فهرست مطالب

دانش شناسی - پیاپی 50 (پاییز 1399)

نشریه دانش شناسی
پیاپی 50 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مازیار امیرحسینی*، جواد بشیری صفحات 1-20
    هدف

    این مقاله به تبیین ارتباط بین حوزه های مدیریت دانش و آموزش از طریق تشریح مولفه های بنیادین و ارکان مرتبط با حوزه های پیش گفته در بستر تبیین الگوهای مفهومی تاثیر گذار بین المللی اقدام می نماید.

    روش پژوهش

    این مقاله توصیفی-تحلیلی با تکیه بر روش شناسی تحقیق سندی به بررسی پیشینه پژوهش در ارتباط بین تفکر مدیریت دانش و آموزش در کشور اقدام می نماید و در تشریح این ارتباط به تفسیر و تحلیل الگوهای  مفهومی بین المللی تاثیر گذار در تبیین این فرایند می پردازد.

    یافته ها

    آگاهی به عنوان دو زیرساخت اصلی در مقوله یادگیری در امور آموزشی و ایجاد نظام های دانش بنیان در نظر گرفته می شوند. از دیدگاهی دیگر، دانش درونی و بیرونی و ارتباط بین آنها به عنوان مبنایی برای ریشه شناسی تاریخی کاربرد مدیریت دانش در حوزه آموزش تلقی می شود. ارتباط بین انواع دانش، منجر به شکل گیری دانش فردی، گروهی و سازمانی می شود. ارتباط نظام مند و درونی بین حوزه های آموزشی، خصوصا آموزش عالی و فرایند مدیریت دانش را می توان از طریق تبیین ارکان آموزش و چرخه مدیریت دانش، تحلیل کرد. در ریشه یابی این یافته ها، سه الگوی مفهومی معتبر بین المللی، شامل ماتریس تحلیل فرایند دانش و دانایی و تاثیر آن بر یادگیری، مدل مفهومی SECI  در فرایند شکل گیری انواع دانش و مدل تحلیلی چارچوب مدیریت دانش در موسسات آموزش عالی مورد تفسیر قرار گرفته اند.

    نتیجه گیری

    فرایند مناسب سازی و تبادل دانش به عنوان ارکان اصلی مدیریت دانش با اهداف امور آموزشی در توانمند سازی دانش محور و دانش افزایی کلیه نقش آفرینان در عرصه آموزش در ارتباط کامل است. به این ترتیب، در هرگونه از برنامه های اشاعه دانش، می بایست محتوای آموزش یعنی دانش و شیوه انتقال آن را از طریق سازوکارهای مدیریت دانش به فراگیر به عنوان استفاده کننده نهایی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، آموزش عالی، آموزش و پرورش، الگوهای مفهومی، دانش درونی، دانش بیرونی
  • حجت خدمتی نژاد* صفحات 21-34
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان سواداطلاعاتی کتابداران کتابخانه های عمومی شهرستان کاشان با توجه به استانداردهای مدل سواد اطلاعاتی انجمن کتابداران آمریکا بوده است.

    روش پژوهش

    این پژوهش از نوع توصیفی بوده و روش آن به صورت پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش 40 نفر کتابداران کتابخانه های عمومی شهرستان کاشان بود که تمامی افراد به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. جمع آوری داده ها از طریق توزیع پرسشنامه بر اساس سه مولفه جایابی، ارزیابی و استفاده موثر از اطلاعات صورت گرفته است. روایی پرسشنامه از طریق کسب نظراز اساتید و صاحب نظران و مقدار آلفای کرونباخ جهت پایایی پرسشنامه، برابر 88/0محاسبه گردیده و تحلیل داده ها در سطح آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار Spss19 صورت گرفته است

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که متوسط مهارت جایابی اطلاعات کتابداران کتابخانه های عمومی شهر کاشان برابر 343/2 و متوسط مهارت ارزیابی اطلاعات کتابداران کتابخانه های عمومی شهر کاشان برابر 308/2 بوده و در سطح مطلوبی می باشد. همچنین، مهارت استفاده موثراز اطلاعات آن ها نیز برابر 025/2 است که نشان از نامطلوب بودن این مهارت در کتابداران کتابخانه های عمومی کاشان دارد. در نهایت، متوسط سواداطلاعاتی کتابداران کتابخانه های عمومی شهر کاشان برابر 287/2 بوده که نشان می دهد وضعیت سواداطلاعاتی نمونه مور دمطالعه در سطح مطلوبی می باشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، سطح سواد اطلاعاتی کتابداران کتابخانه های عمومی کاشان در وضعیت مطلوبی قراردارد.

    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، کتابداران، کتابخانه های عمومی، شهرستان کاشان
  • زهره دوگچی*، محمد کیوان زاده صفحات 35-48
    هدف

     هدف پژوهش حاضر اطلافرینی به منظور ایجاد کسب و کار اطلاعاتی از دیدگاه کتابداران کتابخانه ملی ج.ا.ا می‎باشد.

    روش‎ پژوهش

    پژوهش کاربردی حاضر به روش توصیفی- پیمایشی می‎باشد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه‏ ی محقق‎ ساخته استفاده گردید. از بین 320 کتابدار کتابخانه ملی بر اساس جدول مورگان با 95% ضریب اطمینان و 5% خطا 132 نفر انتخاب که 128 پرسشنامه را تکمیل نمودند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی و نرم ‎افزار اس‎پی‎اس‎اسبهره گرفته ‎شد.

    یافته‏ ها

    از دیدگاه کتابداران کتابخانه ملی میزان تهیه و تولید محصولات اطلاعاتی جهت اطلافرینی (39%)؛ میزان بازاریابی محصولات اطلاعاتی در کتابخانه ملی (47%)؛ میزان آشنایی ‏کتابداران با فناوری‎ها و سیستم‎های اطلاعاتی (53%)است. نتایج منفی نیز نشان داد که میزان ترغیب کاربران به اطلافرینی (32/0-) است، بنابراین بی‎ ‏توجهی کتابداران به ترغیب کاربران به اطلافرینی در (50%)؛ میزان تولید و توزیع ثروت با اطلافرینی (64/1-) می‎باشد که بیانگر (48%) عدم توانایی کتابداران در توزیع و تولید ثروت است و نیز میزان توجه کتابداران به مولفه ‎های اطلافرینی جهت ایجاد کسب و کار اطلاعاتی (45/0-) می‎باشد که نشان‎دهنده (50%) عدم تاثیر کتابداران بر اطلافرینی کاربران به منظور ایجاد کسب و کار اطلاعاتی است.

    نتیجه‎ گیری

    کتابداران به تهیه و تولید محصولات اطلاعاتی، بازاریابی محصولات اطلاعاتی، دانش و مهارت در فناوری‎های اطلاعاتی، آشنایی کتابداران  با فناوری‎ها و سیستم‎های اطلاعاتی نسبت به ترغیب کاربران به اطلافرینی، توزیع و تولید ثروت توجه بیشتری نشان داده و در کل تاثیر زیادی بر اطلافرینی به منظور ایجاد کسب و کار اطلاعاتی در خود و کاربران‎شان نداشته‎ اند.  

    کلیدواژگان: اطلافرینی، کارآفرینی اطلاعاتی، کسب و کار اطلاعاتی، کتابخانه ملی
  • زهرا رضازاده*، زهره میرحسینی صفحات 49-63
    هدف

      هدف شناسایی آسیب های آموزش  در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی از منظر متخصصان برنامه ریزی رشته  است.

    روش پژوهش

      پژوهش رویکرد کیفی  داشته و با استفاده از روش نظریه زمینه ای انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه های عمیق یافته بود و تجزیه وتحلیل و کدگذاری داده ها : باز، محوری و انتخابی، با  استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام شد. جامعه پژوهش شامل  14 نفر اعضای کمیته برنامه ریزی علم اطلاعات و دانش شناسی و  هییت علمی  چهار دانشگاه مختلف که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.

    یافته ها

    عوامل موثر بر آسیب شناسی آموزش  شامل تجهیزات آموزشی ،زیرساخت های فناوری، عوامل انسانی، برنامه ریزی درسی ، اهمیت موضوعات درسی، فعالیت های حرفه ای، جذابیت رشته، روش تدریس، مشکلات کسب وکار، فقدان منابع مالی، سونامی مدرک گرایی، ضعف بینش اجتماعی  شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    رفتارهای اجتماعی،کارآفرینی، تقویت دانش نظری، همگرایی با جامعه،ارزیابی عملکرد، کیفیت فارغ التحصیلان، آموزش مداوم، بازنگری دروس به عنوان راهبردهایی جهت رفع موانع آسیب های آموزش استنتاج شد که به کارگیری راهبردها  منجر به پیامدهای پویاسازی آموزش، تعیین شاخص های عملکردی،  و آینده نگری خواهد شد. عوامل موثر در آسیب شناسی آموزش در قالب الگو ارایه شده است.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، آموزش، رشته علم اطلاعات و دانش شناسی، نظریه زمینه ای، ایران
  • سعید غفاری*، سولماز علیزاده صفحات 64-75
    هدف

    ترویج و گسترش فرهنگ یکی از وظایف کتابخانه های عمومی هست و از این رو پژوهش حاضر  به بررسی تاثیر و نقشکتابخانه های عمومی منطقه آزاد ماکو در توسعه فرهنگ ارتباط  آن منطقه پرداخته است.

    روش پژوهش

    از نوع کاربردی می باشد که به روش پیمایشی- توصیفی انجام شده است. برای گردآوری داده ها و با هدف پاسخگویی به سوالات پژوهشی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. حجم نمونه بر اساس جدول اندازه جامعه و نمونه کرجسی و مورگان تعداد 357 نفر تعیین شد. برای سنجش روایی از روایی محتوایی و نظر 5 نفر متخصص استفاده شده است و برای محاسبه پایایی، روش آزمون-بازآزمون به کار گرفته شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss26  استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد از نظر پاسخگویان، نقش کلی کتابخانه های عمومی منطقه آزاد ماکو در توسعه فرهنگ ارتباط بیشتر از حد متوسط  بود. اما این میزان در مولفه های مختلف توسعه فرهنگی تا حدودی با هم متفاوت بود. در تمامی مولفه ها به جز یک مولفه (گسترش آموزشهای فرهنگی و هنری) این نقش از دیدگاه کاربران کتابخانه های عمومی منطقه آزاد ماکو بیشتر از حد متوسط بود.

    نتیجه گیری

    کاربران کتابخانه های عمومی، افزایش میزان سرانه مطالعه و ارتقای سطح دانش را از مهمترین نقش های کتابخانه عنوان کرده اند، در صورتی که نقش کتابخانه ها در گسترش آموزش های فرهنگی و هنری پایین دانسته اند. همه کاربران کتابخانه های عمومی منطقه آزاد ماکو در گروه های سنی ، تحصیلی و شغلی مختلف در مورد مولفه های توسعه فرهنگی اتفاق نظر دارند و نظرات مشابهی را ارایه داده اند.

    کلیدواژگان: کتابخانه های عمومی، توسعه فرهنگی، هویت فرهنگی، تبادلات فرهنگی، منطقه آزاد ماکو
  • حمیدرضا محمودی*، نازیلا محرابی صفحات 76-89
    هدف

    مستندسازی یکی از مهمترین امور در مدیریت دانش است. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی موانع مستندسازی تجارب کارکنان کتابخانه های عمومی استان خراسان جنوبی است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات جزو تحقیقات کتابخانه ای است که از تکنیک های میدانی نیز بهره برده است. این پژوهش از نظر روش، جزو پژوهش های توصیفی- ترکیبی است که از طریق پیمایشی دلفی و تحلیل محتوا (روش کلایزی) انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان کتابخانه های عمومی استان خراسان جنوبی تشکیل دادند که 20 نفر از اعضای جامعه به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها در مرحله اول دلفی از روش کلایزی و در دور دوم دلفی از آماره های توصیفی (میانگین و درصد) و همچنین به منظور تحلیل داده های آماری از نرم افزار 16  spss استفاده شد.

    یافته ها

    حاصل تحلیل مصاحبه ها پس از بازبینی و مقایسه به 43 کد رسید. در بازبینی نهایی این کدها در 6 شاخص اصلی قرار گرفتند. در حقیقت 43 مانع اولیه شناسایی شدند که در 6 مانع اصلی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که مجموعه ای از موانع فرهنگی، آموزشی، فردی، ابزاری-زیرساختی، مقرراتی و فناورانه، کارکنان و کارشناسان اطلاعاتی را از امر مستندسازی تجربه بازمی دارد. بر اساس تحلیل های صورت گرفته موانع فردی با سایر موانع ارتباط تنگاتنگی دارد.

    اصالت/ارزش

    موضوع مورد مطالعه و روش انجام این پژوهش دارای اصالت است. نتایج این پژوهش از خروج دانش و تجارب کارکنان از سازمان مربوطه جلوگیری می کند. به کارگیری نتایج این پژوهش کمک خواهد کرد که کتابخانه در زمینه مدیریت دانش و کسب مزیت رقابتی موفق عمل کند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تجربه، مستندسازی، کتابخانه عمومی، خراسان جنوبی
  • مرجان نیکبخت، زهرا اباذری*، محسن حاجی زین العابدینی، فهیمه باب الحوائجی صفحات 90-110
    هدف

    هدف پژوهش ارایه طرح تدوین الگوی تولید کتاب های حسی لمسی (از دیدگاه کارشناسان تولید و مربیان آموزشی کودکان 3 تا 6 ساله نابینا وکم‎ بینا)است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر کاربردی و از نوع ترکیبی می‎باشد. در بخش کیفی جهت به‎ دست آوردن وفاق نظر کارشناسان تولید و نشر کتاب‎های حسی‎ لمسی، از روش دلفی و در بخش کمی برای تجمیع نظر مربیان آموزشی به‎صورت پیمایشی تحلیلی از پرسشنامه محقق‏ ساخته استفاده شد. ضریب روایی محتوای پرسشنامه بالاتر از 99/0 و شاخص روایی محتوای آن بالاتر از 79/0 گزارش شد. پایایی پرسشنامه  نیز براساس ضریب آلفای کرونباخ برابر با 863/0 سنجیده‏شد. جامعه آماری شامل کلیه 33 کارشناس تولید و نشر کتاب‏های حسی‎ لمسی می‎باشد که از بین آن‎ها 21 کارشناس به عنوان اعضای پانل دلفی در بخش کیفی پژوهش به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. در بخش کمی نیز کلیه  76 مربی آموزشی در حال خدمت از 23 مرکز آموزشی در سطح ایران که در ارتباط با کتاب‎های حسی لمسی فعالیت می کنند، انتخاب شدند.

    یافته‏ ها

    در روش دلفی طی سه مرحله، با توجه به پایین بودن میزان ضریب کندال در دور سوم (565/0) چنین نتیجه گرفته ‎شد ‎که در نهایت فرایند نظرخواهی کارشناسان تولید و نشر، در دور سوم با 37 گویه پرسشنامه متوقف شود. بررسی مقایسه معیارهای تولید کتاب‎های حسی‎لمسی از دیدگاه مربیان آموزشی جهت تعیین میزان تایید آن‎ها بیان‎گر آن است که معیار فنی تولید (72%)، معیار محتوا (74%)، و معیار ارایه نیز (72%) مورد تایید قرار گرفت. در این میان کارشناسان، بیشترین میزان را به معیار محتوا با مقادیر (74%) اختصاص دادند. مربیان آموزشی نیز معیارهای تولید کتاب‏های حسی‏لمسی را با مقادیر (72%) مورد تایید قرار دادند.

    نتیجه ‏گیری

    جهت پی‎بردن به مهم‎ترین معیارهای تولید کتاب‎های حسی لمسی از دیدگاه کارشناسان تولید و نشر و مربیان آموزشی، پس از تجزیه و تحلیل مولفه ‎ها و تبدیل آن‎ها به عامل‎های جدید، به کمک تحلیل عامل اکتشافی و شاخص کای دوی نسبی و عامل تاییدی برازش شده مقتصد، ارایه  الگوی طرح  تولید کتاب‎های حسی‎ لمسی تدوین و پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: کتاب حسی لمسی، نشر و ناشران، مربیان آموزشی، کتاب و مواد خواندنی کودکان، کودکان نابینا و کم بینا
  • لیلا نعمتی انارکی*، رویا پورنقی، سمیه رضایی، سکینه شکارچی صفحات 111-119
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه سرقت علمی-ادبی با سلامت معنوی در میان دانشجویان کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران بود.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش 486 نفر بودند.  نمونه گیری به روش  نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. حجم نمونه برآوردشده براساس فرمول کوکران برابر 215 نفر محاسبه شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سرقت علمی-ادبی گوا (2011) و پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون (1982) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) با کمک نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که بین سلامت معنوی و سرقت علمی- ادبی دانشجویان کارشناسی ارشد رابطه معناداری وجود داشت. بین رشته تحصیلی دوره کارشناسی با سلامت معنوی و سرقت علمی- ادبی رابطه معنا داری وجود نداشت. همچنین بین بعد وجودی سلامت معنوی و میزان سرقت علمی-ادبی و بعد مذهبی سلامت معنوی و میزان سرقت علمی-ادبی رابطه معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که هرچه سلامت معنوی در میان دانشجویان بیشتر شود، سرقت علمی-ادبی در میان آن ها کاهش می یابد. بنابراین به مسیولان در دانشگاه ها توصیه می گردد با توجه بیشتر به ابعاد سلامت معنوی در بین دانشجویان برای سالم نگه داشتن محیط علمی و ادبی در جامعه تاکید کنند.

    کلیدواژگان: سرقت علمی- ادبی، سلامت معنوی، دانشجویان کارشناسی ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی
|
  • Maziar Amirhosseini *, Javad Bashiri Pages 1-20
    Objective

    The purpose of this article is to explain the relationship between knowledge management and educational affairs through explaining the basic components and main elements related to the aforementioned fields based on influential conceptual models.

    Methods

    This descriptive-analytical article explained the research back ground in the relations between knowledge management and education in Iran based on the documentary research method. In the explanation of the mentioned relations, the influential international conceptual models have been interpreted and analyzed to clarify the related process.

    Resultss

    Knowledge and knowing are considered as the two main infrastructures in the field of educational affairs and the establishment of knowledge-based systems. From another perspective, tacit and explicit knowledge and the relationship between them are considered as a basis for the historical root of the application of knowledge management in education. The relationship between different types of knowledge leads to the development of individual, group and organizational knowledge. The systematic and internal relationships between educational fields, especially higher education and the knowledge management process can be analyzed by explaining the main elements of education and the knowledge management cycle. In rooting out these findings, three international authorized and valid conceptual models, including Knowledge and Knowledge Matrix, SECI conceptual model and Knowledge Management Framework for Teaching Universities have been interpreted.

    Conclusion

    The process of adaptation and knowledge exchange as the main components of knowledge management is fully related to the goals of educational affairs in knowledge-based empowerment and knowledge enhancement of all stakeholders in the field of education. Thus, in any knowledge dissemination program, the content of education, that is, knowledge and how to transfer it through knowledge management mechanisms should be taken into account for the learner as the end user.

    Keywords: Knowledge management, Higher Education, Educational Affaires, Conceptual Models, tacit knowledge, explicit knowledge
  • Hojjat Khedmati Nejad * Pages 21-34
    Objective

    The main purpose of this study is to investigate the level of information literacy of librarians in Kashan public libraries based on the standards of the information literacy model of the American Librarians Association.

    Methodology

    This research is descriptive and used survey method. The Statistical Society of this study is 40 librarians of public libraries in Kashan, all of whom have been studied as a sample. Data collection was done through the distribution of a questionnaire based on the three components of location, evaluation and effective use of information. The validity of the questionnaire was calculated by obtaining the opinions of professors and experts and the Cronbach's alpha value for the reliability of the questionnaire was equal to 0/88 and the data were analyzed at the level of descriptive and inferential statistics using Spss19 software.

    Resultss

    The results of this study show that the average information emplacement skills of librarians of public libraries in Kashan is equal to 2/343 and the average skill of evaluating the information of librarians of public libraries in Kashan is equal to 2/308 and is at a desirable level. Also, the skill of effective use of their information is equal to 2/025, which shows that this skill is undesirable in librarians of Kashan public libraries. Finally, the average information literacy of librarians in public libraries in Kashan was equal to 2/287, which shows that the information literacy status of the sample is at a desirable level.

    Conclusion

    According to the results of the present study, the information literacy status of librarians of public libraries in Kashan is at a desirable level.

    Keywords: information literacy, Librarians, public libraries, Kashan
  • Zohreh Dokchi *, Mohammad Kivanzadeh Pages 35-48
    Objective

    Infopreneur ship in order to create an information business from the perspective of librarians of the National Library of the Islamic Republic of Iran has been studied.  

    Methodology

    The present applied research is in terms of Descriptive-survey method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. Then, 132 persons were selected from 320 librarians of the National Library based on Morgan table with 95% confidence interval and 5% error, which 127 questionnaires were completed. Descriptive and inferential statistics and SPSS software were used to analyze the data.  

    Results

    From the point of view of librarians of the National Library of the Islamic Republic of Iran, the amount of preparation and production of information products for, infopreneur ship is a little (39%) and the amount of marketing of information products in the National Library is average (47%). But the level of familiarity of librarians with information technologies and systems to create an information business is high and about (53%). Negative results also show that: about (50%) has been neglected to encourage users infopreneur ship; Librarians have not been able to distribute and generate wealth by creating an information business (more than 48%); And in order to create an information business, librarians have not been able to influence more than (50%) user information.

    Conclusion

    The research results show that the components  (07/0), the amount of encouraging users to infopreneur ship32/0-) (, and the amount of production and distribution of wealth with infopreneurs hip(64/1-), Inattention shown and total the amount of attention of librarians studied to the components of infopreneur ship to create an information business is equal to With (-0/45), which shows that librarians have not been able to institutionalize information about their users and work environment in order to create an information business in themselves and their users.

    Keywords: infopreneur ship, Information Entrepreneurship, Business Information, National library
  • Zahra Rezazadeh *, Zohreh Mirhosseini Pages 49-63
    Objective

    To identify the problems of education in library and information science from the perspective of specialists was the main purpose.

    Methodology

    This research was carried out using a qualitative approach using grounded theory. The data gathering tool was a deep interview. Data analysis and coding were performed over three stages of open, axial and selective coding procedures, using the MAXQDA qualitative analysis software. The research community was composed of 14 members of library and Information science Program Planning Committee and faculty members and experts from four universities. They were selected using purposeful combination targeted and snowball sampling methods.

    Results

    the factors affecting the pathology of the education of library and information science including educational equipment, technology infrastructure, human factors, curriculum planning, the importance of course subjects, professional activities, field attractiveness, methodology, teaching, business problems, lack of financial resources, documentary tsunami, and lack of social insights were identified.

    Conclusion

    The factors influencing social behaviors, entrepreneurship, strengthening theoretical knowledge, convergence with society, performance evaluation, quality of graduates, continuing education, revising lessons as strategies for removing barriers to training injuries, the use of strategies has led to the consequences of training dynamics, the identification of indicators functional, will be prospective. The effective factors in "education pathology" presented in the form of a model.

    Keywords: pathology, Higher Education, Library, information science-Iran, Grounded Theory
  • Saeed Ghaffari *, Solmaz Alizadeh Pages 64-75
    objective

    The promotion and development of culture is one of the tasks of public libraries. in this study, the effect of the general influence of the Maku free zone on the cultural development of the region has been studied.

    Methodology

    the present study is an applied study which has been done in a descriptive - survey method.to collect data in this research and with the aim of responding to research questions, The respondents were all members of the public library of the Maku free zone which were active member of the library and at least 15 years old when it was carried out.  The sample size was determined according to Krejci and Morgan sampling table count is 357. The number of 271 questionnaires were returned, only 240 (22/67 %) them were completely filled.

    Results

    However, variables such as age, level of education and job groups may differ in their view regarding the role of public libraries in cultural development, but there was no significant difference regarding these variables.

    Conclusion

    The users of the public library report the increasing rate of study and improving the level of knowledge from the most important roles in the library, while the role of libraries is in the development of cultural and artistic education is low. All users of the public library in the Maku free zone agree on components of cultural development and offered similar views.

    Keywords: public libraries, cultural development, Cultural Identity, Cultural Exchanges, Maku free zone region
  • Hamidreza Mahmoodi *, Nazila Mehrabi Pages 76-89
    Objective

    Documentation is one of the most important issues in knowledge management. The purpose of this study is to find barriers to documenting the experiences of librarians.

    Methodology

    This present research is applied in terms of purpose and library research and field techniques are used in terms of data collection method. In terms of method, this research is one of the descriptive combined researches that been done through Delphi survey and content analysis (Colaizzi method). The statistical population of this research includes the staff of public libraries South Khorasan province in which 20 members of the community have been selected as a sample. A questionnaire was used to collect data. Spss software was used to analyze the data of the first stage of Delphi Colaizzi method and the data of the second round of Delphi by descriptive statistic (means and percentage) and also for the analysis of statistical data.

    Results

    The results of the analysis of the interviews reached 43 cods after review and comparison. In the final review, these cods were included in 6 main indicators. In fact, 43 initial obstacles were identified, which were located in 6 main obstacles. The results indicate that a set of cultural, educational, personal, infrastructural, regulatory and technological barriers prevent staff and information experts from documenting experience. According to analysis, individual barriers are closely related to other barriers.

    Conclusion

    The subject of research and method of conducting this research are original. By documenting the experiences, the knowledge and experiences of the employees of the relevant organization are prevented from leaving and also, this document can be used as a reference source for the future work of the organization, and modeling it will greatly help the optimization and development of the organization (libraries).

    Keywords: Knowledge management, Experience, Documentation, Public Library, South Khorasan
  • Marjan Nikbakht, Zahra Abazari *, Mohsen Haji Zeanolabedini, Fahimeh Babalhavaeji Pages 90-110
    Objective

    To present a plan for developing a model for the production of tactile books (from the perspective of production experts and educators of blind and visually impaired 3- to 6-year-old children)

    Methodology

    The present study is a combined application. In the quality section, the Delphi method has been used to obtain the consensus of experts in the production and publication of tactile books. In the quantitative part, a researcher-made questionnaire was used to aggregate the views of educational instructors in an analytical survey. The content validity coefficient of the questionnaire was higher than 0.99 and the content validity index was higher than 0.79. The reliability of the questionnaire was measured based on Cronbach's alpha coefficient equal to 0.863. The statistical population includes all experts in the production and publication of tactile books, which includes 33 production experts, of which 21 experts were selected as members of the Delphi panel in the qualitative part of the research by available sampling. In the quantitative section, all 76 in-service instructors were selected from 23 educational centers in Iran that work in connection with tactile books.

    Results

    In the Delphi method in three stages and despite the low Kendall coefficient in the third round (0.565), it was concluded that finally the survey process of production and publishing experts, Delphi panel in the third round with 37 items Stop the questionnaire. Comparison of production criteria of tactile sensory books from the perspective of educational instructors to determine their approval indicates that the technical criteria of production (72%), content criteria (74%), and presentation criteria (72%) It was approved and among them, experts and educators assigned the highest amount to the content criterion with values ​​(74%). Finally, the criteria for the production and evaluation of tactile books from the perspective of educators were largely approved (72%).

    Conclusion

    In order to understand the most important criteria for the production of textbooks from the perspective of production and publishing experts and educators, after analyzing the components and turning them into new factors, with the help of factor analysis Exploratory and relative chi-square index and fitting confirmatory factor were presented, and a model for the production of tactile sensory books was developed and proposed.

    Keywords: Tactile books, Publishers, Educators, Children books, reading materials, Blind, Visually impaired children
  • Leila Nemati-Anaraki *, Roya Pournaghi, Somayeh Rezaei, Sakineh Shekarchi Pages 111-119
    Objective

    This study aimed to investigate the relationship between plagiarism and spiritual health among students of knowledge information science Islamic Azad universities in Tehran city.  

    Methodology

    The present study was a descriptive survey study. The statistical population of the study was 486 people. Sampling was performed by simple random sampling. The estimated sample size was 215 based on Cochran's formula. Data collection tools were Goa (2011) plagiarism questionnaire and Paloutzian and Ellison (1982) spiritual health questionnaire. Descriptive and inferential tests) Pearson correlation coefficient) were used to analyze the data with the help of SPSS software version 20.

    Results

    The results of Pearson test showed that there was a significant relationship between spiritual health and plagiarism there was a significant relationship between students' gender variables with plagiarism and spiritual health. There was no significant relationship between the undergraduate variable with spiritual health and plagiarism. The results of Pearson correlation test showed that there was a significant relationship between the existential dimension of spiritual health and rate of plagiarism and the religious dimension of spiritual health and the rate of plagiarism.

    Conclusion

    The results showed that the more spiritual health among students, the less scientific-literary theft among them. Therefore, university officials are advised to focus more on the dimensions of spiritual health among students to maintain a healthy scientific and literary environment in society.

    Keywords: Plagiarism, spiritual health, MA students, Knowledge, Information Sciences