فهرست مطالب

مطالعات حقوق بشر اسلامی - پیاپی 19 (پاییز و زمستان 1399)

فصلنامه مطالعات حقوق بشر اسلامی
پیاپی 19 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی محبی* صفحات 1-20
    یکی از اثار جنگ و مخاصمات مسلحانه، گرفتار شدن عده ای از رزمندگان نیروهای درگیر، در دست طرف مقابل است که عنوان اسیر جنگی بخود می گیرد. اسرای جنگی که مغلوب یکی از طرفین مخاصمه مسلحانه می شوند، قرار است مدتی ازعمر خود را تحت سلطه دشمن سپری نماید. سابقه تاریخی در بر خورد و رفتار با اسیران جنگی حاکی از ظلم و ستم، همراه با اذیت و آزار، قتل و کشتار بوده است. سوال تحقیق است که آیا حقوق اسرای جنگی در مقررات بین المللی مورد پیش بینی قرار گرفت است؟ جواب سوال به عنوان فرضیه پژوهش این است که مطابق اصول و قواعد حقوق بشردوستانه در حوزه آموزه های حقوق بین الملل عمومی ، مقرراتی در عرصه مخاصمات مسلحانه پیش بینی گردیده است که حقوق اسرای جنگی را مورد تصویب و اجرای آن را توصیه و تایید می نماید. از جمله مقرراتی که در عرصه بین المللی دراین خصوص پیش بینی شده است، کنوانسیون های چهار گانه ژنو در سال 1949 است که از این میان، کنوانسیون سوم ژنو بطور خاص به حقوق اسرای جنگی می پردازد. می توان بر ین عقیده بود که اجرای کنوانسیون های سوم ژنو در کنار پروتکل های الحاقی اول و دوم می تواند حقوق اسرای جنگی را تضمین نماید.
    کلیدواژگان: حقوق، اسرای جنگی، حقوق بشردوستانه، کنواسیون سوم ژنو
  • سعید چهرآزاد* صفحات 35-50
    خاورمیانه کانون منازعه و بحران در جهان کنونی است. این منطقه در سال های پایانی قرن بیستم و سال های ابتدای قرن حاضر صحنه ی شدیدترین درگیری ها بوده است. جنگ ایران و عراق که عنوان طولانی ترین نبرد کلاسیک را یافته، جنگ خلیج فارس، اشغال کویت توسط عراق، چالش قدرت های منطقه ای در خلیج فارس، ورود نظامی آمریکا به عراق و سقوط رژیم بعث عراق، جنگ داخلی یمن، درگیری اسراییل و لبنان، بحران هسته ای ایران و... از جمله اصلی ترین رویدادهای بحرانی و بحران زا در سال های اخیر در خاورمیانه هستند. با توجه به ساخت و بافت منطقه چنین منازعاتی به طور پیوسته اتفاق خواهد افتاد و با روند کنونی افق خاورمیانه همواره نمایانگر بحران و منازعه و ناامنی خواهد بود. دلیل الزام امنیت اسراییل و تضمین جریان انرژی این منطقه همواره مورد توجه دولتمردان آمریکا بوده است. جورج دبلیو بوش در فاصله ی سال های 2001 تا 2009 رییس جمهوری آمریکا بود. حمله به افغانستان، اشغال یکجانبه ی عراق و اعمال تحریم نسبت به کشورهای مستقل از آمریکا در خاورمیانه پس از یازدهم سپتامبر 2001 از جمله اعمال یکجانبه ی بوش در قبال خاورمیانه است. وی برای اجرای استراتژی امنیت ملی آمریکا طیف وسیعی از ابزار از حمله ی سخت افزاری نظامی تا توسل به حقوق بشر و لزوم اعطای آزادی های سیاسی را به کار گرفته است. بنابراین و با توجه به استفاده ی مستمر هییت حاکمه ی آمریکا از مبانی حقوق بشر در تعامل خویش با جهان اسلام؛ پرسش اصلی این نوشتار این است که: استراتژی زمان اوباما در موضوع حقوق بشر کشورهای اسلامی با استراتژی بوش چه تفاوتی داشته است؟
    کلیدواژگان: کشورهای اسلامی، حقوق بشر، ایالات متحده، اسلام، استراتژی
  • محمد یوسفی جویباری*، محمد قربانی گلشن آباد، سیدمحسن سجادی صفحات 51-72
    از آغاز به کارگیری پهپاد ها در ماموریت های شناسایی و نظارتی ، تا استفاده از آن ها به عنوان وسایل حمل موشک در عملیات های نظامی؛ دیدگاه های متفاوتی نسبت به استفاده و به کارگیری آن ها وجود داشته است و عده ای در پی توجیه استفاده از آن و یا نقد استفاده از آن برآمده اند. هدف این مقاله این است که به بررسی این موضوع در استفاده یا عدم استفاده از پهپادها در ذیل دلایل حقوق بشری بپردازد و در پی بیان این واقعیت است که استفاده از پهپاد به دلایل حقوق بشری قابل توجیه و امکان پذیر است. با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی در مقاله حاضر نشان داده خواهد شد که پهپاد ها صرفا به نقض حقوق بشر اقدام نکرده اند بلکه در مواردی به حمایت و حفاظت از حقوق بشر دست زده اند و این نشان از این دارد که پهپاد وسیله ای صرفا جنگی نیست، بلکه ابزاری است که می تواند در خدمت اهداف جنگی بر ضد حقوق بشر توسط دولتها، سازمانهای بین المللی دولتی و غیردولتی یا در جهت حمایت از حقوق بشر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پهپاد، هواپیمای بدون سرنشین، حقوق بشر بین الملل، حقوق بین الملل بشر دوستانه، شورای حقوق بشر
  • علیرضا عسگری*، محمد مهدی حبیبی، سید محمد مهدی احمدی صفحات 73-88
    آموزش با کیفیت به دانشجویان پزشکی، نیازمند تشریح علوم بر روی مورد طبیعی است. این پژوهش با هدف بررسی فقهی چارچوب اخلاقی آموزش پزشکی در فقه امامیه و تطبیق آن با مذاهب اربعه به روش تحلیلی و توصیفی که ابزار گردآوری آن فیش برداری است، انجام شد. در مورد تشریح جسد، حکم اولی این است که جسد مسلمان احترام خاص داشته و در تجهیز و تدفین آن می بایست تسریع نموده و آسیب رساندن به بدن میت، به مانند انسان زنده مستوجب دیه است. اهل سنت نیز بنا به مقتضیات، اصل تشریح جسد را پذیرفته اند. شافعیان در مورد تشریح جسد، نزدیک ترین دیدگاه با فقه امامیه را دارند. مذهب مالکی نسبت به فساد جسد سخت گیری های بیشتری به عمل آورده است. حنابله انتقال جسد از شهری به شهر دیگر را برای تشریح ممنوع می-دانند. حنفیان مدت محدودی را برای تشریح ذکر کرده اند و پس از پایان آن، می بایست نسبت به تدفین میت اقدام کرد و همچنین اولویت تشریح جسد کافر را در تصریح نکرده اند. همه مذاهب، رضایت بیمار برای تشریح بر روی خود را لازم دانسته، به جز در مواردی که تنها راه نجات جامعه تشریج بیماری باشد که این مهم در اصل چهل قانون اساسی منعکس گردیده است. لذا می توان نتیجه گرفت که جز در موارد جزیی، دیدگاه مذاهب اربعه با فقه امامیه در مورد تشریح جسد یکسان است.
    کلیدواژگان: فقه امامیه، مذاهب اربعه، حفظ احترام، آموزش پزشکی
  • سیدقاسم زمانی، وحید بذار* صفحات 89-106
    ناقص سازی جنسی زنان که آسیب جسمی قابل توجهی به آنان وارد می کند اغلب ریشه در فرهنگ و سنت مردمی دارد که به آن مبادرت می کنند. از منظر حقوق بین الملل بشر افراد محق هستند تا به باورهای فرهنگی خود بپردازند. اما، این اقدام به طور همزمان در مغایرت با برخی حق های بشری ازجمله حق بر سلامت، حق بر رهایی از تبعیض بر اساس جنسیت، حق بر تولیدمثل و حق بر رهایی از شکنجه، رفتار ظالمانه و غیرانسانی است. از این رو، در حقوق بین الملل ناقص سازی جنسی زنان به عنوان شکنجه و یا رفتار غیر انسانی قلمداد می شود که حق پناهندگی برای قربانیان آن به رسمیت شناخته شده است. همچنین، در اسناد بین المللی مرتبط دولت ها مکلف شده اند که با انجام اقداماتی ازجمله جرم انگاری، تخصیص منابع مالی و افزایش آگاهی و آموزش افراد تلاش مقتضی خود را برای کاهش ناقص سازی جنسی زنان انجام دهند.
    کلیدواژگان: ناقص سازی جنسی زنان، حقوق بین الملل بشر، شکنجه، تبعیض، پناهندگی
  • محمد حسین عالمی، فریبا طایی* صفحات 107-124
    یکی از مصادیقی که حقوق کودک در آن خدشه وارد می شود، امر ازدواج است؛ خصوصا آن جا که شخص درگیر بلوغ زودرس می شود و احساس نیاز زودهنگام به ازدواج می کند؛ در بلوغ دختران عوامل بسیاری موثر است به همین علت تعداد خاصی از دختران زودتر از هم سن و سالانشان احساس نیاز زود هنگام به ازدواج می کنند. وجود چنین مسایلی بیانگر اهمیت این پرسش هست؛آیا سن ازدواج دختران (13سال) در ماده 1041 قانون مدنی مشخص شده است با دیدگاه فقهای امامیه و فقهای اهل سنت و قانون مصر یکسان هست یا متعارضند؟ماده 1041 قانون مدنی نکاح دختران را محدود به سن 13 سال نموده است و ازدواج پیش از این سن را منوط به اذن ولی و با تشخیص دادگاه صالح می داند. این ماده کاستی هایی خصوصا نسبت به تعیین سن ازدواج دارد که با دیدگاه فقهای امامیه، فقهای اهل سنت و قانون مصر یکسان نیست. در این مقاله با روش توصیفی و تحلیل و استفاده از منابع موجود کتابخانه با تتبع در میان منابع فقهی و تحلیل اقوال مختلف در زمینه سن ازدواج، در صدد یافتن حداقل سن مناسب برای ازدواج دختران است، سنی که با دلایل شرع و هم با عر ف سازگار باشد. با بررسی و مقایسه اقوال فقهای امامیه ، فقهای اهل سنت و قانون مصر به این نتیجه می یابیم که مناسب ترین سن برای ازدواج، زمانی است که فرد از لحاظ فیزیکی و روانی قابلیت دستیابی به اهدافی که برای ازدواج متعین است، داشته باشد.
    کلیدواژگان: سن ازدواج، فقهای امامیه، اهل سنت، قانون مصر، متعارض
  • احمد مومنی راد*، هاجر دانشور صفحات 125-152
    طی سالیان اخیر، موضوع ممنوعیت حجاب در دانشگاه های ترکیه، باعث طرح مباحثی پیرامون حق آزادی مذهب و اظهار دین شده است. در این راستا، بستر این مباحث در جمهوری ترکیه واکاوی شد تا منشا مقررات حجاب و حواشی آن حتی الامکان شناسایی شود. اکثریت قریب به اتفاق جامعه ترکیه مسلمان هستند، فلذا تاثیر ممنوعیت حجاب بر زنان مسلمان ترکیه بررسی و با محوریت سرگذشت لیلا شاهین، دنبال شد. لیلا شاهین اوستا، که اکنون نماینده محجبه پارلمان ترکیه است، در سال 1998 پس از اجرای مقررات ممنوعیت حجاب در دانشگاه های ترکیه، به قصد ادامه تحصیل از ترکیه مهاجرت کرد. با این حال، مراجعه به پرونده مبارزات حقوقی پیگیرانه او علیه مقررات منع حجاب اسلامی در دانشگاه های ترکیه، منبعی برای شناخت ابعاد حقوقی این مساله به دست داده است. از این رهگذر کوشش شد که به اتکای اعتبار داده های موجود در پرونده انتشار یافته از سوی دیوان اروپایی حقوق بشر با عنوان «لیلا شاهین علیه ترکیه»، رویه قضایی و مختصات میدان منازعه بر سر ممنوعیت حجاب در دانشگاه های ترکیه شناسایی شود. مداقه در رای دیوان، این دیدگاه را تقویت کرد که بدون توجه به بستر طرح مطالبات حقوق بشری، ارزیابی دقیق مشروعیت این مطالبات میسر نخواهد شد.
    کلیدواژگان: دیوان حقوق بشر اروپایی، حجاب، ترکیه، لیلا شاهین، آزادی مذهب
  • امیرعباس بزرگمهر*، احمد فلاحتی صفحات 153-188
    اخیرا با توجه به پیشرفت های چشمگیر در علوم و تکنولوژی، روش های علمی کشف حقیقت به سیستم تحقیقات قضایی واردشده است. در این پژوهش، به روش تحلیلی-توصیفی اعتبار نتایج حاصل از این روش ها، به عنوان دلیل اثبات، در دادگاه ها، بررسی گردید. چنین نتیجه شده که بالاترین درجه ادله اثبات، اقرار و سپس شهادت مبتنی بر واقعیت است؛ اما اگر شرایط صحت آنان به طور کامل محقق نشد، به عنوان نشانه، مورداستفاده قرار گرفته و در صورت عدم تحقق شرایط، مردود شده و هیچ اعتباری ندارند. نتایج حاصل از روش های جدید، برحسب پیشینه اعتماد بدان، درجه اماره جدیدی را به جریان دادرسی وارد می کند. متناسب با موضوع پرونده، می توان از امارات با درجه قوت مناسب استفاده کرد و قاضی نیز با استناد بدان ها، نظر خود را بیان کند. بسته به درجه قوت امارات و همچنین موضوع پرونده، قاضی می تواند مسئولیت های موردبحث در پرونده را تعیین کند و یا حداقل نسبت به تعدیل حکم، براساس اختیارات خود اقدام نماید. البته قابل ذکر است که در جرایم مستوجب حد و قصاص، تعدیل قابل کاربرد نیست و تنها وظیفه تعیین مسئولیت، به قاضی سپرده شده است. هراندازه اعتماد به امارات بیان شده بیشتر باشد، قوت حکم صادره در مراجع فرجام خواهی بیشتر بوده و احتمال نقض آن کمتر است.
    کلیدواژگان: کشف حقیقت، تحقیق قضایی، علم قاضی، روش های بازجوئی، ادله اثبات
  • سید محمد مهدی غمامی* صفحات 189-216
    ایالات متحده آمریکا در زمره کشورهایی است که سایر کشورها را به دلایل حقوق بشری و عدم رعایت آزادی های شهروندی تحت پایش، گزارش دهی، تحریم قرار می دهد، در حالی که وضعیت حقوق شهروندی در آمریکا علیرغم تحولات تقنینی بیش از یکصد سال اخیر از جمله قوانین حق های مدنی (1946، 1957، 1960) و قانون حق رای (1965) همواره توام با مجموعه ای از نقض سیستمی حقوق است. تاریخ ایجاد ایالات متحده آمریکا که با کشتار بومیان و به برده کشیدن سیاهان آغاز و به وضع قانون اساسی با بدبینی به حق مشارکت مردم و قوانین تبعیض آمیز نسبت به رنگین پوستان، زنان، فقرا، غیرمسیحیان بویژه مسلمانان از طریق قوانین متعدد انجامیده و در ادامه علیرغم لغو برخی قوانین نژادپرستانه، در الزامات و ساختار حکمرانی، مبین نقض فاحش حقوق شهروندی در ایالات متحده آمریکاست. در این مقاله با روش تحلیلی - توصیفی و با استفاده از اسناد حقوقی، قوانین، مقررات عمومی و آمار به این سوال پاسخ می دهیم که «از حیث حقوقی، مبانی و عوامل نقض حقوق شهروندی در ایالات متحده آمریکا چیست؟» عمده دلیل به ساختار متعارض و تبعیض ذاتی قانون اساسی و قوانین داخلی برمی گردد که موجب نقض سیستمی حقوق شهروندی در ایالات متحده آمریکا شده، و در عمل مانع الگوگیری از این نظام حکمرانی به جهت بحران مشروعیت ناشی از نقض حقوق بنیادین و مشروع افراد شده است.
    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، قانون اساسی، قوانین فدرال، حق های مدنی، حقوق شهروندی
  • عابدین صفری کاکرودی*، سلمان آدینه وند صفحات 217-244
    در سازمان های نظامی، رهبری هر یگان بر عهده فرمانده آن است و در سلسله مراتب طولی، فرمانده هر یگان تابع دستورات فرمانده مافوق است. مسئولیت عملکرد هر یگان مستقیما متوجه فرمانده آن بوده و این مسئولیت عمدتا جنبه انظباطی داشته و در مواردی نیز جنبه مدنی دارد. این پژوهش باهدف بررسی مسئولیت انظباطی فرماندهان نظامی در حقوق ایران انجام شده است. نتیجه اینکه سازمان های نظامی به هیچ وجه صلاحیت اعمال حقوقی را نداشته و تنها در اجرای احکام صادره وظیفه دارند. قانون گذار بیان کرده که فرمانده نظامی برای میل به اهداف تعیین شده می بایست هر اقدامی را در چارچوب قانون انجام دهد و درعین حال، می بایست مسایل اخلاقی، انسانی و شرعی را مدنظر داشته باشد که عرف عمومی در تعیین دقیق این مسئولیت، نقش مهمی دارد. فرماند هان مافوق، موظف به نظارت بر اعمال پرسنل و فرماندهان مادون بوده و در قبال اعمال غیرقانونی آن ها مسئولیت انظباطی دارند. این مسئله در منابع مختلف حقوق بین الملل و همچنین در عرف آن ، که به محاکمه فرماندهان نظامی پس از جنگ جهانی دوم باز می گردد، تصریح شده است. هرچند که قانونگذار به این مسئله مفصلا پرداخته نشده، اما در صورت قصور یک فرمانده در وظیفه نظارتی خود، اعمال غیرقانونی حادث شده توسط فرماندهان و پرسنل مادون، مستوجب مسئولیت انظباطی است.
    کلیدواژگان: فرمانده، مسئولیت انظباطی، حقوق بین الملل، مافوق-مادون، یگان نظامی
  • محمد مهدی شیرازی*، حسین قاضی زاده، نادر میرزاده کوهشاهی صفحات 245-274
    دادرسی منصفانه که در زمره حقوق بشر به شمار می رود به عنوان یکی از عناصر تحقق عدالت قضایی، خود دارای مولفه هایی است که استقلال قضایی بنیادی ترین این مولفه ها به شمار می رود. استقلال قضایی جهت تحقق کامل، هم نیازمند استقلال نهادی قوه قضاییه است و هم بایستی تامین کننده استقلال در رای برای شخص قاضی باشد. پرسش اساسی مربوط به چگونگی رویکرد نظام حقوقی ایران در خصوص مفهوم استقلال قضایی و شیوه اصلاح آن است. رویکرد متخذه پیرامون استقلال قضایی در کشور ما علیرغم وجود نکات قوت بسیار، مصون از کاستی ها نبوده و موارد متعددی از جمله برخی موانع قانونی و برخی موانع عملی سد راه شکل گیری استقلال قضات و دستگاه قضایی مستقل می گردد. این مقاله با رویکرد توصیفی تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، به دنبال بیان مشکلات موجود از جمله عدم استقلال مالی قوه قضاییه، عدم توجه به وضعیت اجتماعی، مالی و معیشتی قضات و کارآموزان قضایی، آزمایشی بودن استخدام قضات در بدو خدمت، عدم ذکر موارد صلاحیت قاضی در قوانین عادی و ارجاع امر تشخیص صلاحیت قضایی به کمیسیون فاقد اولویت نسبت به قاضی و ارایه راه کار های پیشنهادی همانند اعطاء استقلال مالی به قوه قضاییه، اتخاذ رویکرد های عملی در راستای ارتقاء وضعیت اجتماعی و مالی قضات و اصلاح قوانین موجود مربوط به تشخیص صلاحیت قاضی جهت هموار نمودن مسیر تحقق استقلال قضایی است.
    کلیدواژگان: دادرسی منصفانه، استقلال قضایی، قوه قضاییه، قاضی مستقل، حقوق بشر
  • سید محمد حسینی*، محسن حاجی زاده، مهدی فیروزآبادیان صفحات 275-292
    زیارت امکان مقدس در ادیان، جایگاه ویژه دارد. زیارت نیز در دین اسلام مورد توجه واقع شده است. زیارت اربعین جزء حقوق اسلامی بشر به حساب می آید. در دو دهه اخیر، زیارت قبر امام حسین و زیارت اربعین با رونق فراوانی مواجه شده است. این پژوهش سعی کرده است با روش توصیفی تحلیلی، به رابطه زیارت اربعین به عنوان یک حق بشری و اسلامی با ایجاد و استمرار صلح و امنیت به بپردازد. یافته های این پژوهش عبارتند از این که زیارت اربعین در کنار آثار معنوی و تربیتی، زیارت اربعین باعث ایجاد همدلی و دوستی بین زایران اربعین با ملیت های مختلف شده است. زیارت اربعین باعث صیانت از امکان مقدسه عراق شده است. همچنین زیارت اربعین در دل خود باعث ایجاد امنیت شده است. موجب ایجاد و تقویت صلح و دوستی در منطقه شده است. این پژوهش به این نتیجه رسیده است که زیارت اربعین جز حقوق اسلامی بشر در راستای صلح و انسانیت است که دولتها بایستی این حق را محترم بشمارند و بستر اجرای آن را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: اماکن مقدس، حق بر زیارت، زیارت اربعین، صلح، امنیت
|
  • Ali Mohebbi * Pages 1-20
    One of the effects of war and armed conflict is the capture of a number of fighters of the involved forces in the hands of the other side, which is called a prisoner of war. Prisoners of war who are defeated by one of the parties to an armed conflict are to spend some time under the domination of the enemy.The history of dealing with prisoners of war has been marked by oppression, along with harassment, murder, and murder. Until, in accordance with the principles and rules of humanitarian law in the field of the teachings of public international law, regulations in the field of armed conflict were envisaged that recommend and approve the rights of prisoners of war. Among the provisions envisaged in the international arena in this regard are the four Geneva Conventions of 1949, of which the Third Geneva Conventionspecifically deals with the rights of prisoners. It can be argued that the implementation of the Third Geneva Conventions, in addition to the First and Second Additional Protocols, could guarantee the rights of prisoners of war
    Keywords: Rights, Prisoners of War, humanitarian law, Third Geneva Convention
  • Saeed Chehrazad * Pages 35-50
    The Middle East is the center of conflict and crisis in the world today. This region has been the scene of the most intense conflicts in the last years of the twentieth century and the early years of the present century. The Iran-Iraq war, which has been called the longest classic war, the Persian Gulf War, the occupation of Kuwait by Iraq, the challenge of regional powers in the Persian Gulf, the US military invasion of Iraq and the fall of the Ba'athist regime in Iraq, the Yemeni civil war, the Israeli-Lebanese conflict, the nuclear crisis Iran and ... are among the main critical and critical events in recent years in the Middle East. Due to the structure and texture of the region, such conflicts will occur continuously and with the current trend of the Middle East horizon, it will always represent crisis, conflict and insecurity. The reason for Israel's need for security and ensuring the flow of energy in the region has always been the concern of US officials. George W. Bush was President of the United States from 2001 to 2009. The invasion of Afghanistan, the unilateral occupation of Iraq, and the imposition of sanctions on US-independent countries in the Middle East after 9/11 are among Bush's unilateral actions in the Middle East. He has used a wide range of tools to implement the US national security strategy, from military hardware attacks to human rights abuses and the need for political freedoms.
    Keywords: Islamic countries, Human rights, USA, Islam, strategy
  • Mohammad Yousefi Joubari *, Mohammad Ghorbanigholshanabad, Seyyedmohsen Sajadi Pages 51-72
    Place of the Unmanned Aerial Vehicles (UAV) in Protection of Human RightsAbstractSince utilization of UAVs in identification and surveillance missions to their use as rocket launchers in military operations, different views on their use and deployment have been proposed. Some individuals have justified or criticized their applications. The aim of this research is to examine the parties’ positions on the use or non-use of UAVs for human rights reasons and address this fact that the use of UAVs is justifiable and feasible for human rights reasons. Using a descriptive-analytical approach, this research has depicted that UAVs have not merely been against human rights, however in some cases, they have protected human rights indicating that UAVs are not exclusively for war; however, they are tools that can serve for war purposes against human rights by governments, governmental and international and non-governmental organization or serving human rights. Keywords: UAVs, International Human Rights, International Humanitarian Law, Human Rights Council
    Keywords: UAVs, International Human rights, International Humanitarian Law, Human Rights Council
  • Seyed Ghasem Zamani, Vahid Bazzar * Pages 89-106
    Female genital mutilation has faced a widespread global ban, especially from international entities of human rights. States must make due diligence to fight this phenomenon in their territory and take measures to reduce the injuries caused by its growing growth through actions such as criminalization, allocating the funds, and increasing awareness and education of individuals. The injuries by female genital mutilation are so severe that it has been considered torture or inhuman treatment, and the right to asylum has been accepted for victims. Although people's right to cultural beliefs has been recognized, female genital mutilation violates the many human rights of individuals, including the right to health, the right to freedom from discrimination based on sex, the right to reproduction and the right to freedom from torture and cruel, inhuman, or degrading treatment. female genital mutilation violates the many human rights of individuals, including the right to health, the right to freedom from discrimination based on sex, the right to reproduction and the right to freedom from torture and cruel, inhuman, or degrading treatment.
    Keywords: Female Genital Mutilation, International Human rights, Torture, Discrimination, Asylum
  • Mohamadhosien Alemi, Fariba Taei * Pages 107-124
    One of the instances in which the rights of the child are violated is the issue of marriage; Especially when a person is involved in precocious puberty and feels the need for early marriage;Many factors affect the puberty of girls, which is why a certain number of girls feel the need for early marriage earlier than their peers.The existence of such issues indicates the importance of this question; is the age of marriage for girls (13 years) specified in Article 1041 of the Civil Code, which is the same or in conflict with the views of Imami and Sunni jurists and Egyptian law?Article 1041 of the Civil Code restricts the marriage of girls to the age of 13 and makes marriage before this age subject to the permission of the guardian and at the discretion of the competent court.This article has shortcomings, especially in determining the age of marriage, which are not the same as the views of Imami jurists, Sunni jurists and Egyptian law.In this article, by descriptive method and analysis and using the available library resources, following the jurisprudential sources and analyzing different sayings in the field of marriage age, seeks to find the minimum appropriate age for marriage of girls, an age that for religious reasons and with Arabic be compataible.By examining and comparing the sayings of Imami jurists, Sunni jurists and Egyptian law, we come to the conclusion that the most appropriate age for marriage is when a person is physically .
    Keywords: age of marriage, Imami jurists, Sunnis, Egyptian law, Punishment
  • Ahmad Momenirad *, Hajar Daneshvar Pages 125-152
    During recent years, the issue of prohibiting wearing hijab in Turkish universities has sparked various debates over the right to practice freedom of religion and freedom of expression. In this aspect, the basis of such discussions was scrutinized in the Turkey in order to identify and determine the source of regulations regarding hijab and its periphery debates as much as possible. The vast majority of the Turkish society is Muslim. Thus, the significant effect of banning hijab for Turkish women was considered and further followed by the story of Leyla. Leyla Şahin Usta, who is now member of the Turkish parliament and wears hijab, emigrated from Turkey in 1998 with the purpose of continuing her studies after the implementation of the hijab ban in Turkish universities. Nonetheless, reference to her case of persistent legal struggles against the imposed regulations banning Islamic hijab in Turkish universities has led to a source for understanding the legal aspects of this major issue. In this regard, attempts were made in order to identify the judicial procedure and the coordinates of the dispute over the ban on Islamic hijab in Turkish universities that have been based on the credibility of the data in the case file which have been published under the title of "Leyla Şahin vs. Turkey". A detailed scrutiny of the Court's ruling further strengthened the viewpoint that without fully considering the context of the human rights claims, an accurate and precise assessment of the legitimacy of these claims will not be attainable.
    Keywords: European Court of Human Rights, Islamic Hijab, Turkey, Leyla Şahin, Freedom of Religion
  • Seyed Mohammad Mahdi Ghamami * Pages 189-216
    The United States is one of the countries that monitors, reports, and sanctions other countries for human rights reasons, while the human rights situation in the United States, despite legislative changes of more than one hundred years, including civil rights laws (1946, 1957) , 1960) and the Suffrage Act (1965) are always accompanied by a series of systematic violations of civil and domestic human rights. The history of the creation of the United States of America, which began with the killing of Indigenous peoples and the enslavement of blacks, and the enactment of the Constitution with pessimism about the right of people to participate and discriminatory laws against people of color, women, the poor, non-Christians, especially Muslims through numerous laws. The repeal of some racist laws in the governing structure is a clear violation of civil rights in the United States. In this article, we use the analytical-descriptive method and using legal documents, laws and statistics to answer the question: "What are the legal bases and causes of civil rights violations in the United States?" The main reason is the contradictory structure and inherent discrimination of the Constitution and domestic law, which has led to a systematic violation of civil rights in the United States, and in practice has prevented the modeling of this system of government due to the crisis of legitimacy resulting from violations of fundamental and legitimate rights.
    Keywords: United States of America (USA), Constitution, Federal Laws, civil rights, citizenship rights
  • Mohamadmehdi Shirazi *, Hoosein Ghazizadeh, Nader Mirzade Koohshahi Pages 245-274
    Fair justice which is considered a Human Rights as an element of judicial justice has some components that judicial independence is the most necessary of them. Judicial independence for a good promotion, not only needs institutional independence but also it should guarantee independence of judge for judgement. The basic question is how the Iranian legal system approaches the concept of judicial independence and how it can be corrected. The approaches taken to judicial independence in our country, despite its many strengths, is not protected to defects and some problems such as legal and executive obstacles blocks the independence of judges and judiciary. This article has a descriptive-analytical approach based on library studies that wants to express existing problems such as lack of financial independence of the judiciary, lack of attention to the social, financial and living conditions of judges and judicial trainees, conditionality of hiring judges at the beginning of service, failure to mention the judge's competence in the law and referral of jurisdiction to the commission without priority over the judge and provide suggested solutions like as granting financial independence to the judiciary, adopting practical approaches to improve the social and financial status of judges and correcting the existing laws that is related to the recognition of the judge's competence in order to simplify the ways to achieve judicial independence.
    Keywords: Fair justice, Judicial Independence, Judiciary, independent judge. Human Rights
  • Seyed Mohammad Hosseini *, Mohsen Hajizadeh, MAHDI Firozabadian Pages 275-292
    Pilgrimage of sacred places has a special position among different religions. Pilgrimage has also been considered in Islam. Arbaeen pilgrimage is considered a part of Islamic human rights. In the last two decades, the pilgrimage of the grave of Imam Hussein (p.b.u.h) and the pilgrimage of Arbaeen ceremony have burgeoned. This research has used analytical descriptive method to study relationship between Arbaeen pilgrimage as a Islamic human right with the establishment and maintenance of peace and security. The findings of this study are Along with spiritual and educational effects, the Arbaeen pilgrimage has caused empathy and friendship between the Arbaeen pilgrims with different nationalities. The Arbaeen pilgrimage has recovered Iraq's sacred places. Also, the Arbaeen pilgrimage has created security. The Arbaeen pilgrimage has created and strengthened peace and friendship in the region as well. This study has concluded that Arbaeen pilgrimage is an Islamic human rights in the direction of peace and humanity that states should respect this right and provide the basis for its implementation.
    Keywords: sacred places, Right to pilgrimage, Arbaeen pilgrimage, Peace, Security