فهرست مطالب

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و سوم شماره 1 (پیاپی 151، فروردین و اردیبهشت 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/21
  • تعداد عناوین: 21
|
  • علی ابراهیمی، علیرضا شفیعی کندجانی، مرضیه آقازاده*، حسین اسلامی، بهزاد شالچی، یاسمن شفیعی صفحات 7-15
    زمینه

    اسکیزوفرنی نوعی اختلال روان‌پزشکی است که ممکن است با علایم منفی (نظیر آپاتی، انزوای اجتماعی و بی‌انگیزگی) و نقایص شناختی مشخص شود. از ویژگی‌های آن می‌توان به عدم رسیدگی به بهداشت فردی، آرایش ظاهری و بهداشت دهان و دندان اشاره کرد. این مطالعه با هدف بررسی و توصیف وضعیت شاخص‌های مربوط به سلامت دندان و خشکی دهان در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی بستری شده در بیمارستان رازی شهر تبریز در سال 1398 انجام شد.

    روش‌کار

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی،80 نفر شامل40 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی بستری در بیمارستان رازی تبریز و 40 نفر از بین افراد سالم مراجعه کننده به درمانگاه‌های داخلی این بیمارستان که از لحاظ سنی و جنسی متناسب با گروه بیماران بودند، به صورت در دسترس و به تعداد مساوی از زنان و مردان انتخاب شدند. وضعیت سلامت دهان و دندان با شاخص تعداد دندان پوسیده، کشیده شده و ترمیم شده (DMFT) و شاخص خشکی دهان بررسی شد. داده‌های به دست آمده با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 25 و با آزمون‌های تی‌استیودنت، مجذور‌کای ، پیرسون و اسپیرمن تحلیل آماری شدند. سطح معنی‌داری مطالعه 0/05>p در نظر گرفته شد.

    یافته‌ها

    در هر دو گروه، 75% مردان سیگاری بودند در حالی که تمامی زنان هر دو گروه غیرسیگاری بودند. میانگین DMFT در گروه بیمار (25/19) بیشتر از گروه سالم (56/15) بود (P=0.02). تعداد دندان پوسیده (D) و کشیده شده (M) در گروه بیمار بیشتر از گروه سالم به دست آمد ولی تعداد دندان ترمیم شده (F) در گروه سالم بیشتر بود. به رغم اینکه میانگین DMFT در هر دو گروه بیمار و سالم در مردان بیشتر از زنان بود، از لحاظ آماری تفاوت معناداری به دست نیامد (P=0.51، P=0.02). میانگین شاخص خشکی دهان در گروه بیماران اسکیزوفرنی و گروه سالم به ترتیب 1/45 و 0/35 بود. با توجه به نتایج آزمون t تفاوت بین دو گروه معنادار بود (t=3.47, P=0.001).

    نتیجه‌گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که وضعیت سلامت دهان و دندان در بیماران بستری مبتلا به اسکیزوفرنی به طور چشمگیری در سطح پایین‌تری از افراد سالم جامعه است. بنابراین توجه سیاست‌گزاران حوزه سلامت، درمان گران، مراقبین بهداشتی و بستگان بیمار به پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان، اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.

    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، سلامت دهان و دندان، خشکی دهان، DMFT
  • معصومه برهانی، محمدرضا حبیب زاده، امیر شفا * صفحات 16-21
    زمینه

    الکتروانسفالوگرافی ثبت فعالیت های الکتریکی مغز است و برای تشخیص اختلال عملکرد مغزی و تعیین محل آسیب مغزی و فعالیت‌های تشنجی و... استفاده می‌شود. با توجه به عدم همکاری کودکان، تجویز داروهای آرامبخش قبل از این اقدام تشخیصی نیاز است. دارو آرامبخش استفاده شده باید کودک را آرام کرده و هیچ اثری روی فعالیت الکتریکی مغز نداشته باشد. تاکنون مطالعه‌ای برای مقایسه اثرات کلرال هیدرات خوراکی و دکسمدتومیدین داخل بینی در آرامبخشی کودکان قبل از الکتروانسفالوگرافی انجام نشده است و هدف این مطالعه مقایسه اثرات آرامبخشی کلرال هیدرات خوراکی و دکسمدتومیدین داخل بینی قبل الکتروآنسفالوگرافی بین کودکان است.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان کودکان امام حسین(ع) اصفهان و روی 62 کودک کاندید الکتروانسفالوگرافی انجام شد. سن، وزن و داده‌های بالینی شامل نمره آرامبخشی، فشار متوسط شریانی، تعداد تنفس، درصد اشباع اکسیژن خون شریانی و تعداد ضربان قلب در زمان قبل از تجویز دارو، 15، 30، 45 و 60 دقیقه پس از مصرف دارو، ثبت و تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی کودکان کاندید الکتروانسفالوگرافی 32/1 ±90/16 ماه بود و35 نفر (56.5%) آنها پسر بودند. نتایج، تفاوت معناداری را در دو گروه از نظر آرامبخشی، فشار متوسط شریانی، تعداد تنفس و درصد اشباع اکسیژن خون شریانی نشان نداد (p> 0.05). اما اختلاف دو گروه برای متغیر تعداد ضربان قلب از نظر آماری معنادار است. تعداد ضربان قلب درگروه B (گروه دکسمدتومیدین) به طور معناداری کمتر ازگروه A (گروه کلرال هیدرات خوراکی) بود (p = 0.032). همچنین زمان به عنوان یک عامل تاثیرگذار در تغییر میانگین نمره آرامبخشی، فشار متوسط شریانی، تعداد تنفس و تعداد ضربان قلب نقش دارد (p< 0.05). اما اثر معناداری در تغییر درصد اشباع اکسیژن خون شریانی ندارد(p = 0.478).

    نتیجه گیری

    استفاده از کلرال هیدرات خوراکی تاثیر بیشتری نسبت به دکسمدتومیدین داخل بینی در حفظ ضربان قلب داشت اما در کل نتایج بررسی ها تفاوت معناداری را در دو گروه از نظر داده های بالینی نشان نداد و نمره آرامبخشی کودکان در دو گروه یکسان بود.

    کلیدواژگان: کلرال هیدرات، دکسمدتومیدین، الکتروانسفالوگرافی، کودکان، آرامبخشی
  • لیلا امراهی، شیرین شهبازی *، مهرنوش طوفان تبریزی، محمد مهدی مرتضوی پور، میر علی سیدی صفحات 22-28
    زمینه

    کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یک بیماری قلبی‌عروقی شایع ژنتیکی است که منجر به مرگ ناگهانی قلبی در جوانان می‌شود. این بیماری اغلب به صورت اتوزومال غالب به ارث می رسد و ژن MYBPC3 با بیماری مرتبط است. از آنجایی که ناقلین حذف 25 نوکلیوتیدی اینترون 32 ژن MYBPC3 در معرض خطر بالاتری برای بیماری قلبی هستند، در این مطالعه بر آن شدیم تا میزان شیوع این حذف ژنی را در بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و جمعیت سالم بررسی کنیم.

    روش‌کار

    350 نمونه خون شامل 42 بیمار کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک از شمال غرب کشور و 308 فرد سالم فاقد علایم قلبی از جمعیت های مختلف ایرانی جمع آوری شد. پس از استخراج DNA و با طراحی پرایمرهای مناسب، ناحیه دربرگیرنده حذف با روش PCR و ژل الکتروفورز بررسی و نتایج ژنوتیپینگ ثبت شد.

    یافته‌ها

    مشاوره ژنتیک نشان داد که 26.2% از بیماران موارد تک گیر و 59.5% موارد خانوادگی هستند و در 42.3 % از بیماران سابقه مرگ ناگهانی قلبی در افراد درجه یک خانواده وجود داشته است . نتایج ژنوتایپینگ مشخص کرد تمام نمونه ها تنها واجد باند تکی 198 جفت باز بوده و هیچ یک از نمونه ها محصول حاصل از حذف یعنی باند 173 جفت بازی را نشان ندادند که نشان‌دهنده عدم وجود جهش حذفی در بیماران HCM و همچنین گروه 308 نفری افراد کنترل بود. ارزیابی های بیوانفورماتیک مشخص کرد که حذف 25 جفت بازی ژن MYBPC3 روی پایگاه داده ژنوم ایرانیان (Iranome) فرکانس 0.00438 را دارد که بیشترین تعداد بروز در جمعیت بلوچ گزارش شده است.

    نتیجه‌گیری

    بررسی جمعیت ها از نظر عوامل مستعد کننده کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به جهت ارتباط با مرگ ناگهانی اهمیت به سزایی دارد . مطالعه ما نشان داد که این جهش در جمعیت بیماران شمال غرب کشور از عوامل خطر محسوب نشده و با توجه به یافته‌های بیوانفورماتیک و مطالعات کشورهای همسایه پیشنهاد می شود در جمعیت های شرقی و جنوبی کشور بررسی شود.

    کلیدواژگان: کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، ژن MYBPC3، جهش های حذفی، مطالعه جمعیتی، بیوانفورماتیک
  • محمدرضا رنجکش، سانای عزیزی فرد *، حمیده عظیمی علمداری، ندا قربانی خسروشاهی صفحات 29-34
    زمینه

    ملاسما یک هیپرملانوزیس اکتسابی با درمان اغلب مشکل است. در این مطالعه اثرات و عوارض درمان ملاسما با کرم هیدروکینون 5% همراه لیزر فرکشنال 1540 اربیوم و کرم هیدروکینون 5% به تنهایی بررسی شده است.

    روش کار

    40 بیمار زن 18 تا 60 ساله مبتلا به ملاسما انتخاب و به دو گروه 20 نفره تقسیم شدند، گروه 1 با کرم هیدروکینون 5% به تنهایی و گروه 2 با کرم هیدروکینون 5% همراه لیزر نان-ابلیتیو فرکشنال 1540 اربیوم YAGبه صورت سه جلسه با فواصل یک ماهه درمان شدند. پیشرفت درمان با شاخص وسعت و شدت ملاسما (MASI Score) ارزیابی شد.

    یافته ها

    دو گروه از لحاظ شاخص ملاسما (MASI score) ، در ماه اول درمان تفاوت معنی‌دار نداشتند(p = 0/135) اما طی ماه دوم تا پنجم دو گروه مطالعه تفاوت معنی‌دار داشتند (p <0.05) و شاخص ملاسما در گروه دوم به طور مشخص بیشتر کاهش یافته بود. بروز عوارض در دو گروه یکسان بود و دو گروه از لحاظ بروز عوارض(اریتم، هیپرپیگمانتاسیون، هیپوپیگمانتاسیون) تفاوت معناداری باهم نداشتند (p= 0/746, 0/158, 0/574, 0/135, 0/135 به ترتیب ماه اول، ماه دوم، ماه سوم و ماه چهارم). نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر درمان ترکیبی هیدروکینون همراه با لیزر نتایج بهتری در درمان ملاسما داشت، ولی با توجه به برخی اختلاف نظرها در استفاده از لیزر در درمان ملاسما، انجام مطالعات وسیع‌تر با تعداد نمونه بیشتر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ملانوز، لیزر، هیدروکینون
  • آیدین کاظم پور آذر، جواد آقازاده، فیروز صالح پور، امیر کمالی فر*، فرهاد میرزایی، امیر رضاخواه، ثمر کمالی فر صفحات 35-40
    زمینه

    اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو به طور شایعی در سطح ال 4/ ال 5 دیده می‌شود. به نظر می‌رسد ساکرالیزاسیون ال 5 فشار وارده بر این سطح را بیشتر می‌کند و این فشار بیشتر، تخریب و لغزش را افزایش می‌دهد. با این وجود، تاثیر ساکرالیزاسیون ال 5 بر متغیرهای رادیولوژیک اسپوندیلولیتزیس ال 4/ ال 5 تاکنون مطالعه نشده است.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی‌تحلیلی، 78 بیمار با تشخیص اسپوندیلولیستزیس ال 4 ال 5 به دو گروه با(24 نفر) و بدون(54 نفر) ساکرالیزاسیون ال 5 تقسیم شدند. چهار معیار رادیولوژیک میزان سرخوردگی ال 4 روی ال 5 به درصد، جهت‌گیری مفصل ال 4 /ال5 به درجه ، استیوآرتریت مفصل ال 4/ ال5 با معیار فوجی وارا (1-4) و دژنراسیون دیسک ال 4 ال 5 براساس تقسیم بندی فری من (1-5)، بین دو گروه ارزیابی و مقایسه شد.

    یافته ها

    هیچ تفاوت آماری معنی‌داری بین دو گروه در درصد سرخوردگی(17/02 / 4/87 / 0/809 =P) جهت گیری مفصل (99/54 / 4/35 ± 56/23 / 0/642 =p) و استوارتریت مفصل (0/59±43/3 / 0/37±53/3 / 0/527 =p) و دژنراسیون دیسک (0/51± 4/50 / 0/61 ± 4/35 / 0/340 =p) مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد ساکرالیزاسیون ال 5 بسیار کمتر از میزانی که در مطالعات قبل تصور می‌شد بر متغیرهای رادیولوژیک در اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو ال 4 / ال 5 تاثیر دارد. مطالعه‌ای با حجم نمونه بیشتر برای تعیین نقش ساکرالیزاسیون ال 5 در اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو ال 4 / ال 5 نیاز است.

    کلیدواژگان: ساکرالیزاسیون ال5، اسپوندیلولیزتزیس، دژنراسیون دیسک
  • فریبا ایرجی، علی اصیلیان، گیتا فقیهی، امیرحسین اکبری* صفحات 41-47
    زمینه

    بیمارانی که در بخش های خاص مانند CCU بستری می شوند از جنبه های مختلف از جمله پوست نیاز به بررسی و مراقبت های ویژه ای دارند. لذا با توجه به سیر بیماری های پوستی در شرایط خاص و حین بستری، در این مطالعه انواع ضایعات پوستی در بیماران بستری در CCU را در بدو ورود و حین خروج از بخش CCUرا مطالعه و بررسی کردیم.

    روش‌کار

    در این مطالعه مقطعی، 200 بیمار بستری در CCUبیمارستان الزهرا اصفهان را بررسی کردیم. پرسشنامه ای توسط متخصص پوست در دو مرحله ورود بیمارن به CCU و حین خروج بیمار از CCU در مورد انواع ضایعات پوستی تکمیل شد. سپس داده‌ها جمع‌آوری و آنالیز آماری شدند.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که 15 درصد از بیمارانی که در CCU بستری شده اند حداقل یکی از ضایعات پوستی را دارند. از این بین درماتیت سبوره و سپس روزاسه بیشترین فراوانی را در بدو ورود داشتند و به صورت کلی ضایعات بدو ورود بیماران بیشتر مربوط به ضایعات Acute skin failure است. همچنین میزان زخم بستر در میان این بیماران در طی بستری به میزان زیادی در مقایسه با بدو ورود افزایش یافت.

    نتیجه‌گیری

    روزاسه، درماتیت سبوره و واکنش های آلرژیک دارویی پس از زخم بستر بیشترین فروانی را میان بیماران دارند. این آمار می‌تواند نشان‌دهنده ارتباط روزاسه با بیماری های قلبی‌عروقی باشد.

    کلیدواژگان: ضایعات پوستی، بخش مراقبت های ویژه قلبی، روزاسه، درماتیت سبوره
  • منیژه مصطفی قره باغی *، شلاله گنجی، مجید محله ای صفحات 48-54
    زمینه

    تولد نوزاد نارس مسئله مهمی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است. کاربرد تهویه مکانیکی در درمان نوزادان‌ نارس با سندرم دیسترس تنفسی (RDS) شدید، منجر به تغییر الگوی طبیعی بیماری و در نتیجه افزایش احتمال زنده ماندن نوزادان‌ نارس‌ شده است. مطالعات نشان داده است که استفاده از سورفاکتانت در درمان سندرم دیسترس تنفسی میزان مرگ و میر را کاهش می‌دهد ولی بروز دیس پلازی برونکوپولمونر را کاهش نمی‌دهد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر بودوزوناید و سورفاکتانت در درمان سندرم دیسترس تنفسی و پیشگیری از دیس پلازی برونکوپولمونری (BPD) است.

    روش‌کار

    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، تعداد 128 نوزاد نارس با وزن مساوی یا کمتر از 1250 گرم یا سن حاملگی 26 تا 30 هفته که طی سال 1396 لغایت 1397 در بیمارستان الزهرا متولد و با تشخیص سندرم دیسترس تنفسی بستری شده و نیازمند درمان با سورفاکتانت بودند وارد مطالعه شدند. در یک گروه (سورفاکتانت) سورفاکتانت داخل تراشه (کروسورف) cc/kg 5/2 تزریق شده و در گروه دیگر (سورفاکتانت + بودوزوناید) علاوه بر سورفاکتانت (کروسورف)، به میزان mg/kg 25/0 بودوزناید همراه با سورفاکتانت داخل تراشه تجویز گردید. پیامد اولیه دیسپلازی برونکوپولمونری و پیامد ثانویه سایر عوارض نارسی بود.

    یافته‌ها

    در مطالعه حاضر 128 نوزاد شامل 78 مورد (9/60%) پسر و 50 مورد (1/39%) دختر بررسی شدند که سن حاملگی 60/1 ± 32/28 هفته داشتند. در نوزادانی که بودزوناید به همراه سورفاکتانت از لوله تراشه تجویز شده بود مدت نیاز به تهویه مکانیکی، فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) و نیاز به دریافت اکسیژن محیطی یا از طریق کانول بینی بطور معنی‌داری کمتر از نوزادانی بود که فقط سورفاکتانت دریافت کرده بودند. در نوزادان گروه سورفاکتانت + بودوزوناید میزان غلظت اکسیژن دمی مورد نیاز در چهار ساعت بعد از دریافت سورفاکتانت به طور معنی‌داری پایین‌تر از گروه سورفاکتانت بود ((p = 0.01). در گروه سورفاکتانت، 38 نوزاد (4/59%) و در گروه سورفاکتانت+بودوزوناید، 24 نوزاد (5/37%) دچار دیسپلازی برونکوپولمونری شدند، ((p = 0.04). تعداد 15 نوزاد مطالعه فوت شدند که 6 مورد از آنها بودزوناید به همراه سورفاکتانت دریافت کرده بودند ((p = 0.29).

    نتیجه‌گیری

    براساس یافته‌های این مطالعه، استفاده از ترکیب سورفاکتانت با بودوزوناید در مقایسه با سورفاکتانت به تنهایی در درمان نوزادان نارس به طور معنی‌داری منجر به کاهش نیاز به حمایت تنفسی و دیسپلازی برونکوپولمونر شده ولی در کاهش مرگ و میر یا دفعات تجویز سورفاکتانت تاثیر معنی‌داری ندارد. قبل از توصیه به مصرف روتین بودزوناید به همراه سورفاکتانت، انجام مطالعات دیگری با تعداد بیشتری از بیماران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بودوزوناید، سورفاکتانت، نوزادان نارس، سندرم دیسترس تنفسی، دیسپلازی برونکوپولمونری
  • سپهر اسلامی *، مینا شاکری صفحات 55-60
    مقدمه

    برخی از مطالعات، حاکی از تاثیر مثبت ویتامین C در کاهش سردردهای بعد از بی‌حسی نخاعی هستند ولی مطالعات انجام گرفته در این زمینه ناکافی است و لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر انفوزیون ویتامین C در کاهش سردرد پس از بیهوشی نخاعی در عمل سزارین انجام شد.

    روش‌کار

    این مطالعه کار آزمایی بالینی روی 160 بیمار کاندید سزارین مراجعه کننده در بیمارستان کوثر یزد در سال 2017 انجام گرفت. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه که برای گروه یک، 2 گرم ویتامین C در 500 سی سی نرمال سالین و برای گروه 2، 500 سی سی نرمال سالین قبل از عمل انفوزیون ‌شد. دو گروه از نظر بروز سردرد مقایسه شدند.

    یافته‌ها

    در زمان بازیابی و 2 ساعت بعد فراوانی سردرد در گروه مداخله به صورت معنی داری کمتر از کنترل بود (P<0.05).اما اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر سردرد در زمان های 4، 6 ، 12، 24 و 48 ساعت بعد از عمل وجود نداشت (P >0.05).

    نتیجه‌گیری

    با در نظر گرفتن شرایط بیمار، و طبق نظر پزشک متخصص بیهوشی و جراح، می توان از ویتامین C جهت ایجاد بی دردی در بیماران تحت سزارین با بی حسی نخاعی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سزارین، بی حسی نخاعی، ویتامین c، سردرد پس از بذل سخت شامه
  • امیرحسین مقصود، مهدی پارسایی *، افشین عظیمی، مهدی محبعلی، بهناز آخوندی، صدیقه سرفراز، مهدی حسن زاده، صابر علیزاده، احد شهنامی صفحات 61-68
    زمینه

    لیشمانیوز احشایی یا کالاآزار در برخی مناطق ایران مانند استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، فارس و بوشهر به صورت بومی دیده می‌شود. این بیماری در سایر مناطق کشور به شکل پراکنده و تک گیر (اسپورادیک) گزارش شده است. با توجه به گزارش مواردی از بیماری کالاآزار از شهرستان‌های اهر و اسکو استان آذربایجان‌شرقی در سال‌های اخیر و نبود مطالعه جدید در مورد میزان شیوع آن، این بررسی با هدف تعیین وضعیت شیوع سرمی لیشمانیوز احشایی در کودکان شهرستان‌های اهر و اسکو استان آذربایجان شرقی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی‌مقطعی، نمونه خون از کودکان زیر 8 سال مناطق روستایی شهرستان‌های اهر و اسکو در سال 1397 در لوله آزمایش بدون ماده ضدانعقاد جمع‌آوری شد. نمونه‌ها با روش سرولوژی آگلوتیناسیون مستقیم (DAT) برای اندازه‌گیری آنتی‌بادی ضد انگل لیشمانیا اینفانتوم ارزیابی شدند.

    یافته ها

    از 209 نفر کودک زیر 8 سال نمونه‌گیری شده، میزان شیوع سرمی بیماری لیشمانیوز احشایی در مراکز نمونه‌گیری شده از شهرستان‌های اهر و اسکو با تیتر آنتی‌بادی 1:3200، %95/0 تعیین شد. یکی از دو فرد مثبت این مطالعه در ابتدا تیتر آنتی بادی مشکوک 1:1600 داشت که 4 هفته بعد نمونه‌گیری اولیه، تیتر آنتی بادی 1:3200 شد.

    نتیجه‌گیری

    طبق نتایج، بیماری کالاآزار با وجود شیوع بومی پایین، یکی از مشکلات بهداشتی شهرستان‌های اهر و اسکو استان آذربایجان‌شرقی است. مطالعات تکمیلی بر پایه روش‌های مولکولی در منطقه و سایر مراکز استان آذربایجان شرقی لازم است.

    کلیدواژگان: لیشمانیا اینفانتوم، شیوع سرمی، آگلوتیناسیون مستقیم، کالاآزار، انسان، ایران
  • شیرین عالی *، شهاب الدین باقری صفحات 69-75
    زمینه

    کوتاهی فلکسورهای هیپ از عوامل خطر اصلی بروز اختلالات نوروماسکولار اندام تحتانی است که نه تنها باعث تغییر الگوهای حرکتی شده بلکه احتمالا منجر به تغییر در ویژگی‌های نوروماسکولار سایر عضلات شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر کوتاهی عضله ایلیوسواس بر فعالیت الکتریکی عضلات سنیرژیست اکستنشن مفصل ران حین الگوی عملکردی راه رفتن انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد شاهدی پانزده نوجوان با سن 11-14 سال با کوتاهی عضله ایلیوسواس و پانزده نوجوان سالم بر اساس معیارهای همتاسازی قد، وزن، شاخص توده بدنی، پای برتر و سابقه فعالیت ورزشی به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. فعالیت الکترومیوگرافی سطحی عضلات دوسررانی، گلوتیوس ماکزیموس و اداکتور مگنوس طی سه مرحله فاز استقرار راه رفتن شامل تماس پاشنه، مرحله میانی و مرحله انتهایی که با فوت سوییچ مشخص شده بود ثبت شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد فعالیت الکتریکی عضله دوسر رانی در مرحله میانی (p=.002) و مرحله انتهایی فاز استقرار راه رفتن (p=.001) فعالیت الکتریکی عضله اداکتورمگنوس در مرحله انتهایی (p=.001) و مرحله میانی فاز استقرار راه رفتن (p=.04) و فعالیت الکتریکی عضله گلوتیوس ماکزیموس در مرحله انتهایی فاز استقرار راه رفتن (p=.001) در افراد با کوتاهی عضله ایلیوسواس بیشتر از همتایان سالم بود.

    نتیجه گیری

    افراد با کوتاهی ایلیوسواس با افزایش فعالیت الکتریکی عضله دوسررانی، اداکتور مگنوس و گلوتیوس ماکزیموس در فاز استقرار راه رفتن نسبت به همتایان سالم مواجه هستند و این تغییر استراتژی نوروماسکولار در اندام تحتانی که حاصل کوتاهی عضله ایلیوسواس هست بایستی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ایلیوسواس، کوتاهی عضل، راه رفتن، مفصل هیپ
  • شیرین عالی*، شهاب الدین باقری صفحات 76-83
    زمینه

    کوتاهی فلکسورهای هیپ از عوامل خطر اصلی بروز اختلالات نوروماسکولار اندام تحتانی است که نه تنها باعث تغییر الگوهای حرکتی شده بلکه احتمالا منجر به تغییر در ویژگی‌های نوروماسکولار سایر عضلات شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر کوتاهی عضله ایلیوسواس بر فعالیت الکتریکی عضلات سنیرژیست اکستنشن مفصل ران حین الگوی عملکردی راه رفتن انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد شاهدی پانزده نوجوان با سن 11-14 سال با کوتاهی عضله ایلیوسواس و پانزده نوجوان سالم بر اساس معیارهای همتاسازی قد، وزن، شاخص توده بدنی، پای برتر و سابقه فعالیت ورزشی به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. فعالیت الکترومیوگرافی سطحی عضلات دوسررانی، گلوتیوس ماکزیموس و اداکتور مگنوس طی سه مرحله فاز استقرار راه رفتن شامل تماس پاشنه، مرحله میانی و مرحله انتهایی که با فوت سوییچ مشخص شده بود ثبت شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد فعالیت الکتریکی عضله دوسر رانی در مرحله میانی (p=.002) و مرحله انتهایی فاز استقرار راه رفتن (p=.001) فعالیت الکتریکی عضله اداکتورمگنوس در مرحله انتهایی (p=.001) و مرحله میانی فاز استقرار راه رفتن (p=.04) و فعالیت الکتریکی عضله گلوتیوس ماکزیموس در مرحله انتهایی فاز استقرار راه رفتن (p=.001) در افراد با کوتاهی عضله ایلیوسواس بیشتر از همتایان سالم بود.

    نتیجه گیری

    افراد با کوتاهی ایلیوسواس با افزایش فعالیت الکتریکی عضله دوسررانی، اداکتور مگنوس و گلوتیوس ماکزیموس در فاز استقرار راه رفتن نسبت به همتایان سالم مواجه هستند و این تغییر استراتژی نوروماسکولار در اندام تحتانی که حاصل کوتاهی عضله ایلیوسواس هست بایستی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ایلیوسواس، کوتاهی عضل، راه رفتن، مفصل هیپ
  • مهسا کاوسی *، حسام باقری صفحات 84-91
    زمینه

    سرطان دهانه رحم بعد از سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان است. باور بر این است که عوامل ژنتیکی در بروز سرطان نقش دارند. 2-Bclژن شناخته شده ضد آپوپتوز است که بدون اثر تحریکی بر تکثیر سلولی سبب افزایش مدت زمان حیات سلول می‌شود. امروزه تلاش می‌شود که از ترکیبات طبیعی برای کنترل یا درمان بیماری ها استفاده شود. کارتنوییدها یکی از این ترکیبات هستند. دینوگزانتین یک نوع کاروتنویید جداسازی شده از باکتری Deinococcus radiodurans است. از آنجایی که این باکتری توانایی منحصر به فردی در مقاومت به پرتو دارد و پرتوها از عوامل شناخته شده بروز سرطان هستند، کارتنویید تولید شده توسط این باکتری ارزشمند است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان تاثیر دینوگزانتین روی میزان بیان ژن 2-Bcl در رده سلولی Hela انجام گرفت.

    روش‌کار

    کشت فعال باکتری از مرکز ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران خریداری و دینوگزانتین استخراج شد. Hela از انستیتو پاستور ایران تهیه و کشت داده شد. سلول‌ها به دو گروه تیمار و کنترل تقسیم شدند. دینوگزانتین روی گروه تیمار تاثیر داده شده و سمیت آن با MTT assay سنجیده شد. برای سنجش میزان بیان ژن از Real-time PCR استفاده شد. RNA از سلول‌های دو گروه استخراج و cDNA ساخته شد.

    یافته‌ها

    با انجام Real-time PCR مشخص شد که میزان بیان ژن ضد آپوپتوزی 2-Bclبه میزان 85/4 کاهش پیدا کرد و با توجه به اینکه 0/05>p value است (p- value=0) این کاهش معنی دار است.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتیجه حاصل از Real-time PCR، عصاره دینوگزانتین روی رده سلولی سرطان رحم بعد از 48 ساعت تاثیری بازدارنده داشته و میزان بیان ژن ضد آپوپتوزی 2-Bcl تحت تاثیر عصاره به طور معنی داری کاهش داشته است (p- value=0).

    کلیدواژگان: سرطان دهانه رحم، Deinoxanthin، 2-Bcl2، Real-time PC، MTT assay
  • سعید دباغ نیکوخصلت پوران کریمی، ایرج صدری* صفحات 92-99
    زمینه

    مطالعات تجربی گزارش کرده‌اند که سطوح پروتئین شوک حرارتی27 (HSP27) و فاکتور رشد عصبی مشتق شده از مغز(BDNF) در بیماران دیابتی کاهش می یابد که با اختلالات شناختی در مغز همراه است. بنابراین افزایش بیان این دو پروتئین در قسمت هایی از مغز که با یادگیری و حافظه در ارتباط هستند، می‌تواند یکی از اثرات مثبت تمرین هوازی بر بهبود شناخت در بیماران دیابتی باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی روی تردمیل(ATET) بر پروتئین هایHSP27 وBDNF در قشر پیش پیشانی و هیپوکامپ موش های صحرایی با دیابت القا شده توسط استرپتوزوتوسین (STZ) بود.

    روش‌کار

    در این مطالعه از 20 سر موش صحرایی بالغ نر نژاد ویستار حدود 3 ماهه با وزن 25±250 گرم استفاده شد. دیابت با رژیم غذایی پرچرب(HFD) به مدت 4 هفته و دوز پایین STZ (35 میلی گرم/کیلوگرم به صورت تزریق درون صفاقی) القا شد. سپس حیوانات دیابتی به دو گروه 10تایی گروه کنترل(C) و گروه تمرین هوازی(E) تقسیم شدند. برنامه تمرینی در هفته اول با سرعت 13 متر در دقیقه، 25 دقیقه در روز، به مدت 5 روز در هفته و با شیب صفر درجه شروع و به تدریج در هفته هشتم به سرعت 27 متر بر دقیقه و مدت 60 دقیقه در روز افزایش یافت. برای مقایسه گروه‌ها از آزمون تی مستقل در سطح معنی‌داری P<0.05 استفاده شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که هشت هفته ATETبیان پروتئین های HSP27 وBDNF را در هیپوکامپ و قشر پیش پیشانی نسبت به گروه کنترل افزایش داد.

    نتیجه‌گیری

    ATET می تواند عوارض ناشی از دیابت را کاهش داده و بیان پروتئین های HSP27 وBDNF مرتبط با شناخت و شکل‌پذیری سیناپسی را افزایش دهد و در نتیجه با بیماری های نورودژنراتیو سیستم عصبی مقابله کند.

    کلیدواژگان: HSP27، BDNF، تمرین هوازی روی تردمیل، قشر پیش پیشانی، هیپوکامپ
  • فاطمه نورایی، مقصود پیری*، محمدعلی آذربایجانی، مریم دلفان صفحات 100-107
    زمینه

    بر اساس مطالعات صورت گرفته، عملکرد نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی (eNOS) در دیابت مختل می شود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر میزان بیان ژن eNOSدر بافت بطن چپ موش های دیابتی نوع2 انجام شد.

    روش‌کار

    در یک مطالعه تجربی، 14 سر موش نر نژاد ویستار هشت هفته ای با میانگین وزن 10±160 گرم به مدت هفت ماه با رژیم غذایی پرچرب و شیرین (30 درصد چربی حیوانی، 25 درصد فروکتوز) تغذیه شدند. موش ها پس از تایید دیابت نوع2، به صورت تصادفی در دو گروه شش تایی شامل گروه کنترل و HIIT تقسیم بندی شدند. موش ها در گروه HIIT به مدت هشت هفته و پنج جلسه در هفته تمرین کردند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، نمونه های خونی جمع‌آوری و بافت بطن چپ جداسازی شد و بیان ژن eNOS به روش Real Time PCR در بافت قلب سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون t مستقل انجام و معناداری نیز p<0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج، افزایش معنادار بیان ژن eNOS در گروه HIIT در مقایسه با گروه کنترل را نشان داد (011/0=p). مقادیر گلوکز، انسولین و مقاومت به انسولین (HOMA-IR) نیز در گروه HIIT به صورت معناداری کمتر از گروه کنترل بود (p<0.05).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که HIIT نقش موثری در بهبود عملکرد اندوتلیالی بافت قلب و همچنین بهبود حساسیت انسولین در رموشهای دیابتی شده با رژیم غذایی پرچرب و شیرین دارد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید (HIIT)، آنژیوژنز، مقاومت به انسولین
  • پریسا وحیدی، سید علی رحمانی*، ناهید حدیقه رضوان صفحات 108-115
    زمینه

    برای هر زوج باردار سلامت جنین طی 9 ماه بارداری و بررسی جنین از نظر ناهنجاری‌های ژنتیکی و مادرزادی بسیار اهمیت دارد. به‌منظور کنترل شیوع بیماری‌های ژنتیکی در جامعه و عدم تحمیل هزینه‌های زیاد به خانواده بیمار و اجتماع، شناسایی ناقلان و تشخیص پیش از تولد آنها ضروری است.

    روش‌کار

    در مطالعه حاضر 50 نمونه مایع آمنیوتیک باهم بررسی سیتوژنتیک روتین و سیتوژنتیک مولکولی (FISH) شدند. آمنیوسنتز در هفته‌های 14 تا 16 بارداری با بررسی کروموزوم‌های متافازی برای تشخیص ناهنجاری‌های کروموزومی و ژنتیکی انجام می‌شود. FISH روشی سریع با حساسیت بالا که با استفاده از پروب‌های X و Y برای تشخیص ناهنجاری‌های عددی کروموزوم‌های جنسی به کار می‌رود.

    یافته‌ها

    در این مطالعه یک مورد جنین مبتلا به سندرم داون (2 درصد)، سه مورد جنین مبتلا به extension در منطقه پلی‌مورفیسم بازوی کوتاه کروموزوم 15 (15p+) (6 درصد)، یک مورد جنین مبتلا به extension در منطقه پلی‌مورفیسم بازوی بلند کروموزوم 9 (9qh+) (2 درصد)، یک مورد جنین مبتلا به واژگونی پری سانتریک در کروموزوم Y (2 درصد)، یک مورد جنین مبتلا به موزاییسم XYY، واریانت47,XYY /46,XY (2 درصد) و یک مورد جنین مبتلا به قطعه ناشناخته اضافی در بازوی P کروموزوم 15 (2 درصد) مشاهده شد.

    نتیجه‌گیری

    تکنیک FISH می تواند برای زوجینی که زمان کافی برای انجام تکنیک سیتوژنتیک روتین ندارند و همچنین در بیماری‌های وابسته به جنس و در تعیین جنسیت جنین اهمیت داشته باشد. FISHقادر به تشخیص ناهنجاری‌های ساختاری نخواهد بود، همین امر موجب وابستگی این تکنیک به انجام کاریوتایپ جهت تشخیص دقیق ناهنجاری‌های کروموزومی می‌شود.

    کلیدواژگان: کاریوتایپینگ، ناهنجاری های کروموزومی، هیبریداسیون فلورسانس درجا
  • امیرعلی جعفرنژادگرو *، فرشاد قربانلو، عارفه مختاری ملک آبادی، صادق قاسمی صفحات 116-123
    زمینه

    عوامل مختلفی بیومکانیک راه رفتن را تحت تاثیر قرار داده و باعث برهم خوردن کنترل قامتی می شوند. زانو ضربدری یکی از مهمترین ناهنجاری‌های اندام تحتانی است که راستای بدن را تغییر داده و باعث برهم خوردن وضعیت آن می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر آنی استفاده از بریس زانو بر فعالیت الکترومیوگرافیک عضلات اندام تحتانی در افراد با زانوی ضربدری طی راه رفتن بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بود. 24 پسر زانو ضربدری (20-30 سال) داوطلب شرکت در پژوهش شدند. در دو شرایط با و بدون بریس زانو در مسیر 10 متری راه رفتند. فعالیت الکتریکی عضلات منتخب با دستگاه الکترومایوگرافی ثبت شد. از آزمون تی زوجی برای تحلیل آماری در سطح معناداری 0.05 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده افزایش معناداری فعالیت الکتریکی عضله نیم وتری طی راه رفتن با بریس زانو در مقایسه با شرایط راه رفتن بدون بریس زانو بود (p = 0.037؛ 0.89=d). طیف فرکانس فعالیت الکتریکی سایر عضلات اندام تحتانی هیچ اختلاف معناداری را طی استفاده آنی از بریس زانو نشان ندادند (P >0.05).

    نتیجه گیری

    عضله نیم وتری در افراد با زانو ضربدری ضعف دارد. بنابراین افزایش معنادار در طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضله نیم وتری نشان از تاخیر در روند خستگی و بهبود عملکرد و فعالیت این عضله دارد.

    کلیدواژگان: بریس زانو، الکترومایوگرافی، زانو ضربدری، راه رفتن
  • محمدرضا زارعلی، ظاهر اعتماد *، کمال عزیزبیگی، پوران کریمی صفحات 124-133
    زمینه

    آپوپتوز، مرگ فیزیولوژیک سلولی است که در شرایط طبیعی سبب حذف سلول‌های پیر، آسیب دیده، اضافی و مضر می‌شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینتناوبی با شدت بالا (HIIT) با وبدونمحدودیتکالریبرمیزان بیان ژن پروتئین‌های BAXو BCL-2میوکارد موش‌های نر صحرایی بود.

    روش‌ کار

    مطالعه حاضر در قالب یک طرح تجربی چند گروهی با گروه کنترل روی 30 سر موش صحرایی نر دو ماهه انجام گردید. آزمودنی‌ها در پنج گروه کنترل پایه، کنترل، محدودیت کالری، تمرین و تمرین +محدودیت کالری جایگزین شدند. گروه‌های تمرینی برای 5 روز در هفته به مدت 8 هفته در برنامه‌ تمرین تناوبی با شدت بالا شرکت کردند. میزان بیان ژن پروتئین‌های BAX و BCL2 میوکارد با روش Real Time-PCRبررسی شد. داده‌ها توسط آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی‌داری (P<0.05) تحلیل شدند.

    یافته‌ ها

    نتایج نشان داد که گروه تمرین افزایش معنی‌داری در بیان ژن پروتئین Bcl2میوکارد نسبت به گروه محدودیت کالری + تمرین (05/0>p) و کاهش معنی‌داری در بیان ژن پروتئین BAX میوکارد نسبت به گروه محدودیت کالری داشت (P<0.05). همچنین گروه تمرین و تمرین + محدودیت کالری افزایش معنی‌داری در بیان ژن پروتئین Bcl2میوکارد و کاهش معنی‌داری در نسبت BAX به Bcl2 نسبت به گروه محدودیت کالری، کنترل پایه و کنترل (P<0.05) داشت.

    نتیجه‌ گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد که تمرین تناوبی با شدت بالا بدون محدودیت کالری محیط مناسبی را برای افزایش یکپارچگی غشای میتوکندری سلول‌های میوکارد و احتمالا توقف آپوپتوز فراهم کند.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، محدودیت کالریایی، BAX، Bcl2
  • نعیمه یزدان شناس، مقصود پیری*، مریم دلفان صفحات 134-141
    زمینه

    آتروفی قلبی از مهم‌ترین عوارض سرطان است. با توجه به نقش ورزش در بهبود عوارض ناشی از سرطان، هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر ده هفته تمرین استقامتی بر سطح پروتئین NF-kB و بیان ژن‌های Atrogin-1 و MuRF-1 در عضله قلبی موش‌های ماده مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش‌کار

    پژوهش حاضر از نوع تجربی بود. 12 سر موش ماده آزمایشگاهی نژاد بالب سی پس از القا سرطان پستان، به دو گروه کنترل و تمرین استقامتی تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 10 هفته (پنج روز در هفته) روزانه 65 دقیقه با سرعت 60 درصد Vo2max و شیب 15 درجه بر روی نوار گردان دویدند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، بافت بطن چپ جداسازی شد. سطح پروتئین NF-kB به روش وسترن بلات و بیان ژن‌های Atrogin-1 و MuRF-1 به روش qReal time –PCR در بافت قلب سنجیده شد. داده‌ها با آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شدند و معناداری نیز 0.05≥p در نظر گرفته شد.

    یافته‌ها

    نتایج پژوهش حاضر کاهش معنا دار سطوح پروتئین NF-kB (p>0.001)و بیان ژن‌های Atrogin-1(p>0.001) و MuRF-1 (p=0.03) در عضله قلبی گروه تمرین نسبت به گروه کنترل نشان داد (p<0.001). همچنین میانگین وزن عضله قلبی در گروه تمرین استقامتی به شکل معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.001).

    نتیجه‌گیری

    به نظر می‌رسد 10 هفته تمرین استقامتی احتمالا با تاثیر بر مکانیسم های آتروفی قلبی ناشی از سرطان مانند محور التهابی NF-kB/Atrogin-1/MuRF-1 می‌تواند باعث کاهش روند آتروفی عضله قلبی در موش های مبتلا به سرطان شود.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، NF-kB، Atrogin-1، MuRF-1، سرطان پستان
  • زهره جلالی، فرشته شهیدی*، عباسعلی گائینی، شعبان علیزاده، علیرضا رمضانی صفحات 142-151
    زمینه

    درباره آنژیوژنز، متاستاز سرطان پستان و فعالیت ورزشی، پژوهش‌های فراوانی در چند دهه اخیر انجام شده است تا سازوکارهای تنظیمی آن بهتر معلوم شود. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تعاملی تمرین تناوبی خیلی شدید (HIIT) و مکمل کویرستین (Q) بر بیان عوامل کلیدی آنژیوژنزی در بافت تومور موش‌های مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش‌کار

    به 24 سر موش بالب سی ماده، سلول‌های سرطانی وابسته به گیرنده استروژن MC4L2، تزریق و به سه گروه تومور (T)، تومور+ تمرین تناوبی خیلی شدید (TH) و تومور+ تمرین تناوبی خیلی شدید+ کویرستین (THQ) تقسیم شدند. گروه TH و گروه THQ، 3 روز در هفته به مدت 6 هفته و هر جلسه 1 ساعت، روی تردمیل دویدند. به گروه THQ، به جز تمرین، 6 هفته، هفته‌ای 3 روز، مقدار 110 میلی‌گرم به ازای هرکیلوگرم، محلول کویرستین تزریق شد. پس از پایان کار، موش‌ها کشته شدند، بافت تومور برداشته و در نیتروژن مایع فریز و در دمای 70- درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. بیان ژن‌های TIE-2 و VEGF-A به روش Real Time-PCR سنجیده شد. ΔCt، ΔΔCt، Fold change با آزمون‌های آماری مربوط در سطح معناداری (0.05>p) با نرم افزار GENEX محاسبه شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد تعامل THQ باعث کاهش معنادار بیان ژن‌های TIE-2 و VEGF-A در گروه TH و THQ در مقایسه با گروه T شده است. بعلاوه، مصرف کویرستین در گروه THQ باعث کاهش معنادار بیان ژن‌های TIE-2 و VEGF-A در مقایسه با گروه TH شد.

    نتیجه‌گیری

    تعامل HIIT و مصرف مکمل Q احتمالا در مهار آنژیوژنز تومور موثر است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، کوئرستین، گیرنده TIE-2
  • امیر فتح الهی، امیرعلی جعفرنژادگرو *، نسرین امیرزاده صفحات 152-159
    زمینه

    پرونیشن پا به عنوان یک حرکت ترکیبی بیان شده است که در زنجیره حرکتی باز شامل اورژن، آبداکشن و دورسی‌فلکشن مچ پا است. وجود Over-pronated foot مناسب نیست، به این دلیل که می‌تواند منجر به آسیب‌های مختلفی در اندام تحتانی گردد. هدف از پژوهش حاضر، اثر راه رفتن روی شن بر هم‌ انقباضی عضلات اندام تحتانی افراد دارای Over-pronated foot بود.

    روش‌کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه‌تجربی و آزمایشگاهی بود. نمونه‌های آماری پژوهش حاضر شامل 30 فرد سالم و 30 فرد با Over-pronated foot بودند که داوطلب شرکت در این مطالعه شدند. از دستگاه الکترومایوگرافی 8 کاناله و با الکترود سطحی فعالیت عضلات طی راه رفتن روی شن ثبت شد. از آزمون آنالیز واریانس دوسویه جهت تحلیل آماری در سطح معنی‌داری P<0/05 استفاده شد.

    یافته‌ها

    یافته‌ها کاهش معنی‌داری را در directed co-contraction مچ پا (P<0/001) در فاز جداشدن پنجه پا طی راه رفتن روی شن نسبت به سطح زمین در دو گروه نشان داد. سایر مولفه‌های هم‌انقباضی مچ پا هیچگونه اختلاف معنی‌داری را طی فاز‌های راه رفتن روی شن نشان نداد (P<0/05).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به میزان هم‌انقباضی عضلات مفصل مچ پا در مراحل مختلف استانس و مقایسه آن بین دو گروه، افراد Over-pronated foot طی راه رفتن روی شن کاهش معنی‌داری را در directed co-contraction مچ پا نشان دادند. با توجه به اینکه عضلات ساق افراد دچار Over-pronated foot میزان هم انقباضی بیشتری از خود نشان می‌دهند این کاهش directed co-contraction مچ پا طی راه رفتن روی شن نشان از اثر مثبت شن است. البته مطالعات بیشتری لازم است تا مکانیسم اثر دقیق راه رفتن روی شن ارزیابی شود.

    کلیدواژگان: Over-pronated foot، راه رفتن، شن، هم انقباضی
  • شهین عبدالهی فخیم، نیکزاد شهیدی * صفحات 160-166
    زمینه

    شکاف لب و کام شایع‌ترین ناهنجاری مادرزادی سر و گردن می‌باشد. این اختلالات، هزینه‌های اقتصادی فراوانی بر خانواده و بار روانی سنگینی را برای کودک تحمیل می‌سازند. جهت رسیدن به نتایج مطلوب درمانی، انجام به‌موقع جراحی ترمیمی اولیه شکاف لب و کام امری ضروری است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی علت تاخیر در بیماران شکاف لب و کام در مراجعه جهت انجام جراحی ترمیمی اولیه می‌باشد.

    روش‌کار

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 516 کودک مراجعه کننده جهت جراحی ترمیمی اولیه به مراکز آموزشی- درمانی کودکان و سینا دانشگاه علوم پزشکی تبریز در طول سال‌های 1393-1388 بررسی شدند. سن، زمان جراحی، جنس، بیماری‌های همراه، تاخیر در مراجعه و علت آن در بیماران ارزیابی شد. داده‌های حاصله با نرم‌افزار تحلیل آماری SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته‌ها

    میانگین سن جراحی در بیماران 97/25±20/16 ماه بود. حدود 13/27 درصد از بیماران در مراجعه جهت انجام جراحی ترمیمی اولیه تاخیر داشتند. کم بودن وزن کودک برای انجام عمل جراحی (30%)، مراجعه دیرهنگام خود والدین (28/19%)، و عدم آگاهی والدین نسبت به زمان مراجعه (85/17%)، شایع‌ترین علل تاخیر در مراجعه در بیماران مورد مطالعه بودند.

    نتیجه‌گیری

    براساس نتایج حاصل از این مطالعه کم بودن وزن کودک برای انجام عمل جراحی، مراجعه دیر هنگام خود والدین، عدم آگاهی والدین نسبت به زمان مراجعه، بیماری همراه دیگر، تشخیص دیر هنگام، و سطح پایین اجتماعی- اقتصادی به ترتیب شایع‌ترین علل تاخیر در مراجعه در بیماران برای انجام جراحی ترمیمی اولیه بودند.

    کلیدواژگان: شکاف لب، شکاف کام، ترمیم
|
  • Ali Ebrahimi, Ali Reza Shafiee-Kandjani, Marzieh Aghazadeh*, Hossein Eslami, Behzad Shalchi, Yasman Shafiei Pages 7-15
    Background

    Schizophrenia is a psychiatric illness characterized by negative symptoms (apathy, social withdrawal, lack of motivation) and cognitive deficits, while impairment in self-care, grooming, and oral health is also noted. This study aimed to evaluate oral health status and xerostomia among hospitalized patients in Razi Hospital in Tabriz, Iran during 2019.

    Methods

    In this descriptive-analytic study, a total of 80 people (equal genders) including 40 hospitalized patients with schizophrenia and 40 healthy matched controls were recruited conveniently from among non-psychiatric outpatient poly-clinic referrals. Oral health status was measured by decayed, missing, and filled permanent teeth (DMFT) index and xerostomia index. Data were analyzed through SPSS version 25 by student's t-test, chi-square, Pearson, and Spearman correlation tests. P-values under 0.05 were considered statistically significant.

    Results

    In both groups, 75% out of males were smokers. The mean DMFT in the cases was significantly greater than the controls (P=0.02). There was no difference between genders in both groups. The means of xerostomia indices were significantly higher in the case group. (t=3.47, P=0.001).

    Conclusion

    Based on cognitive deficits and negative symptoms in patients with schizophrenia, oral hygiene is considerably lower than normal populations. This is a great hint for policy-makers, clinicians, healthcare professionals, and family members to emphasize on prevention of oral and dental lesions among afflicted patients.

    Keywords: Schizophrenia, Oral Health, Xerostomia, DMFT
  • Masoumeh Borhani, Mohammad Reza Habibzadeh, Amir Shafa* Pages 16-21
    Background

    Electroencephalography is a record of the electrical activity of the brain that is used to diagnose brain dysfunction and to determine the location of brain injury and to determine seizure activity. There is. The sedative medication used should not only have an effect on the brain’s electrical activity, but it also calms the baby. Since there have been no studies to compare the effects of intranasal oral hydrate and dexmedetomidine on sedation in children for electroencephalography, this study aimed to compare the effects of intranasal intravenous dexmedetomidine with intramuscular dexmedetomidine on electroencephalography in children.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 62 children candidates for electroencephalography in Imam Hossein Pediatric Hospital in Isfahan. Age, weight, and clinical data including sedation score, mean arterial pressure, respiratory rate, arterial oxygen saturation, and heart rate at pre-medication times, 15, 30, 45, and 60 minutes after drug administration. And analyzed.

    Results

    The mean age of the children candidates for electroencephalography was 16.90 ± 1.32, out of which 35 (56.5%) were male. The results showed no significant difference between the two groups in terms of sedation, mean arterial pressure, respiratory rate, and percentage of arterial oxygen saturation (p> 0.05). But the difference between the two groups was statistically significant for the variable heart rate. Heart rate was significantly lower in group B (dexmedetomidine group) than in group A (oral chlorate hydrate group) (p-value = 0.032), and time as an influencing factor in changing mean sedimentation, mean arterial pressure, respiratory rate, and heart rate (p-value <0.05). But there was no significant effect on the change in arterial oxygen saturation percentage (p = 0.478).

    Conclusion

    Chloral hydrate administration was more effective than intranasal dexmedetomidine treatment in maintaining heart rate but overall the results showed no significant difference between the two groups in terms of clinical data and child sedation score in the two groups. Was.

    Keywords: Chloral Hydrate, Dexmedetomidine, Electroencephalography, Children, Sedation
  • Leila Emrahi, Shirin Shahbazi*, Mehrnoush Toufan Tabrizi, Mohammad Mahdi Mortazavipour, Mir Ali Seyyedi Pages 22-28
    Background

    Hypertrophic cardiomyopathy is a common genetic cardiovascular disease with autosomal dominant inheritance and MYBPC3 gene has been frequently linked to its pathogenesis. Since, carriers of the 25 nucleotides deletion located on intron 32 of the MYBPC3 are at increased risk of heart disease we aimed to investigate this variant in hypertrophic cardiomyopathy patients and healthy population.

    Methods

    DNA was extracted from 350 Blood samples including 42 hypertrophic cardiomyopathies and 308 healthy subjects and the region containing the deletion was amplified by PCR method. PCR products were analyzed on agarose gel and genotyping results were recorded.

    Results

    Genetic counseling results revealed that 26.2% of patients were sporadic cases vs 59.5% with positive family history and there was a history of sudden cardiac death in the first degree relatives of 42.3% of the patients. Genotyping results showed that all samples had a single band of 198 bp, indicating no MYBPC3Δ25bp variant in HCM patients as well as 308 controls. Bioinformatics assessments revealed that MYBPC3Δ25bp had a frequency of 0.00438 on Iranome database with the highest incidence reported in the Baloch population.

    Conclusion

    Since hypertrophic cardiomyopathy is related to sudden cardiac death, population studies in terms of predisposing factors are of particular importance. Our study results showed that MYBPC3Δ25bpshould not be considered as risk factor in the patients of northwest of Iran. However, according to the bioinformatics findings and reports of neighboring countries, it is suggested that MYBPC3Δ25bp to be studied in the eastern and southern Iranian hypertrophic cardiomyopathy patients.

    Keywords: Hypertrophic Cardiomyopathy, MYBPC3 Gene, Deletion Mutations, Population Study, Bioinformatics
  • Mohammad Reza Ranjkesh, Sanai Azizifard*, Hamideh Azimi Alamdari, Neda Ghorbani Khosrow Shahi Pages 29-34
    Background

    Melasma is an acquired Hypermelanosis often difficult to treat. In this study, we assessed efficacy and safety of 5% hydroquinone cream plus non-ablative fractional 1540 erbium YAG laser and 5% hydroquinone cream alone in the treatment of melasma

    Methods

    We selected 40 patients of melasma aged between 18 and 60 years for the study. Group 1 were treated with a cream of 5% hydroquinone and group 2 treated with a solution of hydroquinone 5% plus three sessions of non-ablative fractional 1540 erbium YAG laser at monthly interval. Improvement was assessed by the melasma-area-and-severity-index (MASI) score.

    Results

    The two groups did not differ significantly in (MASI( score in the first month of treatment (p = 0/135), while during the second to fifth months, there were significant differences between the two groups (p <0.05) and (MASI( score was more reduced in the second group. The two groups did not show significant differences in the incidence of complications (erythema, hyperpigmentation, hypopigmentation). (p= 0/746, 0/158, 0/574, 0/135, 0/135 respectively, the first month, second month, third month and fourth month)

    Conclusion

    A combination of hydroquinone and laser therapy had better results in the treatment of melasma. But due to some disagreements about the use of lasers in the treatment of melasma we recommend more studies with larger sample size to be taken to definitely show better therapeutic effect of laser.

    Keywords: Melanosis, Lasers, Hydroquinone
  • Aydin Kazempour Azar, Javad Aghazadeh, Firooz Salehpour, Amir Kamalifar*, Farhad Mirzaei, AmirRezakhah, Samar Kamalifar Pages 35-40
    Background

    L5 Sacralization is normal variation in lumbar anatomy, but many authors believed this condition because of concentration of pressure in L4/ L5 level can speed up degenerative process (disk degeneration or listhesis…). However no study was compare spondylolisthesis radiological parameters in patient with and without sacralization of L5, our purpose is evaluation of radiological parameters in spondylolistesisL4/L5 in patient with and without L5 sacralization.

    Methods

    In cross sectional study we divided 78 patient with spondylolisthesis of L4/L5 in two group with (n=24) and without (n=54) L5 sacralization and evaluated facet osteoarthritis, degree of listhesis (%), disk degeneration, and facet orientation in two group and result was compared,

    Results

    There was no significant difference in the degree of anterior slippage of L4 on L5 (17.02±6.21 versus 16.65±4.87, p=0.809), facet orientation (54.99±12.18 versus 56.23±4.35, p=0.642), facet osteoarthritis (3.43±0.59 versus 3.53±0.37, p=0.527), or disc degeneration (4.50±0.51 versus 4.35±0.61, p=0.340) between the two groups

    Conclusion

    There is no significant relation between radiological parameters in two group and we thought influence of L5 sacralization on degenerative process of L4/L5 less significant than previously expected, but future study with large number of patient need to clarify the role of fixed L5 on degenerative process in lumbar spine.

    Keywords: Spondylolisthesis, L5 Sacralization, Disk Degeneration
  • Fariba Iraji, Ali Asilian, Gita Faghihi, Amir Hossein Akbari* Pages 41-47
    Background

    Patients admitted in especial units such as coronary care unit (CCU) require intensive care for different aspects including skin problems. Here in this report we aimed to perform a survey on different skin lesions in patients admitted in CCU by the time of admission and when discharging.

    Methods

    In this cross-sectional study, we had a survey on 200 patients admitted in CCU in AL-Zahra hospital, Isfahan. A dermatologist observed and examined each patients for any skin lesions by the time of admission and when discharging from CCU.

    Results

    Here we showed that 15 percent of patients admitted in CCU have at least one skin lesion and also we indicated that seborrhea dermatitis and then rosacea have the most prevalence by the time of admission in CCU. Other skin lesions were acute skin failure. We also showed that prevalence of bed sore and pressure sores increased amazingly during admission.

    Conclusion

    Rosacea, seborrhea dermatitis and drug allergic reactions after pressure sores are the most frequent skin lesions in CCU and there might be an association between rosacea and cardiovascular diseases.

    Keywords: Skin lesions, Coronary care unit, Rosacea, Seborrhoeic Dermatitis
  • Manizheh Mostafa Gharehbaghi *, Shalaleh Ganji, Majid Mahallaei Pages 48-54
    Background

    Premature birth is an important issue in developed and developing countries. Surfactant replacement therapy of respiratory distress syndrome (RDS) causes a change in the normal pattern of the disease and increases the likelihood of survival of more premature newborns with chronic pulmonary damage. The purpose of this study was to investigate the effects of budesonide and surfactant on the treatment of respiratory distress syndrome and the prevention of bronchopulmonary dysplasia.

    Methods

    In a randomized clinical trial, 128 preterm infants less than 1250 g or gestational age of 26-30 weeks that were admitted to Al-Zahra Hospital from 2017 to 2018 with RDS and needed surfactant replacement therapy were enrolled. They were randomly allocated into two groups. In one group (group Surfactant), the surfactant was administered intratracheally 2.5 cc/kg and in the second group (group Surfactant + Budesonide), budesonide was administered 0.25 mg/kg in addition to the intratracheal surfactant. The primary outcome was bronchopulmonary dysplasia and the secondary outcome was complications of prematurity.

    Results

    In this study 128 neonates including 48 (60.9%) boys and 50 (39.1%) girls were studied. The mean gestational ages of studied neonates were 28.32±1.60 weeks. The mean duration of mechanical ventilation, continuous positive airway pressure (CPAP), high flow nasal cannulae (HFNC), and need for supplemental oxygen were significantly shorter in the group that received surfactant and budesonide combination. The required FiO2 at four hours after surfactant treatment was significantly lower in group Surfactant + Budesonide than the Surfactant group (p = 0.01). In the group Surfactant, 38 neonates (59.4%) and in group S+B, 24 cases (37.5%) developed bronchopulmonary dysplasia (BPD), (p = 0.04). The mortality rate was 15 neonates that 6 cases were in group S+B (p =0.29).

    Conclusion

    In our study, using surfactant with budesonide combination in comparison with surfactant alone is associated with less respiratory support and BPD rate. Future studies with a larger number of patients before routine use of surfactant and budesonide combination is recommended.

    Keywords: Bronchopulmonary Dysplasia, Budesonide, Premature Infants, Respiratory Distress Syndrome, Surfactant
  • Sepehr Eslami*, Mina Shakery Pages 55-60
    Background

    Some studies have shown that vitamin C has a positive effect on reducing headaches after spinal anesthesia, but studies in this field are inadequate. The aim of this study was to determine the effect of vitamin C infusion on the decrease of headache after spinal anesthesia in cesarean section.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 160 patients undergoing cesarean section referred to Kowsar Hospital of Yazd in 2017. The patients were randomly divided into two groups including group 1, 2 gr of vitamin C in 500 cc normal saline, and group 2, 500 cc of normal saline was injected preoperatively. The two groups were compared for headache incidence.

    Results

    At the time of recovery, 2 hours later, the frequency of headache in the intervention group was significantly lower than the control group (P <0.05). But there was no significant difference between the two groups regarding headache at 4, 6, 12, 24, and 48 hours postoperatively (P>0.05).

    Conclusion

    Considering the patient's condition, and according to the anesthesiologist and surgeon, vitamin C can be used to reduce pain in patients undergoing cesarean section with spinal anesthesia.

    Keywords: Cesarean Section, Spinal Anesthesia, Vitamin C, Postdural Puncture Headache
  • Amirhossein Maghsood, Mahdi Parsaei*, Afshin Azimi, Mehdi Mohebali, Behnaz Akhoundi, Nazila Sarafraz, Mahdi Hasanzadeh, Saber Alizadeh, Ahad Shahnami Pages 61-68
    Background

    Visceral leishmaniasis (VL) or Kala-azar is an endemic disease in some areas of Iran, including East Azarbaijan, Ardabil, Fars and Bushehr provinces. The disease is sporadic in other parts of the country. According to the reports of numerous cases of the disease from Ahar and Osku counties (cities), East Azarbaijan province and the lack of new study on the prevalence of the disease, this study was designed to determine the seroprevalence of VL in the children of Ahar and Osku counties, in East Azarbaijan Province.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, blood samples were collected in the test tube without anticoagulants, from children under 8 years from rural areas of Ahar and Osko, in 2018. The samples were evaluated using Direct Agglutination Test (DAT) to measure anti Leishmania infantum antibodies for titer up to 1:3200.

    Results

    Out of 209 children <8 years in selected centers in Ahar and Osku, two cases (0.95%) revealed anti-Leishmania antibodies titer 1:3200. Initially, one of the two positive individuals in the study had a suspicious antibody titer of 1:1600, whose antibody titer increased to 1:3200 after 4 weeks.

    Conclusion

    The Kala-azar, in spite of low endemicity, is one of the health problems in Ahar and Osku in East Azarbaijan Province. This study suggests the necessity of supplementary studies based on molecular approaches in the region and other parts of the province.

    Keywords: Leishmania infantum, Seroprevalence, Direct agglutination test, Kala-azar, Iran
  • Pages 69-75
    Background

    Diagnosis of polyneuropathy is typically made using sensory and motor nerve conduction studies (NCS). These tests include measurement of amplitude, velocity, and delay of sensory and motor waves. These waves cannot assess the entire length of the nerve, proximal parts in special. F-wave is the only test capable of measuring the entire length of the nerve. The purpose of this study was to evaluate the value of F-wave in patients with diabetic polyneuropathy.

    Methods

    This is a retrospective study assessing the value of nerve conduction studies and F-wave in the diagnosis of 148 patients with diabetic polyneuropathy referred to hospitals under the supervision of the University of Iowa from October 1, 2016, to September 5, 2018. Motor neurons of median, ulnar, peroneal, and tibial nerves and sensory neurons of median, ulnar, and sural nerves were assessed using two techniques of NCS and F-wave. Then the data were compared.

    Results

    The results of this study showed that F-wave in all of the evaluated nerves (median, ulnar, tibial and peroneal) detected abnormalities to more extents than routine NCS (P <0.001). When total neuronal abnormalities were accumulated, this value was 82٪ for NCS, while 99٪ for the F wave (P < 0.001).

    Conclusion

    Findings of the current study showed that the assessment of delayed nerve conducting through F-waves can diagnose diabetic polyneuropathy to better extents as compared to NCS. Further evaluations are recommended.

  • Shirin Aali*, Shahabeddin Bagheri Pages 76-83
    Background

    Hip flexor muscles' tightness has been considered as one of the main risk factors for neuromuscular impairment of lower extremities not only lead to change the movement patterns but also probably result in changing the neuromuscular features of other muscles. The purpose of this research is study was to evaluate the iliopsoas tightness’ effect on electromyographic activity of hip extensor synergists during gait.

    Methods

    In this case-control study fifteen 11-14 years old adolescents with iliopsoas tightness as experimental group, and 15 healthy adolescents which matched based on age, height, weight, body mass index, dominant leg and sport experience participated voluntarily as control group. Surface electromyographic activity of the gluteus maximus, adductor magnus and biceps femoris, were measured between groups during stance phase of gait.

    Results

    Individuals with restricted hip flexor muscle length demonstrated more gluteus maximus activation during terminal stance (p=.001), more biceps femoris activation during mid stance (p=.002) and late stance (p=.001) and more adductor magnus activation during mid stance (p=.04) and late stance (p=.001).

    Conclusion

    Adolescent soccer athletes with hip flexor muscle tightness exhibit more biceps femoris and adductor magnus and gluteus maximus activation during stance phase of gait. Thus, individuals with hip flexor muscle tightness appear to utilize different neuromuscular strategies to control lower extremity motion.

    Keywords: Gait, Hip Joint, Iliopsoas, Muscle Tightness
  • Mahsa Kavousi*, Hesam Bagheri Pages 84-91
    Background

    After breast cancer, uterine cervical neoplasms is the most common cancer in women. It is believed that genetic factors are effective in developing cancer. Bcl-2 is a well-known anti-apoptosis gene that increases cell viability without stimulating effect on cellular proliferation. Today it attempts to use natural compounds to control or treat diseases. Carotenoids are one of these compounds. Deinoxanthin is a carotenoid isolated from Deinococcus radiodurans. Since this bacterium has a unique ability to withstand radiation, and radiation is a well-known cause of cancer carotenoid synthesized by bacterium is worthwhile. The aim of study is evaluating the effect of deinoxanthin on the expression of Bcl-2 in Hela cell line.

    Methods

    Active culture of bacteria was purchased from Genetic and Biological Reserve of Iran then deinoxanthin was extracted. Hela was prepared of Pasteur Institute of Iran and cultured. Cells were divided into two treatment and control groups. Deinoxanthin was affected on the treatment group and its toxicity was measured using MTT. Real-time PCR was used to measure gene expression. RNA was extracted from two groups and cDNA was made.

    Results

    Real-time PCR showed the anti-apoptotic expression of Bcl-2 decreased by 4/85 and given that p-value of 0/05 was (p-value=0) this decrease is significant.

    Conclusion

    Regarding the results of Real-time PCR it can be concluded deinoxanthin extract has an inhibitory effect on the uterine cancer cell line has an inhibitory effect after 48 hours and the amount of anti-apoptotic expression of Bcl-2 has significantly decreased (p-value=0).

    Keywords: Uterine cervical neoplasms, Deinoxanthin, Bcl-2, Real-time PCR, MTT Assay
  • Saeed Dabagh Nikukheslat, Pouran Karimi, Iraj Sadri* Pages 92-99
    Background

    According to the experimental studies, the levels of heat shock protein 27 (HSP27) and brain-derived neurotrophic factor (BDNF) are decreased in diabetes which is associated with impaired cognitive function in the brain. Therefore, the increased expression of these two proteins in some brain regions associated with learning and memory can be one of the positive effects of aerobic training on cognition improvement at diabetes. The aim of the present study was to evaluate the effects of aerobic treadmill exercise training (ATET) on HSP27 and BDNF proteins in the prefrontal cortex and hippocampus of streptozotocin (STZ)-induced diabetes in rats.

    Methods

    Twenty healthy adult male Wistar rats approximately 3-month old, weighing 250 ± 25gr were used in this study. Experimental diabetes was induced by a high-fat diet (HFD) for 4 weeks and a low dose of STZ (35 mg/kg, intraperitoneally). Then diabetic animals were divided into two groups (n=10 per each group): control group (C) and aerobic training group (E). The exercise program was treadmill running at 13 m/min, 25 min/day, for 5 days/week at 0˚ slope for the first week, with a gradual increase to 27 m/min for 60 min/day in week 8. Un-paired t-test was used to compare two groups with the considered significant at p<0.05.

    Results

    The results showed that ATET significantly increased protein expression of HSP27 and BDNF in the hippocampus and prefrontal cortex as compared to C group.

    Conclusion

    Our findings showed that aerobic treadmill exercise program can increase the protein expression of HSP27 and BDNF associated with cognition and synaptic plas ticity and thus counteract the neurodegenerative diseases of the nervous system.

    Keywords: Aerobic treadmill exercise, BDNF, Hippocampus, HSP 27, Prefrontal cortex
  • Fatemeh Noraie, Magsood Peeri*, Mohammad Ali Azarbayjani, Maryam Delfan Pages 100-107
    Background

    According to previous research’s, the function of endothelial nitric oxide synthase (eNOS) impairs in diabetes. Therefore, the present study conducted aimed to investigate the effects of eight weeks high intensity interval training (HIIT) on the levels of eNOS gene expression in left ventricle tissue of type 2 diabetic rats.

    Methods

    in experimental research, the 14 male Wistar rats with eight weeks old and the average weight of 160±10 g feeding of high fat and sweet diets (30% fat and 25% fructose) for seven months. The rats after confirming the type 2 diabetes, randomly assigned into two groups of six rats consist of control and HIIT groups. The rats in the HIIT group trained for eight weeks and five sessions per week. The 24 hours after last training sessions, blood samples collected and the left ventricle removed and the levels of eNOS gene expression measured by Real Time PCR assay in heart tissue.

    Results

    There was a significant increase in eNOS gene expression in HIIT group compared to the control group (p=0.011). Moreover, the levels of glucose, insulin and insulin resistance (HOMA-IR) was significantly lower in the HIIT group compared to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    It seems that HIIT play an important role in improving heart tissue endothelial function and improve the insulin sensitivity in diabetic rats by high fat and sweet diets.

    Keywords: High Intensity Interval Training (HIIT), Angiogenesis, Insulin Resistance
  • Parisa Vahidi, Seyed Ali Rahmani*, Nahid Hadige Rezvan Pages 108-115
    Background

    The health of the fetus during the 9 months of pregnancy is very important for every pregnant couple. Identifying carriers of the genetic diseases and their diagnosis before birth, controls the disease's prevalence and does not impose huge costs on the patient's family and community. This study aimed to evaluate the rapid prenatal diagnosis importance in the chromosomal abnormalities identification.

    Methods

    50 amniotic fluid samples were studied by karyotyping and fluorescence in situ hybridization (FISH). Karyotyping was performed on me taphase chromosomes to identify all the chromosomal abnormalities and FISH detected chromosomal abnormalities by using X and Y probs, as the rapid method.

    Results

    We identified one cases of Down syndrome (2%), three cases of extension in the polymorphism region of P arms of chromosome 15(15p+) (6%), one cases of extension in the polymorphism region of chromosome 9 (9 qh+) (2%), one case of peristaltic inversion in chromosome Y (2%), one case of XYY mosaic embryo, 46, XY /47, XYY variant (2%) and one case with the extra unknown segment on P arms of chromosome 15 (2%).

    Conclusion

    FISH is a useful method with high sensitivity to provide rapid results for couples who don't have enough time to end their pregnancy legally. In cases of X-linked diseases, it is a reliable method to learn the sex of the fetus. FISH is not able to detect structural anomalies, therefore karyotyping is required for absolute right outcomes of chromosome abnormalities.

    Keywords: Chromosomal Abnormalities, Fluorescent in Situ Hybridization, Karyotyping
  • Amir Ali Jafarnejadgaro*, Farshad Ghorbanloo, Arefeh Mokhtari Malekabadi, Sadegh Ghasemi Pages 116-123
    Background

    Different factors affect walking biomechanics disturb the postural control. Genu valgus is one of the most important lower limb malalignments that affects the postural control and disrupts the posture. The purpose of the present study was to investigate the acute effect of knee brace on the electromyography activity of lower limb muscles in individuals with genu valgus during walking.

    Methods

    In this semi-experimental and a laboratory typ study,. 24 boys with genu valgum (20-30 years old) volunteered to participate in the study. The electrical activity of the selected muscles was recorded by an electromyography system during walking with and without knee brace. Paired t-test was used for statistical analysis at a significance level of 0.05.

    Results

    There was a significant increase in electrical activity of the semitendinosus muscle during walking with knee brace compared to walking without it (p = 0.037, d = 0.89). The electrical activity of other lower limb muscles did not show any significant differences during acute use of knee brace (P >0.05).

    Conclusion

    The semitendinosus muscle in individuals with genu valgus is weak. Therefore, significant increase in the electrical activity of the semitendinosus muscle during wearing of knee brace means delaying the fatigue and indicating improvement in the muscular function.

    Keywords: Knee brace, Electromyography, Genu valgum, Walking
  • Mohammad Reza Zareli, Zaher Etemad*, Kamal Azizbeigi, Pouran Karim Pages 124-133
    Background

    Apoptosis is the physiological cell death that in natural conditions leads to the elimination of old, damaged, waste, and harmful cells. The aim of this study was the effect of eight weeks of high-intensity interval training (HIIT) with and without caloric restriction on gene expression of myocardial Bax and Bcl2 in mice.

    Methods

    Present study was an experimental multi-group design with a control group conducted on 30 two-month old male mice. Subjects were divided into five homogenous groups including base control, control, caloric restriction, interval exercise training, and caloric restriction + interval exercise training. Training groups participated in interval exercise training five sessions per week for 8 weeks. The level of gene expression of myocardial Bax and Bcl2 was evaluated by real-time PCR. Data were analyzed using the one-way ANOVA at the level of (P<0.05).

    Results

    The results showed that the training group had a significant increase in gene expression of myocardial Bcl2 in comparison with caloric restriction + exercise training (P<0.05) and a significant decrease in gene expression of myocardial Bax compared to the caloric restriction group (P<0.05). Also, exercise training and exercise training + caloric restriction significantly increased the gene expression of myocardial Bcl2 and significantly decreased Bax/Bcl2 ratio compared to caloric restriction, base control, and control (P< 0.05).

    Conclusion

    It seems that high-intensity interval training without caloric restriction would provide a suitable environment for increasing the integrity of the mitochondrial membrane of myocardial cells and possibly apoptosis.

    Keywords: High-intensity interval training, Caloric restriction, Bax, Bcl2
  • Naeema Yazdanshenas, Maghsoud Piri*, Maryam Delfan Pages 134-141
    Background

    Cardiac atrophy is the most important complications resulted by cancer Given the role of exercise in protecting against cancer complications, the aim of the present study was to determine the effect of 10 weeks of endurance training on protein levels of NF-kB and gene expression of Atrogin-1 and MuRF-1 in cardiac myocyte of female Balb/C mic with breast cancer.

    Methods

    The present study was an experimental study. Twelve female BALB/c mice after inducing breast cancer were randomly divided into two groups (n=6) including endurance training group (E) and the control group (C). E group performed 65 min at a constant running speed corresponding to 60% vVo2max at 15% inclination, ten weeks (five days a week). The Left ventricular of animals was extracted 24h following the last training session. Protein levels of NF-kB and gene expression of Atrogin-1 and MuRF-1 were determined by, respectively, western blot and qReal-time PCR. Statistic data values also were measured by independent samples t-test at the 0.05 levels of significance.

    Results

    The results of the present study showed a significant decreased in cardiac protein levels of NF-kB (p<0.001) and cardiac gene expression of Atrogin-1 (p<0.001) and MuRF-1 (p=0.003) in comparison with control group. Endurance training group had significantly greater heart weights compared to control group (p<0.001).

    Conclusion

    it seems that 10 weeks of endurance training possibly affect mechanisms involved in cancer-induced cardiac atrophy such as NF-kB/Atrogin-1/MuRF-1 axis results in decreasing cardiac atrophy in mice with breast cancer.

    Keywords: Endurance Training, NF-kB, Atrogin-1, MuRF-1, Breast Cancer
  • Zohreh Jalali, Fereshteh Shahidi*, Abbas Ali Gaeini, Shaban Alizadeh, Alireza Ramezani Pages 142-151
    Background

    About angiogenesis, metastasis of breast cancer and exercise, Many studies have been done in recent decades to better understand of regulatory mechanisms. The purpose of this study was to investigate the Interactive effect of high-intensity interval training (HIIT) and quercetin supplementation (Q) on the expression of key angiogenic factors in tumor tissue of mouse with breast cancer.

    Methods

    Twenty-four female Balb/C mouse were injected with estrogen receptor-dependent breast cancer cells MC4L2 and then divided into three groups of tumor (T), tumor + of high-intensity interval training (TH) and tumor + high-intensity interval training + quercetin (THQ). The TH and THQ groups ran the treadmill 3 days a week for 6 weeks and each session 1 hour. The THQ group received 110 mg / kg quercetin solution for 6 weeks, 3 days a week with training. After completion of the work, the mouse were sacrificed and their tumor tissue removed and frozen in liquid nitrogen And stored at -70 ° C. Expression of TIE-2 and VEGF-A genes was measured by REAL TIME-PCR. ΔCt, ΔΔCt, and Fold change were calculated with the relevant statistical tests at the significant level (P <0.05) by GENEX software.

    Results

    The results showed that THQ interaction significantly decreased the expression of TIE-2 and VEGF-A genes in TH and THQ groups compared to T group. In addition, quercetin in THQ group significantly decreased TIE-2 and VEGF-A gene expression compared to TH group.

    Conclusion

    interaction of HIIT and Q supplementation are probably effective in inhibiting tumor angiogenesis.

    Keywords: Breast Cancer, Vascular Endothelial Growth Factor, Quercetin, TIE-2 Receptor
  • Amir Fatollahi, Amir Jafarnezhadgero*, Nasrin Amirzadeh Pages 152-159
    Background

    Foot pronation is in the open kinetic chain composed of eversion, abduction, and ankle dorsiflexion. Foot overpronation may be associated with different lower limb injuries. The purpose of this study was to investigate the effect of walking on the sand on co-Contraction of the lower limb muscles in individuals with overpronated foot.

    Methods

    The present study was a semi-experimental and laboratory type. Thirty healthy individuals and 30 individuals with foot overpronation volunteered to participate in this study. Muscle activity was recorded by an 8-channel electromyography system with a surface electrode during walking on sand. Two-way ANOVA test was used for statistical analysis at the significant level P<0/05.

    Results

    The results demonstrated lower ankle-directed co-Contraction during walking on sand compared with walking on level ground (P<0/001). Other components of ankle-directed co-Contraction did not demonstrate any significant differences between walking on sand compared with walking on level ground (P>0/05).

    Conclusion

    Individuals with overpronated foot demonstrated lower ankle-directed co-Contraction during walking on sand compared with walking on stable level ground. Individuals with overpronated foot showed a greater ankle-directed co-Contraction than the healthy group. Decreased ankle-directed co-Contraction indicated a positive effect of walking on sand in individuals with foot overpronation.

    Keywords: Foot overpronation, Walking, Sand, Co-Contraction
  • Shahin Abdollahi Fakhim, Nikzad Shahidi* Pages 160-166
    Background

    Cleft lip and palate are the most common congenital malformations of the head and neck. These disorders have high economic cost for families and impose a heavy psychological burden on children. Performing early primary reconstructive surgery on cleft lip and palate is necessary to achieve the desired treatment results. The aim of this study was to evaluate the etiology of primary cleft lip and palate reconstructive surgery retardation.

    Methods

    In this descriptive study, 516 infants referred to Tabriz Children’s Hospital and Sina Hospital to do primary cleft lip and palate reconstructive surgery from 2009 to 2014, were studied. Ages at surgery, sex, comorbidities, cause of delay in referring the patients were evaluated. SPSS version 22 was used for statistical analysis.

    Results

    The mean age of patients at surgery was 16.20 ± 25.97 months. There was a delayed referral for primary reconstructive surgery in 27.13% of the patients. The low weight of the child for surgery (30%), late visit of the child (19.28%), and lack of awareness among parents about the time of the visit (17.85%) were the most common causes of delay of reconstructive surgery.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, the low weight of the child for surgery, late visit of the child, lack of parents’ awareness about the time of the visit, comorbidities, late diagnosis, and low level of socio-economic, were the most common causes of delay in referring to reconstructive surgery respectively.

    Keywords: Cleft lip, Cleft palate, Repair