فهرست مطالب

پژوهش توانبخشی در پرستاری - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، بهار 1400)

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شیما شیراوژن، اصغر دالوندی*، محمدعلی حسینی، مهدیه صدیقی پاشاکی، سید احمد رئیس السادات، مهدی رهگذر صفحات 1-9
    مقدمه

    یکی از عوارض سکته مغزی فلج یک نیمه بدن است که میتواند موجب نیمه دررفتگی مفصل شانه و کاهش دامنه ی حرکتی غیرفعال شانه مبتلا و در نتیجه محدودیت حرکت گردد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مگنت تراپی ثابت بر دامنه حرکتی غیر فعال بدون درد شانه در بیماران مبتلا به نیمه دررفتگی شانه پس از سکته مغزی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 36 بیمار مبتلا به سکته مغزی (18 نفر در گروه مداخله و 18 نفر در گروه کنترل) مراجعه کننده به مرکز توانبخشی سکته مغزی تبسم تهران در سال 1395 انجام شد. برای انجام مداخله از شانه بندهای طبی با خاصیت مغناطیسی از جنس نیودیمیوم با شدت 1500 گوس در گروه مداخله و از شانه بندهای طبی بدون خاصیت مغناطیسی برای گروه شاهد استفاده شد. دامنه ی حرکتی (ابداکشن) غیر فعال بدون درد شانه ی مبتلا به نیمه دررفتگی شانه ی ناشی از همی پلژی بوسیله ی گونیومتر زیر نظر کاردرمانگر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 18 و به کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شد. سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    پس از مگنت تراپی میانگین نمره دامنه حرکتی در گروه مداخله به طور معنی داری(0/023) افزایش یافته بود. مقایسه ی پس آزمون بین دو گروه مداخله و کنترل نیز نشان داد که میانگین نمره دامنه حرکتی در گروه مداخله بیشتر بود اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    مگنت تراپی به عنوان یک درمان مکمل، کم هزینه و ایمن با افزایش دامنه ی حرکتی بدون درد شانه میتواند به بهبود فعالیتهای فرد و پیشگیری از عوارض کمک کند. مطالعات بیشتر در زمینه ی تاثیر گذاری مگنت تراپی در بهبود دامنه ی حرکتی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مگنت تراپی، نیمه دررفتگی شانه، طب مکمل و جایگزین، درد شانه
  • زهرا خیاطی، محمود شیرازی*، غلامرضا ثناگوی محرر صفحات 10-19
    مقدمه

    اختلال نقص توجه/ بیش فعالی الگوی فراگیر عدم توجه، بیش فعالی و تکانشگری است که شیوع آن در پسرها سه برابر بیشتر از دخترها می باشد و با اختلال های بسیاری از جمله اضطراب همراه است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش یوگا بر اختلالهای اضطرابی در مبتلایان به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیشفعالی شهر زاهدان در سال تحصیلی1397- 98  بودند. از میان دانش آموزان مشکوک به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی، تعداد 40 نفر پس از بررسی معیارهای ورود به مطالعه و مصاحبه بالینی توسط روانپزشک با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمون 16 جلسه 45 دقیقه ای (هفته ای دو جلسه) آموزش یوگا دریافت کرد و گروه کنترل در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. ابزارهای پژوهش آزمون هوش کودکان و مقیاس اضطراب کودکان بودند و داده ها با آزمون های خیدو، تی مستقل و تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم افزار SPSS- 23 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که گرو ه های آزمون و کنترل از نظر سن و پایه تحصیلی تفاوت معنی داری نداشتند(P>0/05) علاوه بر آن، گروه ها در  مرحله پیش آزمون از نظر اختلال های اضطرابی شامل حمله وحشت و ازدحام هراسی، اضطراب جدایی، هراس اجتماعی، ترس از صدمه جسمی،وسواس فکری- عملی و اضطراب تعمیم یافته- بیش از حد تفاوت معنی داری نداشت(P>0/05)  اما در مرحله پس آزمون از نظر همه اختلال های اضطرابی تفاوت معنی داری داشتند(P<0/001)به عبارت دیگر، آموزش یوگا باعث کاهش اختلال های اضطرابی شامل حمله وحشت و ازدحام هراسی،اضطراب جدایی، هراس اجتماعی، ترس از صدمه جسمی، وسواس فکری- عملی و اضطراب تعمیم یافته- بیش از حد در مبتلایان به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی شد(P<0/001)

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از تاثیر آموزش یوگا بر کاهش اختلال های اضطرابی در مبتلایان به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی بود. در نتیجه، برنامه ریزی برای استفاده از آموزش یوگا در کودکان ضروری و روانشناسان بالینی و درمانگران می توانند از روش آموزش یوگا جهت کاهش اختلال های اضطرابی در کودکان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: اختلال های اضطرابی، اختلال نقص توجه، بیش فعالی، آموزش یوگا
  • بهجت انصاری، سید رضا تسبیح سازان*، علی خادمی، محمدخالد رضایی صفحات 20-29
    مقدمه

    بیماران مبتلا به آسم درجات بالایی از استرس را تجربه میکنند. آسم یک مشکل عمده بهداشتی در اغلب نقاط دنیا است. روش های درمان روانشناختی می توانند سهم زیادی در کاهش اختلال های مرتبط با سلامت از جمله نگرانی، نشخوار فکری و کنترل آسم داشته باشند. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی درمان فراشناختی بر نگرانی، نشخوار فکری و کنترل آسم در بیماران مبتلا به آسم بود.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش بیماران مرد مبتلا به آسم مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی بخش خصوصی شهر ارومیه در سال 1398 بودند. تعداد 24 بیمار پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی به کمک قرعه کشی در دو گروه آزمون و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمون ده جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای یک جلسه) تحت درمان فراشناختی قرار گرفت و گروه کنترل آموزشی ندید. داده ها با پرسشنامه های نگرانی و نشخوار فکری و آزمون کنترل آسم جمع آوری و در نرم افزار SPSS-19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که گروه های آزمون و کنترل از نظر سن، تاهل، تحصیلات و مدت بیماری تفاوت معنی داری نداشتند (P>0/05)علاوه بر آن، هر دو گروه در مرحله پیش آزمون از نظر نگرانی، نشخوار فکری و کنترل آسم تفاوت معنی داری نداشتند(P>0/05)اما در مرحله پس آزمون از نظر هر سه متغیر مذکور تفاوت معنی داری داشتند(P<0/001)همچنین، درمان فراشناختی باعث کاهش نگرانی و نشخوار فکری و افزایش کنترل آسم در بیماران مبتلا به آسم شد(P<0/001)

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده اثربخشی درمان فراشناختی بر کاهش نگرانی و نشخوار فکری و افزایش کنترل آسم بود. بنابراین، برنامه ریزی جهت استفاده از درمان فراشناختی در کنار سایر روش های درمانی جهت بهبود ویژگی های مرتبط با سلامت در بیماران مبتلا به آسم ضروری است.

    کلیدواژگان: آسم، درمان فراشناختی، کنترل آسم، نشخوار فکری، نگرانی
  • امید رضایی، حسین اخوان زنجانی، سید شهاب بنی هاشم، پانته آ منصوری، داود عرب قهستانی، فرشته رضایی، لادن فتاح مقدم* صفحات 30-40
    مقدمه

    شیوع سالمندی و ابتلای به بیماری های روانپزشکی مزمن در حال افزایش است. سالمندان بستری در بیمارستان در معرض سوء تغذیه قرار دارند. در این مطالعه وضعیت تغذیه سالمندان مقیم در یک بیمارستان روانپزشکی بررسی شده و فاکتورهای مرتبط با آن استخراج گردید.

    روش کار

    این پژوهش توصیفی به صورت مقطعی در سال 1397 انجام شد.101 سالمند بالای 60 سال در بیمارستان روانپزشکی رازی تهران به صورت در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و ابزار سنجش فشرده تغذیه ای (MNA) از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون کای اسکویر برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    اکثر سالمندان در بازه سنی 60 الی 75 سال قرار داشتند و 51/5 درصد از آنها زن بودند. شیوع وضعیت تغذیه نرمال، در معرض سوءتغذیه و مبتلا به سوء تغذیه به ترتیب برابر با 22/8، 59/4و 17/8درصد بود. ارتباط معنی داری بین سطح تحصیلات، وضعیت دندان، وضعیت آسپیراسیون، وضعیت تعادل، تجربه بیماری یا استرس حاد در سه ماه گذشته و میزان فعالیت فیزیکی با وضعیت تغذیه سالمندان مشاهده شد. (P<0/05)

    نتیجه گیری

    بیش از سه چهارم سالمندان دارای سوء تغذیه بوده و یا در معرض سوء تغذیه قرار داشتند. لذا انجام اقدامات مقتضی جهت بهبود وضعیت موجود امری ضروری است. در این راستا تدوین و اجرای مدخلاتی با عنایت به فاکتورهای تاثیرگذار استخراج شده در این مطالعه، سودمند خواهد بود.

    کلیدواژگان: بیمارستان روانپزشکی، ایران، MNA، سوء تغذیه، سالمند
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، مینا سالم، آیدین ولی زاده اورنج صفحات 41-51
    مقدمه

    نارسایی بیش فعالی/کم توجهی جزو شایعترین اختلات روان پزشکی کودکان میباشد. پیدا نمودن شیوه های درمانی جهت بهبود این افراد به لحاظ علمی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی بازیهای حرکتی مبتنی بر نظریه مونته سوری بر فعالیت الکتریکی عضلات در کودکان دارای نارسایی توجه / بیش فعالی طی راه رفتن بود.

    روش کار

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. 30 کودک پسر دارای نارسایی توجه/ بیش فعالی به طور تصادفی در دو گروه کنترل (15 نفر، سن:0/4± 8/1)
    و تجربی (15 نفر،سن:0/5± 8/1)فعالیت الکتریکی عضلات طی راه رفتن قبل و بعد از 12 هفته با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی ثبت شد. برنامه تمرینی به مدت 12 هفته (سه جلسه در هفته) شامل بازی های حرکتی مبتنی بر نظریه مونته سوری بود. جهت تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس دو سویه با اندازه های تکراری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که فرکانس عضله درشت نیی قدامی(P=0/041) و پهن خارجی (P=0/041)در مرحله پاسخ بارگذاری طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون تنها در گروه تجربی به لحاظ آماری کمتر بود. علاوه بر این، یافته ها نشان داد که فرکانس عضله سرینی میانی در فاز میانه اتکا تنها در گروه تجربی طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کمتر بود(P=0/047)

    نتیجه گیری

    کاهش فرکانس عضلات در پژوهش حاضر نشان دهنده بهبود کارآیی راه رفتن بعد از دوره تمرینی میباشد. بنابراین، استفاده از این برنامه تمرینی در کودکان پسر دارای نارسایی توجه/ بیش فعالی توصیه میشود.

    کلیدواژگان: بازتوانی، راه رفتن، نارسایی توجه، الکترومایوگرافی
  • فریبا حسنی، محمدرضا رضازاده، افسانه قنبری پناه، عباس خوشخبر* صفحات 52-64
    مقدمه

    در درمان متمرکز بر شفقت افراد می آموزند که از احساسات خود اجتناب نکرده و آنها را سرکوب نکنند، بنابراین میتوانند تجربه خود را بشناسند و نسبت به آن احساس شفقت داشته باشند. براین اساس این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر رضایت جنسی، تنظیم هیجانی و تاب آوری در پرستاران با نشانگان دلزدگی زناشویی شهر تبریز با پیگیری سه ماهه انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش، به صورت نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری و با گروه کنترل انجام شد. نمونه ها شامل 40 پرستار شهر تبریز در سال 1398 بودند که در پرسشنامه دلزدگی زناشویی نمره بیشتری کسب کرده بودند (یک انحراف معیار طبق نقطه برش) و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمون (20 نفر) و کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. سپس پرسشنامه های رضایت جنسی، تنظیم هیجان و تاب آوری توسط آزمودنیهای هر دو گروه تکمیل شد و مداخله مبتنی بر درمان متمرکز بر شفقت طی 12 جلسه 90 دقیقه ای، هر هفته یک جلسه برای گروه آزمون اجرا شد. پس از اتمام جلسات، مجددا پرسشنامه های فوق در هر دو گروه تکمیل و نهایتا بعد از سه ماه نیز پیگیری بعمل آمد و داده ها با استفاده از آزمون اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که بین میانگین نمره های پس آزمون و پیگیری گروه آزمون نسبت به پیش آزمون، تفاوت معنیداری وجود داشت(P<0/01) اما در گروه کنترل تفاوتی بین پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود نداشت(P>0/05)

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت درمان متمرکز بر شفقت بر رضایت جنسی، تنظیم هیجان و تاب آوری، استفاده از این درمان در برنامه ریزی کاهش دلزدگی پرستاران توصیه میشود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر شفقت ورزی، رضایت جنسی، تنظیم هیجان، تاب آوری، نشانگان دلزدگی زناشویی
  • الهام بدیعی، آزیتا امیرفخرایی*، عبدالوهاب سماوی، کوروش محمدی صفحات 65-75
    مقدمه

    اضطراب یکی از شایعترین اختلال های روانشناختی است که باعث ایجاد مشکلاتی در تنظیم هیجان و بازداری رفتاری میشود و یکی از روش های بهبود ویژگی های روانشناختی والدین دارای کودکان مبتلا به اختلال های روانشناختی از جمله اضطراب، آموزش والدگری ذهن آگاهانه می باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی آموزش والدگری ذهن آگاهانه بر تنظیم هیجان و بازداری رفتاری در والدین دارای کودکان مضطرب انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش والدین دارای کودکان مضطرب شهرستان لارستان در سال 1398 بودند. تعداد 40 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه مساوی(هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمون 8 جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای یک جلسه) با روش والدگری ذهن آگاهانه آموزش دید و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش مقیاس اضطراب کودکان پیش دبستانی اسپنس و همکاران، پرسشنامه تنظیم هیجان گارنفسکی و کرایج و پرسشنامه سبک خلقی بازداری رفتاری گلدستون و پارکر بودند. داده ها با آزمون های آماری و نرم افزار مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که گروه های آزمون و کنترل از نظر تحصیلات، سن و تعداد فرزند تفاوت معنی داری نداشتند(P>0/05)همچنین گروه ها در مرحله پیش آزمون از نظر تنظیم هیجان مثبت و منفی و بازداری رفتاری تفاوت معنی داری نداشتند(P>0/05) اما در مرحله پس آزمون از نظر هر سه متغیر تفاوت معنی داری داشتند(P<0/001)به عبارت دیگر، آموزش والدگری ذهن آگاهانه باعث افزایش تنظیم هیجان مثبت و کاهش تنظیم هیجان منفی و بازداری رفتاری در والدین دارای کودکان مضطرب شد(P<0/001)

    کلیدواژگان: بازداری رفتاری، تنظیم هیجان، مضطرب، والدگری ذهن آگاهانه
  • محیا حسینی، حسین مهدیان*، فریده حمیدی صفحات 76-85
    مقدمه

    اختلال نوشتاری عالی ترین و پیچیده ترین اختلال مهارت زبانی در انسان است و مبتلایان به آن معمولا در کارکردهای اجرایی از جمله حافظه فعال کلامی، انعطاف پذیری شناختی و ادراک دیداری دارای مشکلاتی هستند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش ایروبیک بر حافظه فعال کلامی، انعطاف پذیری شناختی و ادراک دیداری در مبتلایان به اختلال نوشتاری انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانش آموزان پایه دوم و سوم ابتدایی مبتلا به اختلال نوشتاری شهر مشهد در سال تحصیلی1397-98بودند. نمونه پژوهش 24 نفر بودند که با  روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی به کمک قرعه کشی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمون 20 جلسه45 دقیقه ای تحت آموزش ایروبیک قرار گرفت و گروه کنترل آموزشی ندید. داده ها با کمک آزمون های حافظه فعال کلامی استنفورد- بینه، انعطاف پذیری شناختی ویسکانسین و ادراک دیداری فراستیگ جمع آوری و با آزمونهای آماری در نرم افزارSPSSنسخه 25 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که گروه های آزمون و کنترل در مرحله پیش آزمون از نظر حافظه فعال کلامی، انعطاف پذیری شناختی وادراک دیداری تفاوت معناداری نداشتند (P<0/05)اما در مراحل پس آزمون و پیگیری از نظر هر سه متغیر تفاوت معناداری داشتند(P<0/05)همچنین، آموزش ایروبیک در مقایسه با گروه کنترل باعث افزایش حافظه فعال کلامی، انعطاف پذیری شناختی و ادراک دیداری در مبتلایان به اختلال نوشتاری شد و نتایج در مرحله پیگیری نیز حفظ شد (P<0/05)

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، برنامه ریزی برای استفاده از آموزش ایروبیک در کنار سایر روش های آموزشی جهت بهبود کارکردهای اجرایی ضروری است. در نتیجه، متخصصان و درمانگران میتوانند از روش آموزش ایروبیک برای بهبود  کارکردهای اجرایی به ویژه حافظه فعال کلامی، انعطافپذیری شناختی و ادراک دیداری استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آموزش ایروبیک، ادراک دیداری، انعطاف پذیری شناختی، حافظه فعال کلامی، اختلال نوشتاری
|
  • Shima Shirozhan, Asghar Dalvandi*, Mohammadali Hosseini, Mahdieh Sedighi Pashaki, Seyed Ahmad Raeissadat, Mahdi Rahgozar Pages 1-9
    Introduction

    One of the stroke complications is hemiplegia, which can cause subluxation of the shoulder joint and reduce the passive range of motion of the affected shoulder, resulting in limited movement. This study aimed to evaluate the effect of static magnet therapy on pain-free shoulder passive range of motion in patients with shoulder subluxation after stroke.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 36 patients with stroke (18 in the intervention group and 18 in the control group) referred to Tabassum Stroke Rehabilitation Center in Tehran in 2016. Neodymium magnetic shoulder support with an intensity of 1500 gauss was used in the intervention group, and non-magnetic shoulder support was used for the control group. A goniometer measured Pain-free passive range of motion (abduction) of the (shoulder with subluxation) under the supervision of an occupational therapist. Data were analyzed using SPSS software version 18 using descriptive and inferential statistical tests. The significance level was considered 0.05.

    Results

    After magnet therapy, the mean score of range of motion in the intervention group increased significantly (0.023). Post-test comparison between the intervention and control groups showed that the mean score of range of motion was higher in the intervention group, but this difference was not statistically significant.

    Conclusions

    Magnet therapy as a complementary, low-cost, and safe treatment with an increasing range of motion without shoulder pain can help improve individual activities and prevent complications. Further studies on the effectiveness of magnet therapy in improving the range of motion are recommended.

    Keywords: Magnet TherapyShoulder SubluxationComplementary, Alternative Medicine
  • Zahra Khayati, Mahmoud Shirazi*, Gholamreza Sanagouye Moharer Pages 10-19
    Introduction

    Attention deficit/ hyperactivity disorder is a pervasive pattern of inattention, hyperactivity, and impulsivity. Its prevalence in boys is three times more than girls and comorbid with many disorders, including anxiety. Therefore, the present research aimed to determine the effect of yoga education on anxiety disorders in patients with attention deficit/ hyperactivity disorder.

    Methods

    This study was quasi-experimental with a pre-test and post-test design with the control group. The research population was male primary school students with attention deficit/hyperactivity disorder of Zahedan city in 2018-19 academic years. Among students suspected of attention deficit/hyperactivity disorder, the number of 40 people after reviewing clinical interviews by a psychiatrist and inclusion criteria to study were selected by purposive sampling method and randomly replaced into two equal groups. The experimental group received the yoga education for 16 sessions of 45 minutes (two sessions per week), and the control group was placed on a waiting list for education. The research instruments were the children’s intelligence test and the children’s anxiety scale. The data were analyzed using chi-square, independent t, and multivariate analysis of covariance in SPSS-23 software.

    Results

    The findings showed that the experimental and control groups did not significantly differ in age and education level (P > 0.05). Besides, the groups in the pre-test phase did not have a significant difference in terms of anxiety disorders, including panic attack and agoraphobia, separation anxiety, social phobia, physical injury fears, obsessive-compulsive and generalized-overanxious anxiety (P > 0.05). Still, there were significant differences in terms of all anxiety disorders (P < 0.001). In other words, yoga education reduced anxiety disorders, including panic attacks and agoraphobia, separation anxiety, social phobia, physical injury fears, obsessive-compulsive and generalized-overanxious anxiety in patients with attention deficit/hyperactivity disorder (P < 0.001).

    Conclusions

    The results showed the effect of yoga education on reducing anxiety disorders in patients with attention deficit/hyperactivity disorder. As a result, planning to use yoga education is essential in children, and clinical psychologists and therapists can use yoga education to reduce anxiety disorders in children.

    Keywords: Anxiety Disorders, Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Yoga Education
  • Behjat Ansari, Seyedreza Tasbihsazan*, Ali Khademi, Mohammadkhaled Rezaei Pages 20-29
    Introduction

    Patients with asthma experience high levels of stress. Asthma is a significant health problem in most parts of the world. Psychological therapy methods can play an essential role in reducing health-related disorders such as worry, rumination, and asthma control. This study aimed to determine the effectiveness of metacognitive therapy on worry, rumination, and asthma control in patients with asthma.

    Methods

    This study was quasi-experimental with a pre-test and post-test design with the control group. The study population was male patients with asthma referred to specialized clinics in the private sector of Urmia city in the 2019 year. Several 24 patients, after reviewing the inclusion criteria, were selected by purposive sampling method and randomly with lottery replaced into two groups of experimental and control. The experimental group received ten 90-minute sessions (one session per week) of the metacognitive therapy, and the control group did not receive any training. Data were collected by questionnaires of worry and rumination and asthma control test and analyzed in SPSS version 19 software.

    Results

    The findings showed that the experimental and control groups did not significantly differ in age, marriage, education, and duration of illness (P > 0.05). Also, based on every two groups in the pre-test phase did not significant difference in terms of worry, rumination, and asthma control (P > 0.05), but in the post-test stage, there were substantial differences in terms of all three variables (P < 0.001). Also, the metacognitive therapy led to decreased worry and rumination and increased asthma control in patients with asthma (P < 0.001).

    Conclusions

    The results indicated the effectiveness of metacognitive therapy on decreasing worry and rumination and increasing asthma control. Therefore, planning to use metacognitive treatment and other therapies is essential to improve health-related features in patients with asthma.

    Keywords: Asthma, Asthma Control, Metacognitive Therapy, Rumination, Worry
  • Omid Rezaei, Hossein Akhavan Zanjani, Seyedshahab Banihashem, Pantea Mansouri, Davood Arab Ghahestany, Fereshte Rezaie, Ladan Fattah Moghaddam* Pages 30-40
    Introduction

    The prevalence of aging and chronic psychiatric disorders is increasing. Older people hospitalized are at risk of malnutrition. In this study, the nutritional status of the elderly living in a psychiatric hospital was investigated, and also related factors were extracted.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in 2018. One hundred and one older adults over 60 years old in Razi Psychiatric Hospital in Tehran were selected using convenience sampling. Data were collected using a demographic information questionnaire and the Mini Nutritional Assessment (MNA). SPSS software version 21 and Chi-square test were used to analyze the data.

    Results

    Most of the elderly were in the age range of 60 to 75 years, and 51.5 percent were female. At-risk and malnourished status, the average prevalence was 22.8%, 59.4%, and 17.8%, respectively. There was a significant relationship between education level, dental status, aspiration, balance status, the experience of an acute disease or stress in the last three months, and the level of physical activity with the nutritional status of the elderly (P<0.05).

    Conclusions

    More than three-quarters of the elderly were malnourished or at risk of malnutrition. Therefore, it is necessary to take appropriate measures to improve the situation. In this regard, the formulation and implementation of interventions following the associated factors extracted in this study will be helpful.

    Keywords: Malnutrition, Aged, Mini Nutritional Assessment (MNA), psychiatric
  • Amirali Jafarnezhadgero*, Mina Salem, Aydin Valizadehorang Pages 41-51
    Introduction

    Attention-deficit/hyperactivity disorder is among the most prevalent medical-psychological diseases in children. Finding treatment methods to improve these individuals is very important, scientifically. The present study aimed to evaluate the effect of motor games by Montessori education theory on the electrical activity of muscles in children with attention-deficit/hyperactivity disorder during walking.

    Methods

    This study was a clinical trial. 30 boys with attention-deficit/hyperactivity disorder were randomly divided into control (number = 15, age: 8.1 ± 0.4 years) and experimental (number = 15, age: 8.1 ± 0.5 years) groups. Before and after 12 weeks, electromyographical activities of selected muscles during walking were recorded by the electromyography system. Exercise protocol includes motor games by Montessori education theory for 12 weeks (3 sessions per week). Statistical analysis was done by two ways ANOVA with repeated measures.

    Results

    During the loading phase, the results demonstrated that the frequency content of tibialis anterior (P=0.041) and vastus lateralis (P = 0.041) muscles was lower during the post-test than that pre-test in the experimental group only. During the mid-stance phase, the findings showed that the frequency content of gluteus medius muscle was lower during the post-test than that pre-test in the experimental group only (P = 0.047).

    Conclusions

    The reduction of muscular frequency content in the present study after training is associated with improved gait efficiency. Therefore, using this exercise protocol was recommended for boys with attention/hyperactivity disorder.

    Keywords: Rehabilitation, Walking, Attention-deficit, Electromyography
  • Fariba Hasani, Mohammad Rezazadeh, Afsaneh Ghanbaripanah, Abbas Khoshkabar* Pages 52-64
    Introduction

    In compassion-focused therapy, individuals learn to avoid and suppress their emotions so that they can recognize and experience their compassion. The purpose of this study was to determine the effectiveness of compassionate, focused therapy on sexual satisfaction, emotional adjustment, and resilience in shift nurses with burnt Marriage Syndrome in Tabriz with a 3-month follow-up.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed with a pre-test-post-test and control group. The sample consisted of 40 nurses in Tabriz in 2019 who scored higher on the burnt Marriage Syndrome questionnaire (one standard deviation by cut-off point) and were randomly divided into two experimental (n = 20) and control (n = 20) groups. Then, sexual satisfaction, emotion regulation, and resilience questionnaires were completed by the subjects of both groups. The intervention based on compassionate therapy was administered to the experimental group for 12 sessions of 90 minutes each week. After completing the sessions, the questionnaires were again completed in both groups and finally, after three months follow up. Data were analyzed using repeated measures test.

    Results

    Data analysis showed a significant difference between the mean of post-test scores and follow-up of the experimental group compared to the pre-test (P < 0.01). But there was no significant difference between pre-test and post-test (P > 0.05).

    Conclusions

    Considering the positive effect of compassion-focused therapy on sexual satisfaction, emotion regulation and resilience.

    Keywords: Compassion-Focused TherapySexual SatisfactionEmotion RegulationResilience
  • Elham Badiee, Azita Amirfakhraei*, Abdolvahab Samavi, Korosh Mohammadi Pages 65-75
    Introduction

    Anxiety is one of the most common psychological disorders that cause problems in emotion regulation and behavioral inhibition. One way to improve parents’ psychological characteristics with psychological disorders, including anxiety, is mindful parenting education. This study aimed to determine the effectiveness of conscious parenting education on emotion regulation and behavioral inhibition in parents with anxious children.

    Methods

    Present study was semi-experimental with a pretest and post-test design with the control group. The research population was parents with anxious children of Larestan city in the year 2019. Several 40 people were selected by the available sampling method and randomly replaced into two equal groups (each group of 20 people). The experimental group trained eight sessions of 90 minutes with the mindful parenting method, and the control group didn’t receive any education. The research instrument was the Spence & et al. preschool anxiety Scale (PAS), Garnefski & Kraaij emotion regulation questionnaire (ERQ), and Gladstone & Parker behaviorally inhibited temperament style questionnaire (BITSQ). Data were analyzed with statistical tests and appropriate software.

    Results

    The findings showed that the experimental and control groups didn’t significantly differ in terms of education, age, and the number of children (P>0.05). Also, the groups in the pretest phase didn’t have a significant difference in terms of positive and negative emotion regulation and behavioral inhibition (P>0.05). Still, in the post-test, a phase has a substantial difference in all three variables (P<0.001). In other words, mindful parenting education led to increased positive emotion regulation and decreased negative emotion regulation and behavioral inhibition in parents with anxious children (P<0.001).

    Conclusions

    The results indicated the effectiveness of mindful parenting education on improving emotion regulation and behavioral inhibition in parents with anxious children. Therefore, using the aware parenting education method and other educational methods suggested improving psychological characteristics, especially emotion regulation and behavioral inhibition in parents with anxious children.

    Keywords: Anxious, Behavioral Inhibition, Emotion Regulation, Mindful Parenting
  • Mahya Hosseini, Hossein Mahdian*, Farideh Hamidi Pages 76-85
    Introduction

    Written disorder is the highest and most complex language skill disorder in humans, and its patients often have problems in executive functions such as verbal working memory, cognitive flexibility, and visual perception. Therefore, the present research aimed to determine aerobic training on verbal working memory, cognitive flexibility, and visual perception in patients with the written disorder.

    Methods

    This study was quasi-experimental with a pretest, posttest, and one-month follow-up design with the control group. The research population was second and third-grade elementary students with the written disorder of Mashhad city in the 2018-19 academic years. The research sample was 24 participants who were selected by purposive sampling method and randomly with lottery replaced into two equal groups. The experimental group received 20 sessions of 45 minutes the aerobic training, and the control group did not receive any training. Data were collected using Stanford-Binet verbal working memory, Wisconsin cognitive flexibility, and Frostig visual perception tests and analyzed with statistical tests in SPSS software version 25.

    Results

    The results showed that the experimental and control groups in the pretest phase did not have a significant difference in terms of verbal working memory, cognitive flexibility, and visual perception (P > 0.05), but in the posttest and follow-up phases, there were significant differences in terms of all three variables (P<0.05). Also, aerobic training compared to the control group led to increased verbal working memory, cognitive flexibility, and visual perception in patients with written disorders. The results were maintained in the follow-up phase (P < 0.05).

    Conclusions

    According to the present study results, planning to use aerobic training and other training methods is essential to improve executive functions. As a result, professionals and therapists can use aerobic training to improve administrative processes, especially verbal working memory, cognitive flexibility, and visual perception.

    Keywords: Aerobic Training, Cognitive Flexibility, Verbal Working Memory, Visual Perception, Written Disorder