فهرست مطالب

فصلنامه زن و جامعه
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/25
  • تعداد عناوین: 15
|
  • پریسا بهدوست*، مه سیما پورشهریاری، سیمین حسینیان صفحات 1-14
    مقدمه و هدف
    این پژوهش با هدف مقایسه الگوهای ارتباطی، سبک های ابراز هیجان و میزان صمیمیت در بین زنان خیانت دیده و عادی انجام شد
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی و از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان خیانت دیده و عادی شهر تهران در سال 1396 بودند. از بین زنان خیانت دیده 65 نفر و از زنان عادی نیز 65 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از پرسشنامه الگوهای ارتباطی (CPQ)، پرسشنامه ابرازگری هیجان (EEQ)، پرسشنامه دوسوگرایی در ابراز هیجان (AEEQ) و مقیاس صمیمیت زناشویی (MIS) برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. داده ها توسط آزمون مانوا و نرم افزار SPSS-22 تحلیل شدند
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین زنان خیانت دیده و عادی در الگوهای ارتباطی، برخی از سبک های ابراز هیجان و صمیمیت تفاوت معناداری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر این اساس می توان نتیجه گرفت که زنان خیانت دیده در ازدواج خود عمدتا از الگوهای ارتباطی ناکارآمدی استفاده می کنند، ابراز هیجان مثبت در بین آنان به درستی صورت نمی گیرد وصمیمیت در ازدواجشان ضعیف است. نتایج این پژوهش می تواند در آموزش های روانی و مشاوره های زناشویی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی، سبک های ابراز هیجان، صمیمیت، خیانت زناشویی، زنان
  • مجید یوسفی افراشته*، زهرا حسینی، زهرا محققی صفحات 15-27
    مقدمه و هدف

    یکی از ابعاد مهم در حوزه نارضایتی زنان نسبت به برخوردهای اجتماعی، نگرش های اجتماعی است که نسبت به آنها شکل گرفته است. با وجود اهمیت این موضوع، نبود ابزار سنجشی مناسبی برای پرداختن علمی به آن از موانع اصلی است. به همین منظور در پژوهش حاضر تلاش شده است ابزار روا و معتبری برای سنجش نگرش به زنان در بین دانشجویان تهیه شود.

    مواد و روش ها

    با توجه به هدف، پژوهش حاضر از نوع «تحقیق و توسعه» است. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه های آزاد اسلامی، پیام نور، علوم پایه، علوم پزشکی و سراسری در چهار گروه رشته تحصیلی علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم پایه، فنی و مهندسی و هنر شهر زنجان است که در نیمسال دوم سال تحصیلی95-1394 ثبت نام تحصیلی کرده اند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاکلی اکتشافی و تاییدی پنج عامل زیربنایی، شغلی (با 7 سوال)، خانوادگی (با 7 سوال)، روابط اجتماعی (با 5 سوال)، عاطفی-جنسی (با 5 سوال) و رهبری و مدیریت (با 4 سوال) را برای ابزار نگرش به زنان تعیین کرد. این پنج عامل در مجموع با 28 سوال اندازه گیری می شوند و در مجموع 60/70 درصد از واریانس کل سوال ها را تبیین می کنند.

    بحث و نتیجه گیری

    با شناسایی این عوامل زیربنایی می توان از ابزار این پژوهش در پژوهش های مرتبط با زنان برای شناخت بیشتر و آموزش ها و برنامه ریزی های موثر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: زنان، نگرش به زنان، روانسنجی
  • محمود علمی*، مهین تفسیله صفحات 28-40
    نشاط نیز یکی از ضروری ترین خواسته های فطری و نیازهای روانی انسان و سازگاری زناشویی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل اثر گذار بر عملکرد خانواده به شمار می رود . این پژوهش با هدف تعیین رابطه میزان سازگاری زناشویی و نشاط زنان متاهل منطقه چهار تبریز انجام گرفت . روش تحقیق ، پیمایش و ابزار جمع آوری داده ها ، پرسشنامه های استاندارد بودند . جامعه آماری زنان متاهل ساکن شهر تبریز بودند که تعداد 205 نمونه به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شد . داده های جمع آوری شده نشان داد که میانگین میزان سازگاری زناشویی 57.04 درصد و میانگین نشاط 59.17 درصد بود . آزمون های معنی داری نشان دادند که بین میزان سازگاری زناشویی (وابعاد چهارگانه آن) و نشاط زنان متاهل منطقه چهار شهر تبریز رابطه معنی دار مستقیم وجود دارد . هرقدر سازگاری زناشویی بیشتر باشد به همان اندازه میزان نیز نشاط بیشتر است . نشاط زمینه ای برای رشد روانی و اجتماعی زوجین و بهبود روابط زناشویی و مقابله با فشارهای روانی و اجتماعی می باشد.
    کلیدواژگان: نشاط، سازگاری زناشویی، تبریز
  • شاهرخ محمدی، امید مرادی*، عبدالله شفیع آبادی، حمزه احمدیان صفحات 41-56
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی زوج درمانی ساختاری و زوج درمانی به شیوه ی تصمیم گیری مجدد بر بهزیستی روانشناختی زوجین نابارور شهرستان سنندج بود. روش و

    مواد

    برای اجرای این هدف از روش تحقیق نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل استفاده شد . جامعه آماری این پژوهش زوجین نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری بیمارستان بعثت شهر سنندج در سال 1397 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه 12 نفری جایگزین شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری و نرم افزارspss-22 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که زوج درمانی ساختاری و زوج درمانی به شیوه تصمیم گیری مجدد نسبت به گروه کنترل اثر معناداری بر بهزیستی روانشناختی زوجین نابارور دارد (p≤0/01).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از اهمیت توجه به مداخلات زوج درمانی ساختاری و زوج درمانی به شیوه تصمیم گیری مجدد بر بهزیستی روانشناختی زوجین بود. واژه های کلیدی: خانواده درمانی ساختاری، تصمیم گیری مجدد، بهزیستی روانشناختی ، زوجین نابارور.

    کلیدواژگان: خانواده درمانی ساختاری، تصمیم گیری مجدد، بهزیستی روانشناختی، زوجین نابارور
  • مریم آزادگان مهر، محمدجواد اصغری ابراهیم اباد، مجید معینی زاده* صفحات 57-69

    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب، انعطاف پذیری شناختی و تاب آوری زنان مطلقه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زنان مطلقه ی شهر مشهد بود که تعداد 27 نفر آز آنها به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند . با استفاده از پروتوکول MBSR 8 جلسه 120 دقیقه ایی درمان برای گروه آزمایش صورت گرفت و گروه کنترل هیچ نوع درمانی دریافت نکردند. اطلاعات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه اضطراب آشکار و پنهان اشپیلبرگر، پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی و پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون، با استفاده از Spss25 و تحلیل کوواریانس تک متغیری موردسنجش قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی منجر به کاهش اضطراب آشکار از یک سو و بهبود انعطاف پذیری شناختی و تاب آوری از سوی دیگر شد. ولی این روش درمانی در کاهش اضطراب پنهان افراد تاثیر معنا دار نداشته است. بنابراین با توجه به نتایج پژوهش می توان بیان کرد که توجه به مشکلات روان شناختی زنان مطلقه امری ضروری است و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند به عنوان مداخله ای موثر در بهبود مشکلات زنان مطلقه به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: کاهش استرس مبتنی بر ذهن اگاهی، اضطراب، انعطاف پذیری شناختی، تاب آوری، زنان مطلقه
  • فاطمه گلابی*، محمدباقر علیزاده اقدم، توکل آقایاری هیر، اکرم حبی صفحات 70-81
    مقدمه و هدف

    تصور چاقی تصویری است که فرد از اندام خود به عنوان چاق و لاغر دارد. در جامعه امروزی تاکید زیادی به لحاظ فرهنگی اجتماعی بر روی جذابیت و تناسب جسمانی وجود دارد. مقایسه اجتماعی و فشارهای اجتماعی فرهنگی برای رسیدن به باریک اندامی زنان و خوش اندامی مردان منجر به افزایش تصور چاقی و عدم رضایت در افراد نسبت به وضعیت بدنی خود شده است.  تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه فشارهای اجتماعی- فرهنگی و مقایسه اجتماعی با تصور چاقی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش انجام شده یک بررسی مقطعی است و روش تحقیق  این مطالعه پیمایشی بوده و جامعه آماری آن را زنان و مردان 64 - 20 ساله شهر تبریز تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول کوکران، 400 نفر از آنان به عنوان نمونه برای مطالعه انتخاب و بر اساس نمونه گیری ای خوشه ای چند مرحله ای گزینش شده اند.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشانگر آن است که متغیرهای مقایسه اجتماعی و فشار اجتماعی ارتباط مستقیمی با تصورچاقی دارد. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون چندمتغیره نشان می دهد که متغیرهای مقایسه اجتماعی، فشار اجتماعی و جنسیت می توانند 5/38 درصد از واریانس تصورچاقی را تبیین نمایند.

    بحث و نتیجه گیری

    در نتیجه گیری کلی، عوامل اجتماعی و فرهنگی در نوع ادراک افراد از بدن شان تاثیر گذار بوده و می تواند تصور آنها از وضعیت ظاهری شان را تحت تاثیر قرار دهد .

    کلیدواژگان: مقایسه اجتماعی، فشارهای اجتماعی- فرهنگی، تصورچاقی، چاقی، جنسیت
  • شهرزاد میزانی، آذرمیدخت رضایی*، محمد خیر، نادره سهرابی شگفتی صفحات 82-94

    این پژوهش با هدف تبیین نقش واسطه ای تنظیم شناختی هیجان در رابطه طرح واره های ناسازگار و عواطف مثبت انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دختر دانشگاه آزاد مرودشت بود که در سال تحصیلی 1398-1397 مشغول به تحصیل بودند. شرکت کنندگان در پژوهش 299 نفر از دانشجویان دختر دانشکده های مختلف دانشگاه آزاد مرودشت بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران (2001)، عواطف مثبت واتسون و همکاران (1988) و طرحواره های ناسازگار یانگ (1998) انجام شد که روایی و پایایی ابزار مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 24SPSS و در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد. جهت بررسی فرضیه های مورد مطالعه از روش بارون و کنی و از آزمون های رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان و رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که تنظیم شناختی هیجان مثبت و منفی قادر به ایفای نقش تعدیل گر در رابطه بین طرحواره های ناسازگار و عواطف مثبت می باشد.

    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، طرحواره های ناسازگار، عواطف مثبت، دانشجویان دختر
  • محمدرئوف فتاحی*، محسن رسولی، کیانوش زهراکار صفحات 95-117
    مقدمه و هدف
    تمام کسانی که قصد ازدواج و تشکیل خانواده دارند  به دنبال یک زندگی مشترک بانشاط، موفق و طولانی مدت هستند و انتظار یک رابطه منصفانه همراه با پاداش و هزینه مساوی را دارند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر مشاوره گروهی مبتنی بر زوج درمانی به روش گاتمن و سیستمی-رفتاری بر اخلاق رابطه ای زنان متاهل می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع آزمایشی با اندازه گیری مکرر و با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل می باشد و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اخلاق رابطه ای (RES) استفاده شد. تحلیل کوواریانس چند متغیره با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23روی داده ها انجام گرفت. جامعه آماری موردنظر شامل 100 نفر از زنان متاهل شهر تهران می باشد که داوطلبانه در سال 1398 به مراکز مشاوره فرا ذهن و مهمید تهران مراجعه کردند،از این جامعه 36 نفر که دارای کمترین نمرات از پرسشنامه اخلاق رابطه ای بودند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 12 نفری قرار گرفتند. گروه های آزمایش و کنترل برای اجرای زوج دزمانی گاتمن و سیستمی رفتاری بصورت سادفی انتخاب شدند. پیش آزمون از هر سه گروه به عمل آمد و پس از پایان 14جلسه زوج درمانی گروهی، پس آزمون گرفته شد و یک ماه بعد، آزمون پیگیری هم از گروه ها به عمل آمد.
    یافته ها
    حاکی از تاثیر مداخله زوج درمانی گاتمن و زوج درمانی سیستمی-رفتاری بر اخلاق رابطه ای و مولفه های آن و پایداری این تاثیر در مرحله پیگیری بود اما تفاوتمعناداری بین این دو شیوه ازلحاظ اثربخشی روی اخلاق رابطه ای دیده نشد.(531/0 p=).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اثربخشی رویکردهای موردپژوهش، پیشنهاد می شود از رویکردهای مذکور در جهت حل تعارضات زناشویی و افزایش اخلاق رابطه ای استفاده شود.
    کلیدواژگان: زوج درمانی، روش گاتمن، سیستمی-رفتاری، اخلاق رابطه ای
  • فرهاد پروانه*، امیر رضوان تبار، ندا خالدیان صفحات 118-130

    مطالعه حاضر با هدف بررسی مشکلات اسکلتی- عضلانی زنان و ارتباط آن با فرسودگی شغلی در جامعه زنان کارمند انجام گرفت. روش مطالعه کاربردی از نوع علی - مقایسه ای یا پس رویدادی می باشد. جامعه آماری را زنان شاغل در آموزش و پرورش استان کرمانشاه به تعداد118 نفر تشکیل دادند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد اختلالات اسکلتی- عضلانی نوردیک (1987) و پرسشنامه استاندارد فرسودگی شغلی مزلاچ (1981) بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، لجستیک، آزمون کای دو به دست آمد. یافته ها نشان داد که رابطه بین فرسودگی شغلی و شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه ی گردن، پشت، باسن یا ران، شانه، آرنج و مچ دست معنادار است (05/0>P). بین فرسودگی شغلی کارکنان زن آموزش و پرورش و سایر نقاط اسکلتی- عضلانی مورد بررسی بدن (کمر و زانو) رابطه معناداری وجود نداشت (05/0< p).بین سن کارکنان و اختلالات اسکلتی - عضلانی در نواحی گردن، پشت، ران، زانو، شانه، آرنج، کمر و مچ دست ارتباط آماری معنی داری وجود دارد(05/0>P).بین سابقه شغلی کارکنان و اختلالات اسکلتی - عضلانی در نواحی گردن، پشت، ران، زانو، شانه، آرنج، کمر و مچ دست ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد (05/0< p). بین میزان تحصیلات کارکنان و اختلالات اسکلتی - عضلانی در نواحی گردن، پشت، ران، زانو، شانه، آرنج، کمر و مچ دست ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد (05/0< p).

    کلیدواژگان: اختلالات، اسکلتی عضلانی، فرسودگی شغلی، کارکنان زن
  • نگین بخشی، فریده یوسفی* صفحات 131-143
    مقدمه و هدف
    شایستگی اجتماعی ظرفیتی برای برقراری روابط اجتماعی، رسیدن به اهداف اجتماعی و حفظ روابط مثبت با دیگران در همه موقعیت ها و زمان ها است. با توجه به اهمیت ارتقای شایستگی اجتماعی در کودکان و نوجوانان، داشتن ابزاری سودمند برای ارزیابی شایستگی اجتماعی ضرورت دارد. پژوهش حاضر با هدف اعتباریابی مقدماتی مقیاس شایستگی اجتماعی ادراک شده آندرسون بوچر و همکاران در دانش آموزان دختر ایرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 518 نفر از دانش آموزان دختر پایه دهم دوره متوسطه دوم با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و مقیاس شایستگی اجتماعی ادراک شده را تکمیل کردند.  برای سنجش روایی مقیاس از روش تحلیل عاملی تاییدی و روایی همگرا و برای بررسی پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار آماری ایموس ساختار تک عاملی مقیاس را تایید کرد. همبستگی بین مقیاس شایستگی اجتماعی ادراک شده با نمره های شایستگی هیجانی و حمایت همسالان به صورت مثبت و به لحاظ آماری معنی دار بود این نتایج روایی همگرای مقیاس را نشان می دهند. همچنین ضریب آلفای کرونباخ برای نمره کل مقیاس در حد مطلوب به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت که مقیاس شایستگی اجتماعی ادراک شده برای سنجش شایستگی اجتماعی دانش آموزان دختر ایرانی ابزاری معتبر است و می توان از آن در پژوهش های روان شناختی استفاده کرد
    کلیدواژگان: پایایی، روایی، ساختار عاملی، شایستگی اجتماعی
  • غلامرضا رضایی*، رامین زارعت گری، امیر عوض پور صفحات 144-160
    مقدمه و هدف
    هدف این مقالهبررسی نقش میانجی گری مدیریت زمان در رابطه بین ویژگی های فردی و بهره وری در بین حسابداران زن مشغول به فعالیت در شهر شیراز است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش مورد استفاده توصیفی همبستگی، از نوع نظرسنجی است که از لحاظ زمانی یک پژوهش مقطعی به حساب می آید. جامعه آماری این پژوهش را کلیه حسابداران زن در شهر شیراز تشکیل داده است. نمونه آماری پژوهش با استفاده از فرمول کوکران، 384 نفر بدست آمد. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه مدیریت زمان مسیحیایی، پرسش نامه شخصیتی چندعاملی نیو و پرسش نامه بهره وری هرسی و گلداسمیت استفاده شده است. برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش آماری تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و Smart PLS تجزیه و تحلیل انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر بیانگر این است که به طور کلی ویژگی های فردی (شامل برون گرایی و وظیفه شناسی) دارای تاثیر مستقیم بر بهره وری حسابداران زن نیست، اما از طریق واسطه مدیریت زمان بر بهره وری حسابداران زن تاثیر می گذارد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر، ویژگی های فردی و مدیریت زمان می توانند به عنوان یکی از ضروریات بهره وری افراد و سازمان به شمار آید.
    کلیدواژگان: بهره وری، ویژگی های فردی، مدیریت زمان، حسابداران زن
  • فاطمه عزیزی، مرضیه حیدری* صفحات 161-178
    مقدمه و هدف

    هدف از انجام این پژوهش، تبیین تاثیر ویژگی های یادگیرنده از طریق میانجی سودمندی ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نگرش های ریسک پذیر و قصد کارآفرینی بود.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق، توصیفی- همبستگی (از نوع علی) و جامعه آماری، دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهر آباده به تعداد 913 نفر و نمونه ای برابر 210 نفر با روش نمونه گیری تصادفی-خوشه ای از نوع تک مرحله ای بوده است. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه یادگیری در کارآفرینی تانگ و همکاران (2010)، فناوری اطلاعات و ارتباطات: آگوستینو (2002)، ریسک پذیری در کارآفرینی از ایورسون (2004)، توسعه کارآفرینی هیسریچ (1988) و اهداف کارآفرینی از اسکات و همکاران (2003) بود که روایی محتوایی آن تایید و پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 705/0، 721/0، 704/0، 821/0 و 813/0برآورد گردید. برای تحلیل آمار توصیفی از نرم افزار26 SPSS و آزمون کردن فرضیه ها در بخش آمار استنباطی از مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS3 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد ویژگی های کارآفرینی یادگیرنده بر قصد کارآفرینی(01/0>P)، سودمندی ابزار فاوا (001/0>P)، و نگرش های ریسک پذیر از طریق سودمندی ابزار فاوا بر درک از مراکز توسعه پروژه کارآفرینی تاثیر مثبت داشت (001/0>P). همچنین، سودمندی ابزار فاوا بر نگرش های ریسک پذیر (001/0>P)، و قصد کارآفرینی از طریق نگرش های ریسک پذیر (05/0>P)؛ و نگرش های ریسک پذیر بر قصد کارآفرینی به صورت مثبت موثر بود (001/0>P). درک از تعاملات تجربی با مراکز توسعه پروژه کارآفرینی بر نگرش های ریسک پذیر و بر قصد کارآفرینی، از طریق نگرش های ریسک پذیر تاثیر مثبت گذاشت (001/0>P). اما سودمندی ابزار فاوا بر قصد کارآفرینی و همچنین درک از تعاملات تجربی با مراکز توسعه پروژه کارآفرینی بر قصد کارآفرینی تاثیر نداشت (05/0>P).

    بحث و نتیجه گیری

    از این رو به نظر می رسد توسعه کارآفرینی، از طریق ابتکار و خلاقیت در طرح های کارآفرینانه، همچنین تشویق دانش آموزان به تغییر نگرش نسبت به کارآفرینی و کارهای خلاقانه در سایه آموزش بیشتر کارآفرینی حاصل می شود.

    کلیدواژگان: ویژگی های یادگیرنده، سودمندی، ابزار فاوا، نگرش های ریسک پذیر، قصد کارآفرینی
  • بنفشه معرفی، محمد رحیمی*، لیلا فتحی، فاطمه افراسیابی صفحات 179-194
    مقدمه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر گرایش به طلاق عاطفی در روابط زناشویی (مورد مطالعه: زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران) انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش فوق، از نظر هدف، تحقیقی کاربردی است و از نظر روش، توصیفی تبیینی و از نوع پیمایشی است. ابزرا گردآوری اطلاعات پرسشنامه است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مردان و زنان متاهل مناطق 4، 16 و 22 شهر تهران می باشند که به منظور مشاوره خانوادگی به مراکز مشاوره این مناطق مراجعه کرده اند که تعداد آن ها 1134 نفر بود. به منظور تعیین حجم نمونه در تحقیق حاضر از فرمول کوکران استفاده شد و حجم نمونه 420 نفر به دست آمد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین پایگاه اجتماعی- اقتصادی زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 56 درصد)، بین سبک  زندگی مدرن زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 68 درصد)، بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 65 درصد)، بین تعارضات زناشویی زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 64 درصد)، بین احساس محرومیت نسبی زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 63 درصد)، بین سرمایه اجتماعی زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 45 درصد)، بین سرمایه فرهنگی تجسم یافته زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 35 درصد)، بین سرمایه فرهنگی عینیت یافته زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 57 درصد)، بین سرمایه فرهنگی نهادی زوجین و طلاق عاطفی زوجین (با ضریب همبستگی 18 درصد) همبستگی معنی داری وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    هر چه زوجین به مشارکت های اجتماعی و مسایل فرهنگی علاقه مندی بیش تری داشته باشند و هر چه از سبک زندگی مدرن، رسانه های اجتماعی مجازی و مادیات فاصله داشته باشند امکان طلاق عاطفی بین آن ها کم تر است.

    کلیدواژگان: طلاق عاطفی، عوامل اجتماعی، عوامل فرهنگی، خانواده، زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره
  • احسان حمیدی زاده*، سوسن باستانی صفحات 195-209
    مقدمه و هدف
    جهاد جز مفاهیم چالش برانگیزی است؛ که خوانش های مختلف از آن باعث شده است امروز جنبش های بنیادگرای اسلامی تندرو آن را دستاویزی برای اعمال خود قرار دهند. در متون کلاسیک اسلامی تعاریف معینی از جهاد ارایه شده است که شیعه و سنی چندان در آن با یکدیگر اختلاف نظر ندارند. در این تعاریف که با اتکا به کتاب و سنت ارایه شده است؛ نقش زنان همواره در جهاد حاشیه ای بوده است و جهاد زنان چیزی جز ارایه خدمات به همسر و فرزندان و رفتن به حج نیست.
    مواد و روش ها
    در این مقاله با استفاده از روش شناسی کیفی و با بهره از روش تطبیقی تاریخی و  با ابزار  تبارشناسی و با اتکا به داده های تاریخی مستخرج از متون عربی اهل سنت که درباره جهاد نوشته شده است.
    یافته ها
    نقطه گسستی که جهاد را برای زنان هم امکان پذیر می کند اثر محمد خیر هیکل است. دوران معاصر خود زنان هم در مورد چرایی حضور در جهاد اظهار نظرهایی کردند (نقطه مقاومت). اما با وجود چرخش های مفهومی صورت گرفته از جهاد همچنان نظریه پردازان جهادی خواستار در حاشیه قرار دادن زنان اند و آنها را صرفا برای اهداف خاصی به جهاد دعوت می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    با وجود تلاش های تعداد محدودی از این نظریه پردازان برای امکان پذیر کردن حضور زنان در جهاد (مانند عزام، التکروری، العولقی) اما همچنان در گفتمان قالب زنان عنصر کنار گذاشته شده از جهادند. و حتی در گروه های بنیادگرا این ترجیح وجود دارد که نقش حمایتگری زنان همچنان حفظ شود.
    کلیدواژگان: جهاد، زنان، تبارشناسی، متون جهادی، بنیادگرایی
  • زهرا قنبرعلی باغنی، شهین اوجاق علیزاده* صفحات 210-226
    هدف

    هدف از این جستار بررسی ابعاد هویت و استقلال فردی وهم چنین فقدان هویت بر اثر تسلیم و سلطه جویی در زنان معاصر ایرانی براساس آثار ادبی زنان معاصر (مطالعه موردی اشعار سیمین بهبهانی) برمبنای نظریه اریک فروم است. به عقیده فروم روی آوردن فرد به برقراری ارتباط با دیگران ودست یابی به هویت و یا فقدان آن در برقراری ارتباط با جامعه به درک درستی از هویت فرد می شود. در اشعار سیمین بهبهانی اندیشه دفاع از هویت ملی و مبارزه با فقدان آن انعکاس یافته است. وی به عنوان یک زن این احساس را با فریاد وطن دوستی، وابستگی ومیزان تعلق خود به سرزمین مادریش ابراز می کند تا از این طریق هویت ملی را نمایان گر خود واقعیش بنامد.

    روش

    روش تحقیق تحلیلی-توصیفی است. در این پژوهش اشعار سیمین بهبهانی به عنوان نمونه ای از آثار زنان شاعر معاصر، بر مبنای چارچوب نظری فروم انتخاب شده است

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که بهبهانی به عنوان یک زن معاصر ایرانی در سروده هایش به دفاع از هویت ملی و مبارزه با عدم هویت بر اثر تسلیم بشر در مقابل سلطه جویی قدرت طلبان جامعه (حکومت پهلوی) را به تصویر کشیده است. هم چنین وی در بیشتر اشعارش هویت واقعیش را از دست نداده و در عمل استقلال خود را حفظ نموده است.

    کلیدواژگان: اریک فروم، سیمین بهبهانی، هویت، اجتماع
|
  • Parisa Behdost *, Mahsima Porshehariari, Simin Hoseinian Pages 1-14
    Introduction
    This study was done to compare communication patterns, emotion expression styles and intimacy among betrayed and normal women (non-betrayed).
    Materials and Methods
    The research method was descriptive and causal-comparative. The statistical population consisted of all betrayed and normal women of Tehran in 2018. Among the betrayed women, 65 subjects and among the normal women, also 65 subjects were selected by purposive sampling..Communication Patterns Questionnaire (CPQ), Emotional Expression Questionnaire (EEQ), Ambiguity over Emotional Expression Questionnaire (AEEQ) and Marital Intimacy Scale (MIS) were used for gathering data. The data were analyzed by MANOVA and SPSS-22 software.
    Findings
    The findings showed that there was a significant difference between betrayed and normal women in communication patterns, some of emotion expression styles and intimacy. Accordingly, it can be concluded that betrayed women mainly use dysfunctional communication patterns in their marriage, positive emotions expression are not addressed properly and that the intimacy in their marriage is weak.
    Conclusion
    The results of this study can be used in psycho-education and marital counseling.
    Keywords: Communication Patterns, Emotional expression styles, Intimacy, marital infidelity, Women
  • Majid Usefi *, Zahra Hoseini, Zahra Mohagheghi Pages 15-27
    Introduction

    One of the important dimensions in the field of women's dissatisfaction with social decisions is the social attitudes towards them. Despite the importance of this issue, the lack of appropriate measurement tools is one of the main obstacles.  In the present study, an attempt has been made to provide a valid and credible tool for measuring attitudes toward women among students.

    Materials and Methods

    According to the purpose, the present research is of "research and development". Research population includes all undergraduate, graduate and doctoral students of Islamic Azad, Payame Noor, basic sciences, medical and national universities in four groups of humanities, medical sciences, basic sciences, engineering and art in Zanjan, who have registered for the second semester of the 2015-2016 academic year.

    Findings

    The results of exploratory and confirmatory factor analysis confirmed five underlying factors: occupational, occupational, family, social, emotional-sexual, and leadership and management factors for attitudes toward women. These five factors are measured by a total of 28 questions and 60/70% of the variance explains the total questions.

    Conclusion

    By identifying these underlying factors, the tools of this research can be used in research related to women for more knowledge and effective training and planning.

    Keywords: Testing, Women, attitudes toward women, psychometrics
  • Mahmoud Elmi *, Mahin Tafsileh Pages 28-40
    Happiness is also one of the most essential innate desires and psychological needs of man and marital adjustment as one of the most important factors affecting family functioning. The aim of this study was to determine the relationship between marital adjustment and happiness of married women in the fourth district of Tabriz. Research methods, survey and data collection tools were standard questionnaires. The statistical population was married women living in Tabriz that 205 samples were selected by systematic random sampling. The collected data showed that the average rate of marital adjustment was 57.04% and the average level of happiness was 59.17%. Significant tests showed that there is a significant direct relationship between marital adjustment (and its four dimensions) and happiness of married women in the fourth district of Tabriz. The greater the happiness, the greater the marital adjustment. Happiness is a ground for the psychological and social development of the couple and the improvement of marital relations and coping with psychological and social pressures.
    Keywords: Happiness, marital adjustment, Tabriz
  • Shahrokh Mohammadi, Omid Moradi *, A.Bdollh Shafiabady, Hamzeh Ahmadian Pages 41-56
    Introduction

    The present study was carried out with the aim of comparing the effectiveness of the structural couple therapy and the re-decision one on the psychological welfare of the infertile couples at Sanandaj city. The research method was among applicable researches in terms of objective and among semi-experimental plans of pre-test and post-test types with two experimental groups (Minuchin structural and re-decision) and one control group in terms of methodology. The statistical society included all infertile couples referring to the center of infertility of Besat hospital at Sanandaj city in which 90 people were assigned to three groups as sample volume through convenience sampling method. The evaluation tool of the applied questionnaire was conceptual psychological multi-component welfare scale (Riff, 1989).

    Materials and Methods

    In order to analyze the data, descriptive statistical methods such as average, standard deviation and inferential statistics tests such as one-way and multi-ways covariance analyses were used. Data were analyzed using SPSS-22 software. Results of the findings represented that there is a significant relation between the average of psychological welfare scores of the pretest and that of the post-test. The difference between the average of Minuchin structural couple therapy and that of re-decision couple therapy is significant at P<0.01 level.

    Findings

    The difference between the average of re-decision couple therapy and that of control couple therapy is significant at P<0.01 level. The difference between the averages of the Minuchin structural couple therapy group and that of control group is also significant at P<0.01 level. Also, the results obtained from multi-variable covariance analysis represented that there is a significant difference between the three groups in the components of self-government (F(2,26)= 338.88), dominance on environment (F(2,26)= 229.15), personal growth (F(2,26)= 187.98), positive relations (F(2,26)= 303.76), purposeful life (F(2,26)= 50.26), and acceptance (F(2,26)= 323.16) at the level of 0.001 (P<0.01).

    Conclusion

    In general, the results represent the further effectiveness of Minuchin structural couple therapy on the increase of psychological welfare than that of re-decision couple therapy

    Keywords: Structural family therapy, Redecision, Psychological welfare, Infertile couples
  • Maram Azadegan Mehr, MohammadJavad Asgari Ebrahhimabad, Majid Moeenizadeh * Pages 57-69
    Introduction

    One of the important and negative effects of divorce is its psychological effects on divorced women and mothers. It is necessary to pay attention to the mental health of these people. In this regard, the purpose of this study was to examine the effectiveness of mindfulness-based stress reduction, anxiety, cognitive flexibility and resilience in divorced women and mothers.

    Materials and Methods

    The method of the present study was quasi-experimental with a pretest-posttest design and a control group. The statistical population of the present study included all divorced mothers who live in Mashhad, 27 of whom were selected by available sampling and randomly divided into experimental and control groups. The protocol MBSR were applied in 8 sessions which lasts 120-minute and performed for the experimental group only and the control group did not receive any treatment. The data which collected through the Spielberger state-trait anxiety inventory, the cognitive flexibility inventory, and the Connor and Davidson resilience Questionnaire, were assessed by Spss25 and using univariate analysis of covariance.

    Findings

    The results showed that mindfulness-based stress reduction leading to reduced manifest anxiety and on the other hand, it improved cognitive flexibility and resiliency. But it was not effective in reducing latent anxiety people.

    Conclusion

    Therefore, according to the results of the study, it can be stated that attention to psychological problems of divorced women is necessary and mindfulness-based stress reduction can be used as an effective intervention in improving the problems of divorced women and mothers.

    Keywords: Mindfulness-Based Stress Reduction, anxiety, Cognitive Flexibility, Resilience, Divorced women
  • Fatemeh Golabi *, MohammadBagher Alizadeh Aghdam, Tavakkol Aghayari, Akram Hobbi Pages 70-81

    The concept of obesity is the image that a person has of his body as obese and thin. In today's society, culturally and socially, there is a lot of emphasis on attractiveness and physical fitness. Social comparison and socio-cultural pressure to reach women and well-being in men have led to an increase in the perception of obesity and dissatisfaction among individuals. The aim of the present study was to investigate the relationship between socio-cultural pressure and social comparison with the concept of obesity. The research is a cross-sectional study and the research method of this study is survey and its statistical population consists of men and women aged 64-20 years in Tabriz. Using Cochran's formula, the sample size is estimated to be 400 people. Sampling method is multi-stage cluster sampling. Findings of research show that the variables of social comparison and social pressure are directly related to imagination. Also, the results of multivariate regression show that the variables of social comparison, socio-cultural pressure and gender can explain 38.5% of the imaginary variance. For Conclusion, Social and cultural factors affect the type of perception of people from their body and can affect their perception of their appearance.

    Keywords: Social Comparison, Socio-Cultural Pressures, Imagination of Obesity, Gender
  • Shahrzad Mizani, Azar Rezaei *, Mohammad Khayyer, Nadere Sohrabi Shegefti Pages 82-94

    This study aimed to explain the mediating role of cognitive emotion regulation for maladaptive schemas and positive affects in girls of Marvdasht Azad University. The present study was descriptive and correlational. The statistical population included all female students of Marvdasht Azad University who were studying in the academic year 2018-2019. Participants in the study were 299 female students of different faculties of Marvdasht Azad University who were selected by multi-stage cluster sampling. Data were analyzed using the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire by Garnowski et al. (2001), Watson et al. (1988) and Young's maladaptive schemas (1998), which confirmed the validity and reliability of the instrument. Data analysis was performed using 24spss software at both descriptive and inferential levels. To investigate the studied hypotheses, Baron and Kenny method and multiple regression in inter manner and hierachical regression were used to study hypothesis. The findings of the research showed that positive and negative cognitive emotion regulation has a mediating role in relationship between maladaptive schemas and positive emotions.

    Keywords: cognitive emotion regulation, maladaptive schemas, positive emotions, Female students
  • Mohammadraof Fattahi *, Mohsen Rasouli, Kianoush Zahrakar Pages 95-117
    Introduction
    All of those who want to get married and start a family are looking for a happy, successful and long-term cohabitation and expect a fair relationship with equal rewards and costs. Current study's aim is comparison the effect of group counseling based on Gottman method couple therapy and systemic-behavioral on relational ethics of married women in Tehran.
    Materials and Methods
    The research is an experimental one with repeated measurement and with pre-test, post-test and follow up with two experimental groups and one control group and to collect data from the Relational Ethics Questionnaire (RES) were used. Multivariate analysis of covariance was performed using SPSS software version 23 on the data. The statistical population Included 100 married women who voluntarily referred to Mahmid and Frazahn Counseling Centers in Tehran in 2019. From this population, 36 people who received the lowest scores of the Relational Ethics Questionnaire were selected and randomly divided into three groups of 12 each. Experimental and control groups were selected randomly for the implementation of Gottman's couple therapy and systemic-behavioral. Pre-test was performed on all three groups and after 14 sessions of group couple therapy, post-test was taken and one month later, follow-up test was performed on the groups.
     
    Findings
    The findings showed that: Gottman method couple therapy and systemic-behavioral on relational ethics and its components has been effective and that this effect had remained constant in the follow-up phase but there was no significant difference between these two methods in terms of effectiveness on relational ethics (p= 0/531).
    Conclusion
    Considering the effectiveness of the researched approaches, it is suggested to use these approaches in order to resolve marital conflicts and increase relationshinal ethics.
    Keywords: couple therapy, Gotman method, systemic-behavioral, relational ethic
  • Farhad Parvaneh *, Amir Rezvantabar, Neda Kaledyan Pages 118-130
    Introduction

    Musculoskeletal disorders are one of the most important occupational health problems and one of the most common and costly occupational injuries, as they account for one-third of work-related injuries each year. The aim of this study was to investigate the musculoskeletal problems of women and its relationship with burnout in working women.

    Materials and Methods

    The applied study method was causal-comparative or post-event. The statistical population consisted of 118 women working in education in Kermanshah province. Data collection tools were the standard Nordic Musculoskeletal Disorders Questionnaire (1987) and the standard Mezlach Burnout Questionnaire (1981). Data were obtained using Pearson correlation coefficient, logistics, chi-square test

    Findings

    The relationship between burnout and the prevalence of musculoskeletal disorders in the neck, back, buttocks or thighs, shoulders, elbows and wrists is significant (P <0.05). There was no significant relationship in other musculoskeletal areas of the body (waist and knees) (P <0.05).

    Conclusion

    It seems that in order to improve the education necessary to prevent these disorders in women and people with more than 5 years of work experience, it should be followed more seriously. It is necessary to take the necessary measures to reduce employee burnout (conduct ergonomic intervention programs in the workplace), especially those with high burnout

    Keywords: Musculoskeletal Disorders, burnout, Female Employees
  • Negin Bakhshi, Farideh Yousefi * Pages 131-143
    Introduction
    Social competence is defined as the ability to build positive social relationships and to behave effectively in social contexts in all situations and times. Given the importance of promoting social competence for children and youth, having useful tools for assessing social competence is essential. The present study aimed to examine the validity, reliability and factor structure of the Perceived Social Competence Scale II (PSCSII) among Iranian students.
    Materials and Methods
    In this study, 518 high school female students were selected using cluster sampling method and completed the PSCSII. To assess the validity of the scale, the confirmatory factor analysis, and convergent validity, and to assess the reliability, Cronbach’s alpha coefficient, were used.
    Findings
    Confirmatory factor analysis confirmed one-factor structure of the scale. The correlation coefficient of the perceived social competence with emotional competence and peer support were positive and statistically significant. These results show the convergent validity of the scale. The Cronbach’s alpha coefficient was in a satisfactory level for total score of the scale.
    Conclusion
    The findings suggest that the perceived social competence scale is a reliable and valid instrument for assessing social competence of Iranian high school female students and can be used as a suitable instrument in psychological research.
    Keywords: Factor Structure, Reliability, Social Competence, validity
  • Gholamreza Rezaei *, Ramin Zeraatgari, Amir Avazpour Pages 144-160
    Introduction
    The aim of this study was to survey of the mediating role of time management in the relationship between individual characteristic and productivity among women accountants working in Shiraz.
    Materials and Methods
    The methodology of this study was descriptive/correlational research and opinion poll that in terms of time, is a cross-sectional study. The population of this research is female accountants in Shiraz. The statistical sample consisted of 384 subjects were selected using Cochran formula. Masihiaei’s Time management questionnaire, Niehoff and Moorman’s organizational justice inventory and NEO five-factor inventory (NEO-PI-R) was used to collect data. Research hypothesis were evaluated using path analysis by SPSS-22 and Smart PLS statistical software.
    Findings
    The results showed that individual characteristic (extrovert and conscientiousness) has not a direct impact on productivity features women accountants, but the impact on productivity through the mediation of time management.
    Conclusion
    According to the study, individual characteristic and time management can be considered as one of the requirements of productivity of individuals and organizations.
    Keywords: Productivity, individual characteristics, Time Management, woman accountants
  • Fatemeh Azizi, Marzieh Heydari * Pages 161-178
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the impact of learner characteristics through mediating the usefulness of ICT tools on risky attitudes and entrepreneurial intention.

    Materials and Methods

    The research method was descriptive-correlational (causal type) and the statistical population was 913 female high school students in Abadeh and 210 students in a single sample using Power G sampling software and single-stage cluster random sampling. It was. Data collection tools in this study were Entrepreneurial Learning Questionnaire, by Tang et al. (2010), ICT, by Agostinho (2002), Entrepreneurial Venture Risk, by Iverson (2004), Entrepreneurial Development, by Hisrich(1988) and Entrepreneurial Goals, by Scott and et al. (2003) confirmed that its content validity and reliability through Cronbach's alpha were estimated to be 0.705, 0.721, 0.704, 0.821, and 0.813, respectively. SPSS 26 software was used to test the hypotheses in inferential statistics using structural equation modeling with Smart PLS3 software.

    Findings

    The findings showed that learner entrepreneurial characteristics, on entrepreneurial intention (P <0.01), on ICT tool usefulness (P <0.001). Through the usefulness of ICT tools, it positively influenced risky attitudes and perceptions of entrepreneurship project development centers (P <0.001). Also, the usefulness of ICT tools on risky attitudes (P <0.001) had a positive effect on entrepreneurial intention through risky attitudes (P <0.05). Furthermore, risky attitudes had a positive effect on entrepreneurial intention (P <0.001). Also, understanding of empirical interactions with Entrepreneurship Project Development Centers had positive effects on risky attitudes and on entrepreneurial intention through risky attitudes (P <0.001). But the usefulness of the ICT tool did not affect entrepreneurial intention on entrepreneurial intention as well as understanding of empirical interactions with entrepreneurship project development centers (P >0.05).

    Conclusion

    It seems that entrepreneurship development, through the initiative and creativity in entrepreneurial projects, as well as encouraging students to change their attitude towards entrepreneurship and creative work, is achieved through more entrepreneurship education.

    Keywords: learner characteristics, usefulness, ICT tools, risky attitudes, entrepreneurial intention
  • Banafsheh Maroofi, Mohammad Rahimi *, Leila Fathi, Fatemeh Afrasiabi Pages 179-194
    Introduction

    Family as the first bio-social institution in recent decades, despite some problems that result from the interaction of internal factors and conditions with external influences, has experienced great changes and developments. But despite these changes, this institution is still stable and performs its functions.

    Materials and Methods

    This research is applied research in terms of purpose, and is descriptive and exploratory. Data collection technique is a questionnaire. The statistical population of the study consisted of all married men and women in the 4th, 16th and 22th regions of Tehran who referred to counseling centers in these areas in the second half of 1396, with a total of 1134 people. In order to determine the sample size, Cochran formula was used in this study and 420 subjects were sampled.

    Findings

    The results showed that all the research hypotheses were confirmed, meaning that the highest number of respondents (163 people and 38.8%) have a high tendency to emotional divorce, also 108 respondents (25.7%) have a lower tendency to emotional divorce.

    Conclusion

    It seems that interacting and talking about life's problems instead of leaving home, violence and fights can prevent emotional divorce.

    Keywords: emotional divorce, family, social factors
  • Ehsan Hamidizadeh *, Sosan Bastani Pages 195-209
    Introduction
    Jihad is a critical concept which Islamic fundamentalists are interperate it in fatal ways. Jihad is defined in classic Islamic texts precisely that Shia and Sunni are not challenged about it. Women have not had main role in Jihad before emergence of ISIS in Middle East.
    Materials and Methods
    The methodology considered in the paper is qualitative and the method used to analyze jihad is a comparative-historical method. As the specificity of the women's presence in jihad in the Islamic world is significant in the study, relying on traditional totalitarian historical interpretations does not clarify the aspects of the phenomenon, and we used the genealogical method to examine it.
    Findings
    By studying the classical texts on jihad, we discovered the women's status as a starting point or zero in genealogical analysis, which is childbearing and marriage, and finally a trip to the house of God based on the historical documents of female jihad.  Mohammad Khair heikal's book was a breakpoint in women jihad discourse that is accelerate women participations in Jihad.
    Conclusion
    In this paper, we have shown the selective form of narrations and history in line with today's goals by jihadi theorists to involve women in jihad to some extent. Feminists are argued about women recruitment in ISIS that is made resistance point in Jihad discourse. Although most Jihadist ideologists are insisted in unparticipating women in Jihad.
    Keywords: Jihad, Women, Genealogy, Jihad Texts, Fundamentalism
  • Zahra Ghanbaralibaghni, Shahin Ojaq Alizad * Pages 210-226

    The purpose of this article is to study the dimensions of identity and individual independence as well as the lack of identity due to submission and domination in contemporary Iranian women based on contemporary women's literary works (a case study of Simin Behbahani's poems) based on Eric Fromm's theory. According to Fromm, turning to communicating with others and gaining an identity or lack of communication with society leads to a better understanding of one's identity. In Simin Behbahani's poems, the idea of ​​defending national identity and fighting against its lack is reflected. As a woman, she expresses this feeling with a cry of patriotism, dependence and the extent of her belonging to her motherland, in order to call national identity a manifestation of her true self.

    Methods

    The research method is analytical-descriptive. In this research, Simin Behbahani's poems have been selected as an example of the works of contemporary women poets, based on the theoretical framework of the forum.

    Findings

    Findings show that Behbahani portrays Behbahani as a contemporary Iranian woman in her poems in defense of national identity and struggle against identitylessness due to human submission to the domination of the power seekers of society (Pahlavi government). Also, in most of his poems, she has not lost his true identity and in practice has maintained her independence.

    Keywords: Erich Fromm, Simin Behbahani, identity, Society, Communication, Freedom