فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال هجدهم شماره 11 (پیاپی 136، بهمن 1399)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال هجدهم شماره 11 (پیاپی 136، بهمن 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ثریا احمدفخرالدین، شیوا صالحی*، مهراندخت نکاوند صفحات 832-839
    پیش زمینه و هدف

    یکی از مسایل با اهمیت نظام مراقبت سلامت رعایت شاخص های ایمنی بیمار به ویژه در بخش های ویژه می باشد، در این راستا ارزیابی سنجش ایمنی بیمار در بخش های مراقبت ویژه به عنوان یک دغدغه همواره دارای اهمیت می باشد.

    هدف

    هدف این پژوهش بررسی ارزیابی شاخص های سنجش ایمنی بیمار در بخش های ویژه بیمارستان های خصوصی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1398 بود.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی - مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران در شیفت صبح و عصر و شب در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های خصوصی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بودند. 230 نفر از پرستاران به روش سرشماری موردبررسی قرار گرفتند، برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه استاندارد شاخص های ایمنی بیمار استفاده شد. داده های تحقیق پس از جمع آوری با استفاده از آزمون های آماری تحلیل U من ویتنی در نرم افزار آماری 19 SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین شاخص ارایه مراقبت های پرستاری ازجمله اقدامات دارویی، مراقبت های اولیه پرستاری، شناسایی هویت بیمار، سقوط بیمار، آموزش پرستار به بیمار، روش های تشخیصی - درمانی، کنترل عفونت، تزریق خون ایمن در بخش های ویژه بیمارستان های خصوصی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز وجود دارد.

    نتیجه گیری

    شاخص های سنجش ایمنی بیمار در بخش های ویژه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مقایسه با بیمارستان های خصوصی بهتر رعایت می شود.

    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، بخش های ویژه، بیمارستان های خصوصی، بیمارستان های آموزشی
  • آرام فیضی، امین سهیلی* صفحات 840-847

    عملکرد مبتنی بر شواهد، به عنوان پارادایمی جدید در ارایه مراقبت سلامت و آموزش علوم پزشکی، به یکی از شایستگی های محوری صاحبان حرف سلامت در سده جدید بدل شده است و امروزه این امکان را فراهم ساخته که صاحبان حرف سلامت در مراقبت روزمره بیماران به راحتی قادر به بازیابی، ارزیابی نقادانه و کاربرد شواهد حاصل از پژوهش های کمی اولیه و ثانویه باشند. حال آنکه علی رغم گسترش روزافزون پژوهش های کیفی در حوزه مراقبت سلامت و اهمیت کاربرد شواهد حاصل از مطالعات کیفی در تصمیم گیری ها و فعالیت های بالینی، در عملکرد مبتنی بر شواهد به بازیابی، ارزیابی نقادانه و کاربرد شواهد کیفی توجه کافی و لازم مبذول نشده است. سرمقاله حاضر به طور خلاصه به معرفی چارچوب اسپایدر به عنوان جایگزینی برای چارچوب پیکو در فرایند بازیابی نظام مند شواهد کیفی پرداخته است.

    کلیدواژگان: عملکرد مبتنی بر شواهد، پژوهش کیفی، نمایه سازی و چکیده نویسی، ذخیره و بازیابی اطلاعات
  • مهسا منصور، معصومه همتی مسلک پاک، ناصر پریزاد* صفحات 848-858
    پیش زمینه و هدف

    عدم مدیریت مناسب بیماری دیابت می تواند عوارض جدی در این بیماران داشته باشد. تبعیت از درمان می تواند نقش چشمگیری در پیشگیری از عوارض این بیماری داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش خانواده محور بر تبعیت از درمان در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک انجام شد.

    مواد و روش کار

    این کارآزمایی بالینی در سال 1398 در انجمن دیابت ارومیه انجام شده است. در این مطالعه 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع یک با نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و با تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله تقسیم بندی شدند. ابزار جمع آوری داده ها در این مطالعه شامل پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه تبعیت از درمان مدانلو بود. بیماران در گروه کنترل فقط آموزش های روتین انجمن دیابت ارومیه را دریافت کردند. بیماران در گروه مداخله، علاوه بر آموزش های روتین انجمن دیابت، 4 جلسه آموزش توانمند سازی خانواده محور دریافت کردند. پس از جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS(نسخه 20) و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون کای دو و تی مستقل و تی زوج) انجام شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمرات تبعیت از درمان بین دو گروه بعد از آموزش خانواده محور تفاوت معناداری داشت. میانگین نمره تبعیت از درمان در گروه مداخله بر خلاف گروه کنترل بعد از آموزش خانواده محور افزایش چشمگیری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    آموزش خانواده محور می تواند بر تبعیت از درمان تاثیر مثبتی داشته باشد. در نتیجه با آموزش و توانمندسازی بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و خانواده های آن ها می توان گام بزرگی در پیش گیری از عوارض و کاهش هزینه این بیماران برداشته و باعث ارتقاء کیفیت زندگی در این بیماران شد.

    کلیدواژگان: آموزش خانواده محور، پرستار، تبعیت از درمان، دیابت نوع یک
  • لیلا محمدنهال، اباسط میرزایی*، محمدجواد خزلی صفحات 859-872
    پیش زمینه و هدف

    ایران یکی از کشورهایی است که تحت تاثیر زیاد بحران سلامت ناشی از همه گیری بیماری نوظهور کووید 19 قرار گرفته است. همه گیری این بیماری فشار زیادی ازنظر جسمی و عاطفی بر پرستاران وارد کرده است که می تواند کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران را مختل کند. لذا این تحقیق باهدف بررسی تاثیر مراقبت از بیماران کووید 19 بر بهره وری و فرسودگی شغلی پرستاران انجام گرفت.

     مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1399 در بیمارستان فرهیختگان تهران انجام شد. 120 نفر از پرستاران با حداقل شش ماه سابقه کار، عدم استفاده از داروی روان گردان در یکسال گذشته و نداشتن پست مدیریتی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جمع آوری داده های آماری از طریق پرسشنامه فرسودگی شغلی Maslach و پرسشنامه بهره وری نیروی انسانی Hersey و Goldsmith انجام و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون همبستگی پیرسون، t مستقل و با کمک SPSS نسخه 22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    بهره وری پرستاران مراقبت کننده از بیماران کووید 19 با (7/9 ± 11/61) از بهره وری سایر پرستاران با (11 7 /79) کمتر و فرسودگی شغلی در پرستاران مراقبت کننده از بیماران کووید 19 با (13 ±/07/66) از فرسودگی شغلی سایر پرستاران با (07/11± 7/45) بیشتر بود. آزمون t مستقل تفاوت معناداری در فرسودگی شغلی و بهره وری پرستاران در شرایط مراقبت از بیماران کووید 19 با (001/0>(P نشان داد. بین فرسودگی شغلی و بهره وری کارکنان (58/0-=r) و (001/0>P) رابطه معکوس و معنی دار وجود داشت.

     نتیجه گیری

    مراقبت از بیماران کووید 19 موجب کاهش بهره وری و افزایش فرسودگی شغلی پرستاران می شود. لازم است مدیران تدابیر حمایتی، تشویقی و آموزشی جهت افزایش بهره وری و کاهش فرسودگی پرستاران در بحران سلامت، اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: بیماری کووید 19، بهره وری، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • سهیلا ربیعی پور، سیران خضری * صفحات 873-882
    پیش‌ زمینه و هدف

     دیسترس قاعدگی و اختلال در الگوهای قاعدگی از ابعاد اختلالات قاعدگی می‌باشند که دارای تاثیر قابل‌توجهی در زندگی زنان می‌باشند. هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین دیسترس قاعدگی و ابعاد آن با الگوهای قاعدگی در دختران دانشجو شهرستان سردشت در سال 1398 بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی– تحلیلی از نوع مقطعی بود. شرکت‌کنندگان در مطالعه 393 نفر دانشجوی دختر دانشگاه‌های شهرستان سردشت بودند که به‌صورت تمام شماری وارد مطالعه شدند. بعد از اخذ رضایت آگاهانه شرکت‌کنندگان، چک‌لیست مشخصات دموگرافیک و قاعدگی و پرسشنامه دیسترس قاعدگی (MDQ) را تکمیل نمودند. داده‌های حاصل، با استفاده از آمار توصیفی و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن با نرم‌افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت (05/0=p).

    یافته ها

     میانگین سنی شرکت‌کنندگان 08/4±23 سال بود. 5/75 درصد شرکت‌کنندگان دارای طول مدت قاعدگی نرمال، 5/73 درصد حجم خون قاعدگی نرمال و نیز 4/89 درصد فاصله بین دو سیکل قاعدگی نرمال داشتند. در بررسی نمره دیسترس قاعدگی مشخص گردید که اکثریت شرکت‌کنندگان (6/50 درصد) دیسترس خفیف داشتند. نمره دیسترس قاعدگی مربوط به بعد احتباس آب (78/2±98/2) و نمره مربوط به بعد درد (66/4±75/9) بود. در بررسی تاثیر الگوهای قاعدگی بر دیسترس، بین طول مدت خونریزی قاعدگی با دیسترس قاعدگی و فاصله بین دو سیکل قاعدگی با دیسترس قاعدگی، ارتباط معناداری مشاهده نشد (05/0<p). بین حجم خون قاعدگی و دیسترس قاعدگی ارتباط معنادار بود (05/0>p). بین بعد درد، تغییرات رفتاری و واکنش‌های اتونومیک با حجم خون قاعدگی رابطه‌ی معناداری مشاهده شد (05/0>p)، اما بین بعد تمرکز، احساسات منفی، احتباس آب، برانگیختگی و کنترل با حجم خون قاعدگی معنادار نبود (05/0<p).

    نتیجه‌گیری:

     نتایج مطالعه نشان داد که دیسترس قاعدگی با حجم خون قاعدگی ارتباط دارد. به‌گونه‌ای که افزایش حجم خون قاعدگی با افزایش دیسترس و ابعاد آن به‌جز بعد احتباس آب و برانگیختگی، همراه می‌باشد. درنتیجه مداخلات لازم باید در جهت درمان حجم بالای خون قاعدگی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: الگوهای قاعدگی، دیسترس قاعدگی، سندرم پیش از قاعدگی
  • شاهرخ محمدی، امید مرادی*، عبدالله شفیع آبادی، حمزه احمدیان صفحات 883-893
    پیش زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی زوج درمانی ساختاری و زوج درمانی به شیوه ی تصمیم گیری مجدد بر کاهش دل زدگی زناشویی زوجین نابارور شهرستان سنندج بود.

    مواد و روش کار

    برای اجرای این هدف از روش تحقیق نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش زوجین نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری بیمارستان بعثت شهر سنندج در سال 1397 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه 12 نفری جایگزین شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه دل زدگی زناشویی استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل کوواریانس یک متغیری و نرم افزار spss- 22 تجزیه وتحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که زوج درمانی ساختاری و زوج درمانی به شیوه ی تصمیم گیری مجدد نسبت به گروه کنترل اثر معناداری بر کاهش دل زدگی زناشویی زوجین نابارور دارد. (p≤0/001)

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از اهمیت توجه به مداخلات زوج درمانی ساختاری و زوج درمانی به شیوه تصمیم گیری مجدد بر کاهش دل زدگی زناشویی زوجین بود.

    کلیدواژگان: خانواده درمانی ساختاری، تصمیم گیری مجدد، دل زدگی زناشویی، زوجین نابارور
  • زهرا پورمجیدی، بهناز ترکان*، پرویز آقایی برزآباد صفحات 894-903
    پیش‌ زمینه و هدف

    پرستاری یکی از مشاغل پراسترس هست که به دلیل ماهیت کار شبانه‌روزی، ممکن است با پیامدهای منفی بارداری در زنان پرستار رابطه داشته باشد. با توجه به این‌که فشار کار پرستاری در بخش‌های مختلف متفاوت است، این پژوهش باهدف مقایسه پیامدهای بارداری در پرستاران بخش‌های عمومی و ویژه در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    این یک مطالعه توصیفی – تحلیلی است که به‌صورت گذشته‌نگر انجام شد، که جمعیت موردمطالعه آن تمام پرستاران شاغل در بخش‌های عمومی و بخش‌های ویژه بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در سال 1399 انتخاب شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌ای محقق ساخته مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بارداری و ویژگی‌های شغلی بود. پرسشنامه‌ها توسط 110 پرستار شاغل در بخش های عمومی و 65 پرستار شاغل در بخش های ویژه در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تکمیل گردید. آنالیز داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار spss نسخه 22 و با آزمون های آماری کای دو و تست دقیق فیشر و محاسبه ی نسبت شانس انجام شد.

    یافته‌ها

    نتایج به‌دست‌آمده نشان داد میزان لکه بینی و محدودیت رشد داخل رحمی در پرستاران شاغل بخش های ویژه بیشتر از پرستاران بخش های عمومی می باشد. بین متغیرهای دموگرافیک در دو گروه موردمطالعه تفاوتی مشاهده نشد. اما طبق نتیجه ی آزمون دقیق فیشر تفاوت معناداری بین دو گروه پرستاران ازنظر نوع نوبت، تعداد پرستاران با نوبت درگردش، میزان فعالیت بدنی در محیط کار، وجود استراحت بین ساعات کاری در بخش های ویژه نسبت به بخش های عمومی مشاهده شد (0/05<p).

    بحث و نتیجه‌گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که پرستاران باردار شاغل در بخش‌های ویژه ممکن است بیشتر از پرستاران شاغل در بخش‌های عمومی برخی از پیامدهای منفی به اداری را تجربه کنند. این اختلاف ممکن است منشا اضطراب و استرسی است که این پرستاران متحمل می‌شوند. پیشنهاد می‌گردد پرستاران در طی دوران بارداری، در بخش‌های عمومی به کار گمارد‌ه شوند.

    کلیدواژگان: پیامدهای بارداری، پرستار، بخش های ویژه، بخش های عمومی
  • شعله پاشایی، یاسر مرادی، حسین جعفری زاده، علیرضا رحمانی* صفحات 904-912
    پیش زمینه و هدف

    تعبیه ضربان ساز دایم و واردکردن یک جسم خارجی به داخل قلب به عنوان یک حادثه ای مهم در زندگی بیمار، علاوه بر ایجاد تغییراتی در تصویر ذهنی و اختلال در سازگاری روانی، اجتماعی و کیفیت زندگی بیماران می تواند موجب ایجاد نگرانی در خانواده آن ها به علت کمبود اطلاعات در ارتباط با بیماری، عدم شناخت نیازهای بیمار و ناآگاهی از نحوه مراقبت بیمار شود و کارایی آنان را در ارایه مراقبت موثر به بیماران تحت تاثیر قرار دهد. این امر به عنوان یک سیکل معیوب می تواند به اختلال در کیفیت زندگی این بیماران منجر شود. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر حمایت آموزشی خانواده محور بر کیفیت زندگی بیماران دارای پیس میکر قلبی دایمی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی سیدالشهدا ارومیه در سال 99-1398 انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، 80 نفر از بیماران دارای پیس میکر قلبی دایمی در دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. مداخله، شامل اجرای مداخله آموزشی- حمایتی خانواده محور در طی دو گام اصلی بود. گروه کنترل تنها آموزش های روتین را دریافت نمودند. داده ها با استفاده فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه کیفیت زندگی اختصاصی بیماران قلبی مک نیو جمع آوری و توسط نرم افزار spss نسخه 16 بررسی شد. آزمون های آماری کای دو، تی تست و آنالیز واریانس اندازه گیری های مکرر با سطح معناداری 05/0 جهت تجزیه وتحلیل داده ها مورداستفاده قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر تفاوت آماری معناداری را در تغییرات میانگین نمره نهایی کیفیت زندگی و ابعاد آن (عملکرد فیزیکی، عاطفی و اجتماعی) طی پنج بار اندازه گیری، بین دو گروه مداخله و کنترل نشان داد (0001≥P). در بررسی میانگین نمرات بین دو گروه مشخص گردید، افزایش میانگین نمرات کیفیت زندگی و ابعاد آن در گروه مداخله در بازه های زمانی اندازه گیری شده منجر به معناداری این تغییرات در بین دو گروه مداخله و کنترل گشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از این مطالعه نتایج نشان داد اجرای حمایت آموزشی خانواده محور در بهبود کیفیت زندگی این بیماران موثر بوده است.

    کلیدواژگان: حمایت آموزشی، خانواده محور، پیس میکر قلبی دائمی، کیفیت زندگی
|
  • Soraya Ahmad Fkhrodin, Shiva Salehi*, Merandokht Nekavand Pages 832-839
    Background & Aims

    One of the most important issues in the health care system is the observance of patient safety indicators, especially in special sections.  In this regard, the evaluation of patient safety assessment in intensive care wards is an important issue. This study aimed to evaluate the patient safety assessment indicators in the intensive care wards of private hospitals and educational hospitals of Ahvaz University of Medical Sciences in 2019.

    Materials & Methods

    The present study was descriptive-comparative. The statistical population included all nurses in the morning, evening and night shifts in the intensive care units of private hospitals and educational hospitals of Ahvaz University of Medical Sciences. 230 nurses were examined by targeted census. To collect research data, the standard questionnaire of patient safety indicators was used. After collecting data, the research data were analyzed using statistical tests of Mann-Whitneychr('39')s U-analysis in SPSS software.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the mean index of drug measures, nursing care, patient injury during care, patient identification, patient decline, patient-to-patient training, diagnostic-therapeutic methods, infection control, and blood transfusion. in the intensive care wards of private hospitals and educational hospitals of Ahvaz University of Medical Sciences.

    Conclusion

    Patient safety assessment indicators in the intensive care wards of educational hospitals of Ahvaz University of Medical Sciences are better observed compared to private hospitals.

    Keywords: Patient Safety, Special Departments, Private Hospitals, Educational Hospitals
  • Aram Feizi, Amin Soheili* Pages 840-847

    Evidence-based practice, as a new paradigm for healthcare practice and medical education, has become a core competence for the new century healthcare professionals and thereby, it is now possible for healthcare professionals to easily retrieve, critically appraise, and apply evidence from primary and secondary quantitative research. However, despite the increasing growth of qualitative research in the field of healthcare and the importance of the use of evidence from qualitative research in clinical decision-making and practice, the retrieval, appraisal, and application of qualitative evidence have been neglected in the principles of evidence-based practice. This editorial briefly introduces the SPIDER (Sample, Phenomenon of Interest, Design, Evaluation, Research type) framework as an alternative to the PICO (Population/Problem, Intervention/Exposure, Comparison/Control, Outcome) framework for systematic retrieval of qualitative evidence.

    Keywords: Evidence-Based Practice, Qualitative Research, Abstracting, Indexing, Information Storage, Retrieval
  • Mahsa Mansour, Masumeh Hemmati Maslakpak, Naser Parizad* Pages 848-858
    Background & Aims

    Diabetes mellitus is one of the most common metabolic disorders worldwide, and a lack of proper management can result in serious consequences for patients. Adherence to treatment can have a significant effect in preventing the consequences. This study was carried out to determine the effect of family-centered education on treatment adherence in patients with type 1 diabetes mellitus (T1DM).

    Materials & Methods

    This randomized controlled trial was conducted in Urmia Diabetes Association in 2019. Sixty patients with T1DM were selected using convenience sampling and were randomly allocated into intervention (n=30) and control (n=30) groups. Demographic Questionnaire and Modanloo Adherence to Treatment Questionnaire (MATQ) were used to collect data. The patients in the control group only received the routine educations of the Urmia Diabetes Association. However, the patients in the intervention group received these routine educations along with 12 family-centered educational sessions. Data were analyzed with SPSS software ver. 20, using descriptive and inferential statistics.

    Results

    There was a significant difference between the mean score for treatment adherence of the two groups after the intervention (p<0.001). The mean score of treatment adherence significantly increased in the intervention group after family-centered education.

    Conclusion

    Family-centered education can positively affect adherence to treatment in patients. Hence, educating and empowering patients with T1DM and their families can significantly reduce the negative consequences of disease and medical costs, and it also improves their quality of life.

    Keywords: Family-centered education, nurse, adherence to treatment, type 1 diabetes
  • Leila Mohammadnahal, Abasat Mirzaei*, Mohammad Javad Khezeli Pages 859-872
    Background & Objectives

    Iran has been one of the countries hardest hit by the health crisis caused by the COVID-19 pandemic. The pandemic of this disease has put considerable physical and emotional on frontline healthcare workers that can impair the quality of services provided to patients. Therefore, this study aimed to investigate the effect of caring for COVID 19 patients on productivity and burnout of nurses.

    Materials & Methods

    The present study is a descriptive-analytical cross-sectional study that was conducted in 1399 in Farhikhtegan Hospital in Tehran. 120 nurses with at least six months of experience, no use of psychotropic drugs in the past year and no managerial position were selected by available sampling method. Data was collected using the Maslach Burnout Questionnaire and Hersey and Goldsmith Human Resources Productivity Questionnaire and they were analyzed using descriptive statistics, one-way analysis of variance, Pearson correlation test, and independent t-test and SPSS version 22.

    Results

    productivity in nurses caring for COVID 19 patients (61.11± 9.7) was less than productivity of other nurses (79.7± 7.7) and Job burnout in nurses caring for COVID 19 patients (66.07± 13.13) was more than Job burnout of other nurses (45.7± 11.07). There was meaningful difference in nurseschr('39') productivity in caring conditions for COVID19 patients. There was meaningful inverse relationship between burnout and employee productivity (r = -0.58) and (P < 0.001).

    Conclusion

    Caring for COVID 19 patients reduces the productivity and increases the burnout of nurses. Managers need to adopt the supportive, encouragement, and training interventions to increase the productivity and job burnout of nurses in health crisis.

    Keywords: COVID-19 disease, Burnout, Productivity, Nurses
  • Soheila Rabiepour, Seyran Khezri* Pages 873-882
    Background and Aim

     Menstrual distress and menstrual irregularities are dimensions of menstrual disorders that have a significant impact on women's life. The aim of this study was to investigate the relationship between menstrual distress and its dimensions with menstrual patterns in female students in Sardasht, 2019.

    Materials and Methods

     The present study was a descriptive-analytical cross-sectional study. Participants were 393 female students of Sardasht universities, who were enrolled in the study. After obtaining informed consent, participants completed a checklist for demographic and menstrual characteristics and a menstrual distress questionnaire (MDQ). Data were analyzed using descriptive statistics, ANOVA and t-test with SPSS software (version 16). (P=0/05)

    Results

     The mean age of participants was 23 ± 4.08 years. 75.5% of participants had normal menstrual duration, 73.5% had normal menstrual blood volume, and 89.4% had.normal interval between two menstrual cycles. Examination of menstrual distress score showed that the majority of participants (50.6%) had mild menstrual distress. Menstrual distress score was related to water retention dimension (2.98 ± 2.78) and pain score was related to pain dimension (9.75± 4.66). There was no significant relationship between the duration of menstrual bleeding and menstrual distress and the interval between two menstrual cycles with menstrual distress (p>0.05). There was a significant relationship between menstrual blood volume and menstrual distress (p <0.05). There was a significant relationship between pain, behavioral changes and autonomic reactions with menstrual blood volume (p <0.05), but there was no significant relationship between concentration, negative emotions, water retention, arousal and control with menstrual blood volume (p>0.05).

    Conclusion

     This study demonstrated that menstrual distress was associated with menstrual blood volume. Increased menstrual blood volume is associated with increased distress and its dimensions, except of water retention and arousal. Therefore, necessary interventions should be taken to treat high menstrual blood volume.

    Keywords: Menstrual patterns, menstrual distress, premenstrual syndrome
  • Sharokh Mohamadi, Omod Moradi*, Abdollah Shafieabadi, Hamze Ahmadian Pages 883-893
    Background and Aim

    The aim of this study was to compare the effectiveness of structural couple therapy and couple therapy by re-decision method on reducing marital boredom of infertile couples in Sanandaj.

    Materials & Methods

    To implement this goal, pre-test and post-test research methods were used using two experimental groups and a control group. The statistical population of this study was infertile couples referring to the infertility center of Besat Hospital in Sanandaj in 2018 who were selected using available sampling method and randomly placed in three groups of 12 people. Marital boredom questionnaire was used to collect data. Data were analyzed using one-variable analysis of covariance and SPSS-22 software.

    Results

    The results showed that structural couple therapy and couple therapy by decision-making method compared to the control group had a significant effect on reducing marital boredom of infertile couples (p≤0.001).

    Conclusion

    The results showed the importance of paying attention to structural couple therapy interventions and couple therapy through re-decision-making in reducing marital boredom of infertile couples.

    Keywords: Structural Family Therapy, Decision Making, Marital Boredom, Infertile Couples
  • Zahra Pourmajidi, Behnaz Torkan*, Parviz Aghaie Borzabad Pages 894-903
    Background & Aim

    Nursing is one of the stressful jobs that may be related to the negative consequences of pregnancy for female nurses due to the nature of day and night work. Considering the differences between workload in different wards, this study was conducted to compare the pregnancy outcomes in nurses working in general and special wards in hospitals affiliated to Yasouj University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This descriptive-analytical study was conducted retrospectively at hospitals affiliated to Yasouj University of Medical Sciences in 2020. The study population consisted of all nurses working in general wards and special wards. A researcher-made questionnaire was developed and it had three sections: demographic information, pregnancy information, and job characteristics. Questionnaires were completed by 110 nurses working in general wards and 65 nurses working in special wards. Data analysis was performed using SPSS software version 22 with the chi-square test, Fisher's exact test, and odds ratio calculation.

    Results

    There was no difference between demographic variables in the two groups. The results showed that the rate of spotting and intrauterine growth restriction in nurses working in intensive care units was higher than nurses working in general wards. However, according to the results of Fisher's exact test, a significant difference was observed between the two groups of nurses working in general and special wards in terms of the type of shift, the number of nurses with rotating shifts, the amount of physical activity in the workplace, and rest between working hours (p < 05).

    Conclusion

    The results of this study showed that nurses working in the intensive care units may experience more negative consequences in pregnancy compared to nurses working in general wards. This discrepancy may be due to the anxiety and stress that these nurses in special wards endure. It is recommended that nurses be employed in general wards during pregnancy.

    Keywords: Pregnancy Outcomes, Nurse, Intensive Care Units, General Wards
  • Pashaei Sholeh, Yaser Moradi, Jafarizadeh Hossein, Rahmani Alireza* Pages 904-912
    Background & Aim

    Implanting a permanent pacemaker (inserting an electronic device into the heart) is an important event in a patientschr('39') life that affects their body image and impairs their socio-psychological adaptation and quality of life. Moreover, it can cause concern in their families due to the lack of knowledge about the disease, patientchr('39')s needs, and patient care. Accordingly, the provision of effective patient care would be affected, so that as a vicious cycle, this can lead to poor quality of life in these patients. Considering these concerns, it is necessary to examine the educational needs and provide educational support for the patients and their families. The present study aimed to determine the effect of family-centered educational support on the quality of life in patients with permanent cardiac pacemaker who were referred to Seyed-al-Shohada Hospital in 2019-2020.

    Materials & Methods

    In this quasi-experimental study, a total of 80 patients with permanent cardiac pacemaker were randomly assigned into two groups of intervention and control. The intervention group received family-centered educational-supportive interventions in two main steps. The control group received only routine training. Data were collected using a demographic characteristic questionnaire and the MacNew Heart Disease Health-related Quality of Life Questionnaire, and entered into SPSS Statistics for Windows, version 16.0 (SPSS Inc., Chicago, Ill., USA). Data were analyzed using the χ2 test, studentchr('39')s t-test, and repeated measures ANOVA. A p-value of less than 0.05 was anticipated for rejecting the null hypothesis.

    Results

    The results of repeated measures ANOVA showed a statistically significant difference in the mean score of quality of life and its dimensions (physical, emotional and social performance) between the intervention and the control group during five measurements (P ≤0.0001). Based on the comparison of the mean scores between the two groups, it was found that the mean score of quality of life and its dimensions increased in the intervention group during the measurement intervals which has led to the significance of these differences between the two groups.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, it is concluded that the implementation of family-centered educational support is effective in improving the quality of life in patients with permanent cardiac pacemaker.

    Keywords: Educational support, Family-centered, Permanent cardiac pacemaker, Quality of life