فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 50 (زمستان 1399)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 50 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/17
  • تعداد عناوین: 16
|
  • محمد جوادی پور، سمیه رهبری صفحات 9-26

    هدف از انجام این تحقیق، تحلیل تماتیک عرصه های «منشور ملی ورزش ایران» بود. این پژوهش از نوع پژوهش های اکتشافی و دارای ماهیت کیفی بود. گردآوری داده ها با استفاده از مطالعه کلان ملی و بالاسری، مطالعه تطبیقی منشور ورزش کشورهای منتخب و مصاحبه عمیق با خبرگان و متخصصان امر ورزش بود که با استفاده از تحلیل تماتیک و کدگذاری نتایج صورت گرفت. مصاحبه ها به صورت عمیق و غیر ساختارمند با 15 نفر از افراد خبره و صاحب نظر در امر ورزش و تربیت بدنی شامل متخصصان دانشگاهی و اعضای هییت علمی تربیت بدنی، متخصصان اجرایی ورزش کشور شامل وزارت ورزش  و جوانان، فدراسیون ها، ادارات تربیت بدنی، باشگاه های ورزشی، کمیته ملی المپیک و تربیت بدنی سایر ارگان ها، ورزشکاران و مربیان نخبه ملی صورت گرفت که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با تکنیک گلوله برفی انتخاب و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. همچنین چند جلسه گروه کانونی با تعداد مشخصی از خبرگان (هفت نفر) انجام شد. بر اساس تحلیل تماتیک، داده ها کدگذاری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در تحلیل تماتیک داده های حاصل از مصاحبه با خبرگان، موضوع پژوهش و نتایج جلسات گروه کانونی کدگذاری شدند. سپس در دو مرحله نسبت به تولید مفاهیم اولیه اقدام شد که در مرحله اول 49 مفهوم از مصاحبه با خبرگان استخراج گردید. این مفاهیم در مرحله دوم، جهت انسجام بیشتر و تحلیل و تفسیر بهتر در قالب 13 مفهوم انتزاعی تر کدگذاری شدند. در مرحله بعد 13 مفهوم تولیدشده در فرایند کدگذاری ثانویه در قالب 8 مقوله عمده یا تم با عنوان «معنویت، تربیت، اخلاق، نیرومندی، سلامت و تحرک، عدالت، جامعه و مناسبات بین المللی» طبقه بندی شدند. این مقولات عمده (تم) از نظر انتزاعی بودن در سطح بالاتری نسبت به مفاهیم مرحله قبل قرار داشتند.با توجه به اهمیت عناصر هشت گانه در «منشور ملی ورزش ایران» که ترکیبی از عناصر اعتقادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی است، پیشنهاد می گردد این عناصر در سیاست گذاری های کلان و برنامه های بلندمدت در نهاد های ورزشی به عنوان عناصر پایه قلمداد گردد.

    کلیدواژگان: منشور ملی ورزش، ایران و تحلیل تماتیک
  • فهیمه مومنی فر*، حبیب هنری، امین راجی صفحات 27-42

    هدف از این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی شاخص های فعال کردن بخش خصوصی در اقتصاد مقاومتی ورزش کشور بود. این تحقیق از نوع همبستگی و جامعه آماری آن شامل نخبگان مدیریت ورزشی، از جمله اعضای هییت علمی رشته تربیت بدنی و روسای فدراسیون های ورزشی و همچنین مدیران منتخب و کارشناسان خبره وزارت ورزش و جوانان(450=N) بودند که بر مبنای جدول مورگان تعداد 152 نفر به روش تصادفی- طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف تحقیق، فهرستی جامع از شاخص های خصوصی سازی تهیه و تنظیم گردید که منتج به طراحی پرسشنامه ای محقق ساخته ای شد. روایی پرسشنامه توسط 15 تن از اساتید رشته مدیریت ورزشی تایید و پایایی آن هم در یک مطالعه مقدماتی با 30 نفر آزمودنی و با آلفای کرونباخ 911/0محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزارهای آماریSPSS   وAmos22  و روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله: کلموگروف- اسمیرنوف، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید.
    نتایج نشان داد متغیر های اصلی خصوصی سازی شامل اقتصادی، قانونی و فرهنگی، توان دسته بندی در 48 شاخص را دارند.با توجه به نتایج کلی تحقیق پیشنهاد می گردد تا از نتایج تحقیق وشاخص های شناسایی شده مانند پرداخت یارانه های حمایتی به سرمایه گذاران بخش غیردولتی، وجود ثبات اقتصادی و همچنین بهبود فرآیندهای مشخص و سهل الوصول جهت ورود بخش خصوصی به ورزش(کاهش بوروکراسی زیاد) استفاده گردد تا روند خصوصی سازی در کشور با سهولت بیشتری انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، بخش خصوصی و نخبگان مدیریت ورزشی
  • سیروس احمدی، مهدی سوادی*، حمیدرضا سایبانی صفحات 43-66

    هدف پژوهش حاضر تدوین مدل ارزیابی عملکرد ادارات کل ورزش و جوانان استان های کشور می باشد. نوع تحقیق توصیفی است و به روش میدانی انجام شده است. این مطالعه جز مطالعات ترکیبی است. جامعه آماری این مطالعه در بخش کیفی شامل خبرگان اجرایی و علمی و در بخش کمی کارشناسان دفاتر ارزیابی عملکرد (439 نفر) بود که با روش نمونه گیری تصادفی و با استفاده از جدول مورگان  از میان آنها تعداد 205 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. اطلاعات مورد نیاز نیز از دو روش کتابخانه ای و میدانی با ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری گردید و برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش کلایزی و در بخش کمی از آزمون های تحلیل مسیر و فریدمن استفاده شد. با توجه به نتایج تحقیق، برای ارزیابی عملکرد ادارات کل ورزش و جوانان باید از هفت بعد ورزش قهرمانی، همگانی، بانوان، جوانان، مالی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات استفاده کرد. تحلیل داده ها همچنین نشان داد که ورزش قهرمانی به علت ملموس بودن نتایج آن مانند مقام های کسب شده در اولویت قرار دارد. از طرفی ورزش موضوعی است که هم خودش می تواند درآمد زا باشد و هم نیاز زیادی به منابع مالی دارد و بر همین اساس بعد مالی بعد از بعد ورزش قهرمانی و قبل از ابعاد ورزش همگانی، ورزش بانوان و حتی امور جوانان در اولویت دوم قرار دارد. ابعاد ورزش همگانی، ساماندهی امور جوانان، ورزش بانوان، منابع انسانی و فناوری اطلاعات در رتبه های بعدی این لیست قرار دارند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بعد قهرمانی، ورزش همگانی، جوانان و ورزش بانوان
  • مجتبی وظیفه دان مالشاهی، محسن منوچهری نژاد*، مینا حکاک زاده صفحات 67-82

    هدف این تحقیق، تدوین چارچوب مدل ساخت و توسعه اماکن ورزشی با رویکرد طرح های ترکیبی بود. روش پژوهش، ترکیبی اکتشافی دو مرحله ای از نوع ابزار سازی بود. روش پژوهش کیفی، مطالعه موردی کیفی و مشارکت کنندگان بالقوه شامل23 نفر از متخصصان عضو هییت علمی و مدیران اماکن ورزشی بودند. رویکرد نمونه گیری، هدفمند و روش نمونه گیری صاحب نظران کلیدی بودند. ابزار پژوهش مصاحبه نمیه ساختارمند بود. در تحلیل مضامین بر اساس مضامین پایه شناسایی شده در کل پژوهش، دسته بندی کلی تری انجام شد که منجر به شناسایی مضامین سازمان دهنده (عوامل مربوط به زیباشناسی، عوامل ایمنی، عوامل مربوط به توسعه پایدار شهری، عوامل مربوط به تجهیزات، عوامل مربوط به جغرافیای شهری، عوامل مربوط به فرهنگ، عوامل مربوط به مکان یابی، عوامل مربوط به آینده نگری، عوامل مربوط به انسجام و جامعیت و عوامل مربوط به نمادپردازی) و در واقع عوامل و چارچوب مدل ساخت و طراحی اماکن ورزشی کشور شده است. در بخش کمی، روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری شامل کلیه مدیران اماکن ورزشی کشور بود که با توجه به فرمول کوکران در جامعه های نامشخص، تعداد 384 نفر به عنوان نمونه آماری مشخص شدند. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته بر اساس شبکه مضامین بخش کیفی بود. برای بررسی روایی صوری، از نظر ده تن از اساتید رشته مدیریت ورزشی بهره گرفته شد و برای آزمون روایی محتوایی سوال های پرسش نامه، از مدل لاشه استفاده شد(cvr= 0/76) که روایی محتوایی هم تایید شد. همچنین روایی همگرا، پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ  مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و برای بررسی برازش مدل تحقیق، از معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که مقدار T مربوط به هر عامل تاثیر معناداری دارد و تمامی چارچوب مدل ساخت و طراحی اماکن ورزشی روباز کشور مورد تایید قرار گرفت. همچنین، عوامل مکان یابی با تاثیر 612/0 مهم ترین عامل در چارچوب مدل ساخت و طراحی اماکن ورزشی روباز کشور می باشند. بنابراین با توجه به ضرورت الگوی چارچوب مدل ساخت و طراحی اماکن ورزشی توصیه می گردد که مباحث مربوط به عوامل مکان یابی مورد توجه مسیولان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تحلیل مضمون، عوامل مکان یابی، طراحی، ساخت، اماکن ورزشی و روباز
  • محسن بیرانوند، حسین رجبی نوش آبادی*، سید نصرالله سجادی، مهرزاد حمیدی صفحات 83-94

    اهمیت و نقش ورزش در حوزه بین المللی و به طور ویژه حضور ورزشکاران پاک و عاری از دوپینگ در رویدادهای ورزشی بر کسی پوشیده نیست. هدف از پژوهش حاضر، بررسی علل گرایش ورزشکاران نخبه به دوپینگ است که با روش کیفی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را هییت رییسه فدراسیون ها، مربیان و ورزشکاران تیم های ملی دوچرخه سواری، دومیدانی، وزنه برداری، کشتی و بسکتبال که بر اساس گزارش فدراسیون پزشکی در آذر 1395 دارای بیشترین آمار دوپینگ در ایران بودند و در بازی های آسیایی جاکارتا حضور داشتند، تشکیل می دادند. نمونه ها با روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده‏ها، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و برای انجام مراحل کدگذاری و تحلیل داده ها از نرم نرم افزار MAXQDA 2018 استفاده شد. بر اساس یافته ها، 13 مولفه به عنوان علل گرایش به دوپینگ در بین ورزشکاران ملی پوش ایران شناسایی شدند: مشکلات فردی، روانی، مالی، قانون، مدیریتی، مربیان، عملکردی، نگرش فرد، دلایل اجتماعی و فرهنگی، کنترل، ساختاری، منفعت طلبی و رسانه ها. در پایان، متناسب با نتایج به دست آمده پیشنهادهایی در راستای جلوگیری از گرایش ورزشکاران به دوپینگ ارایه شد.

    کلیدواژگان: دوپینگ، مواد نیروزا، سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا)، ورزشکاران نخبه و ورزش حرفه ای
  • بهرام قدیمی*، کاوه خبیری، محمدرضا پور یا صفحات 95-116

    یکی از مهم ترین چالش های کنونی جوامع در حال توسعه، رسیدن به توسعه پایدار درتمامی عرصه هاست. این مهم در عرصه ورزش، از سویی بیانگر سطح انسجام اجتماعی و از سوی دیگر، نشان دهنده ظرفیت های انسانی جوامع است. رابطه بین سطح توسعه یافتگی و رفاه و رضایت اجتماعی با سلامت روانی و کاهش معضلات بیمارستانی نیز بر کسی پوشیده نیست. البته از جمله موانع برای انسجام اجتماعی، موانع اقتصادی و فرهنگی است. فراگیر شدن ورزش به خصوص ورزش قهرمانی و اهمیت جایگاه آن در مناسبات بین المللی، توجه فراوان  دولت ها را به این پدیده جلب کرده است. توانایی یک سیستم ورزشی برای پایداری، به گونه ای اجتناب ناپذیر وابسته به موفقیتی است که سیستم در ارتباط با محیط کسب می کند؛ اما توسعه پایدار با محیط مستلزم توزیع منابع و مسئولیت کار بین اجزای سیستم به نحوی است که عناصر درونی با قبول جایگاه و نقش خود همراه با عناصر دیگر برای تداوم کارکرد و پایداری سیستم در یک محیط متغیر فعالیت کنند. هدف از تحقیق حاضر، تبیین رابطه انسجام اجتماعی مرتبط با توسعه پایدار در ورزش بدمینتون از دیدگاه نخبگان کشور است. جامعه آماری در بخش کیفی 20 نفر از نخبگان ورزشی بودند که با استفاده از روش مصاحبه و اشباع نظری اطلاعات جمع آوری شد. در بخش کمی نیز همه جامعه آماری شامل ورزشکاران، مربیان، سرپرستان و مدیران نخبه رشته ورزشی بدمینتون به تعداد 242  نفر به صورت کل شمار در پژوهش شرکت داده شدند. شاخص های آماری «پرسشنامه مولفه های انسجام اجتماعی مرتبط با توسعه پایدار در نخبگان بدمینتون کشور» به طور خلاصه عبارت اند از: (1) مولفه احساس یکپارچگی افراد جامعه: این مولفه 761/19 درصد از واریانس کل را تبیین می کند و 5 گویه را شامل می شود؛ (2) مولفه روابط دوستانه و محبت آمیز: این مولفه 664/18 درصد از واریانس کل را تبیین می کند و 5 گویه را شامل می شود؛ (3) مولفه میزان روابط اجتماعی: این مولفه 138/13 درصد از واریانس کل را تبیین می کند و 5 گویه را شامل می شود؛ (4) مولفه تعامل های گروهی بر اساس ارزش های مشترک و منجسم: این مولفه 031/13 درصد از واریانس کل را تبیین می کند. شاخص های GFI، AGFI و NFI نشان دهنده برازش بسیار مناسب هستند و با توجه به این که مقادیر این شاخص ها بالای 9/0 است، در نتیجه نشانگر برازش خوب مدل می باشند. نتایج نشان داد که انسجام اجتماعی و فضا برای مانور نخبگان ورزشی بدمینتون نقش تعیین کننده ای دارد که آن نیز به نوبه خود نقش مهمی در انتخاب و اجرای طرح های توسعه ای به نفع ورزشکاران و دستیابی به رشد و توسعه پایدار دارد.

    کلیدواژگان: انسجام اجتماعی، بدمینتون، توسعه پایدار و نخبگان ورزشی
  • علی همتی عفیف*، معصومه کالهی صفحات 117-130

    هدف از این تحقیق، سنجش اثربخشی فرآیند مدیریت راهبردی و تاثیر آن بر پاسخگویی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان بود. این تحقیق جزو تحقیق های توصیفی- همبستگی است که به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق شامل همه کارکنان وزارت ورزش و جوانان است که با توجه به استعلام از معاونت پشتیبانی و منابع انسانی تعداد کارکنان، درمجموع 800 نفر بوده است. با محاسبه حجم نمونه مورد نیاز برای تحقیق با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان، 260 نفر از کارمندان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسشنامه بین آنها پخش گردید که در نهایت 251 پرسشنامه برگشت داده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه، پرسشنامه «اثربخشی مدیریت راهبردی در سازمان های ورزشی» فرید فتحی (1396) و پرسشنامه «پاسخگویی سازمانی» واعظی (1390) می باشد. روایی محتوایی پرسشنامه ها به وسیله 10 نفراز اساتید متخصص در زمینه مدیریت ورزشی تایید گردید. پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ به دست آمد که برای پرسشنامه «اثربخشی مدیریت راهبردی» 82/0 و برای پرسشنامه «پاسخگویی سازمانی» 84/0 محاسبه شد. نتایج تحقیق نشان داد که اثربخشی مدیریت راهبردی در وزارت ورزش و جوانان در وضعیت نامناسبی قرار دارد. همچنین بین اثربخشی مدیریت راهبردی و پاسخگویی سازمانی ارتباط معناداری مشهود است. نتیجه آن که وزارت ورزش و جوانان نیاز به ارزیابی فرآیندهای مدیریت راهبردی و راه های اثربخش بودن راهبردهای خود دارد. همچنین، ضروری است که وزارت ورزش و جوانان سیستم پاسخگویی خود را تقویت کند و در راستای اهداف و راهبردهای خود قرار دهد.

    کلیدواژگان: مشارکت پذیری، پاسخگویی سازمانی، تطابق ساختار، ارزش آفرینی و ذینفعان
  • لقمان کشاورز* صفحات 131-148

    هدف از پژوهش حاضر، تدوین مدل حکمرانی ورزش همگانی ایران بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هییت علمی دانشکده های تربیت بدنی رشته مدیریت ورزشی، مدیران و کارکنان معاونت توسعه ورزش همگانی و فدراسیون های ورزشی تحت مدیریت، معاونت توسعه ورزش همگانی، مدیران ورزش شهرداری های استان ها و مدیران ورزش بخش های مختلف نیروهای مسلح به تعداد 750 نفر بود که بر مبنای جدول مورگان، 254 نفر به طور تصادفی برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دست یابی به اهداف تحقیق، از پرسشنامه محقق ساخته 55 سیوالی استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به تایید 20 نفر از متخصصان رسید و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ 83/0 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، بارتلت، KMO، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با چرخش واریمکس با استفاده از دو نرم افزار SPSS.V. 22 و AMOS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد در مدل حکمرانی ورزش همگانی ایران هفت عامل برنامه ریزی، اقتصاد و مالی، سازماندهی، قانون، آموزشی و علمی، دولت و رسانه وجود دارند که توان پیشگویی آنها بر اساس مجموع درصد واریانس تجمعی عامل ها برابر با 4/56 درصد است. همچنین مدل به دست آمده از برازش مطلوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: دولت، حکمرانی، قوه قضائیه، مجلس و ورزش همگانی
  • سجاد حاجی زاده، مسعود نادر یان جهرمی*، محسن نوغانی دخت بهمنی، حمیدرضا میرصفیان صفحات 149-172

    مطالعه حاضر با هدف تحلیل نتایج پژوهش های مختلف پیرامون اجتماعی شدن از طریق مشارکت ورزشی با مرور سیستماتیک مدارک و مستندات انجام پذیرفت. در این مطالعه، کلیه مقالات منتشرشده داخلی و خارجی بعد از سال 2000 میلادی که مرتبط با اجتماعی شدن از طریق مشارکت ورزشی بود، بررسی و تحلیل شد. در جستجوی اولیه از مجموع 10938 مقاله تحقیقی در پایگاه های داخلی و خارجی، مقالاتی که از نظر کیفیت  شرایط ورود به مطالعه را داشتند با استفاده از چک لیست های محقق ساخته ارزیابی و 42 مقاله قابل استناد در زمینه اجتماعی شدن از طریق مشارکت ورزشی انتخاب و وارد مرحله تجزیه وتحلیل داده ها شد. میزان توجه به پژوهش در مورد اجتماعی شدن از سال 1390 در مقالات داخلی و از سال 2010 در مقالات خارجی بیشتر شده است. بسیاری از پژوهشگران با توجه به دیدگاه کنش متقابل نمادین اقدام به نگارش مقاله نموده و بیشترین جامعه آماری پژوهش ها را دانش آموزان تشکیل داده بودند. نتایج پژوهش ها نشان داد عوامل مهمی چون: خانواده، نهاد مدرسه، تبلیغات نظام دار از رسانه های دولتی و خصوصی، نهاد مذهب، سیاست های دولتی، امکانات و تجهیزات در دسترس و پایگاه اقتصادی و اجتماعی در مشارکت نظامدار ورزشی موثربوده اند. در نهایت می توان نتیجه گرفت عدم وجود یک الگوی مناسب در زمینه اجتماعی شدن از طریق ورزش در مطالعات داخلی و خارجی نسبت به سایر حوزه های اجتماعی بیش از بیش احساس می شود و ضروری است محققان بر روی الگوهای کاربردی باتوجه به شرایط جامعه هدف اهتمام ورزند.

    کلیدواژگان: اجتماعی شدن، جامعه پذیر، مشارکت ورزشی و مرور سیستماتیک
  • محمدحسن فردوسی*، امین کرایی، فاطمه سادات مرعشیان صفحات 173-187

    ویژگی های روانشناختی، از مهم ترین شاخص های تعیین موفقیت ورزشی است. پژوهش های متعددی به نقش متغیرهای روانشناختی از جمله تعارض کار- خانواده، فشار روانی ادراک شده و سرمایه روانشناختی در پیش بینی موفیت ورزشی ورزشکاران پرداخته است. هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش تعارض کار- خانواده، فشار روانی ادراک شده و ابعاد سرمایه روانشناختی (خودکارآمدی، امیدواری، خوشبینی  و تاب آوری) در پیش بینی موفقیت و شکست ورزشی ورزشکاران حرفه ای می باشد. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه ورزشکاران حرفه ای رشته های مختلف ورزشی در سطح استان خوزستان در سال 1397 می باشد که نمونه ای شامل 240 ورزشکار حرفه ای به روش نمونه گیری هدفمند (120 موفق و 120 ناموفق) در پژوهش حاضر شرکت یافتند. از شرکت کنندگان خواسته شد که به پرسشنامه «تعارض کار - خانواده» کاریکسی (2003)، «مقیاس استرس ادراک شده» کوهن و همکاران (1983) و پرسشنامه «سرمایه  روانشناختی» لوتانز و همکاران (2007) پاسخ دهند. فرضیه های پژوهش با استفاده از روش تحلیل ممیز همزمان و گام به گام مورد آزمون قرار گرفت. نتایج به دست آمده با روش تحلیل ممیز همزمان، فرضیه پژوهش مبنی بر پیش بینی موفقیت و شکست ورزشی بر اساس تعارض کار- خانواده، فشار روانی ادراک شده و ابعاد سرمایه روانشناختی (خودکارآمدی، امیدواری، خوشبینی  و تاب آوری) را تایید کرد (ضریب پیش بینی برابر 717/0). همچنین، نتایج تحلیل تمیز با روش گام به گام نشان داد که متغیرهای خوشبینی، خودکارآمدی، امیدواری، تعارض کار- خانواده و تاب آوری قوی ترین پیش بین های موفقیت و شکست ورزشی ورزشکاران حرفه ای هستند (ضریب پیش بینی برابر 719/0). بر اساس یافته های به دست آمده می توان نتیجه گرفت که وضعیت خانوادگی، استرس ادراک شده و سرمایه روانشناختی فرد نقش مهمی در موفقیت ورزشی ورزشکاران دارد. لذا جهت موفقیت ورزشی و افزایش سرمایه روانشناختی پیشنهاد می گردد که ورزشکاران به یادگیری مهارت های کنترل استرس حین تمرین بپردازند و آگاهی خانواده ها از ورزش قهرمانی ارتقا یابد.

    کلیدواژگان: تعارض کار- خانواده، فشار روانی ادراک شده، سرمایه روانشناختی، موفقیت ورزشی، شکست ورزشی و ورزشکاران حرفه ای
  • مجتبی خزاعی اسفزار، ایمان صفایی* صفحات 189-204

    هدف پژوهش حاضر، بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر گرایش شهروندان بیرجندی به ورزش بود. این پژوهش ازلحاظ ماهیت و روش، یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف یک پژوهش کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه شهروندان بیرجندی تشکیل می دادند که تعداد آن ها نامشخص بود و از طریق جدول مورگان، 384 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری و سنجش عوامل موثر بر گرایش شهروندان به ورزش های همگانی و قهرمانی از پرسشنامه استاندارد غفوری (1382) استفاده گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش های آماری توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی تک نمونه ای مستقل و آزمون فریدمن با کمک نرم افزار SPSS و PLS بهره گیری شد. نتایج نشان داد رسانه های گروهی، تقاضای اجتماعی، ساختار سازمان های ورزشی، سازمان های غیرورزشی و جهانی سازی و ارتباطات به ترتیب بیشترین تاثیر را در گرایش شهروندان بیرجندی به ورزش داشتند. بنابراین لازم است تا مدیران ورزشی به همراه سایر مدیران، اتاق فکر مشترکی را در جهت شناسایی بهتر نیازهای ورزشی شهروندان در جامعه تشکیل دهند. به علاوه، لازم است تا ورزش همگانی به دلیل وجود تقاضای اجتماعی برای آن و همچنین ورزش قهرمانی به دلیل ایجاد موقعیت جهانی برای کشور، به عنوان دو محور مهم در برنامه ریزی های ورزشی مدنظر قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، شهروندان بیرجند و عوامل موثر
  • گلرخ عیوضی، عباس خدایاری*، مهوش نوربخش صفحات 205-220

    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه علی ارزیابی عملکرد بر تعهد سازمانی با میانجی گری تفکر راهبردی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش، از نوع توصیفی- همبستگی است که به شکل میدانی و با استفاده از پرسشنامه انجام شد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز به تعداد 162نفر می باشد. برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شد که بر اساس، آن تعداد 113 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. جهت گردآوری داده ها، از پرسشنامه های «استاندارد مدیریت عملکرد» مک آدام (2005)، «تعهد سازمانی» لینا (2007) و «تفکر راهبردی» حسینی (1391) بهره گرفته شه که روایی صوری پرسشنامه بر اساس نظرات 10 نفر از متخصصان و اساتید مدیریت ورزشی تایید و پایایی آن نیز بر اساس ضریب آلفای کرونباخ برای تعهد سازمانی برابر با 80/0، تفکر راهبردی برابر با 81/0 و مدیریت عملکرد برابر با 94/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل وآزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با کمک نرم افزار PLS و SPSS استفاده گردید. نتایج نشان داد تفکر راهبردی در رابطه بین ارزیابی عملکرد و تعهد سازمانی  (925/0=P، 094/0=T، 002/0=b) نقش میانجی معنی داری ندارد. بنابراین پیشنهاد می شود مدیران و مسیولان در اداره کل ورزش و جوانان به تشویق کارکنان به آینده نگری و هدف گذاری عملکرد بپردازند و با برنامه ریزی های صحیح و در نظر گرفتن نقش عدالت ارزیابی و شفاف سازی این امور، از آن در راستای افزایش تعهد سازمانی کارمندان و توفیق سازمان بهره گیرند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تعهد سازمانی، تفکر راهبردی و وزارت ورزش و جوانان
  • آیدا آزادی*، علی زارعی، فرشاد تجاری صفحات 221-238

    هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر احساس گناه مصرف کنندگان محصولات ورزشی بر رفتار خرید آتی آنها همراه با بررسی نقش میانجی گری متغیر نگرش بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه جوانان مصرف کننده کالاهای ورزشی (15-30 سال) شهر اصفهان تشکیل می دادند که تعداد 380 نفر از آنها به صورت تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه های «احساس گناه مصرف کننده» «نگرش های مصرف کننده نسبت به خرید» و «رفتار خرید» پاسخ دادند. روایی صوری و محتوایی ابزار اندازه گیری پس از ترجمه توسط اساتید متخصص بازاریابی ورزشی تایید شد. همچنین پایایی آن به وسیله آزمون آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای آماری SPSS22 و AMOS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که پشیمانی ناشی از خرید کردن، پشیمانی ناشی از خرید نکردن، تخطی از هنجارهای اجتماعی، عدم کنترل خود، مصرف لذت جویانه و رفتارهای مقابله ای تاثیر معنی داری بر احساس گناه مصرف کنندگان دارند. احساس گناه نیز بر شکل گیری نگرش مصرف کنندگان نسبت به خرید تاثیر معنی داری دارد. همچنین، نگرش مصرف کنندگان بر رفتار خرید آتی آنها تاثیر معنی داری دارد و ارتباط بین احساس گناه مصرف کنندگان و رفتار خرید آتی آنها را مورد میانجی گری قرار می دهد. نتایج معادلات ساختاری نیز نشان داد مدل پیشنهادی پژوهش از برازش مطلوبی (RMSEA=0/07) در جامعه مورد نظر برخوردار بود.

    کلیدواژگان: احساس گناه، نگرش، مصرف کننده و رفتار خرید
  • محمدهادی قاسمی*، مهرداد مهران پور، نصور احمدی صفحات 239-250

    امروزه، مربیان فرایند آماده سازی و برنامه تمرینی جهت توسعه عملکرد انفرادی و تیم های ورزشی را با بهره گیری از روش های تحلیل آماری طراحی می کنند. هدف از این تحقیق، مطالعه کارآیی مهارت های عملکردی چهارگانه (سرویس، حمله، دریافت و دفاع روی تور) در جایگاه تیمی در قالب سه سطح در جدول رده بندی لیگ برتر والیبال ایران به عنوان شاخص میزان موفقیت تیمی بود. نمونه آماری متشکل از تمامی رقابت های فصل 1395 - 1396 به تعداد 151 بازی و در مجموع تعداد 53688 کنش، فیلم برداری و ثبت بود که با استفاده از نرم افزار «دیتا والی» مورد تایید فدراسیون جهانی والیبال(FIVB) مورد پردازش قرار گرفتند. جهت توصیف داده ها از میانگین و انحراف معیار و برای مقایسه استنباطی داده های مرتبط با هر یک از مهارت ها در سه سطح، از تحلیل واریانس یک سویه استفاده شد. همچنین از آزمون های تعقیبی بونفرونی و دانت سی برای یافتن محل تفاوت های بین سطوح استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که در مهارت های «سرویس»، «حمله» و «دفاع» کارآیی سطح یک بهتر از سطح دو و سطح دو بهتر از سطح سه بوده است. اما در مهارت «دریافت»، کارآیی سطح یک بهتر از سطح سه و سطح سه بهتر از سطح دو بوده است. لذا چنین استنباط می شود که مهارت «دریافت» جزو آن دسته از مهارت های ویژه ای است که تفاوت را در تیم های سطح بالا محرز می کند.

    کلیدواژگان: حمله، دریافت، کارآیی، لیگ برتر و والیبال
  • پیمانه عسگری*، محمود گودرزی صفحات 251-268

    از آنجا که سرمایه فرهنگی یکی از عوامل توسعه پایدار شناخته شده است، شناخت و آشنایی با میراث فرهنگی که یکی از مولفه های توسعه سرمایه فرهنگی می باشد، می تواند به عنوان عاملی هویت ساز سطح فرهنگی جوانان را ارتقا بخشد و مسیر رسیدن به توسعه پایدار را تسهیل نماید. هدف این مقاله، مدیریت توسعه سرمایه فرهنگی در جوانان است که در پی تاثیر معنی دار شناخت از تاریخ فرهنگی ایران می باشد. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و روش گردآوری اطلاعات، توصیفی- پیمایشی است. جامعه نمونه 385 نفر از جوانان شهر تهران است که در بازه سنی 18 تا 35 سال از طریق نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شده اند. ابزار اصلی پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته است که پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، بالای 7/0 تایید شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح آمار توصیفی از نرم افزار 32  Spss و در سطح آمار استنباطی از نرم افزار PLS[1] استفاده گردیده است. یافته های پژوهش نشان داد که میان متغیر شناخت میراث فرهنگی و توسعه سرمایه فرهنگی در جوانان همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد و آشنایی با میراث فرهنگی بدرستی می تواند توسعه سرمایه فرهنگی را در جوانان پیش بینی و تبیین نماید.


    کلیدواژگان: توسعه سرمایه فرهنگی، میراث فرهنگی و جوانان
  • غلامرضا تاج بخش صفحات 269-286

    هدف از انجام این پژوهش، ارایه مدل جامع و نظام مند مولفه های سبک ازدواج در کشور می باشد. انتخاب همسر در هر جامعه ای، بنابر فضا و موقعیت اجتماعی، هنجارها، معیارها و شرایط خاص آن جامعه صورت می گیرد. روش پژوهش در این مطالعه، کیفی و نوعی از فرا مطالعه به نام «فراترکیب» است که برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است. جمعیت مورد مطالعه پژوهش را تمامی مقاله های مرتبط با موضوع پژوهش شامل می شود. برای انجام این پژوهش، پس از طراحی سوالات تحقیق، جستجویی نظام مند بر اساس کلیدواژه های مرتبط نظیر سبک ازدواج، ازدواج سنتی و ازدواج مدرن در پایگاه های داده تمامی نشریات علمی پژوهشی معتبر داخلی طی سال های 1388 تا سال 1396 صورت گرفت. نتایج حاصل از بررسی 22 مقاله از 44 مقاله اولیه پژوهشگران، 8 بعد و 35 مولفه را به عنوان ابعاد سبک ازدواج که در پژوهش های مختلف داخلی در سال های 1388 تا اواخر 1396 به آن اشاره شده، شناسایی کردند و بر اساس همین ابعاد، مدل یکپارچه نهایی ارایه و اعتبار سنجی شد. نتیجه آن که این مقاله با شناسایی تمامی ابعاد سبک ازدواج در منابع موجود در سال های 1388 تا اواخر 1396 می تواند به عنوان مبنایی برای شناسایی سبک ازدواج در ایران برای محققان و سایر گروه ها همچون برنامه ریزان و مدیران دولتی جهت آموزش جامعه و مشاوره های قبل از ازدواج قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مولفه های ازدواج، سبک ازدواج، فراترکیب و روش کیفی نظام مند
|
  • Pages 9-26

    The study is to analyze the arenas of Iran National Sports Charter thematically. This research project was exploratory and qualitative nature. The data were collected using a national and top-level macro study, a comparative study of selected countries' sport charters, and in-depth interviews with sport experts and other experts using thematic analysis and coding results. In-depth and unstructured interviews with 15 experts in sports and physical education including academics and physical education faculty, sport executives including (Ministry of Sport and Youth, Federations, Physical Education Departments, Clubs Athletes, National Olympic Committee and Department of Physical Education of other organs), national elite athletes and coaches were selected by purposeful sampling through snowball technique and continued until theoretical saturation. Several focus group sessions with a certain number of experts (seven) were performed. Based on thematic analysis, the data were coded and analyzed. In a thematic analysis, the data from the interviews with the experts were coded into the research topic. Then, in two stages, the initial concepts were developed. In the first phase, 49 concepts were extracted from the interviews with the experts. These concepts were coded in the second stage for greater coherence and for better analysis and interpretation in the form of 13 more abstract concepts. Next, 13 concepts produced in the secondary coding process were categorized into eight major categories or themes: spirituality, education, ethics, empowerment, health and mobility, justice, community and international relations. These major themes (abstracts) are at a higher level of abstraction than the preceding concepts. Given the importance of the eight elements in the Iran National Sports Charter, which combines the religious, social, scientific and cultural elements, it is suggested that these elements be considered as basic elements in major policy making and long-term programs in sport institutions.

    Keywords: National Sports Charter, Iran, Thematic Analysis
  • Pages 27-42

    The study is to identify and prioritize the indices of activation of the private sector in resistance economics in the national sport. This research was correlative and The statistical population of this study was elite sports management, including physical education faculty members and heads of sports federations, as well as selected directors and experts of the Ministry of Sport and Youth (N=450). Based on the Morgan table, 152 individuals were selected randomly by stratified sampling. In order to achieve the research objectives, a comprehensive list of components of privatization was prepared and adjusted and a researcher-made questionnaire was designed. The validity of the questionnaire was verified by 15 sports management professors and their reliability in a preliminary study with 30 subjects and with Cronbach's alpha 0/911 was calculated. For data analysis, descriptive and inferential statistical methods such as Kolmogorov-Smirnov, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were used by SPSS and Amos22 software.The results showed that the main variables of economic, legal and cultural privatization ae of the ability to categorize 53 indicators. According to the general results of the research, it is suggested that the identified indicators such as pay subsidies to nongovernmental investors, the existence of economic stability and the improvement of certain processes and easy access to the private sector exercise (reducing a lot of bureaucracy) are used to make the process of privatization in the country easier and faster.

    Keywords: Resistance Economics, Private Sector, Sport Management Elite
  • Pages 43-66

    The study is to develop a performance evaluation model for all departments of sports and youth in the provinces of the Country. The research is a descriptive one which has been done by field method. This is a combinational study. The statistical population in the qualitative part included executive and scientific experts and in the quantitative part were the experts of performance appraisal offices (439 people). 205 people were selected by random sampling method and using Morgan table as the research samples. The required information was collected from two methods of library and field with interview tools and questionnaires and for data analysis, the Kloizi method was used in qualitative part of and path analysis and Friedman tests were used in quantitative part. According to the research results, seven dimensions of championship sports, public, women, youth, finance, human resources and information technology should be used to evaluate the performance of the General Departments of Sports and Youth. Data analysis also showed that championship sports are prioritized because of the tangible results. On the other hand, sport is an issue that can be both lucrative and requires a lot of financial resources, and accordingly, the financial dimension is the second priority after the championship sport and before the dimensions of public sports, women's sports and even youth affairs. Dimensions of public sports, organizing youth affairs, women's sports, human resources and information technology are in the next ranks of the list.

    Keywords: Performance Evaluation, Championship Dimension, Public Sports, Youth, Women's Sport
  • Pages 67-82

    The study is to develop a framework for the construction and development of sports venues with a combined design approach. The research method was a two-step exploratory combination of instrument making. The qualitative research method was qualitative case study and potential participants included 23 faculty members and sports venue managers. The sampling approach was targeted and the sampling method was key. The research tool was not structured. In the analysis of themes based on the thematic themes identified in the whole research, a more general classification has been done which leads to the identification of organizational themes (factors related to aesthetics, safety factors, factors related to sustainable urban development, factors related to equipment, factors related to Urban geography, factors related to culture, factors related to location, factors related to foresight, factors related to coherence and comprehensiveness and factors related to symbolism) and in fact factors and frameworks have become a model for building and designing sports venues in the country. In a quantitative part, the research method was descriptive-survey. The statistical population included all managers of sports venues in the country and according to Cochran's formula in unknown communities, 384 people were identified as statistical samples. The tool used in the quantitative section was the researcher-made scale based on the network of themes of the qualitative section. For the study of formal validity, ten professors of sports management were used and for the content validity of the questionnaire questions, the carcass model was used (cvr=0/76) and the content validity was confirmed. Convergent validity, hybrid reliability, and Cronbach's alpha were also confirmed. Descriptive statistics and structural equation modeling were used to analyze the suitability of the research model. The results showed that the amount of T related to each factor has a significant effect and all the framework of the model of construction and design of open sports venues in the country was approved. Also, location factors with an effect of 0/612 are the most important factors in the framework of the model of construction and design of outdoor sports venues in the country. Therefore, due to the necessity of the model framework for the construction and design of sports venues, it is recommended that the issues related to location factors be considered by the authorities.

    Keywords: Content Analysis, Location Factors, Design, Construction, Sports Facilities, Open
  • Pages 83-94

    Considering importance and role of sport in the international level inparticular the presence of clean and doping-free athletes in sporting events, it seems that achieving this is crucial in identifying the causes of this unpleasant phenomenon in sport. The research is to study the causes of elite athletes' tendency to doping which was done by qualitative research method. The statistical population was the board of federations, coaches and athletes of the national teams of cycling, running, weightlifting, wrestling and basketball which according to the report of the Medical Federation of December 2016 had the highest doping rates in Iran and participated in the Jakarta Asian Games. The Samples were selected by purposeful sampling and snowball technique. Semi-structured interviews were used for data collection and MAXQDA 2018 software was used for data coding and data analysis.  According to the findings, 13 factors were identified as causes of doping tendency among Iranian national athletes, including personal, psychological, financial, legal, managerial, coaching, functional, individual, attitude, social and cultural, control, structural factors. Finally, in line with the results, some suggestions were pesented.

    Keywords: Doping, Drugs, World Anti-Doping Agency (WADA), Elite Athletes, Professional Sports
  • Pages 95-116

    One of the most important challenges facing societies today is the development of sustainable development in all areas. On the one hand, this is important in the field of sports, on the other hand, it indicates the level of social cohesion, and on the other hand, it shows the human capacities of societies. Also, the relationship between the level of development and well-being and social satisfaction with mental health and the reduction of hospital problems is not hidden from anyone. Of course, among the obstacles to social cohesion are economic and cultural barriers. The pervasiveness of sports, especially championship sports, and the importance of its place in international relations have attracted a great deal of attention from governments. The ability of a sports system to be sustainable is inevitably dependent on the success that the system achieves in relation to the environment. However, the need for sustainable development with the environment requires the distribution of resources and responsibility of work between system components so that internal elements by accepting their position and role along with other elements to continue the function and stability of the system in a changing environment. The aim of this study is to explain the relationship between social cohesion and sustainable development in badminton sports from the perspective of the country's elites. The statistical population in the qualitative section was 20 sports elites who were collected using the interview method and theoretical information saturation. A small number of athletes, coaches, supervisors and elite badminton executives, numbering 242, also participated. The entire statistical population was included in the study as a whole, and the statistical characteristics of the questionnaire of the components of social cohesion related to sustainable development in the country's badminton elites are summarized as follows: (1) Component of Community Sense of Integrity: This component explains 19/776% of total variance and includes 5 items. (2) The component of friendly and loving relationships: This component explains 18/666% of the total variance and includes 5 items. (3) Social Relationship Component: This component explains 13/18% of the total variance and includes 5 items. (4) The component of group interactions based on shared values ​​and the embodiment: This component explains 13/031% of the total variance. GFI, AGFI and NFI indices show very good fit. Since the values ​​of these indices are above 0/9, they indicate good fit to the model. The results showed that social cohesion and space play an important role in the elite maneuvering of badminton athletes, which in turn plays an important role in selecting and executing development plans for the benefit of athletes and achieving sustainable growth and development.

    Keywords: Social Cohesion, Badminton, Sustainable Development, Sports Elite
  • Pages 117-130

    The study is to measure the effectiveness of the strategic management process and its impact on organizational accountability in the Ministry of Sport and Youth. This study is a descriptive-correlational research that is conducted as a field study. The population of the study includes 800 people that consists of all employees of the Ministry of Sport and Youth, according to the inquiry of the Assistant to the Support and Human Resources. The sample size required for this research is 260 people that were selected by simple random sampling based on the sample size chart of Krejci & Morgan. A questionnaire was distributed among them and 251 questionnaires were returned. The research tool was Strategic Management Effectiveness Questionnaire in Sports Organizations based on the work of Faridfathi (1396) and Waezy's Organizational Accountability Questionnaire (2011). The validity of the questionnaires was confirmed by 10 faculty members in the field of sports and leisure management. Cronbach's alpha was used to determine reliability and the questionnaire was given to 25 people of the population. The Cronbach's alpha coefficient for the Strategic Management Effectiveness Questionnaire was 0/82 and for the organizational accountability questionnaire was 0/84. The results indicated that the effectiveness of strategic management in the Ministry of Sport and Youth is not in a good situation (p=0/05). Also, there was a significant relationship between the effectiveness of strategic management and organizational accountability (p= 0/05). It can be concluded that the Ministry of Sport and Youth needs to evaluate strategic management processes and strategies for the effectiveness of their strategies. Also, accountability system should be strengthened in line with the organizational goals and strategies.

    Keywords: Participation, Organizational Accountability, Structure Matching, Value Creation, Stakeholders
  • Pages 131-148
  • Pages 149-172

    This study was conducted to examine various studies aimed at socializing via sports participation through a systematic review of the evidence. In this study, all published internal and external papers after 2000 related to socialization through sports participation were analyzed. In the initial search of a total of 10938 research papers in internal and external bases, the articles that were included in the study were evaluated in terms of quality using the checklist, 42 articles were cited and categorized in the context of socialization through sports participation and entered the data analysis stage. The results showed most of the internal studies were centered on Tehran, and foreign studies were conducted with the focus of the United States, Turkey, Netherlands and Romania. The amount of attention to research on socialization has increased in internal papers from 1390 and in foreign articles since 2010. Many researchers have written their article according to the symbolic reciprocal viewpoint, and the largest statistical population of the research was the students. Research results showed that important factors such as family, school institution, systematic propaganda of public and private media, religious institution, government policies, available facilities and economic and social base in sporting system participation have been affected. Finally, it can be concluded that the absence of an appropriate pattern in the context of socialization through sport in internal and external studies is more than ever felt by many social groups that many scholars need to pay attention to this subject matter.

    Keywords: Socialization, Socializing, Sports Participation, Systematic Review
  • Pages 173-187

    Psychological characteristics are one of the most important determinants of sports success. Several studies have investigated the role of work-family conflict, perceived psychological stress and psychological capital in predicting the sports success of professional athletes. The study is to investigate the role of work-family conflict, perceived psychological stress and dimension of psychological capital (self-efficacy, hope, optimism and resilience) in predicting the success and failure of sports in professional athletes. The population included all athletes in different sports fields in Khuzestan Province in 1397 that 240 professional athletes (120 successes and 120 failures) were selected as the sample through purposeful sampling. The participants were asked to answer the work-family questionnaire (Carikci, 2003), Perceived Stress Scale (Cohen and et all, 1983) and Psychological Capital Questionnaires (Luthans and et all, 2007). The Hypothesis of research was conducted using simultaneous discriminate analysis and stepwise method. The study is a correlational one. To analyze the data, both discriminant analysis and descriptive statistics were utilized. The results obtained by Enter discriminant analysis confirmed the hypothesis and revealed that success and failure in sport can be predicted by the variables of the work-family conflict, perceived psychological stress and dimension of psychological capital (self-efficacy, hope, optimism and resilience) (Predictive coefficient=0/717). The stepwise discriminant analysis indicated that optimism, self-efficacy, hope, work-family conflict and resilience are the proper independent variables for sports success (success and failure) as dependent variable (Predictive coefficient=0/719). Based on the findings, it can be concluded that family position, perceived psychological stress and dimension of psychological capital, plays an important role in sports success of professional athletes. Therefore, it is recommended to sports success and increase psychological capital, Athletes have to learn stress control skills during exercise and the awareness of the families about championship sports must be upgraded.

    Keywords: Work-Family Conflict, Perceived Psychological Stress, Psychological Capital, Sports Success, Failure Success, Professional Athletes
  • Pages 189-204

    The study is to investigate and prioritize the factors affecting the tendency of Birjand citizens to existing sports. This research is a descriptive study of correlation type in terms of its nature and method and an applied research in terms of the purpose. The statistical population was consisted of all citizens of Birjand which 384 people were selected through the Morgan table using available sampling method as the statistical sample. A standard questionnaire (ghafori 2003) was used for collecting data on public participation and championship. To analyze the data, descriptive and t-test and structural equation modeling were used with SPSS and PLS software. The results showed that the media outlets, the structure of sports organizations, social demand, non-sports organizations, globalization and communication respectively had the most impact on the tendency of Birjand citizens to sport. Therefore, it is necessary for sports managers, along with other managers, to form a common think tank in order to better identify the sports needs of citizens in the community. In addition, it is necessary to use sport for all and championship sport as two important axes in their sports planning.

    Keywords: Championship Sports, Sport for All, Birjand Citizens, Effective Factors
  • Pages 205-220

    The study is to investigate the causal relationship between performance assessment and organizational commitment with mediator role of strategic thinking among staffs of Sport and Youth Organization of Alborz province. This is an applied study in terms of purpose that could be considered as a descriptive-correlational research in terms of methodology. The data was gathered by field survey and questionnaire. The statistical population included all staff of the organization (n=162). The staff was employed in the organization based on contractual and formal commitments. Krejcie and Morgan's table was used for determining the sample size. Therefore, 113 participants were selected by simple random sampling. Instruments of the study were questionnaires of Mc Adam performance management standard (2005), Lina organizational commitment (2007(and Husseini’s strategic thinking (2012). Face validity of the questionnaires was confirmed by 10 experts and professors in sport management. The reliability was calculated as 0/80 for organizational commitment variables and 0/94 for strategic thinking and 0/94 for Performance Assessment variable based on Chronbach alpha coefficient. Following library studies, the data were collected using field study and questionnaires. Pearson correlation test and path analysis were used by SPSS and PLS software for data analysis and hypotheses-testing.
    The results indicated that strategic thinking has no significant mediator role in the relationship between performance assessment and organizational commitment (P=0/925, T= 0/094, b= 0/002). Thus, it is suggested that managers and authorities in Sport and Youth Organization encourage staff to futurism and targeting performance and utilize it for increasing organizational commitment and prosperity of the organization through proper planning and considering the role of justice of assessment.

    Keywords: Performance Assessment, Organizational Commitment, Strategic Thinking, Ministry of Sports, youth
  • Pages 221-238

    The study is to determine the effects of remorse on future buying behaviors of consumers of sporting goods; investigating the mediating role of attitude. The statistical population included all young consumers of sporting goods (15-30 years old) in Esfahan city. So, 380 were randomly selected as the samples. They completed the following questionnaires: buyer’s remorse questionnaire, consumer’s attitude towards buying and buying behavior scale. Face and content validity of scales were accepted after translation by sport marketing professors. Also, reliability was checked by Cronbach's alpha test. The data were analyzed by SPSS22 and AMOS software. The results showed that remorse for buying, remorse for not buying, violating social norms, lack of self-control, hedonistic consumption, and coping behaviors had significant effects on remorse of consumers. Buyer’s remorse had a significant effect on forming the consumers’ attitude toward buying. Moreover, consumers’ attitude had a significant effect on future buying behavior, attitude mediate the relation between buyers’ remorse and future buying behaviors. The results of structural equation modeling showed that the proposed research model was of good fit (RMSEA=0/0008) in target population.

    Keywords: Remorse, Attitude, Consumer, Buying Behavior
  • Pages 239-250

    The study is to identify the efficiency of technical skills which lead to success of volleyball teams took part in the premier league of Iran, season 2016. The sample was constituted all the matches of volleyball men team participated in this season. Overall, 151 games and 53688 actions videotaped and evaluated. Collection of data included the use of statistical recording program named “Data Volleyball Sport Project software”. The parameters that evaluated were: a) Spike, b) Reception, c) Serve and d) block. It recorded every skill of the game, for each player of each team. There was a five-level scale protocol according to the effectiveness of the skill (Eom & Schutz, 1992; Eom, 1989). The team's level was established in relation to the final classification of the team in the competition (level 1: 1st - 4th; level 2: 5th - 8th; & level 3: 9th - 12th). Inter- and intra-observer reliability coefficients of the studied variables were calculated (r > 0/92) after training and during the analysis. The results showed a significant difference between teams' levels for the efficiency of skills in Spike, Serve and block. The reception was the skill that differentiates the teams of level 1 with the teams of level 3 and 2 perceptively. Therefore, it's concluded that the skill of reception is one of those skills that distinguished the high-level teams from the others.

    Keywords: Attack, Reception, Efficiency, Volleyball, Premier League
  • Pages 251-268

    Since cultural capital is known as one of the factors of sustainable development, knowledge and acquaintance with cultural heritage which is one of the components of cultural capital development, can promote the cultural level of youth and facilitate the path to sustainable development. The study is to manage the development of cultural capital in youth, which seeks the effect of awareness of Iran's cultural history on the development of cultural capital youth. Also, it is to investigate the relationship between the cultural heritage recognition variable as a correct knowledge of Iran's cultural history and cultural capital development management in the youth of Tehran. The research method was applied in terms of purpose and the method was descriptive. Based on the Cochran's formula, the sample population was 385 young people in Tehran who have been selected through random cluster sampling in the age range of 18 to 35 years according to the decision of the Supreme Youth Council. The main research tool was a researcher-made questionnaire that its reliability was confirmed using Cronbach's alpha coefficient above 0/7. At the level of descriptive statistics, SPSS 32 and in inferential level, PLS were used as the software. The results showed that there is a positive and significant correlation between the variables of cultural heritage recognition and development of cultural capital in the youth of Tehran and the component of cultural heritage recognition can correctly predict and explain the development of cultural capital in youth.

    Keywords: Cultural Capital Development, Cultural Heritage, Youth
  • Pages 269-286

    The study is to present a comprehensive and systematic model of marriage style components in the country. The choice of a spouse in any society is made according to the social space and situation, norms, criteria and special conditions of that society. The research method is qualitative and a type of meta-study called meta-combination, which has been used as a library method to collect data. The study population includes all articles related to the research topic. In order to conduct the research after designing research questions, a systematic search based on related keywords, marriage style, traditional marriage, modern marriage, from databases that included all valid domestic scientific-research journals from 2009 to 2017. The results of reviewing 22 articles out of 44 initial articles by researchers revealed 8 dimensions and 35 components as dimensions of marriage style that were mentioned in various domestic studies from 2009 to late 2017. Based on these dimensions, the final integrated model is presented and validated. Therefore, this article by identifying all aspects of marriage style in the available resources from 2009 to late 2017, can be used as a basis to identify the marriage style in Iran for researchers and other groups, such as planners and government managers for community education and premarital counseling.

    Keywords: Components of Marriage, Marriage Style, Meta-Composition, Systematic Qualitative Method