فهرست مطالب

پژوهش در مهندسی عمران و معماری ایران - پیاپی 19 (زمستان 1399)

نشریه پژوهش در مهندسی عمران و معماری ایران
پیاپی 19 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد نبی پور، مریم میاری صفحات 1-12

    حوادث ناشی از ساختمان همانند حوادث جاده ای سالیانه قربانیان زیادی را می گیرد. مهندسین ناظر به عنوان ناظر و امین، عاملی جهت جلوگیری از وقوع این قبیل حوادث هستند. عدم رعایت اصول فنی، مسامحه و عدم توجه در انجام امور حرفه ای یکی از جمله تخلفات و جرایم مهندسین ناظر ساختمان است که در اکثر موارد تخلف منجر به حوادث ناگوار در ساختمان ها و سبب زیان های جانی، مالی و معنوی برای مالکین و کارگران و آحاد افراد جامعه می شود که حجم بالایی از پرونده های موجود در محاکم را به خود اختصاص داده است. لذا مسئله مسئولیت کیفری مهندسین ناظر در حوادث ناشی از ساختمان از اهمیت و ضرورت دو چندانی برخوردار است و در این نوشتار به روش توصیفی- تحلیلی، اطلاعات به صورت کیفی، سازماندهی و طبقه بندی می شود و به شناخت و تبیین مسئولیت کیفری آنان در ایراد خسارات بدنی ناشی از حوادث ساخت و ساز و احصاء جرایم و تخلفات مهندسین ناظر و مرجع تشخیص این تخلفات و بررسی مبانی و جوهره ی مسئولیت کیفری ناظرین و آثار منتج از آن به جهت پراکندگی قوانین کیفری در این خصوص که موجب ابهام و تشتت آرای قضات در دادگاه های کیفری شده است، پرداخته ایم که اگرچه مسئولیت کیفری آنان در حقوق کیفری بر پایه تقصیر استوار است، لیکن به جهت اهمیت جایگاه مهندسین ناظر و جنبه اعتماد عمومی، تلفیقی از نظریه خطر و تقصیر مرجح تر به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مسئولیت کیفری، تقصیر، اصول فنی، مهندس ناظر، حوادث ساختمان
  • آرمان واحدی صفحات 13-32

    رسیدن به کمال مطلوب و ایده آل ها، تلاش در جهت دستیابی به بینش، اندیشه و اهداف و غایتهای والا و رفیع، کوشش به سمت و سوی حصول معیار و استانداردهای واقعی و حقیقی، حرکت و جنبش در جهت دستیابی به ژرف اندیشی علمی و خلق و آفرینش ساختار و نظامی انسجام یافته، ارزشمند و شایسته از جمله اهداف آرمانیسیسم ها است، آن ها نسبت به هنر و فرهنگ دوره معاصر نقد دارند، پوچی و تهی بودن را در دوره، عصر و زمانه خود میبینند و در نوع آثاری که خلق میکنند اعتراض، گلایه و حرفهای خود را به تجلی و ظهور میرسانند و تاکید راسخ بر الگو و الهام گرفتن از آثار، نظریات و نوع بینش و تفکر پیشینیان و گذشتگان دارند و پایایی، جاودانگی و تعالی را در آثار و تالیفات آن ها میبینند، مکتب آرمانیسیسم نگاهی به مباحث مطرح و بیان شده در فلسفه دارد. آنها با الهام و الگو گرفتن از اندیشه، تفکرات، نظریات و تیوری های مطرح شده فیلسوفان گذشته و پیشین و همچنین با بهره گیری از مکتب های فلسفی و با بررسی و کاوش درباب پوزیتیویسم، تجربه حسی، اگزیستانسیالیسم، بینش و اندیشه های مطرح شده درباره اثر هنری در پی پاسخ به پرسش های خود میروند. پژوهش و تحقیق حاضر به تفسیر و تشریح درباب مکتب و نظریه هنری آرمانیسیسم و اثرگذاری دیدگاه و نظریات فلسفی بر عقاید، اندیشه و بینش های شکل گرفته در مکتب آرمانیسیسم میپردازد. در این پژوهش از روش تحلیلی_توصیفی و برطبق و حسب مطالعات کتابخانه ای، استفاده و بهره جستن از مدارک و اسناد در دسترس و موجود و بهره جویی از داده و اطلاعات موجود در اینترنت، دانسته و معلومات موردنیاز به دست آمد، آنالیز و تحلیل محتوایی اندیشه، تفکرات، بینش و نظریات مختلف برخی از نظریه پردازان، متفکران، حکیمان و فیلسوفان در روند شکل گیری مکتب موردنظر و نظریات و تیوری های مطرح شده در این مکتب اثرگذار بوده است، نتایج تحلیل ها حاکی از آن است که دیدگاه و نظرگاه های فلسفی در روند شکل گیری نظریات، پنداشت و اندیشه های بیان شده در مکتب آرمانیسیسم اثرگذار هستند.

    کلیدواژگان: مکتب و نظریه هنری، آرمانیسیسم، فلسفه، پوزیتیویسم، تجربه حسی، اگزیستانسیالیسم
  • سینا حقیقی نائینی، میثم بیات، سید سعید اسلامیان صفحات 33-43

    سد خاکی همواره مناسب‌ترین و در دسترس‌ترین سازه در بحث سازه‌های مربوط به آب بوده است و هم‌چنین مناسب جهت تغذیه سفره آب زیرزمینی می‌باشد. در مقابل مزایای سدهای خاکی، مشکل اساسی در کاربرد این نوع سدها، نشت آب در بدنه سد و پی آن می‌باشد. یکی از راه‌های کنترل نشت از پی، استفاده از دیوار آب بند است. در این پژوهش بدون استفاده از روش‌های محاسباتی رایج مانند شبکه جریان و یا طراحی با استفاده از عرض سد و ارتفاع آب پشت سد، محاسبه جریان نشت به روش اجزاء محدود با استفاده از نرم افزار GeoStudio صورت گرفته است. نمونه‌ای از سد خاکی با سطح آبگیر مشخص مورد مطالعه قرار گرفته و پارامترهای مختلف سد مانند ضرایب نفوذپذیری اجزای مختلف و ارتفاع دیوار آب بند و محل احداث دیوار آببند نسبت به هسته سد به عنوان متغیر در نظر گرفته شده است و نتایجی برای میزان نشت از پی سد در حالت‌های مختلف به دست آمده است. هم‌چنین با استفاده از نرم افزار Genexprotolls.5 بر اساس دیتاهای به دست آمده و رگرسیون سازی تحت برنامه‌سازی ژنتیک رابطه‌ای جهت محاسبه میزان نشت از پی سد بر اساس متغیرهای معرفی شده به دست آمده است. نتایج نشان داد که استفاده از دیوار آب بند در سد خاکی، میزان ترواش از پی سد را کاهش داده است. به گونه‌ای که با جابجایی محل دیواره آب بند به سمت پایین دست و همچنین با افزایش ضریب نفوذپذیری پوسته سد، میزان نشت از پی سد کاهش می-یابد. نتایج نشان می دهد که تغییرات ضریب نفودپذیری هسته سد تاثیر ناچیزی در میزان نشت از پی سد دارد. از طرف دیگر افزایش ضریب نفوذپذیری پی سد میزان دبی نشت از پی را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

    کلیدواژگان: سد خاکی، دیوار آب بند، روش المان محدود، الگوریتم ژنتیک، نشت
  • عباس حسنعلی پور صفحات 44-63

    مدیریت مشارکتی به عنوان الگویی مردم سالار از نظام تصمیم گیری در ارتباط با اداره ی بهینه ی شهری به کار می رود که میزان مشارکت شهروندان در امور اداری و پذیرش گروه های مدنی، گروه های اجتماعی و NGO که در سطوح مختلف جغرافیایی تشکیل می شوند. که در رویکرد جدید مدیریتی ایران وجود شوراها باهدف توزیع قدرت بین کل گروه های جامعه در اداره ی شهری به عنوان نهادی مردمی صورت گیرد مشارکت تمام گروه ها و طبقات مختلف اجتماعی در امر برنامه ریزی و تصمیم گیری با کنترل و نظارت فعالیت های عمرانی و اجرایی شهر در جهت منفعت همگانی و استفاده از کلیه سرمایه های انسانی به جامعه ی پایدار شهری دست یابد. برناهه ریزی مشارکت محور در اداره مدیریت شهری یکی از دستاورد های برنامه ریزی راهبردی شناخته می شود و رفته رفته در سطح دهکده جهانی جای خود را در میان کشورهای توسعه یافته باز می کند. کشور ایران کشه از سابقه نسبی در زمینه برنامه ریزی مدرن برخوردار است هنوز در زمینه برنامه ریزی مشارکت محور موفق عمل نکرده است و نمونه بارز این ادعا تحقیقاتی است که در سطح کلان شهرهای ایران انجام گرفته است با توجه به اهمیت شهرسازی مشارکتی در توسعه پایدار شهری، شهرسازی مشارکتی و جایگاه مشارکت مردم در مدیریت شهری در شهرها مورد بررسی قرار می گیرد. که این مساله بستری لازم را برای نگارش پژوهش حاضر فراهم کرده است. با توجه به اهمیت مشارکت مردم در مدیریت مطلوب شهر، هدف از انجام این پژوهش، بررسی میزان مشارکت شهروندان در مدیریت شهری و همچنین شناسایی مفاهیم، مزایا و موانع و ارایه راهکارهایی در جهت جلب مشارکت شهروندان برای بهبود مدیریت شهرها می باشد، که در اجرای این هدف، از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. نتیاج کلی پژوهش حاکی از آن است که مشارکت شهروندان در روند تصمیم گیری و مدیریت شهری، یکی از عناصر اصلی حکومت مردمی بوده، افزایش مشارکت مردم در امور شهری، می تواند در بهبود عملکرد مدیریت شهری، نقش ارزنده ای را ایفا نماید. این مهم قطعا مشارکت شهروندی با توجه به نقش آموزش فراگیر ، افزایش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: حقوق شهری، شهروندان، مدیریت، مشارکت، قوانین
  • علی حیدری صفحات 64-80

    کودکان امروز نسل آینده هر جامعه ای را رقم می زنند، توجه به نیازهای امروز کودکان کمک به رشد و شکوفایی نسل آینده است بر همین اساس تعامل کودک با محیط پیرامون از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که این تعامل باعث رشد جسمی و فکری کودکان می گردد. اکثر فضاها با توجه به ویژگی ها و ادراک بزرگسالان شکل گرفته اند که این فضاها ها نه تنها به رشد کودک کمک نمی کنند بلکه باعث پدید آمدن احساس کسالت در آنها می شود که خود زمینه بروز رفتارهای ناهنجار و کم رنگ شدن خالقیت در کودک می شود. برای نخستین بار در سال 2007 میلادی "شهر بندیگو" در استرالیا از طرف "یونیسف" ، عنوان شهر دوستدار کودک را به خود اختصاص داد. با پررنگ تر شدن مباحث حقوق شهروندی، توجه به تمام اقشار جامعه به خصوص کودکان به عنوان یک شهروند، بیشتر مورد توجه برنامه ریزان و مدیران شهری قرار گرفته است و به دنبال آن شهرهای دوستدار کودک، به منظور ایجاد محیط مناسب برای سکونت و زیست کودکان، مطرح شدند. با توجه به اهمیت کودکان و ازطرفی،کم توجهی به خواست و نیاز آنها در کشور های شرقی از جمله ایران، شناخت شاخص های شهر دوستدار کودک برای دستیابیبه محیط های دوستدار کودک امری ضروی و مهم می باشد. پژوهش حاضر به دنبال یافتن علت لزوم توجه به کودکان در شهر ها و جایگاه آن و شاخص های شهر دوستدار کودک می باشد. بدین منظور فرض بر این گردیده است که در برنامه های شهری معمولا، علیرغم توجیهات انسانی و اجتماعی یا اقتصادی و طبیعی برای شهر و آینده آن، به عنوان ساختار بخشی از جامعه شهری که یکی از آنها کودکان می باشند، توجه چندانی معطوف نمی گردد، بنابراین هدف از این پژوهش، طرح مسئله جایگاه کودک در شهر و بررسی شاخص های شهر دوستدار کودک می باشد. در این راستا ابتدا به مطالعه و بررسی نظریات، رویکرد ها و تجربیات جهانی شهر دوستدار کودک پرداخته و در ادامه شاخص های شهر دوستدار کودک از طریق مطالعه منابع کتابخانه ای و براساس روش توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از پژوهش حاضر حاکی از آن است که؛ به طور کلی می توان از جمله ویژگی های شهر دوستدار کودک به دسترسی مقرون به صرفه تمام کودکان به خدمات پایه، اختیارات و توانایی های محلی، ایمنی و امنیت، آینده پایدار، توجه به کودکان کم توان، مشارکت کودکان و عدم تبعیض در کودکان اشاره کرد.

    کلیدواژگان: کودک، شهر دوستدار کودک، طراحی شهری
  • زهرا مردانی، محمدرضا عطرچین، علی نیساری تبریزی صفحات 81-94

    در سال های اخیر، رشد جمعیت و توسعه صنعت ساختمان بدون رعایت مسایل زمین شناسی وژیوتکنیکی، مشکلات فنی و مهندسی زیادی را در زمان برخورد با خاکهای مسئله دار از قبیل ریزشو یا ترک خوردگی ساختمان ها، نشست ناهمگون ساختمان، روانگرایی در هنگام زلزله و... بوجودآورده است. یکی از راه حلها در رویارویی با خاکهای مسالهدار نظیر خاکهای سست با ظرفیت باربری پایین و نشستپذیری زیاد استفاده از ریزشمعها میباشد. باتوجه به روش اجرای ریزشمعها،در زمان اجرا میتوان از زوایای مختلفی برای اجرای ریزشمع نسبت به محور قایم استفاده نمود. هدف این مقاله بررسی اثر زوایای مختلف ریزشمع بر رفتار ریزشمع در خاک مسئله دار با رویکرد پیدا کردن طرح بهینه میباشد. نحوه کار بدین صورت است که ریزشمع با زوایای 10 ،20 و 30 درجه نسبت به قایم در برابر بار قایم مدلسازی شده اند و تغییرات نشست سطح زمین همراه با پروفیل نیروی داخلی ریز شمع ها ارایه شده است. نتایج نشان میدهد با افزایش زاویه میل ریزشمع از نشست محوری کاسته میشود و همچنین با افزایش زاویه ریزشمع ها ممان و نیروهای داخلی ریز شمع ها افزایش مییابد. این موضوع نشان میدهد، زاویه بهینه کلی برای اجرای ریز شمع وجود نداشته ومی بایست باتوجه به هدف طرح که کنترل نشست یا طرح سازه ای شمع، بهینه ترین طرح طراحی شود. در شرایط خاک مورد بررسی پروژه باتوجه به اهمیت محدود کردن مقدار مطلق نشست حداکثر نشست به2/ 5 سانتی متر در پی سازه موجود، زاویه 20 تا 30 درجه و حدود 25 درجه توصیه میشود.

    کلیدواژگان: ریزشمع، نشست خاک، خاک مسئله دار، بهسازی خاک، آباکوس
  • علی حیدری* صفحات 95-114

    درده های اخیر بافت های تاریخی و قدیمی شهرها و ارزش های نهفته در آنها شامل بنا ها، گذرهای تاریخی و سازمان فضایی-کالبدی آنها که یادگاری از گذشتگان و خاطرات جمعی مردم شهر هستند، تحت تاثیر مشکلات مختلف فرسوده شده و یا ازبین رفته اند بنابراین توجه به بافت های تاریخی و پدیده ساختارهای جدید در آن یکی از مسایل مهمی است که طی دهه های اخیر توجه کارشناسان معماری و شهرسازی را به خود معطوف کرده است . یکی از راه های باز زنده سازی بافت های تاریخی طراحی بناهای جدید در این بافت ها می باشد که باعث ایجاد ارتباط بین خاطرات مردم و بافت تاریخی می شود. حضور ساختارهای جدید در زمینه های تاریخی می تواند سبب تداوم تاریخ و غناء یافتن بافت های تاریخی گردد. اما آنچه که در این میان مهم است توجه به زمینه، برای خلق معماری جدید است؛ تا ساختار جدید ضمن حفظ ارزش ها، سبب ارتقاء وضع موجود گردد . عدم شناخت ارزش این بافت ها و عدم وجود سیاست های مشخص، باعث بروز همنشینی های نامتناجس و غیراصولی با بناهای جدید شده است. تجربه نیم قرن اخیر در کشور می نمایاند که ما ناگزیر از مداخله و طراحی فضاهای معماری شهری معاصر هستیم. مداخله و طراحی ای، که با هدف فراهم کردن امکانات زندگی معاصر با تکیه و احترام بر بافت تاریخی باشد. این مداخله و همنشینی نه تنها خدشه ای به روح تاریخی بافت و بنا وارد نخواهد کرد بلکه می تواند با تکیه بر ارزش های تاریخی، به امتداد ارزش های معاصر بیانجامد. پژوهش حاضر با طرح این سوال که، اهمیت باززنده سازی و حفاظت از بافت های تاریخی در شهرهای که لزوم یادآوری میراث های معنوی را متذکر می شود، چیست و تاثیر ساختار های جدید را در باززنده سازی بافت های تاریخی شهری مورد پرسش قرار می دهد. با توجه به رابطه تنگاتنگ فرهنگ، هویت، سنت و هنر، استفاده از زمینه تاریخی راهکاری برای طراحی ساختار های جدید در بافت های تاریخی می باشد. که این مساله بستری الزم را برای نگارش پژوهش حاضر فراهم کرده است. پژوهش حاضر در پی دست یافتن به اصول راهنما و رهنمودهای اجرایی به منظور طراحی ساختارهای جدید در زمینه های تاریخی میباشد که به ساختارهای میان افزا معروف میباشند که در اجرای این هدف، از روش تحقیق توصیفی - تحلیلی استفاده شده است. نتیاج کلی پژوهش حاکی از آن است که یافته های پژوهش حاکی هر اندازه انتظام بین ساختار طراحیشده در بافت و زمینهی پیرامون آن بیشتر باشد، ادراک اطالعات محیطی برای انسان آسانتر بوده و حس تعلق به مکان افزایش مییابد و سرزندگی اجتماعی بافت حفظ می شود.

    کلیدواژگان: توسعه میان افزا، تجدید حیات شهری، دستور کار طراحی، بافت تاریخی
|
  • Pages 13-32

    Achieving the desired perfection and ideals, striving to achieve insight, thought and objectives and lofty goals, striving towards achieving real and true standards, movement to achieve scientific insight and creation of a coherent, valuable and worthy structure and system is one of the objectives of Armanicism. They criticize the art and culture of the contemporary period, they see desolation in their period, and in the type of works they create, they express their protests, grievances and speeches and emphasize the inspiration of the works, theories and the type of insights and thoughts of their predecessors, see reliability, immortality and excellence in their works and writings. The school of Armanicism has a look at the issues raised and expressed in philosophy. Inspired and modeled on the ideas, thoughts, and theories of past philosophers, as well as by using philosophical schools and exploring positivism, sensory experience, existentialism, insights and ideas about the artwork seeks answers to their questions. The present research interprets and explains the school and artistic theory of Armanicism and the effect of philosophical views and theories on the ideas, thoughts and insights formed in the school of Armanicism. In this, descriptive-analytical method study by the review of the literatures, benefiting from available documents and searching the relevant data on the Internet, the information was obtained. Content analysis and analysis of thoughts, insights and theories of some theorists, thinkers, sages and philosophers in the process of formation of the desired school and the theories proposed in this school have been effective. The results of the analysis indicate that ,philosophical views and opinions in the process of theory formation, ideas and thoughts expressed in the school of Armanicism are influential.

    Keywords: School, Art Theory, Armanicism, Philosophy, Positivism, Sensory experience, Existentialism
  • Pages 33-43

    Embankment dam is always the most suitable and most available (considering the type of materials) of the structure in the water-related structures and is also suitable for feeding the groundwater table. In contrast to the advantages of embankment dams, the main problem in the use of these types of dams is the water seepage in the dam body. One of the ways to control the seepage at the foundation of the embankment dams is the use of a cut-off-wall. In the current study, the calculation of seepage current through finite element method using GeoStudio software was performed without the use of common computational methods such as grid flow or design using dam width and water heights behind the dam. A sample of embankment dam with a specific surface of the reservoir has been studied. Different parameters of the dam such as the permeability coefficient of different components and the height of the cut-off-wall and the location of the cut-off-wall are compared to the core of the dam as a variable, and an outline for the seepage rate from the dam various states are obtained. Also, using Genexprotolls.5 software based on the obtained data and regression analysis, a genetic programming interface has been developed to calculate the seepage rate from the dam foundation according to the variables introduced. The level of leakage from the dam is reduced by displacing the cut-of-wall toward downstream as well as increasing the coefficient of permeability of the dam shell. The results show that the variations of coefficient of permeability of the core dam have a small effect on the leakage rate of the dam foundation. On the other hand, increasing the permeability coefficient of the dam foundation increases significantly the leakage from the dam foundation.

    Keywords: Embankment Dam, Cut-off-wall, Finite Element Method, Genetic algorithm, leakage
  • Pages 44-63

    Participatory management is used as a democratic model of the decision-making system in relation to optimal urban governance, which is the degree of citizen participation in administrative affairs and the acceptance of civic groups, social groups and NGOs that are formed at different geographical levels. In the new managerial approach of Iran, the existence of councils with the aim of distributing power among all groups of society in the city administration as a public institution is the participation of all groups and different social classes in planning and decision-making with control and supervision of civil and executive activities. The city to achieve a sustainable urban community for the common good and the use of all human capital. Participatory planning in urban management is one of the achievements of strategic planning and is gradually opening its place among developed countries at the global village level. Iran Kesheh has a relative history in the field of modern planning. It has not yet been successful in the field of participatory planning. , Participatory urban planning and the place of people's participation in urban management in cities are examined. This issue has provided the necessary basis for writing the present study. Considering the importance of people's participation in good urban management, the purpose of this study is to investigate the level of citizen participation in urban management and also identify concepts, benefits and obstacles and provide solutions to attract citizen participation to improve urban management. For this purpose, descriptive-analytical research method has been used. The overall result of the study indicates that citizen participation in the decision-making and urban management process is one of the main elements of popular government. Increasing people's participation in urban affairs can play a valuable role in improving the performance of urban management. This will definitely increase citizen participation due to the role of inclusive education.

    Keywords: Urban law, Citizens, Management, Participation, Rules
  • Pages 64-80

    Today's children shape the next generation of any society. Paying attention to today's needs of children helps the next generation to grow and flourish. Therefore, the child's interaction with the environment is of special importance because this interaction promotes children's physical and mental development. To be. Most of the spaces are formed according to the characteristics and perceptions of adults that these spaces not only do not help the child grow but also cause a feeling of boredom in them, which itself leads to abnormal behaviors and diminished creativity in the child. . For the first time in 2007, the city of Bandigo in Australia was named a child-friendly city by UNICEF. As the issues of citizenship rights become more prominent, attention to all sections of society, especially children as a citizen, has received more attention from planners and city managers, followed by child-friendly cities, in order to create a suitable environment for children to live and live. , Were raised. Given the importance of children and on the other hand, little attention to their wants and needs in Eastern countries, including Iran, recognizing the indicators of a child-friendly city to achieve a child-friendly environment is necessary and important. The present study seeks to find the reason for the need to pay attention to children in cities and its location and indicators of child-friendly cities. To this end, it has been assumed that urban planning usually does not pay much attention to the structure of a part of urban society, one of which is children, despite human and social or economic and natural justifications for the city and its future. Therefore, the purpose of this study is to raise the issue of the child's place in the city and examine the indicators of a child-friendly city. In this regard, first, the theories, approaches and global experiences of child-friendly cities have been studied and then the indicators of child-friendly cities have been studied through the study of library resources and based on a descriptive-analytical method. The results of the present study indicate that; In general, the characteristics of a child-friendly city include affordable access for all children to basic services, local authority and capabilities, safety and security, a sustainable future, attention to children with disabilities, child participation and non-discrimination in children.

    Keywords: Child, Child friendly city, Urban design
  • Zahra Mardani, Mohammadreza Atrchian, Ali Neysari Tabrizi Pages 81-94

    Population growth and development of building industry in the recent years without considering geological and geotechnical aspects, have caused numerous engineering problems such as collapse or formation of cracks, uneven settlement in the building, and liquefaction of the soil during earthquakes. One of the solutions in facing problematic soils such as loose soils with low bearing capacities and higher settlement potential is the use of micropiles. According to construction method of the micropiles, different driving angles can be used relative to the vertical. The purpose of the present article is to investigate the effect of different angles of the micropile construction on the behavior of the micropiles in problematic soils to find an optimum design. The investigation method consists of modeling micropiles with 10, 20, and 30 degrees with respect to the vertical and presenting the ground settlement variations along with internal force profile of the micropiles. The results show that with increasing the angle of the micropiles, axial settlement is reduced, and also the internal moments and forces of the micropiles increases. This shows that there is no optimum angle for micropile construction, and the most optimal design should be made according to the propose of the design based on either controlling the settlement or structural design of the pile. According to the soil properties of the project and due to importance of limiting the maximum settlement of the structure foundation to 2.5 centimeters, an angle of 20 to 30 degrees and around 25 degrees is recommended.

    Keywords: micropile, soil settlement, problematic soils, soil improvement, Abaqus
  • Pages 95-114

    In recent decade, historical and old texture of cities and the values hidden in them which are monuments of ancestors and collective memories of people in the city, are worn or destroyed under the influence of different problems. Therefore, paying attention to historical textures and the phenomenon of new structures is one of the important issues that has attracted the attention of architecture and urbanism experts in recent decades. One of the ways to revive historical fabric of the design of new buildings in these textures can be the relationship between people memories and historical context. The presence of new structures in historical contexts can lead to the continuity of history and enrichment of historical context . but what is important is to pay attention to the background, to create new architecture, in order to improve the present situation while preserving value. The lack of knowledge about the value of these textures and the absence of certain policies caused the emergence of non - normative associations with new buildings . the experience of the last half century in iran reveals that we are obliged to intervene and design contemporary urban architectural spaces. intervention and design, aiming at providing the possibilities of contemporary life relying on historical context . this intervention and companionship will not only undermine the historical spirit of the fabric and structure, but it can lead to the contemporary values by relying on historical values. The purpose of this research is to study the importance of revitalization and preservation of historic fabric in the cities that remind the necessity of recalling spiritual heritage and the effect of new structures in revitalization of historical urban fabrics. According to the close relationship between culture, identity, tradition and art, the use of historical context is a solution for designing new structures in historical contexts. This issue has paved the way for writing this research. The present study seeks to achieve guiding principles and executive guidelines in order to design new structures in historical context which are known as infill structures that have been used by descriptive - analytical research method. The results of the research indicate that the results of the research show that the structure of the designed structure in the context and the background of it is more, perception of environmental information is more effective and the sense of belonging to the place increases and the social vitality of the texture is maintained.

    Keywords: Infill development, Urban regeneration, Design agenda, Historical texture