فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال دهم شماره 2 (پیاپی 48، فروردین و اردیبهشت 1400)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال دهم شماره 2 (پیاپی 48، فروردین و اردیبهشت 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • عشرت کریمی افشار، نسیم عزت پناه*، پوران وطنخواه، وجیهه پورشهسواری، وحید منظری توکلی صفحات 1-9
    مقدمه

    اعتیاد  بر زمینه های متعدد عملکرد افراد تاثیر گذاشته و سلامت خود و جامعه آن ها را به خطر می اندازد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش "درمان شناختی-رفتاری" بر بازخورد نسبت به مصرف مواد و سلامت عمومی معتادان در سال 1398انجام شد. 

    روش کار

    مطالعه حاضر با روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه مردان معتاد شهر کرمان در پاییز و زمستان 1398 بود. از بین معتادان در حال ترک مراجعه کننده به 2 مرکز ترک اعتیاد دی و عرش کرمان با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و در دو گروه گروه مداخله و کنترل (هر گروه 15 تن) قرار گرفتند. داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی،  "مقیاس بازخورد نسبت به مصرف مواد " (Feedback Toward Substance Scale) و "پرسشنامه سلامت عمومی" (General Health Questionnaire) در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون از گروه مداخله و کنترل کسب شد. روایی سازه به روش تحلیل عاملی و نیز پایایی ابزار ها   به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. گروه "درمانی شناختی-رفتاری" در 10 جلسه 90 دقیقه ای در هفته دو بار به گروه مداخله ارایه شد و گروه کنترل در این مدت مداخله ای دریافت نکرد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه  23 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین در متغیر بر بازخورد نسبت به مصرف مواد در پیش آزمون (گروه کنترل 31/31 و گروه مداخله 28/30) و پس آزمون (گروه کنترل 82/30 و گروه مداخله 75/22)، و میانگین در متغیر سلامت عمومی در پیش آزمون (گروه کنترل 86/41 و گروه مداخله 59/40) و پس آزمون (گروه کنترل 06/42 و گروه مداخله 27/51) به دست آمد. همچنین اثر آموزش "درمان شناختی-رفتاری" بر  بازخورد نسبت به مصرف مواد و سلامت عمومی معتادان در سطح 01/0> P معنادار بود.

    نتیجه گیری

     "درمان شناختی-رفتاری" تاثیر مهمی بر بازخورد نسبت به مصرف مواد و سلامت عمومی معتادان دارد. پیشنهاد می شود از "درمان شناختی- رفتاری "به عنوان مداخله ای برای بهبود وضعیت سلامتی معتادان در حال ترک استفاده شود.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، شناختی- رفتاری، بازخورد نسبت به مصرف مواد، معتاد
  • فروزان کارخانه، فیض الله نوروزی* صفحات 10-20
    مقدمه

    نابرابری و ابعاد مختلف آن نشانه های مشخصی از توسعه  نیافتگی شمرده می شود. تفاوت ها و نابرابری های اجتماعی تهدیدی جدی برای کشورها به شمار می رود، زیرا زمینه های دستیابی به وحدت و یکپارچگی ملی را دشوار می کند. هدف پژوهش حاضر تبیین نابرابری اجتماعی در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی  استان های غرب کشور (کرمانشاه، کردستان و ایلام) به روش کیفی در سال1399 می باشد.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر با رویکرد کیفی  به روش تحلیل محتوا است و روش گردآوری داده ها، مصاحبه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل خانوارهای ساکن استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام بود. تعداد نمونه های پژوهش شامل 20 تن از مدرسین دانشگاه و فرهنگیان ساکن و شاغل در استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام بودند که تا اشباع اطلاعات، ادامه داشت. داده های پژوهش با روش تحلیل محتوای قراردادی، تحلیل شدند.

    یافته ها

    داده های حاصل از مصاحبه شامل 8 درون مایه اصلی و 25 درون مایه فرعی بود. درون مایه اصلی شامل: نابرابری اجتماعی (4درون مایه فرعی)، انزوای اجتماعی (4درون مایه فرعی)، تورم (4درون مایه فرعی)، مرگ  (2 درون مایه فرعی)، حمایت اجتماعی (3 درون مایه فرعی)، فقر (2 درون مایه فرعی)، طبقه اجتماعی (3 درون مایه فرعی) و حاشیه نشینی (3 درون مایه فرعی) بود.

    نتیجه گیری

    یافته ها درک عمیقی از نابرابری اجتماعی در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی استان های غرب کشور (کرمانشاه،کردستان و ایلام) در 8 درون مایه اصلی و 25 درون مایه فرعی نشان داد. پیشنهاد می شود برای توسعه نابرابری اجتماعی استان های غرب کشور، از یافته ها پژوهش حاضر استفاده شود.

    کلیدواژگان: نابرابری اجتماعی، فقر، استان های غرب کشور
  • مرجان همتی نژاد، رضا نیک بخش*، اکبر آفرینش خاکی، فریده شریفی فر صفحات 21-32
    مقدمه

    منابع انسانی، مهم ترین و ارزشمندترین سرمایه سازمان است که توجه به آن بر نحوه عملکرد و در نهایت موفقیت یک سازمان تاثیر دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، محصورشدگی سازمانی با عمکلرد شغلی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان در سال 1398 انجام گرفت.  

    روش کار

    مطالعه حاضر به  روش توصیفی-همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل تمام کارکنان وزارت ورزش و جوانان بودند که تعداد آن ها 890 تن می باشد. نمونه آماری براساس فرمول کوکران 268 تن و به صورت تصادفی ساده انتخاب شد. در این مطالعه از پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس عدالت سازمانی کالگیت" (Colquitt’s Organizational Justice Scale)، "مقیاس محصورشدگی شغلی" (Job Embeddedness Scale)، "مقیاس عملکرد شغلی" (Job Performance Scale)  استفاده شد. روایی صوری، شاخص روایی محتوا، همگرا وروایی سازه و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ بررسی شد. داده ها با ابزار ها جمع آوری شد. تحلیل داده ها  در نرم افزار SmartPls 3.0 انجام شد.  

    یافته ها

    بین عدالت رویه ای (14/0=β، 036/0=P) با عملکرد شغلی همبستگی مثبت معناداری وجود داشت. بین عدالت توزیعی (30/0=β، 001/0=P)  و عدالت رویه ای (33/0=β، 001/0=P) با محصورشدگی سازمانی همبستگی مثبت معناداری وجود داشت. همچنین، بین محصورشدگی سازمانی (29/0=β، 001/0=P) با عملکرد شغلی همبستگی مثبت معناداری وجود داشت. بین عدالت توزیعی (08/0=β، 281/0=P) با عملکرد شغلی همبستگی معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    عدالت توزیعی و عدالت رویه ای با محصورشدگی سازمانی همبستگی مثبت دارد. لذا پیشنهاد می شود مدیران وزارت ورزش و جوانان به منظور بهبود عملکرد شغلی کارکنان، محصورشدگی سازمانی و عدالت رویه ای را با ارایه تسهیلات ویژه و عادلانه در این سازمان گسترش دهند.

    کلیدواژگان: برابری سازمانی، محصور شدگی سازمانی، عملکرد شغلی، منابع انسانی
  • بهاره عباسی، رسول نظری*، مرجان صفاری صفحات 33-43
    مقدمه

    با گسترش فناوری و سبک زندگی غیرفعال افراد، ورزش شهروندی به عنوان یکی از نیازهای جامعه مدرن، همواره مورد تقاضای شهروندان بوده است. پژوهش حاضر با هدف تبیین راهبردها و پیامدهای ورزش شهروندی سلامت محور در کلان شهرهای ایران انجام شده است.

    روش کار

    پژوهش حاضر با تبعیت از پارادایم تفسیری دارای رویکرد کیفی به روش تحلیل محتوا است. روش انتخاب خبرگان برای مصاحبه به صورت هدفمند و گلوله برفی و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. معیار انتخاب مشارکت کنندگان داشتن سوابق اجرایی و عملیاتی یا داشتن سوابق علمی و پژوهشی و نظریه پردازی در حوزه ورزش شهروندی بود.  در نهایت تعداد 20 تن از خبرگان به این منظور در نظر گرفته شدند. جمع آوری داده ها، با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد.  تحلیل داده ها با روش تحلیل محتوا عرفی (قراردادی) به شیوه کدگذاری انجام شد.

    یافته ها

    تعداد 82 کد باز حاوی راهبردها و پیامدها استخراج گردید و پس از تجمیع کدها تعداد 6 درون مایه فرعی در غالب 2 درون مایه اصلی به عنوان "راهبردها" و "پیامدها" در ورزش شهروندی سلامت محور در کلان شهرهای ایران شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    به منظور توسعه ورزش شهروندی سلامت محور در کلان شهرها، "راهبردها" و"پیامدها" در ورزش شهروندی باید مورد توجه قرار گیرد. لذا پیشنهاد می شود اقدامات ضروری در راستای پیشرفت کلان شهرهای ایران برای اجرای ورزش شهروندی انجام شود.

    کلیدواژگان: استراتژی، تحلیل محتوا، کارکردهای سلامتی، ورزش مشارکتی، ورزش همگانی
  • رقیه فخرپور*، یوسف یاوری، یوسف صابری صفحات 44-52
    مقدمه

    مصرف مواد مخدر القای التهاب و بروز استرس اکسیداتیو را در پی دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات پیلاتس بر میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و پروتئین واکنش دهنده C خون در مردان معتاد به مت آمفتامین در حال ترک می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و جامعه مورد مطالعه آن مردان معتاد در حال ترک بود که 44 تن از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده در پژوهش شرکت کردند. با حداقل سه ماه حضور در کمپ ترک اعتیاد انتخاب شده و در دو گروه، تمرین و کنترل تقسیم شدند. تمرین های پیلاتس به مدت 8 هفته و سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه اجرا گردید. نمونه های خونی در شرایط پیش و پس آزمون به مقدار 5 سی سی از ورید بازویی گرفته شد. مقادیر خونی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و پروتئین واکنش دهنده C با استفاده از کیت های آزمایشگاهی اندازه گیری شد. داده ها در نرم افزار اس پی ا س اس  نسخه 20  تحلیل شد.

    یافته ها

    مقادیر سرمی پروتئین واکنش دهنده C در گروه کنترل بدون تغییر معنادار (638/0=P) ولی در گروه تمرین با کاهش معنادار همراه بوده است (039/0=P). مقادیر سرمی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در گروه کنترل بعد از هشت هفته بدون تغییر معنادار (288/0=P) ولی در گروه تمرین بعد از هشت هفته مداخله افزایش معناداری داشته است (05/0=P).

    نتیجه گیری

    پیلاتس سبب کاهش التهاب و افزایش ظرفیت  آنتی اکسیدان در افراد معتاد می شود. پیشنهاد می شود از این نوع تمرین برای تقویت سیستم ایمنی افراد معتاد به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: پیلاتس، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، CRP، معتاد، مت آمفتامین
  • نیلوفر میکاعیلی*، حمیدرضا صمدی فرد صفحات 53-63
    مقدمه

    سلامت جنسی یکی از جنبه های اصلی سلامت است که همسران را در همه مراحل زندگی، تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی سلامت جنسی با باورهای غیرمنطقی، ذهن آگاهی و کمال گرایی در بین زوجین صورت پذیرفت. 

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زوجین شهر اردبیل در سال 1398 بودند که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 114 تن (57 زن و شوهر) به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، " پرسشنامه سلامت جنسی معنوی پور" (Manavi Pourchr('39')s Sexual Health Questionnaire) "آزمون 4 عاملی باورهای غیرمنطقی اهواز" (4 Factors of Irrational Beliefs Test-Ahvaz)، "مقیاس آگاهی توجه هشیاری " (Mindful Attention Awareness Scale) و "مقیاس کمال گرایی اهواز" (Ahvaz Perfectionism Scale) بود. روایی صوری و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 18 تحلیل شد.

    یافته ها

    بین باورهای غیرمنطقی (40/0- در مردان و 61/0- در زنان)، ذهن آگاهی (38/0 در مردان و 54/0 در زنان) و کمال گرایی (56/0- در مردان و 59/0- در زنان)، با سلامت جنسی همبستگی معناداری وجود داشت (05/0>P). نتایج نشان داد که باورهای غیرمنطقی، ذهن آگاهی و کمال گرایی در مجموع قادرند 49 درصد از واریانس سلامت جنسی را در مردان و 58 درصد از واریانس سلامت جنسی را در زنان تبیین کنند (05/0>P).

    نتیجه گیری

    سلامت جنسی زوجین با باورهای غیرمنطقی، ذهن آگاهی و کمال گرایی پیش بینی شدنی است. پیشنهاد می شود که روان شناسان و متخصات حوزه سلامت برای بهبود سلامت جنسی همسران به نقش این متغیرها توجه بیشتری کنند.

    کلیدواژگان: سلامت جنسی، باورهای غیرمنطقی، ذهن آگاهی، کمال گرایی
  • سیما خامدی، غلامحسین انتصار فومنی*، مسعود حجازی، مجتبی امیری مجد صفحات 64-75
    مقدمه

    خودکارآمدی نقش مهمی در عملکرد تحصیلی ایفا می کند و بر انتخاب تکلیف، تلاش، استقامت، امتناع و پیشرفت افراد تاثیر می گذارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر بخشی "راهبردهای آموزش فراشناخت" و "یادگیری مبتنی بر مسیله" بر خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر انجام شد. 

    روش کار

    روش پژوهش  نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 3 ماه بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان روانشناسی مقطع کارشناسی شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد ابهر در سال تحصیلی 1398-1397 به تعداد 130تن بودند. براساس جدول Krejcie & Morgan 100 تن از آن ها بصورت تصادفی منظم انتخاب  و از بین افرادی که نمره پایین تر از  نمره برش (80)  در "مقیاس خودکارآمدی تحصیلی کالج"  (College Academic Self-Efficacy Scale) کسب کرده بودند انتخاب شدند. 45 تن در سه گروه (دو گروه مداخله) و یک گروه کنترل بصورت تصادفی جایگزین شدند. داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی و "مقیاس خودکارآمدی تحصیلی کالج" جمع آوری شد. روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. آزمودنی های گروه مداخله 1 در جلسات آموزش گروهی "راهبردهای آموزش فراشناخت"  در 10 جلسه 90 دقیقه ای و گروه مداخله 2، در جلسات آموزشی "یادگیری مبتنی بر مسیله" در 7 جلسه  90 دقیقه ای و در هر هفته یک بار شرکت کردند. پس از پایان جلسات، پس آزمون و 3 ماه بعد پیگیری برای هر 3 گروه "مقیاس خودکارآمدی تحصیلی کالج" تکمیل شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 24 تحلیل شد. 

    یافته ها

    آموزش گروهی "راهبردهای آموزش فراشناخت"  و "یادگیری مبتنی بر مسیله" موجب افزایش نمره خودکارآمدی تحصیلی شرکت کننده در گروه های مداخله و  در طی زمان های مختلف نسبت به گروه کنترل متفاوت بودند (P≤0/01).  اما بین دو گروه "راهبردهای آموزش فراشناخت"  و  " یادگیری مساله محور"  تفاوت معنادار آماری مشاهده نشد (P <0/05).

    نتیجه گیری

    آموزش گروهی "راهبردهای آموزش فراشناخت" و "یادگیری مبتنی بر مسیله" موجب افزایش نمره خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان می شود. پیشنهاد می شود متخصصان آموزشی از این 2 روش آموزش گروهی جهت ارتقای خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، راهبردهای آموزش فراشناخت، یادگیری مبتی بر مسئله
  • ساناز رویتوند، زهرا حاجی انزهای*، زینت نیک آیین صفحات 76-86
    مقدمه

    موقعیت های موجود در ورزش های تیمی، فرصت های بی شماری را برای بازیکنان برای بیان رفتار خلاقانه فراهم می کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی تواضع مربی و تسهیم دانش با خلاقیت بازیکنان لیگ برتر والیبال بانوان ایران انجام گرفت.  

    روش کار

    این مطالعه  به روش توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری را تمام بازیکنان لیگ برتر والیبال بانوان در سال 1398 تشکیل داد که تعداد آن ها 126 تن است که نمونه آماری به دلیل محدود بودن تعداد بازیکنان، به صورت دردسترس و به تعداد 126 تن انتخاب شد. در این مطالعه از  پرسشنامه جمعیت شناختی "مقیاس تواضع ابرازشده" (Expressed Humility Scale)، "مقیاس اشتراک دانش" (Knowledge Sharing Scale (KSBS)، "مقیاس خلاقیت" (Creativity Scale) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها از طریق روایی صوری، محتوا، همگرا و تحلیل عاملی تاییدی  و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ بررسی شد. داده ها با پرسشنامه جمع آوری شد. تحلیل داده ها در نرم افزار اسمارت پی ال اس5/3 انجام شد.  

    یافته ها

    بین تواضع مربی با خلاقیت (34/0-=β، 030/0=P) و  تسهیم دانش (42/0=β، 010/0=P) به ترتیب همبستگی منفی و مثبت معناداری وجود داشت. همچنین بین تسهیم دانش (47/0=β، 001/0=P) با خلاقیت بازیکنان لیگ برتر والیبال بانوان ایران همبستگی مثبت معناداری وجود دارد. 

    نتیجه گیری

    تواضع مربی با خلاقیت و تسهیم دانش بازیکنان لیگ برتر والیبال بانوان ایران به ترتیب همبستگی مثبت و منفی معناداری وجود دارد. لذا پیشنهاد می شود کمیته مربیان فدراسیون والیبال ایران آموزش سبک های مربیگری را به عنوان یکی از مهم ترین شاخص ها در دوره های مربیگری مد نظر قرار دهند و دوره های دانش افزایی و را برای مربیان برگزار نمایند.

    کلیدواژگان: تواضع مربی، تسهیم دانش، توانایی خلاقانه، ورزشکاران
  • محمدرضا اسماعیلی، پرویز بابادی*، اکبر آفرینش خاکی صفحات 87-97
    مقدمه

    ورزش به عنوان یکی از فعالیت های مهم اوقات فراغت، دارای اهداف تربیتی متعددی بوده و می تواند در سازگاری بزهکاران با محیط ندامتگاه موثر واقع گردد. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثر ورزش در خشونت بزهکاران ورزشکار و غیر ورزشکار استان خوزستان در سال 1398-1397می باشد. 

    روش کار

    پژوهش حاضر در دو مرحله کیفی- کمی (روش شناسی) و توصیفی- مقایسه ای انجام شد. نمونه آماری پژوهش در مرحله کیفی 12 تن شامل کارمندان، اعضای هیات علمی و بزهکاران و در مرحله کمی پژوهش487 تن (291 تن بزهکار ورزشکار و  196 تن بزهکار غیر ورزشکار) بودند. نمونه گیری در مرحله کیفی به روش غیرتصادفی و هدفمند و در مرحله کمی به روش تصادفی منظم و بر اساس جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند.  در مرحله اول (کیفی) "مقیاس اثر ورزش در خشونت بزهکاران" (Effect of Exercise on Criminals Violence Scale) با تحلیل مصاحبه های انجام شده، طراحی و روایی سازه، واگرا، همگرا و پایایی ترکیبی مقیاس اندازه گیری شد. در مرحله دوم (کمی) پرسشنامه جمعیت شناختی و مقیاس طراحی شده و بین نمونه های بخش کمی توزیع شد. داده ها به وسیله نرم افزارهای آماری اس پی اس اس نسخه 22 و پی ال اس نسخه 23 مورد بررسی گرفت.

    یافته ها

    در مرحله اول "مقیاس اثر ورزش در خشونت بزهکاران" با 36 عبارت و 5 درون مایه اصلی سلامت جسمانی، سلامت روانی، عدم بازگشت مجدد به ندامتگاه، کاهش خشونت و مشارکت گروهی طراحی و روانسنجی گردید. نتایج مرحله دوم نشان داد که تفاوت میزان خشونت در بزهکاران ورزشکار (57/0) در مقایسه با بزهکاران غیرورزشکار (41/0) معنادار بوده است. 

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر ورزش در کاهش خشونت بزهکاران، پیشنهاد می شود مدیران و مسیولین، برنامه های منظم و گسترده تری جهت ایجاد کلاس ها و امکانات ورزشی در ندامتگاه ها، اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: بزهکار، خشونت، ورزش، ورزشکار
  • فرشته اسلامی بابا حیدری*، فائزه عسگری، مجید ضرغامی حاجبی صفحات 98-109
    مقدمه

    طرحواره جنسی به عنوان تعمیم های شناختی حاصل تجارب گذشته فرد می باشد. وجود عملکرد جنسی مطلوب، نقش بسیار مهم و اساسی در موفقیت و پایداری کانون خانواده دارد.  پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی طرحواره های جنسی با تعارضات زناشویی و بی ثباتی ازدواج زوجین مراجعه کننده به  مراکز مشاوره خانواده آموزش و پرورش شهر قم در سال 1398 انجام شد

    روش کار

    روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه زوج های متاهل رده سنی 45-30 سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده آموزش و پرورش شهر قم بود. نمونه آماری شامل 404 تن از اعضای جامعه آماری مذکور است که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس طرحواره جنسی"(Sexual Schema Scale)، "پرسشنامه تجدید نظر شده تعارضات زناشویی"(Revised Marital Conflict Questionnaire)  و "شاخص بی ثباتی ازدواج" (Marital Instability Index) بود. روایی محتوا به روش کیفی و پاپایی به روش همبستگی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ بررسی گردید. داده های جمع آوری شده در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 20 تحلیل شد. 

    یافته ها

    بین مولفه های طرحواره جنسی پرشور - عاشقانه (P= 0/000, R= -0/147),، صریح - راحت، پرشور- با محبت (P=0/000, R = -0/151) ، روشنفکر - مترقی (P=0/000, R=0/156) بی ثباتی ازدواج همبستگی منفی وجود داشت. بین مولفه های خجالتی - محافظه کار و قدرتمند - پرخاشگر با بی ثباتی ازدواج همبستگی معنا داری وجود نداشت. همچنین مولفه های خجالتی - محافظه کار (P=0/000, R= 0/131)، قدرتمند - پرخاشگر (P= 0/000, R=0/144)، با تعارضات زناشویی همبستگی مثبت معنا دار وجود داشت. بین مولفه  پرشور - با محبت  (P=0/05, R= -0/128) و روشنفکر- مترقی (P=0/000, R=0/160)  با تعارضات زناشویی همبستگی منفی وجود داشت.

    نتیجه گیری

    طرحواره های جنسی با تعارضات زناشویی و بی ثباتی ازدواج همبستگی دارد. بنابراین، به روانشناسان و مشاوران توصیه می شود با تغییر طرحواره های جنسی در جهت مثبت، موجبات کاهش تعارضات زناشویی و ثبات ازدواج را پدید آورند و از آسیب طلاق پیشگیری کنند.

    کلیدواژگان: طرحواره های جنسی، تعارضات زناشویی، بی ثباتی ازدواج
  • حسن مخلص، اعظم فتاحی اندبیل*، عبدالله شفیع آبادی صفحات 110-122
    مقدمه

    طلاق به عنوان یک معضل فردی و اجتماعی رو به افزایش است و تبعات منفی بسیاری را بدنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی "درمان کوتاه راه حل - محور" بر صمیمیت زناشویی و خود ارزشمندی احتمالی زوجین متقاضی طلاق در سال1397 انجام شد. 

    روش کار

    طرح پژوهش حاضر نیمه مداخله ای با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به دادگستری شهرستان خوی در سال 1397 بود که متقاضی طلاق بودند. از این بین 20 زوج انتخاب شده و به حکم قرعه به 2 گروه مساوی (هر گروه 10 زوج) تقسیم شدند. "پرسشنامه جمعیت شناختی"،  "پرسشنامه نیازهای صمیمیت زناشویی" (Marital Intimacy Needs Questionnaire) و "مقیاس خودارزشمندی احتمالی" (Contingencies of Self-Worth Scale) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. روایی ابزار ها با روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ بررسی و تایید شد. 6 جلسه مداخله "درمان کوتاه راه حل محور" به مدت 60 دقیقه برای زوجین گروه مداخله اجرا شد. سپس از هر 2 زوج  شرکت کننده در مطالعه خواسته شد تا ابزار ها را تکمیل کردند. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شد.

    یافته ها

    "درمان کوتاه راه حل محور" بر بهبود صمیمیت زناشویی و خودارزشمندی احتمالی زوجین متقاضی طلاق اثربخش است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    "درمان کوتاه راه حل محور" بر بهبود صمیمیت زناشویی و خودارزشمندی احتمالی زوجین موثر است. پیشنهاد می شود در حوزه زوج درمانی از این مداخله به منظور رفع مشکلات زوجین و ارتقای روابط بین آن ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان کوتاه راه حل محور، صمیمیت زناشویی، خودارزشمندی احتمالی، طلاق
  • مهدی فراموشی* صفحات 123-135
    مقدمه

    اعضای هییت علمی و کارمندان سرمایه های انسانی مهم در دانشگاه ها هستند و سلامت جسمی آن ها اهمیت بسیاری دارد زیرا می تواند بر تعهد سازمانی شان اثرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی برخی شاخص های سلامت جسمانی با تعهد سازمانی در بین اعضای هییت علمی و کارکنان دانشگاه هنر اسلامی تبریز می باشد.

    روش کار

    روش مطالعه حاضر، توصیفی - همبستگی می باشد. 60 تن از کارکنان و اعضای هییت علمی مرد دانشگاه بطور تصادفی ساده بعنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی و "پرسشنامه  تعهد سازمانی آلن و مایر"  Allen & Meyerchr('39')s Organizational Commitment Questionnaire  استفاده شد. روایی پرسشنامه با روش روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همبستگی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. همچنین شاخص های سلامت جسمانی، حداکثر اکسیژن مصرفی و درصد توده چربی اندازه گیری شد. تحلیل داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 23 انجام گرفت. 

    یافته ها

    حداکثر اکسیژن مصرفی با تعهد سازمانی همبستگی معنا دار و مستقیم (27/0=r ،03/0= P-value) و درصد توده چربی با تعهد سازمانی همبستگی معنادار و معکوس دارد (33/0-=r، 00/0= P-value). بین تعهد سازمانی و 3 زیر مولفه آن در میان اعضای هیات علمی و کارکنان تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P). 

    نتیجه گیری:

      برخی شاخص های سلامت از جمله درصد توده چربی و حداکثر اکسیژن مصرفی با تعهد سازمانی افراد همبستگی معنا داری دارند. پیشنهاد می شود مسیولین دانشگاه نسبت به ارتقای سلامت جسمانی نیروی انسانی خودبرنامه ریزی مستمر داشته باشند.

    کلیدواژگان: حداکثر اکسیژن مصرفی، درصد توده چربی، تعهد سازمانی، اعضای هیئت علمی، کارکنان
|
  • Eshrat Karimi Afshar, Nasim Ezatpanah*, Pouran Vatankhah, Vajiheh Pourshahsavari, Vahid Manzari Tavakoli Pages 1-9
    Introduction

    Addiction has affected peoplechr('39')s performance in many ways and endangered their own health and that of their community. The aim of this study was to determine the effect of “Cognitive-Behavioral Therapy” training on substance use feedback and general health of addicts in 2019.

    Methods

    The present study was performed by quasi-experimental method with pre-test design, post-test with control group. The statistical population included all addicted men in Kerman in autumn and winter of 2019. Among the addicts leaving, referring to the two addiction treatment centers, Day and Arsh, Kerman, were selected using purposeful sampling and placed in two groups of intervention and control groups (15 people in each group). Data were collected using a demographic questionnaire, "Feedback Toward Substance Scale" and "General Health Questionnaire" in two stages of pre-test and post-test by the intervention group. Construct validity by factor analysis and instruments reliability was measured by internal consistency by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. The “Cognitive-Behavioral Therapy” was presented to the intervention group twice a week in 10 sessions of 90 minutes and the control group did not receive any intervention during this period. Data were analyzed using SPSS.23.

    Results

    Mean in the variable on feedback on substance use in the pre-test (31.31 control group and 30.28 intervention group) and post-test (30.82 control group and 22.75 intervention group), and the mean in general health variable in the pre-test (control group 41.86 and intervention group 40.59) and post-test (control group 42.06 and intervention group 51.27) were obtained. Also, the effect of the “Cognitive-Behavioral Therapy” training on drug use feedback and general health of addicts was significant at the level of P <0.01.

    Conclusions

    “Cognitive-Behavioral Therapy” has an important effect on drug use feedback and general health of addicts. It is suggested that the “Cognitive-Behavioral Therapy” be used as an intervention to improve the health status of addicts leaving.

    Keywords: General Health, Cognitive-Behavioral, Feedback on Substance Use, Addicted
  • Forouzan Karkhaneh, Faizollah Norouzi* Pages 10-20
    Introduction

    Inequality and its various dimensions are specific signs of underdevelopment. Differences and social inequalities pose a serious threat to countries because they make it difficult to achieve national unity. The purpose of this study was to explain the social inequality in the economic, social, cultural, health and medical fields of the western provinces (Kermanshah, Kurdistan and Ilam) in a qualitative method in 2020.
     Methods

    The method of the present study is a qualitative approach to content analysis and the method of data collection was interview. The statistical population of this study included households living in Kermanshah, Kurdistan and Ilam provinces. The number of research samples included 20 university lecturers and educators living and working in Kermanshah, Kurdistan and Ilam provinces, which continued until information saturation. Research data were analyzed by conventional content analysis method.  

    Results

    Interview data included 8 main themes and 25 sub-themes. The main themes include: social inequality (4 sub-themes), social isolation (4 sub-themes), inflation (4 sub-themes), death (2 sub-themes), social support (3 sub-themes), poverty (2 sub-themes), social class (3 sub-themes) and marginalization (3 sub-themes).

    Conclusions

    Findings showed a deep understanding of social inequality in the economic, social, cultural, health and medical fields of the western provinces of the country (Kermanshah, Kurdistan and Ilam) in 8 main themes and 25 sub-themes. It is suggested to use the findings of the present study to develop the social inequality of the western provinces of the country.

    Keywords: Social Inequality, Poverty, Western Provinces of the country
  • Marjan Hemmatinejad, Reza Nikbakhsh*, Akbar Afarinesh Khaki, Farideh Sharififar Pages 21-32
    Introduction

    Human resources are the most important and valuable capital of the organization, which pays attention to how an organization performs and ultimately succeeds. The aim of this study was to determine the correlation between distributive justice, procedural justice, organizational confinement and job performance in the staff of the Ministry of Sports and Youth in 2019.

    Methods

    The present study was performed by descriptive-correlation method. The statistical population consisted of 890 employees of the Ministry of Sports and Youth. The statistical sample was 268 people based on Cochranchr('39')s formula and selected by simple random sampling. In this study, the demographic questionnaire, "Colquittchr('39')s Organizational Justice Scale", "Job Embeddedness Scale" and "Job Performance Scale" were used. Face validity, content validity index, convergent structure validity and reliability were measured by internal consistency method by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. Data were collected by the instruments. Data analysis was performed in SmartPls 3.0 software.

    Results

    There was a significant positive correlation between procedural justice (β= 0.14, P=0.036) with job performance. There was a significant positive correlation between distributive justice (β=0.30, P=0.001) and procedural justice (β=0.33, P= 0.001) with organizational confinement. Also, there was a significant positive correlation between organizational confinement (β=0.29, P=0.001) with job performance. There was no significant correlation between distributive justice (β= 0.08, P=0.281) and job performance.

    Conclusions

    Distributive justice and procedural justice are positively correlated with organizational confinement. Therefore, it is suggested that the managers of the Ministry of Sports and Youth, in order to improve the job performance of employees, expand organizational confinement and procedural justice by providing special and fair facilities in this organization.

    Keywords: Distributive Justice, Procedural Justice, Organizational Embeddedness, Job Performance, Employees
  • Bahareh Abbasi, Rasool Nazari*, Marjan Saffari Pages 33-43
    Introduction

    With the development of technology and the passive lifestyle of people, citizenship sport as one of the needs of modern society has always been in demand by citizens. The aim of this study was to explain the strategies and outcomes of health-oriented citizenship sport in metropolitan areas of Iran.

    Methods

    The present study, following the interpretive paradigm, has a qualitative approach to content analysis. The method of selecting experts for the interview was continued in a purposeful manner and snowball until the theoretical saturation was reached. The criteria for selecting participants was to have executive and operational backgrounds or to have scientific and research backgrounds and theorizing in the field of citizen sports. Finally, 20 experts were considered for this purpose. Data were collected using semi-structured interviews. Data analysis was performed by conventional (conventional) content analysis method using coding method.

    Results

    82 open source codes were extracted containing strategies and outcomes and after aggregating the codes, 6 sub-themes in the form of 2 main themes were identified as "strategies" and "outcomes " in health-oriented citizenship sports in the metropolises of Iran.

    Conclusions

    In order to develop health-oriented citizenship sports in metropolitan areas, "strategies" and "outcomes" in citizenship sports must be considered. Therefore, it is suggested that necessary measures be taken for the development of Iranian metropolises to implement citizenship sports.

    Keywords: Content Analysis, Health functions, Participatory sports, Sport for all, Strategy
  • Rogayeh Fakhrpour*, Yousef Yavari, Yousef Saberi Pages 44-52
    Introduction

    Drug use induces inflammation and oxidative stress. The aim of the present study was to determine The effect of eight weeks of Pilates training on total antioxidant capacity and C-reactive protein in the blood in men addicted to methamphetamine who are quitting

    Methods

    The present study was a quasi-experimental study and the study population was addicted men who were leaving, 44 of whom participated in the study by simple random sampling. With at least three months in the addiction treatment camp, they were selected and divided into two groups, training and control. Pilates exercise was performed for 8 weeks, three sessions per week and each session for 60 minutes. Blood samples were taken from the brachial vein in pre- and post-test conditions. Blood levels of total antioxidant capacity and C-reactive protein were measured using laboratory kits. Data were analyzed using SPSS. 20.

    Results

    Serum CRP levels in the control group did not change significantly (P=0.638) but in the exercise group was associated with a significant decrease (P= 0.039). Serum levels of total antioxidant capacity in the control group after eight weeks without significant change (P=0.288) but in the exercise group after eight weeks of intervention had a significant increase (P= 0.05).

    Conclusions

    Pilates caused reduce inflammation and decreased antioxidant capacity in addict persons. It is recommended that this type of exercise be used to strengthen the immune system of addicts.

    Keywords: Pilates Exercise, Total Antioxidant Capacity, CRP, Addicted, Methamphetamine.
  • Niloufar Mikaeili*, Hamid Reza Samadifard Pages 53-63
    Introduction

    Sexual health is one of the main aspects of health that affects spouses at all stages of life. The aim of this study was to determine the correlation between sexual health and irrational beliefs, mindfulness and perfectionism in couples.

    Methods

    The research method was descriptive-correlation. The statistical population of the study was all couples in Ardabil in 2019 that 114 people (57 couples) were selected as the sample by available sampling method. Data collection tools included demographic questionnaire, "Manavi Pourchr('39')s Sexual Health Questionnaire", "4 Factors of Irrational Beliefs Test-Ahvaz", " Mindful Attention Awareness Scale” and the “Ahvaz Perfectionism Scale”. Face validity and reliability were measured by internal consistency method by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. Data were analyzed by SPSS. 18.

    Results

    Between irrational beliefs (-0.40 in men and -0.61 in women), mindfulness (0.38 in men and 0.54 in women), and perfectionism (-0.56 in men and -0.59 in women), there was a significant correlation with sexual health (P <0.05). The results showed that irrational beliefs, mindfulness and perfectionism in total can explain 49% of the variance of sexual health in men and 58% of the variance of sexual health in women (P <0.05).

    Conclusions

    Coupleschr('39') sexual health is predictable with irrational beliefs, mindfulness and perfectionism. It is suggested that psychologists and health professionals pay more attention to the role of these variables in improving the sexual health of spouses.

    Keywords: Sexual Health, Irrational Beliefs, Mindfulness, Perfectionism
  • Sima Khamedi, Gholamhoseen Entesar Foumany* Pages 64-75
    Introduction

    Self-efficacy plays an important role in academic performance and affects the choice of task, effort, endurance, refusal and progress of individuals. The aim of this study was to compare the effectiveness of “Metacognitive Teaching Strategies” and “Problem-Based Learning” on the academic self-efficacy of psychology students of Islamic Azad University, Abhar Branch.

    Methods

    The research method was quasi-experimental with pre-test, post-test and 3-month follow-up. The statistical population included all undergraduate psychology students studying at Abhar Azad University in the academic year (2018-2019) of 130 people. According to Krejcie and Morgan Table, 100 of them were randomly selected from among those who scored lower than the cut-off score (80) in the “College Academic Self-Efficacy Scale”. 45 people were randomly selected and randomly assigned to three groups (two intervention groups) and one control group. Data were collected using a demographic questionnaire and “College Academic Self-Efficacy Scale”. The scale was administered to students in three stages: pre-test, post-test and follow-up. Content validity was measured by qualitative method and the reliability of the scale was measured by internal consistency method by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. Subjects of intervention group 1 participated in group training sessions on “Metacognitive Teaching Strategies” in 10 -minute 9 sessions and intervention group 2, participated in “Problem-Based Learning” in 7sessions 90-minute once a week at the end of the sessions, post-test and one-month follow-up for all three groups "College Academic Self-Efficacy Scale" was completed. Data were analyzed using SPSS .24

    Results

    Group training “Metacognitive Teaching Strategies” and “Problem-Based Learning” increased the academic self-efficacy score of the participants in each intervention and were different from the control group during different times (P≤0.01). But there was no statistically significant difference between the two groups (P<0.05). 

    Conclusions

    Group training “Metacognitive Teaching Strategies” and “Problem-Based Learning” increased students chr('39')academic self-efficacy scores. It is suggested that educational professionals use these two methods of group education to improve studentschr('39') academic self-efficacy.

    Keywords: Academic Self-efficacy, Metacognitive Teaching Strategies, Problem-Based Learning
  • Sanaz Royatvand, Zahra Haji Anzohaei*, Zinat Nikaeen Pages 76-86
    Introduction

    Positions in team sports provide countless opportunities for players to express creative behavior. The aim of this study was to investigate the correlation between coachchr('39')s humility and knowledge sharing with creativity of Iran women volleyball premier league players.

    Methods

    This study was a descriptive-correlation method. The statistical population consisted of all the players of the Womenchr('39')s Volleyball Premier League in 2019, whose number is 126. Due to the limited number of players, the statistical sample was selected as a total of 126 people. In this study, the "Expressed Humility Scale", the "Knowledge Sharing Behavior Scale (KSBS), the" Creativity Scale "were used. The validity of the questionnaires was assessed through face validity, content, convergence and confirmatory factor analysis construct and reliability by internal consistency method by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. The collected data were analyzed using Smart Pls 3.5 software.

    Results

    There was a significant negative and positive correlation between coachchr('39')s humility and creativity (β= -0.34, P=0.030) and knowledge sharing (β= 0.42, P= 0.010). Also, there is a significant positive correlation between knowledge sharing (β = 0.47, =0.001) with the creativity of Iranian Womenchr('39')s Volleyball Premier League players.

    Conclusions

    There is a significant positive and negative correlation between the coachchr('39')s humility and the creativity and knowledge sharing of the Iranian Womenchr('39')s Volleyball Premier League players, respectively. Therefore, it is suggested that the coaching committee of the Volleyball Federation of Iran consider coaching style training as one of the most important indicators in coaching courses and hold training courses for coaches.

    Keywords: Coach Humility, Knowledge Sharing, Creative Ability, Athletes
  • MohammadReza Esmaili, Parviz Babadi*, Akbar Afarinesh Khaki Pages 87-97
    Introduction

    Exercise, as one of the most important leisure activities, has several educational purposes and can be effective in adapting criminals to the prison environment. The aim of this study was to compare the effect of exercise on violence of athletic and non-athletic criminals in Khuzestan province in 2017-2018

    Methods

    The present study was conducted in two stages: qualitative-quantitative (methodological) and descriptive-comparative. The statistical sample of the study in the qualitative stage of 12 people included employees, faculty members and criminals and in the quantitative stage of the research were 487 people (291 athletes and 196 non-athletes). Sampling in the qualitative stage was done by non-random and purposeful method and in the quantitative stage by systematic random sampling method based on Krejcie and Morgan Table. In the first stage (qualitative), the demographic questionnaire "Effect of Exercise on Criminals Violence Scale” was designed and the construct validity, divergent, convergent and combined reliability of the scale were measured. In the second stage (quantitative), the developed scale was distributed among the above samples. Data were analyzed by SPSS.22 and PLS. 23.

    Results

    In the qualitative stage, the "Effect of Exercise on Criminals Violence Scale" was developed with 36 items and 5 main themes of physical health, mental health, non-return to prison, reduction of violence and group participation. The results of the quantitative stage also indicate that the effect of exercise on reducing the violence of athlete criminals (0.57) compared to non-athlete criminals (0.41) was significant.

    Conclusions

    Considering the effect of sport in reducing the violence of criminals, it is suggested that managers and officials adopt more regular and extensive programs to establish sports classes and facilities in penitentiaries.

    Keywords: Offenders, Violence, Sports, Athlete
  • Feresthe Islami Baba Heidari*, Faezeh Asgari, Majed Zargami Hajebi Pages 98-109
    Introduction

    Sexual schemas as cognitive generalizations are the result of onechr('39')s past experiences. Existence of desirable sexual function has a very important and fundamental role in the success and stability of the family center. The aim of this study was to determine the correlation between sexual schemas and marital conflicts and marital instability of couples referring to family counseling centers in Qom in 2019.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational. The statistical population included all married couples aged 30-45 years who referred to family counseling centers in Qom. The statistical sample includes 404 members of the statistical community who were selected by available sampling. Research instruments included a demographic questionnaire, the “Sexual Schema Scale”, the “Revised Marital Conflict Questionnaire”, and the “Marital Instability Index”. Content validity was calculated by qualitative method and reliability was measured by internal correlation method by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. The collected data were analyzed in SPSS. 20.

    Results

    Between the components of passionate-romantic sex schema (P=0.000, R= -0.147), explicit-comfortable, passionate-loving (P=0.000, R= -0.151), and intellectual-progressive (P=0.000, R=0.156), there was a negative correlation with marital instability. There was no significant correlation between shy-conservative and powerful-aggressive components with marital instability. There were also shy-conservative components (P =0.000, R=0.131), powerful-aggressive (P=0.000, R =0.144), with a significant positive correlation with marital conflicts. There was a negative correlation between the passionate-loving (P=0.05, R=-0.128) and the intellectual-progressive component (P=0.000, R= 0.160) with marital conflicts.

    Conclusions

    Sexual schemas are associated with marital conflicts and marital instability. Therefore, psychologists and counselors are advised to reduce marital conflict and stabilize marriage by changing sexual schemas in a positive way and prevent the harm of divorce.

    Keywords: Sexual Schemas, Marital Conflicts, Marital Instability
  • Hasan Mokhles, Azam Fattahi Andbil*, Abdollah Shafiabady Pages 110-122
    Introduction

    Divorce is on the rise as an individual and social problem and has many negative consequences. The aim of this study was to determine the effectiveness “Solution-Focused Brief Therapy” on marital intimacy and contingencies of self-worth in divorce applicant couples.

    Methods

    The method of the present study was a semi-intervention with pretest, posttest and follow-up and control group. The statistical population of this study included all couples who referred to the judiciary of Khoy city in 2018 who were seeking divorce. From this, 20 pairs were selected and divided into two equal groups (10 pairs in each group) by lot. Demographic questionnaire, “Marital Intimacy Needs Questionnaire” and “Contingencies of Self-Worth Scale” were used to collect data. The validity of the questionnaires was measured by content validity by qualitative method and reliability by internal consistency method by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. 6 sessions of “Solution -Focused Brief Therapy” intervention was performed for 60 minutes for the intervention couple. Both couples in the study were then asked to complete the instruments. Data were analyzed using SPSS. 21.

    Results

    The “Solution -Focused Brief Therapy” is effective in improving marital intimacy and potential self-esteem (P <0.05).

    Conclusions

    “Solution -Focused Brief Therapy” is effective in improving marital intimacy and potential self-esteem. It is suggested that in the field of couple therapy, this intervention be used to solve the problems of couples and improve the relationship between them.

    Keywords: Solution -Focused Brief Therapy, Marital Intimacy, Contingencies of Self-Worth, Divorce
  • Mahdi Faramoushi* Pages 123-135
    Introduction

    Faculty members and staff are important human resources in universities. Their physical health is very important because it can affect their organizational commitment. The aim of this study was to determine the correlation between some indicators of physical health and organizational commitment among faculty members and staff of Tabriz  Islamic Arts University.

    Methods

    The method of the present study is descriptive-correlation. 60 male university staff and faculty members were randomly selected as a sample. To collect data from the demographic questionnaire and "Allen and Meyer Organizational Commitment Questionnaire" used. Content validity by qualitative method and its reliability was confirmed by Cronbachchr('39')s alpha coefficient calculation method. Also, the maximum oxygen consumption and the percentage of fat mass were measured from physical health indicators. Data analysis was performed in SPSS. 23.

    Results

    Maximum oxygen consumption has a significant and direct correlation with organizational commitment (r = 0.27, P-value = 0.03) and fat mass percentage has a significant and inverse correlation with organizational commitment (r = -0.33, 0.00 = P-value). There is a significant difference between organizational commitment and its three sub-components among faculty members and staff (P <0.05).

    Conclusions

    Some health indicators such as fat mass percentage and maximum oxygen consumption have a significant correlation with organizational commitment of individuals. It is suggested that university officials have continuous planning to improve the physical health of their human resources.

    Keywords: Maximum Oxygen Consumption, Fat Mass, Organizational Commitment, Faculty Members, Staff