فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1400)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهلا بهرامی*، مهدیه شوشتری رضوانی، زینب حجت انصاری صفحات 1-5

    پژوهش حاضر به بررسی گرایشات سلامت معنوی بر بهزیستی روانشناختی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران شمال در سال 1399 پرداخته است. این مطالعه توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل 200 نفراز دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران شمال، دانشکده روانشناسی که واجد شرایط شرکت در پژوهش بودند، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی (کی یز و ماگیارمو، 2003)، گرایشات سلامت معنوی (آلیسون و پولتزین، 1982) پاسخ دادند. تحلیل داده های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد . نتایج حاصل از این تحلیل نشان داد که بین متغیرهای گرایشات سلامت معنوی و بهزیستی روانشناختی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (05/0 p <). معنویت و دینداری می توانند به عنوان راهبردهای مثبت برای افزایش معنا در زندگی، امید و تعاملات اجتماعی در افراد و همچنین برای مقابله با بیماری های روانشناختی از قبیل افسردگی، احساس تنهایی مفید باشد. همچنین نتایج نشان داد که در حدود 5 درصد از بهزیستی روانشناختی بر اساس معنویت دانشجویان پیش بینی می شود.

    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، گرایشات سلامت معنوی، دانشجویان
  • ثریا رستمی* صفحات 6-11

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی ابعاد برنامه درسی پنهان با خود انضباطی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه ی دوم شهرستان اسلام آبادغرب بود. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و ازلحاظ شیوه اجرا توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان دخترمتوسطه دوم شهرستان اسلام آباد غرب بود که با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای تعداد 200 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت سنجش متغیرها از پرسشنامه برنامه درسی پنهان فتحی واجارگاه (1385) و پرسشنامه خود انضباطی زند کریمی(1390) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس و رگرسیون با نرم افزار 20SPSS در سطح معنی داری (05/0>p) انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد4% واریانس مربوط به خودانضباطی توسط مولفه های برنامه درسی پنهان(جو اجتماعی مدرسه، ساختار سازمانی مدرسه و تعامل بین معلم و دانش آموز) تبیین می شود (036/0 = R2) و مولفه تعامل بین معلم و دانش آموز متغیر برنامه درسی پنهان می تواند واریانس متغیر خودانضباطی را به صورت معنی دار(238/0- = β) تبیین کنند.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، برنامه درسی پنهان، خودانضباطی
  • رضا معصومی نژاد*، اسکندر فتحی آذر صفحات 12-24

    هدف از این پژوهش حاضر شناسایی ویژگی ها و خصوصیات رویکرد کاهش تمرکز به عنوان الگوی نظری سند برنامه درسی ملی در دوره ابتدایی است. رویکرد تحقیق از نوع کیفی و روش تحلیل محتوا تفسیری می باشد. جامعه آماری شامل آموزگاران دوره ابتدایی شهرستان های چایپاره و خوی در سال تحصیلی99-98 بوده است که 16 نفر از آنها به صورت هدفمند و از نوع نمونه گیری مطلوب انتخاب و دیدگاه ها و نظرات شان از طریق مصاحبه مورد مطالعه قرار گرفت. جهت اطمینان و اعتبار بخشی به دقت وصحت داده ها از تکنیک کنترل اعضا و تکنیک مرور همتا استفاده شد. نتایج این تحقیق شامل 24 مضمون فرعی و 59 مفهوم است که در آن عناصر برنامه درسی دارای ویژگی هایی مانند طراحی موقعیتی، توازن متقابل، موقعیت اصیل، بومی گرایی، اکتشافی بودن و کارکرد اجتماعی است. به عبارتی رویکرد کاهش تمرکز در برنامه درسی دوره ابتدایی با ماهیتی قابلیت مدار از نوع اجتماعی تعریف می شودکه نشان دهنده ی فرهنگ جامعه محلی است.

    کلیدواژگان: کاهش تمرکز، برنامه درسی، ساختار، دوره ابتدایی
  • علیرضا فخاریان*، مهدی شریعتمداری صفحات 25-37
    مقدمه

    توانمند سازی یکی از ابزارهای بسیار ضروری برای مدیریت هر سازمانی است که می تواند درجهت هدایت و تامین منابع انسانی به منظور افزایش بهره وری و اثربخش بودن مورد استفاده قرار گیرد که ضرورت این مهم در ساختار آموزش و پرورش بیشتر احساس می شود. چرا که آموزش و پرورش نهادی فراگیر، همه گیر، پویا و اثرگذار بر کلیه رفتارها و هنجارهای آشکار و نهان همه جانبه ی اخلاقی، سیاسی، اقتصادی، دینی، حقوقی، اجتماعی و فرهنگی آحاد مردم جامعه است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی و اولویت بندی مولفه های بعد روان شناختی توانمندسازی دبیران در مدارس متوسطه پسرانه دولتی شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 انجام شد.

    روش

    در این مقاله با یک رویکرد کاربردی به توضیح ، تبیین و رتبه بندی مولفه های بعد روانشناختی توانمندسازی دبیران پرداخته شد. یک سوال اصلی و پنج فرضیه فرعی مطرح گردید. روش پژوهش توصیفی است.

    نتیجه گیری

    1- در تمام مولفه های بعد روان شناختی توانمندسازی دبیران میانگین نمونه آماری از میانگین واقعی بیشتر می باشد که وضعیت مناسب را نشان داد .2- اولویت بندی مولفه های بعد روان شناختی توانمندسازی دبیران به ترتیب احساس شایستگی با 14/3، احساس موثر بودن با 08/3، احساس خودمختاری با 94/2، احساس اعتماد با 93/2 و احساس معنادار بودن با 92/2 است.3- 25درصد واریانس متغیر توسط مولفه احساس اعتماد، 21درصد احساس خودمختار بودن، 19 درصد احساس موثر بودن، 11 درصد احساس معنادار بودن و کمترین درصد مربوط به احساس شایسته بودن با 9 درصد تبیین شد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، روان شناختی، شایستگی، موثر بودن، خودمختاری
  • نرگس میرانی سرگزی، اکرم حافظی، آناهیتا مفخمی، محمدصادق بشارت نیا* صفحات 38-47

    هدف اصلی مطالعه حاضر اهمیت و نقش برنامه ریزی استراتژیک در به کارگیری یادگیری الکترونیکی در آموزش عالی می باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه اساتید دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 99-98 می باشد که شامل 651 استاد در کلیه دانشکده ها می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، تعداد 41 نفر به عنوان نمونه در دسترس قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه استاندارد برنامه ریزی استراتژیک برایسون(1999) و نگرش استادان به آموزش الکترونیکی تقوی(1386) می باشد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که از بین مولفه های برنامه ریزی استراتژیک تنها تاثیر تعیین موضوعات استراتژیک بر به کارگیری آموزش الکترونیک معنادار می باشد، تاثیر برنامه ریزی استراتژیک بر به کارگیری آموزش الکترونیک مستقیم و معنادار می باشد و در نهایت رابطه برنامه ریزی استراتژیک با آموزش الکترونیک و تمامی مولفه های آن به جزء دو مولفه احساس مفید بودن و آموزش های چندرسانه ای مثبت و معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی درسی، یادگیری الکترونیکی، برنامه ریزی استراتژیک، آموزش عالی
  • فاضل احمدی نیک* صفحات 48-58

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ابعاد هوش معنوی بر فرسودگی شغلی معلمان صورت گرفته است.روش پژوهش توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش همه ی معلمان دبیرستان های (450=N) شهرستان بهبهان(ایران) بود. حجم نمونه پژوهش (208=n) از طریق جدول مورگان مشخص و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از جامعه آماری مورد پژوهش انتخاب شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه فرسودگی مسلاچ(2002)، پرسشنامه هوش معنوی سهرابی و ناصری (1388) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل از رگرسیون خطی ساده و چند متغیره استفاده شد. تحلیل داده ها نشان داد که میزان همبستگی بین متغیر هوش معنوی و فرسودگی شغلی منفی و معنادار می باشد (-0/430). و 18 درصد از تغییرات متغیر فرسودگی شغلی توسط متغیر هوش معنوی پوشش داده می شود. همچنین تحلیل داده ها نشان داد که از چهار بعد هوش معنوی،بعد خودآگاهی متعالی با (05/0 , p < 285/0- = β)، بیشترین توان پیش بینی فرسودگی شغلی، پس از آن بعد شکیبایی با(05/0 , p < 186/0- = β)، در رده دوم توان پیش بینی کنندگی قرار دارد و دو بعد بخشش با (05/0 , p > 088/0- = β)، تجارب معنوی با (05/0 , p > 057/0- = β) توان پیش بینی کنندگی فرسودگی شغلی را نداشتند.نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که با افزایش هوش معنوی معلمان، فرسودگی شغلی آنها کاهش می یابد، بنابراین مسیولان آموزش و پرورش جهت کاهش فرسودگی شغلی معلمان لازم است به تقویت هوش معنوی آنها بپردازند.کلید واژه ها: فرسودگی شغلی، هوش معنوی، معلمان،آموزش و پرورش،ایران

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، هوش معنوی، معلمان، آموزش و پرورش، ایران
  • شیوا معصوم پرست، مهدی زارع بهرام آبادی*، فاطمه خوئینی، حجت الله مرادی صفحات 59-67
    زمینه

    ارتقاء بهزیستی روانشناختی یکی از وظایف مهم مسیولین نظام آموزشی و تربیتی است و یکی از مفاهیم تاثیرگذار در این زمینه سرمایه روانشناختی است.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر تدوین مدل بهزیستی روانشناختی بر اساس سرمایه روانشناختی بود.

    روش

    پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و روش مدلیابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری کلیه کارکنان آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصیلی1398-1397بود . نمونه پژوهش610 نفر بودند که با روش تحلیل رگرسیون چند متغیری در مدلیابی معادلات ساختاری انتخاب شدند. ابزار: ابزارهای پژوهش حاضر عبارتند از: پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف و کیز(1995)، مقیاس سرمایه روانشناختی لوتانز و آولیو(2007) . برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار Amos استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد شاخصهای برازش مدل پژوهش موردقبول بودند و مدل پیشنهادی تحقیق از برازش مطلوبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد سرمایه روانشناختی، توانایی پیش بینی بهزیستی روانشناختی را داشت. بنابراین می توان با برنامه ریزی های صحیح در راستای تقویت سرمایه روانشناختی، سطح بهزیستی روانشناختی افراد را ارتقا داد.

    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، مدلیابی معادلات ساختاری، سرمایه روانشناختی
  • محمدرضا یکتا*، صدیقه حیدری، شکیب لجمیری صفحات 68-75

    هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین امید به زندگی با هراس و ترس از ویروس کرونا در بین افراد شاغل بود. جامعه آماری شامل افراد شاغل و در حال تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی در سال 1399 و نمونه آماری شامل 270 نفر فرد شاغل بوده که به شیوه در دسترس انتخاب شدند. یافته های پژوهش نشان داد امید به زندگی با هراس و ترس از ابتلا به ویروس کرونا رابطه معنادار اما معکوس داشته به این معنا که با افزایش ترس و هراس از ابتلا به کووید-19؛ امید به زندگی کاهش می یابد. به طور کلی، مطابق یافته های پژوهش حاضر بیماری همه گیر کووید-19 می تواند به طور جدی بر امید به زندگی تاثیر بگذارد. ادامه نظارت بر روند امید به زندگی در ایران و در سراسر جهان شواهد ارزشمندی در مورد تاثیر کل بیماری همه گیر بر مرگ و میر ارایه می دهد. علاوه بر این با توجه به اینکه داده ها تنها در پیک سوم جمع آوری شده و برای پژوهشگران امکان جمع آوری نمونه در پیک های اول و دوم وجود نداشته است لذا امکان مقایسه سطوح امید به زندگی در طی سه پیک میسر نبوده است از این رو پیشنهاد می شود در پژوهش های آتی این مقایسه انجام پذیرد. بنابراین این برآوردها را می توان محافظه کارانه در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: امید به زندگی، ویروس کرونا، هراس، ترس
  • فاضل احمدی نیک*، علی امامی نیک صفحات 76-88
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری با استرس شغلی معلمان ابتدایی شهرستان بهمیی صورت گرفته است.

    روش

    روش پژوهش توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش همه ی معلمان ابتدایی (350=N) شهرستان بهمیی بودند. حجم نمونه پژوهش 200 نفر معلم (مرد و زن) بر اساس فرمول همبستگی بین دو متغیر کمی، به صورت تصادفی منظم انتخاب گردید. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه سه قسمتی شامل: ویژگی های دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت زندگی کاری بر اساس مدل والتون و پرسشنامه استاندارد استرس شغلی اسیپو بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره، تحلیل واریانس یک راهه، آزمون شفه و آزمون t مستقل استفاده شده است.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری و استرس شغلی معلمان ابتدایی رابطه معکوس و معناداری 0.352 r= - وجود دارد. از میان مولفه های کیفیت زندگی کاری به ترتیب متغیرهای پرداخت منصفانه، تناسب اجتماعی، فضای کلی زندگی و توسعه قابلیت های فردی بیشترین تاثیر را بر استرس شغلی دارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود رابطه میان کیفیت زندگی کاری و استرس شغلی معلمان ابتدایی، انجام پژوهش های مشابه در سایر جوامع و استان ها، انجام پژوهش هایی در ارتباط با سایر عوامل تاثیرگذار بر استرس شغلی و ارایه مدلی کلی تر از استرس شغلی و همچنین انجام تحقیقات مشابه در کادر ستادی آموزش و پرورش و مقایسه نتایج توصیه میگردند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، استرس شغلی، معلمان ابتدایی
  • اکرم حافظی* صفحات 89-99

    تربیت صحیح و ثمربخش تاحدود زیادی درگرو این است که پدران و مادران از ابتدای کودکی وحتی قبل از تولد کودک، به این مهم توجه داشته ونهایت تلاش خود رادر جهت تربیت فرزندی صالح به کارگیرند. زیرا بهترین زمان برای تربیت، دوران کودکی است. تحقیق حاضر با هدف تببین و بررسی نوع و میزان و چگونگی معنویات و باورهای معنوی در تربیت کودکان و نوجوانان به روش همبستگی صورت گرفته است. جامعه آماری تعداد 50 نفر از دانش آموزان 7 تا 15 ساله تهرانبود. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ 81/0 بدست آمد.داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و به کارگیری آزمون همبستگی پیرسون گام به گام، تجزیه و تحلیل شدند.نتایج آزمون همبستگی پیرسون حاکی از آن که رابطه بین باوری های دینی و تربیت شامل مولفه های شخصیت پذیریTاجتماعی پذیری،رفتارهای مذهبی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.بنابراین خانواده باید تلاش کند که آموخته های مذهبی کودکان با تجارب و احساسات خوشایندی شکل بگیرد.ابراز احساس خرسندی و روحیه رضایتمندی،گرایش به این احساسات مذهبی را برای کودکان گوارا میسازد.مشاهده رفتار اطرافیان (به خصوص والدین) انگیزه ای قوی و غنی برای یادگیری و آموزش دانش آموزان است. وقتی که کودک نسبت به رفتار و نحوه حرکات و حرف زدن والدین و اطرافیان کنجکاو می شود باید توجه داشت که کنجکاوی بی هدف و بی نتیجه نیست بلکه متضمن الگوگیری و مشارکت فعالانه او به صورت تجربه ای جدید در فرازهای حساس زندگی است.

    کلیدواژگان: معنویات، باورهای معنوی، تربیت کودکان و نوجوانان
|
  • Mahla Bahrami *, Mahdiyeh Shoshtarirezvani, Zinab Hojatansari Pages 1-5

    The present study examines the trends of spiritual health on the psychological well-being of students at the North Tehran Branch of the Azad University in 1399. This study was descriptive-correlational. The statistical population consisted of 200 students of Azad University, North Tehran Branch, Faculty of Psychology who were eligible to participate in the study, were selected using available sampling method and psychological well-being questionnaires (Keys and Magyarmo, 2003), spiritual health trends (Allison and Poltzin, 1982) responded. Research data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression.The results of this analysis showed that there is a positive and significant relationship between the variables of spiritual health and psychological well-being (p <0.05). Spirituality and religiosity can be useful as positive strategies to increase meaning in life, hope and social interactions in people, as well as to deal with psychological illnesses such as depression, loneliness. The results also showed that about 5% of psychological well-being is predicted based on students' spirituality.

    Keywords: Psychological Well-Being, spiritual health trends, Students
  • Soraya Rostami * Pages 6-11

    The purpose of this study was to investigate the relationship between the dimensions of the hidden curriculum and self-disciplinary self-discipline of female high school students in the western city of Islamabad. This research is descriptive-correlational in terms of applied purpose and descriptive in terms of implementation method. The statistical population of this study was the second grade female students of Islamabad Gharb city who were selected as the statistical sample using Morgan table and cluster random sampling of 200 people. To measure the variables, the Fathi Vajargah Hidden Curriculum Questionnaire (2006) and the Zand Karimi Self-Disciplinary Questionnaire (2011) were used. Analysis of research findings was performed using analysis of variance and regression with SPSS 20 software at a significant level (p <0.05). The results showed that 4% of the variance related to self-discipline is explained by the components of the hidden curriculum (school social atmosphere, school organizational structure and interaction between teacher and student) (R2 = 0.036) and the component of interaction between teacher and knowledge. The hidden curriculum variable learner can explain the variance of the self-disciplinary variable significantly (β = -0.238).

    Keywords: Students, hidden curriculum, self-discipline
  • Reza Masouminejad *, Eskandar Fathi Azar Pages 12-24

    The purpose of this study is to identify the features and characteristics of the Centralization reduction approach as a theoretical model of the national curriculum document in elementary school. The research approach is qualitative and the content analysis method is interpretive. The statistical population included primary school teachers in Chaypareh and Khoy cities in the academic year of 1398-99, 16 of whom were purposefully selected from the desired sampling type and their views and opinions were studied through interviews. Member assurance and peer review techniques were used to ensure and validate the accuracy of the data. The results of this research include 24 sub-themes and 59 concepts in which the elements of the curriculum have features such as situational design, reciprocal balance, original position, localism, exploratory and social function. In other words, the approach of reducing concentration in the elementary school curriculum is defined by a socially oriented nature that reflects the culture of the local community.

    Keywords: Centralization reduction, Curriculum, structure, elementary
  • Alireza Fakharian *, Mehdi Shariatmadari Pages 25-37
    Introduction

    Empowerment is one of the most essential tools for the management of any organization that can be used to guide and provide human resources to increase productivity and effectiveness, the need for this is felt in the structure of education. Because education is a comprehensive, pervasive, dynamic and influential institution on all overt and covert moral, political, economic, religious, legal, social and cultural behaviors and norms of individuals in society.

    Objective

    The present study aims to investigate and ool

    Objective

    The present study was conducted to investigate and prioritize the components of the psychological dimension of teacher empowerment in public boys' secondary schools in Tehran in the academic year 2019-2020

    Conclusion

    1- In all components of the psychological dimension of teacher empowerment, the average of the statistical sample is higher than the real average, which showed the appropriate situation. 2- Prioritizing the components of the psychological dimension of teacher empowerment are the feeling of competence with 3.14, the feeling of effectiveness with 3.08, the feeling of autonomy with 2.94, the feeling of trust with 2.93 and the feeling of meaningfulness with 2.92, respectively. . 3. 25% of the variance variance was explained by the component of feeling of trust, 21% of feeling of autonomy, 19% of feeling of effectiveness, 11% of feeling of meaning and the lowest percentage of feeling of worthiness with 9%.

    Keywords: Empowerment, psychology, Competence, effectiveness, Autonomy
  • Narges Mirani Sargazi, Akram Hafezi, Anahita Mofakhami, Mohammad Sadegh Besharat Nia * Pages 38-47

    The main purpose of this study is the importance and role of strategic planning in the application of e-learning in higher education. The statistical population of the study includes all professors of Isfahan University in the academic year of 1398-99, which includes 651 professors in all faculties. Using random cluster sampling method, 41 people were available as samples. Data collection tools in this study include Bryson's Strategic Planning Standard Questionnaire (1999) and Teachers' Attitude Towards Electronic Tutoring (2007). Data were analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS software. The findings showed that among the components of strategic planning, the only effect of determining strategic issues on the use of e-learning is significant, the impact of strategic planning on the use of direct e-learning is significant. Finally, the relationship between strategic planning and e-learning and all its components, except for the two components of feeling useful and multimedia education, is positive and significant.

    Keywords: Curriculum Planning, E-learning, Strategic Planning, Higher education
  • Fazel Ahmadineek * Pages 48-58
    Introduction

    This study aimed to predict the burnout of teachers based on the dimensions of spiritual intelligence.

    Method

    Research method was descriptive-correlational. The statistical population included all high school teachers of Behbahan city (N=450). Sample size (n=208) was determined using Morgan table and the sample was selected using stratified random sampling method. Maslach Burnout Inventory (2002) and Spiritual Intelligence Questionnaire Sohrabi and Naseri (2009) were used for data collection. Simple linear and multivariate regression was used for data collection.

    Findings

    Data analysis showed that there is a reverse and significant correlation between Spiritual Intelligence and burnout and 18% of the variance of burnout variable is covered by the variable of the Spiritual Intelligence. Data analysis also showed that of the four dimensions of Spiritual Intelligence, the component of Transcendental Consciousness with (β= -0/285 ,p <0/05) is the most capable component predicting burnout and after that, the component of patience with (β= -0/186 ,p <0/05) is in the second place and the two dimensions of Mercy(Forgiveness) with (β= -0/088 ,p <0/05) and Spiritual experiences with (β= -0/057 ,p <0/05) were not able to predict burnout.

    Conclusion

    The results of this study indicate that by increasing teachers' Spiritual Intelligence, their burnout reduces. Therefore, educational authorities are required to strengthen teachers' Spiritual Intelligence to reduce their burnout.Keywords: Burnout, Spiritual Intelligence, teachers

    Keywords: burnout, Spiritual intelligence, Teachers
  • Shiva Masoumparast, Mahdi Zare Bahramabadi *, Fatemeh Khoeini, Hojjatollah Moradi Pages 59-67
    Background

    Promoting psychological well-being is one of the important tasks of the officials of the educational system and one of the influential concepts in this field is psychological capital.

    Aim

    The present study aimed to design a model of psychological well -being according to psychological capital.

    Objective

    The purpose of present research was to investigate the prediction of psychological well-being model based on the psychological capital .

    Method

    Descriptive mythology with descriptive-correlational type and Structural Equation Modeling (SEM) was used in this research. Statistical population consisted of all education employees in Tehran working in the academic years of 2018-2019 . The sample consisted of 610 people were selected through multivariate regression analysis in SEM.Tools: The present research instruments are: Psychological Wellbeing Questionnaire of Ryff & Keyes (1995), Psychological Capital Scale of Luthans and Avolio (2007). Data analysis was done using SEM and Amos Software.

    Findings

    The obtained results showed that the research model fit indicators were reliable and the proposed model had an optimal fit.

    Conclusion

    Results showed that psychological capital could predict psychological well-being. So it can be with the right plans for strengthen psychological capital, upgraded the level of psychological well-being of people.

    Keywords: Psychological Well-Being, structural equation modeling, psychological capital
  • Mohammad Reza Yekta *, Sadigheh Heydari, Shakib Lajmiri Pages 68-75

    The aim of this study was to investigate the relationship between life expectancy and fear of Corona virus among employed people. The statistical population included employed and studying people in Islamic Azad University, electronic unit in 2020 and the statistical sample included 270 employed people who were selected by convenience sampling method. Findings showed that life expectancy was significantly but inversely related to fear of coronavirus in the sense that with increased fear of Covid-19; Life expectancy decreases. In general, according to the findings of the present study, the epidemic of Covid-19 can seriously affect life expectancy. Continued monitoring of life expectancy in Iran and around the world provides valuable evidence on the impact of the overall epidemic on mortality. In addition, due to the fact that the data were collected only in the third peak and it was not possible for researchers to collect samples in the first and second peaks, so it was not possible to compare life expectancy levels during the three peaks, so it is recommended in future research. This comparison should be done. Therefore, these estimates can be considered conservative.

    Keywords: life expectancy, corona virus, Phobia, Fear
  • Fazel Ahmadineek *, Ali Imami Neek Pages 76-88
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the relationship between quality of work life and job stress of primary school teachers in Bahmaei.

    Method

    The research method was descriptive-correlation. The statistical population of the study was all primary teachers (N = 350) in Bahmaei city. The sample size of 200 teachers (male and female) was randomly selected based on the correlation formula between the two quantitative variables. Data collection method was a three-part questionnaire including: demographic characteristics, quality of work life questionnaire based on Walton model and standard job stress questionnaire of Osipow . For data analysis, Pearson correlation coefficient, multivariate regression, one-way analysis of variance, Scheffe test and independent t-test were used.

    Results

    Data analysis showed that there was a significant inverse relationship between quality of work life and job stress of elementary teachers r = - 0.352. Among the components of quality of work life, fair payment . of, social fitness, general living space and development of individual abilities have the most impact on job stress, respectively.

    Conclusion

    Considering the relationship between quality of work life and job stress of primary school teachers, conducting similar research in other communities and provinces, performing researches on other factors affecting job stress and presenting a more general model of job stress and conducting similar researches in the education staff and results comparison are recommended.

    Keywords: quality of work life, Job Stress, Elementary Teachers
  • Akram Hafezi * Pages 89-99

    Proper and fruitful upbringing depends to a large extent on the fact that parents, from the beginning of childhood and even before the birth of the child, pay attention to this important issue and use their best efforts to raise a righteous child. Because the best time for education is childhood. The present study aims to explain and investigate the type and extent of spirituality and spiritual beliefs in the education of children and adolescents by correlation. The statistical population was 50 students aged 7 to 15 years in Tehran. Sampling was selected by simple random sampling. Data collection tool was a researcher-made questionnaire whose reliability was obtained through Cronbach's alpha coefficient of 0.81. Data were analyzed using SPSS software using stepwise Pearson correlation test. The results of Pearson correlation test indicate that there is a positive and significant relationship between religious beliefs and education including components of personality, socialization, religious behaviors. Therefore, the family should try to shape the religious teachings of children with pleasant experiences and feelings. expressing the feeling of satisfaction and the spirit of satisfaction, makes the tendency to these religious feelings for Guava children.Observing the behavior of others (especially parents) is a strong and rich motivation for students to learn and teach.When a child becomes curious about the behavior and manner of movement and talking of parents and others, it should be noted that curiosity is not aimless and fruitless, but involves modeling and active participation as a new experience in sensitive phrases of life.

    Keywords: Spirituality, spiritual beliefs, upbringing of children, adolescents