فهرست مطالب

فقه و حقوق خانواده - پیاپی 73 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه فقه و حقوق خانواده
پیاپی 73 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نسرین کریمی، فاطمه احمدی* صفحات 27-47

    با وقوع عقد نکاح، زوج متعهد به پرداخت نفقه زوجه می‏شود و این تکلیف قانونی تا پایان رابطه زوجیت ادامه می‏ یابد ولیکن در مواردی با انحلال رابطه زوجیت، تکلیف زوج به پرداخت نفقه استمرارمی ‏یابد. به استناد ماده 1109 قانون مدنی در صورت وقوع طلاق رجعی به طور مطلق و طلاق باین و فسخ نکاح به شرط بارداربودن زوجه، تکلیف شوهر به پرداخت نفقه مسلم خواهد بود. هدف این پژوهش تشخیص مستحق نفقه در مورد باینه باردار است که به روش توصیفی تحلیلی و استنباطی و با جمع آوری داده‏ ها به صورت کتابخانه ای انجام شده است.در این رابطه دو نظریه عمده مطرح شده است:گروهی حامل و عده‏ ای نیز حمل را مستحق دریافت نفقه می‏ دانند و برای اثبات موضع خود به دلایلی استناد کرده‏ اند. قانون گذار از نظر اول پیروی کرده است. این دیدگاه خالی از قوت نیست، ولی مصلحت جنین اقتضا دارد تا نظام حقوقی مستقلی برای تضمین نفقه جنین در نظر گرفته شود. نفقه‏ای که مطلق در ایام عده به مطلقه می ‏پردازد، از آثار نکاح سابق است که هم چنان برقرار است. زمانی که نفقه به مطلقه باینه پرداخت می‏ شود، مطلقه به طور مستقیم و جنین به طور غیرمستقیم از آن بهره‏ مند می ‏شود.

    کلیدواژگان: نفقه، حمل، حامل، طلاق بائن، مستحق نفقه
  • نرگس ایزدی*، صدیقه مهدوی کنی صفحات 49-74

    رواج و اقبال گسترده دیدگاه های منعطف جزایی نسبت به زنان بزهکار و طرح دادرسی افتراقی آنان، که گاه به جرم شناسی فمینیستی نسبت داده می شود، ضرورت شناخت موضع گیری اسلام نسبت به این مسئله را ایجاب می کند. بدین جهت و با عنایت به خلا موجود در عرصه نظریات اسلام محور در این مسیله، مقاله حاضر با روش توصیفی  تحلیلی و با تکیه بر مبانی غنی اسلامی در پی اثبات سه مورد است: نخست اینکه سده ها پیش از پیدایش جرم شناسی فمینیستی، سیاست جنایی اسلامی به دادرسی افتراقی زنان بزهکار توجه کرده و به همین دلیل در طرح و دفاع از دادرسی افتراقی زنان و دفاع از آن پیشقدم بوده است؛ دوم آنکه برخالف اعتقاد جرم شناسی فمینیستی، مبنای دادرسی افتراقی زنان در اسلام، مبتنی بر جنسیت آنان نیست؛ بلکه به حسب اقتضای عدالت و رافت همه جانبه اسلامی، شرایط و موقعیت های مختلف زنان بزهکار، ازجمله زایمان و موقعیت های طبیعی و اختصاصی آنان، از دید ژرف نگر و جامع فقه مخفی نمانده و مبنای لزوم افتراق دادرسی در موارد مذکور شده است؛ سوم آنکه سیاست جنایی ایران، اگرچه در موارد متعددی منطبق با سیاست جنایی اسلام است و نمونه هایی از دادرسی افتراقی زنان در آن دیده می شود، اما هنوز وضعیت موجود این مسئله در نظام قضایی، فاصله زیادی با وضعیت مطلوب در سیاست جنایی اسلام دارد که لازم است در قوانین جزایی و سیاست جنایی ایران، بیش از پیش لحاظ شود.

    کلیدواژگان: دادرسی افتراقی، جرم شناسی فمینیستی، فقه، زنان بزهکار، سیاست جنایی اسلام
  • زهرا لامع، زهرا مینا* صفحات 75-103

    خانواده شالوده جامعه انسانی و کانون اصلی رشد و تعالی افراد محسوب می شود و براساس اصل دهم قانون اساسی همه قوانین و مقررات و برنامه ریزی های آن، باید جهت آسان کردن تشکیل خانواده و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد. بااین حال همانند هر نهاد دیگری ممکن است اختلافاتی در آن به وجود آید. در این موارد باید تا حد امکان کوشید تا اختلافات به نحوی حل وفصل شود که به جایگاه ارزشمند خانواده لطمه ای وارد نشود. در قوانین ما که برگرفته از فقه امامیه است، ظرفیت هایی وجود دارد که دو طرف دعوا می توانند برای حل وفصل اختلافات خود به جای مراجعه به دادگاه از آنها استفاده کنند. لازم به ذکر است عدالت ترمیمی نیز به عنوان پارادایم حل وفصل مسالمت آمیز اختلافات سعی دارد با درگیرکردن طرفین یک اختلاف در مسیر حل آن و ایجاد فضای گفت وگو و جبران خسارات، مسیر معقولی جهت برطرف کردن اختلافات ترسیم کند؛ ازاین رو توجه به این رویکرد در رسیدگی به اختلافات خانوادگی ضرورتی انکارناپذیر است. نگارنده در این پژوهش ضمن تاکید بر ترمیمی شدن رسیدگی به دعاوی خانوادگی به بررسی راهکارهای موثر در حل وفصل دعاوی خانوادگی می ‏پردازد.

    کلیدواژگان: حکمیت، دعاوی خانوادگی، سازش، عدالت ترمیمی
  • فاطمه زهرا فلاحیان، مهدی اسماعیلی*، حسن حاجی تبار فیروزجائی صفحات 89-110

    امروزه بروز تحولات اجتماعی و حضور فعال زنان همگام با مردان منجر به افزایش نرخ بزهکاری آنان شده است. به دلیل نقش اساسی زنان در خانواده و اجتماع، بروز ناهنجاری‏ها و انحرافات از سوی آنان می‏تواند جامعه را متزلزل کند. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی، بررسی های آماری در خصوص بزهکاری زنان مربوط به سال‏های اخیر در استان مازندران صورت گرفته است. در پاسخ به نحوه تاثیر بزهکاری زنان در جرایم علیه تمامیت معنوی، ضمن شناسایی شاخصه‏ها و مبانی نظری این جرایم، به تبیین آماری مصادیق آن پرداخته شده است. نتیجه اینکه اولا جرایم علیه تمامیت معنوی از جرایم شایع زنان در این استان محسوب می‏شود؛ ثانیا نقش خانواده، تغییر الگوی‏های رفتاری ناشی از تعاملات محیط اجتماعی، سبک زندگی، گستردگی محرک‏ها، تاثیرپذیری از محیط اطراف و دیگر موارد، در افزایش میزان انتقال فرهنگ رفتاری ناصحیح میان زنان بسیار تاثیرگذار است. به منظور کاهش یا رفع این جرایم این راه ها پیشنهاد می شود: توصیه‏های آموزشی در قالب نرم افزار، آموزش مهارت‏های زندگی و رفتاری، گذران اوقات فراغت با استفاده از تفریحات سالم همچون ورزش یوگا، افزایش مزایای رفاهی زنان شاغل در محیط‏ های پر تنش .

    کلیدواژگان: بزهکاری زنان، تاثیرپذیری محیطی، جرائم علیه تمامیت معنوی، خانواده، شاخصه های بزهکاری
  • مریم السادات محقق داماد صفحات 103-125

    جهیزیه وسایل مورد نیاز برای زندگی است که در ابتدای زندگی توسط زن و یا خانواده وی محیا می شود. در نهاد جهیزیه ابهاماتی وجود دارد که سبب  ایجاد اختلاف درآرای قضایی شده است. علاوه بر نابرابری آرای قضایی زمینه بروز درگیری های زوجین را فراهم آورده و به تحکیم خانواده لطمه می زند. روشن نبودن ماهیت رابطه حقوقی زن و شوهر درخصوص جهیزیه ومعین نبودن مسئولیت حقوقی و کیفری شوهر در قبال نقصان و یا تلف وسایل در دعاوی مربوط به جهیزیه، ازجمله این ابهامات می باشد. هدف نگارنده شناسایی ماهیت نهاد جهیزیه بوده و با تحلیل عقد عاریه و اباحه تصرف مشروط،  به نتیجه مسئولیت قراردادی زوج در قبال جهیزیه و متعاقبا ضمانت اجرای کیفری خیانت درامانت رسیده است و پیشنهاد داده که می توان برمبنای «قاعده المومنون عند شروطهم» به  نهاد جهیزیه به عنوان عقد جدید با آثار و شرایط خاص نگریست. روش تحقیق در مقاله حاضر کتابخانه ای بوده که از طریق مطالعه اسناد، مدارک، کتوب فقهی و حقوقی و قوانین مرتبط صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: جهیزیه، عقد عاریه، اباحه تصرف مشروط، شرط عرفی و بنایی، خیانت در امانت
  • علی جعفری، فاطمه شعبانی* صفحات 111-134
    در شرایط اجتماعی اقتصادی کنونی یکی از مسایل چالش برانگیز برای زوجین که گاهی منجر به بروز اختلافاتی عمیق مابین آنها می شود، مسئله داشتن یا نداشتن فرزند و قید شروط پیرامون آن در عقد نکاح است. بیان تعاریف متعدد و متفاوت از نکاح، فقد اجماع و اتفاق نظر نسبت به مقتضای این عقد و سفارش های مکرر شارع به استیلاد و تکثیر نسل در نصوص دینی موجب شده است تا عده ای استیلاد را علت اصلی و هدف غایی شارع از جعل نکاح دانند و درنتیجه، اشتراط عدم آن را ضمن عقد نکاح، خلاف مقتضای ذات عقد تلقی کنند. در پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی به این پرسش پاسخ داده شده است که وضعیت شرط عدم استیلاد در نکاح از جهت صحت یا باطل و مبطل عقد بودن به دلیل مخالفت با مقتضای عقد نکاح چیست. پس از بررسی دیدگاه ها و ادله موجود و براساس قول مشهور فقهای متقدم امامیه به جواز عزل و اعتبار شرط عدم وطی و تصریح فقها به اینکه زن می تواند حتی بدون اجازه شوهر، درصورتی که به حقوق زناشویی لطمه وارد نشود و برای خود او نیز ضرر بسیار نداشته باشد، وسایل پیشگیری از بارداری موقت را به کار بندد. صحت نکاح افراد عقیم و سالمند و زنان یایسه که توانایی باروری ندارند، روشن می کند که شرط عدم استیلاد شرطی خلاف مقتضای ذات عقد نکاح نیست و استیلاد تنها یکی از آثار نکاح است، نه هدف منحصربه فرد آن.
    کلیدواژگان: شرط باطل و مبطل عقد، شرط عدم استیلاد، عدم وطی، عزل، مقتضای ذات، نکاح
  • سید مصطفی فرع شیرازی، عبدالکریم عبداللهی نژاد*، سید محمود سعیدی رضوانی، علیرضا عابدی سرآسیا صفحات 129-155

    پس از تتبع در متون دینی و آداب و آموزه های مختلف در زمینه تربیت جنسی، اهتمام و توجه خاص شارع مقدس به این مسئله نمود می یابد. بیشتر آموزه های تربیتی جنسی در کتب حدیثی و فقهی، در ذیل ابوابی همچون نکاح و ولادت و حضانت و ولایت و لباس نمازگزار و پوشش و نگاه آورده شده است. وجود چنین مسایلی بیانگر اهمیت این مسئله در شریعت است. در مواجه با این آداب دینی این سوال مطرح می شود که آیا تربیت جنسی فرزندان، جایز و راجح است؟ یا اهتمام و توجه شارع به مقوله تربیت جنسی چنان است که می توان گفت انجام این مقوله تربیتی بر متولیان آن یک واجب شرعی است؟ برای پاسخ دادن به این سوال ها، دو دسته ادله نقلی به همراه آراء فقها بررسی می شوند: اول ادله عامی که ناظر بر اصل تربیت است، دوم ادله خاصی که مستقیما ناظر به تربیت جنسی است. لازم به ذکر است روش تحقیق در این نوشتار تحلیلی توصیفی و روش گردآوری مطالب کتابخانه ای است.

    کلیدواژگان: ادله تربیت، تربیت جنسی، حکم تربیت، وجوب تربیت
  • مریم نظربیگی*، ایوب امرائی، میثم خزائی صفحات 157-180

    از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، مورد توجه شرع مقدس اسلام بوده و جهت حفظ قداست و استواری خانواده، احکام و قوانینی تشریع و وضع شده است. قرآن کریم، آیات فراوانی را به خانواده و احکام مربوط به آن اختصاص داده است. آنچه مهم است، شناخت اصول و ویژگی های نظام قانون گذاری قرآن کریم در حوزه خانواده است که پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی و با محوریت تفسیر المیزان، به دنبال تبیین آن است. با توجه به بیانات علامه طباطبایی ذیل آیات مربوط به احکام خانواده در قرآن کریم، نظام حقوقی قرآن دارای ویژگی های ذاتی «کلیت» و «دایمی» بودن است. توجه به اقتضایات فطری، امضای عرف عقلا، تقیید قوانین خانواده به اخلاقیات و بیان مصالح و مفاسد احکام، از ویژگی های بارز نظام قانون گذاری قرآن در حوزه خانواده است.

    کلیدواژگان: المیزان، خانواده، فطرت، فلسفه حقوق، قرآن کریم، مصالح و مفاسد احکام، نظام حقوقی قرآن
  • یوسف فروتن*، عیسی مقدم صفحات 185-211

    حق حبس اختیاری برای هر یک از طرفین قرارداد است که بر اساس آن حق دارند اجرای تعهد خود را موکول به اجرای تعهد دیگری کنند. این مسئله که آیا حق حبس زوجه خودداری از تمکین عام و خاص است و یا تنها تمکین خاص را در بر می گیرد و همچنین تاثیر علم زوجه به اعسار زوج بر حق حبس وی، علاوه بر اختلافی بودن در فقه منجر به رویه قضایی متعارض و صدور دو رای وحدت رویه نیز شده است. در این مقاله سابقه فقهی و رویه قضایی در این باره موردبررسی قرار خواهد گرفت و در انتها این پژوهش که به روش توصیفی تحلیلی همراه با نقد رویه قضایی به نگارش درآمده، مشخص می شود که عقد نکاح عقدی است موجد تعهدات متقابل و نمی توان پذیرفت که زن بدون هیچ نوع تمکینی، تقاضای اجرای تعهدات مرد در خصوص مهریه و نفقه را داشته باشد؛ بخصوص در موردی که در مورد مهریه حکم اعسار صادر شده و در حال اجرا باشد چنین رویکردی برخلاف تعهدات متقابل طرفین خواهد بود. لزوم تمکین عام زن و اختصاص حق حبس وی به تمکین خاص مستند به سابقه فقهی موضوع و رویه قضایی دادگاه های تالی بوده و از سوءاستفاده های موجود از حق حبس پیشگیری می کند و درعین حال، رای وحدت رویه شماره 718 قلمرو حق حبس را به شدت محدود نموده، به نحوی که هر نوع تبعیت زن از مرد می تواند منجر به سقوط حق حبس زن شود.

    کلیدواژگان: تعهدات متقابل، حق حبس، تمکین عام، تمکین خاص، اعسار زوج، رویه قضایی
  • سیامک جعفرزاده*، حمید علیزاده صفحات 205-226

    بعد اقتصادی در یک خانواده، زمینه ساز رشد فرهنگی و تربیتی افراد را مهیا می سازد. از مهم ترین ابعاد اقتصادی در خانواده، تکلیف نفقه اقارب والزم افراد متمکن به تامین معاش اقربای بی بضاعت خانواده می باشد در این تحقیق با استفاده از روش تحلیلی - توصیفی به ماهیت حقوقی نفقه اقارب و مقایسه شرایط استحقاق آن در حقوق ایران با سیستم حقوقی انگلستان پرداخته می شود.با مقایسه و تطبیق حقوق اقارب این نتیجه حاصل می گردد که نفقه اقارب در نظام حقوقی ایران و انگلستان بسیار متفاوت بوده به گونه ای که در انگلستان تنها، اولاد خانواده، مستحق النفقه هستند و همچنین نهادهای حمایتی در این نظام، در خصوص فرزندان، پدران و مادران از کار افتاده و مستحق النفقه وجود دارد. در حالی که قوانین موضوعه ایران، تنها نزدیکانی را مورد نظر قرار داده که رابطه خونی یا خویشاوندی با یکدیگر دارند. البته نقاط اشتراکی مانند معیار تعیین عرفی میزان نفقه، مصادیق و اجزاء نفقه اقارب در این دو نظام دیده می شود.

    کلیدواژگان: نفقه، اقارب، صداق، مخارج، خویشاوندان
  • آلاسادات افقه*، اعظم خوش صورت موفق، منصوره زارعان صفحات 227-249

    جهان معاصر، امروزه شاهد پیشرفت های چشمگیری در ساحت علم پزشکی است؛ پیشرفت هایی از قبیل تلقیح مصنوعی و پیوند اعضا و تغییر جنسیت، اما با عنایت به نوبودن ماهیتشان هنوز نتوانسته اند جایگاه واقعی خود را در قانون پیدا کنند؛ ازاین رو، در خصوص این دست از تحولات، تاملات حقوقی بیشتری شایسته و بایسته است. تغییر جنسیت، مقوله ای مطرح در این سنخ از تحولات است که در مورد افرادی که مشکل جسمی دارند، کمابیش از گذشته مطرح بوده، لکن در مورد افراد تراجنسیتی از قدمت چندانی برخوردار نبوده است؛ بنابراین موضوعات و مسایل آنان درخور توجه مضاعف حوزه تقنین است. از مهم ترین مسایل تغییر جنسیت، مرتبط با حوزه خانواده است؛ بنابراین، بررسی روابط زوجین تغییر جنسیت داده شده یا متقاضی تغییر جنسیت و تاثیر گذاری این امر بر همه جوانب روابط خانوادگی از منظر حقوقی موردتوجه پژوهش حاضر است. در این خصوص این سوال مطرح می شود که آیا قانون گذار با عنایت به خاص بودن این موضوع، تمامی آسیب ها یا مسایل ذیل آن را مدنظر داشته است و آیا قوانین پاسخ های لازم برای این موضوع را دارا هستند یا خیر؟ مقاله حاضر به بررسی تاثیر تغییر جنسیت در روابط غیرمالی زوجین می پردازد و با توجه به خلاهای قانونی در این موضوع در پایان راهکارهای قانونی را پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: حقوق خانواده، تراجنسیتی، تغییر جنسیت، روابط غیرمالی زوجین
  • محمدحسین تقی پور درزی نقیبی*، حمید ابهری، حسن حسینی مقدم صفحات 249-282

    قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391 را باید منشا ایجاد تحولاتی نو درباره دعاوی خانوادگی دانست. یکی از این تحولات، پیش‏بینی مقررات جدید درباره آیین دادرسی این دعاوی است. این قانون، در مراحل مختلف طرح دعوای خانوادگی، رسیدگی و صدور حکم و اجرای آن، احکام خاصی را وضع کرده است که در قوانین قبلی وجود نداشته است. عدم لزوم رعایت تشریفات آیین دادرسی، هم چنین رسیدگی و صدور رای با حضور و اعمال الزامی رای قاضی مشاور زن و امکان اجرای دستور موقت بدون نیاز به تایید رییس حوزه قضایی و بدون لزوم پرداخت خسارت احتمالی و تامین محکوم به از دیگر تحولات ایجادشده است. در این مقاله، نوآوری‏های قانون حمایت خانواده در مورد آیین دادرسی دعاوی خانوادگی تبیین می‏شود.

    کلیدواژگان: آیین دادرسی، حکم، خانواده، دادگاه، قاضی
|
  • Nasrin Karimi, Fatemeh Ahmadi * Pages 27-47

    According to the law, upon the marriage, the husband is obligated to pay alimony to the wife and this legal obligation continues until the end of marital relationship, but in some cases despite of divorce and disbandment of marriage relation, the spouse's obligation to pay alimony continues. According to the Article 1109 of the Civil Code, in the case of revocable divorce absolutely and  in all circumstances, and  in irrevocable divorce and termination of marriage, if the wife is pregnant, alimony must certainly be paid by husband. The purpose of this study is to determine the entitled alimony for pregnant women, which has been done by descriptive-analytical and inferential methods and by collecting data in a library. In this regard two main views have been proposed; some believe the pregnant woman is entitled to receive alimony and others believe that the unborn child is, and they cited to the specific reasons to prove their point of view. The first view was followed by the legislator. Although accepting this point of view is more suitable, but, the interests of the fetus require that an independent legal system be established to guarantee fetal alimony. The alimony which is paid by the husband to divorced woman in the waiting period of Divorce (Oddah) is the effects of previous marriage that still exists. When the alimony is paid to divorcee, she benefits it directly and the unborn child indirectly benefits from it indirectly.

    Keywords: alimony, fetus, Pregnant woman, Irrevocable divorce, Entitled to alimony
  • Narges Izadi *, Sedigheh Mahdavikani Pages 49-74

    Widespread popularity of flexible criminal attitudes towards the Delinquent Women and planning of the women's differential trial that sometimes is attributed to Feminist criminology has subsequently raised the question that what is Islamic views in this regard. Therefore, by considering the lack of Islam-based theories on this issue, this article by descriptive-analytical method and with emphasizing to rich Islamic principles seeks to prove three following subjects: First, several centuries before the advent of Feminist Criminology, Islamic criminal policy, has focused on the differential trial of women  therefore, it has been a pioneer in planning and defending of differential trial; Second, contrary to feminist criminology, the basis  of differential trial of women in Islam is not only based on “ their Gender” but also due to requirements of justice and all- round Islamic kindness and different situation of Delinquent women such as, childbirth and their natural and specific condition is considered in Islamic jurisprudence. Third, however the criminal policy of Iran in several cases is corresponding to criminal policy of Islam and there are some example of differential trial in it but, this problem in Iran judicial system is still a long way to reach a desirable situation in criminal policy of Islam and it should be noted in criminal law and criminal policy of Iran.

    Keywords: differential trial, Feminist criminology, Jurisprudence, Delinquent women, Islamic criminal policy
  • Zahra Lamee, Zahra Mina * Pages 75-103

    The family is the infrastructure of human society and the main focal point of the individual's development and uprising. According to the Tenth Principle of the Constitution, all the relevant laws and regulations and plannings ought to be in the direction of simplifying the formation of family and strengthening the familial relationships on the basis of the Islamic Law and Ethics. Nevertheless, like any other institution, there may happen disputes in the family. In such cases, one shall eandeavor as much as possible to settle the disputes in way to avoid any damage to the valuable position of the family. In our laws which are adopted from the Twelver Shiite Jurisprudence, there exist potentials to which either of the parties to a claim may resort in stead of referring to a Court of Justice. It is noteworthy that the Rehabilitative Justice, as a paradigm for settlement of disputes, tries to engage the parties to a dispute in the process of its settlement and to create an environment of dialogue and compensation in order to lay out a reasonable path to settle the disputes. Therefore, paying attention to this approach for the settlement of fanilial disputes is an undeniable necessity. In this research, having confirmed the rehabilitative adjudication of familial disputes, the writer evaluates the effective solutions for their settlement

    Keywords: arbitration, family disputes, Compromise, restorative justice
  • Fatemeh Zahra Fallahian, Mehdi Esmaeli *, Hassan Haji Tabar Firoozjaei Pages 89-110

    Today, the emergence of social developments and the active presence of women along with men have lead to increase the delinquency rates among the women. Due to the main and fundamental role of women in the family and society, the occurrence of anomalies and deviations by them can be cause to decline of society. This research with descriptive-analytical method, have been conducted due to statistical studies on delinquency of women in Mazandaran province in recent years. In response to how the women's delinquency affects on crimes against spiritual integrity, in addition to identifying the characteristics and theoretical foundations of these crimes, its examples have been statistically explained. The results have been shown,  firstly, crimes against spiritual integrity are the most common crimes committed by women in this province; Secondly, the role of the family, changing behavioral patterns resulting from social environment interactions, lifestyle, the extent of stimuli and being influenced by the environment, etc., is very effective in increasing the transmission of incorrect behavioral culture among women. In order to reduce and eliminate these crimes, educational recommendations have been suggested in the form of software, life and behavioral skills training, spending leisure time using healthy recreation such as yoga, increasing welfare benefits for working women in stressful environments and so on.

    Keywords: Crimes against spiritual integrity, Women, Family, Characteristics, Factors, Environment
  • Ali Jafari, Fateme Shabani * Pages 111-134
    In the current socio-economic situation, one of the most challenging issues for couples, which sometimes lead to deep problems between them, is the issue of having or not having children and the conditions about it in marriage contract. Providing multiple and various definitions about marriage and lack of consensus on this type of contract, and also the emphasized and repeated orders of the Shari' on the issue of childbearing and reproduction in religious texts have been caused Some jurists consider childbearing as the main reason and the ultimate goal of Shari' for marriage, and they conclude the condition of non- childbearing in the marriage contract is contrary to the requirements and nature of the contract. This paper which is done by descriptive-analytical method, has been studied this issue and responded to this question: What is the status of stipulating non-childbearing condition in marriage contract due to the validity or invalid of invalidated of contract marriage, the condition which seems is opposed to the nature of marriage contract? Finally, after examining the views and existing reasons according to the famous quotes from early Imami jurists about permission of ejaculate and validity of non-sexual condition and also due to the jurists' views stating that a woman can use the temporary contraception tools even without her husband's permission, if they are not harmful to women's health and don't harm marital rights too, And also by relying on the validity of the marriage with sterile, elderly and postmenopausal women have no fertility, it has been cleared that the condition of non-childbearing is not contrary to the nature of the marriage contract; Because the purpose and goal of marriage is to achieve various things and childbearing is only one of the effects of marriage, not just its unique purpose.
    Keywords: the condition of non-childbearing, the requirements of nature, marriage, invalid of invalidated, Ejaculate
  • Seyed Mostafa Fare Shirazi, Abdolkarim Abdolahinegad *, Seyyed Mahmod Saeedy Rezvani, Alireza Abedisarasia Pages 129-155

    be seen, which show the special care and attention of the holy shari'ah to this issue. By tracing these issues, we find that most of the sexual education teachings in hadith and jurisprudential books are given under chapters such as: marriage, birth, custody and guardianship, prayer clothes and covering and looking. The existence of such issues shows the importance and concern of this issue in the eyes of Sharia. Now, in the face of these religious customs, the question arises whether the sexual education of children in these matters is the only permissible and preferable thing? Or is the Shari'a's attention and attention to the issue of sexual education such that it can be said that doing this category of education is a religious obligation for its custodians? To answer these questions, we have examined two types of narrated arguments along with the opinions of jurists; First, the general arguments that govern the principle of education. The second is the specific evidence that directly relates to sex education.It should be noted that the research method in this paper is descriptive analysis and the method of collecting library content.

    Keywords: reasons for education.sexual education.sentence of education, Obligation of education
  • Maryam Nazarbeygi *, Ayyuob Amraei, Meisam Khazaee Pages 157-180

    The family, as a fundamental unit in society, has been considered and emphasized by the holy sharia of Islam, and the Iranian legislature has followed this issue. And in order to maintain the sanctity and stability of the family, rules and laws have been legislated and enacted. The Holy Quran, as a source of revelation, has dedicated many verses to the family and its related rules. What is important is to know the principles and characteristics of the Holy Quran legislative system in the field of family; The present study seeks to explain it by descriptive-analytical method and based on Al-Mizan interpretation. According to Allameh Tabatabais statements below the verses related to family rules in the Holy Quran, the legal system of the Quran has three inherent characteristics of "revelation", "totality and permanence" and "obligation". Paying attention to natural requirements, signing the custom of the wise, adhering family laws to ethics, and expressing the interests and corruptions of the rulings are among the prominent features of the Quranic legislative system in the field of family. And their rapid acceptance by society.

    Keywords: Holy Quran, Al-Mizan, . Family Law, Philosophy of Law, Legal System of Quran, .Nature.The interests andcorruptions of the rulings
  • Alasadat Afghah *, Azam Khoshsorat Movafagh, Mansoreh Zarean Pages 227-249

    < p >Today, the contemporary world has been developed significantly in medical science such as artificial insemination, organ transplants and transsexual change. However, due to the new nature of these developments, they have not yet been able to find their right position in low. Therefore, it is needed more legal reflections on this type of developments.Transsexual change on the people who have physical problems, as a major issue in this type of developments, has been discussed from the past more or less, but in the case of transgender people is not very old   therefore, their issues and their problems deserve double attention in the field of law.  One of the most important issues of transsexual change is related to the family. Therefore, this study examines the relationships between transgender couples or transgender applicant with their family and their effects on all family relationships from the legal point of view. And this question arises due to the specificity of this issue whether the legislator has considered all of its injuries or following problems and do the rules have necessary accountability for this subject or not? In this regard, current article examines the effect of transsexual change in non-financial relationships of couples and due to legal loopholes in this matter proposes legal solutions.

    Keywords: Gender change, transsexual, couples non-financial relations, family law
  • MohammadHossin Taghipour Darzi Naghibi *, Hamid Abhari, Hasan Hoseiny Moghadam Pages 249-282

    The Procedures of Family Courts, with emphasis o n the Code o f Support from Family enacte d in 1391New Code of Support from Family enacted in 1391/12/1 is Ori gin of new developments in family disputes . One of these developments is anticipation of the new regula tions regarding the claims procedure o f this actions . This code has enacted Specific provisions on di fferent stages o f the Family litigation, proceedings , Sentencing , Execution of sentence, that did not exist in previous rules . Non necessity to observance of Procedural formalities , The interim injunction without having t o paying probable damages and Confirmation of the Chief Justice and Recurrence of Sentenced are Among the new provisions of this code . In this article, Innovations of New Code of Su pport from Fa mily in the field of procedure of family claims is explained .

    Keywords: Family, Procedure, Verdict, court