فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 36 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/26
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمود گودرزی، سید اسفندیار موسوی* صفحات 11-22
    با شیوع کووید- 19 در سراسر دنیا، تمام ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و سلامت به شدت تحت تاثیر قرار گرفت. حوزه ورزش نیز همانند سایر ابعاد گفته شده در امان نماند. بنابراین محققان با در نظر گرفتن نیاز فوری و اهمیت ویژه مطالعه در حیطه مدیریت ورزشی در این شرایط نا آشنا، به مطالعه ی چالش ها و فرصت های کووید- 19 پیش روی مدیریت ورزش ایران پرداختند. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی از نوع تحلیلی و از نظر زمانی به صورت مقطعی بود. یافته های تحقیق در قسمت چالش ها نشان داد که مدیریت ورزش کشور با چالش هایی همچون به خطر افتادن سلامت جسمانی ورزشکاران شاغل در لیگ های حرفه ای و کاهش درآمد مشاغل مرتبط با ورزش روبه رو است. همچنین نتایج نشان داد که مدیریت ورزش ایران دارای فرصت هایی از قبیل توجه بیش از پیش به پایش سلامت در باشگاه ها و لیگ های ورزشی و استفاده از فناوری برای برگزاری کلاس های تربیت بدنی در دانشگاه ها و مدارس است. به عنوان نتیجه-گیری کلی می توان گفت که کووید-19 جدا از پیامدهای نگران کننده، فرصت هایی را در دل خود به همراه دارد؛ بنابراین مدیریت ورزش کشور باید از چالش ها آگاه باشند و از فرصت ها بهره مند شوند.
    کلیدواژگان: کووید- 19، کروناویروس، مدیریت ورزشی، فعالیت بدنی، ورزش
  • مهدی غفوری یزدی*، محمد خبیری، ابراهیم علی دوست قهفرخی، محمدجواد شریف زاده صفحات 23-40

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی راهبردهای تامین مالی در ورزش حرفه ای کشور بود. روش پژوهش حاضر کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی بود و اطلاعات موردنیاز با استفاده از مطالعات اسنادی و مصاحبه نیمه ساخت یافته با خبرگان به دست آمد. جامعه آماری پژوهش اساتید دانشگاهی با تخصص در زمینه های مدیریت ورزشی، اقتصاد و کارآفرینی، مدیران ارشد و متصدیان ورزش حرفه ایران و مدیران ارشد شرکت ها و صندوق های تامین سرمایه بودند. روش نمونه گیری به صورت غیر تصادفی و هدفمند بود و مصاحبه با خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت (20 مصاحبه). در اثر تجزیه وتحلیل داده ها در خصوص راهبردهای تامین مالی در ورزش حرفه ای ایران راهبردهای تامین مالی مبتنی بر دارایی ها متشکل از تامین مالی مبتنی بر اماکن، تامین مالی مبتنی بر بدهی، تامین مالی مبتنی بر سرمایه، تامین مالی مبتنی بر مشارکت و تامین مالی مبتنی بر هدایا و کمک ها؛ منابع درآمدی ورزشی متشکل از تبلیغات، حامیان مالی، حق پخش، روز بازی، مبتنی بر برند، مبتنی بر ورزشکاران و هواداران و مبتنی برکالا و خدمات و مولفه های عملیاتی متشکل از اقدامات اجرایی و مالکیت مطلوب نیز به عنوان مهم ترین مقوله های اصلی و فرعی تامین مالی در ورزش حرفه ای ایران معرفی شدند. آگاهی از این راهبردها نقشه راه روشنی را برای پیاده سازی مدل مطلوب تامین مالی در ورزش حرفه ای پیش روی متصدیان ورزش کشور قرار می دهد.

    کلیدواژگان: تامین مالی، تامین مالی پروژه، تامین مالی بدهی، تامین مالی سرمایه، تامین مالی جمعی
  • زینب مندعلی زاده* صفحات 41-52
    تجربیات سایر کشورها در زمینه نوع رشته و اهداف متصور شده برای آن، می تواند وسعتی از تفکرات راهبردی در برنامه های آموزشی به منظور کاربردی سازی علوم را کشف و تحلیل کند. هدف پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی رشته های علوم ورزشی در دانشگاه های ایران و جهان از منظر تنوع رشته ای در راستای کاربردی سازی این رشته بود. روش تحقیق کیفی و در این راستا از الگوی بردی استفاده شد. نمونه آماری، برنامه آموزشی رشته-های علوم ورزشی دانشگاه های برتر در علوم ورزشی بود. در انتخاب دانشگاه های مطرح علوم ورزشی از رتبه بندی شانگهای (2018) استفاده شد. مطالعه 100 دانشگاه مختلف در زمینه ورزش نشان داد بیش از 84 رشته مختلف از علوم ورزشی در مقطع کارشناسی آموزش داده می شود، در حالی که در ایران 16 رشته از علوم ورزشی آموزش داده می شود. نوع مدارک (کارشناسی علوم، کارشناسی هنر و...)، تنوع رشته و نوع موسسه (گروه، دانشکده، مدرسه، دانشگاه) در دوره کارشناسی در دانشگاه های ایران و جهان متفاوت است. تنوع رشته ای در راستای ایجاد رویکردهای میان رشته ای باید مورد توجه قرار گیرد و پیشنهاد می شود گستره ای از رشته های علوم ورزشی متناسب با نیازهای جامعه و فرهنگ ایرانی اسلامی به منظور توسعه رویکردهای چند رشته ای و میان رشته ای ایجاد شود. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که توسعه رشته های علوم ورزشی می-تواند به عنوان ابزاری برای کاربردی تر کردن علوم ورزشی در جامعه باشد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، علوم ورزشی، کاربردی سازی، میان رشتگی
  • مائده شفیع زاده، ابوالفضل فراهانی*، فریده اشرف گنجویی، علی محمد صفانیا، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 53-70

    بازاریابی به موضوع مورد علاقه از دیدگاه بازاریاب ها تبدیل شده است، ازین رو پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل بازاریابی کمین در لیگ برتر فوتبال ایران تدوین شده است. روش پژوهش کیفی، ازلحاظ استراتژی توصیفی-پیمایشی که بر مبنای پاردایم از نوع تحقیقات پست مدرن می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اساتید، متخصصان و صاحب نظران بازاریابی ورزشی بودند. تعداد 15نفر برای انجام مصاحبه عمیق با بهره گیری از تکنیک های هدفمند و گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تکنیک های آماری توصیفی (درصد فراوانی،فرمول شنون) و تکنیک تحلیل محتوای پنهان در قالب استراتژی پدیدارشناسانه (کدگذاری باز و محوری) توسط نرم افزار MAXQDA18 استفاده گردید. بر اساس نتایج در ماتریس شنون، عوامل اقتصادی و مالی، عوامل اجتماعی، عامل رسانه، عوامل مدیریتی، عوامل حقوقی، تاکتیک ها و استراتژی های بازاریابی کمین، عوامل انگیزشی، عوامل اخلاقی و گستردگی رویداد به عنوان عوامل موثر بر بازاریابی کمین شناسایی شدند. همچنین ابعاد بازاریابی کمین شامل: 1) بازاریابی کمین مستقیم 2) بازاریابی کمین مشارکتی (وابسته) و 3) بازاریابی کمین اتفاقی (غیر مستقیم) بوده است. در خصوص راهبردهای بازاریابی کمین نیز راهبردها در سه مولفه راهبردهای آموزشی، راهبردهای حقوقی و راهبردهای مدیریتی قابل مشاهده است.نتایج پژوهش می تواند برای برنامه ریزی و ارایه راهکارهای مرتبط با ترغیب حمایت کنندگان مالی و اسپانسرشیب ها درارتباط با بازاریابی کمین مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی پنهان، رویدادهای ورزشی فوتبال
  • زهراسادات میرزازاده، محمد کشتی دار*، عادل رحمان پور صفحات 71-90

    استارتاپ ها نقش اساسی در کاهش بحران بیکاری و رشد اقتصادی کشورها را دارا هستند. دولت ها از اوایل قرن بیستم، به استارتاپ های دانشجویان دانشگاه روی آوردند. پژوهش ها و تجربیات میدانی عدم شکوفایی استارت اپ ها دانشجویی در دانشگاه های کشور را بیان می کند. هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر رشد استارت آپ های دانشجویان علوم ورزشی کشور با استفاده از تکنیک تحلیل شبکه است. جامعه آماری این پژوهش را متخصصین استارت آپ های دانشجویی، اساتید و دانشجویان مدیریت دانشکده های علوم ورزشی کشور تشکیل و به صورت نموته گیری گلوله برفی انتخاب شدند. از میان مصاحبه‏ های عمیق با خبرگان و پیشینه پژوهش تعداد 41 عامل شناسایی و در 6 خوشه بعنوان عوامل موثر دسته بندی شدند. با مشارکت خبرگان و نرم افزار های سوپر دسیژن و اس پی اس اس داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. خبرگان خوشه ها را به ترتیب: عوامل فردی موسس، محیط آموزشی دانشکده، اقتصادی دانشگاهی، تکنولوژی و ارتباطات، امکانات و تسهیلات و فرهنگی اجتماعی اولویت بندی کردند. در رتبه بندی کلی زیر معیار ها، معیار هوش اجتماعی و هیجانی موسس استارت آپ مهمترین اولویت و افزایش طرفداری خانواده ها از ورزش با کمترین اهمیت اولویت بندی شد. پیشنهاد می شود شبکه ای تحت عنوان نیازمندی های صنعت ورزش و افراد جامعه، جهت بکارگیری نتایج تحقیقات دانشجویی و افزایش انگیزه و نوآوری توسط استارت آپ های دانشجویی راه اندازی گردد.

    کلیدواژگان: استارت آپ، تحلیل شبکه، خبرگان، کارآفرینی
  • مهدی گودرزی*، سید حسن حسینی شکرابی صفحات 103-118

    هدف از پژوهش حاضر، طراحی و تدوین الگوی توسعه مسئولیت اجتماعی اداره تربیت بدنی دانشگاه پیام نور بود که برای این منظور، 115 عضو هییت علمی تربیت بدنی، مدیرکل، کارشناس اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور کشور در دو بخش کمی و کیفی به صورت کل شمار انتخاب شدند و به پرسش نامه محقق ساخته 22 سوالی پنج ارزشی لیکرت پاسخ دادند. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه بر اساس نظرات محققان مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (96%) به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از عاملی اکتشافی، آزمون رتبه بندی فریدمن و تحلیل معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای SPSS نسخه 23 و اسمات پی ال اس استفاده شد. یافته ها نشان داد که مدل عوامل موثر بر ارتقا مسئولیت اجتماعی اداره تربیت بدنی دانشگاه پیام نور متشکل از 5 بعد ذی نفعان، اجتماعی، توجه به محیط زیست، اقتصادی و داوطلبانه است که با توجه به نتیجه آزمون فریدمن مبنی بر اولویت معنادار میان آن ها (18/26=2χ، 01/0>P)، به ترتیب ابعاد اجتماعی، داوطلبانه، محیط زیستی، ذی نفعان و اقتصادی از اولویت برخوردارند. و شاخص های برازش مدل از مقدار قابل قبول و مطلوب برخوردار بوده و مدل تحقیق مورد تایید است.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، الگوی توسعه، اداره کل تربیت بدنی، دانشگاه پیام نور
  • سید احمد هاشمی، کوروش قهرمان تبریزی*، اسماعیل شریفیان صفحات 119-128

    هدف از پژوهش حاضر،شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر جانشین پروری در وزارت ورزش و جوانان با رویکرد مبتنی بر شایستگی است.پژوهش حاضر از حیث هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر زمان مقطعی و از نظر گردآوری داده ها به صورت آمیخته و ترکیبی و از نظر روش و استراتژی همبستگی می باشد.در مرحله اول با بررسی متون و کدگذاری باز محوری و انتخابی (تحلیل محتوا) داده های اولیه متغیرهای شایستگی کارکنان و مولفه های مرتبط با آن و متغیرهای جانشین پروری بصورت کیفی استخراج شده و سپس در مرحله دوم مدل مفهومی تحقیق بدست می آید.روش جمع آوری اطلاعات،بصورت میدانی و کتابخانه ای می باشد.پس از تعیین نمونه ی تحقیق، به منظور جمع آوری داده های موردنیاز از ابزار مصاحبه استفاده می شود.اطلاعات از طرق کتابخانه ای،بررسی اسناد،مصاحبه و پرسشنامه های استاندارد شایستگی و محقق ساخته جانشین پروری جمع می شود. مدیران ارشد،مدیران منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان و صاحبنظران حوزه مدیریت منابع انسانی، به عنوان خبره و با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. نمونه گیری تا مرحله اشباع نظری در اطلاعات گردآوری شده ادامه یافت.نتایج حاصله نشان داد که 5 عامل اصلی (استقلال سازمان،توانمند سازی،زمینه،مدیریت استعدادها و شایستگی) در قالب 27 شاخص بر روی جانشین پروری تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: جانشین پروری، شایستگی، ورزش
  • زینب آنت*، محمدحسین رضوی صفحات 129-142

    هدف از تحقیق حاضر بررسی امکان سنجی پیاده سازی WebGIS بر مبنای Web.02 در راستای ارتقای نظام ساخت و بهره برداری پروژه های ورزشی در استان البرز است. جهت نیل به این هدف روش پژوهش، توصیفی و پیمایشی و به صورت میدانی است و محدوده تحقیق استان نوظهور البرز انتخاب شد و به صورت کامل موردبررسی قرار گرفت. در این راستا با بررسی مستندات و نظرسنجی از خبرگان، با استفاده از روش SWOT-ANP، عوامل داخلی و خارجی موثر بر پیاده سازی WebGIS بر مبنای Web.02 شناسایی شد و جهت محاسبه اوزان نهایی و اتخاذ بهترین راهبرد و استراتژی از روش ANP و پرسشنامه مقایسات زوجی استفاده شد. نتایج نشان داد که استراتژی WO دارای بیشترین وزن است و به عنوان بهترین استراتژی مطرح است. طبق نتایج تحقیق امکان اجرای سیستم اطلاعات جغرافیایی تحت وب و برمبنای وب 2 وابسته به رفع نقاط ضعف سازمان در جهت استفاده هرچه بهتر از فرصت های موجود در استان نوظهور البرز می باشد که این مورد حاصل نمی شود مگر با آموزش کارکنان و ایجاد بانک اطلاعاتی یکپارچه از فضاهای ورزشی در استان.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، WebGIS، Web2.0، پروژه های ورزشی، استان البرز
  • داود نوری، غلامرضا شعبانی بهار*، مجید سلیمانی صفحات 131-146

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مجازی‌سازی عملکردی سازمان بر پایداری سازمانی با نقش میانجی هم‌افزایی نیروی انسانی و خرد سازمانی می‌باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی– پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان سازمان ورزش شهرداری تهران (480=N) تشکیل دادند و همچنین نمونه آماری پژوهش با استفاده از جدول نمونه‌گیری مورگان و به صورت تصادفی طبقه‌ای از سازمان ورزش شهرداری تهران (215=n) انتخاب شد. به منظور گردآوری داده‌ها از یک پرسشنامه اطلاعات فردی و چهار پرسشنامه مجازی‌سازی سازمان (ویلیامیل استرید، 2007)، پرسشنامه خرد سازمانی (براون و گرین، 2006) و پرسشنامه سینرژی سرمایه انسانی (احمدی و همکاران، 1396) و پرسشنامه پایداری سازمانی (دیک و همکاران، 2012) استفاده شد. روایی این پرسشنامه‌ها به تایید هفت نفر از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی همدان رسید و همچنین پایایی پرسشنامه‌ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 0.92، 0.87، 0.94 و 0.89 به‌دست آمد. در این تحقیق نیز برای برای تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده ابتدا در سطح توصیفی با استفاده از شاخص‌های آماری به توصیف سوالات پرسشنامه پرداخته می‌شود و سپس در سطح استنباطی برای بررسی صحت و سقم فرضیه‌ها و روابط بین متغیر‌های تحقیق از تکنیک تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 3 استفاده شده است. مهمترین نتایج به دست آمده از تحقیق حاکی از این بوده که مجازی‌سازی عملکردی سازمان بر پایداری سازمانی با نقش میانجی هم‌افزایی نیروی انسانی و خرد سازمانی تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مجازی سازی ساختاری، خرد سازمانی، پایداری سازمانی، هم افزایی نیروی انسانی، شهرداری تهران
  • رویا علیزاده، حسن فهیم دوین*، حسین پیمانی زاد، محمد کشتی دار صفحات 147-160

    در این پژوهش که به روش‌ کیفی با استفاده از نظریه داده‌بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین انجام گرفت، هدف تدوین شاخص‌های نظری بکارگیری مدیریت استعداد در سازمان‌های ورزشی ایران است. جامعه تحقیق 17 نفر از مدیران و معاونان، اساتید دانشگاه و کارشناسان مسیول سازمان‌های ورزشی در ایران (وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌ها) بود که از طریق روش نمونه‌گیری سهمیه‌ای به شکل گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، مصاحبه نیمه‌ساختاریافته بود. مفاهیم بدست آمده در شرایط علی 12 مقوله شامل سیاست‌گرایی، عدم برنامه‌ریزی، بی‌اعتمادی، مشارکت محدود، ناکارآمدی ساختار تبلیغات، برخوردهای تبعیض‌آمیز، ناکارآمدی سیستم نظارت، ضعف نظام هماهنگ و یکپارچه و غیرحرفه‌ای و اخلاقی بودن تبیین شد. در شرایط زمینه‌ای 4 مقوله فرهنگ، دانش، روانشناختی و استقلال مورد استخراج قرار گرفت. در ادامه یافته‌های حاصل از شرایط مداخله‌گر، 4 حوزه کلی حوزه فنی، محیطی، مدیریتی و ساختاری، فردی و بین‌فردی مشخص گردید. راهبردهای شناسایی شده با 5 مقوله اصلی بود که دربرگیرنده چالش‌های درونی و بیرونی است و پیامدهای به‌کارگیری مدیریت استعداد منجر به توسعه سازمان‌های ورزشی در ابعاد فردی، سازمانی و فرایندی در سازمان‌های ورزشی کشور می‌گردد. در نهایت نتیجه گرفته می‌شود بکارگیری بهتر مدیریت استعداد و در نظر گرفتن مولفه‌های آن در تمامی سطوح سازمان‌های ورزشی می‌تواند به ارتقای ورزش قهرمانی، آموزشی و حرفه‌ای ورزش کشور کمک نماید. بعلاوه پیشنهاد می‌شود محققان آینده به تاثیر و کشف اثر مدیریت استعداد بر ابعاد ساختاری، رفتاری و محتوایی سازمان‌های ورزشی بپردازند.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، سازمان های ورزشی، رویکرد داده بنیاد
  • لقمان کشاورز*، سعید مهریشندی صفحات 163-169

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل موانع کآرافرینی در ورزش از دیدگاه دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران بود. جامعه آماری تحقیق همه 240 دانجشوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران بود که بر اساس جدول مورگان به طور تصادفی 148 دانشجو به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دست‌یابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه‌ی 35 سوالی محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به تایید 15 تن از متخصصین مدیریت ورزشی رسید و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تایید شد. پایایی پرسشنامه نیز در یک آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی و با استفاده از آلفای کرونباخ 93/0 محاسبه شد. برای تحلیل داده‌ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش واریمکس و آزمون فریدمن با کمک نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته‌های پژوهش نشان داد هفت مانع موثر بر عدم توسعه‌ی کارآفرینی در ورزش به ترتیب اولویت عبارتند از موانع خانوادگی، شخصیتی، پرورشی، علمی – تخصصی، مالی ، فرهنگی – اجتماعی و قانونی.

    کلیدواژگان: کارآفرینی ورزشی، موانع کارآفرینی، دانشجویان تربیت بدنی، دانشگاه تهران
|
  • Mahmood Goodarzi, S.Esafandiyar Mousavi * Pages 11-22
    With the spread of COVID -19 around the world, all social, political, economic and health dimensions were affected. The sports field, like other dimensions, was affected. Therefore, considering the urgent need and high importance of studying in the field of sports management in these unfamiliar conditions, current researchers studied the challenges and opportunities of COVID -19 in front of sports management in Iran. The current research in terms of purpose, data collection and time were applied, descriptive-analytical and cross – sectional method. Findings revealed that the country's sport management faces challenges such as the risk of physical health of athletes working in professional leagues and reducing income from sport - related jobs. Further, results showed that sport management in Iran possess opportunities such as attention to health check-up in clubs and sports leagues, and the use of technology to hold physical education and sports classroom in universities and schools. Overall, it can be said that COVID -19, apart from its worrying consequences, has opportunities in its heart, so the country's sports management should be aware of the challenges and take advantage of the opportunities.
    Keywords: Covid -19, Coronavirus, Sport Management, physical activity, Sports
  • Mahdi Ghafouri Yazdi *, Mohamad Khabiri, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi, MohamadJavad Sharif Zadeh Pages 23-40

    The purpose of this study was to identify the financing straregies in professional sports. The methodology of this research was qualitative with the phenomenological approach and the required information was obtained, using documentary studies and semi-structured interviews. The research statistical population was university professors with specialization in sports management, economics, and entrepreneurship, sport's senior managers and career professionals, and senior managers of corporations and investment funds. The sampling method was non-random and purposeful. We continued interviews with experts to reach the theoretical saturation (20 interviews). As a result of analyzing the data on financing strategies in Iran's professional sports, three main categories, 14 sub-categories and 115 concepts or open codes were identified. Asset-based financing strategies consist of location-based financing, debt-based financing, capital-based financing, partnership-based financing, and gift-based financing; Sports revenue sources consisting ofadvertising, sponsoring, TV rights, match day revenue, goods and services based on brand, athletes and fans and also operational components including executive actions and optimal ownership as the most important strategies in professional sports of Iran were proposed. Awareness of these strategies puts a clear roadmap for the implementation of the desired model of financing in Iran's professional sports for the country's sports authorities.

    Keywords: Finance, Project financing, Debt financing, Capital financing, crowd finding
  • Zeynab Anet * Pages 41-52
    The experiences of other countries in the field of the type of discipline and the intended goals for it, can explore and analyze a range of strategic thinking in educational programs in order to apply science. The aim of the present study was a comparative study of sports science disciplines in Iranian and world universities from the perspective of discipline diversity in order to apply this discipline. Qualitative research method and in this regard, Bereday model was used. The statistical sample was the curriculum of sports sciences of the top universities in sports sciences. Shanghai ranking (2018) was used in the selection of universities of sports sciences. A study of 100 different universities in the field of sports showed that more than 84 different disciplines of sports sciences are taught at the undergraduate level, while in Iran 16 disciplines of sports sciences are taught. The type of degrees (Bachelor of Science, Bachelor of Arts, etc.), the variety of disciplines and the type of institution (department, college, school, university) in the undergraduate course in universities in Iran and the world are different. Diversity of disciplines in order to create interdisciplinary approaches should be considered and it is suggested that a range of disciplines of sports sciences tailored to the needs of Iranian Islamic society and culture in order to develop multidisciplinary and interdisciplinary approaches. To be created. This is important because the development of sports science disciplines can be used as a tool to make sports science more practical in society.
    Keywords: Curriculum, sports science, Application, interdisciplinary
  • Maedeh Shafizadeh, Abolfazl Farahani *, Farideh Ashrafganjouei, Alimohamad Safania, Mohsen Bagherian Farahabadi Pages 53-70

    Designing ambush marketing model in Islamic Republic of Iran Football Premier League Nowadays, one of the main factors influencing economy in the world is sport. For this purpose, in recent years, commercial support of athletic events has increased continuously. It is believed that popularity of marketing through financial support has resulted in emergence of a new marketing strategy called ambush marketing. Events such as Football Premier League competitions is an ideal condition for special marketing activities such as ambush marketing, a strategy in marketing knowledge which pays attention to the efforts of business competitors to enhance its position. Present research has been compiled with the objective of designing ambush marketing model in Football Premier League of Islamic Republic of Iran. Qualitative research method is considered a post-modern research method according to descriptive survey strategy. Research statistical population includes all sport marketing experts who were selected for interview using purposive and snowball sampling methods. 15 experts in the field of sport management and marketing are regarded as the sample volume. Reliability and validity of research was confirmed by related experts. In order to analyze gathered data, descriptive (frequency percentage, Shannon formula) and hidden content analysis techniques were applied in the format of phenomenological strategy using MAXQDA18software. Findings indicate economic and financial, social, media, management, legal, ambush marketing tactics and strategies including motivational and ethical factors are factors influencing ambush marketing. Sponsors and organizers of event disapprove ambush marketing and believe that effective standards should be established to prevent its prevalence.

    Keywords: Marketing, Ambush Marketing, Sports events football
  • Zahra Sadat Mirzazadeh, Mohammad Kashtidar *, Adel Rahmanpour Pages 71-90

    Startups play a key role in reducing unemployment and economic growth. Governments have been turning to college student startups since the early twentieth century. Field Research and Experience The student startups at the universities of the country express the lack of flourishing. The purpose of this study was to identify and prioritize the factors affecting the growth of sports science startups in Iran using network analysis technique. The statistical population of this study consisted of experts in student startups, professors and students of management of sport science faculties of Iran and were selected as snowball sampling. From in-depth interviews with experts and research backgrounds, 41 factors were identified and classified into 6 clusters as effective factors. The data were analyzed with the help of experts and software from SuperDisign and SPSS. The experts prioritized the clusters in the order of individual founding factors, college learning environment, academic economics, technology and communication, facilities and social and cultural settings. In the overall ranking below the criteria, the Founder of Social Up and Emotional Intelligence Startup was ranked as the most important priority and the family support for sport was the least important. It is recommended to launch a network called Sports Industry and Community Needs to apply student research results and increase student motivation and innovation.

    Keywords: Startup, Analytical Network Process (ANP), Experts.Entrepreneurship
  • Mahdi Goudarzi *, Seyed Hasan Hoseyni Shokrabi Pages 103-118

    The purpose of this study was to design a model for the development of social responsibility of the Physical Education General Directorate of Payame Noor University. The 115 pepole of manegers and experts and faculty members were selected and answered the researcher-made questionnaire of 22 five-point Likert questions. The face and content validity of the questionnaire was confirmed based on the opinions of sports management researchers and its reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient (96%). In order to analyze the data, heuristic factor, Friedman ranking test and structural equation analysis were used with the help of SPSS software version 23 and nameplate Findings showed that the model of factors affecting the promotion of social responsibility of Payame Noor University Physical Education Department consists of 5 dimensions of stakeholders, social, environmental, economic and voluntary, which according to the result of Friedman test based on a significant priority among them. (2x 26/18, P <0.01), social, voluntary, environmental, stakeholder and economic dimensions have priority, respectively. And the fit indices of the model have an acceptable and desirable value and the research model is approved.

    Keywords: Social responsibility, Develop Model, Physical Education General Directorate, Payame Noor University
  • Seyed Ahmad Hashemi, Kourosh Ghahraman Tabrizi *, Esmail Sharifian Pages 119-128

    The purpose of the present study is to Identification and Prioritization of Factors Affecting succession in the Ministry of Sport and Youth with Competency-Based Approach. This study in terms of goal is a kind of applied research, in terms of time is cross- sectional, in terms of data collection is a mixed and combined data, and in terms of method and strategy is a correlation study. In the first stage, reviewing the texts and selective open- source coding (content analysis), the primary data of staff's competency variables and its related components and surrogacy variables were extracted qualitatively, and then in the second stage, , in the third stage, using quantitative method analyzing and model fitting is performed. Gathering information is through field and library method. After determining the research sample, the interview tool is used to collect the required data. Information is gathered through library, checking the documents, interview and standard competency and researcher- made surrogacy questionnaires. human resource management and a high working background, so senior managers, human resource managers of Ministry of Sport and Youth Affairs, and experts of human resource management field were selected as experts through snowball sampling

    Keywords: succession, Competency, Sport
  • Zeinab Anet *, Seyed MohamadHosein Razavi Pages 129-142

    The purpose of this study was to investigate the feasibility of WebGIS implementation based on Web.02 in order to promote the construction and operation of sports projects in Alborz province. The research method was descriptive and field survey and the research area of Alborz province was selected and fully examined. In this regard, using the SWOT-ANP method, internal and external factors affecting the implementation of WebGIS based on Web.02 were identified by examining the documentation and survey of experts and The ANP method and paired comparison questionnaire were used to calculate the final weights and adopt the best strategy. The results show that WO strategy has the highest weight and is considered as the best strategy. According to the results, it is possible to implement Web-based GIS based on WEB-2 depends on eliminate weaknesses of the organization in order to make the best use of opportunities in Alborz province that will not be achieved except by training staff and creating an integrated database of sports spaces in the province.

    Keywords: Feasibility, WebGIS, Web2.0, Sports projects, Alborz Province
  • Davod Nori, Gholamreza Shabani *, Majid Soleymani Pages 131-146

    The aim of this study was to investigate the effect of organizational performance virtualization on organizational sustainability with the mediating role of human resource enhancement and organizational wisdom. The type of research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of implementation. The statistical population of this study consisted of all employees of Tehran Municipality Sports Organization (N = 480), Also, the statistical sample of the research was selected using Morgan sampling table and stratified randomly from Tehran Municipality Sports Organization (n = 215). In order to collect data from one personal information questionnaire and four organizational virtualization questionnaires (William Stride, 2007), organizational micro-questionnaire (Brown and Green, 2006) and human capital synergy questionnaire (Ahmadi et al., 2017) and organizational sustainability questionnaire (Dick and. Et al., 2012) were used. The validity of these questionnaires was confirmed by seven professors of sports management at the Islamic Azad University of Hamadan, Also, the reliability of the questionnaires was 0.92, 0.87, 0.94 and 0.89 using Cronbach's alpha test, respectively. In this research, in order to analyze the collected data, first the questionnaire questions are described at the descriptive level using statistical indicators and then at the inferential level to check the accuracy of the hypotheses and the relationships between the research variables using the path analysis technique. Smart PLS software version 3 is used. The most important results obtained from the research indicate that the structural virtualization of the organization has a significant effect on organizational stability with the mediating role ...

    Keywords: Structural Virtualization, Organizational Micro, Organizational Sustainability, Manpower Synergy, Tehran Municipali
  • Roya Alizadeh, Hassan Fahim Devin *, Husein PeymanniZad, Mohammad KeshtiDar Pages 147-160

    The current paper aims to develop theoretical indicators of implementing talent management in Iranian sports organizations. The qualitative and grounded theory approach based on Strauss&Corbin (1998) were used. The population included 17 managers and associates, professors and responsibles of Iranian sports organizations (sports federations) who were selected by quota-sampling (snowball) procedure. Data was gathered by the semi-structured interview. The concepts obtained in the causative conditions were explained by twelve topics of politicization, lack of planning, distrust, limited participation, inefficiency of the advertising structure, discriminatory attitudes, inefficiency of the monitoring system, weakness of the coordinated, integrated and unprofessional system and morality. In contextual conditions, four topics of culture, knowledge, psychology and autonomy were extracted.In intervention conditions, four technical, environmental, managerial and structural, individual and interpersonal general areas, in the identified strategies, five main categories included internal and external challenges and the consequences of implementing talent management in sports organizations lead to the development of sports organizations at individual, organizational and process dimensions in national sports organizations. Finally, it is concluded that implementing talent management and consideration of its components in all levels of sports organizations could help to promote athletic, educational and professional national sports. It is suggested that the future researchers will explore the impact of talent management on structural, behavioral and content dimension of sports organizations.

    Keywords: Talent Management, Sports Organizations, Grounded-Theory Approach
  • Loghman Keshavarz *, Saeid Mehri Shandi Pages 163-169

    The purpose of this research was to analyze of the barriers to entrepreneurship in sport from the perspective of M.A students of physical education and sport sciences at the Tehran University. Statistical population of this study included 240 M.A. students of physical education and sport sciences who were studying at the Tehran University. Based on Morgan table, 148 students were randomly selected as research samples. To achieve the research goals self - made questionnaire was used. Validity of the questionnaire was confirmed by 15 experts of sport management, and construct validity of the questionnaire was confirmed by factor analysis method. Its reliability was studied in a pilot study with 30 subjects and calculated as 0.93 respectively. For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods, including exploratory factor analysis with Varimax rotated matrix and Freidman test by application of SPSS software were used. The result of research indicated that there are seven obstacles affecting the development of entrepreneurship in sports in order of priority family factors, personality factors, educational factors, scientific and professional factors, financial factors, social and cultural factors, and legal factors.

    Keywords: sport entrepreneurship, barriers of entrepreneurship, physical education students, university of Tehran