فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال سیزدهم شماره 1 (بهار 1400)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال سیزدهم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجتبی حمایت خواه* صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    در هزاره فناوری اطلاعات، وسایل نوین ارتباطی نقش انکارناپذیری را در زندگی کنش گران اجتماعی ایفا می کنند. در این خصوص یکی از ابعاد قابل تامل این رسانه ها، مسایل و آسیب های اجتماعی ناشی از استفاده از آنهاست، که بخش عمده آن گریبان گیر زنان است. از این رو این مطالعه، با هدف بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر انحرافات اجتماعی زنان انجام پذیرفته است.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت، توصیفی از نوع پیمایش اجتماعی است. جامعه آماری شامل 105 زن بازداشت شده در جهرم بوده که به عنوان جمعیت نمونه در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه ای محقق ساخته با اعتبار محتوایی (از نوع صوری) لازم و پایایی قابل اطمینان بالاتر از (65/0)، جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها حکایت از این دارد که ارتباط میان متغیرهای تحصیلات، پایگاه اقتصادی اجتماعی، دینداری، هدف از عضویت، میزان استفاده و سابقه استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی با متغیر انحراف اجتماعی در سطح 05/0 معنی دار می باشد. نتایج معادله رگرسیونی نیز نشان داد که حدود 25 درصد از واریانس متغیر وابسته() توسط متغیرهای مستقل تبیین می شود و در این میان بیشترین تاثیر مربوط به دو متغیر میزان استفاده و سابقه استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی با مقدار بتای استاندارد (404/0) و (320/0) است.

    نتیجه گیری

    شبکه های اجتماعی مجازی، فرصت و انگیزه بیشتری را نسبت به فضای واقعی جامعه، برای تخطی از هنجارهای اجتماعی برای زنان فراهم ساخته است؛ پس می توان چنین استدلال کرد که، شبکه های اجتماعی مجازی نقشی اثرگذار و مستقیم در زمینه بروز انحرافات اجتماعی زنان دارند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، اینترنت، انحراف اجتماعی، زنان
  • علیرضا زرگر*، رضا عبدالرحمانی، محمدرضا شفیعی صفحات 27-54
    زمینه و هدف

    امروزه موسیقی های زیر زمینی از جمله پدیده های اجتماعی اند که در برخی جوامع یافت می شود. هدف این پژوهش شناسایی چالش های اخلاقی و امنیتی گرایش جوانان به موسیقی های زیر زمینی می باشد.

    روش شناسی

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کیفی است که از روش پیمایشی استفاده شده است.جامعه آماری تحقیق 32 نفر متشکل ازخوانندگان و موزیسین های فعال موسیقی زیر زمینی دستگیر شده (جمعا 21 نفر)، و کارکنان پلیس مرتبط با موضوع (9 نفر) و قضات پرونده (2 نفر) است که به صورت هدفمند با تاکید بر اشباع نظری انتخاب شده اند.روش جمع آوری اطلاعات میدانی و ابزار آن مصاحبه حضوری نیمه ساخت یافته بود. روایی تحقیق به گونه روایی بیرونی (کسب اطلاعات دقیق، کنترل های اعضا، و جهت گیری های تیوریک محقق) انجام شده و پایایی مصاحبه ها و پرسش ها برطیق ضریب توافق درصدی با تاکید بر مدل هفت گانه کرسول و ضریب کاپا (که مقدار آماره ان 0/836 بوده و در حد عالی است)  انجام شده است.به سبب کیفی بودن کار روش تجزیه و تحلیل به طور همزمان با جمع اوری اطلاعات، کد گذاری، فشرده سازی، جداسازی و خلاصه کرده، رمزگذاری شده. سپس با درست کردن مقولات، تم ها با استفاده از نرم افزار نسخه 18 مکس کیودا ، محاسبه و تحلیل مضمون گردید.

    یافته ها

    نشان داد که بین موسیقی های زیر زمینی و ایجاد چالش های اخلاقی و امنیتی در کشور ارتباط مثبت وجود دارد بطوری که امکان شکل گیری جرایم اخلاقی در گروه های موسیقی زیر زمینی با تاکید بر مولفه هایی مانند:تاثیر از خود بی خود کنندگی، غیر قابل نظارت بودن، محتواهای اشعار و روابط غیر معمول اعضای موسیقی های زیر زمینی امکان پذیر است.

    نتیجه گیری

    چالش های اخلاقی و امنیتی جامعه محصول موسیقی های زیر زمینی و غیر مجاز است. گروه های موسیقی زیر زمینی محصول و فراورده و نتیجه عمل اجتماعی افراد در خصوص موسیقی است و به سیاست های نادرست و مقطعی تصمیم گیران باز می گردد.

    کلیدواژگان: موسیقی زیرزمینی، جرائم اخلاقی، مصرف مواد مخدر، نظارت خانوادگی
  • علیرضا صنعت خواه*، محمدجلال کمالی، نوید فاتحی راد، حیدر ترکی ده سعید صفحات 55-82
    زمینه و هدف

    مساله بازگشت مجدد زندانیان به زندان همواره یکی از دغدغه های اصلی مسیولان قضایی و انتظامی و مدیران زندان ها بوده است. هدف اصلی تحقیق مطالعه زمینه های اجتماعی موثر بر بازگشت مجدد زندانیان به زندان است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش،توصیفی و از نظر نوع مطالعه از نوع تحقیقات کیفی مبتنی بر روش داده بنیاد است.جامعه آماری شامل کلیه زندانیان با سابقه بازگشت به زندان در زندان مرکزی کرمان می باشد.روش نمونه گیری هدفمند در دسترس می باشد. مشارکت کنندگان در پژوهش را 34 نفر از زندانیان با سابقه جرم و بازگشت مجدد به زندان مرکزی شهر کرمان در سال 1399 می باشند. از مصاحبه نیمه ساختار یافته به عنوان ابزار گرد آوری داده ها استفاده شده است.برای رسیدن به معیار قابلیت اعتماد از سه

    روش

    کنترل یا اعتبار یابی توسط اعضا،مقایسه های تحلیلی واستفاده از تکنیک ممیزی  بهره گرفته شده است.داده ها بر طبق رویه مبتنی بر نظریه زمینه ای در سه مرحله کد گذاری باز،انتخابی و گزینشی(محوری)تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها

    براساس یافته های به دست آمده،سرمایه اجتماعی درون گروهی،یادگیری جرم در زندان،عدم حمایت نهادی به عنوان شرایط علی و مشغله های ذهنی،احساس محرومیت نسبی،یادگیری نامطلوب مهارت های زندگی،به عنوان بسترهای زمینه ساز و وابستگی به مصرف مواد مخدر،فرصت های مجرمانه،بی تفاوتی مدنی به عنوان شرایط مداخله گر، پشتیبانی حمایتی و عاطفی ،متقاعد سازی  پس از آزادی ،تقویت کارآفرینی حمایتی و خدمات مشاوره به زندانیان پس از آزادی به عنوان راهبرد ها و از بین رفتن قبح ارتکاب به جرم،تعاملات بزهکارانه وتنهایی و طرد اجتماعی به عنوان پیامدها ،مورد کشف و درک قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی نشان می دهد که بازگشت مجدد زندانیان به زندان از عوامل متعددی تاثیر می گیرد. که  دارای منشا اجتماعی است و با ساختارها و نظام اجتماعی ارتباط وسیع و تنگاتنگی دارد.

    کلیدواژگان: بازگشت مجدد به زندان، زندانیان، ارتکاب به جرم، زندان مرکزی کرمان
  • غلامرضا رضایی، یوسف محمدی مقدم*، اسماعیل احمدی مقدم، محمد بارانی صفحات 83-114
    زمینه و هدف

    با توجه به تغییر و تحولات محیطی، تحول سازمانی یکی از رویکردهای مهم و ضروری برای هر سازمانی است. پژوهش حاضر با هدف تدوین راهبرد های تحول سازمانی در پیشگیری انتظامی از جرم با استفاده از رویکرد جهادی انجام پذیرفت.

    روش شناسی پژوهش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت توصیفی - تحلیلی و از نظر روش کیفی می باشد.جامعه آماری تحقیق شامل نخبگان پلیس در حوزه پیشگیری از جرم می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و اصل اشباع نظری، 14 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب گردید. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته و برای اطمینان از روایی از نظرات اساتید و برای پایایی از روش باز آزمون، مقایسه و تکرار پذیری استفاده شد. داده های جمع آوری شده  به روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزاز"اطلس تی" مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها ضمن شناسایی ابعاد تحول سازمانی در پیشگیری انتظامی از جرم با رویکرد جهادی در قالب 5 بعد ساختار سازمانی ارگانیکی، فناوری، فرهنگ سازمانی، توسعه منابع انسانی و اهداف پیشگیری از جرم با مبناء قراردادن آنها عوامل داخلی و خارجی تحول سازمانی نیز شناسایی، سپس با استفاده از رویکرد SWOT راهبردهای سازمان در قالب استراتژی های تدافعی، تهاجمی، محافظه کارانه و رقابتی تدوین و نیز مشخص گردید در حال حاضر وضعیت سازمان پلیس در حوزه پیشگیری انتظامی از جرم در وضعیت رقابتی قرار دارد.

    نتیجه گیری

    در صورتی که سازمان پلیس از راهبردهای تعیین شده با توجه به تغییر و تحولات محیطی به درستی استفاده نماید. توان و قابلیت لازم را با پیاده سازی رویکردی جهادی در پیشگیری از جرایم و همچنین کاهش آن خواهد داشت.

    کلیدواژگان: تحول سازمانی، پیشگیری از جرم، رویکرد جهادی
  • احمد رضایی*، سجاد خطیبی صفحات 115-140
    زمینه و هدف

    فضای مجازی در مناسبات اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی جای خود را یافته است. اما سوءاستفاده از فضای مجازی سبب بروز دغدغه ها و مشکلات عدیده ای برای سیستم های انتظامی- امنیتی، آموزشی، فرهنگی، اقتصادی شده است. هدف اصلی پژوهش حاضر، بازنگری در نقش و عملکرد پلیس در فضای مجازی با تاکید بر آموزش های لازم و انتظام  بخشی است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، به لحاظ ماهیت اکتشافی و از نوع توصیفی تحلیلی با روش دلفی در دو دور انجام شد. جامعه آماری شامل خبرگان فضای مجازی پلیس در تهران بود که نمونه به تعداد 10 نفر با روش گلوله برفی به اشباع نظری رسید. ابزار پژوهش شامل مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی مصاحبه ها با ملاک گوبا و لینکلن و روایی پرسشنامه ها با روش صوری و محتوایی تایید شد. مصاحبه با استفاده از روش تحلیل مضمونی، و پرسشنامه با استفاده از محاسبه میانگین و بوسیله نرم افزار  Excel تحلیل شد.

    یافته ها

    نقش و عملکرد پلیس در فضای مجازی در دو بعد انتظام بخشی و آموزش- ظرفیت سازی و دوازده مولفه به این شرح است: پیش بینی، پیشگیری، مقابله  و پی جویی مجرمین، بازسازی، هماهنگی بین دستگاهی(شبکه سازی)، مدیریت غیرمتمرکز، آموزش های کارکنان پلیس، آموزش همگانی، فرهنگ سازی، عملیات روانی، دفاع از هویت ملی مذهبی و مسیول سازی، فرصت سازی و ظرفیت سازی.

    نتیجه گیری

    نتیجه حاصل از تحقیق نشان می دهد جهت اعمال بهینه نقش پلیس در حوزه فضای مجازی نیاز به آشنایی، بازتعریف مفاهیم جدید، بازنگری در عملکرد پلیس، تغییر الگوها؛ دستورالعمل ها و سیاست ها می باشد.

    کلیدواژگان: پلیس، فضای مجازی، جرایم رایانه ای، انتظام بخشی اجتماعی
  • سعید شریفی رهنمو، آیت الله فتحی*، سولماز صادقی، روح الله کریمی، سهیلا حسین پور صفحات 141-166
    زمینه و هدف

    در بین عوامل متعدد مرتبط با رفتارهای پرخطر گروه های سنی جوان مهارت مدیریت خشم و میزان تاب آوری آنها به عنوان مجموعه ای از مهارت و استعداد های روانی یکی از مهم ترین عوامل پیش بینی کننده رفتارهای پرخطر و در نتیجه میزان انتظام و امنیت جامعه انسانی به شمار می رود چراکه در بین گروه سنی مورد مطالعه روابط درهم تنیده و پیچیده ای وجود دارد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ساختاری نقش مهارت مدیریت خشم بر رفتارهای پرخطر جوانان با واسطه گری تاب آوری صورت پذیرفت.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه هدف را دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز در سال تحصیلی 1399-1400 تشکیل می دهند که براساس آمار اخذ شده حدود 27000 نفر می باشند که از بین آنها براساس جدول کرجسی مورگان تعداد 383 نفر از طریق فراخوان اینترنتی به صورت داوطلبانه و آنلاین با توجه به محدودیت تردد کرونا در پژوهش حاضر شرکت کردند. در ادامه برای جمع آوری داده های موردنیاز از پرسشنامه های مهارت کنترل خشم حاجتی و همکاران(1387)،ابعاد تاب آوری واگنیلد(2009) و پرسشنامه خطرپذیری ایرانی(1387) بهره برداری شد و در ادامه برای تجزیه و تحلیل داده های احصایی از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، مدل پیشنهادی از برازش قابل قبولی برخوردار است. زیرا تصریح شد اثر مستقیم مهارت مدیریت خشم بر رفتارهای پرخطر Ρ(0/001)،ß(-0/363) اثر غیرمستقیمß(0/427)، Ρ(0/022)و همچنین اثر کل بین متغیرها Ρ(0.001)،ß(-0/424)می باشد که هر سه از نظر آماری معنادار می باشند و این بدین معناست که مهارت مدیریت خشم به طور مستقیم و غیرمستقیم با رفتار پرخطر رابطه معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    مطابق با یافته ها مهارت مدیریت خشم باعث افزایش میزان تاب آوری و در نتیجه سبب کاهش گرایش به رفتار پرخطر و افزایش نظم و احساس امنیت اجتماعی در بین جوانان می شود. زیرا فقدان هر یک از متغیرهای نامبرده، رانندگی بی پروا، خشونت، اعتیاد به مواد مخدر، مصرف الکل، بی بندوباری جنسی و اهم رفتارهای پرخطر دیگر را نیز به بار خواهد آورد که نتیجه آن نیز کاهش امنیت در اجتماع است.

    کلیدواژگان: مدل ساختاری، مدیریت خشم، رفتار پرخطر، تاب آوری، امنیت
  • مطالعه کیفی پیامدهای درمان اجباری اعتیاد
    منصور فتحی*، عباس بختیاری صفحات 167-200
    زمینه و هدف

    به‌رغم اینکه هزینه‌های هنگفتی صرف درمان اجباری اعتیاد در کشور می‌شود، اما مطالعات کافی در خصوص اثربخشی و مفید بودن این طرح صورت نگرفته است؛ بنابراین این مطالعه با هدف شناسایی پیامدهای درمان اجباری اعتیاد انجام گرفته است.

    روش‌شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش، اکتشافی و از نظر نوع مطالعه از نوع تحقیقات کیفی است. مشارکت‌کنندگان پژوهش حاضر مشتمل بر دو گروه متخصصان حوزه اعتیاد و افراد دارای تجربه درمان اجباری اعتیاد است. روش نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند و تعداد افراد مورد مطالعه نیز بر اساس معیار اشباع اطلاعاتی، 22 نفر است. تکنیک مورد استفاده برای جمع‌آوری اطلاعات، «مصاحبه نیمه‌ساخت‌یافته» است و برای رسیدن به معیار قابلیت اعتماد پژوهش از تکنیک‌های اعتباریابی توسط مشارکت‌کنندگان، تکنیک ممیزی و حضور طولانی در میدان مطالعه و برای تحلیل داده‌ها از تحلیل مضمون بهره گرفته شد.

    یافته‌ ها

     بعد از کدگذاری و تحلیل داده‌ها، شش مضمون اصلی و هجده مضمون فرعی استخراج شد. مضامین حاصل از کدگذاری داده‌ها عبارت‌اند از: «ضعف خودمدیریتی»، «انفعال و بی‌ارادگی»، «محرومیت و خلا وجودی»، «درمان مقطعی و سطحی»، «نادیده گرفتن اصول اخلاقی و حرفه‌ای» و «تثبیت موقعیت ورشکسته».

    نتیجه‌گیری

    نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در درمان اجباری اعتیاد، پزشکی شدن درمان و درمان موقتی که بر مصرف دارو اتکا دارد، رجحان پیدا کرده است. بر این اساس، نظام درمان اعتیاد، نیازمند مجموعه‌ای از فعالیت‌های چندجانبه و سیستمی در سطوح مختلف سیاستی، مدیریتی، اجرایی و پرسنلی است که بتواند «انطباق‌پذیری» بیماران را به‌منظور بازپیوند اجتماعی و تامین سلامت روانی و اجتماعی آن‌ها افزایش دهد.

    کلیدواژگان: درمان اجباری، اعتیاد، ضعف خودمدیریتی، درمان موقتی و سطحی، مصرف مواد
  • مقایسه گرایش های شناختی، رفتاری و عاطفی هویت ملی دانش آموزان متوسطه دوم برحسب ویژگی های دموگرافی مختلف
    آرمین منصوری، عباسعلی سلیمانی خشاب، سید عبدالرسول علم الهدی* صفحات 201-232
    زمینه و هدف

    شکل‌گیری هویت نوجوانان بر اساس ارزش‌های اسلامی - ایرانی رسالت مهم نظام تعلیم و تربیت است. بررسی وضعیت هویت ملی نوجوانان از اصلی‌ترین اقداماتی است که باید در راستای تقویت هویت ملی صورت گیرد. هدف، مقایسه گرایش‌های شناختی، رفتاری و عاطفی هویت ملی دانش‌آموزان متوسطه دوم برحسب ویژگی‌های دموگرافی مختلف با یکدیگر است.

    روش

    هدف پژوهش، کاربردی است. ماهیت مرحله اول از نوع تحلیل محتوا و روش آن کتابخانه‌ای است. ماهیت مرحله دوم از نوع همبستگی بوده و با روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم کشور در سال 1398-1397 می‌باشد. حجم نمونه اولیه 1915 نفر است. روش نمونه‌گیری در ابتدا، نمونه‌گیری در دسترس هدفمند و سپس خوشه‌ای تصادفی است. ابزار پژوهش، پرسش‌نامه برگرفته از پژوهش غریب‌زاده و حسین‌پور (1398) بوده و با تغییراتی مورد استفاده قرار گرفته است. روایی صوری تایید شده و پایایی 0/977=α دارد. آزمون‌های واریانس چند متغیره، تعقیبی توکی و T مستقل با استفاده از نرم‌افزار spss به کار رفته‌اند.

    یافته‌ ها

    بین هویت ملی دانش‌آموزان برحسب جنسیت، رشته و درآمد تفاوت معنادار وجود دارد؛ اما برای شهر محل تحصیل این تفاوت معنادار نیست. در اختلاف میانگین هویت ملی شهرهای تبریز و اصفهان با (0968/3-)، مشهد و اصفهان با (3069/4-) و تهران و اصفهان با (3963/3-) تفاوت معنادار است؛ اما در سایر موارد تفاوت معنادار نیست. در اختلاف میانگین رشته‌های انسانی و ریاضی با (5754/5)، انسانی و تجربی با (6099/4)، انسانی و فنی با (7598/8) و تجربی و فنی با (1499/4) تفاوت معنادار است؛ اما در سایر موارد معنادار نیست. در مقایسه میانگین درآمدها با یکدیگر تفاوت معنادار نیست. میانگین هویت ملی در دانش‌آموزان پسر 3/33 و در دختر 2/97 است و این تفاوت معنادار می‌باشد.

    نتیجه‌ گیری

     جنسیت، رشته تحصیلی، درآمد خانواده و شهر محل تحصیل عواملی تاثیرگذار بر هویت ملی هستند که باید در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، ارزش های اسلامی - ایرانی، هویت ملی، شناختی، رفتاری، عاطفی
|
  • mojtaba hemayatkhah * Pages 1-26
    Background and objectives

    In the millennium of information technology, new means of communication play an undeniable role in the lives of social actors. One of the notable aspects of these media is the social problems and harms caused by their use, most of which affect women. Therefore, this study was conducted to investigate the effect of virtual social networks on women's social deviations.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as a descriptive type of social survey. The statistical population includes 105 women detained in Jahrom who were selected as the available sample population. The data were collected through a researcher-made questionnaire with the necessary content validity (face validity) and reliability higher than 0.65. The data were analyzed using analysis of variance, Pearson correlation coefficient and multivariate regression.

    Findings

    Data analysis indicates that the relationship between education, socioeconomic status, religiosity, membership purpose, usage rate and history of using the Internet and social networks is significant with the social deviation variable at the level of 0.05. The results of the regression equation also showed that about 25% of the variance of the dependent variable (R^2) is explained by independent variables, and among them, the most effect is related to the two variables of usage rate and history of using the Internet and virtual social networks with standard beta values of 0.404 and 0.320.

    Results

    Virtual social networks have provided more opportunities and motivation for women to violate social norms than the real space of society. Therefore, it can be argued that virtual social networks have an effective and direct role in the occurrence of women's social deviations.

    Keywords: Social networks, Internet, Social deviance, Women
  • AliReza Zargar *, Reza Abdorahmani, MohamadReza Shafiee Pages 27-54
    Background and objectives

    Underground music is one of the social phenomena found in some societies today. The purpose of this study is to identify the ethical and security challenges of young people's tendency to underground music.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as a qualitative type (survey). The statistical population of the study included 32 individuals who were active underground singers and musicians arrested (21 individuals in total); relevant police officers (9 individuals) and case judges (2 individuals) who have been purposefully selected with an emphasis on theoretical saturation. The method of data collection is field study and its tools were semi-structured face-to-face interviews. The validity of the research is external validity (obtaining accurate information, member controls and theoretical orientations of the researcher) and the reliability of the interviews and questions has been calculated based on the percentage agreement with emphasis on the 7-dimension Creswell model and Kappa coefficient (the statistical value is 0.836 and excellent). Due to the qualitative nature of the research, the analysis was performed simultaneously with data collection, coding, encryption, compression, isolation and summarization. The categories and themes were then calculated and analyzed using MAXQDA version-18 software.

    Findings

    There is a positive relationship between underground music and creating moral and security challenges in the country, because due to components such as the effect of spontaneity, uncontrollability, the contents of poems and unusual relationships of underground music members, the formation of moral crimes in underground music groups is possible.

    Results

    The moral and security challenges of society are the product of underground and unlicensed music. Underground music groups are the product of individuals' social action on music and go back to the wrong and cross-cutting policies of decision makers.

    Keywords: Underground music, Moral crimes, Drug use, Family surveillance
  • Alireza Sanatkhah *, Mohamad Jalalkamali, Navid Fatehi-Rad, Haidar Torki-Dehsaeed Pages 55-82

    e, in the present study, an attempt has been made to gain a broader understanding of the reasons, contexts and effective social processes for the return of prisoners to prison. Therefore, using the in-depth and free interview technique in the framework of the underlying theory and using theoretical sampling of 34 prisoners with a history of crime and return to prison, the necessary data were collected and adjusted. After analyzing the research findings, the categories of mental occupations / disorder of individual housing and life / feeling of relative deprivation and life satisfaction as underlying conditions, intra-group social capital / commitment and belief in the rules of society / poor social support / rejection Social / Family breakdown / Learning of a crime in prison as a causal condition, Rejection of relatives / Dependence on drug and alcohol use / Criminal opportunities / Weak cultural development / Civic indifference Lack of supportive institutions / Weak religious beliefs as conditions for intervention However, changes in prisoner attitudes / prisoner interaction / loneliness and social exclusion were identified as consequences. Finally, the concept of institutionalizing a criminal culture of social exclusion was chosen as the core category. The results of the study show that the return of prisoners to prison is affected by several factors. Which has a social origin and has a wide and close relationship with social structures and systems. Factors such as encouraging prisoners to return to prison.

    Keywords: Return to Prison, Prisoners, Crime, Kerman Central Prison
  • Gholamreza Rezaei, Yosef Mohammadi Moghadam *, Esmaeil Ahmadi Moghadam, Mohammad Barani Pages 83-114
    Background and Aim

    Among the various factors related to high-risk behaviors of young people, anger management skills and their resilience as a set of psychological skills and talents is one of the most important predictors of high-risk behaviors and consequently the order and security of human society. It is considered because there are intertwined and complex relationships between them. Therefore, the present study was conducted with the aim of developing a structural model of the role of anger management skills on youth high-risk behaviors mediated by resilience.

    Methodology

    In this descriptive-correlational study, 383 undergraduate students of Tabriz Azad University participated in the present study online by available sampling method and through virtual classes, and were asked the anger control skills questionnaire by Hajiati et al. 2008), Wagnild Resistance (2009) and Iranian Risk Questionnaire (2008). This method was chosen due to traffic restrictions when the corona risk becomes serious. Then, structural equation modeling method was used to analyze the statistical data.

    Results

    The results showed that the proposed model has an acceptable fit. Because it was specified that the direct effect of anger management skills on high-risk behaviors (0.001), P (β -0.363 (indirect effect) (0.022)), P (-0.4277 (as well as the total effect between variables) / 001 0), P (β-0.424), all three of which are statistically significant, which means that anger management skills are directly and indirectly significantly related to high-risk behavior.

    Keywords: Organizational Transformation, Crime Prevention, Jihadi Approach, Swat Approach
  • Ahmad Rezaee *, Sajjad Khatibi Pages 115-140
    Background and objective

    Cyberspace has found its place in social, economic and even political relations . but The misuse of cyberspace has caused many concerns and problems for law enforcement-security, educational, cultural, economic systems. the main purpose of this study was to review the role and performance of the police in cyberspace with emphasis on the necessary training and regulation.

    Methodology

    The present study was applied in terms of purpose, exploratory in nature , Descriptive-analytical type, was performed in two rounds with Delphi method. The population of the study included experts of police cyberspace in Tehran. The sample of 10 people was theoretically saturated by the method of snowball. The research instrument included a interview and a researcher-made questionnaire. The validity of the interviews was confirmed by Goba and Lincoln criteria and the validity of the questionnaires was confirmed by face and content methods. The interview was analyzed using thematic analysis and the questionnaire was analyzed using the mean by Excel software.

    Findings

    the role and function of the police in cyberspace in the 2 dimensions of regulation and training-capacity building and the 12 components were as follows: predicting, preventing, confronting and investigating criminals, reconstruction Inter-agency coordination (networking), decentralized management, police staff training, public education, culture building, psychological operations, defense of national religious identity and accountability, opportunity building and capacity building

    Conclusion

    The research results indicate that in order to optimally exercise the role of the police in the field of cyberspace, we need to get acquainted with new concepts and redefine them, review the police performance, and change patterns, instructions, policies.

    Keywords: Police, Cyberspace, Cyber Crimes, Social Regulating
  • Saeid Sharifi Rahnmo, Ayatolla Fathi *, Solmaz Sadeghi, Roohallah Karimi, Sohila Hossenpour Pages 141-166
    Background and Aim

    Among the various factors related to high-risk behaviors of young people, anger management skills and their resilience as a set of psychological skills and talents is one of the most important predictors of high-risk behaviors and consequently the order and security of human society. It is considered because there are intertwined and complex relationships between them. Therefore, the present study was conducted with the aim of developing a structural model of the role of anger management skills on youth high-risk behaviors mediated by resilience.

    Methodology

    In this descriptive-correlational study, 383 undergraduate students of Tabriz Azad University participated in the present study online by available sampling method and through virtual classes, and were asked the anger control skills questionnaire by Hajiati et al. 2008), Wagnild Resistance (2009) and Iranian Risk Questionnaire (2008). This method was chosen due to traffic restrictions when the corona risk becomes serious. Then, structural equation modeling method was used to analyze the statistical data.

    Results

    The results showed that the proposed model has an acceptable fit. Because it was specified that the direct effect of anger management skills on high-risk behaviors (0.001), P (β -0.363 (indirect effect) (0.022)), P (-0.4277 (as well as the total effect between variables) / 001 0), P (β-0.424), all three of which are statistically significant, which means that anger management skills are directly and indirectly significantly related to high-risk behavior.

    Keywords: Structural Model, anger management, Risky Behavior, Resilience, Security
  • Qualitative Study of the Consequences of Compulsory Addiction Treatment
    Mansour Fathi *, Abbas Bakhtiyari Pages 167-200
    Background and objectives

    Despite the huge costs of compulsory addiction treatment in the country, not enough studies have been done on the effectiveness and usefulness of this plan; therefore, this study was conducted to identify the consequences of compulsory addiction treatment.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of method it is considered as an exploratory and qualitative study. The participants of the present study consist of two groups of specialists in the field of addiction and people with experience of compulsory treatment of addiction. The sampling method is purposeful and the number of people studied is 22 based on the data saturation criterion. The technique used to collect the data is "semi-structured interview" and to achieve the criterion of research reliability, credentialing techniques by participants, audit technique and long presence in the study field and content analysis were used to analyze the data.

    Findings

    After coding and analyzing the data, six main themes and eighteen sub-themes were extracted. The themes of data coding are: "weak self-management", "passivity and inefficiency", "deprivation and existential emptiness", "cross-sectional and superficial treatment", "disregard for ethical and professional principles" and "stabilization of bankruptcy".

    Results

    The results of this study show that in compulsory treatment of addiction, medical treatment and temporary treatment that relies on the use of drugs have become preferable. Accordingly, the addiction treatment system requires a set of multifaceted and systemic activities at different levels of policy, management, executive and personnel that can increase the "adaptability" of patients in order to socially reunite and ensure their mental and social health.

    Keywords: Compulsory treatment, Addiction, Weak self-management, Temporary, superficial treatment, Substance use
  • Comparison of Cognitive, Behavioral and Emotional Tendencies of National Identity of Secondary School Students in Terms of Different Demographic
    Armin Mansouri, Abbasali Soleimani Khashab, Alamolhoda, Abdolrasool * Pages 201-232
    Background and objectives

    Forming the identity of adolescents based on Islamic-Iranian values is an important mission of the education system. Assessing the national identity of adolescents is one of the main measures that should be taken to strengthen national identity. The aim is to compare the cognitive, behavioral, and emotional tendencies of the national identity of high school students in terms of different demographic characteristics.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type. The nature of the first stage is the type of content analysis and its method is library study. The nature of the second stage is correlational and has been done by survey method. The statistical population is the second-grade high school students in the country in 2018-2019. The first sample size included 1915 individuals. The sampling method is first purposeful and available sampling and then random clustering. The research tool is a questionnaire taken from the research of Gharibzadeh and Hosseinpour (2019) and has been used with some changes. The face validity was confirmed and reliability was α = 0.977. Multivariate, Tukey and independent t-test of variance were used using SPSS software.

    Findings

    There is a significant difference between students' national identities in terms of gender, field and income; but for the city of study, this difference is not significant. There is a significant difference between the average national identities of Tabriz and Isfahan (3-0689), Mashhad and Isfahan (4-3069) and Tehran and Isfahan (3-3963); but in other cases the difference is not significant. There is a significant difference between the average of humanities and mathematics (5.5754), humanities and experimental science (4.6099), humanities and technical science (8.7598) and experimental science and technical science (4.1499); but in other cases it does not make sense. There is no significant difference in comparing average incomes. The average national identity is 3.33 for male students and 2.97 for female students, and this difference is significant.

    Results

    Gender, field of study, family income and city of study are factors influencing national identity that should be considered in planning.

    Keywords: Students, Islamic-Iranian values, national identity, cognitive, behavioral, emotional