فهرست مطالب

تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران - سال سی و ششم شماره 1 (پیاپی 74، بهار 1400)

مجله تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران
سال سی و ششم شماره 1 (پیاپی 74، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین سموئی*، فرشید فرجی، لعیا جمالی راد، وحید وزیری صفحات 1-13

    در این پژوهش اثر افزودن ضایعات تایر وسایل نقلیه بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته تراشه جهت دار ساخته شده از چوب گونه پالونیا (Paulownia fortunie) مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورهای ثابت این تحقیق عبارتند از: استرند ها از گونه پالونیا با ابعاد 8/0×20×120 میلی متر، رزین فنل فرمالدهید(در استرندها 8 درصد وزن خشک استرند و در پودر تایر ضایعاتی 10 درصد وزن خشک پودر تایر)، ضخامت اسمی تخته ها 17 میلی متر، ابعاد 40×40 سانتی متر، دانسیته 5/0 گرم بر سانتی متر مکعب زمان پرس 10 دقیقه و میزان حرارت پرس 180 درجه سانتی گراد بود. (OSB) از نوع سه لایه بود (لایه رویی 25 درصد، لایه زیرین 25 درصد و لایه میانی 50 درصد وزنی). فاکتورهای متغیر عبارتند از: مقدار پودر تایر به میزان 10، 20و 30 درصد و پراکنش ذرات پودر تایر ضایعاتی در 3 لایه به صورت پراکنده در لایه های سطحی، پراکنده در لایه میانی و پراکنده در هر سه لایه بود. خواص فیزیکی و مکانیکی تخته های آزمونی بر پایه استاندارد(EN 300) جهت تولید تخته تراشه جهت دار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد در بعد خواص فیزیکی، افزایش حضور پودر تایر ضایعاتی سبب بهبود واکشیدگی ضخامت تخته ها گردید، به طوری که کمترین مقدار واکشیدگی ضخامت در حداکثر حضور پودر تایر ضایعاتی 30 درصد و به صورت پراکنده در هر سه لایه بود. بیشترین مقدار مقاومت های مکانیکی در پانل هایی مشاهده شد که در ساخت آن ها از 10 درصد پودر تایر استفاده شده بود. به طوری که بالاترین مقدار مقاومت خمشی در 10 درصد پودر تایر و به صورت پراکنده در هر سه لایه و بالاترین مقدار مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی در همین سطح مصرف با پراکنش پودر تایر در لایه های سطحی به دست آمد.

    کلیدواژگان: محیط زیست، مدیریت ضایعات، انتشار فرمالدئید، فنول فرمالدئید
  • علی حسن پور تیچی*، فرداد گلبابائی، مجتبی رضانژاد صفحات 14-25

    در این مطالعه امکان ساخت تخته های پایه گچی از تراشه های کاه برنج با سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفت. عوامل متغیر در این تحقیق درصد نانو در سه سطح صفر، 3 و 7 درصد و همچنین نسبت اختلاط کاه برنج به گچ در سه سطح (5:95، 10:90 و 85:15 درصد) در نظر گرفته شد. با این ترتیب با احتساب 9 تیمار، در مجموع 27 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. جرم مخصوص هدف gr/cm310/1 در نظر گرفته شدند. خواص مکانیکی و فیزیکی کامپوزیت ها شامل مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، جذب آب پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری و دانسیته تخته ها مطابق استاندارد 634-DIN-EN و مقاومت به آتش (درصد کاهش وزن) طبق استاندارد 11925-ISO اندازهگیری شدند. جهت بررسی فصل مشترک کاه برنج و گچ و همچنین نحوه پراکنش و توزیع نانو ولاستونیت تصاویر میکروسکوپی (SEM) از سطح شکست نمونه ها تهیه شد. نتایج نشان داد که کامپوزیت های ساخته شده با نانو ولاستونیت، مقاومت های مکانیکی و فیزیکی بالاتری داشتند. عکس برداری میکروسکوپی (SEM) نشان داد که تخته های ساخته شده با 7 درصد نانو، اتصالات داخلی محکم تری داشته و یک ساختار یکنواخت به وجود آورد. در این بررسی، کامپوزیت های ساخته شده از 7 درصد نانو ولاستونیت با 5 درصد کاه برنج بعنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.

    کلیدواژگان: کاه برنج، مدول گسیختگی، گچ، جذب آب، نانو ولاستونیت
  • رضا اولادی*، حمیدرضا یاوریان، محمدحسین صادق زاده حلاج، کامبیز پورطهماسی صفحات 26-39

    درخت گز شاهی، گونه ای مقاوم به خشکی است که از نظر زیست-محیطی مهم بوده و چوب آن در برخی کشورها، کاربرد تجاری دارد. هدف از این پژوهش مقایسه جمعیت های گوناگون این گونه از نظر نرخ رشد قطری (پهنای حلقه رویش)، توان سازگاری فیزیولوژی (ویژگی های آوندی) و ویژگی های کاربردی چوب (بیومتری الیاف) بود. بررسی بر روی پایه هایی ده ساله از شش جمعیت این گونه انجام شد که پیش تر از مناطق مختلف ایران (قم، کاشان، خاش، زابل، گرمسار و یزد) گردآوری و در گرمسار کاشته شده بودند. نتایج نشان داد که جمعیت گرمسار بیشترین قطر و رشد عرضی را در بین جمعیت ها دارد. این جمعیت با کوچک نگه داشتن آوندها و در عوض افزایش چشم گیر تعداد آنها بهترین استراتژی را برای سازگاری با اقلیم سرد و خشک از خود نشان داد. همین امر دلیل رشد بهتر عرضی آن نیز بوده است. باآنکه ویژگی های بیومتری الیاف و نسبت های کاغذسازی بین جمعیت ها اختلاف آماری معنی داری نشان داد اما این اختلاف ها آنقدر فاحش نبودند که درعمل تاثیر مهمی در کیفیت کاغذ حاصله داشته باشند. از این رو، با آنکه جمعیت یزد از نظر پارامترهای کاغذسازی کیفیت بهتری داشت ولی گزینش جمعیت برتر برای این صنعت تنها با اتکا بر بیومتری الیاف درست نبوده و باید به ویژگی های دیگر چون حجم چوب تولیدی، سازگاری با رویشگاه و نرخ زنده مانی نهال ها اهمیت بیشتری داد. همبستگی مثبت یافت شده بین پهنای حلقه های رویشی و طول الیاف از منظر زراعت چوب بسیار مطلوب است چراکه تیمارهایی که به افزایش سرعت رشد می انجامند، درعین حال ویژگی های الیاف را نیز بهبود خواهند بخشید. درمجموع می توان نتیجه گرفت که جمعیت گرمسار بهترین گزینه برای کاشت و پرورش گز شاهی از نظر تطبیق پذیری با محیط و زراعت چوب است.

    کلیدواژگان: پروونانس، توارث پذیری، آوند، اکوفیزیولوژی، زراعت چوب، تفاوت ژنتیکی
  • سعید مهدوی*، محمدهادی رضوانی صفحات 40-52

    براساس پیشینه کشت کنف در ایران، این گیاه صنعتی می تواند نقش مهمی در تامین کمبود الیاف بکر کاغذ و مقوا بازی کند. دوره برداشت کنف یکی از نکات مهم از لحاظ اقتصادی-تکنیکی است، لذا در این مطالعه، مقدار رشد کنف تیپ کوبا و نسبت وزنی پوست، مغز و پیت طی سه دوره برداشت 5، 6 و 7 ماه اندازه گیری شد و عملکرد کنف براساس دوره آخر برداشت تعیین شد. برای تهیه خمیرکاغذ از الیاف پوست کنف به روش سودا-آنتراکینون از 14% و 16% سدیم هیدروکسید، 2/0 درصد آنتراکینون، مدت زمان 120 دقیقه، دمای °C 175، و نسبت مایع پخت به پوست 1/7 استفاده شد. برای ساخت کاغذ دست ساز با جرم پایه g/m2 110 از سه نوع خمیرکاغذ سودا-آنتراکینون در سه دوره برداشت کنف استفاده شد. نتایج نشان داد پس از 6 و 7 ماه، به-ترتیب طول ساقه کنف 9% و 5% و قطر آن نیز 5% و 9% نسبت به دوره برداشت 5 ماه افزایش یافته است. اما نسبت وزنی پوست به مفز کنف با افزایش دوره برداشت کاهش یافته است. مقدار عملکرد ساقه سبز و خشک کنف به ترتیب 32 و 7/7 تن بر هکتار محاسبه شد. محدوده بازده بعد از الک خمیرکاغذ از 5/51 تا 9/52 درصد، عدد کاپا از 59 تا 61 و وازده از 1/1 تا 92/0 درصد برای پخت های بهینه تعیین شد. تعداد دور کوبنده برای خمیرکاغذ تهیه شده از کنف 7 ماهه نسبت به 5 و 6 ماهه بیشتر بود. مقاومت های کاغذهای دست ساز نشان داد که خمیرکاغذ تهیه شده از پوست کنف دردوره برداشت 5 ماهه و مدت زمان پخت 120 دقیقه، دمای پخت °C 175 و 16% قلیایی، شرایط بهینه برای تولید خمیرکاغذ لاینر رویه می باشند. مقایسه خواص کاغذ دست ساز تهیه شده با خواص کاغذ کرافت لاینر طبق استاندارد ملی ایران شماره 3054 نیز موید برتری خواص کاغذ تهیه شده از الیاف پوست کنف است.

    کلیدواژگان: کنف، الیاف پوست، عملکرد، زمان برداشت، لاینر رویه، مقاومت های کاغذ
  • آیسونا طلائی*، وحید حیدری صفحات 53-63

    در تحقیق حاضر ویژگیهای کاربردی تخته فیبر با دانسیته متوسط ساخته شده با رزین اوره فرمالدهید به عنوان آزمونه شاهد با MDF ساخته شده با کیتوزان و اسیدهای کربوکسیلیک بررسی و مقایسه شدند. ترکیبات مختلف شامل محلول استات کیتوزان، محلول استات کیتوزان- بوتان تتراکربوکسیلیک اسید ، محلول استات کیتوزان- سیتریک اسید و محلول سیتریک اسید مورد بررسی قرار گرفتند. ساختار شیمیایی آزمونه ها با طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) بررسی شد. نتایج این طیف سنجی تفاوت استفاده از ترکیبات مختلف را به وضوح نشان داد. تشکیل پیوندهای عرضی بین زنجیره های سلولز توسط اسیدهای کربوکسیلیک و همچنین تشکیل پیوندهای هیدروژنی بین کیتوزان و لیگنین تایید شد. آزمونه های ساخته شده با ترکیب استات کیتوزان- بوتان تتراکربوکسیلیک اسید ثبات ابعادی بهتری را نشان دادند. همچنین میزان چسبندگی داخلی آزمونه های MDF ساخته شده با محلول استات کیتوزان، بیشتر از آزمونه شاهد به دست آمد. تخته های ساخته شده با ترکیب استات کیتوزان- BTCA را می توان به دلیل ثبات ابعاد بهتر و چسبندگی داخلی مناسب به عنوان ترکیب موفق برای جایگزین نمودن با چسب اوره فرمالدهید مطرح نمود.

    کلیدواژگان: تخته فیبر با دانسیته متوسط، کیتوزان، بوتان تترا کربوکسیلیک اسید، سیتریک اسید
  • علی کاظمی تبریزی، حبیب الله خادمی اسلام*، امیرهومن حمصی، بهزاد بازیار، سید وحید اتقیاء صفحات 64-77

    در این پژوهش آرد میوه گیاه لوفای اسیدی شده توسط سولفونیک اسید (AHS@L) به‏عنوان یک کاتالیزور جامد اسیدی کارا و زیست تخریب‏پذیر سنتز گردید. کاتالیزور ساخته شده توسط آنالیزهای XRD, SEM, TGA و FTIR مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصل حاکی از آن بود که آنالیزFTIR در ناحیه بالایcm-1 3400 نشان داد که اسیدی شدن بستر لوفای مورد استفاده را توسط گروه های هیدروژن سولفات به طور کامل به اثبات می رساند. همچنین آنالیزXRD نماینگر تغییرات مشخص در ساختار لوفای اسیدی شده نسبت به آرد لوفای اولیه می باشد.آنالیز وزن سنجی حرارتی مشخص کرد که کاتالیزور سنتز شده تا دمای 245 درجه سانتیگراد مقاومت حرارتی دارد و همچنین تصاویر SEM به وضوح تغییرات سطح کاتالیزگر را با اسیدی کردن لوفا نشان می دهد. کاتالیزور سنتز شده جهت محافظت از آمین ها در واکنش N-ترشیو بوتیل‏کاربامات تحت شرایط بدون حلال و در دمای اتاق نیز مورد استفاده قرار گرفت. انواع مختلفی از آمین‏های آلیفاتیک، آروماتیک و آمینول‏ها به‏صورت مونوکاربامات‏های مربوط به آنها در بازده عالی و زمان واکنش کوتاه تولید شدند. روش ارایه شده ملایم و گزینشی بوده و دارای مزایایی نظیر طبیعت سبز کاتالیزگر، هزینه پایین سنتز و حمل و نقل آسان و قابلیت بازیابی کاتالیزور می‏باشد.

    کلیدواژگان: سولفونیک اسید، کاتالیزگرهای ناهمگن، لوفا، N-ترشیو بوتیل‏کاربامات
  • محمدعلی بای، بهزاد بازیار*، حبیب الله خادمی اسلام، عبدالله نجفی، امیرهومن حمصی صفحات 78-89

    در این تحقیق، به بررسی تاثیر میزان نانو فیبر سلولز و نانو اکسید سیلیکون بر روی ویژگی های نانو کامپوزیت ساخته شده با پلی وینیل الکل مورد مطالعه قرار گرفت و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی و مورفولوژیکی نانوکامپوزیت های ساخته شده بررسی شده است. نمونه ها به روش ریخته گری با نسبت های مختلف0 ، 5 و 10 درصد وزنی تهیه شدند.. مورفولوژی نانوکامپوزیت ها با استفاده از روش میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت. مشاهدات درصد میزان نفوذپذیری به بخار آب و میزان جذب آب با افزودن نانو فیبر سلولز و نانو اکسید در فیلم شاهد پلی وینیل الکل خالص و فیلم های نانوکامپوزیت با ترکیبات مختلف اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند. مقاومت کششی نانو کامپوزیت ها نشان داد با افزودن میزان نانو فیبر سلولز و نانو اکسید سیلیکون سبب افزایش مقاومت کششی شده و درصد افزایش طول با افزودن نانو فیبر سلولز و نانو اکسید سیلیکون کاهش یافت. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که افزودن مقدار کمی از الیاف نانو سلولز و نانو اکسید سیلیکون باعث تقویت پلیمر پلی وینیل الکل و بهبود ویژگی های فیزیکی و مکانیکی و افزایش کارایی نانو کامپوزیت ها میگردد.

    کلیدواژگان: پلی وینیل الکل، نانو فیبر سلولز، نانو اکسید سیلیکون، نفوذپذیری بخار آب
|
  • Hussein Samouei *, Farshid Faraji, Loya Jamalirad, Vahid Vaziry Pages 1-13

    In this study, the effect of adding WTR on the physical and mechanical properties of OSB production from Paulownia wood was investigated. Fixed factors of this research are: Strands of Paulownia species with dimensions of 0.20 × 0.8 × 120 mm, Phenol formaldehyde resin (in strands 8% dry weight of strands and in waste tire powder 10% dry weight of tire powder). Laboratory boards with a thickness of 17 mm, dimensions of 40 × 40 cm with a nominal density of 0.5 g / cm3, pressing time was 10 minutes and the pressing temperature was 180 ° C. The OSB were production made of 3 layers (top and bottom layer 25%, and middle layer 50% by weight). The OSB were made of 3 layers (top and bottom layer 25%, and middle layer 50% by weight). Variable factors are: the amount of tire powder was 10, 20 and 30% and the distribution of tire powder particles in 3 layers was scattered in the surface layers, in the middle layer and in all three layers. The mechanical and physical properties of the boards were measured as defined in relevant European standards test methods EN 300. The results of physical properties showed, that increasing the waste tire powder improved the thickness swelling of the boards, so that the minimum amount of thickness swelling in the maximum presence of waste tire powder was 30% and scattered in all three layers. The highest amount of mechanical strength was observed in panels made of 10% tire powder, so that the highest amount of MOR in 10% of tire powder and scattered in all three layers and the highest amount of MOE and IB in The same level of consumption was obtained by dispersing the tire powder in the surface layers.

    Keywords: Environment, Waste Management, Formaldehyde release, Phenol formaldehyde
  • Ali Hasanpoor Tichi *, Fardad Golbabaei, Mojtaba Rezanezhad Pages 14-25

    In this study, the possibility of making gypsum-based boards from rice straw chips with different levels was investigated. Variable factors in this study were considered in nano at three levels of 0, 3 and 7% and also the ratio of mixing rice straw to gypsum at three levels ( 5:95 , 10:90 , 15: 85 %). Thus, with the consideration of nine treatments, a total of 27 laboratory boards were constructed. The specific mass of the first target 1.10 gr/cm3 was considered. Mechanical and physical properties of composites include modulus of rupture, modulus of elasticity, internal bonding, water absorption after 2 and 24 hours of immersion, and density of boards according to standard (DIN-EN-634) and fire resistance (weight loss percentage) they were measured according to a standard ISO-11925. In order to investigate the common chapter of rice straw and gypsum as well as the distribution of nano-wollastonite, microscopic images (SEM) of the fracture surface of the samples were prepared and the results showed that the composites made with nano-wollastonite had higher mechanical and physical strengths. Microscopic imaging (SEM) showed that the boards made with 7% nano had stronger internal connections and created a uniform structure. In this study, composites made of 7% nano wollastonite with 5% rice straw were selected as the optimal treatment.

    Keywords: Rice straw, Modulus of rupture, Gypsum, water absorption, nano-wollastonite
  • Reza Oladi *, Hamidreza Yavarian, Mohammadhossein Sadeghzadeh Hallaj, Kambiz Pourtahmasi Pages 26-39

    Tamarisk is a drought-resistant tree that is important environmentally and has industrial applications in some countries. The aim of this study was to compare different populations of this species in terms of diameter growth rate (growth ring width), physiological adaptability (vascular characteristics) and wood application characteristics (fiber biometry). The study was conducted on ten-year-old saplings of six tamarisk populations that had previously been collected from different regions of Iran (Qom, Kashan, Khash, Zabol, Garmsar and Yazd) and planted in Garmsar. The results showed that Garmsar population has the largest diameter and radial growth among populations. This population chose the best strategy for adapting to cold and dry climates by keeping the vessels small and significantly increase their number, instead. This has been the reason for its better radial growth. Although the biometric properties of fibers and paper ratios showed significant statistical differences between populations, these differences were not so great as to have a significant impact on the quality of the resulting paper in practice. Therefore, although the population of Yazd was of better quality in terms of paper parameters, the selection of the best population for industry should not be only based on fiber biometry and other features such as production volume, adaptability to habitat and survival rate of seedlings should be given more importance. The positive correlation between the width of the growth rings and the length of the fibers from the perspective of wood cultivation is very favorable because the treatments that increase the growth rate will also improve the fiber properties. In general, it can be concluded that Garmsar population is the best option for planting and cultivating tamarisk in terms of adaptability to environment and wood farming.

    Keywords: provenance, heritability, VESSEL, Ecophysiology, wood farming, genetic difference
  • Saeed Mahdavi *, Mohammad Hadi Rezvani Pages 40-52

    Kenaf as an industrial plant can play an important role in providing shortage of virgin fiber for paper and board based on the history of cultivation in Iran. Harvesting time of kenaf is one of the most important economic-technical aspect, so the growth rate of kenaf (variety of Cuba) and the weight ratio of bast, core and pith individually were measured at 5, 6 and 7 months after planting and kenaf biomass was determined after 7 month. Soda-AQ pulping from kenaf bast fiber was adjusted at 14% and 16% chemical charges, 175°C, 120 min., liquor to bast fiber of 5:1 and adding 0.2% AQ. Handsheet was made by the bast pulp from the three harvested times with base weight of 110 g/m2. The results showed that by increasing the harvest period from 5 to 6 and 7 months, stalk height and diameter increased 9% and 5%, and vice versa, respectively. The weight ratio of kenaf bast to core has decreased by increasing of harvest time. Dry and green biomass of kenaf was determined at 33.1 and 7.7 t/ha, respectively. Screen yield, kappa number, and reject were of pulp were measured for combinations of optimal cooking in range of 48.8% to 52.9%, 35.4 to 72.6, and 0.92% to 2.5%, respectively. The beating energy consumption of pulp that prepared from 7 month harvesting time was greater than the others. Optimal conditions were determined as harvesting time of 5 month and cooking variables of 120 min, 165 °C and 16% NaOH for carton top liner. Handmade paper properties compared to kraft liner paper confirms the superiority of paper made from virgin kenaf bast fiber according to national standard of Iran (ISIRI 3054).

    Keywords: kenaf, bast fiber, yield, Harvest time, top liner, paper strength
  • Aisona Talaei *, Vahid Heydari Pages 53-63

    In the present study, the functional properties of medium-density fiber board made with formaldehyde urea resin as a control with MDF made with chitosan and carboxylic acids were investigated and compared. Various compounds including chitosan acetate solution, chitosan acetate –butane tetra carboxylic acid solution, chitosan acetate -citric acid solution and citric acid solution were investigated. The chemical structure of specimens was investigated by infrared spectroscopy (FTIR). The results of spectroscopy clearly showed the difference in the use of different compounds. The formation of cross-links between cellulose chains and carboxylic acids was confirmed, as well as the formation of hydrogen bonds between chitosan and lignin. Specimens made with the combination of acetate chitosan-BTCA showed better dimensional stability. Also, the internal bonding of MDF specimens made with chitosan acetate solution was higher than controls. Boards made of Chitosan acetate -BTCA compound can be considered as a successful substitute for urea-formaldehyde adhesive due to its better dimensional stability and good internal bonding.

    Keywords: medium-density fiberboard, chitosan, butane tetra carboxylic acid, Citric acid
  • Ali Kazemi Tabrizi, Habibollah Khademi Eslam *, Amir Hooman Hemmasi, Behzad Bazyar, Vahid Atghia Pages 64-77

    In this study, acidified Luffa (AHS@L), by sulfonic acid, as an effective and biodegradable solid acid catalyst was produced. The synthesized catalyst was characterized by TGA, SEM, XRD and FTIR, and the results indicated that modified Luffa flour had an intense acidic property. The FT-IR analyze show a broad peak at 3400cm-1 that improve the acidification of the Luffa surface. Also the XRD analyze clearly show the change in the morphology of Luffa after acidification. The TGA analyze show us the heat resistance of the catalyst up to 245 ° C and the SEM images clearly showed that the catalyst surface was hydrated as a result of acidification. The synthesized catalyst was used to protect the amines in the N-tert butyl carbamate reaction under solvent-free conditions at room temperature. Different types of aliphatic and aromatic amines have been produced as related monocarbamates with excellent yields and short reaction times. This method was mild and selective and has advantages such as heterogeneous catalysis, low cost and catalyst recovery capability.

    Keywords: heterogeneous catalyst, Luffa, N-tert butyl carbamate, sulfonic acid
  • Mohamad Bai, Behzad Bazyar *, Habibollah Khademi Eslam, Abdolah Najafi, Amir Hooman Hemasi Pages 78-89

    In this study, the effect of cellulose nanofibers and silicon nanoparticles on the properties of nanocomposites made with polyvinyl alcohol was studied and the physical, mechanical and morphological properties of nanocomposites were investigated. Samples were prepared by casting with different ratios of 0, 5 and 10% by weight. The morphology of nanocomposites was examined by scanning electron microscopy. Observations of water vapor permeability and water uptake by adding cellulose and nanoxide oxide nanofibers in pure polyvinyl alcohol control film and nanocomposite films with different compositions were significantly different from each other. Tensile strength of nanocomposites showed that increasing the amount of cellulose nanofibers and silicon nanoparticles increased the tensile strength and the percentage of elongation increased with the addition of cellulose nanofibers and silicon nanoparticles decreased. The results of the present study show that the addition of small amounts of nanocellulose fibers and silicon nanoparticles strengthens the polyvinyl alcohol polymer and improves the physical and mechanical properties and increases the performance of nanocomposites.

    Keywords: Polyvinyl Alcohol, Cellulose Nano fiber, Nano silicon dioxide, Water vapor permeability