فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد احمدی، مجتبی انصاری*، محمدرضا بمانیان صفحات 1-14
    اهداف

    فناوری های نوین معماری، درک از مسکن ایرانی را متحول کرده اند. اصل مجموعیت در دستگاه نظریه معماری سرآمد نشان می دهد که اجزاء مسکن ایرانی در عین کثرت به عنوان واحد کلی در نظر گرفته می شود که همه اجزا در خدمت این کل می باشند. هدف از پژوهش شناخت و معرفی مفهوم شاخصه های اصلی شکل دهنده ساختار مسکن ایرانی مبتنی بر سبک زندگی ایرانی اسلامی از دیدگاه کل نگر است. 

    روش ها

    نمونه ها به صورت غیراحتمالی هدفمند با پیمون بندی و مساحت و دوره ساخت متفاوت از فلات مرکزی ایران و شهرهای اصفهان، کاشان، یزد و اردکان انتخاب شده اند. ابزار گردآوری شامل منابع مکتوب و میدانی؛ شیوه تحلیل داده ها مبتنی بر روش توصیفی و تحلیلی مبتنی بر یک فرآیند علی براساس روابط ریاضی نحو فضا می باشد.

    یافته ها

    مقایسه اصول در نظر گرفته شده در نمونه های انتخابی بوسیله ابزارهای نحوی فضا، نشان داد که این اصول در ساختار فضایی مسکن ایرانی همواره جاری و ساری بوده است. یافته های پژوهش بر چهار شاخصه اصلی نظریه معماری سرآمد شامل 1- سلسله مراتب فضایی، 2- درونگرایی، 3- شفافیت، 4- مرکزگرایی اشاره دارد.

    نتیجه گیری

    ساختار فضایی مسکن ایرانی ساختاری کاملا یکپارچه است، و دارای ساختار فضایی مشخص با یک حیاط مرکزی. البته مفهوم مسکن ایرانی با توجه به اقلیم متفاوت، نمود متفاوتی نیز در نقاط مختلف کشور ایران داشته است. مسکن ایرانی تفسیری فنی-اقلیمی از سبک زندگی ایرانی است.

    کلیدواژگان: پایداری، فناوری های نوین، اصل مجموعیت، دیدگاه کل نگر، نحو فضا، اقلیم
  • مهسا جوادی نوده، آزاده شاهچراغی*، علیرضا عندلیب صفحات 15-36
    اهداف

    در معماری خانه های تاریخی محیط توسط انسان در تعاملی دوجانبه با طبیعت شکل می گرفت. با ایجاد بحران های زیست محیطی معاصر، ادغام فرآیندهای طبیعی و انسانی مهمترین مسئله اکولوژی در حوزه پایداری گردید. هدف از مطالعه حاضر، شناسایی معیارهای اکولوژیکی در خانه های تاریخی با امکان بهره وری در معاصر است تا به ارایه راه حلهای اکولوژیکی با توجه به رفتار حرارتی در مناطق سردسیر پرداخته شود.

    روش ها

    شناسایی این عوامل در دو نمونه از خانه های تاریخی اردبیل با استفاده از روش های توصیفی، برداشت های میدانی و تحلیل داده های کمی صورت پذیرفته است.

    یافته ها

    بررسی بحرانی ترین شرایط اقلیمی منطقه، نشان از مقاومت حرارتی اتاقها در برابر نوسانات دمایی دارد. همچنین شناسایی ویژگیهای معماری برگرفته از محیط طبیعی (توپوگرافی، اقلیم) و محیط انسان ساخت (فرم ساختمان، سازمان فضایی، مصالح، منظر، زیرساخت ها) علاوه بر تعامل بهینه بین این مولفه ها، ارایه دهنده راه حلهای اکولوژیکی است.

    نتیجه گیری

    سنجش معیارهای اکولوژیکی هم نشان دهنده سازگاری با محیط زیست است در واقع با استفاده از منابع طبیعی بر تاثیرات اقلیمی سرد فایق آمده اند به نحوی که اتاقهای با کارکرد فصلی نظیر شاه نشین و سرداب در مقابل نوسانات دمایی، عملکرد بهینه ای دارند برای مثال در نمونه ای با ابعاد کوچکتر شاه نشین حداقل اختلاف دمای داخل و خارج به 13 درجه سانتی گراد می رسد.

    کلیدواژگان: معماری اکولوژیکی، خانه های تاریخی، محیط انسان ساخت، طبیعت، عملکرد حرارتی، شهر اردبیل
  • سمیه حسنی صالح، ایرج اعتصام*، حسین ذبیحی صفحات 37-52
    اهداف

    کارکرد زیباشناسانه فرم بنا یکی از دغدغه های طراح بناهای یادمانی است که عموما تحت الشعاع مسایل متعدی مانند شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی قرار می گیرد. هدف تحقیق، بحث در چگونگی تاثیر مصالح و فناوری ساخت بر زیبایی با تکیه بر موضوع هویت عینی فرم به عنوان یکی از کلیدی ترین موضوعات در این زمینه است. هدف دیگر،بررسی تاثیر مصالح و فناوری ساخت بر کارکرد زیباشناسانه فرم بناهای یادمانی است.

    روش ها

    برای پردازش پیچیدگی، ابتدا از نتایج تحقیقی که به شیوه ی استدلال منطقی، چارچوب نظری سیستم های اجتماعی لومان که مدعی کاهش پیچیدگی از طریق تفکیک و تمایز است، را به هنر معماری تعمیم داده است، استفاده شد؛ سپس به شیوه ی دیمتل میزان تاثیر هر یک از شاخصه ها و روابط بین آنها مشخص می شود.

    یافته ها

    یافته های بر اساس روش فرآیند تحلیل شبکه ای فازی، تاثیر فاکتورهای موثر بر زیبایی فرم بررسی گردید و چهار بنای یادمانی، بر این اساس مورد ارزیابی قرار گرفته و رتبه بندی شدند. یافته ها در نمونه های موردی آرمگاه های خیام،بوعلی،نادر و باباطاهر، در ارکان خودارجاعی (عناصر بصری و عناصر ارتباطی)، دگرارجاعی (عناصر ذهنی)، و فهم (عناصر عملی) تحلیل شدند.

    نتیجه گیری

    مصالح، تاثیرگذارترین معیار و شکل تاثیرپذیرترین معیار در انتخاب فرم زیبا است در شرایطی که مصالح نوین از طریق فناوری ساخت موجب ایجاد شکل جدید شود و یا مصالح سنتی به شیوه ای نوین به کار گرفته شوند تاثیر مثبتی در زیبایی فرم خواهد داشت.

    کلیدواژگان: مصالح ساختمانی، فناوری های نوین، فرآیند تحلیل شبکه ای فازی، معماری معاصر، معماری پایدار
  • کارن فتاحی، نازنین نصراللهی*، مریم انصاری منش، جمال خداکرمی، علی عمرانی پور صفحات 53-63

    هدف پژوهش حاضر، تعیین محدوده و مقایسه وضعیت آسایش حرارتی فضاهای باز محدوده باغ فین و بافت تاریخی شهر کاشان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) می باشد.

    مواد و روش ها

    مکان های پر تردد محدوده مورد مطالعه به مدت 18روز از ابتدای شهریور97 مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام مطالعات کتابخانه ای، حضور فیزیکی در بافت و انجام مطالعات میدانی(مشاهده و ثبت اطلاعات سایت ها) همزمان با پاسخ تعداد 788 نفر از ساکنان و گردشگران به پرسشنامه ها(وضعیت حرارتی و محیطی)، پارامترهای اقلیمی(دما، رطوبت، سرعت جریان هوا، مقدار co و 2co)ثبت گردید. سپس نرخ لباس و متابولیسم افراد با نرم افزار  10Deltalog محاسبه و پس از گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار 24Spss، محدوده آسایش حرارتی پاسخ دهندگان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) با نرم افزار Ray Man مشخص گردید.

    یافته ها

    پاسخ دهندگان در کل محدوده مورد مطالعه، بین 20.23 تا 35.61 درجه سانتیگراد (UTCI) احساس آسایش حرارتی داشتند. همچنین محدوده آسایش حرارتی در باغ فین بین 19.45 تا 37.63 و در بافت تاریخی بین 18.5 تا 35.16 درجه سانتیگراد (UTCI) می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد دامنه آسایش حرارتی در باغ فین به اندازه 1.52 درجه سانتیگراد (UTCI) بیشتر از بافت تاریخی کاشان می باشد.

    کلیدواژگان: باغ فین، بافت تاریخی، آسایش حرارتی، شاخص (UTCI).معماری پایدار، باغ ایرانی
  • سمانه ترابی فر، کیانوش سوزن چی* صفحات 64-82
    اهداف

    به دلیل تراکم بالای ساختمانی و کمبود فضای باز کافی در شهرهای بزرگ و درحال رشد، امکان توسعه فضاهای سبز به عنوان عناصر کنترل کننده آلودگی هوا و جزایر حرارتی در شهرها  کاهش یافته است. یکی از راه حل های ممکن، استفاده از سطوح عمودی ساختمان ها در سطح شهر برای توسعه فضای سبز عمودی است. انتخاب صحیح سیستم های سبز عمودی با توجه به عوامل درونی و بیرونی موثر بر سیستم کلید موفقیت و توسعه آن هاست. این انتخاب شامل انتخاب درست هریک از اجزاء چهارگانه سیستم از جمله گیاهان، بستر رشد، سیستم پشتیبان و سیستم آبیاری و زهکشی می شود.

    روش ها

    در این پژوهش فاکتورهای موثر بر انتخاب سیستم های سبز عمودی از طریق مشاهده میدانی و بررسی و تحلیل پژوهش های پیشین جمع آوری و تشریح گردید و براساس اثرگذاری بر هریک از اجزاء اصلی به چهار دسته کلی تقسیم شدند. سپس ازطریق طرح پرسشنامه از متخصصین، اولویت بندی عوامل موثر بر انتخاب با استفاده از طیف 5 ارزشی لیکرت ارزیابی گردید. نتایج مستخرج از پرسشنامه توسط آزمون های آماری کولموگراف-اسمیرنوف، آلفای کرونباخ، فریدمن و همبستگی اسپیرمن تحلیل و اولویت بندی های نهایی ارایه گردید.

    یافته  ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که عوامل بیرونی: "بودجه"، "نوع گیاهان انتخابی"، "نوع سیستم سبز عمودی" و "شرایط آب و هوایی (دما و رطوبت)" و عامل درونی "مشخصات سازه ای و مصالح پوشش ساختمان" بیشترین اثر را بر انتخاب سیستم های سبز عمودی داشته اند.

    نتیجه گیری

    توجه به میزان اهمیت هریک از این عوامل و اولویت بندی انجام شده در این پژوهش می تواند به تصمیم گیری سازمان یافته و انتخاب بهینه و مناسب سیستم های سبز عمودی کمک نماید.

    کلیدواژگان: سیستم سبز عمودی، انتخاب سیستم، انرژی، بستر رشد، سیستم پشتیبان، نمای ساختمان، پایداری
  • حسین مرادی نسب*، امیررضا خاکسار صفحات 83-93
    اهداف

    شناخت اقلیم یک منطقه می تواند باعث ایجاد معماری همساز با آن شود لذا در این مقاله بررسی تطابق معماری روستای دستکند میمند که قدمت آن به 12 هزار سال می رسد و عنصر اقلیمی درجه حرارت به عنوان مساله اصلی پژوهش تعیین گردید. هدف اصلی شناخت میزان تطابق عنصر اقلیمی درجه حرارت با معماری روستای دستکند میمند در دوره گرما است.

    روش ها

    برای تحقق هدف، از روش  تحقیق همبستگی بر پایه اندازه گیری های میدانی کمک گرفته شد. اندازه گیری های میدانی در روزهای 12 و 13 مرداد سال 1398 به عنوان نماینده دوره گرما انجام شد. متغیر درجه حرارت در روستای میمند توسط دستگاه دیتالاگر برداشت شد و لازم به ذکر است که برداشت ها در ساعات 6 صبح و 3 بعد ازظهر انجام شد تا بتوان بیشینه و کمینه درجه حرارت را بدست آورد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از نمودار زیست اقلیمی گیونی نشان داد که اختلاف بسیاری بین کمینه و بیشینه درجه حرارت در روزهای برداشت وجود دارد. لذا برای رسیدن به بیشترین میزان تطابق معماری با اقلیم می بایستی تمهیدات معمارانه خاصی را اعمال نمود. یافته های معماری روستای دستکند میمند نشان داد که بناهای حفرشده در دل کوه از ظرفیت حرارتی بالای خاک بهره می برند که می تواتد بیشترین تطابق را  با عنصر اقلیمی درجه حرارت در دوره گرما داشته باشد همچنین جهت گیری، وجود سایه بان های مناسب افقی و قابی شکل، عدم بازشوی زیاد از دیگر عوامل مهم کالبدی برای تطابق با عنصر اقلیمی درجه حرارت در روستای میمند است.

    نتیجه گیری

    می توان این طور گفت که غالب بناهای روستای میمند دارای تطابق مناسبی با عنصر اقلیمی درجه حرارت در دوره گرما می باشند.

    کلیدواژگان: تطابق، اقلیم، درجه حرارت، روستای دستکند میمند، دوره گرما، انرژی
  • مریم رسول زاده*، محمد مشاری صفحات 94-105
    اهداف

    نسل جدیدی از مصالح نوین ساختمانی با استفاده از روش های رایانشی و دیجیتال تولید می شوند. مصالح نوین ساختمانی چشم انداز جدیدی به امکان ایجاد محیط زیست شهری سالم ایجاد کرده است. هدف اصلی پژوهش، بررسی، تحلیل و اولویت شناسی در رایانش مصالح نوین در هماهنگی با محیط زیست است. هدف کاربردی پژوهش، تبیین مفهوم و ارایه راهبردهایی برای کاربرد مصالح مناسب برای دست یابی به الگوی «شهر سالم» است.

    روش ها

    پژوهش از نظر رویکرد روش شناختی کیفی-کمی است. نتایج کیفی به تبیین مفهوم منتهی می شود و اولویت شناسی از طریق پرسشنامه برخط به دست می آید. برای تایید پایایی از ضریب کاپا یا ضریب توافق طرفین استفاده شده است. تعداد 386 پرسشنامه سالم جمع آوری، و با کمک همبستگی اسپرمن، نتایج بررسی و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در میان گویه های ده گانه استخراج شده درباره مصالح نوین به کاررفته، چهار گویه با درجه معناداری بالا به دست آمده؛ که به ترتیب عبارتند از: 1- قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، 2- سلامتی مصالح (MSDS)، 3- سهولت تعویض و جایگزینی و 4- درجه جاذب رطوبت بودن.

    نتیجه گیری

    افزیش خطر بیماری های فراگیر نشان می دهد که تحقق کانسپت شهر سالم بدون رایانش مصالح نوین امکان پذیر نیست؛ حوزه ای میان دانشی و بین رشته ای که نیازمند رویکردی ترکیبی از شیمی سبز، رایانش زیستی و رایانش مبتنی بر مواد است. رایانش مصالح نوین، روشی موثر در دست یابی به الگوی شهر سالم است؛ موضوعی که نیازمند توسعه آموزش محیط زیست و مهارت مدیریت شهر سالم است.

    کلیدواژگان: پساکرونا شهرسازی، یادگیری عمیق در شیمی سبز، مصالح دوستدار محیط زیست، آموزش محیط زیست، ساختمان سالم، رایانش زیستی
|
  • Mohammad Ahmadi, Mojtaba Ansari*, Mohammadreza Bemanian Pages 1-14
    Aim

    New technology has already changed our interpretation of Persian house. Theory of integration in the high-performance architecture theory shows that the different elements of Iranian house enjoy unity, despite their differences. The research aims to study the most important elements of Persian house based on Islamic-Iranian life style based on a holistic approach.

    Methods

    The purposive sampling method is developed among the case from the central parts of Iran such as Isfahan, Kashan, Yazd and Ardakan; in order to calculate the area, the module and the period of building the house. Research tool was scientific documentation and survey. The data analysis is based on descriptive-analytical understanding of mathematical space syntax.

    Findings

    Comparison of the principles considered in the selected samples by the syntactic tools of space, showed that these principles always exist in the spatial structure of Iranian housing. Furthermore, the results of the research emphasize on the high-performance architecture theory principles such as: 1- hierarchy, 2- privacy, 3- transparency and 4- centralization.

    Conclusion

    The spatial structure of Persian house and Iranian housing is a manifestation of the theory of integration, which is arranges around a central courtyard. The essence of Persian house is depending on the climate as an influential factor, shows different appearance. The Persian house is a technologic-climatic interpretation of Iranian-Islamic lifestyle.

    Keywords: Sustainability, New technologies, Theory of integration, Holistic approach, Space syntax, Climate
  • Mahsa Javadinodeh, Azadeh Shahcheraghi*, Alireza Andalib Pages 15-36
    Aims

    In the architecture of traditional houses, the environment used to be formed by the mutual interaction of human beings and nature. With the emergence of environmental crises in the contemporary world, the integration of natural and human processes became the most important ecological issue in the domain of sustainability. The aim of the current study is to recognize those ecological criteria of traditional houses which can be productive in the contemporary world so as to arrive at ecological solutions based on the thermal behavior of these houses in cold regions.

    Methods

    These factors are investigated in two traditional houses in Ardabil using descriptive methods, field observations, and quantitative analyses.

    Findings

    The investigation of the most critical climatic condition of the region is indicative of the thermal resistance of the rooms against temperature fluctuations. Furthermore, the analysis of the architectural features taken from physical environment (topography, climate) and structural environment (building form, spatial organization, material, landscape, infrastructure) shows that there is an optimal interaction between these components. The recognition of these architectural features can also provide ecological solutions.

    Conclusion

    The results of the assessment of the ecological criteria in the houses are also indicative of their conformity with the environment.In fact,these structures have overcome climatic effects via the use of natural resources in a way that rooms like shahneshin and basement which have seasonal function, have optimal performance against temperature fluctuations. For example, in a sample shahneshin room in smaller dimensions, the minimum difference between the inside and outside temperature is 13 °C

    Keywords: Ecological Architecture, Traditional Houses, Structural Environment, Nature, Thermal Performance, Ardabil City
  • Somayyeh Hassanisaleh, Iraj Etessam*, Hossein Zabihi Pages 37-52
    Aims

    The aesthetic function of the building form is one of the concerns of the monument designer, which is generally overshadowed by various issues such as economic, political, cultural conditions, etc. The aim of this study is to discuss how materials and construction technology affect beauty as one of the key issues in this field. Another goal is to investigate the impact of materials and construction technology on the aesthetic function of the form of monuments.

    Material and Method

    To process complexity, we first used the results of research that, by logical reasoning, generalized Lumanchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s theoretical framework of social systems, which claims to reduce complexity through distinction and differentiation; Then, the effect of each of the characteristics and the relationships between them are determined by Dematel method.

    Findings

    The Findings were evaluated based on the method of fuzzy network analysis process, the effect of factors affecting the beauty of the form, and four monuments were evaluated and ranked accordingly. Findings were analyzed in case studies of Khayyam, Buchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))ali, Nader and Babatahir tombs, in self-referential elements (visual elements and communication elements), other referential elements (mental elements), and understanding (practical elements).

    Conclusion

    The conclusion shows that type of material is the most impressionable criterion and shape is the most influential criterion in choosing a beautiful form. In a situation that new materials create a new shape or traditional materials are used in a new way, it will have a positive effect on the aesthetic evaluation of the form.

    Keywords: Building materials, New technology, Fuzzy Analysis Network Process (FANP), Contemporary architecture, Sustainable architecture
  • Karen Fatahi, Nazanin Nasrollahi*, Maryam Ansarimanesh, Jamal Khodakarami, Ali Omranipour Pages 53-63

    For this purpose, field study and data recording in two parts, and different environmental situation in one micro climate.

    Material and method

    crowded places were studied to 18 days from the first day of shahrivar to 18th of shahrivar; two categories were created: the first Baghe fin open spaces and the second historical textures open spaces. After finishing library studies, physical presence in the texture and conducting field study (observation, and data collection of site) simultaneously the responses of 788 of inhabitants and tourists to the questionnaires  (environmental and thermal situations), climate parameters (temperature, air flow speed, moisture, co, co2) were recorded. Then the dress rate and the metabolism of people was computed with delta log10 software, and after collecting and analyzing the data with spss24 software, thermal comfort of respondents based on UTCI was determined by Ray Man software.

    Findings

    The finding shows that the respondents in the whole surrounding of the study experienced thermal comfort between 20,23 and 35,61 centigrade degree. Also thermal comfort scope in Baghe fin between 19,45 to 37,63 and in historical texture between 18,5 to 35,16 centigrade.

    Conclusion

      The results of this study showed that the scope of thermal comfort in Baghe fin is higher the that of Kashan historical texture about 1,52 centigrade.

    Keywords: Baghe fin, historical texture, thermal comfort, UTCI, Persian garden, Sustainable architecture
  • Samaneh Torabifar, Kianoush Suzanchi* Pages 64-82
    Aims

    Due to high building density and lack of adequate open space in large and growing cities, the possibility of developing green spaces as elements controlling air pollution and urban heat island has decreased. One possible solution is to use the vertical surfaces of buildings to develop vertical greeneries. The right choice of vertical greenery systems according to internal and external factors affecting the system is the key to their success and development. This choice includes the correct choice of each of the four components of the system, including plants, growing media, supporting system, and irrigation/ drainage systems.

    Methods

    In this study, the factors affecting the selection of these systems were collected and explained through field observation and review and analysis of previous researches and were divided into four general categories based on the effect on each of the main components. Then, through a questionnaire from green wall experts, the prioritization of these factors was evaluated using the Five-point Likert scale. The results of the questionnaire were analyzed by Kolmogorov-Smirnov, Cronbachchr (chr(chr (chr('39') 39chr('39')) 39chr (chr('39')39chr('39'))) 39chr (chr(chr('39' ) 39chr('39')) 39chr(chr('39') 39chr('39')))) s Alpha, Friedman, and Spearmanchr (chr(chr(chr('39') 39chr('39')) 39chr(chr('39')39chr('39')))39chr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39'))) ) s correlation tests, and presented.

    Results

    The results showed that external factors: "budget", "type of selected plants", "type of vertical greenery system" and "climatic conditions (temperature and humidity)" and also the internal factor: "structural characteristics and building materials" have had the greatest impact on the choice of these systems.

    Conclusion

    Paying attention to the importance of each of these factors and the prioritizations can help in organized decision making and optimal selection of vertical greenery systems.

    Keywords: Vertical greenery system, System selection, Energy, Growing media, Supporting system, Building façade, Sustainability
  • Hossein Moradinasab*, Amirreza Khaksar Pages 83-93
    Aims

    Understanding the climate of a region can create an architecture that is consistent with it. Therefore, in this paper, the architectural compatibility of the village of Meymand Troglodytic has been identified as the key element of the research. The main purpose of this study is to determine the degree of adaptation of the climate element of temperature to the architecture of Meymand Troglodytic village in the heat period.

    Methods

    Correlation research method based on field measurements was used. Field measurements were performed on 3 August and 4 August 2019 as representative of the heat period. The temperature variable in the village of Meymand was collected by a data logger and it should be noted that the measurements were made at 6 am and 3 pm to obtain maximum and minimum temperatures.

    Findings

    The results of the Givoni bioclimatic diagram showed that there was a significant difference between the minimum and maximum temperatures on harvest days. Architectural findings of Meymand Troglodytic village showed that the excavated buildings in the mountain utilize high heat capacity of the soil, which can be most consistent with the climate element in the heat period. Also, the presence of suitable horizontal and frame shades, lack of high openings are other important physical factors in accordance with the climate of Meymand village in terms of temperature.

    Conclusion

    In conclusion, it can be said that almost all of the buildings in the village of Meymand are associated with the climate element of temperature during the heat period.

    Keywords: Climate, Adaptation, Temperature, Village of Troglodytic Meymand, Heat Period, Energy
  • Maryam Rasoolzadeh*, Mohammad Moshari Pages 94-105
    Aims

    A new generation of building materials is produced using computing and digital methods. Recombinant building materials have created new perspectives. The main purpose of research is to study, analyze and prioritize the computing of new materials in accordance with environment. The practical purpose of the research is to explain the concept and present strategies based on the use of appropriate materials to achieve the model of "healthy city".

    Methods

    It is qualitative-quantitative research in terms of methodology. Qualitative steps lead to the explanation of the conceptual framework of the research, and quantitative steps lead to prioritization of the strategies base on online questionnaire. Kappa coefficient has been used to confirm the reliability. A total of 386 questionnaires were collected and the results were analyzed using Spearman correlation.

    Findings

    Among the ten items extracted about the new materials used, four items with a high degree of significance were obtained: 1- Exposure to direct sunlight, 2- Material health (MSDS), 3- Ease of replacement and replacement, and 4- Degree of moisture absorption, respectively. 

    Conclusion

    The increasing risk of pandemics shows that the concept of the healthy city is not possible without the computing of new materials; an interdisciplinary field that requires a combined approach of green chemistry, biocomputing and materials-based computing. Computing new materials is an effective way to achieve the healthy city which is in need of "environmental education" and the "healthy city management" skill development.

    Keywords: Post-COVID19 urban planning, Deep learning in green chemistry, Eco-friendly material, Environmental education, Well-building, biocomputation