فهرست مطالب

مدیریت سازمان های دولتی - سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، بهار 1400)

فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هدایت کارگرشورکی*، احمدعلی فلاح، سمانه صرامی، فاطمه پاک نژاد صفحات 11-30
    شوراهای اسلامی از ارکان اساسی و تاثیرگذار نظام مدیریت شهری در ایران محسوب می شوند که مسئولیت های خطیری را بر عهده دارند. می توان پذیرفت که تحقق کامل این انتظارات و ماموریت ها مستلزم وجود بسترها و زمینه های متعددی است که در این میان، وجود سازمان اداری فعال و کارامد از اساسی ترین الزامات قلمداد می شود. این مطالعه کوشیده است تا ساختار تشکیلاتی مناسب برای بخش اداری شورای اسلامی شهر را طراحی کند. برای اجرای پژوهش حاضر که از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی و از دسته مطالعات موردی محسوب می شود از رویکرد کیفی و راهبرد پژوهشی «نظریه پردازی داده بنیان» استفاده شده است؛ ضمن آن که برای گردآوری داده ها از ابزارهایی چون فرم های محقق ساخته، پرسشنامه، مصاحبه، چک لیست های کنترلی و فیش برداری بهره برداری شده است. روایی و پایایی سوالات پرسشنامه و مصاحبه توسط خبرگان مورد تایید قرار گرفته است. داده های موردنیاز برای اجرای پژوهش کیفی و توصیفی حاضر از چهار منبع (شامل مطالعه اسناد حقوقی؛ مصاحبه با مطلعان؛ مطالعه سازمان های مشابه و مطالعه کارسنجی) گردآوری شده است. تحلیل این داده ها با تکنیک کدگذاری و به صورت دستی صورت گرفته است و بر مبنای این تحلیل ها ضمن ترسیم نقشه فرایندی، الگویی از نمودار تشکیلاتی مناسب برای سازمان اداری شورای اسلامی شهر طراحی گردید که دربرگیرنده 68 پست سازمانی است و بخش عمده ای از آن به صورت ماتریسی و سایر اجزای آن به شکل وظیفه ای قابل اجرا می باشد. یافته های این مطالعه نشان می دهد که شورای اسلامی شهر برای تحقق اهداف و اجرای ماموریت های خود به الگویی از ساختار سازمانی ماتریسی در سازمان اداری شورا نیاز دارد.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، ساختار ماتریسی، نظریه داده بنیان، شورای اسلامی شهر، شهر یزد
  • الهام ابراهیمی* صفحات 31-46

    پژوهش حاضر با هدف فهم معنا و ساختار اساسی پدیده نشانگان ملکه زنبور عسل انجام شد. بنابر هدف پژوهش، روش پدیدارشناسی توصیفی هوسرل مبتنی بر مدل بهینه شده هشت مرحله ای کلایزی مورد استفاده قرار گرفت. پرسش اصلی مطرح شده در این تحقیق بدین شرح بود: «پدیده نشانگان ملکه زنبور عسل از دیدگاه افرادی که آن را تجربه کرده اند چه ساختاری دارد؟». برای نمونه گیری با در نظر گرفتن دو معیار شمولیت کلایزی، از روش های غیراحتمالی هدفمند و گلوله برفی برای انتخاب نمونه استفاده شد. با پرسیدن پیش سوال های غربالگری، هفت نفر از زنان شاغل در یکی از دانشگاه های دولتی کشور که مدیران زن عضو هیات علمی داشتند، به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. پس از انجام مصاحبه های عمیق با این افراد و تحلیل داده ها، پانزده خوشه در قالب پنج مضمون مکشوف، دسته بندی شدند. مضامین مبین معنای پدیده نشانگان ملکه زنبور عسل از دیدگاه مشارکت کنندگان عبارت بودند از: 1. تزریق و تلقین حس فروماندگی، 2. بن بست ارتباطی، 3. سلوک ناعادلانه، 4. سبک مدیریت جعلی و 5. بافتار تبعیض آمیز تجربه شده. بر اساس تجارب زیسته افراد، ساختار اساسی پدیده نشانگان ملکه زنبور عسل به این شکل صورتبندی شد: «تلفیقی از حس ناامیدی حاصل از بن بست ارتباطی و سلوک ناعادلانه ناشی از یک سبک مدیریتی جعلی، تا روزنه هایی از امید به اصلاح ساختارها و بافتار اجتماعی و فرهنگی تبعیض آمیز».

    کلیدواژگان: نشانگان ملکه زنبور عسل، پدیدارشناسی توصیفی هوسرل، مدل کلایزی، تجارب زیسته
  • شیدا کمالی، محمدعلی سرلک*، علی اکبر احمدی، محمود اسعدی صفحات 31-46

    این مطالعه با رویکردی توصیفی-پیمایشی درصدد طراحی و تبیین مدل شبکه اجتماعی سازمانی در شعب بانک صادرات استان آذربایجان شرقی است. تحقیقات نشان می دهد که یکی از بهترین راه ها برای رشد سازمان، ساخت و پرورش مجامع داخلی در دنیای دیجیتال است. اما پژوهش های اخیر نشان می دهد که به کارگیری این شبکه ها آن طور که انتظار می رفته با موفقیت روبه رو نبوده است. به همین منظور، 14 مولفه اصلی شبکه اجتماعی سازمانی از روی ادبیات موضوع استخراج و سپس مولفه های اصلی در محیط بانکداری از طریق اجرای روش دلفی و با حضور 30 تن از استادان دانشگاهی و خبرگان صنعتی استخراج گردید. سپس مدل مفهومی شبکه اجتماعی سازمانی در صنعت بانکداری از روی 7 مولفه اصلی حاصل، شناسایی و ترسیم گردید. در ادامه پرسشنامه ای جهت آزمون فرضیه ها تهیه و پایایی و روایی پرسشنامه از طریق آزمون های آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی ارزیابی شد. درنهایت، آزمون فرض برای 7 فرضیه، از طریق تحلیل مسیر و معادلات ساختاری انجام گردید و سپس، مدل مفهومی مورد تایید قرار گرفت. این پژوهش نشان داد که مولفه های اصلی یک شبکه اجتماعی سازمانی شامل جو کار تیمی، فناوری پیشرفته، ساختار منعطف، منابع انسانی متخصص و رقابت گرایی است که این مولفه ها با به کارگیری شبکه اجتماعی سازمانی رابطه معنی داری دارند. همچنین بین به کارگیری شبکه اجتماعی سازمانی با توانمندسازی ارتباطی و مدیریت ارتباط با مشتری رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی سازمانی، فناوری پیشرفته، توانمندسازی ارتباطی، مدیریت ارتباط با مشتری، ساختار منعطف، رقابت گرایی
  • مهدیه باقری قاجاری، محمد صالحی*، مریم تقوایی یزدی صفحات 47-60
    تصویرپردازی ذهنی نقش قابل توجهی در سوءگیری فعالیت های افراد در سازمان دارد و آثار بالقوه ای بر عملکرد فردی کارکنان دارد. هدف از پژوهش حاضر، پایش رفتارهای مدیریت تصویرپردازی ذهنی براساس پیش بینی‏کننده های وضعی و شخصی بوده است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش، توصیفی- پیمایشی و به صورت مقطعی است. جامعه آماری شامل کارکنان آموزش و پرورش استان مازندران در بهار 1398 در 33 شعبه این اداره، به تعداد 39220 نفر که از این میان با روش نمونه گیری به صورت خوشه ای چندمرحله ای با جدول کرجسی مورگان و به تعداد 380 تعیین گردید. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه پیش بینی کننده های وضعی و شخصی و پرسشنامه مدیریت تصویرپردازی ذهنی بولینگ و تورنلی (1999) استفاده شد. جهت تچزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای  SPSS و AMOS استفاده شد. یافته ها نشان داد، با توجه به نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، مولفه های ارزیابی عملکرد، شرایط و جایگاه شغلی، ابهام نقش (عوامل استرس زای شغلی)، مبادله رهبر-عضو، فرهنگ سازمانی، مهارت های سیاسی، سلسله مراتب پاسخگویی، تبیین کننده شرایط موقعیتی (وضعیتی) و مولفه ها، خودکنترلی (خودارزیابی)، جذابیت شخصی، اعتماد به نفس، نیاز به قدرت و وجدان (وظیفه شناسی) تبیین کننده شرایط شخصی موثر بر مدیریت تصویرپردازی ذهنی در اداره آموزش و پرورش استان مازندران، بوده اند. در تبیین روابط بین متغیرهای پژوهش، نتایج حاکی از آن بوده که شرایط موقعیتی بر مدیریت تصویربرداری ذهنی و شرایط شخصی بر مدیریت تصویربرداری ذهنی تاثیر معنی داری و مثبتی داشته است.
    کلیدواژگان: مدیریت تصویرپردازی ذهنی، پیش بینی کننده وضعی، پیش بینی کننده شخصی، اداره آموزش و پرورش استان مازندران
  • حسین اصلی پور*، هادی خانمحمدی، سلیمان فیاضی صفحات 61-72

    خط مشی پژوهی به عنوان یکی از اساسی ترین مراحل خط مشی گذاری از اهمیت زیادی در نزدیک کردن عمل خط مشی گذاران به دانش رشته خط مشی گذاری برخوردار است. خط مشی پژوهی فرآیند انجام پژوهش در باب مسئله اجتماعی به منظور ارایه توصیه های علمی به خط مشی گذاران است. پژوهش حاضر با هدف دست یابی به عوامل موثر بر خط مشی پژوهی در قوهمقننه ایران انجام شده است. طبعا با توجه به آنکه بازوی خط مشی پژوهی قوه مقننه، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی است، داده های پژوهش از خبرگان، کارشناسان و مدیران این نهاد گردآوری شده است. در این راستا و با تلفیق دو روش تحلیل مضمون مبتنی بر مصاحبه با خبرگان و مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) تلاش شده است تا عوامل تاثیرگذار بر خط مشی پژوهی قوه مقننه شناسایی و سپس سطح بندی گردند. یافته های پژوهش بیانگر یک مدل چهارسطحی است. سطح اول مدل شامل مضامین «گروه های ذی نفع بانفوذ»، «ایراد در آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی»، سطح دوم شامل مضمون «ابهام در اولویت دهی به طرح یا لایحه»، سطح سوم شامل مضامین «منفعت گرایی برخی نمایندگان» و «سلایق سیاسی نمایندگان» و نهایتا سطح چهارم شامل مضامین مختلفی نظیر «رویکرد دانای کل نمایندگان» و «تفاوت در نوع دیدگاه مرکز پژوهش ها دولت و مجلس» است.

    کلیدواژگان: خطمشی گذاری عمومی، خط مشی پژوهی، قوه مقننه، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • احمد جعفری، مجید نصیری*، سید محمدرضا حسینی، پرویز سعیدی صفحات 73-92
    درک درست فرآیندهای کسب وکار پلت فرم خدماتی به یک اندازه برای مدل سازی واقعی کاربرد خدمات، تحویل و آماده سازی آن ها مهم هستند. پژوهش حاضر، براساس هدف یک پژوهش توسعه ای از جهت روش گردآوری داده ها یک پژوهش پیمایشی-مقطعی است. این مطالعه براساس دو رویکرد کمی و کیفی انجام شد، به این صورت که پس از مرحله تحلیل کیفی به توزیع پرسشنامه و گردآوری داده ها از خبرگان شهرک های صنعتی استان سمنان پرداخته شد و پژوهش وارد فازی کمی شد. بنابراین، از این منظر مطالعه حاضر یک پژوهش آمیخته است. در روش تحقیق در بخش کیفی، جامعه آماری پژوهش مدیران و خبرگان شرکت های فعال در شهرک صنعتی استان سمنان به شامل 10 نفر از خبرگان بودند و در بخش کمی، جامعه آماری تعداد 325 نفر است. حجم نمونه با استفاده از جدول کریجسی و مورگان 176 نفر برآورد شده است. تحلیل داده ها در بخش کیفی به روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار MaxQDA صورت گرفته است و در بخش کمی با استفاده از دلفی فازی غربالگری شده و درنهایت مدل ارایه شده است. برای مدل سازی از روش ترکیبی ISM-Dematelسپس در بخش کمی نیز از رویکرد حداقل مربعات جزیی و نرم افزار Smart PLS استفاده شد و درنهایت الگوی موفقیت و شروع کسب وکار در ایران با توجه به ویژگی های روان شناختی و شخصیتی کارآفرینان در بخش صنعت استان سمنان طراحی گردید.
    کلیدواژگان: کسب وکار، کارآفرینی، کسب وکار نوآورانه، ویژگی های روان شناختی کارآفرینان
  • علی شاه نظری درچه*، غلامرضا اسدی کرد صفحات 93-104
    هدف اصلی پژوهش ارایه مدل تشکل یابی و رونق بازار خدمات فرهنگی است. این پژوهش به لحاظ کیفی یک پژوهش اکتشافی و از نظر هدف، کاربردی و دارای ماهیت، توصیفی-پیمایشی و کمی است. مبانی نظری به روش کتابخانه ای و داده های آن به وسیله نمونه گیری تصادفی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته به تایید خبرگان رسیده است. روایی محتوا از نوع صوری و از نوع همگرا با تایید عاملی است. همچنین در تمامی موارد میزان آلفای کرونباخ برای پایایی کل پرسشنامه مطلوب و مورد تایید است. جامعه آماری هدف این پژوهش مصرف کنندگان خدمات فرهنگی از بین افراد 15 تا 60 سال اعم از زن و مرد مراجعه کننده به مراکز فرهنگی منطقه شش تهران در مقطع زمانی سال 1398 شامل 288 نفر است که به طور تصادفی انتخاب شده اند. در انجام فرایند دلفی روش نمونه گیری برای انتخاب خبرگان قضاوتی است. برای پاسخ به سوال های پژوهش، بررسی فرضیه ها و تحلیل یافته ها، از آمار توصیفی و استنباطی با نرم افزار اس. پی. اس. اس. نسخه 22 و برای مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزار لیزرل استفاده شده است. براساس نتایج به دست آمده تمامی فرضیه های پژوهش در سطح اطمینان 95% تایید شد است.
    کلیدواژگان: بازار فرهنگی، تشکل یابی، خدمات فرهنگی، رونق، مصرف کننده
  • تقی داور*، سعید صفاریان همدانی، فرشیده ضامنی صفحات 105-120

    امروزه توسعه کشورها بر اساس خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی پایه ریزی می شود. رسیدن به این هدف در سایه رهبری کارآفرینانه تسهیل می شود. یکی از زمینه های مورد توجه محققین، ضرورت نیاز سازمان های امروزی به رهبری کارآفرینانه در چنین شرایط متغیر و ناپایدار اقتصادی است. رهبری کارآفرینانه، سبکی از رهبری است که در آن رهبر، بر عملکرد گروه در دستیابی به اهداف سازمانی که شامل کشف و بهره برداری از فرصت های کارآفرینی است، تاکید دارد. لذا هدف این مقاله شناسایی و تبیین ابعاد و مولفه های رهبری کارآفرینانه به منظور ارایه مدل است. در این پژوهش از روش کیفی مبتنی بر رویکرد نظریه پردازی داده بنیاد استفاده شده است. شیوه نمونه گیری، هدفمند بوده و برای جمع آوری داده ها، با 14 نفر از اعضای هییت مدیره و مدیران ارشد سازمان مورد مطالعه (شرکت سایپا)به عنوان خبرگان، مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شده است. داده ها از طریق کد گذاری باز، محوری و انتخابی، تحلیل شده و در قالب 355 کد، 72 مفهوم، 13 مقوله فرعی و 5 مقوله اصلی طبقه بندی شده است. در نهایت مدل رهبری کارآفرینانه با شناسایی و معرفی 13 مولفه و 5 بعد، شامل هدایت گری (هدف گرایی، الهام بخشی و الگوسازی)، تسهیل گری (قابلیت ادراکی، قابلیت ارتباطی، توانمندسازی)، حمایت گری (ایجاد تعهد، ایجاد انگیزه و هوش هیجانی)، مربی گری (جهت گیری تیمی و مشارکت جویی) و عامل کارآفرینی (قابلیت حرفه ای و قابلیت کارآفرینی)، طراحی و ارایه شده است.

    کلیدواژگان: رهبری کارآفرینانه، کارآفرینی، نظریه پردازی داده بنیاد، سایپا
  • سیده معصومه غمخواری* صفحات 137-152

    چابکی استراتژیک ، سلاحی نوظهور در محیط رقابتی متلاطم است. این پژوهش درصدد است که چابکی استراتژیک را معرفی کند و با بررسی جامع مبانی نظری موجود و استفاده ازنظر خبرگان عوامل و شاخص های کلیدی چابکی استراتژیک را در قالب مدل مفهومی ارایه نماید. دروش تحقیق حاضر، ترکیبی است و در آن از روش های کیفی و کمی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی، شامل خبرگان سازمانی بود که تعداد ده نفر از مدیران و متخصصان شرکت های دانش بنیان (شامل:صنعت مخابرات، میکروالکترونیک، داروسازی، بیوتکنولوژی پزشکی و نرم افزار) بوده است و در بخش کمی،شامل کلیه کارکنان ستادی شرکت های دانش بنیان بوده است که با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 365 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید، به این صورت که بعد از طراحی مدل تحقیق، ابعاد و شاخص های چابکی استراتژیک، از داده های کیفی برای بومی سازی شاخص های مدل به کار گرفته شد. سپس مدل مفهومی به طور کمی با استفاده از نرم افزار لیزرل مورد ارزیابی قرار گرفت. ابزار این پژوهش، در فاز کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته است و از خبرگان خواسته شده شاخص های شناسایی شده را تعدیل کنند. در فاز کمی نیز، از پرسشنامه استفاده شده است. مدل پیشنهادی با استفاده از تکنیک های تحلیل عاملی و مدل سازی معادلات ساختاری تاییدشده است.همچنین رابطه برخی از ابعاد مدل با یکدیگر مورد تایید قرار گرفت. نتایج بررسی مدل نشان داد که برخی از ابعاد چابکی استراتژیک در وضعیت مطلوب و برخی دیگر در وضعیت نامطلوب قرار دارند که بایستی برای تقویت آن ها برنامه ریزی مطلوبی صورت پذیرد. واژه های کلیدی: مفهوم پردازی ،چابکی، چابکی استراتژیک، صنایع دانش بنیان.

    کلیدواژگان: چابکی، چابکی استراتژیک، صنایع دانش بنیان
  • بهرام جلیل زاده امین، فرهاد نژاد حاجی علی ایرانی*، نادر بهلولی، یوسف بیگ زاده صفحات 153-162

    این پژوهش با هدف شناسایی آسیب‌ها و چالش‌های آموزش مداوم پزشکی انجام شد. مطالعه حاضر در سال 1399 با رویکرد کیفی، از نوع پدیدارشناسانه با نمونه‌گیری هدفمند و با مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با 19 نفر از استادان آموزش مداوم پزشکی و متخصصان برنامه‌ریزی درسی انجام گرفت. روش پژوهش از حیث هدف کاربردی و نمونه‌گیری به صورت هدفمند و تا رسیدن داده‌ها به حد اشباع ادامه یافت که به‌طور کلی 5 مضمون اصلی و 12 مضمون فرعی استخراج شد. مطابق با نتایج پژوهش، در بخش کیفیت آموزش مداوم پزشکی برای پزشکان عمومی باید نظارت جدی مورد مداقه قرار گیرد و نیز بایستی دستگاه‌های جامعی را برای ارزشیابی از یادگیری‌ها طراحی کرد. از سوی دیگر، باید برای انتقال تجربیات زیسته پزشکان بستر مناسبی فراهم کرد تا بتوانند در مهارت افزایی و ارتقای دانش تخصصی گام موثری بردارند و همچنین بایستی امکانات و تجهیزات مناسب یادگیری الکترونیکی را در سیستم آموزش مداوم پزشکی جهت رفع مشکلات کمبود زمان و سایر مشکلات ساختاری راه‌اندازی کنند.

    کلیدواژگان: آسیب ها و چالش ها، آموزش مداوم پزشکی، پدیدارشناسی، پزشکان عمومی
|
  • Hedayat Kargarshouroki *, Ahamdali Fallah, Samane Sarrami, Fateme Paknezhad Pages 11-30
    Islamic council is one of the basic and influential pillars of the urban management system in Iran, which have serious responsibilities. It can be accepted that the full realization of these expectations and missions requires the existence of several contexts, among which, the existence of an active and efficient administrative organization is considered one of the most basic requirements. This study has tried to design a suitable organizational structure for the establishment of this administrative organization for the Islamic City Council. To implement the present study, which is applied in terms of purpose and descriptive in terms of method and is considered as a case study, the qualitative approach and research strategy of "Grounded Theory" has been used; In addition, tools such as researcher-made forms, questionnaires, interviews and checklists were used to collect data. The validity and reliability of the questionnaire and interview questions have been confirmed by experts. The data required for conducting the present qualitative and descriptive research were collected from four sources (including study of legal documents; interview with informants; study of similar organizations and work study). The analysis of data was done with manual coding technique and based on these analyzes, while drawing a process map, a model of a suitable organizational chart was designed for the administrative organization of the Islamic Council of the city, which includes 68 organizational positions and most of it is in the form of a matrix structure and its other components are executable in functional structure. The findings of this study show that Islamic city council needs a kind of matrix structure in its administrative organization for achieving its goals and performing the missions.
    Keywords: organizational structure, Matrix Structure, Grounded Theory, Islamic City Council, Yazd
  • Elham Ebrahimi * Pages 31-46

    The aim of this study was to understand the meaning and basic structure of the queen bee syndrome. According to the purpose of the research, Husserl descriptive phenomenological method based on eight-step Colizzi’s optimized model was used. The main question posed in this study was: "What is the structure of the queen bee syndrome from the perspective of people who have experienced it?". For sampling, considering the two criteria of Colizzi’s inclusion, non-probability purposive and snowball methods were used to select the sample. By asking screening questions, seven women working in one of the country's public universities with female faculty member managers were selected as the research sample. After in-depth interviews with these individuals and analyzing data, fifteen clusters were classified into five discovered themes. The themes that explained the meaning of the queen bee syndrome from the participants' point of view were: 1. Injecting and instilling a sense of despair, 2. Communication deadlock, 3. Unfair conduct, 4. Fake management style, and 5. The discriminatory context experienced. Based on the lived experiences of individuals, the basic structure of the queen bee syndrome is formulated as follows: "A combination of a sense of despair resulting from communication deadlock and unfair conduct resulting from a fake management style, to windows of hope for reform of discriminatory social and cultural structures and contexts."

    Keywords: Queen Bee Syndrome, Husserl Descriptive Phenomenology, Colizzi Model, Lived Experience
  • Sheida Kamali, Mohamadali Sarlak *, Seyed Aliakbar Ahmadi, Asaadi Mahmood Pages 31-46

    This study is a descriptive survey approach to design and explain the model of the organizational social networks in the branches of Saderat Bank of East Azarbaijan Province. Research shows that one of the best ways for an organization to grow is to build and develop internal communities in the digital world; however, recent studies show that the use of these networks has not been as successful as expected. For this purpose, 14 main components of the organizational social network were extracted from the literature and then the main components in the banking contexts were extracted through the Delphi method with the presence of 30 university professors and industry experts. Then, the conceptual model of the organizational social networks in the banking industry was identified and drawn from the 7 main components. Then a questionnaire was prepared to test the hypotheses and the reliability and validity of the questionnaire were evaluated through Cronbach's alpha tests and confirmatory factor analysis. Finally, the hypothesis test for 7 hypotheses was performed through path analysis and structural equations and then, the conceptual model was confirmed. The results showed that the main components of organizational social networking are teamwork atmosphere, advanced technology, flexible structure, specialized human resources, and competitiveness, all of which have a significant relationship with organizational social networking. There is also a significant relationship between the use of organizational social networks and communication empowerment and customer relationship management.

    Keywords: Organizational Social Networking, Communication Empowerment, Customer Relationship Management, Flexible Structure, Competitiveness
  • Mahdieh Bagheri Ghajari, Mohammad Salehi *, Maryam Taghavai Yazdi Pages 47-60
    Mental imaging plays a significant role in orienting the activities of individuals in the organization and has potential effects on the employees’ performance. The purpose of this study was to investigate mental imaging management behaviors based on situational and personal predictors. This applied study was conducted using descriptive-survey and cross-sectional approach. The statistical population of study included the education staff of Mazandaran province in 33 branches of this department in spring 2019 (39,220 persons factor analysis show that components of performance evaluation, job conditions and position, role ambiguity (job stressors), leader-member exchange, organizational culture, political skills, accountability hierarchy, situational explanators and components, self-control (self-appraisal), personal attraction, self-confidence, and need for power and conscience (conscientiousness) were the explainators of the personal conditions that affect the mental imaging management of the staff of the education department of Mazandaran Province. In explaining the relationships between research variables, the results indicate that situational and personal conditions have a significant and positive impact on the mental imaging management of staff.), among whom 380 were selected as the sample of study through the multistage cluster sampling method using Karajsi and Morgan. To collect data, two questionnaires of situation and personal predictors and Bolino and Thornley (1999) Mental Imaging Management Questionnaire were used. The SPSS and AMOS software were used for data analysis. The results of exploratory and confirmatory
    Keywords: Mental Imaging Management, Situational Predictor, Personal Predictor, Department of Education of Mazandaran Province
  • Hosein Aslipour *, Hadi Khanmohammadi, Soleyman Fayyazi Pages 61-72

    Policy research as one of the most important stages of policy making, brings policymakers actions closer to policy knowledge. Policy research is the process of conducting research on social issues in order to provide scientific advice to policy makers. The purpose of this study was to determine the factors affecting the policy research in the Iranian legislature. Given that the policy research arm of the legislative branch of government is the research center of the Majlis, research data has been gathered from experts and managers of that institution. In this regard, by combining two themes based on expert interviews and interpretive structural modeling (ISM), it has been attempted to identify and then classify the factors influencing legislative policy research. The findings of the study suggest a four-level model. The first level includes the themes of "influential stakeholder groups", the "objection to the internal procedure of the Islamic Consultative Assembly (Majlis)", the second level includes the theme of "ambiguity in prioritizing a plan or bill", and the third level includes the themes of “profitability in some of representatives” and political interests of representatives". Finally, the fourth level contains various themes, such as the "knowledgeable approach of representatives" and the "difference in the viewpoint of research center of government and parliament".

    Keywords: public policy making, Policy Research, Legislative Power, ISM.
  • Ahmad Jafari, Majid Nasiri *, Seyed Muhammadreza Hosseini, Parviz Saeedi Pages 73-92
    Correct understanding of business processes and service platform are equally important for real modeling of services utilization and their delivery and preparation. The present study is basic research based on aims and its data collection method is cross-sectional survey research method. This study was performed based on quantitative and qualitative approaches. Questionnaire distribution and data collection of Semnan industrial estates experts are performed after qualitative analysis phase, and then the study was interred to quantitative phase. So the present study is a mixed survey from this perspective. The present study execution algorithm is designed based on scientific research method and after systematic phases. The study statistical population in qualitative section of research method include to experts of the Semnan industrial estates active firms managers and experts. The study statistical population in a quantitative section of research method includes 325 persons. Sample size Are estimated 176 persons by using Krejcie and Morgan Table. Data analysis in qualitative section of performed by thematic analysis method and using MaxQDA software. Data in quantitative section are screened by fuzzy Delphi method and finally the model is presented. Modeling is performed by mixed method ISM-DEMATEL. Then partial least squares approach and Smart PLS software are used in quantitative section. Finally, success pattern and business starting pattern in Iran are designed with respect to entrepreneurs psychological and personality in Semnan industry section.
    Keywords: Business, Enterpreneurship, Dynamics business, Electronic business, Innovative business
  • Ali Shahnazari Dorcheh *, Golamreza Asadikord Pages 93-104
    The main purpose of the research is to provide a model for the organizing and prosperity of the cultural services market. This qualitative research is an exploratory and purposeful research, applied and has a nature, descriptive-survey and quantitative. The theoretical foundations of the library method and its data have been confirmed by experts through random sampling and using a researcher-made questionnaire. Content validity is formal and convergent with factor validation. Also, in all cases, Cronbach's alpha level is desirable and valid for the overall reliability of the questionnaire. The statistical population of this study is the consumers of cultural services from 15 to 60 years old, both men and women referring to cultural centers in the sixth district of Tehran in the period of 1398, including 288 people, who were randomly selected. In the Delphi process, the sampling method is judgmental for selecting experts.To answer the research questions, review the hypotheses and analyze the findings, descriptive and inferential statistics were used with SPSS software version 22 and for structural equation modeling, LISREL software was used. Based on the results, all research hypotheses were confirmed at 95% confidence level.
    Keywords: cultural market, Organization, cultural services, prosperity, Market capabilities
  • Taghi Davar *, Saeid Safariyan Hamedani, Farshideh Zameni Pages 105-120

    Today, the development of countries is based on creativity, innovation and entrepreneurship. Achieving this goal is facilitated by entrepreneurial leadership. One of the areas of interest for researchers is the need of today's organizations for entrepreneurial leadership in such changing and unstable economic conditions. Entrepreneurial leadership is a style of leadership in which the leader emphasizes the group's performance in achieving organizational goals, which includes discovering and exploiting entrepreneurial opportunities. Therefore, the purpose of this article is to identify and explain the dimensions and components of entrepreneurial leadership in order to present a model. In this research, a qualitative method based on the Grand Theory approach has been used. The sampling method was purposeful and to collect data, semi-structured interviews were conducted with 14 board members and senior managers of the organization study(Saipa Automotive Company) . Data were analyzed through open coding, axial coding and selective coding and were classified into 355 codes, 72 concepts, 13 sub-categories and 5 main categories. Finally, the entrepreneurial leadership model by identifying and introducing 13 components and 5 dimensions, including Guidance (goal orientation, inspiration and role modeling), Facilitation (perceptual ability, communication ability and empowerment), Supporting (commitment, motivation and emotional intelligence), Coaching (team orientation and participation), Entrepreneurial activism (professionalism and entrepreneurial ability), has been designed and presented.

    Keywords: Entrepreneurial Leadership, Entrepreneurship, Grounded Theory, saipa
  • Seyedeh Masoumeh Ghamkhari * Pages 137-152

    Strategic agility is an emerging weapon in a turbulent competitive environment. This research aims to introduce strategic agility and to present the key factors and indicators of strategic agility in the form of a conceptual model by comprehensively examining the existing theoretical foundations and using the opinion of experts. The method of the present study is a combination of qualitative and quantitative methods. The statistical population of this research in the qualitative part included organizational experts, which consisted of ten managers and specialists of knowledge-based companies (including: telecommunication industry, microelectronics, pharmacy, medical biotechnology and software) and in the quantitative part, included all staff employees of knowledge-based companies. Using Cochran's formula, 365 people were selected as a sample, so that after designing the research model, dimensions and strategic agility indicators, qualitative data were used to localize the model indicators. The conceptual model was then quantitatively evaluated using LISREL software. The tool of this research, in the qualitative phase, is a semi-structured interview and the experts were asked to adjust the identified indicators. In a small phase, a questionnaire was used. The proposed model is validated using factor analysis and structural equation modeling techniques. The relationship of some dimensions of the model with each other was also confirmed. The results of the model study showed that some aspects of strategic agility are in a favorable position and others are in an unfavorable position that should be well planned to strengthen them.Key words: conceptualization, agility, strategic agility, knowledge based industry.

    Keywords: Agility, Strategic Agility, Knowledge Based Industries
  • Bahram Jalilzadeh Amin, Farhad Nejadirani *, Usef Beygzadeh, Nader Bohloli Pages 153-162

    The present qualitative study continued with a phenomenological approach in the spring of 1399 on 19 professors of continuing medical education and curriculum planning specialists in a targeted manner until the data were saturated and with respect to the confidentiality of information and places of study whenever they wished. Data collection was done through semi-structured interviews, data were analyzed based on phenomenological method. In general, 5 main themes and 12 According to the research results, in the quality of continuing medical education for general practitioners, proper and serious monitoring should be considered and a comprehensive system should be designed to evaluate learning so that the actual learning can be measured. On the other hand, bedside physicians should be transferred to live experiences. Provided appropriate to be able to take effective steps in enhancing each other's skills and upgrading specialized knowledge, as well as appropriate elearning facilities and equipment should be set up in the system of continuing medical education to address the lack of time and other structural problems.

    Keywords: Injuries & Challenges, Continuing Medical Education, Phenomenology, GeneralPractitioners