فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرادعلی زارعی پور*، محمدسعید جدگال، نجف احمدی آغزیارت صفحات 1-5
  • فاطمه کیوانلو، یاسر سعید، زهره وفادار* صفحات 6-15
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر نقش پرستار رابط بخش های مراقبت ویژه، جهت توسعه همکاری های بین حرفه ای و تداوم مراقبت های پیشرفته طی انتقال بیماران بدحال از بخش های ویژه به بخش های عمومی مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا، مطالعه مروری نظام مند با هدف بررسی اثر بخشی نقش پرستار رابط بخش های مراقبت ویژه بر ارتقاء پیامدهای بیماران انجام شد.

    روش ها

    مطالعه مروری نظام مند در سال 1399 با جستجو در پایگاه های بین المللی داده های علمی که پوشش کاملی از متون پرستاری داشتند شامل Scopus و Pub Med و CINAHL و Science Direct و پایگاه های علمی داخلی شامل پایگاه جهاد دانشگاهی SID و پایگاه نشریات داخل کشور Magiran، همچنین موتور جستجوگر Google scholar انجام شد، جستجو با کلید واژه های اصلی "پرستار رابط"، "بخش مراقبت ویژه" و "پیامدهای بیماران" و معادل انگلیسی آنها "Intensive Care Unit" و "Liaison Nurse" و" Patient Outcomes" و در محدوده ی زمانی سال 2005 تا نوامبر 2020 انجام شد. ارزیابی نقادانه مقالات با استفاده از ابزار Jadad انجام شده و از مجموع 335 مقاله بازیابی شده اولیه 13 مقاله منتخب به مرحله ی مرور نهایی وارد شدند.

    یافته ها

    یافته های 13مقاله وارد شده به مرور نهایی نشان دادند که اجرای نقش پرستار رابط بخش های مراقبت ویژه بر پیامدهای بیماران شامل: افزایش رضایتمندی، کاهش اضطراب جابجایی، کاهش طول مدت بستری و بستری مجدد، کاهش بروز عوارض ناخواسته، و تسریع در بهبودی بیماران تاثیر مثبت داشته ولی بر بهبود و ارتقاء سطح هوشیاری، پارامترهای آزمایشگاهی و برخی شاخص های همودینامیک تاثیری نداشته است.

    نتیجه گیری

    اگرچه شواهد مطالعه مروری حاضر، بیانگر تاثیر مثبت نقش پرستار رابط بخش های مراقبت ویژه بر پیامدهای بیماران است، ولی این تاثیرات در بعضی مطالعات، از نظر آماری معنادار نبوده است، از این رو، برای تایید اثربخشی نقش پرستار رابط بخش های مراقبت ویژه به مطالعات با رویکردهای تحقیقی متفاوت کمی وکیفی و حجم نمونه بیشتر و محیط های پژوهشی متفاوت نیاز است.

    کلیدواژگان: پرستار رابط، بخش مراقبت های ویژه، پیامدهای بیماران
  • گلستانه رضایی، فاطمه سلمانی*، مهرداد آذربرزین صفحات 16-28
    زمینه و هدف

    علیرغم عقاید منفی پرسنل بخش های مراقبت ویژه در مورد بودن خانواده کنار بیمار، مطالعات زیادی نشان داده است که مراقبت خانواده محور می تواند در برآورده کردن این نیاز و همچنین آرامش و شاخص های فیزیولوژیک بیماران تاثیر داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر مراقبت خانواده محور بر شاخص های فیزیولوژیک بیماران آسیب مغزی بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان های منتخب استان اصفهان در سال 1399 بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت نیمه تجربی انجام شد. تعداد 30 بیمار آسیب مغزی مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب اصفهان در سال 1399 به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و با تخصیص تصادفی جایگشتی به دو گروه 15 نفره مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. در گروه مداخله خانواده درجه یک بیماران به مدت سه روز و دو نوبت در روز در ساعت 10 صبح و سه عصر بر بالین بیمار حضور یافتند و برنامه مراقبت خانواده محور را انجام دادند. گروه کنترل مراقبت های جاری بخش را دریافت کردند. شاخص های فیزیولوژیک 15 دقیقه قبل، حین و بعد از مراقبت ثبت و اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میانگین شاخص های فیزیولوژیک از جمله ضربان قلب، فشارخون سیستولیک، اشباع اکسیژن خون شریانی گروه مداخله به طور معناداری با گروه کنترل تفاوت داشت (05/0<P). اما شاخص های فیزیولوژیک از جمله فشار خون دیاستولیک گروه مداخله و کنترل اختلاف معنادار نداشت (05/0>P).

    نتیجه گیری

    مراقبت خانواده محور بر بالین بیمار تغییرات مهمی در معیارهای فیزیولوژیک ایجاد می کند که باعث آرامش در بیمار و تعادل در شاخص های فیزیولوژیک بیمار می شود. بنابراین باید شرایطی فراهم شود که نزدیکترین فرد خانواده با آموزش کافی در رابطه با مراقبت خانواده محور، در زمان مناسب بر بالین بیمار حضور یابد.

    کلیدواژگان: شاخص های فیزیولوژیک، مراقبت خانواده محور، بخش مراقبت ویژه، آسیب مغزی
  • یوسف حقیقی مقدم*، محمدامین ولیزاده حسنلویی صفحات 29-37
    زمینه و هدف

    جدا کردن بیمار وابسته به ونتیلاتور همیشه با چالش های جدی و خطرناکی همراه بوده است. برخی از معیارهای قابل اندازه گیری وجود دارد که پیامدهای پیش بینی جداسازی را امکان پذیر می کند. با توجه به تعدد این معیارها، محققان تصمیم گرفتند با انجام مطالعه ای مهمترین معیارها را در آمادگی بیمار و پیامدهای جداسازی از ونتیلاتور مشخص کنند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، 96 بیمار وابسته به ونتیلاتور به طور تصادفی وارد شدند. معیارهای تنفسی و پارامترهای فیزیولوژیکی بیمار در سه بازه زمانی اندازه گیری شد. بیماران در جداسازی به دو قسمت موفق و ناموفق تقسیم شدند. با مانیتورینگ هر یک از معیارهای تنفسی و فیزیولوژیکی و با استفاده از آمار آزمون رگرسیون و رسم منحنی راک، قدرت هر یک از معیارهای فوق را در پیش بینی عواقب از جداسازی ترسیم کردیم.

    یافته ها

    نسبت شانس (OR) برای شکست در جداسازی با افزایش RSBI در هر سه بازه زمانی افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که معیارهای RSBI در زمان قبل از خارج کردن لوله تراشه با حساسیت 73 درصد و ویژگی 88 درصد و سطح زیر منحنی 82/0 در مقایسه با سایر معیارها بیشترین تاثیر را در پیش بینی شکست در جداسازی دارد. 

    نتیجه گیری

    علیرغم نتایج متناقض در مورد معیار RSBI در تعیین زمان مناسب برای جداسازی از دستگاه تنفس و همچنین احتمال شکست در جداسازی همچنان در مقایسه با سایر معیارها RSBI دارای توان پیشگویی و حساسیت و ویژگی بالایی است

    کلیدواژگان: جداسازی از ونتیلاتور، پرستاری مراقبت ویژه
  • فاطمه محمدی، نسرین حنیفی*، نسرین بهرامی نژاد صفحات 38-47
    زمینه و هدف

    بار کار ذهنی پرستاران منجر به ایجاد پیامدهای ناگوار برای بیماران می شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بار کار ذهنی پرستاران با کیفیت خدمات مراقبتی در بخش مراقبت های ویژه (ICU) انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال 1398 در زنجان انجام شد. برای ارزیابی بار کار ذهنی پرستاران، از ابزار بارکاری ناسا (NASA Task Load Index (NASA TLX) با امتیازدهی صفر تا 100 استفاده شد. بار کار ذهنی 38 پرستار شاغل درICU ، 138 بار ارزیابی شد. کیفیت خدمات ارایه شده این پرستاران، با استفاده از چک لیست پژوهشگر ساخته در 300 بیماری که مراقبت می کردند، مورد مشاهده قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار  بارکار ذهنی پرستاران 987/0±53/81 بود. میانگین امتیاز کیفیت خدمات از 100 نمره 06/11±28/70 بود. در بین میانگین امتیازات ابعاد مراقبتی، بعد اجرای اقدامات اورژانسی نسبت به سایر ابعاد پایینتر و در سطح عملکرد ضعیف قرار داشت. اما در سایر موارد امتیاز مراقبت از بیماران بالاتر از 50 قرار داشت که نشان دهنده کیفیت مراقبت متوسط و یا خوب قرار داشت. بین بار کار ذهنی پرستاران و کیفیت خدمات ارتباط معنادار آماری وجود نداشت (P-value>0.05).

    نتیجه گیری

    طبق نتایج این پژوهش کیفیت ارایه خدمات، ارتباط ضعیفی با بار کار ذهنی پرستاران داشت. لذا بررسی دلایل کاهش کیفیت خدمات مراقبتی با مطالعات کیفی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بار کاری، پرستاران، ناسا، کیفیت مراقبت سلامت، مراقبت ویژه
  • بابک چوبی انزلی، سحر پاریاب، امید گرکز، نگار فرامرزی، حمید رضا مهریار* صفحات 48-57
    زمینه و هدف

    مراجعه به موقع پس از استروک و استفاده از درمان های نوین وریدی و کنترل فشارخون باعث تسریع در بهبود علایم پس از سکته مغزی می شود. لذا این مطالعه با هدف رابطه بین فاصله زمانی شروع علایم سکته مغزی تا مراجعه به اورژانس با مشخصات جمعیت شناختی بیماران مبتلابه حوادث عروق مغزی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی بر روی، 296 نفر از بیماران مراجعه کننده، پس از وقوع استروک به بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه در نیمسال اول سال 1397 به روش سرشماری انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی جمع آوری شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه میانگین سنی بیماران 75/14±87/68 سال که ازنظر جنس 153 نفر (7/51 درصد) مذکر و 143 نفر (3/48درصد) مونث بودند. میانگین زمان شروع علایم تا مراجعه به اورژانس 04/4±21/36 ساعت، میانگین زمان لازم جهت رسیدن به اورژانس 48/2±98/35 دقیقه و میانگین بعد مسافت تا زمان رسیدن به اورژانس 95/3±11/41 کیلومتر بود. 291 نفر (3/98 درصد) نوع استروک ایسکمیک و در 5 نفر (7/1درصد) هموراژیک بود. بعد مسافت، سطح تحصیلات بیمار و همراهان وی و نحوه انتقال ارتباط معنا داری با تاخیر در زمان مراجعه به اورژانس بیمارستان داشتند.

    نتیجه گیری

    زمان مراجعه به بیمارستان جهت درمان بیماران پس از بروز سکته از میانگین بالایی برخوردار است و عواملی چون فاصله زیاد از مرکز درمانی، نحوه انتقال بیماران، سطح تحصیلات که می تواند نشان دهنده عدم آگاهی کافی در مورد علایم بالینی سکته باشد در این امر دخالت داشتند.

    کلیدواژگان: استروک، اورژانس، جمعیت شناختی
  • ندا محمدی، سحر پاریاب، امید گرکز، شیوا رضوی، حمید رضا مهریار* صفحات 58-65
    زمینه و هدف

    مدیریت زخم بیماران ترومایی از اقدامات مهم و شایع در بخش اورژانس است. به دنبال تروما، تغییرات همودینامیک و متابولیکی در بدن ایجاد می شود که گاهی بسیار پیچیده بوده و حتی با وجود مراقبت زیاد، عوارض و مرگ و میر زیادی را به دنبال دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل خطرزای زخم های مدیریت شده در بیماران ترومایی مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی ارومیه انجام شده است.

    روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی در بازه زمانی از اول مهر 1398 تا 29 اسفند 1398 بر روی تمام بیماران ترومایی مراجعه کننده با زخم به اورژانس بیمارستان امام خمینی ارومیه به صورت سرشماری انجام شد. داده ها با استفاده از چک لیستی که شامل مشخصات دموگرافیک، بیماری های زمینه ای، مشخصات زخم و نحوه مدیریت زخم بیماران از نظر بروز عوارض و بهبودی در ماه ششم با توجه به معیار اسکار ونکوور جمع آوری شد.

    یافته ها

    از 350 بیمار مورد مطالعه 86 (6/24 درصد) زن و  264(4/75 درصد) مرد بودند و میانگین سنی بیماران 1/11±3/37 سال بود. شایع ترین عارضه عفونت (9 درصد) و التهاب اطراف زخم (5 درصد) بود. مصرف سیگار (P<0.05)، دیابت (P=0.03) و آلوده بودن زخم (P=0.03) با بروز عفونت ارتباط داشت. پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی (P=0.02) و تمیز نگه داشتن زخم نیز با کاهش بروز عارضه عفونت مرتبط بود (P=0.01). میانگین درجه زخم در بدو مراجعه جهت بیماران 3/2±4/6 و پس از 6 ماه6/1±1/3 بود؛ ارزیابی آماری نشان داد که کاهش معناداری در درجه زخم ها پس از 6 ماه روی داده است (P=0.001).

    نتیجه گیری

    دیابت و سیگار کشیدن ریسک فاکتورهای مشترک بروز عارضه عفونت و کاهش بهبودی زخم هستند.

    کلیدواژگان: زخم، اورژانس، عوامل خطر زا، بیمارستان
|
  • Moradali Zareipour*, Mohammad Saeed Jadgal, Najaf Ahmadi Aghziyarat Pages 1-5
  • Fatemeh Keyvanlou, Yaser Saeid, Zohreh Vafadar* Pages 6-15
    Background and aim

    In recent years, the role of liaison nurse in Intensive Care Units (ICUs) has been considered to develop inter-professional collaboration along with continued advanced care during the transfer of critically ill patients from ICUs to general wards. In this regard, a systematic review study was conducted to investigate the effectiveness of the role of the nurse liaison of ICUs on improving the outcomes of patients.

    Methods

    This systematic review study was conducted in 2020 by searching international scientific databases that had full coverage of nursing texts including Scopus, Pub Med, CINAHL, Science Direct, Google Scholar as well as internal scientific databases including SID and Magiran. Searching was performed by the keywords "Nurse" "Intensive Care Unit" and "Patient Outcomes" between 2005 and November 2020. The articles were critically evaluated using the Jadad tool and out of a total of 335 initially retrieved articles, 13 selected articles entered the final review stage.

    Results

    The findings of 13 final articles showed that liaison nurses in ICUs have a positive effect on patient outcomes including: increasing satisfaction, reducing relocation anxiety, reducing the duration of hospitalization and readmission, reducing the incidence of side effects, and accelerating the recovery of patients. This is while they had no effect on improving the level of consciousness, laboratory parameters and some hemodynamic indicators.

    Conclusion

    Although the evidence of the present review shows a positive effect of this role on the outcomes of patients, but in some studies, these effects have not been statistically significant. To confirm the effectiveness of the role of nurse liaison in ICUs, studies with different quantitative and qualitative research approaches and larger sample sizes and different research environments are needed.

    Keywords: : Liaison Nurse, Intensive Care Unit, Patient Outcomes
  • Golestaneh Rezaei, Fatemeh Salmani*, Mehrdad Azarbarzin Pages 16-28
    Background & Aim

    Despite the negative opinions of intensive care unit staff about the presence of the family next to the patient, many studies have shown that family-centered care can be effective in meeting this need as well as the comfort and physiological parameters of patients. The purpose of this study was to determine the effect of family-centered care on physiological parameters of patients of brain injury patients admitted to intensive care unit in selected hospitals in Isfahan, in 2020.

    Methods

    This study was a quasi-experimental study. A total of 30 brain injury patients referred to selected hospitals in Isfahan in 2020 were included in the study by available sampling and were assigned to two groups of 15 intervention and control by random assignment of permutation. In the intervention group, the patientschr('39') first-degree families were present at the patientchr('39')s bedside for 3 days and twice a day at 10:00 AM and 3:00 PM and performed a family-centered care program. The control group received routine ward care. Physiological parameters were recorded and measured 15 minutes before, during and after care.

    Results

    The findings showed that the mean of physiological parameters such as heart rate, systolic blood pressure, and arterial blood oxygen saturation in the intervention group was significant difference than the control group (P< 0.05). However, there was no significant difference in physiological parameters such as diastolic blood pressure of the intervention group (P >0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that family-centered care on the patientchr('39')s bedside causes significant changes physiological parameters that cause relaxation in the patient and balance in the patientchr('39')s physiological parameters. Therefore, it should be possible for the closest family member to be present at the patientchr('39')s bedside at the appropriate time with adequate training in family-centered care.

    Keywords: Physiological Parameters, Family-Centered Care, Intensive Care Unit, Brain Injury
  • Yusef Haghighi Moghadam*, Mohammad Amin Valizadeh Hasanloui Pages 29-37
    Background & aim

    weaning of ventilator-dependent patients has always been associated with serious and risky challenges. There are some measurable categories that predict the consequences of weaning. Due to the multiplicity of these categories, the researchers decided to conduct a study to identify the most important category in the patientchr('39')s readiness for and consequences of weaning from the ventilator.

    Methods

    In this cross-sectional study, 96 ventilator-dependent patients were included randomly. Patient`s respiratory criteria and physiological parameters were measured in three time intervals. Patients were divided in two, successful and unsuccessful of weaning. By following each of the respiratory and physiological criteria and using regression test statistics and plotting the rock curve, we plotted the power of each of the above criteria in predicting the weaning consequences.

    Results

    The odds ratio (OR) for failure in weaning increases with increasing RSBI at all three times. Also the results showed that the criteria of RSBI in the time of before the take out of the endotracheal tube with a sensitivity of 73% and a specificity of 88% and a surface below the curve of 0.82 in comparison with other criterions has the greatest effect on predicting failure in weaning.

    Conclusion

    Among the clinical criteria available to assess the probability of failure in the weaning, RSBI in compare to other criteria has a better sensitivity and specificity.

    Keywords: Weaning, Critical Care Nursing
  • Fatemeh Mohammadi, Nasrin Hanifi*, Nasrin Bahraminegad Pages 38-47
    Background & Aim

    Mental workload of nurses increases their fatigue, and result in adverse consequences for patients. The aim of this study was to determine the relationship between nurseschr('39') mental workload and the quality of care services in the intensive care unit (ICU).

    Methods

    This descriptive-correlation study was conducted in 2019 in Zanjan. In this study, NASA-TLX tool with a score of zero to 100 was used to assess the mental workload of nurses and mental workload of 38 ICU nurses was assessed 138 times. Also, the quality of cares was observed in 300 patients using a researcher-made checklist.   

    Results

    the mean mental workload of nurses was 81.53±0.987. The average score of care quality out of 100 scores was 70.28±11.06. Among the mean scores of care dimensions, the emergency measures was lower than other dimensions and poor performance level. But in other cases, patient care scores were above 50, indicating good or excellent quality of care. There was no statistically significant relationship between nurseschr('39') mental workload and their quality of care.

    Conclusion

    According to the results of this study, mental workload of ICU nurses was high. The quality of nursing care seems to be poorly related to the nurses’ mental workload. Therefore, it is recommended to investigate the reasons for the diminution the quality of care with qualitative studies.

    Keywords: Workload, Nurses, NASA, Quality of Health Care, Critical Care
  • Babak Choobi Anzali, Sahar Paryab, Omid Garkaz, Negar Faramarzi, Hamidreza Mehryar* Pages 48-57
    Background and Aim

    Early referral after stroke and the use of modern intravenous therapies and blood pressure control accelerates the improvement of post-stroke symptoms. Therefore, this study was performed to investigate the relationship between the time interval between the onset of stroke symptoms and referral to the emergency department with demographic characteristics of patients with cerebrovascular accidents referred to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in Urmia in the first half of 2018.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 296 patients referred to Imam Khomeini Hospital in Urmia in the first half of 2018 by census method. Data were collected using a demographic questionnaire.

    Results

    In this study, the mean age of patients was 68.87±14.75 years, of which 153 (51.7%) were male and 143 (48.3%) were female. The mean time from the onset of symptoms to the emergency room was 36.21 ± 4.04 hours, the mean time required to reach the emergency room was 35.98± 2.48 minutes and the mean distance to the time of arrival to the emergency room was 41.11± 3.95 km, 291 patients (98.3%) had ischemic stroke and 5 patients (1.7%) had hemorrhagic stroke. Dimensions, level of education of the patient and his companions and the mode of transmission had a significant relationship with the delay in visiting the hospital emergency department.

    Conclusion

    The results of our study, like other studies, showed that the time to go to the hospital to treat patients after a stroke has a high average, and factors such as long distance from the treatment center, how patients are transferred, level of education that can indicate insufficient knowledge in clinical signs of stroke were involved in this affair.

    Keywords: Stroke, Emergency, Demographics
  • Neda Mohammadi, Sahar Paryab, Omid Garkaz, Shiva Razavi, Hamid Reza Mehryar* Pages 58-65
    Introduction

    Wound management of trauma patients is one of the most important and common measures in the emergency department. Following trauma, hemodynamic and metabolic changes occur in the body that are sometimes very complex and lead to many complications and deaths, even with great care. The aim of this study was to investigate the risk factors for managed wounds in trauma patients referred to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in Urmia.

    Materials

    This descriptive-analytical study was performed on all trauma patients referred to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in Urmia from October 1, 2017 to March 20, 2017 by census. Data were collected using a checklist that includes demographic characteristics, underlying diseases, wound characteristics and wound management of patients in terms of complications and recovery in the sixth month according to the Vancouver Oscar criteria.

    Results

    Of 350 patients studied, 86 (24.6%) were female and 264 (75.4%) were male and the mean age of patients was 37.3±11.1 years. The most common complications were infection (9%) and inflammation around the wound (5%). Smoking (P<0.05), diabetes (P = 0.03) and wound infection (P = 0.03) were associated with infection, Antibiotic prophylaxis (P=0.02) and keeping the wound clean were also associated with a reduced incidence of infection (P=0.01). The mean degree of wound was 6.4 ± 2.3 at the beginning of admission for patients and 3.1±1.6 after 6 months; Statistical evaluation showed that there was a significant decrease in the degree of wounds after 6 months (P=0.001).

    Conclusion

    Diabetes and smoking are common risk factors for infection and reduced wound healing.
     

    Keywords: Wound, Emergency, Risk factors, Hospital