فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 24، بهار 1400)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 24، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/02
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مهدی سبک رو*، آذین کایدیان، الهه حسینی صفحات 1-17

    امروزه منابع انسانی به عنوان مهم ترین مزیت رقابتی و سرمایه سازمانی به یک گزاره مسلم و قطعی مورد پذیرش همگان قرار گرفته است؛ به دلیل رقابت شدید و کمبود کارکنان با توانایی و مهارت بالا، جذب و نگهداشت کارکنان با استعداد همانند سایر زمینه های اجرایی سازمان، در حوزه منابع انسانی نیز همراه با ریسک هایی خواهند بود که می تواند کارایی و اثربخشی این حوزه را تحت تاثیر قرار دهند. هدف از انجام مطالعه حاضر، شناسایی ریسک های نگهداشت اعضای هییت علمی در دانشگاه یزد است. جامعه آماری پژوهش اساتید و کارکنان دانشگاه یزد که در زمینه استخدام اعضای هییت علمی به مدت 7 سال فعالیت دارند. پژوهش حاضر از لحاظ نوع داده ها از دسته تحقیقات کیفی است که به لحاظ جدید بودن حوزه در زمینه مطالعات اکتشافی از روش تحلیل تم استفاده گردید. به منظور گردآوری داده های تحقیق از ابزار مصاحبه های نیمه ساختار و تحلیل آن به صورت دستی انجام گرفت. یافته ها منجر به شناسایی 3 تم اصلی شامل ریسک ادراکی، شغلی و مدیریتی و 10 تم فرعی شامل گریزپایی، وابستگی، اهمال کاری، اعتیاد به کار، فرسایش شغلی، همکاری مخرب، حصارآفرینی، تساوی گری، تطبیق ناپذیری و ضعف روانشناختی شده است. در این پژ<هش ریسک ادراکی، شغلی و مدیریتی به عنوان ریسک نگهداشت معرفی شده اند. همچنین نتیجه گرفته شد که اقدام به نگهداشتن اساتید ناکارآمد ریسک هایی را هم برای دانشگاه، دانشجویان و اساتید ناکارآمد به دنبال دارد که برای دانشگاه منجر به تنزل اعتبار و وجهه علمی دانشگاه را به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: ریسک منابع انسانی، نگهداشت کارکنان، کارکنان دانشی، دانشگاه یزد
  • اسماعیل خان احمدی* صفحات 18-34

    نظر به تحولات سریع، برق آسا، گسترده، عمیق در صحنه نبرد در حوزه تاکتیک و تکنیک و نقش این تحولات در سرنوشت نبرد طی چهارده اخیر از یک سو، و تاکید مضاعف مبانی ارزشی، آموزهای دینی، رهنمودهای و تدابیر امامین انقلاب بر آموزش و هم افزایی آموزشی در ایجاد، حفظ و ارتقاء این آمادگی از سوی دیگر موضوع نوشتار حاضر، ابعاد هم افزایی موثر در ارتقاء اثربخشی دانشگاه های نظامی در گام دوم انقلاب می باشد. در این نوشتار که از حیث هدف، تحقیقی کاربردی؛ از حیث سطح تحلیل، آمیخته اکتشافی و از حیث رویکرد و طبقه‎بندی کیفی، است. در راستای ارایه پاسخی مستدل به سوال تحقیق از روش والتزوباسل جهت محاسبه CVIکل و ابعاد چهارگانه هم افزایی اثربخشی دانشگاه ها بهره گیری شده است؛ که شاخص کل با رتبه 83٪ و بعد محلی با رویکرد آتش حرکت با رتبه 87%، بعد منطقه ای با رویکرد آتش مانور با رتبه 83%، و بعد ملی با رویکرد عملیات مشترک با رتبه 88% و بعد بین المللی با رویکرد عملیات مرکب با رتبه 84% توسط جامعه خبرگی تایید گردید.. با نهادینه شدن ابعاد هم افزایی، ظرفیت های بر ای تحقق رسالت نیروهای مسلح محقق خواهدشد که در مبحث نتیجه گیری آمده است. در راستای نهادینه شدن مدل مستخرجه از نتایج تحقیق پیشنهادات پنجگانه ارایه شده استکلیدواژه ها: هم افزایی، اثربخشی، دانشگاه.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: هم افزائی، اثربخشی، دانشگاه
  • محدثه رحمانی گرجی، مرتضی دوستی* صفحات 35-44

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراک کیفیت خدمات با رضایت و تمایل به بازگشت در المپیاد ورزش های آبی و ساحلی شهرستان بابلسر بود. روش پژوهش توصیفی و از نظر نتیجه کاربردی، شیوه گردآوری داده ها از طریق مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه استاندارد صورت گرفت. جامعه آماری شامل مسیولین اجرایی، مربیان و ورزشکاران شرکت کننده در المپیاد ورزش های آبی و ساحلی شهر بابلسر بودند که تعداد 360 نمونه از بین این جامعه که در المپیاد ورزش های آبی و ساحلی بابلسر حضور داشتند به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss و برای بررسی نتایج استنباطی و روابط بین متغیرهای پژوهش از تحلیل معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار smart pls استفاده شد.نتایج پژوهش نشان داد که بین متغیر کیفیت خدمات و رضایتمندی رابطه معنادار مستقیم و مثبت برقرار بوده و متغیر کیفیت خدمات 79% از تغییرات متغیر رضایتمندی را تبیین می کند. بین دو متغیر کیفیت خدمات ادراک شده و تمایل به بازگشت مجدد رابطه مثبت و مستقیم برقرار بوده و متغیر کیفیت خدمات ادراک شده 26% از تغییرات متغیر تمایل به بازگشت مجدد را تبین می کند؛ همچنین متغیر رضایتمندی نیز 58% از تغییرات متغیر تمایل به بازگشت مجدد را تبیین می کند و بر این اساس می توان گفت متغیر کیفیت خدمات به طور غیرمستقیم و از طریق متغیر میانجی رضایت 45% از تغییرات متغیر تمایل به بازگشت مجدد را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، رضایتمندی، تمایل به بازگشت، المپیاد، ورزش های آبی و ساحلی
  • احمد عربشاهی کریزی*، علیرضا غلامی نژاد صفحات 45-60

    هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر مدیریت منابع انسانی اسلامی و فضیلت سازمانی با نقش میانجی اخلاق کاری بوده است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی- پیمایشی بود. جامعه پژوهش 1400 نفر از کارکنان بندر شهید بهشتی چابهار بوده و 324 نفر از طریق فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه های استاندارد گردآوری شده که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که اخلاق کاری رابطه مدیریت منابع انسانی اسلامی و فضیلت سازمانی را میانجی گری می کند. همچنین نتایج حاکی از تاثیر معنی دار مدیریت منابع انسانی اسلامی بر فضیلت سازمانی، تاثیر معنی دار مدیریت منابع انسانی اسلامی بر اخلاق کاری و تاثیر معنی دار اخلاق کاری بر فضیلت سازمانی می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی اسلامی، فضیلت سازمانی، اخلاق کاری
  • علی فرهادی*، مصطفی لطفی جلال آبادی صفحات 61-79
    زمینه و هدف

    مدل های تعالی سازمان به عنوان ابزاری قوی برای سنجش میزان توسعه و تعالی سیستم ها در سازمان های مختلف به کار گرفته می شوند . در حوزه تعالی سازمان، دانشمندان و نظریه پردازان مختلف تیوری های مختلفی ارایه داده اند، ولی بسیاری از آنها با مبانی علوم دینی سنخیت چندانی ندارد. عدم کاربرد آنها در عمل، شکاف میان تیوری و عمل را در اذهان متبادر کرده است. ازاین رو، آنچه به نظر می رسد این است که مسئله اصلی، نبود یک مدل متناسب با فرهنگ و ارزش های بومی اسلامی است بر این اساس دراین تحقیق تلاش می شود بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) الگوی توسعه و تعالی دانشگاه احصاء گردد.این تحقیق از نظر هدف کاربردی و ازنظر روش، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان یکی از دانشگاه های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران می باشد که با استفاده از نمونه گیری تصادفی تعداد 350 نفر از آنان انتخاب گردیدند. پس از طراحی و تعیین روایی و پایایی ابزار، از مدل معادلات ساختاری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    برای توسعه و تعالی دانشگاه ها بایستی رویکرد جامع اتخاذ گردد و علاوه بر ویژگیهای سازمان (فرهنگ، فناوری و ساختار)، به ویژگیهای فردی (شخصیتی، معنوی، نظامی و علمی) هم توجه شود، تا نتایج مورد انتظار (توسعه و تعالی) حاصل شود.

    کلیدواژگان: توسعه و تعالی، دانشگاه، منابع انسانی، مقام معظم رهبری(مدظله العالی)
  • رضا سپهوند، سید نجم الدین موسوی، محسن عارف نژاد، فریبرز فتحی چگنی* صفحات 80-95

    با اینکه عوامل زیادی همچون سبک رهبری اقتدارگرا و فرهنگ بوروکراتیک، سکوت سازمانی را در غالب سازمان های ایرانی ترویج می کند اما رهبری توانمندساز و سرمایه معنوی در برخی نهادها همچون دانشگاه موجب تشویق آوای سازنده می شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر رهبری توانمندساز بر آوای سازنده کارکنان با در نظر گرفتن متغیر میانجی سرمایه معنوی در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) است. پژوهش حاضر از نظر هدف، پژوهشی کاربردی است که در زمره پژوهش های توصیفی-پیمایشی قرار می گیرد، از نظر فلسفه پژوهشی قیاسی است که بر مبنای پارادایم اثبات گرایی انجام شده و از نظر شاخص زمانی از پژوهش های مقطعی به شمار می آید. جامعه آماری پژوهش 588 نفر از کارکنان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) بوده که براساس جدول مورگان از میان آنها نمونه ای به حجم 233 نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه رهبری توانمندساز آرنولد و همکاران (2000)، آوای سازنده لیانگ و همکاران (2012) و سرمایه معنوی ماس ماچوکا و ماریمون (2019) استفاده گردیده که پایایی آنها به وسیله ی آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان دهنده اثر مثبت و معنی دار رهبری توانمندساز هم به صورت مستقیم و هم از طریق سرمایه معنوی بر آوای سازنده کارکنان است.

    کلیدواژگان: رهبری توانمندساز، آوای سازنده، سرمایه معنوی
  • کامران مالکپور لپری* صفحات 96-110

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه عدالت آموزشی اساتید با فریبکاری تحصیلی و رفتارهای مدنی- تحصیلی در دانشجویان است. طرح کلی تحقیق کمی و روش آن توصیفی از همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه خوارزمی تهران که در سال تحصیلی 99-1398، و تعداد آنها مشتمل بر 14542 نفر بوده اند، می باشد. نمونه تحقیق تعداد 375 نفر از دانشجویان از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه محقق ساخته، عدالت آموزشی (20 سوال) (EJQ)، رفتارهای مدنی - تحصیلی (10 سوال) (ECBQ) و فریبکاری تحصیلی (19 سوال) (ECQ) استفاده شده است. صحت روایی محتوایی و صوری ابزارها توسط پنج نفر از اساتید و متخصصین این حوزه مورد بررسی و تایید شد. همچنین پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بدست آمد که برای هر پرسشنامه به ترتیب 93/0، 91/0 و 96/0 محاسبه شده است که حکایت از تایید پایایی ابزار اندازه گیری پژوهش دارد. آزمونهای آماری برای تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی ساده، تحلیل مدل معادلات ساختاری و همچنین آزمونهایF و T از طریق نرم افزار SPSS و AMOSاستفاده شده است. یافته ها نشان میدهد که بین عدالت آموزشی و فریبکاری تحصیلی رابطه منفی و معنادار و بارفتار مدنی- تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. سایر یافته ها بیانگر آن است که متغیر عدالت آموزشی پیش بینی کننده مناسبی برای متغیرهای فریبکاری تحصیلی و رفتار مدنی تحصیلی دانشجویان است. همچنین نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری نشان از تاثیر مثبت عدالت آموزشی بر رفتار مدنی تحصیلی، و تاثیر معکوس بر فریبکاری تحصیلی دارد. به عبارتی عدالت آموزشی اساتید در کاهش فریبکاری تحصیلی نقش به سزایی دارد و احترام، رعایت شرایط و توجه به نیازهای دانشجویان از سوی استادان، آنان را به سمت رفتارهای مطلوب و عادلانه سوق میدهد و حس ارزشمندی و خودباوری را در دانشجویان ایجاد میکند.

    کلیدواژگان: عدالت آموزشی، فریبکاری علمی، رفتار مدنی- تحصیلی
  • علیرضا مقدم، مهدیه ویشلقی*، میثم جعفری صفحات 111-123

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شخصیت آینده نگر بر بهره وری منابع انسانی بندر امام خمینی (ره) با نقش میانجی و تعدیلگر، مسیرشغلی حرفه محور و مهارت سیاسی می باشد.روش پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان بندر امام خمینی (ره) می باشند. برمبنای نمونه گیری تصادفی ساده، 162پرسشنامه صحیح عودت داده شد و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart-PLS داده های پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه شخصیت آینده نگر جواهار و لیو (2016)، بهره وری هرسی و گلداسمیت (1980)، مسیرشغلی حرفه محور بریسکو و هال (2006) و مهارت سیاسی فریس و همکاران(2005) استفاده شده است. شخصیت آینده نگر بر بهره وری منابع انسانی تاثیر مستقیم و معناداری دارد و هم به طور غیرمستقیم از طریق میانجی گری مسیر شغلی حرفه محور و تعدیلگری مهارت سیاسی بر بهره وری منابع انسانی تاثیر معناداری دارد. نتایج پژوهش در حوزه شخصیت آینده نگر و مسیرشغلی حرفه محور، نوآوری هایی به همراه داشته است و به مدیران سازمان ها در درک تاثیرگذاری شخصیت آینده نگر بر بهره وری منابع انسانی با میانجی گری مسیر شغلی حرفه محور و تعدیلگری مهارت سیاسی کمک می کند تا موجبات بهره وری منابع انسانی را فراهم نمایند

    کلیدواژگان: شخصیت آینده نگر، بهره وری منابع انسانی، مسیر شغلی حرفه محور، مهارت سیاسی، بندر امام خمینی (ره)
  • احمد کیخا، جواد پورکریمی* صفحات 124-143

    کارآفرینی دانشگاه از گفتمان های اساسی نظام آموزش عالی ایران به شمار می رود. با این وجود تا کنون مطالعات اندکی پیرامون اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه کارآفرین برای اثربخشی بیشتر کنش های کارآفرینی دانشگاه صورت گرفته است. بر این اساس، هدف از این پژوهش، شناسایی مولفه های اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه نسل سوم جهت ارایه الگوی می باشد. این مطالعه کیفی با به کارگیری روش گرندد ییوری سیستماتیک انجام شده است. بنابراین داده ها با استفاده از نمونه گیری هدفمند و از طریق انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 22 در قالب سه گروه؛ هشت نفر از اعضای هییت علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، ده نفر از مدیران شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و چهار نفر از مشاوران راه اندازی کسب و کار در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران داده ها گردآوری شد. یافته ها در مرحله اول کدگذاری باز 398 مفهوم استخراج شد و در قالب چهار مقوله اصلی؛ عوامل علمی-آکادمیک (آموزش، پژوهش و نظام یادگیری)؛ عوامل حکمرانی (چشم اندازکارآفرینانه، مدیریت، قوانین و مقررات، ارتباطات، حمایت و پشتیبانی و راه اندازی کسب و کار)، عوامل زیرساختی (زیرساخت نرم، زیرساخت سخت) و مالیه (تامین و تخصیص) دسته بندی شد. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان این مقوله ها ذیل عناوین: شرایط علی، پدبده محوری، راهبردها، عوامل زمینه ای، شرایط مداخله گر و پیامدهای اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه نسل سوم در قالب مدل پارادایمی کدگذاری محوری ترسیم شدند. در پایان بر اساس یافته های پژوهش پیشنهادهای سیاستی برای نظام آموزش عالی ایران بیان شد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، اکوسیستم کارآفرینی، دانشگاه نسل سوم، دانشگاه کارآفرین، نظریه داده بنیاد
  • حمیدرضا اسد، امیرحسین محمودی*، بهارک شیرزاد کبریا، فاطمه حمیدی فر صفحات 144-162

    باوجوداهمیت وجایگاه دانش مدیریت دردنیای امروز،همچنان مهارتهای مدیران به خوبی روشن نیست.لذا هدف پژوهش کاربردی برحسب نوع داده، ترکیبی(کمی، کیفی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی تعداد 30 نفر از خبرگان، متخصصین و افراد آگاه درزمینه مهارت های مدیریتی مدیران(اعضای هییت علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری تهران) بودند که به صورت هدفمندانتخاب شدند در بخش کمی 320 نفر ازمدیران شاغل دربخش های منابع انسانی و افراد مطلع و آگاه در زمینه علوم مدیریتی بوند که با فرمول کوکران 169 نفر به عنوان نمونه بصورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، ابزار ها پرسشنامه(محقق ساخته) ومصاحبه برای جمع آوری داده ها استفاده شدندضریب پایایی پرسشنامه0.89 a= بدست آمد ودر تحلیل های کمی ارنرم افزارهای Spss19و lisrel 16 و در تحلیل کیفی از تکنیک تحلیل مضمون ازطریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته با خبرگان استفاده گردید با توجه به مصاحبه های نیمه ساختار یافته، مقوله های اصلی، فرعی و محوری با استاده از نرم افزار MAXQDA12 شناسایی شده و ازطریق آزمون ها تحلیل عاملی ،کیسر و چرخش واریماکس تبیین و با آزمون فریدمن رتبه بندی گردیدند در ادامه پس از مصاحبه با خبرگان اجزای الگو شامل :اهداف و فلسفه ، نظریه های حمایت کننده، ابعاد مولفه ها ، فرآیند اجرایی ، نظام ارزشیابی و چارچوب ادراکی الگوی مهارتهای مدیریتی مدیران تعیین و الگو اجرایی ارایه و اعتبار سنجی گردید که از برازش مطلوبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: مهارتهای مدیریتی، آمیخته تشریحی، مدیران، الگوی اجرایی
  • امیرحسین ناظم* صفحات 163-179

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل ساختاری برای سیستم های کاری با عملکرد بالا بر اساس جوسازمانی نوآورانه، توانمند سازی روان شناختی و تعهد سازمانی در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر روش از نوع پژوهش های همبستگی است که در آن به مطالعه رابطه بین متغیرهای جوسازمانی نوآورانه ، توانمند سازی روان شناختی وتعهد سازمانی با سیستم هایکاری با عملکرد بالا پرداخته شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش را کارکنان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر تشکیل می دهند. به منظور برآورد حداقل حجم نمونه از فرمول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان تعداد 200 نفر انتخاب شدند. به منظور انتخاب نمونه مورد نیاز از روش تصادفی ساده استفاده شد. ابزار سنجش در این پژوهش شامل پرسشنامه جو سازمانی نوآورانه 16 سوالی چو و همکاران (2010)و دارای ابعاد استقلال شغلی،رهبری نوآورانه ، پشتیبانی منابع ، فرهنگ نوآورانه و انسجام گروهی می باشد (92/0= α) ، پرسشنامه تعهد سازمانی 12 سوالی آلن و مایر(1996) ودارای ابعاد تعهد عاطفی ، تعهد مستمر و تعهد هنجاری (90/0= α)،پرسشنامه سیستمهای کاری با عملکرد بالا 31سوالی دمیتریوس و همکاران (2016) و دارای ابعاد استخدام و گزینش ، آموزش و توسعه ، مشارکت در تصمیم گیری ، مدیریت عملکرد ، وضوح شغل، استقلال کارو امنیت شغلی (α=0/96)، وپرسشنامه توانمند سازی روان شناختی 12 سوالی اسپریتزر و میشرا(1997) و دارای ابعاد خودمختاری ، شایستگی ، معنی دار بودن و تاثیرگذاری (86/0= α) است.نتایج حاصل از روش تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار لیزرل نشان دادکه بعدرهبری نوآورانه ازمتغیرجوسازمانی نوآورانه،بعدخودمختاری ازمتغیرتوانمندسازی روان شناختی وبعدهنجاری از متغیر تعهدسازمانی برسیستم های کاری باعملکرد بالا تاثیرگذاراست. براساس محاسبات انجام شده مدل ارایه شده نیز دارای برازش است.

    کلیدواژگان: جو سازمانی نوآورانه، توانمند سازی روان شناختی، تعهد سازمانی، سیستم های کاری با عملکرد بالا، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر
  • حمزه علی کاویانی، حسن زارعی متین، حمید زارع، صابر باستی*، طاهر یوسفی صفحات 180-197

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر پیامدهای مدیریت بهینه منابع انسانی در ارتقای عملکرد سازمان در ستاد نداجا بعنوان یک سازمان نظامی-راهبردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کارکنان کادری بوده و نمونه آماری مورداستفاده متشکل از 386 نفر می باشد. داده های موردنیاز پژوهش از طریق پرسشنامه استاندارد توزیع شده و جمع-آوری گردیده و با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار ای موس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که از میان شش فرضیه، چهار فرضیه معنادار شناسایی شدند؛ به بیان دیگر، در سازمان ستاد نداجا، فعالیت های مدیریت منابع انسانی، دارای تاثیر معنادار و مثبت بر عملکرد سازمانی می باشد. همچنین، این فعالیت ها از طریق درگیری کارکنان، وفاداری کارکنان و رضایت کارکنان دارای تاثیرات معنادار و غیرمستقیم بر عملکرد سازمانی می باشد. نتایج اما معناداری نقش میانجی گر متغیرهای انگیزش کارکنان و تعهد کارکنان در زمینه اثرگذاری فعالیت های مدیریت منابع انسانی بر عملکرد سازمانی را تایید ننمودند. لیکن اهمیت مدیریت بهینه منابع انسانی در سازمانهای نظامی و علی الخصوص واحدهای ستادی بیش از پیش پررنگ بوده و نیاز به تغییر دیدگاه سنتی به دیدگاه مدیریت مدرن می باشد تا با از دست ندادن نیروهای متخصص و عدم کاهش توانمندی و علاقه مندی آنها، اهداف سازمانی با اثربخشی و کارایی بالایی تحقق یابد.

    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، منابع انسانی، مدیریت بهینه منابع انسانی، ستاد نداجا
  • علی عبدالله حبیب نوری، مسعود راعی دهقی*، محمدکاظم عمادزاده صفحات 198-212

    خسارتهای وارده به جامعه جهانی ناشی از دو جنگ جهانی، جهان را واداشت تا استفاده از زور را در روابط بین المللی منع نمایند. اصلی ترین ممنوعیت در بند4 ماده 2 منشور ملل متحد آمده است. اما بر این ماده استثنایاتی وارد شده است. با بررسی استثنایات وارده می توان موارد ممکنه اعمال زور را مشخص کرد. یکی از فضاهای اعمال زور، حوزه دریاها می باشد. نیروهای دریایی از جانب کشورهای خود در عرصه دریاها به اعمال قدرت می پردازند. مساله اصلی پژوهش حاضر این است که فرصت های حقوقی اعمال قدرت در عرصه دریاها در زمان جنگ چیست؟ فرصتهای اعمال زور نیروی دریایی که می توانند به عنوان مستثنیات منع کاربرد زور در حقوق بین الملل محسوب گردند و آموزش آن در تدوین راهبردهای قدرت دریایی ضروری است. با بررسی اسناد حقوق بین الملل، گونه های مجاز اعمال زور توسط نیروی دریایی در زمان جنگ مشخص گردید که می توانند از انجام محاصره دریایی، دفاع مشروع و بمباران دریایی و غیره را شامل شوند. روش تحقیق این پژوهش اسنادی و کتابخانه ای بوده و با تحلیل معاهدات و سایر منابع حقوق بین الملل موضوع مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: اعمال زور، نیروی دریایی، استثنائات منع کاربرد زور، راهبرد قدرت دریایی
  • پیمان جعفری طهرانی*، غلامعلی رشید، حبیب الله سیاری، علیرضا فرشچی صفحات 213-230

    دریا مسیر عمده تجارت میان کشورهای جهان است. هرچه این مسیر تجاری پرازدحام تر باشد و محموله های گرانبهاتر از طریق آن جابجا شوند، اهمیت آن آبراه بیشتر بوده و کنترل آن آبراه ارزشمندتر خواهد بود. به عبارتی هرکه بتواند آبراهی با مختصات ذکر شده را تحت تسلط خود در آورد، قدرت بیشتری را به دست خواهد آورد. البته باید به خاطر داشت که یکی از الزامات تسلط بر مسیرهای دریایی، تداوم حضور است و این بدان معنی است که باید شرایطی را مهیا کرد که به واسطه آن بتوان وسعت و زمان حضور دریایی را توسعه بخشید. از ملزومات شناخته شده ایجاد این شرایط، می توان به ایجاد پایگاه های دریایی اشاره کرد. نکته حایز اهمیت در این خصوص آن است که برای آنکه ایجاد پایگاه بر افزایش قدرت دریایی تاثیرگذار باشد، باید علاوه بر معیار نظامی، به معیارهای غیرنظامی قدرت دریایی منجمله معیارهای اقتصادی، فیزیکی، حقوقی، سیاسی، فرهنگی و علمی که به واسطه ایجاد پایگاه دریایی قابل دست یابی هستند نیز توجه شود. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش آن نیز موردی-زمینه ای است و با بررسی نظریه های قدرت دریایی و همچنین مرور داکترین دریایی قرن 21 انگلستان در باب استفاده از ظرفیت های دریا، به معیارهایی دست یافته که تبیین کننده تاثیر ایجاد پایگاه بر افزایش قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران به حساب می آیند.

    کلیدواژگان: دریا، پایگاه دریایی، قدرت دریایی، معیارهای افزایش قدرت دریایی
  • سید محمود هاشمی *، کارن خاقان، مجتبی معظمی صفحات 231-246

    هدف این تحقیق بررسی رابطه رهبری تحول آفرین و توسعه کسب و کار در صنعت آبزیان ایران در سازمان شیلات استان تهران، می باشد. جامعه آماری در این پژوهش؛ که تحقیق قرار است در آنجا صورت گیرد، متخصصان و کارشناسان صنعت آبزیان ایران (مورد مطالعه: سازمان شیلات استان تهران)، می باشند. در این تحقیق تعداد سیوالات پرسشنامه 24 عدد می‌باشد، لذا نیاز است حداقل 120 و حداکثر 360 پرسشنامه به نمونه آماری تحویل گردد. با در نظر گرفتن تعداد پرت در پرسشنامه 300 پرسشنامه به نمونه آماری تحویل گردید که از این تعداد 269 پرسشنامه کامل جمع‌آوری گردید و مبنای تجزیه و تحلیل واقع شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار pls صورت گرفته است. نتایج نشان داد رهبری تحولگرا تاثیر معناداری بر توسعه(عملکرد) کسب و کارها دارد، همچنین عوامل ترغیب ذهنی، نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش و ملاحظات فردی تاثیر مثبت و معناداری بر رهبری تحولگرا دارند. هدف این تحقیق بررسی رابطه رهبری تحول آفرین و توسعه کسب و کار در صنعت آبزیان ایران در سازمان شیلات استان تهران، می باشد. جامعه آماری در این پژوهش؛ که تحقیق قرار است در آنجا صورت گیرد، متخصصان و کارشناسان صنعت آبزیان ایران (مورد مطالعه: سازمان شیلات استان تهران)، می باشند. در این تحقیق تعداد سیوالات پرسشنامه 24 عدد می‌باشد، لذا نیاز است حداقل 120 و حداکثر 360 پرسشنامه به نمونه آماری تحویل گردد. با در نظر گرفتن تعداد پرت در پرسشنامه 300 پرسشنامه به نمونه آماری تحویل گردید که از این تعداد 269 پرسشنامه کامل جمع‌آوری گردید و مبنای تجزیه و تحلیل واقع شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار pls صورت گرفته است. نتایج نشان داد رهبری تحولگرا تاثیر معناداری بر توسعه(عملکرد) کسب و کارها دارد، همچنین عوامل ترغیب ذهنی، نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش و ملاحظات فردی تاثیر مثبت و معناداری بر رهبری تحولگرا دارند.

    کلیدواژگان: توسعه(عملکرد) کسب و کارها، رهبری تحولگرا، شیلات استان تهران
|
  • Mehdi Sabokro *, Azin Kayedian, Elahe Hosseini Pages 1-17

    Nowadays human resources as the most important competitive advantage and organizational capital has been accepted by everyone as a certain and definite statement. Due to the intense competition and shortage of highly skilled and qualified employees, recruiting and retaining of talented employees will be associated with risks as in other areas of the organization in the field of human resources. Consequently, it can influence on the efficiency and effectiveness of this area. The purpose of this study is to identify the risks of retaining the faculty members at Yazd University. Statistical population of research of employees of Yazd University who are engaged in hiring faculty members. Findings led to the identification of 3 main themes including perceptual, occupational and managerial risk and 10 sub-themes including escape, dependence, procrastination, work addiction, job erosion, destructive cooperation, fencing, equality, maladaptation and psychological weakness. Is. In this research, perceptual, occupational and managerial risks are introduced as maintenance risk. The results showed individual, organizational and behavioral risk as human resource risks in the form of maintenance risks. It was also concluded that retaining incompetent professors carries risks for the university, students and incompetent professors, which leads to a decline in the university's academic credibility and prestige.

    Keywords: Human Resources Risk, Retention, Knowledge Workers, Yazd University
  • Ismail Khanahmadi * Pages 18-34

    Given the rapid, electrifying, extensive, and profound developments on the battlefield in the field of tactics and techniques and the role of these developments in the fate of the battle over the last fourteen years, on the one hand, And the double emphasis of value principles, religious teachings, guidelines and measures of the Imams of the Revolution on training and educational synergy in creating, maintaining and promoting this readiness. In this article, which is an applied research in terms of purpose; In terms of level of analysis, it is an exploratory mix and in terms of approach and qualitative classification. In order to provide a reasoned answer to the research question, the Waltzobassel method has been used to calculate the total CVI and the four dimensions of effective synergy in the effectiveness of universities;The overall index with a rank of %83 and the local dimension with a firearm approach with a rank of %87, the regional dimension with a maneuver fire approach with a rank of %83, and the national dimension with a joint operations approach with a rank of %88 and the international dimension with a combined operations approach with a rank of %84 were approved by the expert community. With the institutionalization of the dimensions of augmentation, the capacities to fulfill the mission of the Armed Forces will be realized, which is stated in the conclusion.

    Keywords: Synergy, Effectiveness, University
  • Mohadeseh Rahmani Gorji, Morteza Dousti * Pages 35-44

    The purpose of this study was to investigate the relationship between quality of service and satisfaction and willingness to return at the Olympiad in the Marine and Beach Sports of Babolsar. The research method was descriptive and in terms of its practical result, data collection was done through library studies and standard questionnaire. The statistical population consisted of executive officials, coaches and athletes participating in the watersports and coastal exercise in Babolsar A sample of 360 samples from this community attended the Babolsar Aquatics and Beach Sports Olympiad were randomly selected. SPSS software was used to analyze the data and for analyzing the inferential results and relationships between the variables of research, structural equation analysis with partial least squares approach was used using smart PLS software.The results of the research showed that there was a direct and positive relationship between service quality and satisfaction variable, and service quality variable explained 79% of changes in satisfaction variable Between the two variables, the quality of perceived services and the desire to return are positive and direct, and the quality of service variable perceived 26% of the variation of the variation of the tendency to return Also, the satisfaction variable also explains 58% of the change in the tendency to return. Accordingly, it can be said that the quality of service variable indirectly and through the mediating variable, the satisfaction of 45% of the variable changes, tends to explain the desire for a return.

    Keywords: Service Quality, Satisfaction, willingness to return, Olympiad, Marine, Beach Sports
  • Alireza Gholaminezhad Pages 45-60

    The purpose of this study was to investigate the relationship between Islamic human resource management and organizational virtue with the mediating role of work ethic. The research method was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature and method. The study population was 1400 employees of Shahid Beheshti port of Chabahar. Using Cochran's formula and simple random sampling method, 324 people were selected as the sample. The required data were collected through standard questionnaires. Structural equation modeling method has been used to analyze the data.The results showed that work ethic mediates the relationship between Islamic human resource management and organizational virtue. Islamic human resource management has a direct and significant effect on organizational virtue. Islamic human resource management has a direct and significant impact on work ethic. Work ethic has a direct and significant effect on organizational virtue.

    Keywords: Islamic Human Resource Management, organizational virtue, Work Ethic
  • Ali Farhadi *, Mostafa Lotfi Jalalabadi Pages 61-79
    Background and Aim

    Organizational excellence models are used as a powerful tool to measure the development and excellence of systems in different organizations. In the field of organizational excellence, various scientists and theorists have proposed different theories, but many of them are not very similar to the basics of religious sciences. Their non-application in practice has created a gap between theory and practice. Therefore, what seems to be the main problem is the lack of a model appropriate to the culture and indigenous-Islamic values.

    Method

    In this study, an attempt is made to use a combined method based on "methodological pluralism" and this research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. The statistical population of the study includes the staff of one of the universities of the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran, of which 350 were selected by random sampling. After designing and determining the validity and reliability of the instrument, the structural equation model was used to analyze the data.

    Findings

    For the development and excellence of universities, organizational characteristics such as culture, structure and technology, as well as staff characteristics in four dimensions of scientific, military, spiritual and personality should be strengthened according to the orders of the Supreme Leader.

    Keywords: Development, Excellence, University, human resources, Supreme Leader
  • Reza Sepahvand, Seyed Najmoddin Mousavi, Mohsen Arefnezhad, Fariborz Fathi Chegeni * Pages 80-95

    Staff voices and their constructive protests are one of the most important factors affecting organizational change and act as the antidote to laziness. Although many factors, such as authoritarian leadership style and bureaucratic culture, promote organizational silence in most Iranian organizations, empowering leadership and spiritual capital in some Institutions, such as university, encourage constructive protests. The purpose of this study was to investigate the effect of empowering leadership on constructive voice of employee by considering the mediator variable of spiritual capital in the employee of Imam Khomeini Naval University of Noshahr. The present descriptive-exploratory research is applied in terms of purpose and is based on the deductive research and positivism paradigm in term of philosophy. The statistical population of the study was 588 employees of Imam Khomeini Naval University of Noshahr. Based on Morgan's table, a sample of 233 people was selected by stratified random sampling. In order to measure the variables of the research, the (Arnold et al’s, 2000) empowering leadership Questionnaire, (Liang et al’s, 2012), constructive voice Questionnaire and the (Mas-Machuca and Marimon’s, 2019) spiritual capital Questionnaire were used and Their reliability was confirmed by Cronbach's alpha. For data analysis, structural equations modeling and PLS software have been used. The results of the data analysis show the positive and significant effect of empowering leadership both directly and through spiritual capital on constructive voice of employees.

    Keywords: empowering leadership, constructive voice, Spiritual capital
  • Kamran Malekpour Lapari * Pages 96-110

    The aim of this study was to investigate the relationship between Professors' educational justice and Educational Cheating and Educational citizenship behaviors in students. The outline of the quantitative research and its method is a description of correlation. The statistical population of the study all students of Kharazmi University of Tehran in the year 2020-21, and their number was 14542 person. Research sample A total of 375 students were selected through simple random sampling. Three researcher-made questionnaires, Educational Justice (EJQ), Educational citizenship behaviors (ECBQ) and Educational Cheating (ECQ) were used to collect information. The validity of the content and face validity of the tools was reviewed and confirmed by five professors and experts in this field. Also, their reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient, which was calculated to be 0.93, 0.91 and 0.96 for each questionnaire, respectively, which indicates the confirmation of the reliability of the research measurement tool. Statistical tests were used to analyze the data. In this study, Pearson correlation coefficient, simple linear regression, structural equation model analysis and F and T tests were used through SPSS and AMOS software. Findings show that there is a negative and significant relationship between educational justice and Educational Cheating and Educational citizenship behaviors. Other findings indicate that the variable of educational justice is a good predictor of the variables of Educational Cheating and Educational citizenship behaviors of students. Also, the results of the structural equation model show the positive effect of educational justice on Educational citizenship behaviors, and the opposite effect on Educational deception. In other words, the educational justice of professors plays an important role in reducing Educational deception and respect, observance of conditions and attention to the needs of students by professors, leads them to desirable and fair behaviors and creates a sense of value and self-confidence in students.

    Keywords: educational justice, Educational deception, Educational citizenship behaviors
  • Alireza Modhaddam, Mahdieh Vishlaghi *, Meysam Jafari Pages 111-123

    The purpose of this study is to investigate the effect of proactive personality on the productivity of human resources in Imam Khomeini port with a mediating and moderating role, protein career path and political skills. Information is a descriptive correlation. The statistical population of this research is the employees of Imam Khomeini port. Based on simple random sampling, 162 correct questionnaires were returned and research data were analyzed using SPSS and Smart-PLS software. To measure the research variables, the proactive personality questionnaire of Jawahar and Liu (2016), Hersey and Goldsmith Productivity (1980), Briscoe and Hall (2006) protein career path, and the political skills of Fries et al (2005) were used. Proactive personality has a direct and significant effect on human resource productivity and also indirectly has a significant effect on human resource productivity through mediation of protein career path and adjustment of political skills. The results of research in the field of forward-looking personality and protein career path have brought innovations and help managers of organizations to understand the impact of forward-thinking personality on human resource productivity by mediating protein career path and adjusting political skills to cause Provide human resource efficiency. Proactive Personality, Human Resource Productivity, protein Career, Political Skills, Imam Khomeini Port

    Keywords: Proactive Personality, Human Resource Productivity, protein Career, Political Skills, Imam Khomeini Port
  • Ahmad Keykha Pages 124-143

    University entrepreneurship is one of the basic discourses of Iran's higher education system. However, so far little research has been done on the entrepreneurial ecosystem of the University of the Entrepreneur to make the university's entrepreneurial actions more effective. Accordingly, the purpose of this study is to identify the components of the entrepreneurship ecosystem of the third generation university to provide a model. This qualitative study has been carried out using a systematic ground-breaking method. Therefore, the data were used through purposive sampling and through semi-structured interviews with 22 in three groups; Data were collected from eight faculty members of the Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, ten managers of companies located in the Science and Technology Park of the University of Tehran, and four business start-up consultants in the Science and Technology Park of the University of Tehran. Findings In the first stage of open coding, 398 concepts were extracted and in the form of four main categories; Scientific-academic factors (education, research and learning system); Governance factors (entrepreneurial perspective, management, rules and regulations, communications, support and business start-ups), infrastructure factors (soft infrastructure, hard infrastructure) and taxation (supply and allocation) were categorized. Then, in the axial coding stage, the links between these categories were drawn under the following headings: causal conditions, axial behavior, strategies, contextual factors, intervening conditions and consequences of the third generation university entrepreneurial ecosystem in the form of axial coding paradigm model. Finally, based on the research findings, policy proposals were made for the Iranian higher education system.

    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurship Ecosystem, Third Generation University, Entrepreneur University, grounded theory
  • Hamidreza Asad, Amirhosain Mahmoodi *, Baharak Shirzad, Fatemeh Hamidi Far Pages 144-162

    Despite the importance and place of management knowledge in today's world, the skills of managers are still not well understood. Therefore, the purpose of applied research in terms of data type was a combination (quantitative, qualitative). The statistical population in the qualitative section was 30 experts, specialists and knowledgeable people in the field of managerial skills of managers (faculty members of Tehran University of Applied Sciences) who were purposefully selected in a quantitative section of 320 managers working in human resources and knowledgeable people. And were knowledgeable in the field of management sciences that 169 people were selected by stratified random sampling with Cochran's formula. The tools were a questionnaire (researcher-made) and interviews were used to collect data. Spss19 and lisrel 16 software and in qualitative analysis the content analysis technique was used through semi-structured interviews with experts. According to the semi-structured interviews, the main, sub and central categories were identified using MAXQDA12 software and tested. Factor analysis, Kaiser and Varimax rotation were explained and ranked by Friedman test. After interviewing experts, model components including: objectives and philosophy, supporting theories, component dimensions, executive process, evaluation system and model perceptual framework. The managerial skills of the managers were determined and the executive model was presented and validated, which had a good fit

    Keywords: Management Skills, descriptive mix, Managers, executive model
  • Amir Hossein Nazem * Pages 163-179

    The purpose of the present study was to provide a structural model for high performance work systems based on organizational innovative climate, psychological empowerment and organizational commitment in Noshahr Marin Sciences University . The population included the whole employees of Noshahr Marin Sciences University. 200 employees were selected by simple random method. The research instruments were as follows: Dimitrios and et al. (2016) high-performance work systems questionnaire which consisted of 31 items with dimensions of recruitment & selection, training& development, decision making , performance management, job clarity, employee autonomy, employment security with Cronbach’s Alpha of 0.96, Chou and et al.(2010) organizational innovative climate questionnaire which consisted of 16 items with dimensions of Job autonomy, innovative leadership, resource support, innovative culture, group cohesion with Cronbach’s Alpha of 0.92, Mishra & Spreitzer (1997) psychological empowerment questionnaire which consisted of 12 items with dimensions of self- determination, competence, meaning, impact with Cronbach’s Alpha of 0.86,Allen & Meyer (1996) organizational commitment questionnaire which consisted of 12 items with dimensions of affective, continuance and normative with Cronbach’s Alpha of 0.90.The results of path analysis using LISREL software indicated that dimensions of Innovative leadership of organizational innovative climate variable , self- determination of psychological empowerment variable and normative of organizational commitment variable had a direct effect on high-performance work systems. It was also concluded that the proposed model showed fit.

    Keywords: structural model, -high performance work systems-, organizational innovative climate-, Psychological Empowerment, - organizational commitment-, Noshahr Marin Sciences University
  • Hamzeh Ali Kaveyani, Hasan Zaire Matin, Hamid Zare, Saber Basti *, Taher Yousefi Pages 180-197

    The purpose of this study was to investigate the effect of the consequences of human resource management on improving the organization's performance in the NEDAJA headquarters as a military-strategic organization. The statistical population of this research consists of staff members and the statistical sample used consists of people. The required data were collected by distributing standard questionnaire and analyzed by structural equation modeling and AMOS software. The results of data analysis showed that among the six hypotheses, four hypotheses were identified as significant; In other words, in the organization of NEDAJA headquarters, HRM activities have a significant and positive effect on organizational performance. Also, these activities, have a significant and indirect impact on organizational performance, through the involvement of employees, employee loyalty and employee satisfaction. However the results, , did not confirmed the mediating role of employees 'motivation variables and employees' commitment to the impact of HRM on organizational performance. However, the importance of optimizing human resources management in military organizations, especially the headquarters, is more than ever before and to achieve organizational efficiency with high efficiency and effectiveness without losing specialist forces and reducing their ability and interest, it is necessary to change the traditional perspective to the modern management perspective.

    Keywords: Organizational Performance, human resources, Human Resources Optimization, NEDAJA Headquarters
  • Ali Abdollah Habib Noori, Masoud Raei Dehaghi *, M. K Emadzadeh Pages 198-212

    The damage to the international community during two world war has forced them to prohibit the use of force in international relations. The main prohibition is set out in article 2(4), of the United Nations Charter. But some exceptions have been made to this article. By examining the exceptions, it is possible to identify possible use of force. One of the areas to use of force is the sea basin. The naval forces are exercising power from their own countries in the seas. The main question of the research is that what the opportunities of the Navy to use of force is during wartime, which can be excluded as an exclusion from the use of force within the framework of international law And its training in the formulation of maritime power strategies is essential. By reviewing International Law documents, some types of force are allowed by the Navy such as fighting right, blockade, self defence, and bombardment and so on. The research method is a documentary and library research and has been studied by analyzing conventions and other sources of international law.

    Keywords: Use of Force, The Navy, Exceptions to the prohibition of use of force, sea power strategy
  • Peyman Jafari Tehrani *, Gh Rashid, H Sayyari, A.R Farshchi Pages 213-230

    Sea is the main platform for the worldwide trade. Whatever this trading route is more crowded and more precious commodities are transferred via this route, it will happen to be more significant and its control will become an important issue. In other words, anyone who has the ability to control any strategic seaway, will obtain more power and could control international interactions. It’s important to take in mind that the main requirement to establish a sea power, is permanent presence, that means it’s necessity to prepare special conditions to increase the extent and duration of sea presence. The principle requirement for accessing to this necessity is establishment of naval bases. The main matter to take in mind in relation to effectiveness of base establishment on increasing the sea power, is the priority of noting to non military scales of sea power as economical, geographical, legal, political, cultural and scientific scales except than military scale. The study type is “Applied Developmental” and the study method is “Case Study”. This study has been accomplished by assessing the Sea Power theories and also reviewing the Britain's naval Doctrine of the 21st century, the result of which heads us to scales for showing the effectiveness of naval base establishment on increasing the sea power of IR of Iran.

    Keywords: Sea, Naval base, Sea power, scales for increasing sea power
  • Mahmoud Hashemi *, karen kaghan, mojtaba moazzamiii Pages 231-246

    The purpose of this study is to investigate the impact of transformational leadership on business development. The statistical population in this study; Where the research is to be done, are specialists and experts of the Iranian aquaculture industry (case study: Tehran Province Fisheries Organization). In this research, the number of questionnaire questions is 24, so it is necessary to deliver at least 120 and at most 360 questionnaires to the statistical sample. Considering the number of outliers in the questionnaire, 300 questionnaires were delivered to the statistical sample, of which 269 complete questionnaires were collected and became the basis for analysis. Data analysis is done by pls software. The results showed that transformational leadership has a significant effect on business development (performance), also factors of mental motivation, ideal influence, inspirational motivation and personal considerations have a positive and Significant effect on transformational leadership. Data analysis is done by pls software. The results showed that transformational leadership has a significant effect on business development (performance), also factors of mental motivation, ideal influence, inspirational motivation and personal considerations have a positive and Significant effect on transformational leadership.The results showed that transformational leadership has a significant effect on business development (performance), also factors of mental motivation, ideal influence, inspirational motivation and personal considerations have a positive and Significant effect on transformational leadership.

    Keywords: Business Development (Performance), Transformational Leadership, Tehran Province Fisheries