فهرست مطالب

مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی - پیاپی 4 (زمستان 1399)

نشریه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی
پیاپی 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا سلامت بخش، رضا توکلی مقدم*، علی پهلوانی صفحات 310-319
    هدف

    ارایه یک مدل برنامه ریزی ریاضی که تابع هدف آن کمینه سازی هزینه وسایل نقلیه و بیشینه سازی میزان رضایت رانندگان وسایط نقلیه را از طریق بهینه سازی زمان سرویس دهی در حالت عدم قطعیت زمان های عبوری است.    

    روش شناسی پژوهش:

    با توجه به دنیای واقعی، میزان درآمد توزیع کنندگان رابطه مستقیمی با میزان کالای تحویلی به مشتریان دارد به همین دلیل، شرکت های توزیع در تلاش هستند علاوه بر کاهش هزینه حمل ونقل با افزایش میزان کالای قابل توزیع برای رانندگان رضایت آن ها را بیشینه نمایند. در این مقاله، با توجه به آن که زمان توزیع کالا توسط توزیع کنندگان با توجه به شرایط جوی، ترافیک و خرابی وسیله نقلیه و غیره به صورت غیرقطعی است، زمان های عبور وسایط نقلیه از مسیرها به صورت احتمالی در نظر گرفته می شود.

    یافته ها:

     نتایج حاکی از آن است که کیفیت جواب های حاصل از الگوریتم تکامل تفاضلی با توجه به زمان حل محاسباتی مناسب است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

    توازن در میزان حمل کالا و توزیع کالا با توجه به زمان عبوری غیرقطعی سود توزیع کنندگان را افزایش و منجر به افزایش رضایت آن ها می شود.

    کلیدواژگان: مسئله مسیریابی وسایط نقلیه، الگوریتم تکامل تفاضلی، عدم قطعیت
  • کیارش فرتاش، مصطفی محسنی کیاسری* صفحات 320-346
    هدف

    هدف اصلی این مقاله، رتبه بندی اقدامات اجرایی نقشه راه فناوری با تاکید بر منابع و اکتساب فناوری می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

    به منظور تحقق این هدف، ابتدا ادبیات موجود درزمینه ی نقشه راه فناوری اعم از رویکردها، چارچوب های ترسیم، کاربردهای نقشه راه فناوری و تعدادی از نقشه های راه فناوری ترسیم شده که عمدتا به روز می باشند، مرور شدند. در مرحله بعد، برای رتبه بندی اقدامات اجرایی، دو نقشه راه فناوری آژانس بین المللی انرژی انتخاب شدند. این دو نقشه راه در سال 2011 و با افق سال 2050 تهیه و تدوین شده اند. دو نقشه راه مذکور، موردمطالعه قرار گرفتند و زیرساخت های موردنیاز برای تحقق اهداف آن ها استخراج گردید. درنهایت باتری به عنوان اصلی ترین چالش در لایه ی منابع و اکتساب فناوری برای رتبه بندی انتخاب شد. بدین منظور پنج باتری از خانواده باتری های یون لیتیم (با شش مشخصه ی فنی) با دو روش TOPSIS و PROMETHEE مورد رتبه بندی قرار گرفت.

    یافته ها:

    با استفاده از چارچوب رتبه بندی شش خودروی الکتریکی موجود در بازارهای جهانی مورد مقایسه و رتبه بندی قرار گرفتند. در پایان هم نقشه راه خودروهای الکتریکی و نقشه راه شبکه های هوشمند برای یافتن زیرساخت های مشترک موردبررسی قرارگرفته و نقاط اشتراک دو نقشه راه تحت عنوان نقشه راه فناوری چند صنعتی توصیف شد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

    نتایج این تحقیق، می تواند برای افزایش رقابت پذیری جهانی، مورداستفاده خودروسازان داخلی قرار گیرد و نیز به عنوان الگویی راهنما، به منظور تعیین اولویت های اجرایی توسط بنگاه های تولیدی ایرانی به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی فناوری، رتبه بندی اقدامات اجرایی، نقشه راه فناوری
  • رامان رضایی* صفحات 347-362
    هدف

    تحقیق حاضر باهدف تدوین و انتخاب استراتژی تعامل با ذینفعان در طول چرخه عمر پروژه در پروژه های نفتی با بهره گیری از ماتریس SWOT در اکسل، روش تاپسیس فازی و یک مدل ریاضی پیشنهادی در شرکت نفت و گاز پارس انجام شده است.

    روش شناسی پژوهش:

    بدین منظور؛ به ترتیب تعداد 9 نقطه قوت، 8 نقطه ضعف، 7 تهدید و 8 فرصت توسط ماتریس سوات پردازش و سپس 15 راهبرد پیشنهادی با استفاده ازنظرات یک نمونه 23 نفری در دسترس از خبرگان در پروژه های موردمطالعه ارایه شده است. سپس رتبه بندی راهبردها از روش تاپسیس فازی در اکسل انجام، و در مرحله آخر نیز مدل ریاضی پیشنهادی در نرم افزار گمز حل و انتخاب استراتژی تعامل با ذینفعان مشخص شده است.

    یافته ها:

    یافته های تحقیق نشان داد که میزان عددی عوامل درونی برابر 124/0 و میزان عددی عوامل بیرونی برابر 003/0 به دست آمد. لذا وضعیت راهبردی شرکت در ناحیه اول قرار گرفت و نیاز است راهبردهای تهاجمی در دستور کار قرار این شرکت قرار گیرد. همچنین رتبه بندی راهبردها با استفاده از روش تاپسیس فازی انجام شد و یافته های حل مدل ریاضی برای انتخاب استراتژی بهینه تعامل با ذینفعان نشان داد که نتایج مدل ریاضی یک نتیجه متفاوت از نتیجه تصمیم گیری چند شاخصه است و هر استراتژی می تواند چند تعارض را پوشش دهد و ارتباط با ذینفعان را بهبود ببخشد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

    این مقاله با ارایه روشی جهت شناسایی، اولویت بندی و تعیین استراتژی های مناسب جهت تعامل با ذینفعان باعث افزودن ارزش علمی می گردد.

    کلیدواژگان: انتخاب استراتژی، تعامل با ذینفعان، SWOT، روش F-TOPSIS، شرکت نفت و گاز پارس
  • فرجام کایدپور، شادی صیادمنش*، یاسمین سلمانی، زهرا صادقی صفحات 363-382
    هدف

    در این پژوهش به منظور سنجش کارایی و بهره وری شرکت های عضو صنعت سیمان بورس اوراق بهادار تهران، از رویکرد تحلیل پوششی داده های خاکستری و همچنین شاخص سنجش بهره وری مالم کوییست استفاده شده است.

    روش شناسی پژوهش:

    برای این منظور در گام اول، اقدام به شناسایی نسبت های مالی مناسب در خصوص سنجش کارایی نموده، سپس این نسبت ها را برای هر سال مالی در قالب اعداد خاکستری (بازه ای) محاسبه می نماییم. در گام بعدی این نسبت ها تحت عنوان متغیرهای تحقیق، به دودسته متغیرهای ورودی و متغیرهای خروجی تقسیم شده و درنهایت کارایی و بهره وری بازه ای شرکت های موردمطالعه، برای دو سال مالی 1397 و 1398 توسط مدل های CCR و BCC رویکرد تحلیل پوششی داده های خاکستری و همچنین شاخص مالم کوییست خاکستری و اجزای تشکیل دهنده آن، برآورد گردیده است.

    یافته ها:

    نتایج این پژوهش به ارایه یک چارچوب مناسب برای استفاده از اطلاعات غیرقطعی (خاکستری) برای جایگزینی اطلاعات قطعی نموده است و بدین ترتیب امکان برآورد نتایج واقعی تری را در خصوص عملکرد شرکت ها فراهم آورد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

    این مطالعه با فراهم آوردن چارچوبی برای مقایسه تغییرات بهره وری در طول زمان، از شاخص بهره وری مالم کوییست خاکستری استفاده کرده است. این شاخص، نسبت کارایی های اندازه گیری شده ی یک واحد تولیدی را، در دو دوره ی زمانی مختلف، اندازه گیری می کند.

    کلیدواژگان: نسبت های مالی، تحلیل پوششی داده های خاکستری، بهره وری، شاخص مالم کوئیست خاکستری، توابع فاصله ای
  • علیرضا رشیدی کمیجان*، احمد مسعودی فر صفحات 383-402
    هدف

    یکی از مسایل مهم در تامین تجهیزات و مدیریت قطعات یدکی صنایع نیروگاهی، ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان و تخصیص سفارش به آن ها است. هدف در این پژوهش، دستیابی به مدلی جامع برای رتبه‏بندی تامین کنندگان، طبقه‏بندی قطعات، ارزیابی تامین کنندگان و تخصیص بهینه سفارش ها است.

    روش شناسی پژوهش:

    بدین منظور در مرحله اول، شاخص های ارزیابی تامین کنندگان، مشخص شده و با اخذ نظرات خبرگان و به کارگیری تکنیک‏های تحلیل سلسله مراتبی گروهی اصلاح شده و حداقل مربعات، وزن شاخص‏های ارزیابی، محاسبه گردید. اولویت‏بندی و گروه‏بندی قطعات با الگوبرداری از ماتریس کرالجیک انجام شده و ضریب الویت هر قطعه مشخص شد. در مرحله دوم، با استفاده از تکنیک تاپسیس، رتبه هر تامین کننده در مورد تامین قطعات موردنظر مشخص شد و در مرحله سوم، طراحی یک مدل ریاضی برنامه‏ریزی عدد صحیح صفر و یک، مدنظر قرارگرفته و با تعیین تابع هدفی که ارزش خرید را ماکزیمم نموده و محدودیت‏هایی که ماهیت مسئله ازلحاظ صفر و یک بودن، محدودیت بودجه و سیاست‏های مدیریتی را تحت پوشش دهد، کامل گردید. برای حل مدل از نرم افزار GAMS استفاده شد.

    یافته ها:

    نتایج نشان می دهد تعیین گروه برای هر قطعه با توجه به دو بعد ریسک تامین و حیاتی بودن قطعه، ابزار مدیریتی مناسبی جهت مدیریت تامین تجهیزات فراهم می‏سازد و استفاده از مدل برنامه‏ریزی عدد صحیح صفر و یک، روش مناسبی برای مسایل تخصیص سفارش ها درزمینه قطعات یدکی می‏باشد و می‏تواند ساختار و اجزای تابع هدف و محدودیت‏ها با توجه به نوع سازمان، تغییر یابد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

    تکنیک تاپسیس به نحو مناسبی وزن شاخص‏های ارزیابی و نظرات خبرگان در مورد تامین کنندگان هر قطعه را ترکیب کرده و نتایج حاصل می‏تواند با اطمینان در طراحی مدل ریاضی، استفاده شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی تامین کننده، قطعات یدکی، برنامه ریزی صفر و یک، تاپسیس، تحلیل سلسله مراتبی گروهی
  • معصومه زاهدی*، محمد خلیل زاده، حسن جوانشیر صفحات 403-421
    هدف

    این تحقیق باهدف طراحی یک سیستم خبره فازی نوین برای مدیریت ریسک سبد پروژه در پروژه های در دست اجرای یک هلدینگ همراه اول انجام شده است.

    روش شناسی پژوهش:

    برای این کار؛ برای شناسایی ریسک ها از روش دیمیتل توسعه داده شده در اکسل، برای ارزیابی و تعیین مهم ترین ریسک ها از روش های FMEA فازی در اکسل و روش AHP در نرم افزار اکسپرت چوییس؛ و برای انتخاب پاسخ ریسک بهینه از یک مدل ریاضی پیشنهادی و حل آن در نرم افزار گمز استفاده شده است.

    یافته ها:

    یافته های تحقیق نشان داد 23 ریسک در پروژه های موردمطالعه وجود دارد که 8 تای آن ها از اهمیت و تاثیرگذاری بالا برخوردار بوده اند. همچنین اولویت بندی ریسک ها و تعیین سطح تاثیرگذاری آن ها با استفاده از روش تلفیقی AHP-FMEA انجام شد. مدل ریاضی پیشنهادی پس از کدنویسی و اجرا در نرم افزار گمز نیز توانست استراتژی های بهینه پاسخ به ریسک های مهم را انتخاب نماید.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

    سیستم خبره فازی نوین پیشنهادی نیز از قابلیت و کارایی لازم برای مدیریت ریسک سبد پروژه و انتخاب استراتژی های بهینه پاسخ به ریسک در هلدینگ موردمطالعه، برخوردار است.

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، سبد پروژه، سیستم خبره فازی، مدل ریاضی چندهدفه، روش دیمتل توسعه داده شده، روش AHP، روش FEMA
  • حبیبه کریمی*، خاطره باقرزاده اصل، سمیرا ترابی صفحات 422-449
    هدف

    مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی که هدف این مطالعه است، به عنوان اصلی ترین روش نجات سواحل از آشفتگی های زیست محیطی شناخته شده و کشورهای بسیاری در جهان از طریق تهیه برنامه این مدیریت، در جستجوی توازن بخشیدن نیاز انسان به خدمات منطقه ساحلی با توان ها و آستانه های طبیعی این مناطق هستند. هدف اصلی این مقاله، شناخت وضعیت موجود آلودگی در مناطق مختلف ساحلی استان مازندران و پهنه بندی مناطق ازنظر آلودگی های زیست محیطی می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

    در این مقاله، ما ابتدا به چارچوب مفهومی مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی پرداخته و نمونه های موفق اجرای آن در کشورهای مختلف را مطالعه و از جنبه های مختلف مقایسه می کنیم. سپس در راستای اجرای این طرح در سواحل غرب استان مازندران، به بخش مطالعات مربوط به آلودگی های محیط زیست می پردازیم.

    یافته‎ها:

    یافته های مقاله نشان می دهد که در مدیریت سواحل، باید همه فرایندهای فیزیکی، بوم شناختی، اجتماعی و اقتصادی را که در سواحل و دریا تاثیر متقابل دارند، شناسایی و میان کاربران مختلف در سطوح محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی هماهنگی ایجاد کند. همچنین اجرای موفقیت آمیز مدیریت یکپارچه سواحل، نیازمند توجه بیشتر به شرایط اجتماعی و اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

    در این مقاله مشخصات سواحل غرب استان مازندران را با تکیه بر اکوسیستم های مهم مطالعه کرده و پارامترهایی چون آلاینده های صنعتی، جنس خاک، پوشش گیاهی (دریا و خشکی)، حیات وحش، زمین شناسی، مباحث دریایی (نوسان آب، خصوصیات موج و...) و مباحث مرتبط به آن را مورد تجزیه وتحلیل قرار می دهیم. سرانجام در جهت امکان پیاده سازی الگوی مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی در سواحل غرب استان مازندران، ازنقطه نظر آلودگی های زیست محیطی، به تحقیق بر روی میزان توزیع آلاینده های صنعتی در کاربری اراضی سواحل این محدوده تا شعاع سه کیلومتری دریای خزر می پردازیم.

    کلیدواژگان: مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، آلودگی های صنعتی، سواحل، پوشش گیاهی، حیات وحش، زمین شناسی
|
  • Alireza Salamatbakhsh, Reza Tavakkoli-Moghaddam *, Ali Pahlevani Pages 310-319
    Purpose

    In the real world, because of decreasing the related cost, the vehicles should return to the depot after serving the last customer’s location. This paper investigates the problem of the increasing service time by using the stochastic time for each tour such that the total traveling time of the vehicles is limited to a specific limit based on a defined probability.

    Methodology

    It is proven that classic models in vehicle routing problems (VRPs) belong to the class of NP-hard ones; thus, due to its complexity using exact methods in large-scale problems, a meta-heuristic based differential evolution (DE) algorithm.

    Findings

    The obtained results indicate the efficiency of the proposed DE algorithm.

    Originality/Value:

    The total travel time is limited to a definite probability percent, and also other constraints (e.g., capacity and time distribution restrictions) are considered while the total cost of the transportation is minimized.

    Keywords: vehicle routing problem, Differential evolution algorithm, Uncertainty
  • Kiarash Fartash, Mostafa Mohseni Kiasari * Pages 320-346
    Purpose

    The main objective of this paper is to rank the executive actions of the technology roadmaps with emphasis on resources and technology acquisition.

    Methodology

    In order to achieve this goal, firstly, literature on the role of technology, including approaches, frameworks of roadmap drawing, technology uses, and a number of technology maps that are mostly up-to-date, were reviewed. In the next step, to rank the executive actions, two technology roadmaps published by the International Energy Agency were selected. These two roadmaps are produced in 2011, with the horizon of 2050. These two roadmaps were studied and the infrastructure needed to achieve their goals was extracted. Eventually, the battery was selected as the main challenge in the resource layer and technology acquisition for ranking.

    Findings

    By this way, five batteries from the family of ion-lithium batteries (with six technical characteristics) were ranked by TOPSIS and PROMETHEE and for the sake of clarity, the six common electric cars on the world market have been compared and ranked.

    Originality/Value:

    The results of this research can be used to increase global competitiveness, used by domestic car manufacturers, as well as a guideline to determine the priorities of the executive actions need to be undertaken by Iranian firms.

    Keywords: technology planning, Executive Activities Ranking, Technology Roadmap
  • Raman Rezaei * Pages 347-362
    Purpose

    The aim of this study was to develop and select a strategy for interacting with stakeholders during the project life cycle in oil projects using SWOT matrix in Excel, fuzzy tops method and a proposed mathematical model in Pars Oil and Gas Company.

    Methodology

    For this purpose, 9 strengths, 8 weaknesses, 7 threats and 8 opportunities were presented by Swat Processing Matrix and then 15 proposed strategies using the views of a sample of 23 people available from experts in the studied projects. Then, the ranking of strategies was performed by fuzzy topsis method in Excel, and in the last step, the proposed mathematical model was solved in Gamz software and the strategy of interaction with stakeholders was determined.

    Findings

    Findings showed that the numerical value of internal factors was 0.124 and the numerical value of external factors was 0.003. Therefore, the strategic position of the company was in the first area and it is necessary to put aggressive strategies on the agenda of this company. Also, the ranking of strategies was done using fuzzy topsis method and the findings of solving the mathematical model to select the optimal strategy of interaction with stakeholders showed that the results of the mathematical model are different from the result of multi-criteria decision making and each strategy can relate to several conflicts Improve stakeholders.

    Originality/Value:

    This article adds scientific value by providing a way to identify, prioritize and determine appropriate strategies for interacting with stakeholders.

    Keywords: Select Strategy, Stakeholder Interaction, SWOT, F-TOPSIS method, Pars Oil, Gas Company
  • Farjam Kayedppour, Shadi Sayadmanesh *, Yasamin Salmani, Zahra Sadeghi Pages 363-382
    Purpose

    In this study, in order to measure the efficiency and productivity of companies in the cement industry of the Tehran Stock Exchange, the gray data envelopment analysis approach and the Malmquist productivity index have been used.

    Methodology

     For this purpose, in the first step, we identify the appropriate financial ratios for measuring efficiency, then we calculate these ratios for each financial year in the form of gray numbers (intervals). In the next step, these ratios are divided into two groups of input variables and output variables under the title of research variables. Finally, the efficiency and productivity of the studied companies for the two fiscal years 2018 and 2019 by CCR and BCC models. Its components have been estimated.

    Findings

    The results of this study provide a suitable framework for using uncertain information (gray) to replace definite information and thus allow more realistic results to be estimated about the performance of companies.

    Originality/Value:

    This study uses the Malmquist Gray Productivity Index to provide a framework for comparing productivity changes over time. This index measures the ratio of the measured efficiencies of a production unit in two different time periods.

    Keywords: Financial Ratios, Gray data envelopment analysis, Productivity, Gray Malmquist index, Distance Functions
  • Alireza Rashidi Komijan *, Ahmad Masoudifar Pages 383-402
    Purpose

    One of the most important issues in supplying equipment and managing spare parts for power plant industries is evaluating and selecting suppliers and assigning orders to them. The aim of this study is to achieve a comprehensive model for ranking the suppliers, classification the parts, evaluation of suppliers and optimal allocation of orders.

    Methodology

    For this purpose, in the first stage, the indicators of supplier's evaluation were determined and weight of evaluation indicators calculated by taking opinions of experts and using Group AHP and Minimum squares techniques. Prioritization and grouping of parts were done by sampling the Kraljic matrix and the priority factor of each part was determined. In the second stage, by using the Topsis technique, the rank of each supplier in terms of supplying the potential parts was determined. In the third stage, the design of a mathematical model of planning the correct number zero-one was considered. The function of the target is to maximize the value of the purchase, and include the restrictions of zero-one planning, limited budget, and management policies. GAMS software was used to solve the model.

    Findings

    The results show that determining the group for each part, considering the two dimensions of supply risk and the vitality of the part, provides a suitable management tool for equipment supply management and using the zero and one integer planning model, a suitable method for order allocation problems. It is in the field of spare parts and the structure and components of the objective function and constraints can be changed according to the type of organization.

    Originality/Value:

    The TOPSIS technique properly combines the weight of evaluation indicators and expert opinions about the suppliers of each component, and the results can be used with confidence in the design of the mathematical model.

    Keywords: Supplier evaluation, Spare parts, Binary programming, TOPSIS, Group AHP
  • Masoumeh Zahedi *, Mohamad Khalilzadeh, Hasan Javanshir Pages 403-421
    Purpose

    The aim of this study was to design a new fuzzy expert system for project portfolio risk management in ongoing projects of a first mobile holding.

    Methodology

    To do this; To identify the risks from the Dematel method developed in Excel, to evaluate and determine the most important risks from the fuzzy FMEA methods in Excel and the AHP method in Expert Choice software; And to select the optimal risk response, a proposed mathematical model is used and solved in Gamz software.

    Findings

    The research findings showed that there are 23 risks in the studied projects, 8 of which were of high importance and impact. Also, risk prioritization and determination of their impact level was performed using the integrated AHP-FMEA method. Findings obtained from solving and implementing the mathematical model in Gamz software also showed that the proposed model of efficiency and capability for selecting optimal risk response strategies is established.

    Originality/Value:

    The general findings indicate that the proposed new fuzzy expert system also has the necessary capability and efficiency to manage the portfolio risk in the study holding.

    Keywords: Risk Management, Project portfolio, fuzzy expert system, Multi-Objective Mathematical Model, Developed dematel method, AHP method, FEMA Method
  • Habibeh Karimi *, Khatereh Bagherzadeh Asl, Samira Torabi Pages 422-449
    Purpose

    The integrated coastal zone management (ICZM) was considered the main way of solving environmental problems. In addition, there are many countries in the world that attempt in providing the human needs to coastal region services in order to the natural border of these zones. The main purpose of this paper is to identify the current situation of pollution in different coastal areas of Mazandaran province and the zoning of areas in terms of environmental pollution.

    Methodology

    In this paper, we first deal with the conceptual framework of ICZM and study the successful examples of its implementation in different countries and compare them from different aspects. Then, in order to implement this project on the west coast of Mazandaran province, we will pay attention to the studies related to environmental pollution.

    Findings

    Findings show that in coastal management, all physical, ecological, social, and economic processes that interact on the coast and the sea should be identified and a certain coordinate between different users at local, national, regional, and international levels must be created. Furthermore, the successful implementation of ICZM requires more attention to the social and economic conditions of the Caspian littoral states.

    Originality/Value:

    In this article, we study the characteristics of the west coast of Mazandaran province based on important ecosystems and parameters such as industrial pollutants, soil type, vegetation (sea and land), wildlife, geology, marine topics (water fluctuations, wave characteristics, etc.) And we analyze the related issues. Finally, in order to implement the ICZM in the west coast of Mazandaran province, from the point of view of environmental pollution, we investigate the distribution of industrial pollutants in the use of coastal lands up to a radius of three kilometers in the Caspian Sea.

    Keywords: ICZM, Industrial pollutants, coasts, Planets, wild life, Geology