فهرست مطالب

رویکردهای نوین آموزشی - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 31، بهار و تابستان 1399)

نشریه رویکردهای نوین آموزشی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 31، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کامیار عظیمی، غلامحسین مکتبی* صفحات 1-16

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین ابعاد چشم انداز زمان و بی صداقتی تحصیلی از طریق نقش میانجی گری خودمختاری انجام گرفته است. شرکت کنندگان پژوهش 294 دانش آموز دوره متوسطه دوم شهر اهواز بودند که در سال تحصیلی 1397-98 مشغول به تحصیل بوده و به صورت روش خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها از طریق «پرسشنامه چشم انداز زمان زیمباردو و بوید» و «مقیاس های ارضای نیازهای بنیادین عمومی گینه» و «بی صداقتی تحصیلی ویترسپون، مالدونادو و لیسی» جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS تجزیه و تحلیل شدند. افزون بر این، روایی ابزارها با تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی شد. یافته ها نشان می دهد مدل اولیه برازش مطلوبی با داده ها داشت، اما دو اصلاح از لحاظ نظری انجام گرفت و یک مدل نهایی ایجاد شد. نتایج حاصل از تحلیل های میانجی گری نشان داد ابعاد چشم انداز زمان به طور غیرمستقیم و معنی دار بی صداقتی تحصیلی را از طریق خودمختاری پیش بینی می کند. افزون بر این، گذشته مثبت و آینده هدفمند اثر مستقیم و مثبت معنی داری بر خودمختاری داشتند؛ درحالی که پیش بینی کننده منفی و معنی دار بی صداقتی تحصیلی بودند. همچنین، گذشته منفی و حال منفعل بر خودمختاری اثر مستقیم و منفی معنی داری داشتند و به نوبه پیش بینی کننده مثبت و معنی دار بی صداقتی تحصیلی بودند. همچنین، حال لذت گرا با افزایش خودمختاری همراه بود؛ درصورتی که خودمختاری اثر مستقیم و منفی معنی داری بر بی صداقتی تحصیلی داشت. در پرتو این یافته ها و اذعان به محدودیت های آن، پیامدهای اساسی نظری و عملی برای محققان آموزشی و نیز معلمان نیز بحث و بررسی شد.

    کلیدواژگان: چشم انداز زمان، خودمختاری، بی صداقتی تحصیلی، دانش آموزان دوره متوسطه دوم، مدل یابی معادلات ساختاری
  • مونا احمدمخبری، وحید صالحی*، حسین مرادی مخلص صفحات 17-32

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ویژگی های درونی و بیرونی عوامل آموزشی مبتنی بر وب بر مهارت روخوانی قرآن دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی انجام شده است. پژوهش در دو بخش کیفی و کمی انجام گرفته است. در بخش کیفی، با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی، ویژگی های درونی و بیرونی عوامل آموزشی مبتنی بر وب از منابع و پژوهش های مربوطه استخراج و در قالب یک الگو به تایید متخصصان رسید. سپس به منظور بررسی تاثیر این ویژگی ها بر یادگیری دانش آموزان، از روش شبه آزمایشی با سه گروه (گروه آزمایش: 36 نفر، گروه کنترل 1: 34 و گروه کنترل 2: 35 نفر) استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی شهر تهران تشکیل می دادند که از میان آنان 105 دانش آموز از 4 مدرسه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار و مواد پژوهش شامل چندرسانه ای های آموزشی روخوانی قرآن کریم با محتوای یکسان اما با الگوی متفاوتی از عوامل آموزشی و نیز سوالات آزمون یادگیری بود. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس انجام گرفت. نتایج پژوهش حاکی از میانگین نمرات بیشتر گروه آزمایش نسبت به گروه های کنترل و نیز یادگیری بیشتر گروه کنترل 1 نسبت به گروه کنترل 2 بود (05/0>p)؛ بنابراین، استفاده از عوامل آموزشی دارای ویژگی های درونی(روش های آموزشی، نقش عامل آموزشی) و بیرونی (کلامی، دیداری) در محتوای چندرسانه ای آموزشی مبتنی بر وب باعث افزایش یادگیری می شود.

    کلیدواژگان: عوامل آموزشی، ویژگی های درونی، ویژگی های بیرونی، روخوانی قرآن، چهارم ابتدایی
  • عظیمه سادات خاکباز* صفحات 33-58

    پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگاه آموزش چندفرهنگی در برنامه درسی ریاضی دوره اول ابتدایی انجام شده است؛ به این منظور، از روش تحلیل محتوای کیفی جهت دار (قیاسی) برای مطالعه کتاب های درسی ریاضی دوره اول ابتدایی چاپ 96-1395 استفاده شد. نمونه و جامعه در این پژوهش با هم برابر بود. برای این تحلیل اطلاعات، کتاب های ریاضی باتوجه به مبانی نظری مربوطه کدگذاری و مقوله بندی شدند. درنهایت از تجمیع مقولات، سه مضمون اصلی حاصل شد که عبارت بودند از: ارایه دانش چندفرهنگی ریاضی، ساخت دانش چندفرهنگی ریاضی و بهبود نگرش چندفرهنگی ریاضی. نتایج نشان داد میزان کمی توجه به مضامین آموزش چندفرهنگی در کتاب ها، به خصوص در پایه اول، ناچیز بوده است. علاوه بر این، کیفیت توجه به آن نیز مناسب نبوده است؛ زیرا اغلب به دنیای فرهنگی واقعی دانش آموزان چه در بعد ملی و چه در بعد بین المللی اتصال ندارد و یا به روشی در کتاب ها استفاده شده است که معمولا در جریان تدریس حذف می شود.

    کلیدواژگان: آموزش چندفرهنگی، برنامه درسی ریاضی
  • فتح الله کوشکی، مصطفی قادری*، محبوبه خسروی، علیرضا صادقی صفحات 59-78

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل محتوای سرفصل های دروس کاربرد فاوا در رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان انجام شد. روش پژوهش، توصیفی از نوع تحلیل محتوای کمی به شیوه قیاسی است. جامعه آماری پژوهش سرفصل های دروس کاربرد فاوا در رشته آموزش ابتدایی است. نمونه پژوهش برابر با جامعه آماری و به روش سرشماری انتخاب شد. ابزار پژوهش سیاهه تحلیل محتوای محقق ساخته است که براساس منابع نظری و پژوهشی الگوی TPACK میشرا و کهلر (2006) تهیه شد. روایی ابزار به روش صوری تایید شد و برای پایایی ابزار به روش اسکات ضریب توافق 05/91 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از فرایند تحلیلی آنتروپی شانون استفاده شد. نتایج نشان داد هرچند در مجموع 112 مرتبه به دانش های مرتبط با فناوری توجه شده که دانش محتوای فناوری با 46 فراوانی و میزان بار اطلاعاتی 993/0 و ضریب اهمیت 264/0 بیشترین و دانش فناوری با 17 فراوانی و میزان بار اطلاعاتی 869/0 و ضریب اهمیت 231/0 کمترین توجه را به خود اختصاص داده است؛ مولفه های دانش های مرتبط با فناوری براساس TPACK را پوشش نمی دهد و ناقص است. بنابراین پیشنهاد می شود براساس الگوی TPACK سرفصل های دروس کاربرد فاوا در رشته آموزش ابتدایی بازنگری شوند.

    کلیدواژگان: کاربرد فاوا، آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان
  • محبوبه محمدشفیع، محمدرضا نیستانی*، سید ابراهیم میرشاه جعفری، ویدا تقوائی صفحات 79-102

    هدف پژوهش حاضر، ارزیابی کیفیت برنامه درسی در آموزش های مهارتی رشته معماری دانشکده فنی وحرفه ای شریعتی بوده و با روش ترکیبی اکتشافی انجام شده است. داده های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل، صاحب نظران حوزه برنامه درسی، اعضای هییت علمی دانشگاه های فنی وحرفه ای کشور و کارفرمایان بوده است که با نمونه گیری هدفمند و روش گلوله برفی تعداد 18 نفر از آنها انتخاب شد. جامعه آماری بخش کمی شامل دانشجویان، دانش آموختگان و مدرسان دانشکده معماری دانشگاه فنی وحرفه ای شریعتی تهران بوده است. حجم نمونه با فرمول کوکران تعیین شده و نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند که شامل 109 دانشجو، 275 دانش آموخته و 82 نفر مدرس بودند. برای تعیین روایی سوالات مصاحبه و پرسشنامه از روایی محتوا و برای برآورد پایایی پرسشنامه، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. یافته های به دست آمده از مصاحبه ها به روش مقوله بندی و یافته های به دست آمده از پرسشنامه با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی مناسب و با استفاده از نرم افزار spss تحلیل شده است. یافته ها نشان می دهد بین برنامه درسی موجود و مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. کیفیت برنامه درسی از دیدگاه دانشجویان پایین تر از سطح متوسط و از نظر مدرسان و دانش آموختگان در سطح متوسط ارزیابی شد. بنابراین، براساس نتایج حاصل از این پژوهش، لازم است برنامه های درسی بازنگری و تا حد ممکن برمبنای مهارت محوری و اشتغا ل زایی طراحی و تدوین شوند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، کیفیت برنامه درسی، آموزش های مهارتی، دانشگاه فنی وحرفه ای
  • حمیدرضا آرمان* صفحات 103-114

    وجود تفاوت های فردی یادگیرندگان در ابعاد و سبک های مختلف از عوامل تاثیرگذار بر یادگیری است. در همین راستا این پژوهش با هدف بررسی نقش واسطه ای ترجیحات فکری ندهرمان در تاثیر سبک های یادگیری کلب بر خودتنظیمی یادگیری در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان کرمان انجام شده است. طرح پژوهش از نوع طرح های همبستگی است و جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر مشغول به تحصیل دانشگاه فرهنگیان استان کرمان در سال تحصیلی 1396- 1397 است و حجم نمونه به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی 350 دانشجو(238 پسر و 108 دختر) تعیین شده است. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سبک های یادگیری کلب (1985)، پرسشنامه سنجش ترجیحات فکری ندهرمان (1980) و پرسشنامه خودتنظیمی یادگیری بوفارد (1995) است. داده ها در سطح توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شده است. نتایج نشان می دهد سبک های یادگیری بر ترجیحات فکری (82/0β=) و خودتنظیمی (63/0β=) تاثیر مستقیم و معناداری دارد. ترجیحات فکری نیز بر خودتنظیمی (27/0β=) تاثیر مستقیم و معنادار دارد. همچنین سبک های یادگیری بر خودتنظیمی (23/0β=) به طور غیرمستقیم و از طریق متغیر میانجی ترجیحات فکری تاثیر معنادار دارد. بنابراین پیشنهاد می شود آموزش عالی برای آموزش و اعتلای یادگیری خودتنظیمی و سبک یادگیری صحیح به منظور پردازش بهتر اطلاعات تلاش کند.

    کلیدواژگان: ترجیحات فکری ندهرمان، سبک های یادگیری کلب، خودتنظیمی یادگیری، دانشجویان
  • رضا ناصری جهرمی*، مهدی محمدی، سحر نوروزی، زهرا حسامپور، راحیل ناصری جهرمی صفحات 115-132

    هدف اصلی از انجام این پژوهش، واکاوی مفهوم تدریس عاشقانه و بررسی زمینه ها و ضرورت ها با رویکرد فراترکیب بوده است. این پژوهش کیفی با استفاده از روش شش مرحله ای ساندلوسکی و باروسو (2007) انجام شده و نتیجه آن استخراج 18 مضمون موثر بر تعریف تدریس عاشقانه و دسته بندی این عوامل در 5 مضمون اصلی: اهداف (ایجاد نگرش عشق ورزانه، انجام عمل عشق ورزانه، تحول در تجربیات آموزشی و ایجاد تعادل بین توانایی ها و چالش های دانش آموزان، رویکردها (اعتقاد قلبی معلم به عشق، مثبت اندیشی، ارزش مداری و وجدان مداری)، الزامات (آرامش درونی معلم و برخورداری از فرهنگ غنی معلم بودن)، شایستگی های معلمان (توانایی عشق ورزی، انگیزش درونی، قدرت تشخیص عشق و درک احساسات و عواطف دانش آموزان) و نقش یادگیرنده (مسیول یادگیری، مداومت در یادگیری، پذیرای عشق و دیدگاه انتقادی) بوده است. پژوهش حاضر با واکاوی مفهوم تدریس عاشقانه، ارتباط موثر و مکمل میان عشق و عقل در تدریس، یادگیری و تربیت را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: تدریس، عشق، آموزش، یادگیری، فراترکیب
  • علی ذاکری*، محسن طاهری دمنه صفحات 133-156

    مدارس چگونه می توانند نسل آینده را برای دنیای پس از انقلاب صنعتی چهارم آماده کنند؛ که بارزترین مشخصه های آن بی ثباتی، عدم قطعیت، پیچیدگی و ابهام است. ماهیت «تعلیم وتربیت» در اثر تغییرات چگونه دستخوش تغییر می شود؟ باوجود اعمال تغییرات زیاد در مدارس طی سالیان گذشته، انگاره های کانونی درباره مفاهیمی چون مدرسه، آموزش، مهارت های کلیدی و نقش معلم دچار دگردیسی خاصی نشده اند و تغییر پارادایم لازم در حوزه آموزش شکل نگرفته است. در این مقاله با رویکرد آینده پژوهانه و استفاده از روش بریکلاژ و بررسی روندهای کیفی و نشانک های ضعیف، تغییر ابعاد اصلی آموزش و دگردیسی آنها بررسی کرده و سپس با شالوده شکنی در پیش فرض های سنتی یادگیری همچون انباشت دانش، محوریت آموزگار، آزمون های استاندارد، ساعات حضور انعطاف ناپذیر و تلقی کارخانه ای از مدارس، تصویری بدیل از مدرسه به مثابه «کارگاهی مشارکتی» ترسیم شده است. تجربه های میان رشته ای، بازآموزی و عبور از آموخته های پسین، مفاهیم نظری کلیدی چنین مدرسه ای هستند و کودکان را برای آینده هایی بدیل مهیا می کنند که ممکن است هیچ شباهتی با گذشته نداشته باشند. از نتایج این مقاله که از ترکیب میان رشته ای مباحث حوزه آموزش، روان شناسی و جامعه شناسی با آینده پژوهی به دست آمده است، می توان در راستای پیش نگری و خط مشی گذاری کلان در حوزه آموزش وپرورش بهره برد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، تعلیم وتربیت، میان رشتگی، تجربه های میان رشته ای، مدرسه آینده
  • فاطمه نجفی نژاد مشیزی، افسانه توحیدی*، مهشید تجربه کار صفحات 157-176

    هدف پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مجازی با استفاده از طراحی آموزشی چهارمولفه‌ای (4C/ID) ون مرینبویر در علوم با استفاده از روش چندرسانه‌ای بر بار شناختی، یادگیری، و انگیزه تحصیلی بود. روش پژوهش شبه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون به‌همراه گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش‌آموزان پایه ششم ابتدایی دبستان‌های دخترانه شهر کرمان در سال تحصیلی 99-1398 بود که از بین آنها 64 دانش‌آموز به‌روش خوشه‌ای چندمرحله‌ای و درون آخرین خوشه به‌صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و سپس در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش با استفاده از چندرسانه‌ای پژوهشگرساخته مبتنی‌بر الگوی چهارمولفه‌ای (4C/ID) ون مرینبویر و گروه کنترل به‌روش سنتی توسط معلم آموزش دیدند. ابزارهای گرد‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه‌های بار شناختی پاس و انگیزه تحصیلی هارتر، آزمون پژوهشگرساخته یادگیری علوم بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از روش اندازه‌گیری مکرر است. یافته‌ها نشان می‌دهند دانش‌آموزانی که در معرض آموزش مجازی به‌روش چندرسانه‌ای طراحی‌شده مبتنی‌بر الگوی چهارمولفه‌ای (4C/ID) ون مرینبویر قرار گرفتند، نسبت به آن دسته از دانش‌آموزانی که به‌روش سنتی آموزش دیدند، در میزان یادگیری و انگیزش تحصیلی افزایش و برحسب بار شناختی کاهش نشان می‌دهند. نتیجه گرفته ‌می‌شود که می‌توان از آموزش چندرسانه‌ای مبتنی‌بر الگوی چهارمولفه‌ای (4C/ID) ون مرینبویر برای افزایش یادگیری و انگیزش تحصیلی دانش‌آموزان و بهبود شرایط آموزش از راه دور بهره برد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، چهارمؤلفه ای ون مرینبوئر، چندرسانه ای، بار شناختی، یادگیری، انگیزه تحصیلی، دانش آموزان پایه ششم ابتدایی
  • امین برازنده، حسین سماواتیان *، ابوالقاسم نوری، محمدرضا عابدی صفحات 177-188

    امروزه توسعه مهارت کارکنان در کارایی سازمانی حایز اهمیت است و به‌همین‌دلیل، برای بالندگی فردی و سازمانی، تمرکز بر روی آموزش و توسعه تخصص کارکنان ضروری است. به‌این‌منظور، اهداف سازمانی باید اغلب به‌گونه‌ای تعیین ‌شوند که انگیزه کارکنان را درراستای کارکردهای آموزشی آنان ارتقا دهد. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مبتنی‌بر بهبود کیفیت زندگی کاری بر ادراک کارکنان از اثربخشی آموزش‌های سازمانی است. جامعه آماری پژوهش شامل همه کارکنان یک کارخانه تولید مواد غذایی در بروجن در بهار و تابستان 1397 می‌شود که از میان آنها 30 نفر براساس شیوه‌ نمونه‌گیری تصادفی درقالب دو گروه آزمایش و کنترل در مطالعه شرکت یافتند. ابزارهای گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه پژوهشگرساخته ادراک اثربخشی آموزش‌های سازمان بود. داده‌های به‌دست‌آمده ازطریق روش تحلیل واریانس با اندازه‌های مکرر با استفاده از نرم‌افزار SPSS 24 بررسی شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد ازطریق برنامه مداخله‌ای آموزش بهبود کیفیت زندگی کاری، ادراک کارکنان از اثربخشی آموزش‌های سازمانی بهبود می‌یابد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، اثربخشی آموزش، کارکنان بخش تولید
|
  • Kamyar Azemi, Gholamhossien Maktabi * Pages 1-16

    This study aimed to investigate the relationship between time perspective dimensions and academic dishonesty through the mediating role of autonomy. The participants of the study were 294 secondary school students in Ahvaz who were selected by a multistage cluster sampling method during the academic year of 2018-2019. Data were collected through Zimbardo & Boyd Time Perspective Questionnaire, Gagne Basic Needs Satisfaction Scale, and Witherspoon et al Academic Dishonesty Scale collected data were analyzed using SPSS and Amossoftware. The results indicated that the initial model fitted well to the data, but two modifications were made theoretically and a final model was developed. Results of mediation analysis indicated that time perspective dimensions indirectly and significantly predicts academic dishonesty through autonomy. Moreover, the past positive and future-oriented had a direct and positive significant effect on autonomy, while negative and significant predictors were of academic dishonesty. In addition, the past negative and the present fatalistic had significant direct and negative effects on autonomy and, in turn, were positive and significant predictors were of academic dishonesty. Also, present hedonistic was associated with increased autonomy; while autonomy had a direct and negative effect on academic dishonesty. In light of these findings and acknowledging their limitations, the theoretical and practical implications for educational researchers and teachers are discussed.

    Keywords: academic dishonesty, time perspective, Autonomy, secondary school student
  • M Ahmadmokhberi, Vahid Salehi *, H Moradimokhles Pages 17-32

    The purpose of the present study was to investigate the effect of internal and external characteristics of web-based pedagogical agents on Quran reading skill of fourth grade elementary students. The study was conducted in two qualitative and quantitative sections. In the qualitative part, using content analysis method, the internal and external characteristics of web-based pedagogical agents were extracted from relevant research and resources, and were approved by experts in the form of a model. Then, to investigate the effect of these characteristics on students' learning, a quasi-experimental method was used with one experimental (36) and two control groups (control 1: 34 and control 2: 35 students). The population of the study consisted of all fourth-grade elementary students of Tehran, from which 105 students out of four schools were selected using convenience sampling procedure and randomly assigned to experimental and control groups. The research instrument and materials consisted of instructional multimedia of Quran recitation with the same content but with different patterns of pedagogical agents as well as learning tests. Data analysis was done using ANOVA.  Results of the study indicated that the experimental group had higher mean scores than the control group(1) and the control group(1) was more knowledgeable than the control group(2) (p <0.05). Therefore, using pedagogical agents with internal (instructional methods, the role of the instructional agent) and the external (verbal, visual) characteristics in the content of web-based multimedia content coruse increases in learning.

    Keywords: pedagogical agents, internal characteristics, external characteristics, Quran reading, fourth-grade elementary
  • A.S. Khakbaz, * Pages 33-58

    The purpose of this study was to investigate the role of multicultural education in the mathematics curriculum of elementary school. For this purpose, the qualitative content analysis method was used to study the mathematics textbooks of the first grade. The sample and population in this study were equal and consisted of first grade mathematics textbooks that have changed since the document of fundamental development. In order to analyze the information, mathematical books were coded and categorized according to the theoretical foundations. Finally, by aggregating the categories, three main themes emerged: presentation of multicultural mathematical knowledge, constructing multicultural mathematical knowledge, and improving multicultural attitudes. Results showed that the amount of attention paid to the themes of multicultural education in books, especially in the first grade, was negligible. Also, the quality of attention to it is not appropriate, as it is often unrelated to the real cultural world of students, whether national or international, or is used in books in a way that is usually eliminated during teaching.

    Keywords: Multicultural education, mathematics curriculum
  • Fatollah Koushki, Mostafa Ghaderi *, Mahboubeh Khosravi, Alireza Sadeghi Pages 59-78

    The purpose of this study was to analyze the content of syllabus of ICT application courses in the field of primary education at Farhangian University. Research method was descriptive and content analysis through deductive method. Statistical population of research is syllabus of ICT application courses in the field of primary education. Research sample was equal to statistical population and was selected by census method. Research instrurnent is a researcher made content analysis checklist based on theoretical and research sources of TPACK model of Mishra and Kohler (2006). Validity of instrument was formally confirmed by experts, and congruence coefficient of 91.05 was obtained for reliability of instrument using Scott method. Shannon entropy analysis process was used to analyze data. Results showed that although a total of 112 times attention has been paid to technology related structures, technology content knowledge structure with 46 frequencies with an information load of 0.993 and a significance coefficient of 0.264 is the most and technology knowledge structure with 17 frequencies and amount of information load is 0.869 and coefficient of importance is 0.231 has received the least attention, but it does not cover components of technology related knowledge based on TPACK and is incomplete. Therefore, it is suggested that based on TPACK model, the syllabus of ICT application courses in the field of primary education should be revised.

    Keywords: Application of ICT, Elementary Education, Farhangian University
  • Mahboobe Mohammad Shafi, Mohammad Reza Neyestani *, Ebrahim Jafari, Vida Taghvaei Pages 79-102

    The present study aimed to evaluate the quality of the curriculum in skills training in architecture discipline of Shariaty technical and vocational university. The research was executed using an exploratory mixed methods research approach. Data were collected through the semi-structured interviewing technique and a researcher-made questionnaire. Statistical population of the qualitative section consisted of curriculum experts, faculty members of technical and vocational universities and employers, among whom 18 participants were selected through a purposive sampling method. Statistical population of the quantitative section consisted of students, graduates, and lecturers of the faculty of architecture of Shariaty Technical and Vocational University in Tehran. The sample size was determined using Cochran formula and through simple random sampling method which consisted of 109 students, 275 graduates, and 82 lecturers. Content validity was used to determine the validity of the interview questions and the questionnaire and Cronbach's alpha coefficient was used to estimate the reliability of the questionnaire. Findings obtained from interviews were categorized and the results obtained from the questionnaire were analyzed using appropriate descriptive and inferential statistics and SPSS software. Findings revealed that there is a significant gap between the current and ideal architecture curriculum. From the students' views, the quality of the curriculum was evaluated as unsatisfactory, and from teachers’ and graduates’ views to be at a relatively desirable level. Therefore, based on research results, in order to improve the quality of technical and vocational curriculum and to fulfill the goals and objectives of the university, curriculum need to be revised and, be developed on a skill-based and job-creating basis as far as possible.

    Keywords: evaluate, quality curriculum, skills training, technical, vocational university
  • Masome Zangi Abadi * Pages 103-114

    Individual differences among learners in different dimensions and styles is one of the factors affecting learning. In this regard, this study was conducted to investigate the mediating role of Nedherman intellectual preferences in the impact of Colb learning styles on learning self-regulation in students ot Kerman Farhangian University. The research design was a correlational. The statistical population of this study includes all male and female students studying at Farhangian University of Kerman province in the academic year of 2020 and the sample size was determined by relative stratified sampling of 350 students (238 males and 108 females). The research instruments include the Colb Learning Styles Questionnaire (1985), the Nedherman Intellectual Preference Assessment Questionnaire (1980) and the Bufard Learning Self-Regulation Questionnaire (1995). Data were analyzed at the descriptive level and structural equation modeling. Results showed that Learning styles have a direct and significant effect on intellectual preferences (β = 0.82) and self-regulation (β = 0.63). Intellectual preferences also have a direct and significant effect on self-regulation (β = 0.27). Also, learning styles have a significant effect on self-regulation (β = 0.23) indirectly through the mediating variable of intellectual preferences. Therefore, it is suggested that higher education strives to train and promote self-regulated learning and the right learning style for better information processing.

    Keywords: Nedherman's intellectual preferences, Colb's learning styles, learning self-regulation
  • Mehdi Mohammadi, Sahar Noruzi, Zahra Hesampoor, Rahil Naseri Jahromi Pages 115-132

    The main purpose of this study was to analyze the concept of instruction as love with Meta-synthesis approach. This qualitative research was performed using six-step method of Sandloski and Barroso (2007) and the result was the extraction of 18 themes affecting the definition of instrucction as love and categorizing these factors into five main themes: Objectives (creating a loving attitude, loving action, transformation in educational experiences, and balancing students 'abilities and challenges). Approaches (teacher's heartfelt belief in love, positive thinking, value management and conscience), Requirements (teacher's inner peace and rich teaching culture). Teachers' competencies (power of love, motivation, motivation recognizing love and understanding the feelings and emotions of students); and the Role of the learner (responsible for learning, persistence in learning, receptive to love and critical perspective). The present study, by analyzing the concept of instruction as love, showed the effective and complementary relationship between love and reason in teaching, learning and education.

    Keywords: : Teaching, Love, Training, Learning, Meta-synthesis
  • Ali Zackery *, Mohsen Taheri Demne Pages 133-156

    How can schools prepare the future generation for the post-fourth-industrial revolution era whose main characteristics are vagueness, complexity, uncertainty and ambiguity. How can the essence of education change due to unprecedented changes? Despite extensive reforms in schools in recent years, the root assumptions concerning school, education, key skills and the role of teacher have not considerably changed and no paradigmatic transformation has been observed. This paper uses a future-oriented approach and bricolage method to study different components of education and their development. Deconstruction of fundamental assumptions of education including knowledge accumulation, standard examination, fixed hours and a factory-like conceptualization of school leads to an alternative vision of school as a “participatory workshop”. Interdisciplinary experiences, relearning and unlearning are theoretical foundations of such schooling system which prepares us for alternative futures with almost no resemblance to our past experiences. This paper tries to amalgamate futures studies, psychology, and sociology and education studies in an interdisciplinary manner in order to take a preliminary step toward enhancement of policies of educational system.

    Keywords: Futures Studies, Education, Interdisciplinary experiencse, school of future
  • Fatemeh Najafi Nejad Moshizi, Afsaneh Towhidi *, Mahshid Tajrobehkar Pages 157-176

    The purpose of this research was to investigate the effect of the virtual instruction using van Merriënboer’s four-components instructional design (4C/ID) in science using multimedia method on the cognitive load, learning, and academic motivation. The research method was experimental of the pre-test and post-test kind with a control group. The statistical population included all the sixth-grade girl students of primary schools in the city of Kerman in the academic year 1398-1399. Among them 64 students were recruited via multi-stage cluster sampling method and within the last cluster using simple random sampling method and then placed into two control and experimental groups. The experimental group was instructed by researcher’s prepared multimedia based on van Merriënboer’s four-Component Instructional design (4C/ID) and the control group was instructed in the traditional way by the teacher. Data gathering instruments were included Pass’ Cognitive Load Questionnaire, researcher-made Science Learning Test, and Harter’s Academic Motivation Questionnaire. The data were analyzed using frequent measurement method. Results show that students who were exposed to the virtual multimedia using van Merriënboer’s four-component instructional design (4C/ID) model of instruction show an increase in learning and academic motivation and a reduction in terms of cognitive load in comparison to those students who had the traditional method of teaching. It is concluded that multi-media instruction based on van Merriënboer’s four-component instructional design (4C/ID) could be used in order to increase students’ learning and academic motivation and it can also be used to enhance long distance education conditions. 

    Keywords: irtual instruction, van Merriënboer’s four-component, multi-media, cognitive load, learning, academic motivation, sixth grade students
  • Amin Barazandeh, Hossein samavatyan *, Aboulghasem Nouri, Mohammad Reza Abedi Pages 177-188

    Today, it is important to develop employee skills in relation to organizational efficiency. Therefore, to enhance individual and organizational effectiveness, it is necessary to focus on the training and improving employee expertise. The purpose of this study was to determine the effect of training based on quality of work life improvement on employee perceived organizational training effectiveness. The statistical population included all employees of a Food production factory in Borujen in the spring and summer of 2018, from which, 30 subjects were randomly selected and assigned to two groups of experimental and control. The data gathering tool included researcher-made questionnaire on perceived training effectiveness. Data were analyzed using repetitive measures analysis of variance, using SPSS24 software. Results showed that the improving quality of work life training program was effective in perceived organizational training effectiveness.

    Keywords: quality of work life, training effectiveness, production, employees