فهرست مطالب

تحقیقات مدیریت آموزشی - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، زمستان 1399)

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/23
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمد صالحی*، مجید ربیعی دولابی صفحات 15-28

    پژوهش حاضر باهدف اندازه گیری بازگشت سرمایه (میزان ارزش افزوده مستقیم و غیرمستقیم) دوره های کارشناسی ارشد انجام شده است. این پژوهش از نوع کاربردی و با روش توصیفی از نوع زمینه یابی انجام شده است؛ جامعه آماری دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد به تعداد 75 نفر بودند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 62 نفر انتخاب شدند؛ که از این تعداد 58 نفر در جریان پژوهش مشارکت کردند. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای است. برای گردآوری داده ها نیز از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. پژوهش در دو مرحله انجام شده است. در طی مرحله اول یک گروه کانونی [1] برای شناسایی اهداف، دلایل، مولفه های مزایای مالی و غیرمالی و هزینه های دوره کارشناسی ارشد و همچنین به عنوان ورودی برای طراحی پرسش نامه پژوهش حاضر اجرا شد. در مرحله دوم ابتدا پرسشنامه محقق ساخته، حاوی 34 سوال که شامل 5 مولفه در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت بود در اختیار آزمودنی ها قرار داده شد. داده های جمع آوری شده در محیط SPSS طبقه بندی و میزان ضریب پایایی با روش آلفای کرونباخ (94/.) و با روش آماری T محاسبه شد. یافته های پژوهش منجر به محاسبه نسبت هزینه - فایده به میزان (02/5) و محاسبه بازگشت سرمایه به میزان 403% گردید.

    کلیدواژگان: بازگشت سرمایه، ارزیابی، دوره های کارشناسی ارشد، سازمان دفاعی
  • ملینا مرتضوی، محمدرحیم رسولی آزاد* صفحات 29-50

    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه میان مهارت های شادکامی و کنترل خشم با رضایت شغلی مدیران و کارکنان بهزیستی شهر تهران انجام گرفته است. پژوهش از نوع کاربردی است که به شیوه پیمایشی- توصیفی با روش همبستگی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مدیران و کارکنان بهزیستی شهر تهران به تعداد 527 نفر بوده که از این میان 221 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های شادکامی آکسفورد، کنترل خشم حاجتی، اکبرزاده و خسروی (1387) و رضایت شغلی فیلد و روث استفاده شده است. روایی پژوهش با نظر استادان تایید و برای اندازه گیری پایایی ابزار، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل یافته ها از آمار توصیفی و استنباطی (شاخص های مرکزی، آزمون های همبستگی پیرسون و اسپیرمن) و نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شده است. یافته های پژوهش، نشان دهنده آن است که بین مهارت های شادکامی کارکنان بهزیستی شهر تهران با رضایت شغلی آنها رابطه مستقیم و معنی دار وجود دارد. همچنین بین مهارت های کنترل خشم و رضایت شغلی کارکنان بهزیستی شهر تهران رابطه مستقیم و معنی دار وجود دارد.کلید واژه ها: شادکامی، کنترل خشم، رضایت شغلی، سازمان بهزیستی، شهر تهران.

    کلیدواژگان: شادکامی، کنترل خشم، رضایت شغلی، سازمان بهزیستی، شهر تهران
  • معصومه مقدمی، سید حسین واعظی*، مریم براتعلی صفحات 51-66
    این پژوهش درصدد استنتاج روش های تربیت دینی مبتنی بر معادباوری با تاکید بر قرآن کریم است. این پژوهش با رویکرد کیفی و از طریق روش استنتاجی با الگوی بازسازی شده فرانکنا انجام گرفته است. حوزه پژوهش شامل قرآن و تفاسیر و متون دینی و همچنین پژوهش های انجام شده و مقالات نوشته شده در زمینه معادباوری بود. در این تحقیق پس از جمع آوری داده های مورد نیاز تحقیق از متون فوق، با استفاده از روش کدگذاری موضوعی ابتدا مفاهیم دسته بندی شد. سپس بر مبنای الگوی استنتاجی فرانکنا، اصول استنتاج گردید. جهت اطمینان پذیری و باورپذیری و به منظور اطمینان از نتایج حاصل، راه های دستیابی به نتایج مرتبا تحت نظر اساتید متخصص، مورد تجزیه و تحلیل و تفسیر قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل از پژوهش برخی از روش های تربیت دینی مبتنی بر معادباوری با تاکید بر قرآن کریم عبارتند از: تقوا در رعایت حلال و حرام، رابطه ایمان به خدا با بهره مندی از هدایت الهی، تقوا در انجام واجبات و ترک محرمات، تعقل نمودن در سخنان قرآن و پیامبر(ص) عامل ایمان به خدا و معاد، معادباوری عامل حفظ نفس از گناه، وجود نشانه های معاد جهت ایمان آوردن افراد به معاد، ایمان به نشانه های معاد مخصوص مومنان، آمرزنده و مهربان بودن خداوند و باتقوایی در دوری از ظن و گمان بد.
    کلیدواژگان: استنتاج، روش های تربیت دینی، معادباوری، قرآن کریم
  • علی رمضانی لیمائی، عبدالرضا سبحانی*، امیرحسین محمد داودی، علی تقی پور ظهیر صفحات 67-91

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدلی برای ارتقاء آموزش اثربخش ضمن خدمت کارکنان اداری دانشگاه آزاد اسلامی (مورد مطالعه استان تهران) انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل افراد خبره در حوزه آموزش ضمن خدمت کارکنان و در بخش کمی کلیه کارکنان رسمی و قراردادی غیرعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در سال تحصیلی 98-1397 بود. ابزار گردآوری داده ها، در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی و آلفای کرونباخ انجام شدند. نیکویی برازش ابزار برابر 0.91، خطای اندازه گیری مدل برابر 0.072 و پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ کل برابر 0.812 به دست آمد. نتایج به دست آمده به شناسایی 3 بعد، 8 مولفه و 42 شاخص منجر شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد مدل تدوین شده جهت سنجش و اندازه گیری کمی ها و کاستی ها در این حوزه و در نهایت ارتقاء آموزش اثربخش ضمن خدمت کارکنان اداری دانشگاه آزاد اسلامی مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، تدوین مدل، آموزش اثربخش، دانشگاه آزاد اسلامی، کارکنان اداری
  • احد بنار*، علی رضائیان، عزیزالله معماریانی، علی معینی صفحات 93-126
    مدیریت علمی در سازمان ها نیازمند طراحی الگوی مناسب برنامه ریزی است که بتواند سازمان را هوشمندانه به اهدافش برساند. طراحی الگوی برنامه ریزی جهت اتخاذ تصمیمات با حداقل خطا و با استفاده هوشمند از داده ها، اجتناب ناپذیر است. هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی مناسب و موثر برنامه ریزی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. برای این منظور، با بهره گیری از رویکرد پژوهش اکتشافی و با استفاده از روش تحقیق کیفی و راهبرد نظریه داده بنیاد و با نمونه گیری هدفمند و مصاحبه با 13 نفر از خبرگان، الگوی برنامه ریزی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبتنی بر هوش تجاری طراحی شد. بر اساس کدگذاری های انجام شده، ابتدا 193 کدهای اولیه تحقیق تعیین شد. سپس 2 مفهوم(طبقه اصلی) و 27 مقوله (طبقه فرعی) مشخص شدند. سپس با گدگذاری انتخابی و دسته بندی تجمیعی مقوله ها، 4 جز اصلی الگو تعیین و روابط بین آن ها مشخص و سطوح کاربری آن ها تعیین گردید. در نهایت الگوی طراحی شده با استفاده از روش های علمی مورد ارزیابی و اعتبارسنجی قرار گرفت و کیفیت آن تایید شد و پیشنهادات جهت پژوهش های آتی ارایه گردید.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی، هوشمندی، هوش تجاری، طراحی الگو، نظریه داده بنیاد
  • انسیه ترابیان، جعفر رحمانی*، سیف الله فضل الهی صفحات 127-147
    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل تعلق خاطر کاری معلمان مدارس ابتدایی با رویکرد نظریه پردازی داده بنیاد انجام شده است. روش پژوهش در این تحقیق، از نوع کیفی می باشد. به منظور انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان، تعداد 14 نفر از مدیران و معلمان و اساتید دانشگاهی و خبرگان در حوزه علوم رفتاری و تربیتی، رفتار سازمانی و منابع انسانی سازمان آموزش و پرورش کشور طی فرایندی هدفمند و به روش گلوله برفی به منظور مشارکت در پژوهش انتخاب شدند.روش تجزیه و تحلیل داده‏های مصاحبه از نرم افزار مکس کیودا استفاده شده است که در آن کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شده است. یافته ها تحقیق در این پژوهش شامل 190 کد اولیه، 58 مولفه و 25 مقوله اصلی از داده های باز کشف شده است. نتایج تحقیق نشان داد که شرایطی همانند عوامل فردی، بین فردی و سازمانی باعثمی شود که رفتار تعلق خاطر معلمان در ابعاد روانی و رفتاری شکل گیرد. از طرفی این عوامل باعث می شود که راهبردهای یادگیری، رشد و تعالی ، بهره وری و مدیریت عملکرد تعریف گردد و پیامدهایی دارد که از جمله می توان به ارتقاء عملکرد درون نقشی و برون نقشی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، وابستگی شغلی، اشتیاق به کار
  • فریدون رشیدی، تورج مجیبی*، مجید جهانگیرفرد، علی مهدی زاده اشرفی صفحات 149-176
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل تشکیل دهنده رهبری فضیلت گرا در بانک ملی ایران انجام شده است. پژوهش به لحاظ هدف، بنیادی- کاربردی و همچنین، به لحاظ نوع داده ها، از نوع کیفی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل خبرگان دانشگاهی و صاحبنظران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بودند که بر اساس نمونه گیری هدفمند، 21 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه استفاده شد. برای حصول اطمینان از روایی ابزار در بخش کیفی پژوهش، ازنظرات اساتید آشنا با این حوزه و متخصصان دانشگاهی استفاده شد. از پایایی بازآزمون و روش توافق درون موضوعی برای محاسبه پایایی مصاحبه های انجام گرفته استفاده شد که همگی مورد تایید قرار گرفتند. روش تجزیه و تحلیل داده در پژوهش حاضر، کدگذاری نظری برگرفته از روش نظریه پردازی داده بنیاد بود. نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مولفه های رهبری فضیلت گرا در بانک ملی ابران شامل، مولفه های فردی، مدیریتی و ارتباطی بود.
    کلیدواژگان: رهبری فضیلت گرا، مولفه های ارتباطی، مولفه های مدیریتی، بانک ملی ایران
  • توران رستمی، محبوبه سادات فدوی*، زهرا یوسفی صفحات 177-192

    هدف اصلی پژوهش حاضر اثر بخشی بسته آموزشی مبتنی بر خرده تجارب مدیران موفق برمولفه های فرسودگی شغلی و عملکرد شغلی مدیران آموزشی شهر اصفهان بود .روش پژوهش، نیمه آزمایشی و طرح تحقیق پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران آموزشی شهر اصفهان را شامل شد و شرکت کنندگان در پژوهش 30 مدیر بودند که در سال تحصیلی 1399-98 13در مدارس دولتی به مدیر موفق شهرت داشتند. شرکت کنندگان از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند درگروه آزمایش 15 مدیر. 8 جلسه شصت دقیقه ای آموزش دریافت کردند. در حالیکه اعضای گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند ابزارهای پژوهش پرسشنامه های قرسودگی شغلی (مسلش،1985) و عملکرد شغلی (پاترسون 1990) .است تحلیل داده های به کمک آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (کواریانس با اندازه تکراری) تحلیل شدند یافته ها نشان داد که گروه بسته ی آموزشی تجارب موفق مدیران میانگین خستگی عاطفی در گروه آزمایش نسبت به پس آزمون کاهش پیدا کرده است، میانگین مسخ شخصیت گروه آزمایش نسبت به پس آزمون افزایش پیدا کرده است، میانگین عملکرد فردی آزمایش نسبت به پس آزمون افزایش پیدا کرده است، و میانگین عملکرد شغلی گروه آزمایش نسبت به پس آزمون افزایش پیدا کرده است. همچنین نتایج نشان می دهد که بین میانگین خستگی عاطفی،مسخ شخصیت، عدم موفقیت فردی، و عملکرد شغلی گروه آزمایش در مرحله پیش آزمون و پس آزمون تفاوت وجود دارد.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، خستگی عاطفی، عملکرد شخصی، مسخ شخصیت، مدیران آموزشی شهر اصفهان
  • افسانه نبی پور، جهانبخش رحمانی*، فائزه تقی پور صفحات 193-211

    هدف این پژوهش، مولفه ها و شاخص های الگوی برنامه درسی سواد رسانه ای در دانشگاه فرهنگیان است. پژوهش با روش ترکیبی از نوع اکتشافی در دو بخش کیفی از نوع داده بنیاد خودظهور و کمی از نوع روش پیمایشی مقطعی با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شده است. در بخش کیفی جهت تجزیه و تحلیل از روش گراندد استفاده شد. حوزه ی پژوهش در بخش کیفی پژوهش از نظرات 15 نفر از متخصصان برنامه درسی و سواد رسانه ای به روش مصاحبه ای استفاده تا اشباع نظری ادامه یافته است و جامعه مورد مطالعه در بخش کمی شامل 102 نفر از استادان و کارشناسان علوم تربیتی، برنامه ریزی درسی، ارتباطات و تکنولوژی آموزشی دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان بود. در بخش کیفی از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته که از شاخص ها و مولفه های مصاحبه با متخصصان بود استفاده شد. نتایج نشان داد عنصر "هدف" دارای 7 مولفه ارتقاء توانایی های ارتباطی، ارتقاء توانایی های اقتصادی، ارتقاء آگاهی و شناخت، ارتقاء تکثر در جامعه، ارتقاء مهارتهای اخلاقی، ساختار زدایی و ارتقاء دسترسی رسانه ای می باشد. عنصر "محتوا" دارای 5 مولفه محتوای آموزشی، محتوای سازمانی، محتوای فرهنگی، برنامه بصیرت محور و برنامه یادگیرنده محور می باشد. عنصر "روش" شامل 4 روش یادگیری اکتشافی، یادگیری عمیق، یادگیری مشارکتی و یادگیری فعال می باشد. بعد "ارزشیابی" به عنوان آخرین بعد دارای 4 مولفه ارزشیابی دانش محور، ارزشیابی مهارت محور، ارزشیابی نگرش محور و ارشیابی مشاهده محور بود.

    کلیدواژگان: برنامه ی درسی، سواد رسانه ای، دانشگاه فرهنگیان
  • احد مهرمند*، محمدنقی ایمانی صفحات 213-231

    هدف از پژوهش حاضر، ارایه مدل آموزشی جهت ارتقای کارآفرینی در دانشگاه جامع علمی کاربردی بود؛ رویکرد پژوهش کیفی و به شیوه نظریه داده بنیاد انجام شده است.این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل خبرگان، متخصصین و افراد آگاه به امر در زمینه آموزش کارآفرینانه در دانشگاه جامع علمی کاربردی شمال غربی کشور و روش نمونه گیری در این پژوهش غیرتصادفی هدفمند بود. برای گردآوری داده ها از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد..با توجه به داده های موجود، یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که عوامل تشکیل دهنده آموزش کارآفرینانه (پدیده محوری)، آموزش زمینه ای، آموزش مهارت های کارآفرینانه و آموزش طرح کسب و کار است. همچنین، مولفه های پیشینه کارآفرینانه مدرسین، پیشینه کارآفرینانه دانشجویان، ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه و فرهنگ کارآفرینانه به عنوان مولفه های تاثیرگذار (شرایط علی) بر آموزش کارآفرینانه و مولفه های قصد کارآفرینانه، رفتار کارآفرینانه و ایجاد کسب و کار مستقل به عنوان مولفه های تاثیرپذیر (پیامدها) از آموزش کارآفرینانه شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینانه، آموزش زمینه ای، آموزش مهارتهای کارآفرینانه
  • شیوا ابریشم باف* صفحات 233-254
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل تکنولوژیکی، آموزشی و اقتصادی موثر بر پیشرفت تحصیلی درس علوم تجربی دانش آموزان دوره متوسطه اول شهر تهران ، روش پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر تحلیل داده ها، جزء تحقیقات آمیخته ای ، از حیث روش، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان دوره اول متوسطه شهر تهران اعم از زن و مرد شامل1200نفر در سال تحصیلی 98-1397 که از این تعداد 291 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان به روش طبقه ای نسبی و تصادفی ساده انتخاب وابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته با 51 گویه تدوین و روایی و پایایی پرسشنامه تایید و داده ها از طریق آمار توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار MAXQDA ، تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد؛ مولفه های(برخورداری از دانش فنی استفاده از تکنولوژی، سرعت نشر تکنولوژی، پیشرفت تکنولوژیهای مرتبط با آموزش، سرمایه گذاری در زمینه تکنولوژی آموزشی) جزء عوامل تکنولوژیکی، مولفه های(تناسب اهداف آموزشی با نیاز دانش آموزان، برخورداری از توانایی های روانشناختی، برخورداری از توانایی های علمی و برخورداری از توانایی های تدریس) جزء عوامل آموزشی و مولفه های (تخصیص اعتبار مناسب، توانایی دریافت اعتبار و توزیع اعتبار) جزء عوامل اقتصادی موثر بر پیشرفت تحصیلی درس علوم تجربی دوره اول متوسطه شناسایی شد. بعلاوه از نظر معلمان عوامل یاد شده در راستای عوامل تکنولوژی و آموزشی و عوامل اقتصادی، تخصیص اعتبار مناسب و توانایی دریافت اعتبار، در وضعیت مطلوبی بسر می برند، اما شاخص توزیع اعتبار مناسب در حال حاضر در وضعیت مطلوبی بسر نمی برد.
    کلیدواژگان: عوامل تکنولوژیکی، آموزشی، اقتصادی، پیشرفت تحصیلی، درس علوم تجربی
  • مهدی بیاتی، سید شمس الدین هاشمی مقدم*، علیرضا فقیهی صفحات 255-276

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر تربیت معنوی کودکان پیش دبستانی و ارایه مدل انجام شد. از نظر هدف می توان پژوهش را جزء پژوهش های کاربردی و از نظر ماهیت آمیخته (کیفی و کمی) تلقی نمود. جامعه پژوهشی در بخش کیفی (استخراج عوامل موثر بر تربیت معنوی کودکان) منابع مرتبط داخلی و خارجی بود که مواردی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شده و پژوهشگر را تا حد اشباع اطلاعاتی یاری نمودند. در بخش کمی نیز کل مربیان دوره پیش دبستانی مناطق شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تهران به تعداد 5000 نفر بودند که با توجه به جدول کرجسی و مورگان تعداد 358 نفر از آن ها به عنوان نمونه برآورد و از طریق روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند... یافته های پژوهش در بخش کیفی حاکی از آن بود که تربیت معنوی کودکان پیش دبستانی تحت تاثیر سه عامل اصلی احساس آگاهی، احساس ارزشی و احساس عرفانی قرار دارد. در بخش کمی نیز مربیان دوره پیش دبستانی شهر تهران اعتبار مدل مستخرج را تایید کردند. لذا سیاست گذران و برنامه ریزان درسی دوره پیش دبستان و دبستان میتوانند با استفاده از الگوی مفهومی مستخرج، تدابیر شایسته را جهت اجرای مطلوب و با کیفیت پرورش معنوی اتخاذ کنند. مربیان نیز قادر خواهند بود تا الگوی موجود را بر اساس تجربیات عملی تدریس، تطبیق دهند تا تدریس معنوی و معنادارتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: تربیت معنوی، مدل، کودکان پیش دبستانی، اعتبارسنجی.مدیریت
  • مریم صوری* صفحات 277-306
    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت عوامل موثر بر کیفیت آموزشی در مدارس ابتدایی شهر تهران انجام شد. روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر تحلیل داده ها جزء تحقیقات آمیخته ای است،که هم کیفی و هم کمی است و از حیث روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران مدارس ابتدایی شهر تهران شامل 907 نفر است که از این تعداد 269 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان به روش خوشه ای، طبقه ای نسبی و تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته می باشد که روایی پرسشنامه مذکور تایید و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرونباخ، مقدار 898/0بدست آمد و داده ها به صورت توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج از دیدگاه مدیران ابتدایی شهر تهران نشان داد؛که مولفه های کیفیت آموزشی شامل سه مولفه اصلی و 12مولفه فرعی:1-عوامل مدیریتی شامل(توجه مدیران بر فعالیت های فوق برنامه در مدارس، توجه مدیران بر نحوه تدریس معلمان و توجه بر ارزیابی مستمر عملکرد)2-عوامل سازمانی شامل(توجه بر نحوه گزینش معلمان، توجه بر توانمندسازی معلمان، توجه بر محتوای آموزشی، تدوین و تنظیم مقررات کاربردی، تخصیص بودجه سالیانه مناسب و بروزرسانی امکانات و تجهیزات آموزشی)3-عوامل مهارتی شامل(توجه بر مهارتهای کلامی معلمان، توجه بر مهارتهای غیر کلامی معلمان و توجه بر مهارتهای آموزشی معلمان) می باشد.بعلاوه پاسخدهی مدیران نسبت به وضعیت موجود مولفه های مدیریتی تاثیرگذار بر کیفیت آموزشی مدارس در این3عامل در وضعیت مطلوبی قرار دارند.همچنین میانگین 6 عامل سازمانی در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت آموزشی، مدارس ابتدایی، شهر تهران
  • محمدرضا یوسف زاد، نادر مختاری افراکتی*، محمود قیوم زاده صفحات 307-320

    جنسیت، به عنوان یک ویژگی بیولوژیکی، نقش زیادی در هویت افراد دارد. جامعه بر مبنای جنسیت افراد، انتظارات خاصی از آنها دارد. تفکرات قالب جنسیتی، زنان و مردان را مجبور میکنند که به شکل خاصی رفتار کنند تا تعاملات اجتماعی راحتتری داشته باشند. این انتظارات به خودی خود حتی برای افرادی که هویت جنسی مشخصی دارند، دشوار، سردرگم کننده و تنشزا است، چه رسد به افرادی که اختلال هویت جنسیتی دارند. اختلال هویت جنسی، کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد و او را در معرض انواع پیامدهای منفی روانشناختی قرار میدهد. مداخله تغییر جنسیت به ویژه همراه با سایر مداخلات روان درمانی میتواند وضعیت روانشناختی این افراد را بهبود بخشد. این مطالعه با مرور مطالعات انجام شده در این مورد، به مسئله تغییر جنسیت یا بهتر است گفته شود، تایید جنسیت میپردازد.

    کلیدواژگان: جنسیت، هویت، هویت جنسی
|
  • Melina Mortazavi, MohammadRahim Rasouli Azad * Pages 29-50

    The aim of this study was to determine the relationship between control skills of happiness and anger with job satisfaction of managers and staff in Tehran Welfare Organization. The research has been conducted in a descriptive survey-correlation method. The statistical population of the study included all managers and employees in Tehran Welfare Organization, numbering 527 people, of which 221 people were selected using the Cochran's formula as the sample size. Oxford Questionnaires for Happiness, Hajati, Akbarzadeh and Khosravi Questionnaires for anger control (2008) and Field and Ruth, Job Satisfaction Questionnaires were used to collect data. The validity of the research was confirmed by the professors and Cronbach's alpha coefficient was used to measure the reliability of the instrument. Descriptive and inferential statistics (central indicators, Pearson and Spearman correlation tests) and SPSS software version 22 were used to analyze the findings. Findings show that there is a direct and significant relationship between happiness skills and their job satisfaction of Tehran Welfare Organization employees. There is also a direct and significant relationship between anger management skills and job satisfaction of Tehran welfare staff.Keywords: Happiness, Anger Control, Job Satisfaction, Welfare Organization, Tehran

    Keywords: happiness, anger control, Job Satisfaction, welfare organization, Tehran
  • Masoumeh Moghaddami, Seyed Hossin Vaezih *, Maryam Baratali Pages 51-66
    This study seeks to infer the methods of religious education based on resurrection with emphasis on the Holy Quran. This research has been done with a qualitative approach and through the inferential method with Frankenna reconstructed model. The field of research included the Qur'an and religious commentaries and texts, as well as research and articles written in the field of resurrection. In this research, after collecting the required research data from the above texts, concepts were first categorized using thematic coding method. Then, based on Frankenna's inferential model, the principles were inferred. In order to be reliable and believable and in order to ensure the results, the ways to achieve the results were regularly analyzed and interpreted under the supervision of expert professors. According to the results of research, some methods of religious education based on resurrection with emphasis on the Holy Quran are: piety in observing the lawful and unlawful, the relationship of faith in God with the benefit of divine guidance, piety in performing duties and abandoning taboos, reason In the words of the Qur'an and the Prophet (PBUH) the cause of faith in God and the resurrection, resurrection belief in the protection of the soul from sin, the existence of signs of resurrection to believe in the resurrection, belief in the signs of resurrection for believers, God's forgiveness and mercy and piety in Avoid bad suspicion.
    Keywords: Inference, methods of religious education, Resurrection, The holy Quran
  • Ali Ramazani Limaei, Abdolreza Sobhani *, AmirHossein Mohammad Davoudi, Ali Taghipour Zahir Pages 67-91
    Background and Aim

    The present study aimed to provide a model for promoting effective on-the-job training of administrative staff of Islamic Azad University.

    Method

    The statistical population in the qualitative section included experts in the field of on-the-job training of employees and in the quantitative section were all of the official and contracted non-faculty members of the Islamic Azad University of Tehran Province in the academic year 2018-19. The data collection tool was a semi-structured interview for the qualitative section and a self-made questionnaire for the quantitative section.

    Results

    Confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha were examined in quantitative part. The goodness of fit for the questionnaire was 0.91, the RMSEA was 0.072, and the overall Cronbach's alpha was equal to 0.812 as a measure of reliability. The results led to the identification of 3 dimensions, 8 components and 42 indicators. Discussion and

    Conclusion

    The study resulted in development of a model for improving effective on-the-job training of administrative staff of Islamic Azad University is appropriate.

    Keywords: on-the-job training, model development, effective training, Islamic Azad University, office staff
  • Ahad Banar *, Ali Rezaeian, Azizollah Memariani, Ali Moeini Pages 93-126
    Scientific management in organizations requires the design of a proper planning framework that can intelligently achieve the goals of the organization. Designing a planning paradigm to make decisions with minimal error and using smart data is inevitable. The purpose of the present study is to design an appropriate and effective planning framework in the Ministry of Science, Research and Technology. For this purpose, by using exploratory research approach and by using qualitative research method and Grounded theory strategy and by purposeful sampling and interviewing 13 experts, planning framework in Ministry of Science, Research and Technology It was designed for business intelligence. Based on the encodings performed, the first 193 initial codes of research were identified. Then 2 concepts (main category) and 27 categories (subcategory) were identified. Then, by selective ranking and cumulative classification of the categories, 4 main components of the framework were identified and the relationships between them were identified and their user levels determined. Finally, the designed framework was evaluated and validated using scientific methods and its quality was confirmed and suggestions for future research were presented.
    Keywords: Planning, Intelligence, Business Intelligence, Framework Design, ModelingGrounded Theory
  • Ensiyeh Torabian, Jafar Rahmani *, Saifullah Fazlol Lahi Pages 127-147
    The aim of this study was to design a model for belonging to primary school teachers with Granded Theory.The research method in this research is qualitative. In order to conduct in-depth and semi-structured interviews with experts, 14 principals, teachers, university professors and experts in the field of behavioral and educational sciences, organizational behavior and human resources of the country's education organization in a purposeful process using snowball to Participants were selected to participate in the research. The method of analyzing the interview data used Max Kioda software in which open, central and selective coding was performed. Findings of the research In this study, 190 initial codes, 58 components and 25 main categories of open data were discovered. The results of the study showed that conditions such as individual, interpersonal and organizational factors cause teachers' behavioral behavior to be formed in psychological and behavioral dimensions. On the other hand, these factors define learning strategies, growth and excellence, productivity and performance management, and have consequences, such as improving performance within and outside the role.
    Keywords: job burnout, job dependence, craving for work
  • Fereydoun Rashidi, Torag Mogibi *, Majid Jahangirfard, Ali Mahdizadeh Ashrafi Pages 149-176
    The aim of this study was to identify the components of virtuous leadership in the Bank Melli Iran. The research was fundamental in terms of purpose and also qualitative in terms of data type. The statistical population of the study included academic experts and experts of the Bank Melli of the Islamic Republic of Iran and 21 people were selected based on purposive sampling. Interviews were used to collect data. To ensure the validity of the instrument in the qualitative part of the research, the opinions of professors familiar with this field and academic experts were used. The reliability of the retest and the intra-subject agreement method were used to calculate the reliability of the interviews, which were all confirmed. The method of data analysis in the present study was theoretical coding derived from the method of data theory of the foundation. The results showed that the components of virtuous leadership in the Bank Melli Iran included individual, managerial and communication components.
    Keywords: Virtual Leadership, Communication Components, Management Components, Bank Melli Iran
  • Tooran Rostami, Mahboube Sadat Fadavi *, Zahra Yosefi Pages 177-192

    The main purpose of this study was to investigate the effectiveness of educational package based on the sub-experiences of successful managers on job burnout and job performance of educational managers in Isfahan. Participants were selected through convenience sampling in experimental group of 15 managers. Eight 60-minute sessions received training. While the members of the control group did not receive the training, the research tools were job burnout questionnaire (Maslesh, 1985) and job performance questionnaire (Paterson 1990). Inferential (repetitive size covariance) analysis showed that the educational package group of managers' successful experiences decreased the mean of emotional exhaustion in the experimental group compared to the post-test, the mean desication of the experimental group increased compared to the post-test, The mean individual performance of the experiment increased compared to the post-test, and the mean of occupational performance in the experimental group increased compared to the post-test. The results also show that there is a difference between the mean of emotional exhaustion, depersonal depersonality, individual failure, and job performance in the experimental group in the pre-test and post-test stages.

    Keywords: burnout, emotional exhaustion, Personal Performance, Personalization, Educational Managers in Isfahan
  • Afsaneh Nabipour, Jahanbakhsh Rahmani *, Faezeh Taghipour Pages 193-211

    The purpose of this study is the components and characteristics of the media literacy curriculum model of Farhangian University. The research was conducted by a combined exploratory method in two qualitative sections of self-emerging foundation data type and quantitative cross-sectional survey method using a questionnaire. In the qualitative part, the ground method was used for analysis. The field of research in the qualitative part of the research has continued from the opinions of 15 experts in curriculum and media literacy through interviews to theoretical saturation, and the study population in the quantitative part includes 102 professors and experts in educational sciences, curriculum planning, communication. And educational technology was Farhangian University of Isfahan province. In the qualitative part, semi-structured interviews were used and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire was used, which was the indicators and components of interviews with experts. The results showed that the "goal" element has 7 components: promotion of communication skills, promotion of economic capabilities, promotion of awareness and cognition, promotion of pluralism in society, promotion of moral skills, deconstruction and promotion of media access. The "content" element has 5 components: educational content, organizational content, cultural content, insight-based program and learning-based program. The "method" element includes 4 methods of exploratory learning, deep learning, participatory learning and active learning. The "evaluation" dimension as the last dimension had 4 components of knowledge-based evaluation, skill-based evaluation, attitude-oriented evaluation and observation-based evaluation.

    Keywords: curriculum, Media Literacy, Farhangian University
  • Ahad Mehrmand *, Mohamadnaghi Imanigalepardsari Pages 213-231

    Aim of this study was to present an educational model for promoting entrepreneurship in the University of Applied Sciences; The research approach is qualitative and based on the data theory of the foundation. This research is applied in terms of purpose. The statistical population included experts, specialists and knowledgeable people in the field of entrepreneurship education in the comprehensive university of applied sciences in the northwest of the country and the sampling method in this non-random study was purposeful. Semi-structured interview tools were used to collect data. According to the available data, the findings of the study showed that the components of entrepreneurial education (pivotal phenomenon), background education, entrepreneurial skills training and Business plan training. Also, components of teachers 'entrepreneurial background, students' entrepreneurial background, entrepreneurial personality traits and entrepreneurial culture as influential components (causal conditions) on entrepreneurial education and components of entrepreneurial intention, entrepreneurial behavior and independent business creation. The titles of influential components (consequences) of entrepreneurship education were identified.

    Keywords: Entrepreneurship learning, Theme-based learning, Learning of entrepreneurship skills
  • Shiva Abrishambaf * Pages 233-254
    The research method was applied in terms of purpose, and in terms of data analysis, it was a mixed research that was both qualitative and quantitative and in terms of method, it was a descriptive survey. The statistical population consisted of all male and female high school teachers in Tehran including 1200 students in the academic year of 1397-98, 291 of whom were selected according to Krejcie and Morgan table by simple and random stratified method. The research instrument consisted of a researcher-made questionnaire with 51 items, the validity and reliability of the questionnaire were confirmed and the data were analyzed by descriptive and inferential statistics through MAXQDA software. The results showed that the components (possessing technical knowledge of using technology, speed of technology dissemination, development of educational technologies, investment in educational technology) were among the technological factors, components (suitability of educational goals to students' needs, ability Psychological, academic and teaching abilities were identified as components of educational factors and components (appropriation of credit, ability to obtain credit and distribution of credit) were among the economic factors that influenced academic achievement of the first high school experimental science course. In addition, in the teachers' view, these factors, in line with technology and educational factors, are in a desirable situation. Also in terms of economic factors, proper credit allocation and creditworthiness, they are in desirable condition, but the appropriate credit distribution index is not currently desirable.
    Keywords: Technological Factors, Educational, Economic, Academic Achievement, Experimental Science course
  • Mahdi Bayati, S .Hashemi *, A .Faghihi Pages 255-276

    1179/5000The present study aimed to investigate the factors affecting the spiritual education of preschool children and provide a model. In terms of purpose, research can be considered as applied research and in terms of mixed nature (qualitative and quantitative). The research community in the qualitative section (extraction of factors affecting children's spiritual upbringing) were related internal and external sources, which were selected using targeted sampling method and snowball and helped the researcher to saturate the information. In the quantitative section, the total number of preschool teachers in the north, south, east, west and center of Tehran was 5,000, and according to Karajsi and Morgan table, 358 of them were estimated as a sample and through stratified sampling method. O were selected in proportion to the volume ... The research findings in the qualitative section indicated that the spiritual education of preschool children is influenced by three main factors: sense of awareness, sense of worth and mystical feeling. In the quantitative section, the instructors of the preschool course in Tehran confirmed the validity of the extracted model. Therefore, policy makers and curriculum planners in preschool and elementary school can take appropriate measures to implement the desired and quality of spiritual development by using the conceptual model extracted. Instructors will also be able to apply the existing model based on practical teaching experiences to have more meaningful spiritual teaching.

    Keywords: Spiritual upbringing, modeling, preschool children, validation, management
  • Maryam Souri * Pages 277-306
    The purpose of this study was to investigate the factors affecting educational quality in primary schools of Tehran. In terms of purpose, the research method is applied and in terms of data analysis, it is a mixed research, both qualitative and quantitative, and is a descriptive survey method. The statistical population includes all the elementary school principals in Tehran including 907 people out of which 269 were selected according to Krejcie and Morgan table by cluster, relative and simple random sampling. The research instrument consisted of a researcher-made questionnaire whose validity and reliability were confirmed by Cronbach's alpha (0.898) and the data were analyzed descriptively and inferentially. The results showed from the perspective of elementary school principals in Tehran that the components of educational quality consist of three main components and 12 sub-components: 1- Managerial factors included (principals' attention to extracurricular activities in schools, principals' attention to teachers' teaching, and attention to continuous evaluation). Performance 2) Organizational factors including (paying attention to how teachers are selected, paying attention to teacher empowerment, paying attention to educational content, formulating and adjusting applicable rules, allocating appropriate annual budgets, and updating educational facilities and equipment). Teachers' Verbs, Attention to Non-Verbal Teachers' Skills and Attention to Teachers' Educational Skills In addition, principals 'responsiveness to the status quo of the managerial components that influence the quality of schools' education is in a good position in these three factors.
    Keywords: Educational Quality, Primary Schools, Tehran City
  • MohammadReza Usefzad, Nader Mokhtariafrakate *, Mahmood Gaumzadh Pages 307-320

    The issue of gender reassignment as an emerging medical phenomenon has raised many questions, whether with the advancement of medical knowledge and surgical technology it has become possible to change the gender of people from female to male and vice versa, and this is not only the case for patients such as hermaphroditism. Bisexuals) is done, but it can also be done for healthy people. In other words, Hanafi and Imami jurists agree on the issue of permissibility for transgender people to change their gender, but it is necessary to pay attention to this point. He must be financially and physically able to change his gender. Of course, the issue of "neutral" or "bisexual" people is not a new phenomenon, because from the past until now, people have always been Neutrality or sexual dysfunction have lived in human societies. Accordingly, in religious traditions and Islamic jurisprudence, the jurisprudential status of such individuals has also been discussed. Gender reassignment is also possible for healthy people.

    Keywords: Gender, identity, sexual identity