فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 47 (زمستان 1399)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 47 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا جنیدی شریعت زاده، عباسعلی گائینی *، سیروس چوبینه، مریم میرزایی صفحات 375-389

    هدف از پژوهش حا ضر، برر سی تاثیر تعاملی 6 هفته تمرین ا ستقامتی و تزریق ا سترویید ا ستانوزولول بر تغییرات مقادیر سرمی آنزیم های آلانین آمینوتران سفراز، آ سپارتات آمینوتران سفراز و آلکالین ف سفاتاز در موش های صحرایی نر سالم بود. بدینمنظور 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با سن 12 هفته و میانگین وزن اولیه 16±289گرم به چهار گروه تقسیم شدند: دارونما (8=n) تمرین+دارونما (8=n) تمرین+استانوزولول (8=n) و استانوزولول (8=n .(موشهای دریافتکننده استرویید هفتهای یک بار تزریق درونعضلانی استانوزولول (5 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) داشتند، گروه های بدون دارو، به همان مقدارروغن آراشیذ را به عنوان دارونما دریافت کردند. حیوانات گروه تمرین به مدت 6 هفته و 5 جل سه در هفته، تحت برنامه تمرین پی شرونده ا ستقامتی تا سقف شدت 70 تا 75 در صد VO2max روی تردمیل دویدند. مقادیر سرمی آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز به روش الایزا سنجیده شد. برای تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون KS و برای مشخص کردن توزیع پراکندگی یکسان گروه ها از آزمون لون استفاده شد. همچنین داده ها با آنالیز واریانس یکطرفه در سطح 05/0 <P تحلیل شد و برای تعیین تفاوت های درون گروهی از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. تغییرات سرمی آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (002/0=P) و آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (001/0=P) معنادار شدند، اما مقادیر سرمی آنزیم آلکالین فسفاتاز (070/0=P) معنادار ن شد . برا ساس یافته های این پژوهش میتوان گفت عدم تاثیر تعدیلی تمرین ا ستقامتی بر تغییرات آنزیمهای کبدی در پی مصرف استرویید استانوزولول است.

    کلیدواژگان: استروئید آنابولیک آندروژنیک، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، تمرین استقامتی
  • جواد طلوعی آذر*، فاطمه شب خیز، موسی خلفی صفحات 391-406
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی بر مقادیر سرمی IL-15، IL-6 ، TNF-α و مقاومت به انسولین در مردان سالمند دیابتی نوع 2 بود. بدین منظور، 20 مرد سالمند مبتلا به دیابت نوع 2 (سن 97/4±45/72 سال، وزن 57/12±70/79 کیلوگرم، BMI 07/91±4/27 کیلوگرم) انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تمرین مقامتی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین مقاومتی به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هر هفته، 8 حرکت را 3 ست با 10 تکرار با 70 درصد 1RM اجرا کردند. از آزمون ANCOVA و T همبسته برای تحلیل داده ها استفاده و سطح معنا داری 05/0 درنظر گرفته شد. در حالت پایه و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی نمونه های خون جمع آوری و مقادیر سرمی IL-15، IL-6، TNF-α، انسولین، گلوکز به روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که 8 هفته تمرین مقاومتی به طور معناداری مقادیر سرمی IL-15 را افزایش و مقادیر انسولین، گلوکز و مقاومت به انسولین را کاهش داد. با این حال، تاثیر معناداری بر مقادیر سرمی IL-6 و TNF-α نداشت. براساس نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد که تمرین مقاومتی می تواند با افزایش مقادیرIL-15 به بهبود مقاومت به انسولین در مردان سالمند دیابتی نوع 2 منجر شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، دیابت نوع2، سالمندی، مایوکاین های التهابی. 2
  • شهاب شمس، فرزانه تقیان* صفحات 407-423

    هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان تغییرات آنزیم های کراتین کیناز لاکتات دهیدروژناز آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز نسبت به ریکاوری با دو نوع فوم غلتان پس از یک جلسه تمرین وامانده ساز در مردان فوتسالیست بود. آزمودنی ها 24 نفر از بازیکنان فوتسال لیگ اصفهان با میانگین سنی 34/2 ±08/26سال و قد 58/3± 03/179سانتی متر بودند که به طور تصادفی به سه گروه (فوم نرم، فوم سخت، کنترل) تقسیم شدند. آزمودنی ها، تمرین وامانده ساز را انجام دادند، سپس گروه فوم نرم و فوم سخت پروتکل ریکاوری را به مدت ده دقیقه و با تناوب 45 ثانیه فشار بر روی عضله و15 ثانیه استراحت انجام دادند و گروه کنترل طی این مدت به استراحت پرداختند. آنزیم های موردنظر طی چهار مرحله (حالت پایه، بلافاصله پس از ورزش، بلافاصله پس از ریکاوری و 24 ساعت پس از تمرین) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون شاپیروویلک و لوین و موخلی در سطح معناداری (05/0>P) تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد با اینکه فعالیت تمام آنزیم های پژوهش حاضر پس از انجام ریکاوری در هر دو گروه فوم نرم و فوم سخت به طور معناداری کاهش یافت، اما در تغییرات این شاخص ها بین دو گروه فوم نرم و فوم سخت تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0>P). تمام تغییرات آنزیم ها به استثنای لاکتات دهیدروژناز در 24 ساعت پس از ورزش برای هر دو گروه فوم نرم و فوم سخت نسبت به گروه کنترل معنادار بود (001/0>P). استفاده از روش ریکاوری فعال با استفاده از فوم غلتان در مقایسه با ریکاوری غیرفعال سبب کاهش هرچه بیشتر شاخص های آسیب عضلانی و برگشت سریع تر ورزشکاران به حالت پایه خواهد شد.

    کلیدواژگان: آسپارتات آمینوترانسفراز فوتسال، آلانین آمینو ترانسفراز، ریکاوری، فوم غلتان، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز
  • بهاره زارع، نگار کوروش فرد، جواد نعمتی، فرهاد دریانوش* صفحات 425-436

    بتاآلانین مکملی است که سبب کاهش خستگی می شود. این مکمل می تواند در افراد به بهتر شدن رکورد و ضربان قلب منجر شود. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر مصرف مقادیر متفاوت مکمل بتاآلانین بر شاخص های عملکردی در پی آزمون تایم تریل یک کیلومتر در دختران ورزشکار است. بدین منظور، 30 نفر از دختران ورزشکار شیراز (میانگین سنی 4±23 سال و میانگین وزنی 7±58 کیلوگرم) به صورت تصادفی به دو گروه دوز بالای مکمل و دوز پایین مکمل تقسیم شدند. آزمودنی ها در هفته اول دارونما (شربت پرتقال) و در هفته دوم گروه اول دوز پایین مکمل بتاآلانین به مقدار 03/0 گرم و گروه دوم دوز بالا مکمل بتاآلانین به مقدار 1/0 گرم بتاآلانین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مصرف کردند. سپس آزمون یک کیلومتر تایم تریل را اجرا کردند. متغیر رکورد، ضربان قلب و میزان درک خستگی در زمان های قبل، بلافاصله، 4 دقیقه و 10 دقیقه بعد از آزمون اندازه گیری شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس اندازه های مکرر و تحلیل واریانس ترکیبی، کاهش معنا داری را در میزان درک خستگی در پی مصرف بتاآلانین در دو گروه دوز بالا و پایین نسبت به پیش آزمون (001/0=P) نشان داد. رکورد در گروه دوز بالای بتاآلانین کاهش معنی داری (023/0=P) یافت و در گروه دوز پایین تغییرات رکورد معنی دار نبود (131/0=P). ضربان قلب در دو گروه دوز بالا و پایین نسبت به پیش آزمون تغییر معنی داری داشت (001/0=P). نتایج نشان داد بتاآلانین حتی با دوز پایین ضربان قلب و میزان درک خستگی را کاهش می دهد، این در حالی است که مصرف بتاآلانین با دوز بالا فقط رکورد را بهبود می دهد.

    کلیدواژگان: آزمون تایم تریل، رکورد، ضربان قلب، مکمل بتاآلانین، میزان درک خستگی
  • احمد رحمانی*، علی گرزی، زهرا اجلی راد صفحات 437-452
    تمرین هوازی می تواند با افزایش انتقال دهنده های لاکتات، تاثیر مهمی در به تاخیر انداختن خستگی داشته باشد. با این حال، تغییرات انتقال دهنده های مونوکربوکسیلات ها در دوره بی تمرینی و تاثیر تمرینات موسوم به شوک بر حفظ سازگاری های تمرین در دوره بی تمرینی ناشناخته است. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین استقامتی، بی تمرینی و تمرین شوک بر عملکرد استقامتی و میزان پروتئین انتقال دهنده های مونوکربوکسیلات (MCT1 و MCT4) عضله دوقلو موش های صحرایی نر بود. در این پژوهش آزمایشی، تعداد 24 موش صحرایی نر (75/6 ± 05/247 گرم) در چهار گروه کنترل، تمرین استقامتی، تمرین استقامتی+ بی تمرینی، و تمرین استقامتی + تمرین شوک قرار گرفتند. برنامه تمرین دویدن روی نوار گردان به مدت 12 هفته (5 جلسه در هفته با شدت حدود 85 درصد Vo2 max در هفته آخر) انجام گرفت؛ برنامه بی تمرینی یا تمرین شوک در گروه های مربوطه (هفته ای یک جلسه و به مدت 40 دقیقه و با سرعت 30-20 متر در دقیقه) از هفته 10 تا 12 اجرا شد. مقدار پروتئین MCT1 و MCT4 با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. عملکرد استقامتی نیز با استفاده از آزمون وامانده ساز سنجیده شد. مقدار MCT1 عضله دوقلو در گروه تمرین استقامتی بیشتر از گروه کنترل بود (001/0=P). اما، سطح MCT1 گروه بی تمرین نسبت به تمرین استقامتی (000/1=P) و تمرین شوک (998/0=P) تفاوتی نداشت. به علاوه، تمرین استقامتی، بی تمرینی و تمرین شوک در مقدار MCT4 عضله دوقلو تغییرات معناداری را ایجاد نکرد (148/0=P). بی تمرینی موجب افت محسوس عملکرد استقامتی نسبت به گروه تمرین شد (001/0=P). با وجود کاهش معنادار عملکرد گروه شوک نسبت به گروه تمرین (001/0=P)، تمرین شوک از افت عملکرد ناشی از بی تمرینی جلوگیری کرد (006/0=P). تمرین استقامتی موجب افزایش مقدار MCT1 عضله دوقلو می شود. این افزایش، تحت تاثیر بی تمرینی یا تمرین شوک قرار نمی گیرد. با این حال، به نظر می رسد تمرین شوک بتواند از افت عملکرد استقامتی ناشی از بی تمرینی به طور معناداری بکاهد.
    کلیدواژگان: انتقال دهنده های مونوکربوکسیلات، بی تمرینی نسبی، تمرین شوک، خستگی سوخت وسازی، عملکرد استقامتی
  • نسرین عبادی، محمدرضا ذوالفقاری*، فیروز قادری پاکدل صفحات 453-471
    دیابت به عنوان نوعی اختلال متابولیک مزمن با شیوع گسترده، اهمیت تحقیقات مداوم و نیاز به روش های نوین را برای پیشگیری و درمان این بیماری همه گیر برجسته می کند. هدف از تحقیق حاضر بررسی تغییرات فیبروزی و آپوپتوزی بافت قلبی در رت های دیابتی در پی اجرای دو شیوه تمرینی هوازی و اینتروال با مصرف مکمل آستاگزانتین بود. 35 سر موش صحرایی نر پس از القای دیابت به طور تصادفی در 7گروه شامل دیابتی کنترل، دیابتی شم، دیابت+ هوازی+ مکمل، دیابت + اینترول+ مکمل، دیابت+اینتروال، دیابت+ هوازی، دیابت+ مکمل قرار گرفتند.تمرینات اینتروال به مدت 8 هفته با 5 جلسه در هفته با شدت 80 درصد Vo2max و تمرینات هوازی با شدت 65 تا 75 درصد Vo2max روی نوار گردان اجرا شد. محتوای پروتئین Cas3، COL4a1 و فیبرونکتین با تکنیک وسترن بلات اندازه گیری شد. محتوای پروتئینCOL4a1  در هر دو گروه تمرینی و ترکیبی و گروه مکمل کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل نشان داد. محتوای پروتئین Cas3 و فیبرونکتین گروه های ترکیبی و هوازی نیز نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشت، اما در مقایسه محتوای این پروتئین ها بین گروه های مکمل و اینتروال نسبت به گروه کنترل اختلاف معناداری وجود نداشت. به نظر می رسد تاثیرات هم افزای تمرینات ورزشی با شدت های مختلف همراه با مکمل سازی آستاگزانتین از روند صعودی آپوپتوز و فیبروز در بافت قلبی رت های دیابتی و عوارض متعاقب آن همچون کاردیومیوپاتی دیابتی پیشگیری می کند.
    کلیدواژگان: آستاگزانتین، تمرین، دیابت، رت، کاردیومیوپاتی دیابتی
  • محمدرضا اسد، زینب ترابی، علی برزگری*، حسن عموزاد مهدیرجی صفحات 473-492

    با توجه به اهمیت پیشگیری از عوامل بروز بیماری های قلبی و نیز اطلاعات متناقض در خصوص تاثیر تمرین های ورزشی بر بیان ژن های گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و کاتالاز (CAT)، هدف مطالعه حاضر مقایسه اثر 4 هفته برنامه تمرینی به مدت 8 هفته بر بیان GPX و CAT در بافت قلب موش های صحرایی بود. بدین منظور 40 سر موش صحرایی نر ویستار 8 هفته ای به طور تصادفی به 5 گروه شامل گروه های کنترل، تمرین هوازی با شدت متوسط، تمرین هوازی شدید (HIT)، تمرین هوازی تناوبی شدید (HIIT) و تمرین شنا با شدت متوسط (MIST) تقسیم شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل واریانس یکطرفه و توکی استفاده شد. نتایج نشان داد، افزایش معناداری در بیان ژن های GPX وCAT متعاقب هر چهار پروتکل ورزشی در مقایسه با گروه کنترل (001/0=P) و همچنین افزایش معناداری در بیان GPX میان گروه های HIIT و HIT نسبت به گروه های MIT و MIST (001/0=P) مشاهده شد. همچنین افزایش معناداری در بیان CAT، میان گروه MIST نسبت به گروه های MIT و HIIT (به ترتیب 001/0=P و 030/0=P) و بین گروه HIT نسبت به گروه های MIT و HIIT مشاهده شد (به ترتیب 001/0=P و 041/0=P). ضمن اینکه بین گروه های MIT و HIIT نیز اختلاف معناداری وجود داشت (001/0=P). هر چهار شیوه تمرینی با بهبود سیستم آنتی اکسیدانی، تغییرات مطلوبی در بافت قلب رت های ویستار ایجاد کرد. به نظر می رسد تمرینات HIT، HIIT و MIST با ایجاد سازگاری مفید در سیستم آنتی اکسیدانی، بدن را در مقابل فشار اکسایشی مقاوم تر ساخته و تاثیر مطلوب تری بر بافت قلبی داشته باشد.

    کلیدواژگان: بطن چپ، تمرین ورزشی، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز
  • فرامرز حسین زاده، امین فرزانه حصاری* صفحات 493-506

    سالمندی اغلب با کاهش پیش رونده قدرت عضلاتی و افزایش توده چربی همراه است. تمرینات تناوبی شدید ممکن است قدرت عضلانی را بهبود بخشد، اما تاثیرات آن در افراد سالمند تا حد زیادی روشن نیست. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرین تناوبی شدید کم تواتر و مکمل ال- سیترولین بر میوستاتین، توان هوازی، قدرت و استقامت عضلانی و درصد چربی مردان سالمند بود. 30 مرد سالمند غیرفعال انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه تمرین تناوبی شدید (HIIT)، سیترولین (CIT) و تمرین تناوبی شدید + سیترولین (HIIT + CIT) قرار گرفتند. پروتکل HIIT به مدت 8 هفته و 2 جلسه در هفته و شامل فعالیت 30 ثانیه ای رکاب زدن روی دوچرخه ارگومتر (شدت 85 تا 90 درصد ضربان قلب ذخیره) بود. مکمل سیترولین یک روز در میان به مقدار شش گرم مصرف شد. از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. نتایج نشان داد که میوستاتین در گروه HIIT +CIT نسبت به CIT و درصد چربی بدن در گروه های HIIT + CIT و HIT نسبت به CIT کاهش معناداری داشت. قدرت و توان هوازی در گروه های HIIT + CIT و HIT نسبت به CIT افزایش معناداری داشت. گروه HIIT + CIT افزایش معناداری در استقامت عضلانی نسبت به CIT داشت. براساس نتایج تحقیق، HIIT به تنهایی و در تعامل با مکمل ال سیترولین به بهبود شاخص های قدرت و حجم عضلانی و عملکرد هوازی مردان سالمند غیرفعال منجر شد. بنابراین، تمرینات تناوبی شدید کم تواتر و ال-سیترولین می تواند روش موثری برای پیشگیری یا کاهش سارکوپنیا در سالمندان باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، توان هوازی، سیترولین، سارکوپنیا
|
  • Alireza Joneidi Shariatzade, A.A Gaeini *, Sirous Choobineh, Maryam Mirzaei Pages 375-389

    The purpose of this study was to investigate the effects of six weeks endurance training and treatment of stanozolol on hepatic enzymes (ALT, AST and ALP) in male healthy rats. For this reason, 32 male Wistar rats aged 12 weeks old (initial body weight, 289±16g) were divided randomly into four groups; placebo (P, n=8), exercise (E, n=8), exercise stanozolol (ES, n=8) and stanozolol (S, n=8). ES and S groups received a weekly intramuscular injection (5mg/kg of body weight) of stanozolol, while P and E groups received Arashiz oil as placebo. E and ES groups were submitted to a progressive running program on a treadmill, for 6 weeks and 5 days per week. ALT, AST and ALP serum levels were measured by ELISA method. Data were analysed by one way ANOVA test, (p < 0.05). ALT (P=0.002) and AST (P=0.001) changes were significant but ALP changes were not significant. According to the findings of this study, endurance training could not modulate possible side effects of stanozolol on liver tissue.

    Keywords: Endurance training, Anabolic-Androgenic Steroids, Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase, alkaline phosphatase
  • Javad Tolouei Azar *, Fatemeh Shabkhiz, Mousa Khalafi Pages 391-406
    The aim of this study is to investigate the effects of eight weeks of resistance training on serum levels of IL-15, IL-6, TNF-α and insulin resistance in elderly men with type 2 diabetes. For this purpose, twenty elderly man with type 2 diabetes (age: 72.45 ± 4.97, weight: 79.77 ± 12.57, BMI: 27.91 ± 4.7) were randomly assigned to two groups of resistance training (n =10) and control (n = 10). Resistance Training was performed for eight weeks for 3 sessions/wk, 8 main movement including 3 sets with 10 repetitions at 70% 1RM. The paired t test and ANCOVA were used to analyze data in the significance level of 0.05. Blood samples were collected at baseline and 48 hours following the last training session. Serum levels of IL-15, IL-6, TNF-α, insulin and glucose were measured by ELISA method. The results of data analysis showed that eight weeks of resistance training led to an increase in serum levels of IL-15 and a decrease in serum levels of insulin, glucose and insulin resistance. However, it had no significant effect on serum levels of IL-6 and TNF-α. Based on the results of this study, it seems that resistance training may lead to improved insulin resistance in elderly men with type 2 diabetes by increasing the circulating levels of IL-15
    Keywords: resistance training, Inflammatory myokine, Aging, type 2 diabetes
  • Shahab Shams, Farzaneh Taghian* Pages 407-423

    The aim of this study was to investigate the changes in creatine kinase lactate dehydrogenase, aspartate aminotransferase, and alanine aminotransferase enzymes about recovery with two types of rolling foam after a training session and a disinfectant in futsal men. The subjects of this study, 24 futsal players of Isfahan Province League with an average age of 26.08 ± 2.34 years and a height of 179.03 ± 3.58 cm, were randomly divided into three homogeneous groups (soft foam, hard foam, control). Initially, the subjects performed exhausting exercise, Then the soft foam and hard foam groups did the recovery protocol. And the control group rested. The enzymes were measured in four steps (baseline, immediately after exercise, immediately after recovery, and 24 hours after exercise). Although the activity of all the enzymes in the present study decreased significantly after recovery in both soft foam and hard foam groups, no significant difference was observed between these two groups in the changes of these indicators (p> 0.05). but, all changes in enzymes except lactate dehydrogenase within 24 hours after exercise were significant for both soft foam and hard foam compared to the control group (p≤0 / 0001). As a result, according to the findings of the present study, the physiological effect of these two types of rolling foam is very close. Also, the use of active recovery method using rolling foam compared to inactive recovery has reduced the indicators of muscle damage more and more. And it will get athletes back to basics faster.

    Keywords: Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase, Creatine Kinase, Futsal, Foam Roll
  • Bahare Zare, Negar Koorosh Fard, Javad Nemati, Farhad Daryanoosh * Pages 425-436

    The purpose of this study is evaluation of the acute effects of high and low dosages of β-alanine on functional measures during 1km cycling time trial on female athletes. For this purpose, 30 female athletes from Shiraz participated in this study. They were randomly divided in two groups: high dosage with an average age of 24±3.047 and an average weight of 58.60±7.576; the second group was the low dosage group with average age of 23.60±3.439 and an average weight of 61.93±5.311. In the first week, Subjects ingested a placebo (orange juice) and in the second week, subjects of the low dosage group ingested 0.03 grams of β-alanine per kg of their bodyweight; While the participants in the high dosage group took 0.1 grams of β-alanine per kg. 1km cycling time trial test was conducted. Performance Time, RPE and Recovery Heart Rate was measured at rest, immediately, 4 minutes and also 10 minutes after cycling, with Performance Time obviously being measured just after. Data were analyzed using a mixed ANOVA. The results showed that RPE significantly decreased in both groups but the difference between groups was not significant. Performance Time of cycling 1 km improved in both groups that in high dosage group was significant but in low dosage group was not. Also Recovery Heart Rate measures were significantly decreased in both groups and the difference between the groups was significant . β-alanine even with a low dose can decrease heart rate and RPE But only high dosage can improve performance.

    Keywords: β-alanine, Cycling Time Trial, Performance Indicators, Female Athletes
  • Ahmad Rahmani *, Ali Gorzi, Zahra Ajali Rad Pages 437-452
    Aerobic training can have an important role in the delay of metabolic fatigue occurrence by increasing lactate transporters. However, changes in monocarboxylate transporters (MCTs) during the detraining period and the effect of, so-called, shock training on the maintenance of training adaptations during the detraining period have remained unknown.The purpose of this study was to investigate the effect of endurance training, detraining and shock training on the endurance performance and protein levels of monocarboxylate transporters (MCT1 and MCT4). The training program consisted of running on the treadmill for 12 weeks (5 days a week). The detraining/shock training protocol (one session per week, for 40 minutes at a speed of 20-30 m/min) was applied from 10th to 12th week. Levels of MCT1 and MCT4 were measured by the ELISA method. The levels of MCT1 in the endurance training group were higher than the control group (P= 0.001). However, there were no significant differences in the level of MCT1 among detraining, endurance training (P=1.000) and shock training (P=0.9981) groups. Endurance training, detraining and shock training groups didn’t change MCT4 levels (P=0.148). Detraining significantly decreased endurance performance compared with the endurance training group (P=0.001). Despite the decreased performance of the shock training group compared to the endurance training group (P=0.0001), shock training prevents detraining induced performance loss (p=0.006). Endurance training increases the MCT1 level of the gastrocnemius muscle. This increase is not influenced by detraining or shock training. However, it seems that shock training can ameliorate the loss of endurance performance caused by detraining.
    Keywords: endurance performance, Metabolic Fatigue, Monocarboxylate transporters, Relative detraining, Shock training
  • Nasrin Ebadi, Mohammadreza Zolfaghary *, Firouz Ghaderi Pakdel Pages 453-471
    Diabetes, as a chronic metabolic disorder with a high prevalence, highlights the importance of ongoing research and the need for new methods to prevent and treat this epidemic disease.The aim of this study was to evaluate the changes in fibrosis and apoptosis of heart tissue in diabetic rats following two aerobic and interval training methods with astaxanthin supplementation. 35 Wistar male rats were randomly divided into7groups after induction of diabetes, including diabetic control, diabetes sham, diabetes+aerobic exercise+supplement. Diabetes+ intervalexercise + supplement, diabetes + interval, diabetes + aerobic, diabetes + supplement were included. Interval training for 8 weeks with 5 sessions per week with an intensity of 80% vo2max and aerobic training with an intensity of about 65 to 75% Vo2max was performed on the treadmill.The protein content of Cas3, COL4a1 and fibronectin were measured by Western blotting. COL4a1 protein content in both training and combination groups and supplement group showed a significant decrease with the control group. Also, the content of Cas3 and fibronectin protein in the combined and aerobic groups was significantly reduced compared to the control group, but there was no significant difference in the content of these proteins between the supplement and interval groups compared to the control group. It seems that the synergistic effects of exercise with different intensities along with astaxanthin supplementation prevent the upward trend of apoptosis and fibrosis in the heart tissue of diabetic rats and its subsequent complications such as diabetic cardiomyopathy.
    Keywords: Astaxanthin, exercise, diabet, rat, Diabetic cardiomyopathy
  • Mohammadreza Asad, Zeynab Torabi, Ali Barzegari *, Hassan Amouzad Mahdirejei Pages 473-492

    Considering the importance of preventing heart disease and conflicting information about the effect of exercise training on glutathione peroxidase and catalase gene expression, the aim of this study was to investigate the effect offour training methods on Glutathione peroxidase and catalase expression in heart tissue of rats. For this purpose, 40 male wistar rats with age of 8-weeks were randomly divided into 5 groups including control group, moderate intensity training, high intensity training, high intensity interval training and moderate-intensity swimming training. To analyze of the data, one-way ANOVA and Tukey was used. The results showed that there was a significant increase in the Glutathione peroxidase and catalase expression as a result of all four exercise training program compared to the control group (P=0.001), Also, a significant increase in GPX expression was observed between HIIT and HIT groups compared to MIT and MIST groups (P=0.001). On the other hand, there was a significant increase in CAT expression between MIST group compared to MIT and HIIT groups (P=0.001 and P=0.030, respectively) and between HIT group compared to MIT and HIIT groups. There was also a significant difference between MIT and HIIT groups (P=0.001). All four training methods were able to improve the antioxidant system, causing favorable changes in the heart tissue of Wistar rats. It seems that HIT، HIIT & MIST by creating a beneficial adaptation in the antioxidant system, has made the body more resistant to the oxidative stress and has a more favorable effect on the heart tissue.

    Keywords: Catalase, Exercise Training, Glutathione peroxidase, left ventricle
  • Faramarz Hosein Zade, Amin Farzaneh * Pages 493-506

    Aging is often associated with a progressive loss of muscle strength and an increase in fat mass. High-intensity interval training may improve muscle strength, but remains largely unstudied in ageing participants. Therefore, the purpose of this study was to determine the effects of eight weeks of low-frequency high-intensity interval and L-citrulline supplementation on myostatin, aerobic power, muscular strength and endurance and body fat in older men. 30 inactive old men randomly divided into three groups: high-intensity interval training (HIT), citrolin (CIT) and high-intensity interval training+citrolin (HIT+CIT). HIIT was performed for 8 weeks and 2 sessions per week that included 30 seconds cycling exercise on ergometer (intensity of 85-90% HR reserve). CIT supplement consumed in single 8 g-dose alternateve day. Results showed that there was significant decrease for myostatin in HIT+CIT and for body fat in HIT+CIT and HIT than CIT. Muscular strength and aerobic power significant increase in HIT+CIT and HIT than CIT. HIT+CITgroup showed significant increase compared to CIT. In conclusion, low-frequency HIIT alone and combined with L-citrulline seems to induce greater improvements in muscular strength and mass factors and aerobic performance in inactive elderly men. Therefore, low-frequency HIIT+CIT can be considered as effective program to prevent or reduce sarcopenia among elderly.

    Keywords: high-intensity interval training, citrolin, aerobic power, sarcopenia