فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:19 Issue: 4, Apr 2021

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:19 Issue: 4, Apr 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/02/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 313-320
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با مقاومت به انسولین و افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و دیابت همراه است. در چندین مطالعه التهاب مزمن در PCOS مشاهده شده است، اما مطالعاتی نیز با شواهد مخالف گزارش شده همچنین در مورد هندی ها نیز تحقیق کافی در این زمینه وجود ندارد.

    هدف

    ارزیابی التهاب مزمن در PCOS و یافتن ارتباط آن با پارامترهای تن سنجی و بیوشیمیایی مناسب.

    مواد و روش ها

    التهاب مزمن در 30 زن مبتلا به PCOS (گروه A) و 30 شاهد سالم (گروه B) به وسیله پروتئین واکنش پذیر C بسیار حساس (hsCRP)، اینترلوکین 6 (IL-6)، فاکتور نکروز تومور آلفا (TNFα) و ریز ذرات پلاکت (PMP) سنجیده شد. در گروه A، رابطه التهاب مزمن با مقاومت به انسولین، تستوسترون سرم، نسبت دور کمر به باسن (WHR) و ترانس آمیناز پیروات گلوتامات سرم (SGPT) بررسی شد.

    نتایج

    در گروهA ،hsCRP ، TNFα و PMP در مقایسه با گروه B به طور قابل توجهی افزایش یافته بود، با این حال، سطح IL-6 بین گروه ها مشابه بود. در گروهA ، PMP ارتباط مثبت و معناداری با نسبت دور کمر به باسن و تستوسترون سرم نشان داد. IL-6 همبستگی مثبت و معناداری با حساسیت به انسولین و همبستگی منفی معنی داری با مقاومت به انسولین و گلوتامات پیرووات ترانس آمیناز سرم را نشان داد.

    نتیجه گیری

    PCOS با التهاب مزمن در ارتباط است و PMP با چاقی مرکزی و هایپر آندروژنیسم بیوشیمیایی در زنان مبتلا به PCOS ارتباط مثبت دارد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، التهاب، پروتئین واکنش پذیر C، اینترلوکین 6، فاکتور نکروز تومور، ریز ذرات
  • صفحات 321-332
    مقدمه

    داربست های بیولوژیکی به وسیله سلول زدایی بافت ها یا ارگان ها بدست می آیند. داربست های بیولوژیکی مختلفی مانند داربست کبد، ریه، مری، درم و بیضه تولید شده است. کاربرد داربست ها در مهندسی بافت، نیاز برای روش ذخیره ای داربست ها را ایجاد کرده است. 

    هدف

    هدف مطالعه ما مقایسه دو روش برای نگه داری طولانی مدت داربست های بیضه ای می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی بیضه های 20 موش نر هشت هفته کشته شدند و بیضه های موش ها جدا شده و با سدیم دودسیل سولفات و تریتون تیمار شدند. کارآیی فرآیند سلول زدایی با استفاده از بافت شناسی و اندازه گیری DNA مشخص شد. داربست های بیضه یا در محلول PBS در دمای 4 درجه سانتی گراد نگه داری شدند یا با روش انجماد آهسته فریز شده و در نیتروژن مایع ذخیره شدند. رنگ آمیزی تری کروم ماسون، رنگ آمیزی آلشین بلو ایمونوهیستوشیمی، اندازه گیری کلاژن و گلیکوزامینوگلیکان قبل و بعد از 6 ماه ذخیره سازی انجام شد.

    نتایج

    رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین (H&E) نشان داد که پس از اتمام فرآیند سلول زدایی، سلولی باقیمانده نمانده است. تجزیه و تحلیل محتوای DNA نشان داد که تقریبا 98% DNA از بافت حذف شده است. ارزیابی بافت شناسی، حفظ اجزاء ماتریس خارج سلولی در داربست های تازه و منجمد-ذوب شده را تایید کرد. اجزاء ماتریس خارج سلولی در داربست های ذخیره شده در دمای 4 درجه سانتیگراد کاهش یافت. نتایج تست سمیت سلولی با MTT نشان داد که داربست ها زیست سازگار بوده و تاثیر مضر بر تکثیر سلول های فیبروبلاست جنینی موش ندارد.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان از برتری روش انجماد آهسته برای ذخیره طولانی مدت داربست های بیضه دارد.
     .

    کلیدواژگان: انجماد، بیضه، داربست، موش
  • صفحات 333-338
    مقدمه

    ماتریکس متالوپروتییناز -9 (MMP-9)، اینترلوکین -17 (IL-17) و استرس روانی به عنوان عوامل موثر در پاتوژنز ناباروری مردان شناخته شده اند.

    هدف

    ارزیابی ارتباط MMP-9 با IL-17 و استرس روانی در مردان نابارور.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، 39 مرد مبتلا به ناباروری بر اساس آزمایش مایع منی و 39 نفر با نتیجه نرمال مایع منی شرکت داده شدند. MMP-9 و IL-17 در هر دو گروه توسط ELISA برآورد شد. از آزمون مقیاس استرس ادراک شده برای ارزیابی استرس روانشناختی در هر دو گروه کنترل و مورد استفاده شد.

    نتایج

    در مردان با ناباروری، MMP-9 و IL-17 در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت (به ترتیب 046/0 = p، 041/0 = p). ارتباط   معنی داری بین MMP-9 با IL-17، 037/0 = p، 335/0 = r) و مقیاس استرس درک شده (329/0 = r، 041/0 = p) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    IL-17 و استرس باعث افزایش میزان MMP-9 در مردان نابارور می شود.

    کلیدواژگان: ناباروری، اینترلوکین ها، پپتید هیدرولاز
  • صفحات 339-346
    مقدمه

    چسبندگی ناشی از اعمال جراحی داخل رحمی مانند رزکشن سپتوم با آسیب آندومتر می توانند خطر ابتلا به سندرم آشرمن را افزایش دهد. اساس درمان این سندرم بازیابی آندومتریوم تخریب شده و ایجاد حالت فیزیولوژیک مناسب برای حاملگی است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تزریق داخل رحمی هیالورونیک اسید در پیشگیری از سندرم آشرمن در زنان تحت میومکتومی و رزکشن سپتوم طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 65 زن کاندید رزکشن سپتوم در دوگروهCase  (31 نفر) و کنترل (34 نفر) وارد مطالعه شدند. بعد از انجام رزکشن سپتوم بوسیله رزکتوسکوپ در گروه مداخله یک سی سی ژل هیالورونیک اسید و در گروه کنترل یک سی سی محلول نرمال سالین به عنوان پلاسبو بلافاصله بعد از عمل جراحی در داخل حفره رحم تزریق شد. دو ماه بعد از مداخله بروز سندرم آشرمن و چسبندگی های داخل رحمی در شرکت کنندگان از نظر نتایج هیستروسکوپی و الگوی قاعدگی بررسی و بر اساس معیارهای American Society for Reproductive Medicine طبقه بندی شدند.

    نتایج

    میزان بروز سندرم آشرمن در گروه کنترل بالاتر از گروه مداخله بود (012/0 =p). در گروه مداخله تنها چهار نفر نوع ضعیف چسبندگی را نشان دادند و بقیه بیماران فاقد سندرم آشرمن بودند. در حالی که در گروه کنترل، تنها 19 نفر فاقد چسبندگی بودند و 12 نفر نوع ضعیف تا شدید سندرم را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که هیالورونیک اسید می تواند خطر بروز سندرم آشرمن را در بیماران با عمل جراحی رزکشن سپتوم با آسیب آندومتر به طور معنی داری کاهش دهد.

    کلیدواژگان: سندرم آشرمن، سپتوم، هیالورونیک اسید، رزکشن سپتوم
  • صفحات 347-360
    زمینه

    ناباروری به عنوان یک موقعیت بالینی استرس آور شناسایی می شود و تشخیص آن می تواند تاثیرات زیادی بر عملکردهای هیجانی زوجین درگیر با این مشکل بر جای گذارد.

    هدف

    بررسی ارتباط بین سبک های دلبستگی / سبک های مقابله ای زوجین نابارور با دیسترس نازایی در افراد شرکت کننده نابارور.

    مواد و روش ها

    با روش نمونه گیری در دسترس 240 فرد نابارور (120 زن، 120 مرد) از مراجعین به مرکز ناباروری سرپایی در شهرستان ساری در فاصله بین مهر تا بهمن 1396 انتخاب شدند. داده ها با تکمیل پرسشنامه های عوامل جمعیتی و اجتماعی جمع آوری شدند. بعلاوه سبک های مقابله ای و سبک های دلبستگی به ترتیب با، پرسشنامه سبک های مقابله ای لازاروس-فولکمن، پرسشنامه سبک دلبستگی کولینز و رید 1990 ارزیابی شدند. پرسشنامه دیسترس ناباروری هم برای سنجش دیسترس ناباروری بکار رفتند.

    نتایج

    میانگین و انحراف معیار مقیاس دیسترس ناباروری (63/9 ± 53/42) بود. سبک های دلبستگی ایمن و ناایمن به ترتیب در 9/37% و 1/62%          آزمون شوندگان وجود داشت. تفاوت معنادار بین میزان دیسترس ناباروری بر حسب گروهای مختلف سبک های دلبستگی (001/0 = p) و سبک های مقابله ای هیجان مدار (021/0 =p) وجود داشته است. به هر حال هیچ تفاوت معناداری بین دیسترس ناباروری با سبک های مقابله ای مسئله مدار وجود نداشته است (985/0 = p).

    نتیجه گیری

    با توجه به رابطه بین سبک های دلبستگی و/ مقابله ای با دیسترس نازایی، پیشنهاد می گردد روش های اداره استرس و آموزش های مقابله ای منطبق بر چارچوب تیوری های دلبستگی/مقابله ای برای افراد نابارور بکار گرفته شود.

    کلیدواژگان: ناباروری، دلبستگی، مقابله ای، دیسترس
  • صفحات 361-370
    مقدمه

    نتایج متفاوتی در خصوص تاثیر برداشت تخمدان جانور گیرنده بر میزان زنده مانی و عملکرد بافت تخمدان پیوندی وجود دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی میزان تکوین فولیکول های تخمدانی و پراکندگی وقوع مرگ سلولی و بروز فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در تخمدان های پیوندی در موش های که تخمدان آنها به شکل یک طرفه یا دوطرفه برداشته شده بود در مقایسه با تخمدان های دست نخورده کنترل.

    مواد و روش ها

    موش های ماده به 3 گروه: برداشت تخمدان یک طرفه، برداشت تخمدان دو طرفه و شاهد تقسیم شدند. برای تایید شروع سیکل استروس, اسمیر واژن از موش ها روزانه تهیه می شد. پنج هفته پس از پیوند در فاز پرواستروس, مرفولوژی تخمدان های پیوند شده و درصد فولیکول ها در مراحل مختلف تکوینی آنها مورد بررسی قرار گرفت. با رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی مرگ سلولی آپوپتوز با استفاده از آنتی بادی ضد BAX بعنوان یک پروتئین پرو اپوپتوتیک انجام شد و نیز بروز پروتئین فاکتور رشد اندوتلیال عروقی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    از میان 455 فولیکول نرمال شمارش شده کمترین نرخ فولیکول های بدوی و اولیه و بالاترین درصد فولیکول های پره آنترال و آنترال در گروه برداشت تخمدان دو طرفه بود (002/0 >p). از میان 508 فولیکول نرمال شمارش شده بالاترین نرخ فولیکول های بدوی و اولیه و کمترین درصد فولیکول های پره آنترال و آنترال و جسم زرد در گروه کنترل در مقایسه با دو گروه پیوندی بود (002/0 > p). تعداد سلول های BAX مثبت در گروه های مورد مطالعه تفاوت معنی دار نداشت. بروز پروتئین فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در دیواره عروق خونی و جسم زرد و لایه تکای فولیکول های بزرگ دیده شد و در عین حال در گروه های مورد مطالعه تفاوت معنی دار نداشت.

    نتیجه گیری

    تخلیه زودرس رزرو تخمدانی در گروه برداشت تخمدان دو طرفه دیده شد اما میزان سلول های اپوپتوزی و بروز فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در هر دو گروه برداشت تخمدانی تفاوتی نداشت. بنابراین برداشت یک طرفه تخمدان اثرات جانبی کمتری بر رزرو تخمدانی داشته در مقایس با برداشت تخمدان دو طرفه.

    کلیدواژگان: اتوگرافت، پروتئین BAX، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، برداشت تخمدان، موش
  • صفحات 371-380
    مقدمه

    اطلاعات کافی در زمینه تاثیر سلول های اپیتلیال ناحیه آمپولای اوویداکت گاو بر ویژگی های تکاملی تخمک وجود ندارد.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر کشت همزمان تخمک گاو و سلول های آمپولای تازه و منجمد شده بر ویژگی های بلوغ تخمک و میزان لقاح آزمایشگاهی می باشد.

    مواد و روش ها

    کمپلکس های تخمک-کومولوس پس از جمع آوری به سه گروه تقسیم شدند. گروه کنترل: تخمک ها به مدت 24 ساعت در محیط استاندارد بدون سلول کشت داده شدند، گروه تک لایه سلولی تازه و گروه تک لایه سلولی منجمد: در این گروه ها تخمک ها به مدت 18 ساعت در محیط استاندارد کشت داده شدند و سپس به محیط حاوی تک لایه سلول های آمپولای تازه یا منجمد شده منتقل شده و به مدت 6 ساعت در این محیط کشت داده شدند. سلول ها از اویداکت گاوهای کشتاری استخراج و به صورت تازه یا منجمد شده استفاده شدند. پس از این زمان کمپلکس های تخمک- کومولوس به لحاظ بلوغ آزمایشگاهی، بیان ژن (GDF9،STAR ، CASP3 و FSHr) و میزان لقاح آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان بلوغ آزمایشگاهی در گروه تک لایه سلولی منجمد به شکل معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (02/0 =p). میزان لقاح نیز در این گروه نسبت به گروه کنترل و گروه تک لایه سلولی تازه به شکل معنی داری بالاتر بود (به ترتیب با 05/0 = p و 03/0 = p). در ارتباط با تغییرات بیان ژنی، بیان ژن GDF9 در گروه های کشت همزمان با سلول به شکل معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (001/0 > p). همچنین بیان ژن StAR در گروه تک لایه سلولی منجمد به شکل معنی داری بالاتر از سایر گروه ها بود (02/0 = p).

    نتیجه گیری

    استفاده از کشت همزمان با سلول های آمپولا برای بلوغ آزمایشگاهی تخمک باعث بهبود تکامل تخمک و بیان ژن های مربوط به تکامل تخمک در گاو می شود.

    کلیدواژگان: بلوغ تخمک، بیان ژن، سلول های اپیتلیال آمپولا، لقاح
  • صفحات 381-390
    مقدمه

    دیابت حاملگی (GDM) به دلیل پیامدهای بهداشتی مادری و جنینی شایسته پیشگیری، تشخیص و مدیریت مناسب است.

    هدف

    این مطالعه به منظور ارزیابی میزان بروز و بررسی عوامل خطر موثر در بروز GDM طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد شاهدی غربالگری جهانی GDM بین هفته های 24 تا 32 بارداری بر اساس معیارهای IADPSG روی 613 زن باردار مراجعه کننده به کلینیک پره ناتال بین مارچ 2017 الی مارچ 2018 انجام شد. 143 خانم دارای GDM بودند و 470 خانم فاقد دیابت بارداری (NGT) بودند. سپس ریسک فاکتور های متعدد بروز GDM بین دو گروه مقایسه شد.

    نتایج

    شیوع GDM در خانم هایی که قند ناشتای (FBS) بالای 90 داشتند بیشتر از گروه FBS زیر 90 بود (001/0 <p) .مقایسه بین گروه GDM و NGT تفاوت آماری آشکاری در سن مادر،FBS  سه ماهه اول، ویتامین D سه ماهه سوم، نمایه توده بدنی (BMI) مادر (قبل از هفته 12 بارداری)، وزن گیری مادر طی بارداری، سابقه بد مامایی در حاملگی قبلی و شمارش پلاکت مادری وجود داشت (05/0 <p) .در رگرسیون لوجیستیک GDM به طور مستقل با سن بالای مادر، FBS بالاتر سه ماهه اول، سابقه بد مامایی در حاملگی قبلی و شمارش پلاکت مادری بالاتر ارتباط داشت (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    هر دو دسته بیماران دارای FBS سه ماهه اول بالا و سابقه بد مامایی در حاملگی قبلی باید دارای ریسک بالاتر برای GDM در نظر گرفته و زودتر غربالگری شوند.

    کلیدواژگان: دیابت، قند خون، بارداری، ریسک فاکتور
|
  • Soumik Goswami*, Subhadip Choudhuri, Basudev Bhattacharya, Rana Bhattacharjee, Ajitesh Roy, Satinath Mukhopadhyay, Sujoy Ghosh, Subhankar Chowdhury Pages 313-320
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is associated with insulin resistance and elevated risk of cardiovascular disease and diabetes. Chronic inflammation has been observed in PCOS in several studies but there is also opposing evidence and a dearth of research in Indians.

    Objective

    To estimate chronic inflammation in PCOS and find its relationship with appropriate anthropometric and biochemical parameters.

    Materials and Methods

    Chronic inflammation was assessed in 30 women with PCOS (Group A) and 30 healthy controls (Group B) with highly sensitive C-reactive protein (hsCRP), interleukin-6 (IL-6), tumour necrosis factor alpha (TNFα), and platelet microparticles (PMP). In group A, the relationship of chronic inflammation with insulin resistance, waist hip ratio (WHR) serum testosterone, and serum glutamate pyruvate transaminase (SGPT) were examined.

    Results

    In group A, the hsCRP, TNFα, and PMP were significantly elevated compared to group B. However, IL-6 level was similar between the groups. In Group A, PMP showed a significant positive correlation with waist-hip ratio and serum testosterone. IL-6 showed a significant positive correlation with insulin sensitivity and significant negative correlation with insulin resistance and serum glutamate pyruvate transaminase.

    Conclusions

    PCOS is associated with chronic inflammation and PMP correlates positively with central adiposity and biochemical hyperandrogenism in women with PCOS.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Inflammation, C-reactive protein, Interleukin-6, Tumor necrosis factor, Microparticles
  • Nasrin Majidi Gharenaz, Mansoureh Movahedin*, Zohreh Mazaheri: Pages 321-332
    Background

    Biological scaffolds are derived by the decellularization of tissues or organs. Various biological scaffolds, such as scaffolds for the liver, lung, esophagus, dermis, and human testicles, have been produced. Their application in tissue engineering has created the need for cryopreservation processes to store these scaffolds.

    Objective

    The aim was to compare the two methods for prolong storage testicular scaffolds.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 20 male NMRI mice (8 wk) were sacrificed and their testes were removed and treated with 0.5% sodium dodecyl sulfate followed by Triton X-100 0.5%. The efficiency of decellularization was determined by histology and DNA quantification. Testicular scaffolds were stored in phosphate-buffered saline solution at 4ºC or cryopreserved by programmed slow freezing followed by storage in liquid nitrogen. Massonchr('39')s trichrome staining, Alcian blue staining and immunohistochemistry, collagen assay, and glycosaminoglycan assay were done prior to and after six months of storage under each condition.

    Results

    Hematoxylin-eosin staining showed no remnant cells after the completion of decellularization. DNA content analysis indicated that approximately 98% of the DNA was removed from the tissue (p = 0.02). Histological evaluation confirmed the preservation of extracellular matrix components in the fresh and frozen-thawed scaffolds. Extracellular matrix components were decreased by 4°C-stored scaffolds. Cytotoxicity tests with mouse embryonic fibroblast showed that the scaffolds were biocompatible and did not have a harmful effect on the proliferation of mouse embryonic fibroblast cells.

    Conclusions

    Our results demonstrated the superiority of the slow freezing method for prolong storage of testicular scaffolds.

    Keywords: Cryopreservation, Testis, Scaffold, Mouse
  • Ann Prasad Mary, Hanumanthappa Nandeesha*, Dasari Papa, Thiagaraju Chitra, Rajesh Nachiappa Ganesh, Vikas Menon Pages 333-338
    Background

    Matrix metalloproteinase-9 (MMP-9), interleukin-17 (IL-17) and psychological stress are known to play a role in the pathogenesis of male infertility.

    Objective

    To assess the association of MMP-9 with IL-17 and psychological stress in infertile men.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 39 men with infertility diagnosed based on semen analysis and 39 subjects with normal semen analysis were included in the study. MMP-9 and IL-17 were estimated in both groups by ELISA. Perceived stress scale was used to assess psychological stress in controls and cases.

    Results

    In infertile cases, MMP-9and IL-17 were significantly increased when compared with controls (p = 0.046, p = 0.041 respectively). A significant association of MMP-9 was observed with IL-17 (r = 0.335, p = 0.037) and perceived stress scale (r = 0.329, p = 0.041).

    Conclusion

    IL-17 and stress increase MMP- 9 levels in infertile men.

    Keywords: Infertility, Interleukins, Peptide hydrolase
  • Seiede Zahra Ghanadzadeh Tafti*, Atiye Javaheri, Razie Dehghani Firoozabadi, Samane Kabirpour Ashkezar, Hosain Falahzade Abarkoe Pages 339-346
    Background

    Adhesion due to intrauterine surgery such as septal resection associated with damaged endometrium can increase the risk of Ashermanchr('39')s syndrome. The main goal of treatment in this syndrome is to repair the damaged endometrium for creating a physiological pregnancy.

    Objective

    To investigate the effect of intrauterine injection of hyaluronic acid on the prevention of Ashermanchr('39')s syndrome in women undergoing uterine septum resection.

    Materials and Methods

    In this double-blind randomized clinical trial, 65 women undergoing the uterine septum resection were divided into two groups; the case group (n = 34) and the control group (n = 31). Immediately after the septal resection with a resectoscope, 1cc of hyaluronic acid gel in the case group and 1cc normal saline solution as a placebo in the control group was injected into the uterine cavity. After two months, existence of intrauterine adhesions in the both groups was examined by the hysteroscope and assessment of menstrual patterns, according to the American Society for Reproductive Medicine criteria.

    Results

    Our results showed that after intervention, the incidence of Ashermanchr('39')s syndrome in the control group was higher than the case group (p = 0.012). In the case group, only four women had poor adhesion (Ashermanchr('39')s syndrome) at the end of the study, while the rest of them were free of any adhesions in the uterine cavity. In the control group, however, only 19 were free of intrauterine adhesions and 12 had mild symptoms.

    Conclusion

    The results of the study exhibited the hyaluronic acid capacity to reduce the risk of Ashermanchr('39')s syndrome in women with endometrial damage following a septal resection surgery.

    Keywords: Asherman's syndrome, Septum, Uterine, Hyaluronic acid, Resection
  • Forouzan Elyasi*, Parisa Islami Parkoohi, Mahshid Naseri, Keshvar Samadaee Galekolaee, Masoume Hamedi, Sepideh Peyvandi, Marzieh Azizi Pages 347-360
    Background

    Infertility has been recognized as a stressful clinical condition, significantly affecting couples’ emotional functioning.

    Objective

    To investigate the relationship between coping/attachment styles and infertility-specific distress (ISD) in infertile participants.

    Materials and Methods

    Atotal number of 240 infertile participants (120 women and 120 men) who attend the Outpatient Infertility Clinic in Sari, Iran between February and October 2017 were selected using the convenience sampling method. Data were collected using a questionnaire addressing sociodemographic variables. In addition, coping and attachment styles were evaluated via the Coping Strategies Questionnaire and the Revised Adult Attachment Scale by Collins and Read (1990); respectively. Ultimately, the Infertility Distress Scale was used to assess ISD.

    Results

    The mean ISD score was 42.53 ± 9.63. Secure and insecure attachment styles were observed in 37.9% and 62.1% of the cases, respectively. There was a significant difference among ISD and different groups of attachment styles (p = 0.001) and emotion-focused coping style (p = 0.021). However, no significant relationship was found between problem-focused coping style and ISD (p = 0.985).

    Conclusion

    Considering the relationship between coping/attachment styles and ISD, it was recommended to implement stress prevention and coping education within the framework of coping/attachment theories for infertile individuals.

    Keywords: Infertility, Attachment, Copying, Distress
  • Maryam Dehghan, Shirin Shahbazi, Mojdeh Salehnia* Pages 361-370
    Background

    Several conflicting results have been reported on the survival and function of transplanted ovaries.

    Objective

    Evaluation of the follicular development and the expression of vascular endothelial growth factor (VEGF) and Bcl-2-associated X protein )BAX (in ovaries transplanted into uni- and bilaterally ovariectomized mice.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 40 female NMRI mice (21-days-old, 12-15 gr) were ovariectomized uni- and bilaterally (n = 20/ group), while the 8-wk-old mice were considered as intact control group (n = 6). 5 weeks after transplantation at the proestrus stage, the morphology of recovered transplanted ovaries and the proportion of follicles were studied at different developmental stages. The apoptosis cell death by pro-apoptotic protein BAX and the expression of VEGF were evaluated using immunohistochemistry.

    Results

    In the bilaterally ovariectomized mice, among the 455 counted normal follicles, a lower rate of primordial and primary follicles and a higher rate of preantral and antral follicles were observed (p = 0.002). However, the percentages of preantral and antral follicles, and the corpus luteum were significantly lower in the intact control group (among the 508 counted normal follicles in this group) compared to other transplanted groups (p = 0.002). The number of BAX-positive cells in all groups was not significantly different. The VEGF expression was prominent in vessels of the corpus luteum, and also in the theca layer of large follicles of studied groups.

    Conclusion

    Early discharge of ovarian reserve was prominent in the bilaterally ovariectomized group but the incidence of apoptotic cells and VEGF expression as angiogenic factor did not differ in both ovariectomized mice. Thus, unilaterally ovariectomy has less side effects on the ovarian reserve compared to bilateral ovariectomy.

    Keywords: Autotransplantation, BAX protein, Vascular endothelial growth factor, Ovariectomy, Mice
  • Mehdi Azari, Mojtaba Kafi, Anise Asaadi, Zohreh Pakniat, Beheshteh Abouhamzeh* Pages 371-380
    Background

    There is no sufficient information on the impact of bovine ampullary oviductal epithelial cells (BAOECs) on in vitro oocyte maturation competence and gene expression.

    Objective

    This study aimed to examine the oocyte developmental competence following co-culturing with a monolayer of fresh and frozen-thawed ampullary cells.

    Materials and Methods

    Bovine cumulus-oocyte complexes (COCs) were distributed into three groups: control group; where in COCs were cultured in cell-free media for 24 hr and FML and FTML groups in which the COCs were cultured in maturation media for 18 hr and then transferred into a media containing fresh and frozen-thawed BAOECs monolayer, respectively (BAOECs were extracted from the oviducts of slaughtered cattle and were then cultured freshly or frozen-thawed) for a further 6 hr. After 24 hr, the expanded COCs were evaluated for nuclear maturation, fertilization rate, and gene expression (GDF9, StAR, CASP3, and FSHr).

    Results

    Nuclear maturation rate in the FTML group was significantly higher than the control group (p = 0.02). The fertilization rate of FTML group was significantly higher than the control and FML groups (p = 0.05 and p = 0.03, respectively). In terms of gene expression, GDF9 were upregulated in the presence of the BAOECs during the last 6 hr of the in vitro maturation (p < 0.001). Furthermore, the expression of the StAR gene in the FTML group was higher than the other groups (p = 0.02).

    Conclusion

    Ampullary cells co-culturing (especially frozen-thawed cells) for in vitro maturation of bovine oocytes yields encourages the results and demonstrates the beneficial effect of co-culture on gene expression and developmental competence.

    Keywords: Ampulla, Bovine, Fertilization, Gene expression, IVM
  • Tahmineh Ezazi Bojnordi*, Sedigheh Hantoushzadeh, Masomeh Sabzevary, Zahra Heidari Pages 381-390
    Background

    Gestational diabetes mellitus (GDM) deserves proper prevention, diagnosis, and management due to healthcare implications from both maternal and fetal concerns.

    Objective

    To evaluate the rate and investigate the risk factors for developing GDM.

    Materials and Methods

    In this case-control, universal screening for GDM between 24 and 28 wk of gestation was performed in 613 pregnant women attending a prenatal clinic in Tehran who were followed-up until delivery between March 2017 to March 2018. Of the 613 women, 143 had GDM and 470 had normal glucose tolerance test as the primary diagnosis. Some GDM risk factors were compared in two groups.

    Results

    Impaired glucose tolerance test was detected in 143 (23.3%) patients. Prevalence of GDM was higher in the first-trimester fasting blood sugar (FBS) > 90 qmg/dl group (p < 0.001). Comparison of the GDM and the normal glucose tolerance test groups demonstrated significant differences in maternal age, first-trimester FBS, third-trimester vitamin D level, maternal platelet count, maternal body mass index (BMI) (before 12 wk of gestation), weight gain during pregnancy, and the history of gestational complications in previous pregnancy (p < 0.01). In logistic regression, GDM was independently associated with older maternal  age, higher first-trimester FBS, the history of gestational complications in previous pregnancy, lower third-trimester vitamin D level, and higher maternal platelet count (p < 0.01).

    Conclusion

    Both patients with higher initial FBS and the history of gestational complications in previous pregnancy should be considered high risk for GDM and screened earlier.

    Keywords: Diabetes Mellitus, Gestational, Blood glucose, Risk factor
  • Maryam Eftekhar, Farnaz Mohammadian*, Fariba Yousefnejad, Behnaz Molaei, Abbas Aflatoonian Page 391

    The authors of the above article published in IJRM, formerly named as “Iranian Journal of Reproductive Medicine (Vol. 10, No. 2; pp: 131–136) have been informed of a misnomer that occurred on page 134 in which the word “randomized” should be replaced with “divided”. On behalf of the author, the publisher wishes to apologize for this error. The online version of article has been updated on April 16, 2021 and can be found at http: //journals.ssu.ac.ir/ijrmnew/article-1-265-en.html (doi.org/10.18502/ijrm.vol10i2.9056).

  • Atiyeh Javaheri, Katayoon Kianfar, Soheila Pourmasumi*, Maryam Eftekhar Page 392

    The publisher has been informed of an error that occurred on pages 113-120 (Vol. 18; No. 2) which the study type in the title must be changed to “non randomized clinical trial”. The publisher wishes to apologize for this error. The online version of the article has been updated on April 16, 2021 and can be found at http://journals.ssu.ac.ir/ijrmnew/ article-1-1422-en.html (doi.org/10.18502/ijrm.v18i2.6423).