فهرست مطالب

مطالعات جامعه شناختی شهری - پیاپی 37 (زمستان 1399)

فصلنامه مطالعات جامعه شناختی شهری
پیاپی 37 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد گنجی*، شیوا آقابزرگی زاده، حدیثه شمس صفحات 1-28

    هدف اصلی این پژوهش، بررسی و تحلیل عوامل اجتماعی موثر بر میزان اعتماد در بین شهروندان شهر کاشان بوده است. شاکله ی اصلی چارچوب نظری پژوهش را نظریات گیدنز و پاتنام، زتومکا، دورکیم و وینهوون تشکیل می دهد، روش تحقیق از نوع پیمایشی و ابزار تحقیق، پرسشنامه است. جامعه آماری تحقیق، شامل شهروندان (18-64 ساله) شهر کاشان است که 373 نفر آنان به عنوان حجم نمونه انتخاب و پرسشنامه بین آن ها با روش نمونه گیری غیر احتمالی- سهمیه ای توزیع شده است. اعتبار تحقیق از نوع صوری و سازه و  برای ارزیابی میزان انسجام درونی (روایی) گویه ها، از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شده است.یافته ها نشان می دهند که میانگین اعتماد شهروندان (اعم از فردی و نهادی) کمتر از حد متوسط طیف مورد بررسی است. از طرفی سلامت اجتماعی، نشاط اجتماعی و دینداری با اعتماد اجتماعی دارای همبستگی مثبت است. میزان همبستگی متغیر اعتماد اجتماعی با سلامت اجتماعی 373/0، با نشاط اجتماعی 305/0، با دینداری 205/0 است. بر طبق نتایج رگرسیون، متغیرهای مستقل مورد مطالعه (16 درصد) از واریانس اعتماد اجتماعی را تبیین می کنند و در این بین سلامت اجتماعی با مقدار (270/0) دارای بیشترین تاثیر بر اعتماد اجتماعی است. بعد از سلامت اجتماعی، نشاط اجتماعی با مقدار 136/0 و دینداری با مقدار 117/0 قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، سلامت اجتماعی، نشاط اجتماعی، دینداری
  • علی اصغر سعدآبادی*، فاطمه فهری صفحات 29-58

    با آسیب شناسی پدیده کودکان کار و علل و پیامد‎های شکل‎گیری آن در شهر تهران با رویکرد فازی، راهکارهایی مطلوب برای مقابله با این پدیده ارایه شده است. در این راستا پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل محتوا و داده‎کاوی، مولفه های ناظر بر علل و پیامدهای پیدایش کودکان کار و راهکارهای متناظر با آن ها را استخراج کرد. با کاربست روش دلفی فازی پرسشنامه‎ها تجزیه و تحلیل شدند. با مدل سه شاخگی راهکارها در شاخه های محتوا، ساختار و زمینه دسته بندی شدند. برای تعیین ارتباط میان مولفه های مورد اجماع نخبگان، روش تحلیل و توسعه گزینه استراتژیک (سودا) به کار گرفته شد. در نهایت با ادغام نقشه‎های خبرگان، مدل واحدی اتخاذ شد که شامل 45 مولفه و 57 راهکار است. طبق یافته‎ها، فقر عامل اصلی بروز و شیوع این پدیده است که عوامل ساختاری یا مسایل مرتبط با دولت و قانونگذاری با بیشترین اثرگذاری در حل مسایل کودکان خیابانی، می‎تواند منجر به کاهش فقر گردد. عوامل محتوایی در درجه دوم اهمیت قرار دارند. وجود راهکارهای متعدد در حوزه مسایل فرهنگی و دینی نیز از نکات قابل توجه می‎باشد.

    کلیدواژگان: کودکان کار، کودکان خیابان، راهکار مقابله با خیابانی شدن، دلفی فازی، تحلیل و توسعه گزینه استراتژیک (سودا)
  • پرستو ایران پور، فائزه تقی پور *، سید بهنام سروری نژاد صفحات 59-90

    افزایش شهرنشینی و مهاجرت‌خشکسالی همراه با تغییرات اقلیمی بحران بزرگ جهانی است که نیاز به تغییر در رفتار انسان دارد. این مقاله در‌پی آن است تا از ظرفیت رسانه‌ها به‌طور عام و گونه‌های جدید روزنامه‌نگاری مرتبط با آب به طور خاص به منظور ارتقای سواد آبی شهروندان بهره جوید. بر همین اساس، پژوهش حاضر در پارادایم تفسیری مبتنی‌بر روش‌شناسی کیفی و با استفاده از روش نظریه داده بنیاد، رویکرد سیستماتیک استراوس و کوربین، از طریق نمونه‌گیری نظری با کارشناسان حوزه‌های آب، رسانه، علوم اجتماعی وارتباطات 34 مصاحبه عمیق انجام شد. پدیده هسته‌ای این پژوهش، ارتقای سواد آبی در نظر گرفته شد. با تحلیل داده ها، شرایط علی(31 مفهوم)، عوامل زمینه‏ای(شرایط ‌فرهنگی، شرایط‌ سیاسی‌و‌ اجتماعی، شرایط جغرافیایی، شرایط اقتصادی)، عوامل مداخله‌گر (نقش روزنامه‌نگاران حرفه‌ای، استقلال روزنامه‌نگاران، سیاسی‌شدن مطبوعات، آینده مبهم روزنامه‌نگاری ایران) و استراتژی‌ها (تعامل با رسانه‌ها، تعامل صنعت، نهادهای آموزشی، دانشگاه و رسانه، آسیب شناسی مطبوعات، ارتقاء سرمایه اجتماعی، جامعه شناسی مخاطب، اعتماد آفرینی، دموکراسی دروازه‌بانی، همگرایی فنآورانه و روزنامه‌نگاری، محتوای همجوار، تاسیس انجمن روزنامه‌نگاران آب، تعامل چابک‌رسانه‌ای و ایجاد رشته روزنامه‌نگاری آب در مدارس، نهادهای آموزشی و دانشگاه‌ها) طی سه مرحله کدگذاری به دست آمد.

    کلیدواژگان: سواد آب، توسعه پایدار شهری، روزنامه نگاری سازنده، آموزش شهروندی، نظریه داده بنیاد
  • محبوبه ایلواری، افسانه ادریسی* صفحات 91-120

    هدف پژوهش، شناسایی جایگاه رسانه ها و شبکه های اجتماعی در مدل مفهومی مدیریت بدن زنان و کسب هویت مدرن است. پژوهش با رویکرد کیفی، روش گراندد تیوری و استفاده از مدل پارادایمی انجام شده و تحلیل داده ها به روش مقایسه ای مداوم اشتراس و کوربین صورت پذیرفته است. تکنیک گردآوری داده ها، مصاحبه ی عمیق ساخت نیافته، مصاحبه ها به صورت فردی برگزار گردید و مدت جلسات هر مصاحبه نیز بین 1-2 ساعت بود، تعداد مصاحبه ها 15، تعداد مفاهیم شکل گرفته 67 و تعدا مقوله های ایجاد شده 21 مورد است. برای انتخاب افراد مصاحبه شونده از روش نمونه گیری هدفمند که این نمونه گیری نیازمند استفاده از نوع نمونه گیری متوالی به نام گلوله برفی می باشد. در این پژوهش از اعتبار زاویه بندی استفاده شده است. نتایج نشان داد کسب هویت مدرن در زمینه طرد وضعیت زن بزرگسال، دغدغه روحی و ذهنی و همنوایی با خواسته های اجتماعی پدید می آید. عوامل موثر بر کسب هویت مدرن بدریختی بدن، میل رسیدن به دوران زیبایی و رویا پردازی برای بدن ایده آل شناسایی شدند. پیشرفت تکنولوژی، تبلیغ و ترغیب افراد و پذیرش عمومی به عنوان شرایط مداخله گر و کسب هویت مدرن منجر به الگوپذیری از رسانه ها، گروه های مرجع و جستجوگری در کشف جراحان و آرایشگران می باشد. پیامدهای چنین کنش ها و واکنش هایی وابستگی و عادت کردن به آرایش، نمایش تحرک عمودی طبقات اجتماعی، نمایش خوش سلیقگی و خلاقیت به دیگران و رواج فرهنگ مصرف گرایی است.

    کلیدواژگان: مدیریت بدن، شهروندان زن، کسب هویت مدرن، تحرک اجتماعی عمودی
  • منیژه سلیمی، محمدعلی چیت ساز*، بتول امین جعفری صفحات 121-160

    گسترش شهرنشینی و درهم تنیدگی و فشردگی جمعیت دارای پیامدهای گسترده ای است که یکی از آنها افزایش خشونت خانوادگی است. در میان انواع خشونت های خانگی در جوامع شهری خشونت زنان علیه مردان را می توان یک پدیده نوظهور دانست که در گذشته به شکل خاص مورد توجه نبوده است. مطرح کردن این امر به دلیل ریشه های مردسالارانه ای که در جامعه وجود دارد با تعارضاتی همراه است که سبب شده اند این نوع خشونت در جامعه بصورت مسکوت باقی بماند. پژوهش حاضر با هدف بکارگیری رویکرد ساختاری - تفسیری جهت طراحی مدل عوامل موثر بر خشونت خانگی علیه مردان در جوامع شهری انجام گرفت. روش این پژوهش، ترکیبی و از نوع طرح متوالی- اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، صاحبنظران و کارشناسان حوزه خانواده می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند تعداد 25 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. با استفاده از ISM اقدام به طراحی مدل اولیه شد. بر اساس سطوح تعیین شده و ماتریس دستیابی نهایی و پس از تعیین روابط و سطح متغیرها می توان آ ن ها را به شکل مدلی ترسیم کرد. در پژوهش حاضر عوامل در سه سطح قرار گرفته اند. مشکلات معیشتی به عنوان ریشه و علت اصلی در سطح سوم مدل قرار گرفت. نتایج تحلیل Micmac نیز همسو با نتایج مدل ساختاری تفسیری بر اهمیت مشکلات معیشتی به عنوان ریشه خشونت خانگی بود. می توان نتیجه گرفت ریشه اصلی خشونت خانگی در مشکلات اقتصادی و معیشتی نهفته است که با حل آن، می توان به کاهش خشونت خانگی علیه مردان کمک کرد. کلید واژه ها: خشونت خانگی علیه مردان، مدل ISM، مردان ساکن شهر زنجان

    کلیدواژگان: خشونت خانگی علیه مردان، مدل ISM، مردان ساکن شهر زنجان
  • محمد لطیفی، سید محمدجواد مهدوی نژاد *، داراب دیبا صفحات 161-186

    فرهنگ عاملی تاثیرگذار بر شکل رفتاری هر جامعه است؛ که نمود آن را می توان در پیکره بندی شهر و به دنبال آن در ساختار فضایی هر بنا مشاهده نمود. در این راستا بازخوانی الگوهای پیشین و تسری آن به فضای اجتماعی امروز می تواند نقش مهمی در تقویت هویت اجتماعی ایفا نماید. یکی از شیوه های این داده کاوی نحو فضاست که با کشف روابط ریاضی در ارتباطات فضایی می تواند معیاری برای سنجش و ارزیابی مطلوبیت فضا فراهم آورد. از سویی مسکن و سکونت به عنوان یکی از اساسی ترین نیاز های انسان و جامعه بشری به عنوان یکی از مهم ترین اشکال سازماندهی اجتماعی فضاست که با کمی تامل در مسکن امروز و مبانی پیوند آن با شهر، می توان دریافت پاسخ فراخوری به آن داده نشده و مفهوم آن به سرپناهی صرف تقلیل یافته است. در این پژوهش ضمن معرفی رویکرد اسپیس سینتکس، به تحلیل مفهوم عمق در مسکن بومی قاجار اصفهان پرداخته شده که ارتباط مستقیمی با قلمروهای فضایی، ترکیب و تعیین فضاهای خصوصی و عمومی، سلسله مراتب فضایی و محرمیت دارد. روش به کار گرفته شده در این پژوهش، توصیفی- تحلیلی و در قالب قیاس تطبیقی می باشد؛ که برای کمی کردن آن از افزونه گرس هاپر و اسپیس سینتکس بهره گرفته شده است. نتایج به دست آمده حیاط را -به عنوان فضای واسط درون و بیرون در پیکره بندی شهری- به عنوان عمومی ترین فضا و دارای بیشترین ارتباط فضایی و فضاهای خدماتی (انبار، سرویس های بهداشتی، پلکان و راهروها) را با کمترین ارتباط و به عنوان خصوصی ترین فضاها معرفی می نماید. همچنین راهروها و مفصل های ارتباطی، به نسبت اتاق ها از میزان هم پیوندی و ارتباط بیشتر و عمق کمتری برخوردار می باشند. این در حالی است که ارزش عمق در فضای باز حیاط در دوران معاصر کاهش یافته است که نشان دهنده حذف سلسله مراتب فضایی دسترسی و محرمیت فضایی در ارتباط با فضای شهری می باشد.

    کلیدواژگان: مسکن، روابط اجتماعی فضا، اسپیس سینتکس، قلمرو فضایی، عمق
  • مریم مافی، مصطفی ازکیا*، غلامرضا لطیفی صفحات 187-218

    نحوه تصمیم گیری و سیاستگذاری مدیران و برنامه ریزان شهری به توسعه پایدار شهری از مهم ترین سیاست های گردشگری پایدار شهری است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل جامعه شناختی تاثیرات صنعت گردشگری بر توسعه شهری قزوین می باشد. روش پژوهش: توصیفی و تحلیلی است و چهارچوب نظری پژوهش، توسعه پایدار گردشگری و حکمرانی مطلوب می باشد. با استفاده از آماره رگرسیون چند متغیره و تکنیکSWOT، از140نفر گردشگر نوروزی و 120نفر از مدیران مراکز اقامتی و پذیرایی و... جمع آوری داده ها انجام شده است. اعتبار پژوهش تایید نظر متخصصان و با آلفای کرونباخ 70 صدم به تایید رسید. نتایج یافته ها نشان می دهد: بالاترین میانگین موثر از نظر ذی نفعان، در ابعاد، قوت ها: موافقت مردم با توسعه گردشگری83/4، رضایت از زندگی در شهر09/4 و افزایش درآمد گردشگری80/3 و فرصت ها: پتانسیل ها و تعدد آثار در شهر64/4 و جذابیت های تاریخی23/4 و حضور فعال زنان در مشاغل گردشگری4 .ضعف: کمبود دسترسی و کیفیت مراکز اقامتی به ترتیب8/3 و5/3، ناکافی بودن امکانات مورد نیاز گردشگران 45/3. تهدید: عدم برنامه ریزی منسجم گردشگری شهر63/3 عدم سرمایه گذاری گردشگری شهر58/3، تغییر کاربری باغستان سنتی قزوین79/2. بالاترین میانگین موثر از نظر گردشگران در ابعاد، قوت ها: تنوع چشم اندازهای گردشگری 08/4، احساس امنیت05/4، پاکیزگی آب و هوا04/4، فرصت ها: پتانسیل های متعدد28/4، توصیه به دوستان20/4، انگیزه دیدار دوباره14/4. ضعف: کیفیت نامناسب مراکز اقامتی20/3، ترافیک بافت تاریخی16/3 ، عدم دسترسی به اطلاع رسانی19/3. تهدید: عدم استفاده درست از منابع03/3، عدم انسجام مدیریت گردشگری3، عدم سرمایه گذاری گردشگری58/2. بنابراین توانمندسازی حکومت با مسئولیت پذیری اجتماعی و فرهنگی در گردشگری با محوریت صنایع فرهنگی و صنایع خلاق مورد تاکید است.

    کلیدواژگان: تحلیل جامعه شناختی، صنعت گردشگری، توسعه شهری، قزوین، swot
|
  • mohamad ganji *, Shiva Aghabozorgi zadeh, Hadise Shams Pages 1-28

    The main purpose of this study was to investigate and identify social factors affecting the level of trust among the citizens of Kashan. the theories of Giddens, Putnam, Zetomka, Durkheim and Vinhoven were utilized in the construction of the theoretical framework. The research population consisted of all citizens (18-64 years old) of Kashan city, of which,  based on Cochran's formula, 373 people were chosen as the sample through a non-probability-quota sampling method. Formal validity was used to obtain the validity and Cronbach's alpha test was used to obtain the internal coherence (validity) of the items. Findings showed that the average trust of citizens (both individual and institutional) is 2.70 in the range of 1-5, which seems to be less than the average of the scale that was employed. On the other hand, social health, social vitality and religiosity have a positive correlation with social trust. The correlation of social trust variable with social health is 0.373, with social vitality is 0.305, with religiosity is 0.205. According to regression results, the studied independent variables could explain around 16% of  the variance of social trust. Meanwhile, social health with a value of (0.270) has the greatest impact on social trust. After social health, social vitality with a value of 0.136 and religiosity with a value of 0.117.

    Keywords: Social trust, Social health, Social vitality, Religiosity
  • Ali asghar Sadabadi *, fatemeh fehri Pages 29-58

    The phenomenon of street children and child labour has increasingly become a major  challenge in Tehran. The purpose of this paper is to investigate the causes and consequences of emerging child labour and then offer a proper approach for its solution. Using data mining and content analysis, elements contributing to the causes and consequences of street childeren were identified. The questionnaries were analyzed using Fuzzy Delphi approach. Then using 3C model, approaches toward street children were sorted in three branches of Content, Structure and Context. In order to demonstrate the relation between elements that were agreed on by the experts, the strategic options development and analysis (SODA) method was implemented. Eventually, by  integrating expert's plans, a model emerged that consisted of 45 indices and 57 approches. The findings showed that poverty was the main cause of the occurrence and prevalence of this phenomenon, and structural factors or issues related to government and legislation can have the greatest impact on solving the problems of street children, and can lead to poverty reduction. Content factors are of secondary importance. The existence of various solutions in the field of cultural and religious arenas is also noteworthy.

    Keywords: Child Labour, Street Children, Fuzzy Delphi, Strategic Options Development, Analysis (SODA)
  • parastoo iranpour, Faezeh Taghipour *, seyed behnam sarvarinezhad Pages 59-90

    Increased urbanization and drought migration along with climate change is a major global crisis that requires changes in human behavior. This article seeks to harness the capacity of the media in general and new forms of water-related journalism in particular to promote citizens' water literacy. Accordingly, the present study was conducted in an interpretive paradigm based on qualitative methodology and using the data-based theory, and Strauss and Corbin Systematic Approach Foundation. Through theoretical sampling with experts in the fields of water, media, social sciences and communications, 34 in-depth interviews were conducted. The main concept of this research was considered to be the promotion of water literacy. By analyzing the data, in three coding steps, causal conditions (31 concepts), underlying factors (cultural conditions, political and social conditions, media diversity, geographical conditions, economic conditions), intervening factors (role of professional journalists, independence of journalists, politicization of the press, ambiguous future of Iranian journalism) and strategies (media interaction, industry interaction, educational institutions, academia and media, press pathology, social capital promotion, audience sociology, confidence building, gatekeeper democracy, technological convergence and journalism, contiguous content, establishment of newspaper association water writers, agile media interaction, and the creation of water journalism in schools, educational institutions, and universities) were obtained.

    Keywords: Water literacy, Citizenship Education, Constructive journalism, Data Theory Foundation, Sustainable Urban Development
  • Mahbobeh Ilvari, Afsaneh Edrisi * Pages 91-120

    The purpose of this study was to understand the place of media and social networks in the conceptual model of women's body management and the acquisition of modern identity. The research was conducted using qualitative approach, grounded theory method and the paradigmatic model. Data analysis was performed using the continuous comparative method of Strauss and Corbin. Unstructured, in-depth interviews were conducted individually, and the duration of each interview session was between 1-2 hours. 15 interviews were conducted. 67 concepts were formed and 21 categories were created. Interviewees were selected via a snowball sampling method. In this study, triangulation validity was used. The results showed that the modern identity was acquired through exclusion of the adult woman, psychological and mental preoccupations, and compliance with social demands. Factors affecting the acquisition of modern identity were identified as body-dysmorphic-disorder, the desire to reach the era of beauty and dreaming of the ideal body. Advancement of technology, people's encouragement and public acceptance were the intervening conditions and the acquisition of modern identity lead to imitating of media and reference groups and a search for beauty surgeons and hair stylits. The consequences of such actions and responses are addiction and dependency to makeup, showing the vertical mobility of social classes, showing good taste and creativity to others, and the spreading of a culture of consumption.

    Keywords: Body management, Female citizens, Modern identity acquisition, Vertical social mobility
  • Manijeh Salimi, mohamadali chitsaz *, Batool Aminjafari Pages 121-160

    The spread of urbanization and population density have far-reaching consequences, one of which is the increase in domestic violence.The primary objective of this study was to develop a sociological model of domestic violence against men, using an exploratory sequential mixed-methods approach. The research population in the first stage included experts in the field of family, of which 25 individuals were selected using purposive non-randomized sampling. The research population in the second stage included all men visiting the family counseling centers of Zanjan, of which 250 individuals were selected using convenience sampling. A researcher-made questionnaire was used for data collection. Using theme analysis, 59 open codes were placed in 7 basic categories. Furthermore, 20 indices were finalized using the fuzzy Delphi method. The content validity of the measurement instruments was confirmed using CVI and CVR indices. Next, the measurement models were investigated using confirmatory factor analysis (CFA). Then, the initial model was designed using the ISM. According to the determined levels and final reachability matrix and after determining the relationships and level of variables, they were illustrated in the form of a model. In the present study, the factors were categorized at three levels. The problems of livelihood, as the primary underlying reason, were categorized in the third level. In the end, the relationships between these factors were measured using the path analysis.

    Keywords: Domestic violence against men, ISM model, Men living in Zanjan
  • Mohammad Latifi, Mohammad javad Mahdavi-nejad *, Darab Deeba Pages 161-186

    Culture is an effective factor in the behavioral arena of any society, which can be seen in its configuration and spatial structure. Finding a way to read past architectural patterns is one of the concerns of any architecture. One of these data mining techniques is space syntax, or syntax, which plays a key role in discovering the mathematical relationships in space communications and can provide a measure of space utility. On the one hand, home and housing, as one of the most basic needs of human beings and human society is one of the most important forms of social organization of space, with little contemplation in today's housing it is not possible to receive an outreach response and in that sense has been reduced to mere shelter. In this study, while introducing the Space Syntax approach, the concept of depth in indigenous Qajar housing in Isfahan is investigated, which is directly related to communications, spatial territories, composition and types of public and private spaces, spatial hierarchy and privacy. The method used in this study is descriptive-analytic and comparative analogy. It has been used with the GrassHopper and Space Syntax plugin to minimize it. Results showed the courtyard as a central structure which forms in the middle layers of the house structure and has the most connection, and spaces such as warehouses, toilets, staircases and corridors are the least connected and introduces it as one of the most private spaces, so the corridors and joints also have a greater degree of interconnection and connection than rooms, and are less in depth.

    Keywords: Housing, Social Relations of Space, Space Syntax, Space Territory, Depth
  • maryam mafi, Mostafa Azkia*, Gholamreza Latifi Pages 187-218

    The decision-making and policy-making of managers and urban planners towards sustainable urban development is one of the most important policies for sustainable urban tourism.The aim of this study is to sociologically analyze the effects of the tourism industry on the urban development of the city of Qazvin. The research method is descriptive and analytical and the theoretical framework consists of sustainable tourism development and good governance .Using multivariate regression statistics and the S.W.O.T. technique, data were collected from 140 Nowruz tourists and 120 managers of hotels, accommodating centers, etc. The research tool had face validity and its reliability coefficient was 0.70. The results showed that the highest effective average in terms of stakeholders in the dimension of  strengths included People's agreement with the development of tourism (4.83), life satisfaction in the city (4.09) , increase in tourism revenue ( 3.80). In terms of opportunities, the results pointed to  Potentials for and variety of jobs in the city (4.64) , historical attractions (4.23) and active presence of women in tourism jobs (4). Weakness included lack of access and quality of accommodating centers (3.8) and (3.5), respectively, inadequate facilities needed by tourists (3.45) . Threats consisted of lack of coherent tourism planning in the city (3.63), lack of tourism investment in the city (3.58), change of use of Qazvin traditional garden (2.79). In the views of tourists, the highest effective average in terms of strengths included diversity of tourism landscapes (4.08), sense of security (4.05), climate cleanliness (4.04). Opportunities included multiple potentials (4.28), recommendations  of friends (4.20), motivation to visit again (4.14). Weakness consisted of Inadequate quality of accommodation centers (3.20), crowdedness of historical places (3.16), lack of access to information (3.19). Threats included lack of proper use of resources (3.03), incoherence of tourism management (3), lack of tourism investment (2.58). Therefore, empowering the government through social and cultural initiatives in tourism with a focus on cultural and creative industries is recommended.

    Keywords: Tourism Industry, Urban Development, Qazvin, Sociological Analysis, swot