فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 15 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا شاهقلیان قهفرخی*، مهدی ناظمی اردکانی صفحات 7-36

    تحقق ارزش ها و الگوهای اسلامی در جامعه، هدف اصلی و اساسی  انقلاب اسلامی می باشد. با توجه به اینکه مهم ترین برنامه های کلان جمهوری اسلامی برای پیشرفت کشور برنامه های پنج ساله توسعه است، به همین منظور یکی از راه های قابل اطمینان برای پایش حرکت کلی نظام به سمت اهداف انقلاب اسلامی را می توان بررسی برنامه های پنج ساله توسعه از نظر میزان تاثیرپذیری از شاخص های فرهنگ اسلامی در تدوین آنها دانست. پرسش این پژوهش عبارت است از اینکه «آیا شاخص های فرهنگ اسلامی بر تدوین بخش های دفاعی و امنیتی برنامه های پنج ساله ششم توسعه موثر بوده است؟». نوع پژوهش کاربردی است و جهت تبیین شاخص های فرهنگ انقلاب اسلامی از روش توصیفی محض و همچنین برای بررسی تاثیرگذاری این شاخص ها در تدوین برنامه های توسعه، از روش توصیفی - تحلیلی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش که از نوع سندپژوهی است، شامل قرآن کریم، کتب احادیث ایمه و بیانات امامین انقلاب اسلامی بوده که در نمونه آماری به بخش هایی از آنها پرداخته شده است. بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، برنامه بخش‏‏‏های دفاعی و امنیتی در برنامه ششم توسعه کشور متاثر از شاخص‏‏‏های فرهنگ انقلاب اسلامی بوده‏‏‏اند؛ به طوری که می‏‏‏توان گفت که  12% از این برنامه‏‏‏ها به صورت مستقیم تحت تاثیر فرهنگ انقلاب اسلامی و به عبارتی نشات گرفته ا‏‏‏ز این فرهنگ بوده‏‏‏ است و 88% مغایرتی با فرهنگ انقلاب اسلامی نداشته اند.

    کلیدواژگان: شاخص، فرهنگ انقلاب اسلامی، دفاع، امنیت، برنامه ششم توسعه
  • هوشنگ حاجی زاده * صفحات 63-102

    اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در موقعیت گذار از اقتصاد سنتی به اقتصاد جدید قرار دارد و براساس شرایط خاص خود الگوی بومی مناسبی را برای خود دنبال می کند؛ از این رو کشور به دنبال راه حلی است که ضمن مقابله با فشارها و تحریم های اقتصادی به رشد و پیشرفت خود نیز ادامه دهد. براساس منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل پیروزی کشور در جنگ اقتصادی تحمیلی است. برهمین‎اساس مقاله حاضر با هدف تبیین اقتصاد دانش بنیان و الگوی مناسب آن و ارایه راهکارهای اجرایی برای سرلوحه قرارگرفتن آنها توسط مسیولین و ارگآنها، انجام گرفت. در این تحقیق پس از گردآوری نظرات مقام معظم رهبری و سایر منابع دینی و اسلامی و سایر منابع علمی و اسناد بالادستی با یک رویکرد آمیخته با تحلیل آماری نظرات نمونه 240نفره متخصصین اقتصادی، با استفاده از معادلات ساختاری الگوی اقتصاد دانش بنیان شامل «ملزومات»، «کنشگران»، «زیرساخت ها»، «ارکان(هسته) اصلی» احصا شده است که ارکان اصلی با بار عاملی84/0 بیشترین اثر را در اقتصاد دانش بنیان خواهد داشت؛ بنابراین به متولیان و تصمیم گیرندگان توصیه می شود به منظور دانش بنیان کردن امور و بهره برداری موثر از دانش و رهایی از اقتصاد نفتی، ضمن توجه به سایر مولفه ها ،تمرکز خود را به این ارکان اصلی معطوف کنند.

    کلیدواژگان: : اقتصاد دانش بنیان، ملزومات، کنشگران، زیرساخت ها، ارکان(هسته) اصلی
  • حمید علوی*، اصغر صالح اصفهانی، رحیم ممبینی صفحات 103-136

    موضوع «رشد و توسعه اقتصادی» و به تعبیر دقیق مقام معظم رهبری (مدظله العالی) «پیشرفت اقتصادی»، از مسایل اساسی و از چالش های مطرح به ویژه در دهه ی پنجم از عمر با برکت نظام مقدس ج.ا.ا. است. دراین رهگذر، حوزه دفاعی در جوامع مختلف یکی از مهم ترین نهادهایی است که به طورمستقیم و غیرمستقیم بر فعالیت های اقتصادی تاثیرگذار بوده و در رشد و توسعه و نیز شکوفایی اقتصادی جوامع نقش به سزایی را ایفا می کند؛ به طوری که این نقش آفرینی در زمان صلح برجسته تر نیز می شود؛ تاجایی که با رویکردهای متفاوت دولت ها، این نسبت به میزان و نحوه ی به کارگیری از حوزه دفاعی در فعالیت های متنوع اقتصادی ملی و بین المللی، متفاوت است.این پژوهش به لحاظ ماهیت، توصیفی- پیمایشی است و از لحاظ طرح تحقیق حال نگر و آینده نگر بوده و در زمره ی تحقیقات نتیجه گرا و کاربردی دسته بندی می شود؛ به طوری که با توجه به ابعاد مختلف نقش حوزه دفاعی در رشد و توسعه اقتصادی ج.ا.ا. پژوهشگر نسبت به شناسایی جامعه نمونه براساس روش تحقیق پرداخت و پرسشنامه تحقیق را در اختیار نخبگان آشنا به مباحث رشد اقتصادی و مقوله توسعه اقتصادی قرار داد. جامعه آماری این پژوهش350 نفر می باشد که به روش کتابخانه ای و میدانی با استفاده از ابزارهای پرسش نامه و مصاحبه داده های لازم جمع آوری شدند. داده های تحقیق با بهره مندی از آمارهای توصیفی و استنباطی تدوین شده است. در این پژوهش براساس تجمیع نظرات کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی، نقش حوزه دفاعی در فعالیت های اقتصادی کشور در دو بخش رویکردها و تاثیرات، موردسنجش و واکاوی قرار گرفت؛ به طوری که پنج رویکرد و پنج تاثیر اصلی در این رابطه، احصا و ارایه شد.

    کلیدواژگان: حوزه دفاعی، رشد اقتصادی، توسعه اقتصادی، پیشرفت اقتصادی
  • وجه الله قربانی زاده، مجید بیشه*، فرزاد جهان بین صفحات 137-166

    در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی ایران، نقش کارگزاران در تعالی نظام اسلامی منحصر به فرد است و اگر کارگزاران نظام با تراز آرمان های انقلاب اسلامی تربیت و انتخاب نشوند، نمی‎توان به مقاصد عالی انقلاب دست پیدا کرد. در همین راستا این مقاله تلاش کرد با احصای مولفه های شایستگی کارگزاران در جهت زمینه‎سازی تحقق دولت اسلامی در فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی ایران - دومین مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی - گام بردارد. در فرآیند پژوهش، با بهره‎گیری از نظریه داده بنیاد متنی، کلیه بیانات آیت‎الله خامنه ای در جمع کارگزاران فیش برداری و داده ها با کدگذاری های باز، انتخابی و نظری در رویکرد نوظهور و در قالب الگوی گلیزر و استراوس[1] تحلیل شد. مبتنی بر رویکرد راهبردمحور و ارزش محور در تعیین شایستگی ها، تعداد 22 مقوله اصلی برای شایستگی های کارگزاران شناسایی و در سه کد بنیادی تحول‎گرا، تعالی بخش و تمدن ساز نیز دسته بندی شد. نظام جمهوری اسلامی ایران می تواند با تربیت و سازماندهی موثر کارگزاران تراز دولت اسلامی هم راستا با شایستگی های تحول‎گرا، تعالی بخش و تمدن ساز در افق تمدنی انقلاب اسلامی در جهان تاثیرگذار باشد و با هم افزایی کارگزاران خود در قالب «بسیج سفیران تحول‎گرا، تعالی بخش و تمدن ساز»، گام های استوارتری در جهت تمدن سازی بردارد.

    کلیدواژگان: تمدن نوین اسلامی، دولت اسلامی، شایستگی و کارگزاران
  • مهدی قمی*، علی اکبر احمدیان، علی فرهی، محمد بازرگانی صفحات 167-198

    فرهنگ پاسداری منشاء ساخت هویت نهادی سپاه است. ورود نیروهای جدید، تغییر و تحولات فرهنگی و اقتضایات ماموریتی سپاه این هویت را دستخوش تغییر و تحول کرده است. نهادینه سازی فرهنگ پاسداری می تواند به تعمیق هر چه بیشتر ارزش ها و باورهای مطرح شده در فرهنگ پاسداری، منجر شود. این پژوهش در صدد ارایه راهکارهای اساسی نهادینه سازی (درونی سازی) فرهنگ پاسداری در آحاد پاسداران است. پژوهش حاضر، یک پژوهش کیفی بوده و از روش تحلیل مضمون با کمک نرم افزار MAXQDA برای پاسخ به سوال اصلی استفاده شده است؛ بدین نحو که کدهای شناسایی شده با تک کلمات، توصیف و پس از تفسیر آنها، خوشه بندی و در نهایت تحت یک مضمون فراگیر قرار گرفتند. بر این اساس 102کد توصیفی و36 کد تفسیری، در قالب 3 مضمون فراگیر احصاء شد. جامعه آماری، ترکیبی از اساتید دانشگاه و فرماندهان، مدیران و کارشناسان صحنه اجرایی و علمی هستند که به روش هدفمند انتخاب شده اند.11مصاحبه، شرط اشباع را فراهم کرد. نتایج این تحقیق بیانگر آن است که برای درونی سازی فرهنگ پاسداری باید متناسب با سه بعد اصلی درونی انسان، فرهنگ پاسداری را در بینش، گرایش و کنش(اراده و رفتار) ایجاد کرده و از این طریق آن را در درون پاسداران نهادینه نمود.

    کلیدواژگان: نهادینه سازی، فرهنگ پاسداری، سپاه، تحلیل مضمون
  • نورالدین رحیمی * صفحات 199-218

    محیط سازمان باید محیطی دانشی با مدیران طرفدار دانش باشد؛ زیرا از مهم ترین عوامل موفقیت پروژه مدیریت دانش و سخت ترین عامل برای ایجاد، فرهنگ سازمانی است. پژوهش حاضر به بررسی و مطالعه نقش فرهنگ سازمانی در استقرار مدیریت دانش در سازمان بیمه سلامت ایران پرداخته است. تحقیق حاضر به لحاظ هدفی که دنبال می کند از نوع تحقیقات کاربردی است.حجم نمونه تحقیق 52 نفر ازکارکنان اداره کل بیمه سلامت استان ایلام بوده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است که دارای دو بخش فرهنگ سازمان (مدل کویین) و مدیریت دانش (مدل شرون لاوسن) می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمارتوصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است. روایی پرسشنامه توسط خبرگان سازمان تایید و پایایی پرسشنامه ازطریق محاسبه آلفای کرونباخ به ترتیب893/.و926/. تعیین گردیده است. نتایج به دست آمده به ترتیب: فرهنگ بازار795/، فرهنگ وضعیت سالار701/، فرهنگ قبیله ای 559/، فرهنگ سلسله مراتبی 519/، بیشترین رابطه با استقرار مدیریت دانش در سازمان  داشته اند که مشخص شد فرهنگ سازمانی80 درصد بر استقرار مدیریت دانش در این سازمان تاثیرگذار است. یافته ها حاکی از آن است که فرهنگ غالب در سازمان بیمه سلامت، فرهنگ بازار است. کارکنان سازمان بیمه سلامت ایلام در زمینه کسب دانش با درصد بالایی (75/) دنبال کسب دانش هستند.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش، سازمان بیمه سلامت ایران
  • سید کاظم عبادی*، سعید جلیلی، عباس کعبی، عباس چهاردولی، فرشاد شریعت صفحات 219-250

    این مقاله با در پیش گرفتن روش حکمی-اجتهادی و راهبرد پژوهش ترکیبی و چندشیوه ای، پس از اینکه بنیان مطلوب علوم‎انسانی اسلامی را با تحلیل محتوای بیانات امامین انقلاب اسلامی ارایه کرده است، به منظور تحلیل شکاف بین وضع مطلوب با وضع موجود، نظر نمونه ی خبرگی را مورد پرسش قرار داده است. مطابق یافته های این مقاله، سناریوی منتخب برای تغییر، سناریوی انقلاب است؛ یعنی هم از نظر منطق تغییر بنیادین و هم از نظر خبرگان و صاحب نظران، تحول یا تغییر علوم‎انسانی رایج و دستیابی به علوم‎انسانی اسلامی صرفا از طریق وقوع انقلاب پارادایمی و استقرار بنیان (پارادایم) جدید اسلامی قابل تحقق است. لازمه ی این امر هم غلبه ی یک گفتمان راهبردی در فضای فکری و علمی حوزه و دانشگاه است. دال مرکزی چنین گفتمانی عبارتست از: «راهبرد تغییر انقلابی»؛ که با اتخاذ بسته راهبردهای هماهنگ در رویکرد نقاط مرجع راهبردی تکمیل می‎شود. در این مسیر، جنس کار و حرکت از جنس «جنبش و نهضت» است که موجب فعال شدن فرایند مستمر نظریه پردازی به منظور تولید علم اسلامی بر اساس بنیان اسلامی خواهد شد.

    کلیدواژگان: تحول علوم ‎انسانی، علوم ‎انسانی اسلامی، بنیان، پارادایم، سناریو، انقلاب
  • علیرضا میرآخوری *، کیومرث احمدی، میر علی سید نقوی، عادل صلواتی صفحات 251-288

    با توجه به افق مدنظر در الگوی پایه چارچوب الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، مبنی براینکه ایران باید در افق 1444 دارای ویژگی های برجسته جامعه اسلامی و خاستگاه تمدن نوین اسلامی-ایرانی باشد، ازیک سو و ازسوی دیگر مسیر تحقق آن شامل پنج مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه/کشور اسلامی و امت/تمدن اسلامی، است و اینکه در حال حاضر ما در مرحله دولت اسلامی قرار داریم، بنابراین یکی از موارد بسیار مهمی که برای پیاده سازی مناسب این مرحله (مرحله دولت اسلامی) و گذر از آن به مراحل بعد تا رسیدن به تمدن اسلامی ضروری است، برخورداری از سازمان هایی است که علاوه بر انطباق با ارزش های اسلامی-ایرانی، نمود عملی آن در عرصه کشور باشند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف کشف، توصیف و تبیین مدل مدیریت ارزش بنیان اسلامی-ایرانی انجام گرفته است. بدین منظور با انجام مصاحبه های نیمه ساختارمند با خبرگان و بهره گیری از روش شناسی نظریه داده بنیاد، مدل مدیریت ارزش بنیان اسلامی-ایرانی ظهور یافت. در همین رابطه نظریه مدیریت ارزش بنیان اسلامی-ایرانی چهار گروه از ارزش ها تحت عنوان ارزش های مبنایی؛ ارزش های نهادی؛ ارزش های حمایتی و ارزش های متعالی را در سازمان های دولتی ایران مطرح می نماید که در چهار بعد سازمانی بستر و زمینه؛ کنشگران؛ ساختار و فرآیندها و هدف ها دسته بندی شده اند.

    کلیدواژگان: ارزش، مدیریت ارزش بنیان، مدیریت ارزش بنیان اسلامی-ایرانی، الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت
  • محمد مهدی خشنودی * صفحات 289-312

    ارکان جهت ساز در یک سازمان و نهاد، سمت و سوی آن را تعیین می کند؛ مسیر حرکت در نهادهای بزرگ تر  که از خصیصه برنامه محوری برخوردارند، اهمیت بیشتری دارد. هدف از این پژوهش دستیابی  به ارکان جهت ساز نظام دادرسی جمهوری اسلامی ایران در اسناد بالادستی است. به‎همین‎منظور ، از تحلیل محتوای کمی و کیفی و همچنین روش داده بنیاد استفاده شده است؛ تجزیه وتحلیل داده هایی که از مجموعه اسناد بالادستی که بیشترین ارتباط با موضوع دادرسی را دارند، به‎دست آمد  پس از سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی به صورت هم زمان با استفاده از نرم افزار مکس کیو دی ای استخراج شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد؛ از منظر قانون اساسی به عنوان مهم ترین سند مرجع و سایر اسناد بالادستی مرتبط، استقلال قضایی در کنار عواملی همچون رسیدگی عادلانه و سریع و دقیق در قوه قضاییه از مولفه های اصلی ارکان جهت ساز نظام دادرسی محسوب می‎شود.

    کلیدواژگان: ارکان جهت ساز، قانون اساسی، اسناد بالادستی، دکترین، اهداف، سیاست ها
  • عبدالرحیم پدرام، ابراهیم محمدی * صفحات 313-336

    بر اساس مواد 25 و 26 ابلاغی برنامه ششم توسعه توسط مقام معظم رهبری، بندهای 9، 10 و 11 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در راستای توسعه ترانزیت و زیرساخت های مربوطه و همچنین سیاست های کلی نظام در چشم انداز 1404 در دستیابی به سهم بیشتر از بازار حمل و نقل بین المللی از یک سو و اقدامات لازم جهت کاهش اتکا به درآمدهای نفتی از سوی دیگر توسعه ترانزیت جهت افزایش درآمدهای ارزی برای دستگاه های متولی ازجمله راه آهن جمهوری اسلامی ایران الزامی است. نگاهی به آمار عملکرد ده سال گذشته در جاده و ریل باوجود تمام تلاش های صورت گرفته، بیانگر فراز و فرود اما با رگرسیون کاهشی است. اشراف اطلاعاتی بر وضعیت راه‎گذرها، رصد برنامه های کشورهای عضو راه‎گذر، اطلاع از اقدامات و برنامه های آتی رقبا، استفاده از روش های آینده پژوهی در ساماندهی وضعیت اشاره شده، خصوصا دیدبانی را تاکید می کند. طراحی و به کارگیری سامانه دید بانی می تواند بدون گسست در اقدامات و ساختار موجود با جمع آوری و تجزیه وتحلیل داده ها شکل و نوع اقدامات موردنیاز را تعیین نماید. پژوهش حاضر ازنظر هدف توسعه ای و کاربردی، به لحاظ روش کیفی است و تلاش می کند با استفاده از روش داده بنیاد با اتکا به مبنای حقایق و واقعیات موجود و از طریق جمع آوری نظام مند داده‎ها، به تحقیق بپردازد و در ادامه با تولید داده های موردنیاز به اجزاء، شکل ارتباطات، گردش اطلاعات، ساختار و معماری سامانه دست یابد.

    کلیدواژگان: ترانزیت، راه‎گذر، سامانه، آینده پژوهی، دیدبانی
|
  • Mehdi Nazemi Ardakani Pages 7-36

    The realization of Islamic values and patterns in society is the main and fundamental goal of the Islamic Revolution. Considering that the most important macro-plans of the Islamic Republic for the development of the country are five-year development plans, For this purpose, one of the reliable ways to monitor the overall movement of the system towards the goals of the Islamic Revolution can be considered as a review of five-year development plans in terms of the effectiveness of the indicators of Islamic culture in their development. The question of this research is "Have the indicators of Islamic culture been effective in developing the defense and security sections of the sixth five-year development plans?". The type of applied research and to investigate this issue, a purely descriptive method has been used to explain the indicators of the culture of the Islamic Revolution and a descriptive-analytical method has been used to investigate the effectiveness of these indicators in developing development plans. The statistical population includes the Holy Quran, books of hadiths of the Imams and the statements of the Imams of the Islamic Revolution, some of which are discussed in the statistical sample. Based on the results obtained from this study, the programs of the defense and security sectors in the Sixth Development Plan of the country have been affected by the indicators of the culture of the Islamic Revolution; It can be said that 12% of these programs were directly influenced by the culture of the Islamic Revolution and in other words originated from this culture and 88% were contrary to the culture of the Revolution. They did not have Islam.

    Keywords: Index, Culture of the Islamic Revolution, defense, security, Sixth Development Plan
  • Houshang Hajizadeh * Pages 63-102

    According to the intellectual system of Iran’s Supreme Leader, following a scientific and localized model can help the country conquer the imposed economic war.Accordingly,the present research aims to explain a knowledge-based economy and an appropriate model, along with providing executive strategies to be followed by authorities and organizations.Theresearch has presented amodel for a knowledge-based economy by collecting the viewpoints of the Supreme Leader and other religious and Islamic resources and scientific references.A mixed approach was used by statistical analysis of asample of 240economic experts using structural equations.The main factors included (1)requirements, (2)activists,(3)infrastructures, and(4)main pillars(cores).The requirements included directors, goals, fundamentals and strong value bases, culture creation.and supportive culture,changing paradigms and strategic approaches,a strong and continuous relationship between universities,institutions,and industry, and creating a competitive environment and valuing competitiveness.Moreover,activists consisted of knowledge-related or learning individuals, knowledge-oriented and learning family,informative and knowledge-oriented society, knowledge-based and entrepreneur universities and research institutions, knowledge-based and entrepreneur government.The infrastructures also included a flexible andknowledge-based economic motivation regime and institutional system, information and communication technology(ICT), knowledge firms.and knowledge-based organizations,knowledge industries.and knowledge-based industries,and growth centers,and science.and technology parks.and cities.The main pillars also included knowledge management, science, technology,study,and research and development(R&D)management, human resource development.and education,learning.and being learner,innovation,and entrepreneurship.The results indicated that the main pillars,having a factor loading of 0.84,had the most impact on the knowledge-based economy.Therefore,authorities and decision-makers are recommended to focus on these main pillars,while paying attention to other factors,to make the systems more economic-based and to exploit knowledge effectively and to get rid of the oil-based economy.

    Keywords: The knowledge-based economy, Requirements, actors, infrastructure, basic elements (main pillars (cores))
  • HAMID ALAVI, Asghar Saleh Esfahani, Rahim Mombaini Pages 103-136

    The subject of "economic growth and development" and, in the words of the Supreme Leader Khamenei, "economic progress" addressed the fundamental issues and challenges of the fifth decade of life, blessed with the sacred system of the Islamic Republic of Iran. In this regard, the defense field in various societies is one of the most important institutions that sometimes directly and indirectly affect economic activities and play a significant role in the growth and development of the economic flourishing of societies. As this role plays a significant role in peace, as far as the different approaches of governments are concerned with the extent and manner of using the defense field in various domestic and international economic activities.
    The researcher identifies and examines different dimensions of the role of the defense field in economic growth and development c. AA. He addressed the sample community based on the research method and provided it to the elites familiar with the topics of economic growth and economic development. The statistical population of this study is 350 people who were collected by library and field methods using questionnaire and interview tools. Research data have been compiled using descriptive and inferential statistics. In this study, based on the aggregation of opinions of economic experts and experts, the role of defense in the country's economic activities in two parts of approaches and effects were assessed and analyzed so that five approaches and five main effects in this regard were counted and presented.

    Keywords: : Defense Field, Economic Growth, Economic Development, Economic Progress
  • Vajhollah Ghorbanizadeh, Majid Bisheh*, Farzad Jahanbin Pages 137-166

    The role of public officials in the excellence of the Islamic system is unique at the beginning of the second step of the Islamic Revolution of Iran & If the agents of the system are not trained and selected in line with the ideals of the Islamic Revolution, the supreme goals of the Revolution cannot be achieved. In this regard, this article tried to take steps to prepare the ground for the realization of the Islamic Government in the new unit of the life of the Islamic Republic of Iran -The second stage of self-construction, socialization and civilization- by enumerating the components of competence of public officials. In the research process, using the data theory of the textual G. T, all the statements of Ayatollah Khamenei among the collection of public officials and the data were analyzed with open, selective and theoretical coding in the emerging approach and form of Glaser and Strauss model. Based on the strategy-oriented and value-oriented approach in determining competencies, 22 main categories for the competencies of public officials were identified and categoried into three sub stantive codes: transformational, Exalting and civilizing. The system of the Islamic Republic of Iran can be effective in the effective horizon of the Islamic Revolution in the world by training and organizing effective public officials of the level of the Islamic Government aligned with transformational, exalting and civilizing competencies & by taking the synergy of its public officials in the form of " Cooperating transformational, exalting and civilizing ambassadors", to take more solid steps towards civilization.

    Keywords: New Islamic Civilization, Islamic Government, Competency & Public Officials
  • Mahdi Qomi*, Ali Akbar Ahmadian, Ali Farrahi, Mohammad Bazargani Pages 167-198

    The Pasdari’s culture is the source of building the internal identity of the IRGC. The arrival of new forces, cultural changes and the mission requirements of the IRGC have changed this identity. The internalzation of the culture of protection can lead to the deepening of the values ​​and beliefs raised in the Pasdari’s culture. This study seeks to provide basic strategies for internalizing the Pasdari’s culture in the Revolutionary Guards. The present study is a qualitative study and uses the method of content analysis with the help of MAXQDA software to answer the main question, so that the identified codes with single words, describe and after their interpretation, clustering and finally under a comprehensive theme. Were placed. Based on this, 102 descriptive codes and 36 interpretive codes were counted in the form of 3 comprehensive themes. The statistical population is a combination of university professors and commanders, managers and experts of the executive and scientific scene who have been selected in a targeted manner. 11 Interviews provided the saturation condition. The results of this study indicate that in order to internalize the Pasdari’s culture, it is necessary to create the Pasdari’s culture in vision, tendency and action (will and behavior) in proportion to the three main internal dimensions of human beings and thus internalize it within the Revolutionary Guards.

    Keywords: : internalizing, Pasdaran culture, IRGC, Thematic Analysis
  • Nooraddin Rahimi * Pages 199-218

    The organization environment should be a knowledge environment with pro-knowledge managers. Because one of the most important factors for project success is knowledge management and it is the hardest factor for creating an organizational culture. The present study investigates the role of organizational culture in the establishment of knowledge management of Iran health Insurance organization. The sample size of the study was 52 employees of Ilam health Insurance. To collect the data, Questionnaires were used, consisting of two parts, organizational culture (Quinn model) and knowledge management (sharon Lawson model) .To analyze date, we applied both descriptive and inferential statistics. descriptive statistics included: central tendency, sidpersion and graphs.inferential statistics included pearson correlation coefficient, Regression analysis, variance analysis and t-test. Market culture 0/795, chief status (salar) culture 0/701, tribal culture 0/559, hierarchical culture 0/519, respectively had the most relationship with knowledge management establishment in organization and analyzing that identified base on these evidences showed that organization culture 80 % influences the implementation of knowledge management in this organization. Findings indicate that the dominant culture in health insurance is market culture , ands the most important finding of this study is that Ilam health Insurance organization employees are looking for knowledge with high percentage (0/75).

    Keywords: organizational culture, Knowledge management, Iran health Insurance organization
  • Seyyed Kazem Ebadi *, Saeed Jalili, Abbas Kabi, Abbas Chahardoli, Farshad Shariat Pages 219-250

    This article has been carried out through the philosophical-ijtihadi method and the mixed research strategy. After providing the ideal foundation of Islamic Human Sciences by analyzing the contents of the statements of two Imams of the Islamic Revolution, the gap between the desired situation and the current situation has been analyzed via questioning the expert sample. According to the findings of this paper, the selected scenario is "the revolution". Both in terms of the logic of fundamental change and in terms of expert sample, the transformation of the common humanities and the attainment of the Islamic human sciences can be realized merely through the occurrence of a paradigmatic revolution and the establishment of the new Islamic paradigm. This requires the predominance of a strategic discourse in thought and science atmosphere in seminaries and universities. The central elemet of such a discourse is the "revolutionary change strategy", which is complemented by adopting a coordinated strategy package in the strategic reference points approach. In this way, the genus of work is the "movement" which will activate the continuous process of theorizing for the production of Islamic science based on the Islamic foundation.

    Keywords: change of human sciences, Islamic human sciences, foundation, paradigm, Scenario, revolution
  • Ali Reza Mirakhori*, Kumars Ahmadi, Mir Ali Seyyed Naghavi, Adel Salavati Pages 251-288

    According to the horizon of 2066 (1444), Iran should have the prominent features of the Islamic community and is the origin of the modern Islamic-Iranian civilization, where the path of realization includes five steps of Islamic Revolution, Islamic system, Islamic state, Islamic society/Islamic nation, and Islamic Ummah/civilization. Currently, Iran is at the stage of Islamic state regarding the desired horizon in the basic pattern of the Islamic-Iranian Model of progress. While conforming to the Islamic-Iranian values, benefiting from organizations that their practical representation is in the country is considered as one of the most important cases for the proper implementation of this stage (the stage of Islamic state) and the transition to the next stages until reaching the Islamic civilization. Therefore, the present study aimed to discover, describe, and explain the model of value-based management of the Islamic-Iranian valued. The Islamic-Iranian value-based management model was developed by conducting semi-structured interviews with experts and using the grounded theory. In this regard, the theory of the Islamic-Iranian value-based management suggests four groups of values including core values, institutional values, supportive values, and transcendental values in the governmental organizations of Iran, which are categorized in four organizational dimensions of the context, actors, structure and processes, and goals.

    Keywords: Value, Value-Based Management, Islamic-Iranian Value-Based Management, Islamic-Iranian Model of progress
  • Mohammad Mehdi Khoshnoudi * Pages 289-312

    Directional elements in an organization and institution, Determines its direction; The direction of movement is more important in larger institutions that have a central program character. . The purpose of this study is to obtain the guiding elements of the judicial system of the Islamic Republic of Iran in upstream documents. For this purpose , Quantitative and qualitative content analysis as well as the data method of the foundation have been used; Analysis of the data obtained from the set of upstream documents that are most relevant to the subject matter of the trial after three steps of open coding, Axial coding and selective coding were extracted simultaneously using Max QD software. The findings of this study show; From the constitutional point of view as the most important reference document and other related upstream documents; Judicial independence, along with factors such as fair, prompt and accurate proceedings in the judiciary, is one of the main components of the direction of the judicial system.

    Keywords: Directional elements, constitution, Upstream documents, Doctrine, Targets, politics
  • Abdol Rahime Pedram, Ebrahim Mohammadi * Pages 313-336

    according to Articles 25 and 26 of the Sixth Development Plan, announced by the Supreme Leader, clauses 9, 10 and 11 of the general policies of the resistance economy4 is directing to expand foreign trade services, transit development, based on the general policies of the government in the scope of year of 1404 and achieving a greater share of the international transportation market and taking necessary steps to reduce reliability of national budget on oil sales revenue, the expansion of international transit to earning foreign exchange for custodian sectors including I.R.I Railways is mandatory. A glance at the performance statistics of the last ten years on the road and rail, despite all the efforts made, shows the ups and downs, but with a decrease in regression. Supervision on situations of our international corridors and programs of countries which are sharing these corridors and having information on plans and programs of competitors countries emphasize on the use of futures research methods especially monitoring in organizing the mentioned situation. Designing and using a monitoring system can determine the shape and type of required actions without interruption in the existing measures and structure by collecting and analyzing the data. The present study is qualitative in terms of developmental purpose and application and tries to use the foundation data method by relying on the basis of existing facts and facts through systematic data collection. In addition with the collection of the required data, components, structure and architecture of the system has been achieved.

    Keywords: Transit, Corridors, System, Future studies, Setting up a Scanning