria also consumed in the diets of farmed fish to optimize the balance of the microbial population of the gastrointestinal tract and they have a great effect on the growth and survival provides them. This study aimed to investigate the effect of commercial aquaculture probiotic (CA probiotic, Superzist, Zistyar Varna, Iran) on the growth performance and survival of juvenile of Siberian sturgeon. A number of 120 of Acipenser baerii with average of weight (109.3±3.7 g) were randomly distributed to 12 fiberglass tank containing 350-liter fresh water and 10 fish per tank. Fish were fed 2-3% body weight three times daily for 63 days. The CA probiotic comprising Bacillus subtilis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarum in amount of 100, 200 and 300 mg/kg were added to basal diet (4mm pellets, Skretting, Italy). At the end of experiment, the survival rate of fish in the treatments were 100% and there were no significant difference in the treatments (P>0.05). There were no change in SGR in the treatments. Biomass increase, WG and BWI were increased and FCR and PER were decreased by increasing the amount of CA probiotic in the diet but there were no significant (P>0.05).
Keywords: : Probiotic, Siberian sturgeon (Acipenser baerii), growth, nutrition, survival -
Pages 69-81
Cu is an essential micronutrient which is found in either water environment or fish diet. In addition, copper sulfate is an effective algaecide for algal control in fish pond. Therefore, toxicity test seems to be necessary to predict the safe concentrations of chemicals in the environment. The experiments were conducted to study of mortality rate of acute toxicity of Copper (CuSO4) in Common Carp (Cyprinus carpio) and Caspian kutum (Rutilus caspicus) fry.13 fishes with average weight of 2±0.5 and 20±2.2g to R. caspicus and C. carpio respectively were exposed to different concentrations of copper salt respectively. The experiments were done by Static Method during 96 hours. In the experiments, the different concentrations of copper such as 0, 0.1, and 0.2, 0.3, 0.4, 0.45 and 5mgL-1 were used. Under stable condition (T= 25±1OC, pH=7.8 ± 0.2), the lethal concentration of copper (LC50) was measured of 0.4mgL-1 and 0.45mgL-1 to R. caspicus and C. carpio respectively during of 96 hours. There were significant differences between treatments with each other and also with the control (P<0.05). So, with increasing of copper in each treatment, the mortality rate of fish significantly was increased. For studying histopathological, 3 fish were selected randomly from each treatment and after killing fish, samples of liver, kidney, and gill tissue were taken from each fish. These samples (sections) were stained with Hematoxylin-Eosin and then the impacts of Cu on the fish organs were studied under light microscope. Histopathological findings showed that major lesions were hemorrhage, hyperemia, hyperplasia and epithelial cells necrosis, degenerated tubules of their kidney, expansion of Bowmanchr('39')s capsule and hepatocytes necrosis in 0.3, 0.4 and 0.45 concentrations respectively. There were any lesions in control.
Keywords: Histopathology, Copper, Mortality, Water Static, Rutilus caspicus, Cyprinus carpio -
Pages 83-93
Contamination of Saprolegnia sp. fungi in edible and ornamental fish is one of the common problems of fish aquaculture ponds and aquariums and has economic losses. The aqueous, methanolic, and hydroalcoholic extracts of Spartium junceum and Melissa officinalis were prepared by maceration and condensed by rotary. Four concentrations of 20, 30, 40 and 50 mg/ml of the extracts were used. The fungus was isolated from fins of the infected fish and cultivated in sabouraud dextrose agar medium. For the effectiveness of extracts, the agar well method was used. GraphPad Prism, software and Anova and Tukey tests were used. At a concentration of 50 mg/ml the M. officinalis aqueous extract with a mean halo of lack of microbial growth of 20.8 ± 1.06mm had the highest inhibitory effect on growth, followed by a hydroalcoholic extract with halo of lack of microbial growth of 17.73± 1.1mm, and then the methanolic extract of S. junceum had the mean halo of lack of microbial growth 15.4 ± 2.12 mm. The Nystatin antibiotic did not produce any halo of lack of microbial growth. Using plant extracts instead of antibiotics and malachite green could be a good alternative. Particularly, aqueous extract of M. officinalis is recommended because it has the greatest effect and is also beneficial to the health of fish and humans.
Keywords: aqueous, fish, Melissa, Saprolegnia, Spartium -
Pages 95-106
Regarding climate change, it is important to determine the most suitable time for starting its cultivation on the site of Gomishan shrimp. For this purpose, in range of air temperature (15-25°C), 21°C was chosen as the base temperature for Gomishan area. This experiment was conducted in 8 terrestrial ponds that were different of density (350000, 182000, 100000 ind/he and time of stocking; 18 Jun, 27 Jun, 4 Jul, 22 Jul) in 2012. Physico-chemical parameters and biometric data were two-weekly taken. The results showed that some of the parameters including pH, transparency, ammonia, nitrate, calcium, and potassium ions were sometimes out of the suitable range. The lowest final weight was 12.68 gr. in a pool with a density of 350,000 ind/he and the release time of June 28th with 127 days of breeding and the highest was 16.07 grams of the 100000 ind/he, it’s of June 19th during 128 days. The highest SGR% was observed in the pond stocking 182000 ind/he in early June. It seems, May 13th to May 23th are suitable time for starting shrimp cultivation on the site of Gomishan with higher density but it delay in starting cultivation, it is better lower density with larger postlarvae for reach to suitable weight.
Keywords: : Litopenaeus vannamei, base temperature, Gomishan site, physic-chemical factors -
Pages 107-117
Rainbow trout is one of the 100 exotic invasive species in the world, and the biological characteristics of evaporated specimens of marine cages on the coast of Mazandaran including sex ratio, length and weight relationship, and growth are necessary. In order to study the rainbow trout growth parameters, 90 specimens of this species were collected from October 2017 to May 2019 from catching bony fish from west to central coast of Mazandaran, in order to study the male sex ratio was 1.04 and was approximately equal. The mean length and weight of fish caught were 31.82 ± 1.03 cm and 566.05 ± 44.02 grams, respectively. The caught specimens consisted of 4 age groups 1+ to 4+ and the 1+ group was the highest, accounting for more than 35.6% of the specimens. The growth pattern of this species allometric negative was W= 0.038*L2.7. In different sexes, allometric was negative, so that the length and weight relationship was obtained in the female sex W=0.07*L2.6 and in the male male W=0.11*L2.4. The maximum estimated length (L∞) for this species was 68.98 cm and its other growth parameters in the Van Bertalanffy equation Lt = 78/68 {1-EXP[- 0/67 (t + 0/05)]}. The results of this study showed that this species does not grow well in the Caspian Sea and the most frequent is the age group under one year old. Fish escape from cages in different years has occurred and the possibility of initial life and compatibility with the Caspian Sea ecosystem for this exotic species with its environmental conditions is provided in terms of salinity, temperature and nutrition.
Keywords: Oncorhynchus mykiss, Growth, Cages, Coast of Mazandaran -
Pages 119-132
This study was carried with aim to investigate the restriction of feed, compensatory growth and the effect of probiotic (Bacilact) on growth performance, food productivity, survival and carcass composition of rainbow trout. Experiment was performed using a completely randomized design with three treatments consist of without hungry and basilicate treatment, feed restriction treatments with and without Bacilact during 2 weeks. The treatments were fed in re-feeding phase, to satiety for 4 weeks. The number150 of rainbow trout larva were fed with an average weight of 21.20 ± 1.31 g with the experimental treatments during 42 days breeding period. The results showed that the effect of treatments on weight and length growth, feed conversion ratio, daily growth ratio, specific growth ratio, survival rate, condition factor and survival rate were significant (P<0.05). Also, the effect of treatments on FER, PER, protein and fat percent carcass was significant (P<0.05). The diet containing probiotic with Bacilact compared to without Bacilact group improved the survival rate of rainbow trout. Regarding the higher SGR, the results showed that compensatory growth process in fish with 2 weeks of starvation and re-feeding with Bacilact is more than re-feeding without Bacilact. In conclusion, this study showed that probiotic (Bacilact) had a positive effect on growth and nutritional factors as well carcass composition in comparison to re-feeding without Bacilact in rainbow trout.
Keywords: Probiotic (Bacilact), Compensatory growth, Growth performance, Carcass composition, Rainbow trout