فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 88، زمستان 1399)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 88، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ابراهیم داودی*، حسن مفخمی شهرستانی، فرامرز سلطانی صفحات 1-24
    زمینه وهدف

    موسسه های خدمات حفاظتی ومراقبتی باهدف مشارکت شهروندان در استقرار امنیت، ایجاد شدند که برای اجرای اهداف خود با چالشها وموانعی مواجه هستند. بنابراین پرسش اصلی پژوهش حاضر این است که«چالشهای اجرایی موسسه های خدمات حفاظتی و مراقبتی در پیشگیری از جرم کدامند؟»

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است که به صورت آمیخته انجام شد. روش پژوهش در بخش کیفی، تحلیل مضمون و در بخش کمی پیمایشی و به روش دلفی انجام شد. در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه دلفی داده ها جمع آوری شد. جامعه مشارکت کنندگان بخش کیفی شامل نخبگان انتظامی، در رسته های اطلاعات و پلیس پیشگیری بودند که به صورت هدفمند تعداد 16نفر انتخاب شدند. در بخش کمی پژوهش نمونه ها تمام شمار انتخاب شدند. شیوه تحلیل داده ها در بخش کیفی روش تحلیل محتوا از نوع تحلیل مضمون و در بخش کمی، از آمارهای توصیفی شامل فراوانی، درصد و میانگین و برای تعیین میزان اتفاق نظر اعضای گروه دلفی از ضریب هماهنگی توافقی کندال استفاده شد.

    یافته ها

    در بخش کیفی 43 چالش موسسه های خدمات حفاظتی و مراقبتی در پیشگیری از جرم در قالب 17 مجموعه احصاء شد و در بخش کمی پس از اجرای چهارمرحله پرسشنامه دلفی و دستیابی به ضریب توافقی کندال به میزان 790/0، چالش ها اولویت بندی شدند.

    نتیجه گیری

    «ضعف در قوانین و مقررات» و «ضعف در فرهنگ سازی» از چالشهای اصلی استقرار عوامل نگهبان محله است که درصورت توجه مسیولان به آنها، امکان بهره گیری بیشتر از ظرفیت این موسسه ها در راستای اهداف آنها را میسر می کند.

    کلیدواژگان: پیشگیری از جرم، چالش، نگهبان محله، موسسه های خدمات حفاظتی مراقبتی، استان مازندران
  • میترا کلانتری، اسماعیل شیعه*، مجتبی رفیعیان صفحات 25-67

    مفاهیم «مدیریت مکان» و توجه به عامل «مکان» یکی از پیشرفتهای اخیر در آراء حوزه خاص «جرم شناسی محیطی و مکانی» می باشند. هدف از این مطالعه، ارایه یک الگوی جدید مدیریت مکان و نقد الگوهای قطعی از مکان در تکنیک مدیریت مکان است. رویکرد تحقیق این مطالعه، کیفی، برخوردار از دو راهبرد شبیه سازی و استدلال منطقی و مبتنی بر تحلیل های ثانویه از داده های جرایم واقعی است. جامعه آماری تحقیق نیز شامل 392 مورد مکان نهایی جرایم شهری است که به کمک تکنیک تحلیل محتوای کمی از میان آمار جراید موجود در سایت مگ ایران در بازه زمانی 1390 الی 1399 شمسی در میان سه محدوده جغرافیایی و محدوده کلانتری سه محله نارمک، نازی آباد و پونک؛ استخراج و تعداد نمونه های منتخب نیز معادل سهم ده درصدی از کل جامعه آماری و معرفی یک سوم از بهترین نمونه های معرف مدل رابطه ای مکان تحقیق می باشد.مطالعه، دارای یک «الگوی رابطه ای مکان» و یک «الگوی مرکب مدیریت مکان» در جرم است. «الگوی مرکب مدیریت مکان» از یک سو دارای هستی شناسی مدیریتی و از سوی دیگر دارای معرفت شناسی مکانی همسو با معرفت شناسی الگوی مکان است. هستی شناسی «الگوی مکان» مطالعه، همراه با ساختار مولفه های باز، تبیینی و ماهیتی رابطه ای است. معرفت شناسی «الگوی مکان» نیز شامل هشت عامل فرم-کالبد، فعالیت، منابع، مجاورت، آلودگی، بی نظارتی، بی مشارکتی و بی شراکتی است.

    کلیدواژگان: جرم، مکان، مکان جرم، مدل رابطه ای مکان، مدیریت مکان
  • مجتبی آراسته*، حمید غفاری، محمدحسین پورحسن زاده صفحات 69-92

    توجه به امنیت شهروندان همواره از اولویت های اساسی مدیریت شهری محسوب می شود. هدف از انجام این پژوهش، اولویت بندی مناطق شهر اردبیل از منظر عوامل و متغیرهای امنیت شهری و پیشنهاد راهبردهای ارتقای امنیت در این مناطق می باشد. راهبرد استدلالی این پژوهش قیاسی و رویکرد آن کمی است. داده های اسنادی این پژوهش از منابع علمی- پژوهشی معتبر و داده های میدانی از طریق ابزار پرسشنامه و اعمال نظرات متخصصین حاصل شده است. بر اساس چارچوب نظری این پژوهش، ده معیار از منابع معتبر پژوهشی داخلی و خارجی به منظور ارزیابی امنیت شهری در شهر اردبیل استخراج شد که عبارتند از: مشارکت ساکنان، توسعه فضاهای فرهنگی و اجتماعی، تعریف پروژه های محرک اقتصادی، افزایش وضوح و خوانایی فضاهای شهری، اختلاط کاربری ها، تراکم های جمعیتی و ساختمانی استاندارد، تامین روشنایی مطلوب فضاهای شهری در شب، جلوگیری از رهاسازی اراضی بایر و مخروبه، مدیریت هماهنگ و یکپارچه، و تنظیم ضوابط طراحی محیطی. یافته های پژوهش نشان می دهد منطقه سه و چهار در شهر اردبیل، اولویت بیشتری به منظور بکارگیری معیارهای ارتقای امنیت شهری نسبت به مناطق دیگر شهر دارند. جمعبندی صورت گرفته از نظرات کارشناسان بومی نشان میدهد ضرورت کاربست سه معیار توسعه فضاهای فرهنگی و اجتماعی، تامین روشنایی مطلوب فضاهای شهری و مدیریت هماهنگ و یکپارچه در موضوع امنیت شهری بیش از سایر معیارها است.در همین راستا دو پیشنهاد کاربردی برای کاستن از سطح ناامنی در این مناطق پیشنهاد می شود: توسعه نهادهای فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در محلات ناامن؛ تاسیس نهاد متولی امنیت شهری و برنامه ریزی عملیاتی و طراحی محیطی در راستای پیشگیری از وقوع جرم.

    کلیدواژگان: امنیت شهری، محلات حاشیه نشین، نظارت اجتماعی، اردبیل
  • علی دستور، محمدعلی مهدوی ثابت*، محمدعلی آشوری، منصور رحمدل صفحات 93-114
    زمینه و هدف

    زمینه تحقیق حاضر در حوزه ساز و کارهای حقوقی -انتظامی بین المللی و داخلی ناظر بر استرداد دارایی های ناشی از جرایم مرتبط با مواد مخدر می باشد. این پژوهش به هدف توسعه شناسایی ساز و کارهای جدید ناظر بر استرداد دارایی های ناشی از فعالیت های مجرمانه مرتبط با مواد مخدر با رویکرد حقوقی-انتظامی تهیه شده است.

    روش

    این تحقیق از نظر نوع، کاربردی و روش توصیفی-تحلیلی اطلاعات لازم با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و از طریق فیش برداری و رجوع به منابع معتبر حقوقی داخلی و بین المللی تبیین شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشانگر این موضوع است که مهم ترین ابزار اینترپل ، صدور اعلان نقره ای خاص استرداد دارایی های ناشی از فعالیت های مجرمانه سازمان یافته بین المللی از جمله مواد مخدر می باشد همچنین از آنجا که اصل سرعت استرداد دارایی های ناشی از فعالیت های مجرمانه مرتبط با مواد مخدری، لازم و ضروری است. بنابراین ساز و کارهای غیررسمی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در آن عضویت ندارد به نحو مطلوب تری می تواند منافع ملی را در بازگرداندن دارایی های جرایم مرتبط با مواد مخدر تامین نماید.

    نتیجه

    تحقیق حاضر مهم ترین چالش ها و خلاءها در عملکرد پلیس ایران نسبت به استرداد دارایی های ناشی از فعالیت های مجرمانه مرتبط با مواد مخدر، عدم تقویت نظام همکاری های بین المللی انتظامی در زمینه استرداد دارایی ها و عدم اتکا به ساز و کارهای غیررسمی استرداد دارایی ها به منظور تسریع در این روند می باشد.

    کلیدواژگان: استرداد دارایی، ناجا، اینترپل، جرایم مواد مخدر، اعلان نقره ای
  • صدیقه سادات هاشمی*، حسن احمدی صفحات 115-144
    زمینه و هدف

    موفقیت فرماندهان در تعامل مطلوب با سربازان وظیفه به عنوان بخشی از بدنه ناجا، بستگی انکارناپذیری به توانایی نفوذ آن ها بر افراد دارد. این توانایی که در ادبیات رفتار سازمانی رهبری نام دارد، مهم ترین ابزار تاثیرگذاری بر افراد است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر قابلیت های رهبری فرماندهان بر کاهش فرار از خدمت، پرخاشگری و احساس افسردگی سربازان ناجا است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را سربازان مرکز آموزش شهید بیگلری مشکین شهر ناجا(1035 نفر) در زمستان سال 1398 تشکیل داده اند که از بین آن ها 280 نفر به صورت نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند . داده ها با استفاده از پرسشنامه های محقق ساخته قابلیت های رهبری و فرار از خدمت با آلفای کرونباخ 84/0 و 78/0 و پرسشنامه های استاندارد پرخاشگری باس و پری(1992) و افسردگی بک(1961)، به ترتیب با آلفای کرونباخ 82/0 و 81/0 جمع آوری و با استفاده از مدل معادلات ساختاری با نرم افزار PLS تحلیل شد.

    یافته ها و نتایج

    پژوهش نشان داد همه قابلیت های رهبری فرماندهان در چهار بعد نگرش، صفات، رفتار و اقتضایات رهبری، به طور معناداری بر کاهش فرار از خدمت، پرخاشگری و احساس افسردگی سربازان تاثیر دارد. بنابراین در یک رویکرد انسانی و با هدف کاهش همه این موارد، پژوهش بیش از هر چیزی تمرکز بر توسعه قابلیت های فرماندهان در ابعاد چهارگانه آن را گوشزد می کند، چراکه بکارگیری ظرفیت های موجود برای تعداد محدودی فرماندهان که تاثیرات اهرمی بر نگرش های شناختی و عاطفی و رفتار تعداد قابل توجهی سرباز وظیفه دارند، بسیار منطقی است.

    کلیدواژگان: فرمانده، سرباز، فرار از خدمت، پرخاشگری، افسردگی
  • حمیدرضا فرهمند اصل*، حمیدرضا کرمی، یاور هادی صفحات 145-171
    زمینه و هدف

    هوش هیجانی و سبک های مقابله ای متغیرهایی هستند که در ایجاد رضایت شغلی و افزایش بهره وری نیروی پلیس اثرگذار هستند و خود این متغیرها تحت تاثیر عوامل دیگری هستند. این پژوهش باهدف سنجش اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی برافزایش هوش هیجانی و سبک های مقابله ای کارکنان کلانتری های تهران بزرگ صورت پذیرفت.

    روش پژوهش

    این پژوهش برحسب هدف کاربردی و ازلحاظ روش نیمه آزمایشی (به صورت پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل) است. جامعه آماری این پژوهش عبارت است از کلیه کارکنان کلانتری شهر تهران مشتمل بر 2000 نفر که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 70 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 35 نفری آزمایشی و کنترل گمارش شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش شامل پرسشنامه هوش هیجانی بار- آن (1988) و سبک های مقابله ای اندلر و پارکر (1995) بودند. گروه آزمایش تحت آموزش مهارت های ارتباطی (مربوط به بسته آموزشی مهارت های زندگی) به صورت 12 جلسه هفتگی (هر جلسه 60 دقیقه) قرار گرفتند. بعد از اتمام دوره به منظور سنجش میزان تغییر متغیر وابسته (سبک های مقابله ای و هوش هیجانی)، مجددا آزمون مذکور به عنوان پس آزمون در هر دو گروه اجرا شد. داده های پژوهش با استفاده از روش های آمار توصیفی (شامل جدول و نمودار فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (کوواریانس چند راهه مانکوا (MANCOVA) با بهره گیری از نرم افزار آماری SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها فرضیه های پژوهش را تایید می کند و نشان می دهد که آموزش مهارت های ارتباطی موجب افزایش نمرات هوش هیجانی، افزایش راهبرد مقابله ای هیجان مثبت و مسئله مدار و کاهش نمرات راهبرد مقابله ای هیجان منفی گردیده است.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، هوش هیجانی، سبک های مقابله ای، کارکنان کلانتری
  • طیبه یانپی، مرتضی دوستی*، محمد زارع آبندانسری، ابولفضل درویشی صفحات 173-200
    زمینه و هدف

    پژوهش بررسی عوامل موثر بر بهبود عملکرد نیروی انتظامی در برقراری امنیت مسابقات است.

    روش پژوهش

    بر اساس هدف از نوع کاربردی؛ روش پژوهش به صورت کیفی و کمی؛ نمونه گیری در بخش کیفی به صورت گلوله برفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل مسیولین باشگاه، بازیکنان، هواداران، پیشکسوت ها و نیروی انتظامی می باشد. در بخش کیفی از جامعه آماری منتخب که شامل 23 نفر بودند مصاحبه به صورت نیمه هدایت شده انجام شد و تا رسیدن به اشباع نظری مصاحبه ادامه یافت. در این مرحله 5 عامل و 32 گویه شناسایی شدند. مرحله بعد به روش دلفی در دو دور انجام گرفت که مرحله اول و دوم دلفی گویه های به دست آمده در قالب پرسشنامه تهیه و به صورت بلی/خیر در اختیار مصاحبه شوندگان قرار گرفت؛ بعد از تایید مرحله بعدی پرسشنامه به صورت 5 گزینه ای لیکرت، با استفاده از روش تصادفی ساده در اختیار 180 نمونه آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد به ترتیب ابعاد عوامل فرهنگی و اجتماعی با بار عاملی 75/0، بعد مدیریت با بار عاملی 64/0، بعد امنیتی با بار عاملی 43/0، عوامل مرتبط با مسابقه با بار عاملی 27/0 و بخش آموزشی با بار عاملی 13/0، دارای بیشترین اهمیت بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت، نیروی انتظامی و مدیریت قوی باشگاه با فرهنگ سازی مناسب نقش بسزایی در کاهش خشونت تماشاگران دارند.

    کلیدواژگان: عملکرد نیروی انتظامی، امنیت تماشاگر، کنترل خشونت، لیگ برتر فوتبال ایران
  • علی آقابابایی بخشایش، بتول پاکزاد*، محمدعلی مهدوی ثابت، منصور رحمدل صفحات 201-226
    زمینه و هدف

    عدم جواز بازداشت اشخاص، قاعده ای بنیادین و مبتنی بر اصل احترام به آزادی آنهاست. اما گاهی بازداشت شهروندان مظنون به ارتکاب جرایم پیش بینی شده در قانون در فرض تحقق شرایط قانونی، برای صیانت از نظم و منافع عمومی ضرورت دارد. برخی از بازداشت شدگان پس از انجام تحقیقات مقدماتی با قرار منع پیگرد یا حکم برایت مواجه می شوند و عدالت ایجاب می نماید که خسارت وارد بر آنها در دوران بازداشت جبران شود. هدف از این مقاله، بررسی شرایط، تدابیر و معیارهای جبران خسارت ناشی از بازداشت های ناروا یا ناموجه می باشد.پرسش اساسی این است که قلمرو و معیار مسئولیت دولت، مقام قضایی یا ضابطین دادگستری در جبران خسارات ناشی از بازداشت های ناروا چگونه تعیین می شود؟

    روش شناسی

    روش پژوهش در این مقاله، توصیفی تحلیلی است و زمینه قانونی و تشریفات مربوط به رسیدگی به درخواست جبران خسارت ناشی از بازداشت های ناروا و ناموجه تحلیل و ارزیابی خواهد شد و از رهگذر آن چالش های موجود در نظام عدالت کیفری ایران نمایان خواهد شد.

    یافته ها و نتایج

    بازداشت اشخاص با دستور مقام قضایی و از سوی ضابطین دادگستری انجام میشود. اصل استقلال قضایی ایجاب می نماید که مامورین انتظامی و سایر ضابطین قضایی، دستور بازداشت را قانونی فرض کنند.

    کلیدواژگان: بازداشت ناروا، عدالت کیفری، ضابطین دادگستری، فرایند رسیدگی، جبران خسارت
  • عزت الله نصرتی پایانی، علی اصغر عباسی اسفجیر*، علی رحمانی فیروز جاه صفحات 227-250
    مقدمه

    آسیب های اجتماعی، بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مناطق حاد وبحرانی را تشکیل می دهند و هر طبقه اجتماعی با مسایل و آسیب های خاصی دست و پنجه نرم می کند. نظر به وسیع بودن ابعاد آسیب های اجتماعی و گسترش روز افزون آن در این تحقیق به دنبال بررسی علل اقتصادی واجتماعی آسیب های اجتماعی در مناطق حاد وبحرانی هستیم.

    روش

    روش تحقیق، روش پیمایشی می باشد. لذا با رویکرد کمی تلاش در جهت گروه بندی آسیب ها برمبنای دسته بندی موضوع و همچنین تعیین علل آسیب ها می باشد به کمک روش کمی با تحلیل عاملی اکتشافی مفاهیم شناسایی ومورد آزمون تجربی قرار گرفتند. جامعه آماری تحقیق به تعداد 20000 نفر (نوزده منطقه آلوده) با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه های به تعداد 189 نفر برآورد شدکه هر نقطه10 نفر بصورت مصاحبه ومشاهده اطلاعات جمع آوری گردید. همچنین در این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند در دسترس استفاده شده است به عبارتی 19 منطقه حاد هر منطقه 10 نمونه مورد مطالعه قرار گرفته است مقوله :شخصیتی و فردی- فرهنگی واجتماعی- اقتصادی طبقه بندی می شوند و شاخص های قرار گرفته در هر مقوله بر اساس مدل اندازه گیری وبار عاملی از دقت و ثبات لازم برخوردار است.

    نتیجه گیری

    براساس مدل اندازه گیری آسیب های مناطق پرخطر وبحرانی ورتبه بندی این آسیب ها می توان الگوی پیشگیری از هر آسیب در هر شهر را براساس وضع موجود مطالعه شده بازنگری کرد وشیوه پیشگیری از هر آسیب را براساس هر شهر به شکل مستقل پیشنهاد داد.

    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، مناطق حاد وبحرانی، علل اقتصادی، علل اجتماعی، مازندران
|
  • Ebrahim Davoodi *, Hassan Mafkhami Shahrestani, Faramarz Soltani Pages 1-24
    Background and objectives

    Institutions of protection and care services were established with the aim of involving citizens in the establishment of security, which face challenges and obstacles in carrying out their goals; therefore, the main question of the present study is "What are the executive challenges of protection and care institutions in crime prevention?"

    Methodology

    In terms of its objectives the present research is of an applied research type, which has been conducted in a mixed method. The research method in the qualitative phase is content analysis and in the quantitative phase is survey and Delphi method. In the qualitative phase, the data were collected using a semi-structured interview and in the quantitative phase using the Delphi questionnaire. The statistical population in qualitative phase consisted of law enforcement elites in the intelligence and preventive police sectors. 16 individuals were selected using purposive sampling method. In the quantitative phase of the study, all samples were selected. Data analysis method in the qualitative phase was content analysis method- theme analysis- and in the quantitative phase it was descriptive statistics, including frequency, percentage and mean score, and to determine the degree of consensus of Delphi group members, Kendall agreement was employed.

    Findings

    In the qualitative phase, 43 challenges of protection and care services institutions in crime prevention were counted in the form of 17 sets. In the quantitative phase, after performing the four stages of the Delphi questionnaire and achieving the Kendall agreement coefficient of 0.790, the challenges were prioritized.

    Results

    "Weaknesses in laws and regulations" and "weaknesses in culture-making" are among the main challenges in establishing neighborhood guards, which, if the officials pay attention to them, will make it possible to use more of the capacity of these institutions in line with their goals.

    Keywords: Crime Prevention, Challenge, neighborhood guard, Protective, care services institutions, Mazandaran province
  • Mitra Kalantari, Esmaeil Shieh *, Mojtaba Rafieian Pages 25-67
    Background and objectives

    The category of "place management" and the "place" factor are one of the recent advances in situation-based crime prevention approaches. The purpose of this study was to integrate these two concepts in the form of presenting two qualitative models mixed with real evidence of urban crimes.

    Methodology

    The research approach is qualitative, which has two strategies of simulation and logical reasoning based on secondary analysis of quantitative data of real crimes and extraction of components related to "place in crime". The statistical population of the study also includes 392 cases of the final location of urban crimes that were extracted with the help of quantitative content analysis technique on the "MagIran" site in the period 2011 to 2019 within the police and geographical area of Narmak, Naziabad and Punak neighborhoods; and the number of selected samples was equal to ten percent of the total statistical population.

    Findings

    The results of the research showed that the integrated concept of "place-crime" and also a "relational model of place" can be used for the "composite model of place management" in crime. The ontology of the "place model" of the study has been associated with the structure of open, explanatory, and relational components. The epistemology of "place model" and "place management model" also included eight elements of form-physical attributes, activity, resources, proximity, pollution, non-supervisory, non-participation and non-partnership.

    Results

    The study presented the two theoretical models of the relationship between crime place and place management in their general form as a theoretical-methodical order and the possibility of operational use of these two models in applied criminological and police research was provided.

    Keywords: Crime, Place, Crime place, Relational model of place, Place management
  • Mojtaba Arasteh *, Hamid Ghaffari Pages 69-92
    Background and objectives

    Security is one of the most basic human needs that has a special position in peace and increasing the quality of life of citizens. For this reason, paying attention to the security of citizens is always one of the basic priorities of urban management. The purpose of this study is to prioritize the areas of Ardabil in terms of factors and variables of urban security and propose strategies to improve security in these areas.

    Methodology

    The reasoning strategy of this research is deductive and its approach is quantitative. Documentary data of this research have been obtained from valid scientific-research sources and field data through questionnaire tools and application of experts' opinions. DEMATEL models, Network Analysis process and TOPSIS have also been used to analyze the research data.

    Findings

    Based on the theoretical framework of this study, ten criteria were extracted from valid domestic and foreign research sources to assess urban security in Ardabil, which are: resident participation, development of cultural and social spaces, definition of economic stimulus projects, increasing the clarity and readability of urban spaces, mixing of uses, standard population and settlement densities, providing optimal lighting of urban spaces at night, preventing the release of barren and ruined lands, coordinated and integrated management and setting environmental design criteria. Findings show that districts 3 and 4 in Ardabil have a higher priority in order to apply the criteria for improving urban security than other areas of the city.

    Results

    A summary of the opinions and views of local experts shows the need to apply the three criteria of development of cultural and social spaces, providing optimal lighting of urban spaces and coordinated and integrated management of urban security in Ardabil more than other criteria. In this regard, two practical proposals are proposed to reduce the level of insecurity in these areas: development of cultural, social and educational institutions in insecure neighborhoods; establishment of an institution in charge of urban security and operational planning and environmental design in order to prevent crime.

    Keywords: Urban security, suburbs, social monitoring, Ardabil
  • Ali Dastoor, Mohammad-Ali Mahdavi Sabet *, Mohammad Ashouri, Mansour Rahmdel Pages 93-114
    Background and objectives

    The present research in the field of international and domestic legal-law enforcement mechanisms has been concerned with the return of assets resulting from drug-related crimes. This study was prepared with the aim of developing the identification of new mechanisms for the return of assets resulting from criminal activities related to drugs with a legal-law enforcement approach.

    Methodology

    In terms of its type the present study is of an applied research type, which has been conducted using descriptive-analytic method. The necessary data were explained using library studies and note taking and referring to authoritative domestic and international legal sources.

    Findings

    The most important tool of Interpol has been the issuance of special silver declarations for the return of assets resulting from internationally organized criminal activities, including narcotics. Also, according to the provision of restitution of assets in international conventions, especially Article 5 of the International Convention against Narcotics and related documents, including the International Anti-Corruption Convention, two mechanisms can be used within the framework of these documents called formal mechanisms and informal mechanisms such as Star, Greco, etc., which are outside the framework of these conventions, have been used. Also, since the principle of speed is necessary in the return of assets arising from drug-related criminal activities; thus, informal mechanisms in which the law enforcement agencies of the Islamic Republic of Iran are not members can more favorably serve the national interest in returning the assets of drug-related crimes.

    Results

    The most important challenges and gaps in the performance of the Iranian police regarding the return of assets resulting from criminal activities related to drugs are lack of strengthening the system of international law enforcement cooperation in the field of return of assets and the existence of case-by-case cooperation, lack of organizational goals, informal mechanisms to speed up the process.

    Keywords: asset restitution, Naja, Interpol, Drug Crimes, silver declaration
  • Seddigheh Sadat Hashemi*, Hassan Ahmadi Pages 115-144
    Background and objectives

    The success of commanders in interacting well with conscripts as part of the I. R. I. Police body undeniably depends on their ability to influence individuals. This ability, which is called leadership in the organizational behavior literature, is the most important tool for influencing people. The aim of this study was to determine the effect of commanders' leadership abilities on reducing desertion, aggression and depression among I. R. I. Police soldiers.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of implementation method it is considered as a descriptive-survey study. The statistical population of the study consisted of soldiers of Shahid Bigleri Training Center of I. R. I. Police in Meshkinshahr (1,035 individuals) in the winter of 2019, of whom 280 individuals were selected by stratified sampling method. The data were collected using a researcher-made questionnaire of leadership capabilities and desertion with Cronbach's alpha coefficients of 0.84 and 0.78 and Bass and Perry's standard aggression questionnaires (1992) and Beck's depression questionnaire (1961) with Cronbach's alpha coefficients of 0.82 and 0.81, respectively, and analyzed using structural equation modeling via PLS software.

    Findings

    The study showed that all leadership capabilities of commanders in four dimensions of attitude, traits, behavior and requirements of leadership, significantly affect the reduction of desertion, aggression and depression of soldiers.

    Results

    According to the findings, in a humane approach aimed at reducing soldiers' crimes, the research focuses more on developing the capabilities of commanders in its four dimensions, because the use of existing capacities for a limited number of commanders has leverage effects on cognitive and emotional attitudes. The behavior of a significant number of soldiers on duty is very logical.

    Keywords: Commander, Communication, Soldier, Desertion, Aggression, Depression
  • Hamid-Reza Farahmand Asl *, Hamid-Reza Karami, Yavar Hadi Pages 145-171
    Background and objectives

    Emotional intelligence and coping styles are variables that are effective in creating job satisfaction and increasing the productivity of the police force, and these variables themselves are influenced by other factors. This study was conducted to evaluate the effectiveness of communication skills training on increasing emotional intelligence and coping styles of police officers in Metropolitan Tehran Police Stations.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and a in terms of methodology it is considered as a quasi-experimental research (pre-test post-test with control group). The statistical population of this study consists of all police officers in Tehran, including 2000 individuals; 35 of whom were randomly assigned to each two experimental and control groups. Research data collection tools included Bar-On's (1988) Emotional Intelligence Questionnaire and Andler and Parker's (1995) Coping Styles. Research data were analyzed using descriptive statistics (including table and graph of frequency, percentage, mean and standard deviation) and inferential statistics (MANCOVA multivariate covariance) using SPSS statistical software.

    Findings

    The results show that there is a significant difference in terms of coping styles with the control of pre-test between police officers in the experimental and control groups. The calculated F ratio is significant for the variables of negative, positive and problematic emotion of coping styles.

    Results

    The results of data analysis confirm the research hypotheses and show that communication skills training has increased the scores of emotional intelligence, increased the strategy of positive and problematic emotion of coping style and decreased the scores of the strategy of negative emotion of coping style.

    Keywords: Communication skills, Emotional Intelligence, Coping styles, Police stations' staffs
  • Tayyebeh Yanpi, Morteza Doosti *, Mohammad Zare Abandansari, Abolfazl Darvishi Pages 173-200
    Background and objectives

    Spectator behavior management has been one of the criteria for evaluating the performance of police in ensuring the security of sports competitions. Therefore, according to the subject of this research, the performance of the police force and the control of spectator violence in the Premier Football League competitions have been studied.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and descriptive-analytic. The research method is mixed (qualitative-quantitative). The first phase (qualitative) was conducted using interview tools with 32 individuals from club officials, players, fans, deans and law enforcement personnel. The sampling was done using available and purposeful method at this stage and 41 factors were identified through qualitative analysis. In the quantitative phase, using the factors identified in the qualitative phase, a questionnaire was developed and through a modified classic Delphi this questionnaire was provided for the interviewees, which was conducted in two stages. Analysis of items that had at least 60% positive response remained in the next step. At this stage, 5 dimensions and 32 items were identified. At the third stage, through a Delphi questionnaire and a quantitative interview, 180 individuals were provided with a researcher-made questionnaire. To determine the face and content validity, it was sent to 5 professors of sports management and its reliability was obtained through Cronbach's alpha as 86%.

    Findings

    The findings showed that the cultural and social dimension with a factor load of 0.75, management dimension with a factor load of 0.64, control and monitoring dimension with a factor load of 0.43, recognition of violence and abnormal behaviors with a factor load of 0.27 and the educational dimension with a factor load of 0.13 were the most important.

    Results

    It is important for police force to be vigilant with strategic plans against events that may occur during sports competitions and to prevent the recurrence of problems. Keywords: Police performance, Spectator security, Violence control, Iranian Football Premier League.

    Keywords: police performance, Spectator security, Violence control, Iranian Football Premier League
  • Ali Aghababaie Bakhshayesh, Batool Pakzad *, Mohammad-Ali Mahdavi Sabet, Mansour Rahmdel Pages 201-226
    Background and Purpose

    The impermissibility of the detention of individuals is a fundamental rule based on the principle of respect for their freedom. But sometimes the detention of citizens suspected of committing crimes under the law is necessary to protect public order and interests. Some detainees face a restraining order or an acquittal after a preliminary investigation and justice requires that the damage done to them during detention be compensated. Many countries have specific measures and measures in place to compensate for unjustified or unjustified detention. The fundamental question is what is the extent of the responsibility of the government, the judiciary or judicial officers in compensating for the wrongful detention?

    Methodology

    The research method in this article is descriptive-analytical and the legal context and procedures for seeking compensation for unjustified detention will be analyzed and evaluated and through it, the existing challenges in the Iranian criminal justice system will be revealed.

    Findings and results

    Detention of persons is carried out by order of a judicial official and by judicial officers. The principle of judicial independence requires law enforcement officers and other judicial officers to prescribe a detention order as legal. However, after the issuance of a restraining order or acquittal of the detainee on the charge for which he was detained, the damages resulting from the detention must be compensated. The main challenge in compensating innocent detainees is the lack of a precise criterion for assessing the extent of the damage and how to compensate. The results of this study indicate that there is no precise and convincing criterion for determining and evaluating the amount of damage inflicted on persons whose innocence is proven after detention.

    Keywords: Unjustified detention, Criminal justice, law enforcement officials, judicial independence, Formalities, Compensation
  • Ezzatollah Nosrati Payani, Ali-Asghar Abbasi Asafjir*, Ali Rahmani Pages 227-250
    Background and objectives

    Considering the wide dimensions of social harms and its increasing spread in society, the present study aims to investigate the economic and social causes of social harms in acute crisis areas of Mazandaran province.

    Methodology

    The research method in the present study is a survey and the data collection tool is a questionnaire. The statistical population of the study consists of 20,000 people (nineteen infected areas). Using Cochran's formula and available purposive sampling method, the sample size was 189 individuals. With a quantitative approach, an effort was made to group injuries based on the classification of the subject as well as determining the causes of the injuries. Also, the concepts were identified and experimentally tested by quantitative method and exploratory factor analysis.

    Findings

    Findings show that acute crisis areas in the cities of Mazandaran province are classified into three categories: personality and individual-cultural and socioeconomic and the indicators in each category based on the measurement model and factor load have the necessary accuracy and stability.

    Results

    A comparison of the research findings and the results of the experimental literature show that one of the reasons for the increase in social and economic harms is the lack of correct inference from the current situation, which has added to the problems of combating them, in such a way that in some statistics, the prevalence of social harms is reported to be very high and in others, the prevalence is less. In the current situation, in order to get rid of these injuries, the root of these problems must be identified using experienced experts and the need to change the approach from disciplinary, security, psychological, individual and purely social working to social approaches appropriate to each region is strongly felt.

    Keywords: Social harms, Acute critical areas, Economic Causes, Social causes, Mazandaran