فهرست مطالب

روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی - پیاپی 66 (زمستان 1399)

فصلنامه روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی
پیاپی 66 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/29
  • تعداد عناوین: 13
|
  • شراره عبدالله خانی، محمدعلی بشارت*، حجت الله فراهانی صفحات 117-130

    این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه‎ای نظم‎جویی هیجان در رابطه‎ بین روان سازه های سازش‎نایافته اولیه و نشانه‎های اضطراب انجام شد. برای این منظور طی یک پژوهش توصیفی، 300 دانشجو (158 زن، 142 مرد) با روش دردسترس از بین دانشجویان دانشگاه تهران انتخاب شدند و پرسشنامه‎ روان‎سازه‎ یانگ فرم کوتاه (یانگ، 1998)، مقیاس افسردگی، اضطراب و تنیدگی (لاویباند و لاویباند، 1995) و مقیاس دشواری نظم‎جویی هیجان (گرتز و رومر، 2004) را تکمیل کردند. نتایج این پژوهش نشان داد بین روان سازه های سازش‎نایافته اولیه، دشواری نظم‎جویی هیجان و نشانه‎های اضطراب رابطه‎ مثبت معنادار وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از آزمون تحلیل مسیر نشان دهنده نقش واسطه ای دشواری نظم‎جویی هیجان در رابطه بین روان‎سازه‎های سازش‎نایافته اولیه و نشانه های اضطراب بود.‎ بر اساس یافته‎های پژوهش می‎توان نتیجه گرفت که رابطه‎ روان‎سازه‎های سازش‎نایافته اولیه و نشانه های اضطراب، خطی و ساده نیست و روان‎سازه‎های سازش‎نایافته اولیه از طریق دشواری نظم‎جویی هیجان، نشانه‎های اضطراب را تحت ‎تاثیر قرار می‎دهند. بنابراین به منظور پیشگیری از ایجاد نشانه های اضطراب، افزون بر کاهش ویژگی‎های منفی روان‎سازه‎های سازش‎نایافته اولیه، لازم است زمینه‎های بازسازی فرایندهای نظم‎جویی هیجان با هدف افزایش سطح سلامت روانی فراهم شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، نظم‎جویی هیجان، روان‎سازه
  • حامد مصلحی، شعله امیری* صفحات 131-142

    این پژوهش با هدف تعیین اثر یادآوری بر تغییرات اسناد هیجانی اخلاقی در کودکان انجام شد. تعداد 139 نفر از کودکان 6 تا 10 ساله شهر اصفهان که در کلاس ها و مجامع درسی، ورزشی و مذهبی شرکت داشتند با روش دردسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از دو داستان اخلاقی هل دادن (نونر‎ وینکلر و سودیان، 1988) و دزدی کردن (آرسنیو و کرامر، 1992)، و مصاحبه با کودکان جمع آوری و با استفاده از آزمون کای اسکویر و آزمون Z تفاوت بین دو نسبت همبسته تحلیل شد. نتایج نشان داد که یادآوری، اسناد هیجانی اخلاقی کودکان قربانی کننده شاد را از شادی به ناراحتی تغییر می دهد. بنابراین کودکان قربانی کننده شاد در ابتدا بر اساس واکنش های هیجانی پاسخ می دهند اما یادآوری به آن ها کمک می کند تا بتوانند از خود عالی که در مفاهیم و دیدگاه های اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است استفاده کرده و هیجان شادی را به ناراحتی تبدیل کنند.

    کلیدواژگان: قربانی کننده‎ شاد، اسناد هیجان اخلاقی، کودکان
  • الهه دروگر، علی فتحی آشتیانی*، عماد اشرفی صفحات 143-154

    هدف این پژوهش تعیین نقش واسطه ای ذهنی سازی در رابطه بین سبک های دلبستگی و دشواری در نظم جویی هیجان با اضطراب اجتماعی و روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. 706 نفر از دانشجویان دانشگاه مشهد با روش نمونه برداری دردسترس انتخاب شدند و پرسشنامه دلبستگی بزرگسال (بشارت، 1392)، پرسشنامه کنش‎وری تاملی (فوناگی، لیتون، مولتون و لی، 2016)، سیاهه هراس اجتماعی (کانور، دیویدسون، چرچیل، شروود و ویسلر،2000) و مقیاس دشواری در نظم جویی هیجان (گراتز و رومر، 2004) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با مدل معادلات ساختاری نشان داد ذهنی سازی در رابطه بین سبک های دلبستگی و دشواری در نظم جویی هیجان با نشانه های اضطراب اجتماعی نقش واسطه ای ایفا می کند. اثرات مستقیم ذهنی سازی، دلبستگی و دشواری نظم جویی در هیجان بر نشانه های اضطراب اجتماعی معنادار، اثرات مستقیم دلبستگی و دشواری نظم جویی هیجان بر ذهنی سازی منفی معنادار و اثر غیرمستقیم سبک های دلبستگی و دشواری نظم جویی هیجان از طریق ذهنی سازی نیز منفی معنادار بود. درمجموع این پژوهش نشان داد که ذهنی سازی مولفه مهمی در افراد دارای نشانه های اضطراب اجتماعی است.

    کلیدواژگان: ذهنی سازی، دلبستگی، نظم جویی هیجان، اضطراب اجتماعی
  • زهره صیادپور، فریبرز درتاج*، علیرضا کیامنش صفحات 155-166

    این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه‏ای رضایت از زندگی در رابطه حمایت اجتماعی و هسته ارزشیابی خود با ازکارافتادگی تحصیلی در یک طرح همبستگی انجام شد. 407 دانشجوی رشته علوم انسانی دانشگاه‏های آزاد شهر تهران، با روش خوشه‏ای چندمرحله‏ای انتخاب شدند و به سیاهه ازکارافتادگی مزلاک زمینه‏یابی دانشجویی (شافلی، مارتینز، مارکز پینتو، سالوانوو و بککر، 2002 الف)، مقیاس رضایت زندگی (دینر، ایمونز، لارسن و گریفین، 1985)، مقیاس هسته ارزشیابی خود (جاج، ارز، بونو و تورسن، 2003) و مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراک شده (زیمت، دال، زیمت و فارلی، 1988) پاسخ دادند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که هسته ارزشیابی خود و حمایت اجتماعی بر ازکارافتادگی تحصیلی اثر مستقیم دارد. همچنین هسته ارزشیابی خود و حمایت اجتماعی به طور غیرستقیم از طریق رضایت زندگی، ازکارافتادگی تحصیلی را کاهش می‏دهد. هسته ارزشیابی خود و حمایت اجتماعی 32 درصد از واریانس رضایت زندگی و هسته ارزشیابی خود، حمایت اجتماعی و رضایت زندگی، 27 درصد از واریانس ازکارافتادگی تحصیلی را تبیین می کنند. درمجموع، یافته‏ها نقش حمایت اجتماعی و هسته ارزشیابی خود را در افزایش رضایت زندگی و کاهش ازکارافتادگی به عنوان یکی از عوامل افت تحصیلی آشکار می کند.

    کلیدواژگان: ازکارافتادگی تحصیلی، حمایت اجتماعی، رضایت زندگی، هسته ارزشیابی خود
  • امید شکری*، جواد صالحی فدردی، جلیل فتح آبادی، وحید نجانی، عباس ذبیح زاده صفحات 167-180

    این پژوهش با هدف طراحی و آزمون اثربخشی بسته آموزش شناخت اجتماعی مدرسه‎محور بر کاهش پرخاشگری فعادلانه کودکان بر اساس آموزه‎های برآمده از نظریه بازنگری شده پردازش اطلاعات اجتماعی (مدل سیپ) انجام شد. در این پژوهش شبه‎تجربی با طرح پیش‎آزمون‎ پس‎آزمون با گروه گواه و همراه با پیگیری، 34 دانش‎آموز دختر 8 تا 12 ساله در دو گروه آزمایش (17 دانش‎آموز) و گواه (17 دانش‎آموز)، قبل و بعد از آموزش به سیاهه خشم کودکان (نلسون و فینچ، 2000) و سیاهه سازگاری دانش آموزان با مدرسه (سینها و سینگ، 1993) پاسخ دادند. بسته آموزش شناخت اجتماعی مدرسه‎محور طی 10 جلسه و هر جلسه دو ساعت، به صورت گروهی برای گروه آزمایش اجرا شد. نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیری و تک‎متغیری در کوتاه‎مدت و بلندمدت نشان داد که برنامه آموزشی شناخت اجتماعی مدرسه‎محور در افزایش سازگاری هیجانی، تحصیلی و اجتماعی و کاهش نمره ابعاد چندگانه خشم کودکان شامل ناکامی، پرخاشگری بدنی، روابط با همسالان و روابط با مراجع قدرت دانش‎آموزان دختر موثر بود. به طورکلی، نتایج این پژوهش نشان می‎دهد که بسته آموزش شناخت اجتماعی مدرسه‎محور، از طریق کاهش تجارب تنیدگی‎زای بین ‎فردی، تحمل‎پذیر کردن و تعدیل رخدادهای منفی در بافت تعامل با دیگران، حفظ خودانگاره مثبت، حفظ تعادل هیجانی و تداوم روابط رضایت‎بخش با دیگران، در تحقق اندیشه ایمن‎سازی و مصونیت روانی فراگیران به طور تجربی موثر واقع می‎شود.

    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، مدیریت خشم، سازگاری اجتماعی، هیجانی، تحصیلی، مدل سیپ
  • سارا سادات عربی زنجانی، علی زاده محمدی*، پریسا سادات موسوی صفحات 181-192

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی قصه‎گویی والد‎ کودک با و بدون ایفای نقش بر خلاقیت کودکان پیش‎دبستانی انجام شد. جامعه آماری کودکان پیش‎دبستانی 4 تا 6 ساله مهد‎کودک‎های تهران و مادران آن‎ها بود. 42 کودک پیش‎دبستانی (24 دختر و 18 پسر) به روش نمونه‎برداری دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه قصه‎گویی با ایفای نقش، قصه‎گویی بدون ایفای نقش و گروه گواه (در هر گروه 14 نفر) جایگزین شدند. آزمون تصویری تفکر خلاق تورنس‎ فرم ب (1998) در سه مرحله برای سنجش خلاقیت کودکان استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد قصه‎گویی با اندازه اثر نسبتا بزرگی برخلاقیت کودکان اثر مثبت و قصه‎‎گویی والد‎ کودک با ایفای نقش در مقایسه با قصه‎‎گویی والد‎ کودک بدون ایفای نقش اثر بیشتری بر خلاقیت کودکان پیش‎دبستانی دارد. نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه‎‎گیری مکرر نیز حاکی از اثربخشی قصه‎‎گویی والد‎ کودک با ایفای نقش بر خلاقیت کلی و تمام مولفه‎های خلاقیت کودکان پیش‎دبستانی با گذشت زمان باثبات بود و اثر قصه‎‎گویی والد‎ کودک بدون ایفای نقش بر خلاقیت کودکان پیش دبستانی با گذشت زمان فقط بر خلاقیت کلی و مولفه‎های ابتکار و بسط ثبات داشت. با توجه به نتایج، می‎توان از روش‎های قصه‎گویی والد‎ کودک با ایفای نقش به منظور افزایش خلاقیت کودکان پیش‎دبستانی چه در محیط خانه و چه مکان های آموزشی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، کودکان‎ پیش‎دبستانی، قصه‎گویی والد‎ کودک، ایفای نقش
  • سلمان زارعی* صفحات 193-204

    این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه‎ای حرمت خود در رابطه بین کنش‎وری خانواده و اختلال خوردن انجام شد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن، دانش‎آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر نورآباد در سال تحصیلی 1399-1398 بود. از این جامعه تعداد 260 نفر با استفاده از روش نمونه‎برداری خوشه‎ای چندمرحله‎ای انتخاب شدند. داده‎ها با استفاده از ابزار سنجش خانواده (اپشتاین، بالدوین و بیشاپ، 1983)، آزمون بازخورد‎های خوردن (گارنر، آلماستاد، بوهر و گارفینکل، 1982) و مقیاس حرمت خود روزنبرگ (1961) گردآوری و با مدل‎سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد اثر مستقیم کنش وری خانواده بر حرمت خود، و حرمت خود بر اختلال خوردن، منفی معنادار و اثر مستقیم کنش وری خانواده بر اختلال خوردن مثبت معنادار است. همچنین، نتایج نشان داد که نقش واسطه‎ای حرمت خود در رابطه بین کنش وری خانواده و اختلال خوردن معنادار است. بر اساس یافته‎ها، می‎توان نتیجه گرفت کنش وری خانواده و حرمت خود دو مولفه مهم و اثرگذار بر اختلال خوردن نوجوانان هستند.

    کلیدواژگان: کنش وری خانواده، حرمت خود، اختلال خوردن
  • اشرف باباخانلو، سید عباس حقایق*، فردین مرادی منش، اکرم دهقانی صفحات 205-216

    این پژوهش با هدف تدوین مدل ساختاری خوردن هیجانی و خودشفقت ورزی در افراد فربه با نقش واسطه ای پردازش هیجانی انجام شد. روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی بود. تعداد 378 نفر (136 مرد، 242 زن) از افراد مبتلا به فربهی با روش نمونه برداری مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه خوردن هیجانی (داچ، 1986)، پرسشنامه خودشفقت ورزی (ریس و نف، 2011) و پرسشنامه پردازش هیجانی (باکر، توماس، گورور، سانتوناستازو و ویتلزی، 2010) را تکمیل کردند. به منظور پاسخ به فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد بین خودشفقت ورزی با خوردن هیجانی اثر مستقیم منفی معنادار، بین خودشفقت ورزی با پردازش هیجانی اثر غیرمستقیم مثبت معنادار و بین پردازش هیجانی با خوردن هیجانی اثر غیرمستقیم منفی معنادار وجود دارد. از نتایج می توان چنین استنباط کرد که خودشفقت ورزی بر خوردن هیجانی با نقش واسطه ای پردازش هیجانی در افراد مبتلا به فربهی تاثیر دارد. بنابراین، این پژوهش اهمیت خودشفقت ورزی و پردازش هیجانی در خوردن هیجانی را در افراد مبتلا به فربهی برجسته می سازد.

    کلیدواژگان: خوردن هیجانی، خودشفقت ورزی، پردازش هیجانی، چاقی
  • آزمون روانی
  • طیبه شاهمرادی فر، حسین کارسازی*، علی فتحی آشتیانی صفحات 217-219
  • مروری بر پژوهش ها
  • پریسا سادات سید موسوی، فریما نقاش صفحات 220-224
  • نگاهی تحلیلی-انتقادی بر مفاهیم روان شناختی
  • پوریا حیدری صفحات 225-226
  • معرفی پایگاه های اطلاعاتی
  • اخبار
  • پوریا حیدری صفحه 228
|
  • Sharareh Abdollahkhani, Mohammad Ali Besharat *, Hojjatollah Farahani Pages 117-130

    This study has been conducted to determine the mediating role of emotion regulation in the relationship between early maladaptive schemas and anxiety symptoms. To do this through a descriptive research, 300 participants (158 women, 142 men) were selected by convenience sampling procedures from Tehran University students. The participants were requested to fill out Young’s Schema Questionnaire-Short Form (Young, 1998), Depression Anxiety Stress Scale (Lovibond & Lovibond, 1995), and Difficulties in Emotion Regulation Scale (Gratz & Roemer, 2004). There was a significant positive correlation between early maladaptive schemas, emotion regulation difficulty, and anxiety symptoms. The results of path analysis confirmed the mediating role of emotion regulation difficulty in the relationship between early maladaptive schemas and anxiety symptoms. According to the findings, it can be concluded that the relationship between early maladaptive schemas and anxiety symptoms is not a simple linear one. Early maladaptive schemas influence anxiety symptoms through emotion regulation difficulty. Thus, to prevent the development of anxiety symptoms, in addition to reducing the negative features of early maladaptive schemas, it is necessary to provide a context for the reconstruction of emotion regulation processes to enhance the level of mental health.

    Keywords: anxiety, emotion regulation, Schema
  • Hamed Moslehi, Shole Amiri * Pages 131-142

    This study aimed to investigate the effectiveness of recall on moral emotional attribution change. In the base of available sampling method, the participants were 139 boys from six to ten years old from academic, sport, and religious classes and clubs in Isfahan. Data were collected through two moral scenarios of Pushing (Nunner-Winkler & Sodian, 1988) and Stealing (Arsenio & Kramer, 1992) and interview with children and then analyzed by Chi Squire and Z- Test of paired ratios difference. Results indicated that recall changed moral emotional attributions from happiness to sadness. Thus, happy victimizer children respond based on emotional reaction, but recall helped them use the excellent self. This content has a special place in Islamic perspectives and children used it to be oriented from happiness to sadness.

    Keywords: happy victimizer, moral emotional attribution, Children
  • Elahe Drogar, Ali Fathi-Ashtiani *, Emad Ashrafi Pages 143-154

    This study aimed to investigate the mediating role of mentalization in the relationship between attachment styles and difficulty in emotion regulation with social anxiety. The research method was descriptive and correlational. The sample consisted of 706 students of Mashhad University who were selected by convenience sampling method and completed the Adult Attachment Scale (Besharat,2011), Reflective Functioning Scale (Fonaghi, Leighton, Molton & Lee, 2016), Social Phobia Inventory (Connor, Davidson, Churchill, Sherwood, & Whistler, 2000), and Difficulty in Emotion Regulation Scale (Gertz & Romer, 2004). Structural equation modeling analysis showed that mentalization can mediate the relationship between attachment styles and difficulty in regulating emotion with social anxiety symptoms. The direct effects of mentalization, attachment, and emotion regulation difficulty on symptoms of social anxiety were significant. The direct effects of attachment and difficulty in emotion regulation on mentalization were also negative and significant. The indirect effect of attachment styles and difficulty in emotion regulation through mentalization was also significant. Findings suggest that mentalization have a mediating role between attachment styles and difficulty in regulating emotion with symptoms of social anxiety.

    Keywords: metallization, attachment, emotion regulation, Social anxiety
  • Zohreh Sayadpour, Faribourz Dortaj *, Alireza Kiamanesh Pages 155-166

    This study aimed to investigate the mediating role of life satisfaction in the relationship of social support and core self-evaluation with academic burnout. The research method was a correlation. 407 Human science students of Tehran Azad University were selected by multistage cluster sampling method and responded to Maslach Burnout Inventory-Student Survey  (Schaufeli, Martínez, Marques Pinto, Salanova, & Bakker, 2002), Satisfaction with Life Scale (Diener, Emmons, Larsen, & Griffin, 1985), Core Self Evaluation Scale (Judge, Erez, Bono, & Thoresen, 2003), and Multidimensional Perceived Social Support Scale (Zimet, Dahlem, Zimet & Farley, 1988). The results of the path analysis indicated a direct effect of core self-evaluation and social support on academic burnout as well as an indirect effect on decreasing academic burnout through life satisfaction. The results also showed that core self-evaluation and social support predicted 32% of the variance of life satisfaction and core self-evaluation; and core self-evaluation, social support, and life satisfaction explained 27% of the variance of academic burnout. Overall, the findings revealed the role of social support and core self-evaluation in increasing life satisfaction and reducing burnout, which is one of the causes of academic failure.

    Keywords: academic burnout, social support, life satisfaction, core self-evaluation
  • Omid Shokri *, Javad Salehi Fadardi, Jalil, Fathabadi, Vahid Nejati, Abbas Zabihzadeh Pages 167-180

    This study aimed to develop and test the effectiveness of school-based social cognition instructional package on reducing proactive aggression among children Aged 8-12 by applying social information processing theory (SIP). In this semi-experimental study with pretest-posttest design and control group in company with follow up stage, 34 students in experimental (17 students) and control (17 students) groups responded to the Children’s Inventory of Anger (Nelson & Finch, 2000), and the Adjustment Inventory for School Students (Sinha & Singh, 1993). The experimental group received 10 school-based social cognition instructional package sessions (2 hours a session). The results of the statistical procedures of multivariate and univariate covariance analysis indicated that school-based social cognition instructional package was effective in increasing social/emotional/academic adjustment and in decreasing different dimensions of children's anger consisted of frustration, physical aggression, peer relations authority relations in short term and long term. These findings suggest that school-based social cognition instructional package by reducing or eliminating interpersonal stressors, tolerating or adjusting to negative events or realities in interpersonal situations, maintaining a positive self-image, maintaining emotional equilibrium and, continuing satisfying relationships with others could result in mental immunization in students.

    Keywords: social cognition, anger management, social, emotional, academic adjustment, SIP model
  • Sara Sadat Arabi Zanjani, Ali Zadeh Mohammadi *, Parisa Sadat Seyed Mousavi Pages 181-192

    This study aimed to compare the effectiveness of parent-child story-telling with and without role-play on the creativity of preschool children. The study population included 4 to 6-year-old children and their mothers. The sample consisted of 42 preschool children (24 girls and 18 boys), who were randomly assigned to three experimental, compare, and control groups. In order to gather data, the Torrance Test of Creative Thinking (1998) was used in the three stages of evaluation of creativity. The results of the covariance analysis indicated that story-telling with role-play had efficacy on the creativity of children and according to the following tests had more efficacy than the story-telling without role-play. According to repeated measures analysis of variance, the efficacy of parent-child story-telling with role-play on general creativity and all its components was stable through time and the efficacy of parent-child story-telling without role-play on creativity was stable only in general creativity and the components of originality and elaboration. According to the results, the methods of parent-child story-telling with role-play can be used to increase the creativity of children, whether at home or educational places.

    Keywords: Creativity, Preschool Children, parent-child story-telling, role-play
  • Salman Zarei * Pages 193-204

    This study aimed to investigate the mediating role of self-esteem in the relationship between family functioning and eating disorder. The research design was descriptive-correlational. From the female adolescents’ population of Nourabad in the academic year of 1398-1399, a total of 260 high school students were selected via multistage cluster sampling method and were tested by Family Assessment Device (Epstein, Baldwin & Bishop, 1983), Eating Attitudes Test (Garner, Olmsted, Bohr & Garfinkel, 1982) and Rosenberg Self-esteem Scale (1961). To analyze the data structural equation modeling was conducted. The results showed that the direct effect of family functioning on self-esteem, the direct effect of self-esteem on eating disorder were significantly negative and the direct effect of family functioning on eating disorder was significantly positive. Also, results showed that the mediating role of self-esteem in the relationship between family functioning and eating disorder was significant. Based on the findings, it can be concluded that family functioning and self-esteem are two important factors affecting adolescents’ eating disorder.

    Keywords: family functioning, self-esteem, eating disorder
  • Ashraf Babakhanloo, Seyyed Abbas Haghayegh *, Fardin Moradi Manesh, Akram Dehghani Pages 205-216

    This study aimed to investigate the structural model of emotional eating and self-compassion in people with obesity with the mediating role of emotional processing. The study method was cross-sectional and Correlational. A total of 378 (136 males, 242 females) obese individuals were selected by stage sampling method. All the participants responded to Emotional Eating Questionnaire (Dach, 1986), Self-Compassion Questionnaire (Reese & Neff, 2011), and Emotional Processing Questionnaire (Baker, Thomas, Gore, Santonastazo, & Whiteley, 2010). Structural equation modeling was used to answer the research hypotheses. The results showed that there was a significant direct and negative relationship between self-compassion and emotional eating, a significant indirect and negative relationship between self-compassion and emotional processing, and a significant indirect and negative relationship between emotional processing with emotional eating. It can be concluded from the results that self-compassion affects emotional eating through emotional processing. Therefore, the present study demonstrates the importance of self-compassion and emotional processing in emotional eating in people with obesity.

    Keywords: emotional eating, self-Compassion, Emotional Processing, Obesity
  • Tayebeh Shahmoradifar, Hossein Karsazi *, Ali Fathi Ashtiani Pages 217-219
  • Parisa Sadat SeyedMousavi, Farima Naghash Pages 220-224
  • Pouria Heidari Pages 225-226
  • Mohammad Darban Page 227
  • Pouria Heidari Page 228