فهرست مطالب

نشریه نظریه و عمل در برنامه درسی
پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/04
  • تعداد عناوین: 12
|
  • عباس موحدی نسب، علیرضا عصاره*، غلامعلی احمدی، جواد حاتمی صفحات 5-39

    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی پایداری درونی برنامه درسی رشته الکتروتکنیک شاخه فنی و حرفه ای از دیدگاه ذی نفعان است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع جمع آوری داده ها، با روش کمی انجام شده است. جامعه آماری شامل مدیران آموزشی، هنرآموزان و هنرجویان رشته الکتروتکنیک استان یزد بود و نمونه با استفاده از روش سرشماری انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته، مورد استفاده قرار گرفت و روایی پرسشنامه با روش CVI و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ به تایید رسید. در نهایت داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل شد. به طور کلی، از تطابق نظریات کسلز در مورد پایداری درونی برنامه درسی و یافته های این پژوهش، مشخص شد که برنامه درسی رشته الکتروتکنیک شاخه فنی و حرفه ای، از پایداری درونی لازم برخوردار نیست و متناسب با نظریات کسلز، تدابیری به منظور افزایش آن ارایه شد.

    کلیدواژگان: پایداری درونی، برنامه درسی، رشته الکتروتکنیک، شاخه فنی و حرفه ای
  • سجاد پورباغبان، فیروز محمودی*، اسکندر فتحی آذر، بهروز کوهستانی صفحات 41-117

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی برنامه درسی مبتنی بر واقعیت مجازی در درس علوم براساس  روش سنتزپژوهی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی مقالات علمی معتبر در زمینه واقعیت مجازی بود  که باتوجه به جست و جوی منظم در پایگاه های اطلاعاتی، بر اساس معیارهای ورود تعداد 920 مقاله علمی شناسایی و در نهایت بر اساس معیارهای خروج تعداد 197 مقاله پژوهشی برای تحلیل نهایی انتخاب شدند. برای گردآوری، گزارش و ثبت اطلاعات پژوهش های اولیه، از فرم کاربرگ طراحی شده توسط محقق استفاده شد. تحلیل یافته ها با استفاده از الگوی هفت مرحله ای سنتزپژوهی مارش(1991) و روش های کدگذاری باز و محوری انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که برنامه درسی مبتنی بر واقعیت مجازی در درس علوم، برنامه ای دانش آموز محور است که نقش ها و مسئولیت های متفاوتی را برای فراگیر، مدرس و دانش، ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: الگوی برنامه درسی، عناصر برنامه درسی، واقعیت مجازی، سنتزپژوهی
  • مرتضی مرادی دولیسکانی، سید ابراهیم میرشاه جعفری*، محمدرضا نیستانی صفحات 119-154

    هدف مطالعه ی حاضر تحلیل نوع و میزان تاثیرگذاری نقش آفرینان برنامه درسی در کمیته ی برنامه ریزی درسی دانشگاه های منتخب ایران با استفاده از رویکرد پژوهش کیفی و از نوع پدیدارشناسی بود. از بین متخصصین برنامه ریزی درسی و موضوعی در کمیته های برنامه ریزی درسی، 21 نفر از طریق روش نمونه گیری هدفمند و استفاده از «معیار اشباع» انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق جمع آوری و با استفاده از روش کلایزی تحلیل شدند. تحلیل داده های مصاحبه به ایجاد یک مقوله اصلی «اثرگذاری نقش آفرینان برنامه ریزی درسی» و سه مقوله فرعی: 1-معیارهای انتخاب اعضای کمیته های برنامه ریزی درسی (مقاومت در برابر تغییرات، سیاست زدگی و دوزیست نبودن در میدان نظر و عمل)، 2-سهم مشارکت متخصصین برنامه ریز درسی و موضوعی در برنامه ریزی درسی (حاکمیت متخصص موضوعی، نگاه سطحی و غیر علمی به عمل برنامه ریزی درسی) و 3-سهم مشارکت دانشجویان و کارفرمایان در برنامه ریزی درسی (بی توجهی به حضور دانشجویان و مشارکت ضعیف کارفرمایان در برنامه ریزی درسی) انجامید.

    کلیدواژگان: کمیته ی برنامه ریزی درسی در دانشگاه ها، برنامه ریزی درسی آموزش عالی، اعضای هیات علمی، آسیب شناسی
  • سمیه غلامی، ندا مذهب جعفری* صفحات 155-190

    در اجرای برنامه درسی جدید، آموزش هنر به حاشیه رانده شده است. بدین منظور باید فعالیت های علمی طرح ریزی شود که در آن فرد تلاش کند تا وضعیت نامطلوب موجود را به وضعیتی نسبتا مطلوب تغییر دهد (اقدام پژوهی). هدف از این مطالعه تحقیق در مورد چالش های معلمان کلاس های ابتدایی در هنگام اجرای برنامه درسی آموزشی هنر و همچنین تبیین مفهوم اقدام پژوهی در تلفیق هنر به منظور پیاده سازی برنامه های آموزش هنری جدید است. روش مطالعه تلفیقی و بر اساس اقدام پژوهی بود. با به کار گیری هنرهای مختلف (تلفیق هنر) و بهینه سازی شرایط اجرای آن (اقدام پژوهی) مشخص شد که دانش آموزان به تغییر برنامه هنری برای چند محوری بودن آن علاقمند هستند و نتایج رضایت بخشی هم در زمینه آموزش و فراگیری آن ایجاد شد. پیاده سازی برنامه درسی جدید بر مبنای تلفیق هنر باعث افزایش مشارکت و بهره مندی از تاثیرات متفاوت و موثر تلفیق هنر شد.

    کلیدواژگان: اقدام پژوهی، تلفیق هنر، دوره ابتدایی
  • سعید صفائی موحد، محمد حاجی زاد* صفحات 191-214

    در این پژوهش سعی شده است با توجیه و مفروض انگاشتن برنامه درسی به عنوان یک پدیده پیچیده، مدلی برای ارزشیابی آن ارایه گردد که به کمک آن تصویری جامع تر از ابعاد مختلف برنامه درسی در گزارش های ارزشیابی ارایه نمود. در این مدل ابعاد و لایه های مختلف برنامه درسی (مکتوب، اجراشده، تجربه شده، آزمون شده) بر اساس سه معیار (آرمان های قصدشده، ابعاد پنهان، و عناصر مغفول) ارزیابی شده و نهایتا یک ماتریس 15 سلولی را به وجود می آورند. به عقیده نگارنده ارزیابی جامع برنامه درسی به عنوان یک پدیده پیچیده مستلزم پاسخگویی به سوالات تمامی این سلول ها می باشد. این پژوهش را می توان از نوع "پژوهش نظریه ای" دانست که هدف آن تولید یک مدل تجویزی در حوزه مطالعات برنامه درسی می باشد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی برنامه درسی، نظریه پیچیدگی، ارزشیابی آموزشی، برنامه درسی
  • شیما پورزندی، فائزه ناطقی*، علیرضا فقیهی صفحات 215-242

    هدف پژوهش ، شناسایی عوامل، ملاک و نشانگرهای ارزشیابی کیفیت برنامه درسی پیش دبستان بود.  پژوهش جز پژوهش های نظری-کاربردی که با استفاده از دو روش اسنادی و پدیدارشناسی به بررسی ارزشیابی کیفیت برنامه درسی پرداخت. در این پژوهش از مصاحبه با صاحب نظران در حوزه پیش از دبستان و ارزشیابی استفاده شد. با توجه به هدف،روش نمونه گیری هدفمند بود. بخش اسنادی تعداد 15 مقاله و پدیدارشناسی از10 نفراز اساتید مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت.  درنتایج تحلیل اسنادی عامل اهداف با 10 ملاک و 59 نشانگر؛ عامل محتوا با 8 ملاک و 35 نشانگر؛ عامل فضا و تجهیزات با 4 ملاک و 12 نشانگر؛ عامل فعالیت های یادگیری با 10 ملاک و 48 نشانگر؛ عامل راهبرد یاددهی-یادگیری با 5 ملاک و 21 نشانگر؛ عامل مربی با 2 ملاک و 12 نشانگر؛ عامل زمان با 4 ملاک و 6 نشانگر؛ و عامل ارزشیابی با 4 ملاک و 14 نشانگر مشخص شدند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی برنامه درسی، برنامه درسی پیش دبستان، ارزشیابی، کیفیت پیش دبستان
  • ایوب گرشاسبی، کورش فتحی واجارگاه*، محبوبه عارفی صفحات 243-266

    هدف از این پژوهش بررسی جایگاه قومیت در برنامه های درسی رسمی و پنهان دوره متوسطه نظام جدید آموزشی در سال تحصیلی 98-97 بود. روش پژوهش در بخش اول پژوهش شامل تحلیل اسنادی و تحلیل محتوای کیفی بود. نمونه گیری در این بخش هدفمند بود و شامل 6 جلد کتاب در قالب بیش از 960 صفحه از کتاب های تاریخ، جامعه شناسی دوره متوسطه دوم می شد. واحد تحلیل محتوا در این بخش؛ متن، تصاویر و فعالیت های کتاب های درسی بود. در بخش دوم پژوهش نیز روش تحقیق کیفی و از نوع قوم نگاری بود و ابزارهایی چون ژورنال های دانش آموزی و مصاحبه های غیررسمی در جمع آوری اطلاعات به کار گرفته شد. در نهایت بر اساس یافته های این پژوهش می توان اذعان داشت که جایگاه قومیت در برنامه های درسی رسمی و  پنهان مقطع دوم متوسطه نامطلوب بود.

    کلیدواژگان: برنامه درسی پنهان، تربیت چندفرهنگی، قومیت، نژاد، متوسطه دوم
  • میثم غلام پور، هادی پورشافعی*، مقصود فراستخواه، محسن آیتی صفحات 267-300

    هدف پژوهش حاضر  بررسی وضع موجود برنامه درسی تربیت اخلاقی دانشجو معلمان است. این پژوهش با رویکرد کیفی و با روش داده بنیاد انجام گرفت. جامعه ی آماری شامل کلیه کارگزاران دخیل در برنامه درسی تربیت اخلاقی دانشجو معلمان هستند که از طریق نمونه گیری هدفمند از نوع ملاک محور انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه ی نیمه ساختار یافته با ده نفر از دانشجو معلمان، سه نفر از دانش آموختگان این دانشگاه، هشت نفر از اساتید دروس تربیت اخلاقی دانشگاه، چهار نفر از معلمان راهنما و سه نفر از معاونین و مسیولان امور فرهنگی دانشگاه فرهنگیان شهر بیرجند جمع آوری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. برای تامین روایی و پایایی از معیارهای لینکن و کوبا استفاده شد.

    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، برنامه درسی، دانشجومعلمان، دانشگاه فرهنگیان
  • مریم صیدخانی، یارمحمد قاسمی*، فاطمه هواس بیگی صفحات 301-330

    هدف پژوهش حاضر بازنمایی بعد اسلامیت و ایرانیت هویت ملی در محتوای کتاب های درسی فارسی بخوانیم و بنویسیم دوره ی ابتدایی است که از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی بهره گرفته شده است. کتاب های درسی فارسی دوره ی ابتدایی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تحلیل شدند. یافته های این پژوهش، در بعد ایرانیت 6 مقوله ی اصلی و در بعد اسلامیت 13 مقوله بوده، که حاکی از آن است ایدیولوژی حاکم در قالب گفتمان مسلط در تالیف کتاب ها تاثیرگذار بوده است. همچنین نظر به اینکه زمینه ی کتاب های که مورد بررسی قرار گرفته اند از نظر محتوا فارسی است و باید به ادبیات فارسی مربوط به کشور ایران بپردازد اما این پیشینه ی پر بار ادبی به حاشیه رفته است. بازنمایی بعد اسلامیت حاکی از غالب بودن هویت اسلامی و اهمیت ویژه این بعد هویتی است؛ در نتیجه هویت ملی توازن خود را از دست داده و در معرض سوءگیری ایدیولوژیک قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: بازنمایی، کتابهای فارسی ابتدایی، هویت ملی، ایرانیت، اسلامیت
  • زینب احمدی آذر سنگان، فائقه محمدی*، فیروز محمودی صفحات 333-364

    هدف پژوهش بررسی چالشها و راهکارهایی می باشد که معلمان مدارس ابتدایی هوشمند شهر تبریز هنگام تولید محتوای الکترونیکی با استفاده از منابع آموزشی موجود در وب جهت تدریس در کلاس با آنها مواجه هستند. روش تحقیق پدیدارشناسی و. نمونه مورد بررسی،  معلمان مدارس هوشمند ابتدایی شهر تبریز  به تعداد15 نفر می باشند . جهت تجزیه و تحلیل داده ها از کدگذاری گلاسر و استراوس استفاده شده است. بمنظور کسب روایی و پایایی از روش بازبینی و تطبیق مکرر و متوالی داده‏ها استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که معلمان مدارس هوشمند در ارتباط با تولید محتوا با دو نوع چالش مهم مواجهند

    کلیدواژگان: چالشها و راهکارها، منابع آموزشی وب، تولید محتوا، محتوای الکترونیکی، مدارس هوشمند
  • مریم فروغی نیا*، مهین سهرابی، مهدی محمدی صفحات 365-394

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی آموزش شایستگی های شغلی متناسب با رویکرد صنایع خلاق در آموزش عالی صنایع دستی ایران بود که با طرح ترکیبی اکتشافی متوالی مدل ابزارسازی انجام گردید. بخش کیفی با رویکرد چند روشی کیفی، به شیوه های تحلیل محتوا  و پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. در این بخش، با روش نمونه گیری هدفمند، 17 نمونه از دانش آموختگان  این رشته در مصاحبه شرکت کردند و 8 مضمون، استخراج شد. بخش کمی، با روش پیمایشی انجام شد. بعد از تایید مقیاس نهایی، با نمونه گیری خوشه ای و در دسترس،  از دانشجویان سال آخر هر دو مفطع رشته صنایع دستی147 نمونه در ارزیابی شرکت کردند. عملکرد برنامه درسی کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته در آموزش شایستگی های شغلی در همه عناصر استخراج شده، پایین تر از میانگین معیار بود و پیشنهاد می شود در برنامه های آموزش عالی صنایع دستی ایران، واحدهای درسی متناسب با شایستگی های شغلی مورد نیاز به صورت اصولی، برنامه ریزی شود.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، آموزش عالی، صنایع دستی، صنایع خلاق، شایستگی های شغلی
  • محمدحسین صفائی، یحیی قائدی، سعید ضرغامی همراه، سوسن کشاورز صفحات 395-424

    پژوهش حاضر با بررسی تحلیلی عناصر موجود در کارنمای معلمی دانشگاه فرهنگیان آن را با دو دانشکده علوم تربیتی دانشگاه های منتخب مورد مطالعه تطبیقی قرار داده است. هدف تحلیل ساختار مفهومی کارنمای معلمی دانشگاه فرهنگیان و مقایسه ی آن با دانشگاه های منتخب جهت بررسی نقاط قوت و ضعف می باشد. این پژوهش بر اساس روش جرج ال بردی مورد توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه قرار گرفت و تفاوت ها و تشابهات این بیانیه ها مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتیجه این که ساختار بنیادی و کلی کارنمای معلمی دانشگاه فرهنگیان از جمله اهداف آموزشی ، تدریس و ارزشیابی و همچنین ارزیابی مداوم بیانیه ی فلسفه ی تدریس جهت یادگیری مستمر و مداوم، تفاوت های اساسی را نشان می دهند پیشنهاد این مقاله بازنگری ساختار این کارنما در هدف، آموزش، کاربرد و تدوین راهنمای جامع برای دانشجویان برای اجرای بهتر و دقیق تر کارنمای معلمی می باشد.

    کلیدواژگان: بیانیه فلسفه ی تدریس، کارنمای معلمی، ارزیابی ساختار مفهومی، دانشگاه فرهنگیان، مطالعه ی تطبیقی
|
  • Abbas Movahhedi Nasab, Alireza Assareh*, Gholamali Ahmady, Javad Hatami Pages 5-39

    The main purpose of this study is investigating the internal consistency of the electrotechnical field curriculum in technical and vocational branch from the view point of stakeholders. This study is practical in purpose and is done using the quantitative method. The statistical population includes all of the educational manager, teachers and students of electrotechnical field in Yazd province. A census method was used to select the sample. In order to gather data, the researcher-made questionnaire was used. The questionnaire validity and reliability was respectively confirmed by CVI index and Cronbachchr('39')s alpha coefficient. Eventually Data were analyzed using descriptive and inferential statistics. Tottally, according to Kessels theories in curriculum internal consistency and study findings, the electrotechnical field curriculum does not have the necessary internal consistency and some measures were proposed to increase it accordance with Kessels theories.

    Keywords: Internal Consistency, Curriculum, Electrotechnical field, Technical, vocational branch
  • Sajjad Pourbaghban, Firooz Mahmoodi*, Eskandar Fathiazar, Behrooz Kohestani Pages 41-117

    The purpose of this study was to design a virtual reality curriculum model in science course based on a synthesis method. The statistical population of this study consisted of all valid scientific articles in the field of virtual reality that based on regular search of databases, 920 scientific articles were identified according to the inclusion criteria and finally 197 exclusion criteria were selected for final analysis. Were. A researcher-designed worksheet form was used to collect, report and record the initial research data. Findings were analyzed using Marshchr(chr('39')39chr('39'))s (1991) seven-step model of open synthesis and axial coding methods. Research findings show that the Virtual Reality-Based Curriculum in Science is a student-centered curriculum that creates different roles and responsibilities for the learner, teacher, and knowledge.

    Keywords: Curriculum Model, Curriculum Elements, Virtual Reality, Research Synthesis
  • Morteza Moradi Doliskani, Seyed Ebrahim Mirshah Jafari*, Mohammadreza Neyestani Pages 119-154

    The purpose of this study is to analyze the type and extent of the curriculum commonplaces in the curriculum committee of selected universities in Iran using a qualitative research approach, it was a content analysis method. The statistical population of the study consisted of all curriculum development and subject matter specialists in university curriculum committees, out of which 21 were selected using purposeful sampling and "saturation criterion" and they were semi-structured interviews. Free categorization and coding were used to analyze the data obtained from the interviews. The findings showed that the type and curriculum commonplaces influencers in the curriculum committees were classified into three main categories: 1-Ageism and resistance to curriculum-policy-making, rent-seeking, and financial incentives to select members; 2- Minor contribution participation of curriculum specialists in curriculum development decision making; 3- Poor participation of employers and students in review curricula or creating new disciplines.

    Keywords: Curriculum Development Committee in Universities, Higher Education Curriculum, Faculty Members, Student, Employer
  • Somayeh Gholami, Neda Mazhab Jafari* Pages 155-190

    In the implementation of the new curriculum, art education has been marginalized. For this purpose, scientific activities must be planned which the person tries to change the unfavorable situation to a relatively favorable situation (action research). The aim of this study is the investigation of the challenges elementary classroom teachers face when implementing the new arts education curriculum and explanation of the concept of action research in integration of arts in elementary schools to implement the new art education programs. The method of study was integrated and based on action research. By using various arts (integration of art) and improving the conditions for its implementation (action research) it became clear that students are interested in changing the artistic program for its pivotality. Satisfactory results were also generated in the field of education and learning.​Implementing of new curriculum program based on the integration of art will increase the participation.

    Keywords: action research, integration of arts, elementary schools
  • Saeid Safaei Movahhed, Mohammad Hajizad* Pages 191-214

    In this paper, I try to put forward a new model for curriculum evaluation, entitled ECCP (Evaluating Curriculum as a Complex Phenomenon), out of my perception of curriculum as a complex event. In the abovementioned model, various dimensions and aspects of curriculum (written, operationalized, experienced, tested, and flourished) are evaluated by three criteria (intended ideals, implicit elements, and overlooked aspects) which finally forms a 15-cell matrix. I firmly believe that evaluating and assessing curriculum as a complex phenomenon requires answers to the questions posed by each cell. It is also endorsed by the model that any evaluation plan ought to locate curriculum in context to offer meaningful results and findings.

    Keywords: curriculum, curriculum evaluation, complexity theory, curriculum as complex phenomenon, ECCP
  • Shima Pourzandi, Faezah Nateghi*, Alireza Faghihi Pages 215-242

    The purpose of this study was to identify the factors, criteria and indicators for evaluating the quality of preschool curriculum. Research is one of the theoretical-applied researches that evaluated the quality of the curriculum using both documentary and phenomenological methods. In this study, interviews with experts in the field of preschool and evaluation were used. According to the purpose

    Keywords: Curriculum evaluation, preschool curriculum, evaluation, preschool quality
  • Ayoub Garshasbi, Kourosh Fathi Vajargah*, Mahboubeh Arefi Pages 243-266

    The purpose of this study was to investigate the position of ethnicity in formal and hidden curricula of the new secondary education system in the 98-97 academic year. The research method in the first part of the research included documentary analysis and qualitative content analysis. Sampling in this section was targeted and included 6 volumes of books in the form of more than 960 pages of history & sociology books in the second secondary school.The content analysis unit in this section was text, images, and textbook activities. In the second part of the research, the research method was qualitative and ethnographic and various tools such as student journals and informal interviews were used in collecting research data. Finally, based on the findings of this study, it can be acknowledged that the position of ethnicity in the formal and hidden curricula of the secondary school was undesirable.

    Keywords: Hidden Curriculum, Multicultural Education, Ethnicity, Race, Secondary School
  • Meysam Gholampour, Hadi Pourshafei*, Maghsoud Farasatkhah, Mohsen Ayati Pages 267-300

    The purpose of this study is to investigate the current status of the curriculum for prospective teachers’ ‌moral education. This research was conducted implementing a qualitative approach and using grounded theory. The statistical population includes all the agents involved in designing the curriculum of moral education of prospective teachers who were selected through criterion based purposive sampling. Data were obtained through semi-structured interviews with ten would-be teachers, three graduate students of the university, eight professors of moral education courses, four supervisors and three deputies and cultural affairs officials of Farhangian University. The city of Birjand was collected. In order to analyze the data, open, axial and selective coding methods were used. Lincoln and Cuban criteria were used to ensure validity and reliability

    Keywords: Moral Education, Curriculum, Prospective Teachers, Farhangian University
  • Maryam Seyedkhani, Yarmohammad Ghasemi*, Fatemeh Havasbeigi Pages 301-330

    The aim of this study is to represent the components of national identity in the content of Persian textbooks in primary education that the qualitative content analysis method with inductive approach has been used. Using purposive sampling method, all Persian textbooks of elementary course were analyzed. The findings of this study were 6 main categories in the Iranian dimension and 13 categories in the Islamic dimension, which indicates that the prevailing ideology in the form of dominant discourse has been effective in writing books. Also, considering that the context of the studied books is Persian in terms of content, and should deal with Persian literature related to Iran, but this rich literary background has been marginalized. Representation of Islamic dimension indicates the predominance of Islamic identity and the special importance of this dimension of identity; therefore, national identity has lost its balance and has been exposed to ideological bias.

    Keywords: Representation, Elementary Persian Books, National Identity, Iraniannity, Islamic
  • Zainab Ahmadi Azarsanghan, Faegheh Mohammadi*, Firooz Mahmoodi Pages 333-364

    The purpose of this study was to address the challenges and approaches to produce customized electronic content using web based learning resources by the teachers of elementary smart schools of Tabriz city.  The phenomenological research method has been used for this qualitative research and the sample was the teachers of primary smart schools in Tabriz.  The sample was selected using a purposive snowball sampling method until reaching theoretical saturation. Data was collected through semi-structured interviews. Findings showed that teachers of the smart Schools are faced with two types of challenges in relation to content creation

    Keywords: Challenges, approaches, Educational Web Resources, Content creation, Electronic Content, Smart Schools
  • Maryam Foroughinia* Pages 365-394

    The purpose of this study was to investigate the training of job competencies appropriate to the approach of creative industries in higher education of Iranian handicrafts, which was done with exploratory sequential mixed methods of tool making model. The qualitative part was performed with a qualitative multi-method approach, using content analysis and descriptive phenomenology. In this part, by purposive sampling method, 17 samples of graduates of this field participated in the interview and 8 themes were extracted. Quantitative part was done by survey method. By cluster and available sampling from the final year students of higher education in handicraft, 147 samples participated in the evaluation. The performance of the Bachelor and Master curriculum in this field in job competencies in all extracted elements was lower than the average standard and it is suggested that in handicraft higher education programs, courses should be planned in accordance with the required job competencies

    Keywords: Curriculum, Higher Education, Handicrafts, Creative Industries, Job Compete
  • Mohammadhosein Safaei, Yahya Ghaedi, Saeed Zarghami hamrah, Susan Keshavarz Pages 395-424

    he present study, with an analytical study of the elements in the teaching staff of Farhangian University, has compared it with the two faculties of educational sciences of selected universities.The purpose of analyzing the conceptual structure of Farhangian University teacherchr  portfolio and comparing it with selected universities is to examine the strengths and weaknesses.This research was described, interpreted, adjacent and compared based on George L. Bradychr method and the differences and similarities of these statements were examined and analyzed. Conclusion The basic and general structure of Farhangian University teacherchr s portfolio, including educational goals, teaching and evaluation, as well as continuous evaluation of the teaching philosophy statement for continuous and continuous learning, show fundamental differences. , Teaching, applying and compiling a comprehensive guide for students to better and more accurately implement the teacherchr work.

    Keywords: Statement of Teaching Philosophy, Teacher's portfolio, Conceptual structure evaluation, Farhangian University, Comparative study