فهرست مطالب

چشم انداز حسابداری و مدیریت - سال چهارم شماره 40 (بهار 1400)

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 40 (بهار 1400)

  • جلد سوم
  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد جدالی*، فرشید جدالی صفحات 1-12
    تغییر و نوآوری در فعالیت های سازمانی تلاش برای بهسازی سازمان است. سازمان های نوآور در پاسخ به تغییرات محیطی و همچنین گسترش قابلیت های جدید که به آن ها برای دستیابی به عملکرد بالاتر کمک می کند، موفق تر هستند در این بین مدیریت دانش به عنوان بستری برای دستیابی به رفتارهای نوآورانه تاثیر گذار است. در پژوهش حاضر، تاثیر مدیریت دانش بر بهبود رفتارهای نوآوانه با نقش میانجی هوش تجاری در بانک سپه تبریز مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش مورد استفاده توصیفی و همبستگی بوده و جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و معاونان شعب بانک سپه است که با توجه به محدود و در دسترس بودن به صورت سرشماری انتخاب شدند. اعتبارسنحی ابزار گردآوری داده ها، به وسیله روایی محتوایی و برای برآورد پایایی آنها از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شده است. همچنین برای آزمون فرضیه های تحقیق از نرم افزارهای spss و lisrel استفاده شد. یافته پژوهش نشان داد که فرضیه های تحقیق تایید شده و مدیریت دانش از طریق هوش تجاری بر رفتار نوآورانه کارکنان تاثیر مثبت داشته است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، رفتارهای نوآورانه، هوش تجاری، بانک سپه
  • شیماء میر عرب رضی*، محمدرضا عبدلی صفحات 13-28
    امروزه موفقیت در عملکردهای بازاریابی نه به عنوان یک علم بلکه به عنوان یک ارزش در جهت پیشبرد اهداف شرکت ها محسوب می شود که نیازمند شناخت محیط داخلی و عملکردی شرکت ها و اصلاح ساختارهای دارای مشکل می باشد. در واقع هدف این پژوهش بررسی ارتباط رتبه کنترل داخلی شرکتها بانام تجاری و عملکرد بود. دوره ی زمانی پژوهشی 1392 تا 1397 بود و در این بازه زمانی تعداد 73 شرکت بورس اوراق بهادار تهران از طریق حذف نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. نتایج پژوهش نشان داد، ارتباط رتبه کنترل های داخلی بر نام تجاری در سطح خطای 1 درصد و بر عملکرد در سطح خطای 5 درصد تاثیر مثبت و معناداری دارد و باعث می گردد توانمندی های نام تجاری شرکت ها چه از نظر ارزش آفرینی و چه از منظر عملکردی همچون افزایش سهم بازار شرکت ها تقویت شود
    کلیدواژگان: رتبه کنترل داخلی، عملکرد، نام تجاری
  • صدیقه حیدری* صفحات 29-36
    نظر به اینکه در عصر حاضر بر هیچ کس پوشیده نیست که کاهش فقر در گرو رشد شتابنده و متوازن اقتصادی است و این مهم جز به واسطه افزایش سرمایه گذاری میسر نخواهد بود؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف واکاوی تهدیدها و فرصت های جذب سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی از دیدگاه شپترو به انجام رسید. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان امور مالی شپترو در سال 1398 بوده و با عنایت به کیفی بودن رویکرد پژوهش، حجم نمونه تا حد اشباع در نظر گرفته شد و جمع آوری داده ها با مصاحبه نیمه ساختارمند انجام گردید. یافته ها نشان داد از دیدگاه کارکنان شپترو، صنعت پتروشیمی با تهدیدها و فرصت هایی مواجه است که در 7 دسته طبیعی، اقتصادی، فنی و پروژه ای، سیاسی، اهداف و استراتژی ها، مخاطرات و ارزش ها و نقاط قوت قرار می گیرند. از بین عوامل ذکر شده، به ترتیب عوامل اقتصادی، عوامل سیاسی و عوامل فنی و پروژه ای پررنگ ترین نقش را دارا بوده اند. در عوامل اقتصادی مولفه تورم، در عوامل سیاسی مولفه فساد و خط قرمز بوروکراسی و سایر عوامل سیاسی و در عوامل فنی و پروژه ای مولفه طرح های توسعه شرکت و شرکت های سرمایه پذیر و پروژه های موجود در فاز خرید و اجرا پررنگ ترین تهدیدها و فرصت های جذب سرمایه گذاری بوده اند.
    کلیدواژگان: تهدیدها، فرصت ها، جذب سرمایه گذاری، صنعت پتروشیمی
  • سید علی حسینی*، سعید برزویی چقاگلانی صفحات 37-50

    سرمایه گذاران برای اخذ تصمیم های سودمند اقتصادی، نیازمند اطلاعات قابل اتکا و مربوط هستند و برای کسب آن، کیفیت سود افشای شرکت ها از اهمیت بالایی برخوردار است. با افزایش سطح کیفی افشا در شرکت ها از میزان مدیریت سود مدیران کاسته می شود. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر بیش اطمینانی مدیریتی بر رابطه بین شفافیت اطلاعات مالی و مدیریت سود است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، روش نمونه گیری حذف سیستماتیک و نمونه مورد مطالعه، شامل 133 شرکت پذیرفته شده طی سال های 1394 تا 1398 است. روش پژوهش توصیفی و از نظر ارتباط بین متغیرها ترکیبی از علی-همبستگی است و از نظر هدف کاربردی است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی و داده های تابلویی و همچنین مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاصل از فرضیه ها نشان می دهد که شفافیت اطلاعات مالی با مدیریت سود رابطه منفی و معناداری دارد و بیش اطمینانی مدیریتی بر رابطه بین شفافیت اطلاعات مالی و مدیریت سود در سطح خطای 5 درصد تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: شفافیت اطلاعات مالی، بیش اطمینانی مدیریتی، مدیریت سود
  • حمیده محمدزاده* صفحات 51-64
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین گرایش احساسی سرمایه گذاران و پیش بینی های سود توسط مدیریت می باشد. دوره زمانی مورد بررسی بین سال های 1391 تا 1398 می باشد؛ جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که بعد از اعمال محدودیت های مربوط به انتخاب نمونه، 146 شرکت عضو به عنوان نمونه آماری و به صورت حذف سیستماتیک انتخاب شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها با رویکرد داده های تابلویی و رگرسیون چند متغیره نشان داد بین گرایش احساسی سرمایه گذاران و پیش بینی های سود توسط مدیریت رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: گرایش احساسی سرمایه گذاران، پیش بینی های سود، پیش بینی سود توسط مدیریت
  • محمد محمدی، بهنام کریمی دلدار* صفحات 65-83
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شاخص های مسئولیت اجتماعی شرکت بر روش های مدیریت ریسک در شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار تهران و ارایه راهکارهای کاربردی می باشد. پژوهش حاضر بر حسب هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی و روش شناسی پژوهش از نوع پس رویدادی است. برای آزمون فرضیه ها، از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. اطلاعات اخذ شده در رابطه با متغیرهای تحقیق وارد صفحه گسترده اکسل شده و سپس با استفاده از نرم افزارهای EViews و Stata تحلیل شدند. جامعه آماری این پژوهش به روش حذف سیستماتیک از میان تمام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی دوره زمانی 1390 تا 1399 می باشد. نتایج فرضیه نخست پژوهش نشان داد که شاخص های مسئولیت اجتماعی شرکت بر مدیریت ریسک استراتژیک شرکت تاثیر معناداری و مثبت دارد. نتایج فرضیه دوم پژوهش نشان داد که شاخص های مسئولیت اجتماعی شرکت بر مدیریت ریسک عملیاتی شرکت تاثیر معناداری و منفی دارد. نتایج فرضیه سوم پژوهش نشان داد که شاخص های مسئولیت اجتماعی شرکت بر مدیریت ریسک گزارشگری شرکت تاثیر معناداری ندارد. نتایج فرضیه چهارم نیز نشان داد که شاخص های مسئولیت اجتماعی شرکت بر مدیریت ریسک عدم رعایت قوانین و مقررات شرکت تاثیر معناداری و منفی دارد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، روش های مدیریت ریسک، بورس اوراق بهادار تهران
  • محمدحسین ثمری*، آیدا اتابکی صفحات 84-96

    به طور کلی تیوری چشم انداز و نقطه مرجع یکی از مباحث مطرح در پارادایم مالی رفتاری می باشد که توصیف تصمیمات خرید و فروش، نقاطی را به عنوان نقاط مرجع سود و زیان خود بر می گزینند. لذا در این تحقیق به بررسی تیوری چشم انداز و رفتار ریسک پذیری تصمیم گیرندگان پرداخته شده است. در تحقیق حاضر تعداد 1867 مشاهده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1396-1387 بررسی شده است. جهت آزمون فرضیه ها از مدل های رگرسیون پولد استفاده شده، یافته های پژوهش نشان می دهد که تفاوت بازده شرکت ها از نقطه مرجع به طور معناداری در سطح کل شرکتها، ریسک پذیری تصمیم گیرندگان را نشان می دهد. همچنین تفاوت بازده شرکت ها از نقطه مرجع به طور معناداری در صنایع دارو، سیمان، شیمیایی، عذایی و فلزات اساسی، ریسک پذیری تصمیم گیرندگان را نشان می دهد. اما در صنایع خودرو و ماشین آلات این مهم به شکل معنادار نبوده است.

    کلیدواژگان: تئوری چشم انداز، رفتار ریسک پذیری تصمیم گیرندگان، بورس اوراق بهادار
  • عباس افلاطونی، محمد خطیری، یاسر بیرالوند* صفحات 97-110
    بهبود کیفیت افشاء یکی از عوامل موثر برای دستیابی به بازار کارای سرمایه است. لذا این پژوهش تاثیر کیفیت افشای اطلاعاتی مالی بر عملکرد واقعی شرکت را بررسی کرده است. بدین منظور از داده های 137 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1397-1383 و رویکرد داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که کیفیت افشای اطلاعاتی مالی و مولفه های آن (بهنگامی و قابلیت اتکای افشاء اطلاعات) تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد واقعی شرکت دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت افشاء، بهنگامی اطلاعات، قابلیت اتکاء اطلاعات، عملکرد واقعی
  • فاطمه داروغه حضرتی* صفحات 111-130
    رابطه بین مدیریت سود و تغییرات هزینه های بدهی ، به عنوان مهم ترین منابع تامین مالی شرکت ها می تواند از جمله موضوعات قابل توجه در ادبیات مالی باشد. هدف پژوهش حاضر ارزیابی نقش تعدیلگری کیفیت حسابرسی در بررسی ارتباط بین مدیریت سود و هزینه بدهی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری پژوهش حاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که به روش حذف سیستماتیک112 شرکت در بازه زمانی 1392 تا 1397 به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش رگرسیون با ساختار داده های پانل استفاده شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد، بین هزینه های بدهی به عنوان جزیی از هزینه های تامین مالی و مدیریت سود هیچ رابطه ی معنا داری وجود ندارد. بنابراین افزایش یا کاهش هزینه های بدهی، نقشی در اعمال مدیریت سود ایفا نمی کند. همچنین رابطه مثبت و ضعیف بین معیارهای اندازه حسابرس و دوره تصدی حسابرس و مدیریت سود وجود دارد، ولی این رابطه از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت حسابرسی، دوره تصدی حسابرس، مدیریت سود، هزینه بدهی
  • زیبا عزتی، ناصر خداداده ی شاملو*، مسعود حاجی زاده صفحات 131-146

    در گزارش های مالی، مالیات نشانگر سهم دولت از سود شرکت ها می باشد. اجتناب مالیاتی به معنای صرفه جویی مالیاتی ناشی از کاهش مالیات پرداختی عمومی است که گاهی اوقات قانونی بودن آن مورد تردید بوده و به مفهوم تعداد معاملات برای به حداقل رساندن بدهی های مالیاتی به شمار می آید. شرکت ها مسئولیت هایی در مقابل ذینفعان، جامعه و سایرین دارند که تحقق این مهم گاهی در گرو رعایت سایر مسئولیت ها نیز می باشد که مسئولیت پذیری اجتماعی و اجتناب مالیاتی معیارهایی هستند که می تواند نمایانگر اهداف پاسخگویی مدیران در شرکت ها باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط افشای مسئولیت اجتماعی شرکت ها و اجتناب مالیاتی با تاکید بر ساختار مالکیت است. در این پژوهش اجتناب مالیاتی از معکوس نرخ موثر مالیاتی اندازه گیری شده است. افشای مسئولیت اجتماعی شرکت ها نیز با استفاده از مطالعات آقایی و کاظم پور (1395) تشخیص داده شده است. برای اندازه گیری ساختار مالکیت از سه معیار مالکیت مدیریتی، مالکیت نهادی و تمرکز مالکیت بهره گرفته شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش شناسی علی پس رویدادی می باشد. جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند و با روش نمونه گیری هدفمند 130 شرکت در نمونه آماری قرار گرفته اند. دوره زمانی پژوهش سال های 93 تا 97 است. برای آزمون فرضیه ها از تجزیه وتحلیل رگرسیون بهره گیری شده است. نتایج نشان می دهد که بین افشای مسئولیت اجتماعی شرکت ها و اجتناب مالیاتی ارتباطی وجود ندارد، اما مالکیت مدیریتی و مالکیت نهادی در سطح معناداری 90 درصد می توانند ضمن اینکه منجر به کاهش افشای مسئولیت اجتماعی شرکت ها می شوند به میزان اجتناب مالیاتی نیز اضافه کنند.

    کلیدواژگان: افشای مسئولیت اجتماعی شرکت ها، اجتناب مالیاتی، ساختار مالکیت، مالکیت نهادی، مالکیت مدیریتی
|
  • Mohammad Jedali *, Farshid Jedali Pages 1-12
    Change and innovation in organizational activities is an effort to improve the organization. Whatever is done to improve and improve the organization Innovative organizations are more successful in responding to environmental changes as well as developing new capabilities that help them achieve higher performance. In the meantime, knowledge management as a platform for achieving Influences innovative behaviors. In the present study, the effect of knowledge management on improving innovative behaviors with the mediating role of business intelligence in Sepah Bank in Tabriz has been investigated. The research method used is descriptive and correlational and the statistical population of the study includes managers and deputies of Sepah Bank branches who were selected by census due to their limited availability. The validity of the data collection tool was based on content validity and Cronbach's alpha test was used to estimate their reliability. SPSS and lisrel software were also used to test the research hypotheses. The research findings showed that the confirmed research hypotheses and knowledge management through business intelligence had a positive effect on employees' innovative behavior.
    Keywords: Knowledge Management, Innovative Behaviors, Business Intelligence, Sepah Bank
  • Shima Merarb Razi *, Mohammadreza Abdoli Pages 13-28
    Today, success in marketing practices is not considered as a science but as a value in order to advance the goals of companies, which requires understanding the internal and functional environment of companies and reforming problematic structures. In fact, the purpose of this study was to investigate the relationship between internal control rank of companies with brand and performance. The research period was 1392 to 1397 and in this period, 73 companies of Tehran Stock Exchange were selected by eliminating systematic sampling. The results showed that the relationship between the rank of internal controls on the brand at a level of error of 1% and performance at a level of error of 5% has a positive and significant effect and makes the brand capabilities of companies both in terms of value creation and in terms of Strengthen performance such as increasing corporate market share.
    Keywords: Relationship between, internal control rank, brand, performance
  • Sadigheh Heydari * Pages 29-36
    Whereas in the present age it is no secret that the reduction of poverty depends on accelerated and balanced economic growth, and this can only be achieved through increased investment; Therefore, the present study was conducted with the aim of investigating the threats and opportunities for attracting investment in the petrochemical industry from the perspective of Sheptro. The statistical population of the present study was Sheptro Finance staff in 2019. Considering the quality of the research approach, the sample size was considered saturated and data collection was done by semi-structured interview. The findings showed that from the perspective of Sheptro employees, the petrochemical industry faces threats and opportunities that fall into 7 categories: natural, economic, technical and project, political, goals and strategies, risks and values, and strengths. Among the mentioned factors, economic factors, political factors and technical factors and projects have played the most important roles, respectively. In economic factors, inflation component, in political factors, corruption component and red line of bureaucracy and other political factors, and in technical factors and component projects, development plans of companies and investment companies and projects in the purchase and implementation phase have been the most prominent threats and investment opportunities.
    Keywords: Threats, opportunities, Investment Attraction, Petrochemical industry
  • Seyyed ali Hosini *, Saeed Borzoei Chaqagolani Pages 37-50

    Investors need reliable and relevant information to make economically viable decisions, and the quality of corporate disclosure is critical to obtaining it. By increasing the quality level of disclosure in companies, the amount of managers' profit management decreases. The purpose of this study is to study the effect of managerial uncertainty on the relationship between financial information transparency and earnings management. The statistical population of the study of companies listed on the Tehran Stock Exchange, the systematic sampling method and the studied sample, includes 133 companies listed during the years 2014 to 2018. The research method is descriptive and in terms of the relationship between variables is a combination of causal-correlation and is applied in terms of purpose. Regression method and panel data as well as fixed effects model have been used to process and test the hypotheses. The results obtained from the hypotheses show that financial information transparency has a negative and significant relationship with earnings management and managerial uncertainty has a positive and significant effect on the relationship between financial information transparency and earnings management at 5% error level.

    Keywords: Transparency financial information, management uncertainty, Profit Management
  • Hamideh Mohamadzadeh * Pages 51-64
    The purpose of this study is to investigate the relationship between investors' emotional orientation and earnings forecasts by management. The study period is between the years 1391 to 1398; The statistical population studied in this study includes all companies listed on the Tehran Stock Exchange. After imposing restrictions on sample selection, 146 member companies have been selected as a statistical sample and systematically removed. The results of testing the hypotheses with the panel data approach and multivariate regression showed that there is a relationship between investors' emotional orientation and earnings forecasts by management.
    Keywords: Emotional tendency of investors, profit forecasts, profit forecasts by management
  • Mohamad Mohamadi, Behnam Karimi Deldar * Pages 65-83
    The purpose of this study is to investigate the effect of corporate social responsibility indicators on risk management methods in companies listed on the Tehran Stock Exchange and to provide practical solutions. The present research is applied research in terms of purpose. This research is of descriptive correlation type and research methodology is post-event type. To test the hypotheses, a multivariate regression model was used. The data obtained in relation to the research variables were entered into an Excel spreadsheet and then analyzed using EViews and Stata software. The statistical population of this research is the systematic elimination method from all companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 1390 to 1399. The results of the first hypothesis of the study showed that the company's social responsibility indicators have a significant and positive effect on the company's strategic risk management. The results of the second hypothesis of the study showed that the company's social responsibility indicators have a significant and negative effect on the company's operational risk management. The results of the third hypothesis of the study showed that the company's social responsibility indicators do not have a significant effect on the company's reporting risk management. The results of the fourth hypothesis also showed that the company's social responsibility indicators have a significant and negative effect on risk management of non-compliance with company rules and regulations.
    Keywords: corporate social responsibility, Risk Management Methods, Tehran Stock Exchange
  • MohammadHosein Samari *, Ayda Atabaki Pages 84-96

    In general, perspective theory and reference point is one of the topics in the behavioral financial paradigm that describes buying and selling decisions, choosing points as their reference points of profit and loss. Therefore, in this research, the theory of perspective and risk-taking behavior of decision makers has been studied. In the present study, 1867 observations in Tehran Stock Exchange in the period 1397-1387 have been investigated. To test the hypotheses, solid regression models are used. The research findings show that the difference in the return of companies from the reference point at the level of companies as a whole, shows the risk-taking of decision makers. Also, the difference between the returns of companies from the reference point in the pharmaceutical, cement, chemical, food and basic metals industries shows the risk-taking of decision makers. But in the automotive and machinery industries, this has not been significant.

    Keywords: Vision theory, risk-taking behavior of decision makers, Stock Exchange
  • Abbas Aflatoni, Mohammad Khatiri, Yaser Beiralvand * Pages 97-110
    Improving the quality of disclosure is one of the effective factors to achieve an efficient capital market. Therefore, this study has investigated the effect of financial information disclosure quality on the actual performance of the company. For this purpose, the data of 137 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 1397-1383 and the combined data approach have been used. The results show that the quality of financial information disclosure and its components (timeliness and reliability of information disclosure) have a positive and significant effect on the actual performance of the company.
    Keywords: Disclosure Quality, timeliness of information, reliability of information, actual performance
  • Fatemeh Darogheh Hazrati * Pages 111-130
    The relationship between earnings management and changes in debt costs, as the most important sources of corporate financing can be one of the significant topics in the financial literature. The purpose of this study is to investigate the moderating role of audit quality in investigating the relationship between earnings management and debt expense in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of the present study is the companies listed on the Tehran Stock Exchange, which was selected as a statistical sample by the method of systematic elimination of 112ompanies in the period 1392 to 1397. In order to analyze the data, regression method with panel data structure was used. The results showed that there is no significant relationship between debt costs as a part of financing costs and profit management. Therefore, increasing or decreasing debt costs does not play a role in profit management practices. There is also a positive and weak relationship between auditor size criteria and auditor tenure and earnings management, but this relationship is not statistically significant.
    Keywords: Audit Quality, Auditor Tenure, Profit Management, debt cost
  • Ziba Ezzati, Naser Khodadadeh Shamloo *, Masoud Hajizadeh Pages 131-146

    In financial statements, taxes represent the government's share of corporate profits. Tax avoidance means tax savings from reduced tax payments, which are sometimes questioned as legal and mean the number of transactions to minimize tax liabilities. Companies have responsibilities to stakeholders, society and others, and the realization of this important sometimes depends on the observance of other responsibilities, which are social responsibility and tax avoidance are criteria that can reflect the goals of accountability of managers in companies. The purpose of this study is to investigate the relationship between corporate disclosure and tax avoidance with emphasis on ownership structure. In this study, tax avoidance is measured by reversing the effective tax rate. Disclosure of corporate social responsibility has also been identified using the studies of Mr. and Kazempour (2016). To measure the ownership structure, three criteria of managerial ownership, institutional ownership and ownership concentration were used. The present study is applied in terms of purpose and causal in terms of methodology. The statistical population is the companies listed on the Tehran Stock Exchange and 130 companies have been included in the statistical sample by purpose sampling method. The research period is 2014 to 2019years. Regression analysis was used to test the hypotheses. The results show that there is no relationship between corporate disclosure and tax avoidance, but managerial ownership and institutional ownership at a significant level of 90% can increase corporate disclosure while reducing corporate disclosure.

    Keywords: Disclosure of corporate social responsibility, Tax Avoidance, Ownership structure, institutional ownership, Management Ownership