فهرست مطالب

سیاست های راهبردی و کلان - پیاپی 33 (بهار 1400)

نشریه سیاست های راهبردی و کلان
پیاپی 33 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه معتمدی*، رضا واعظی، سیدمهدی الوانی، داوود دانش جعفری صفحات 1-26

    محبوبیت «مشارکتهای دولتی-خصوصی» برای توسعه خدمات و زیرساختهای عمومی از دهه 1990 رو به افزایش بوده و در این مقطع، تفکر بخش خصوصی و معیارهای بازار محور، برای تامین و ارایه محصولات و خدمات دولتی اعمال گردیده اند. این مشارکتها در حوزه بهداشت و درمان هم عنوان شده اند؛ حوزه ای که ویژگیها و حساسیتهای خاص خود را دارد. در این میان هواداران مشارکت، مزایای متعددی برای آن بر می شمرند؛ در حالی که مخالفان ادعا می کنند آنها با هزینه بالایی بدست می آیند. لذا این سوال برای ما مطرح می شود که چگونه این مشارکتها می توانند برای حوزه سلامت و آن هم در کشورهای درحال توسعه، با توجه به نیازهای روز افزون، کارآمد باشند. این مقاله ضمن مرور مبانی نظری موضوع در «مدیریت دولتی نوین»؛ بستر پذیرش و انگیزه ها، همچنین عوامل موفقیت و از سوی دیگر چالشهای بکارگیری آنها را با نگاه ویژه به کشورهای درحال توسعه مورد نظر و تحلیل قرار داده و با بررسی دیدگاه های موافق و مخالف و استفاده از شواهد و انتقاداتی که بعد از سالهای طولانی از اجرای سیاست مشارکتی در پاره ای از کشورها در حال نمود است، چارچوبی محتاطانه و آگاهانه در جهت پذیرش و اجرای این استراتژی، برای رسیدن به عملکردی رضایتبخش، ارایه می دهد که با تاکید بر رعایت ارزشهای کارایی، نمایندگی و عدالت در ارایه خدمات دولتی؛ در راستای سیاستهای کلی نظام سلامت کشورمان قرار دارد.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری، مدیریت دولتی نوین، مشارکت دولتی-خصوصی، کشورهای در حال توسعه، حوزه سلامت
  • مرضیه جان بزرگی، محسن ابراهیم پور*، شهلا کاظمی پور، علیرضا محسنی تبریزی صفحات 28-53

    این تحقیق با توجه به سیاست های کلی جمعیتی نظام مقدس جمهوری اسلامی در خصوص ارتقاء امید زندگی، تامین سلامت و پیشگیری از بیماری ها، به این سوال پاسخ می دهد که الگوی مرگ و میر افراد در مناطق مختلف جغرافیایی ایران، چگونه است؟ هدف کلی، بررسی نوع اقلیم در31 استان ایران و مطالعه پنج نوع بیماری با بالاترین میزان مرگ ومیر است. اهداف کاربردی، ترسیم جغرافیایی وضعیت مرگ ومیر و جلب حمایت سیاسی جهت پیشگیری و کنترل بیماری ها است. روش تحقیق توصیفی، تحلیل ثانویه از نوع مقطعی است و شامل دو مجموعه داده ، علل مرگ ومیر از سازمان ثبت احوال و داده های جمعیتی، اقلیمی استان ها از مرکز آمار ایران طی ده سال، از 1385تا1395است و از نرم افزارهای ExcelوGIS استفاده شده است. یافته ها، پنج عامل اول مرگ و میر درایران را بیماری های قلبی وعروقی54%، علایم مبهم17%، سرطان ها14%، تنفسی11%و عفونی انگلی4%نشان می دهد که70% ازمرگ های جاری به ثبت رسیده را تشکیل می دهد. طی ده سال گذشته بیماری های قلبی و عروقی 3/3%، سرطانها3/2% وتنفسی 05/1% رشد داشته است و بیماری هایی با علایم مبهم 8/6% و عفونی و انگلی02/2% کاهش یافته است؛ همچنین این تحقیق نشان می دهد مرگ و میر در فصل های مختلف سال، حالت سینوسی دارد و در فصل پاییز و زمستان، ماه های آبان، آذر و دی به اوج خود می رسد.

    کلیدواژگان: محیط زیست، اقلیم، سلامت، بیماری، مرگ و میر
  • رضا یادگاری*، ابراهیم عباسی، مجید اشرفی، فریدون آزما صفحات 54-80

    در عصر معاصر، سیاست های توسعه کسب وکار به عنوان یکی از مهمترین نیروهایی به شمار می آید که می تواند دنیایی مدرن را تحت تاثیر قرار دهد. از طرف دیگر، جهانی شدن باعث افزایش میزان رفاه و یافتن فرصت شغلی بهتر می شود. هدف پژوهش حاضر مطالعه عوامل موثر بر توسعه کسب وکارهای جدید در سطح بین المللی و تجربیات جهانی است. در این پژوهش از روش تحقیق آمیخته استفاده شد. یافته ها مشخص ساخت که دانشگاه آزاد اسلامی برای پیشبرد اثربخش امور و سیاست های خرد و کلان خود نیاز به ساختار سازمانی بخصوصی دارد، که هدف از این کار تنظیم و ساختارمند کردن فرهنگ سازمانی به نحوی است که عملکرد موثر امکان پذیر گردد. همچنین، نتایج نمایان ساخت که ماموریت دانشگاه به عنوان پیش بین صلاحیت توسعه سیاست های کارآفرینی باید در 4 دسته در نظر گرفته شود: ساختاری، عملکردی، توسعه ای و محتوایی. بر اساس یافته های پژوهش حاضر توسعه سیاست های کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی نیازمند اقدامات همه جانبه و هماهنگی در جنبه های مختلف اقدامات کارآفرینانه، ارتباطات بین المللی، فرهنگ نوآوری، برنامه ریزی آموزشی و حتی فردی است. و همچنین، معیار نیکویی برازش برای مدل نهایی سیاست های توسعه کسب وکارهای جدید معادل 694/0 بدست آمد که به نسبت مقدار مناسبی هست. بنابراین برازش کلی مدل قابل قبول است.

    کلیدواژگان: کسب و کار، سیاست های توسعه، تجربیات جهانی، سطح بین المللی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • غلامرضا تاج بخش*، محمد نصیری صفحات 82-103

    یکی از مفاد مهم سیاست های کلی جمعیت ، ترویج و نهادینه سازی امر مقدس ازدواج است. زیرا ازدواج یکی از حساس ترین مقاطع زندگی انسان به شمار می آید که بر اساس انعقاد یک تعهد و پیمان مقدس قانونی ، شرعی ، اجتماعی و عاطفی زندگی مشترک زن و مرد آغاز شده و در پرتو آن خانواده که یکی از قدیمی ترین نهادهای اجتماعی که تاریخی به قدمت حیات بشر دارد شکل می گیرد. باتوجه به اینکه متغیر اقتصادی مهم ترین و موثرترین عامل تعیین کننده در امر ازدواج می باشد و عدم توجه به آن باعث عدم تشکیل خانواده ، کاهش باروری و حرکت به سمت پیری می شود . بر این اساس پژوهش حاضر بدنبال بررسی رابطه ای بین متغیرهای اقتصادی با افزایش سن ازدواج می باشد. روش تحقیق در این پژوهش میدانی با استفاده از تکنیک پیمایش و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد،جامعه آماری پژوهش شامل تمامی پسران مجرد شهر بروجرد واقع درسنین 35-24 سال تشکیل می دهند، شیوه نمونه گیری به شکل تصادفی از نوع خوشه ایی چند مرحله ای می باشد، همچنین حجم نمونه در این تحقیق 257 نفر است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که وجود رابطه بین عوامل اقتصادی و افزایش سن ازدواج را تایید می نماید، نتیجه گیری اینکه هر چه شرایط اقتصادی و مادی جوانان به عنوان بسترهای بنیادی برای ازدواج مهیا باشد تمایل جوانان به تشکیل زندگی مشترک بیشتر خواهد بود.

    کلیدواژگان: عوامل اقتصادی، ازدواج، جوانان، سیاست های کلی جمعیت
  • آزاد خانزادی*، محمدشریف کریمی، سمانه پارت صفحات 104-133

    در اکثر کشورهای جهان دولت ها به منظور تعیین جهت گیری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همچون از میان بردن فقر و نابرابری و رشد اقتصادی و پیشبرد اهداف توسعه ای خود اقدام به اتخاذ سیاست های خاص و استفاده از ابزارهای حمایتی می کنند. کشور ایران نیز بعنوان کشوری در حال توسعه همواره برای پیشرفت در مسیر توسعه به یک سیستم حمایتی نیاز خواهد داشت و این موضوع در اصول سوم، بیست و نهم، سی و یکم و چهل سوم قانون اساسی در جهت استقلال اقتصادی و ریشه کن کردن فقر و همچنین مولفه ها و الزامات اقتصاد مقاومتی در جهت رونق تولید و اشتغال، رشد اقتصادی و رفاه و مردمی کردن اقتصاد، مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این ابزارها و سیاست های حمایتی که در جهت بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی اقشار نیازمند از آن بهره گرفته می شود؛ پرداخت یارانه ها است. یارانه به عنوان یک ابزار حمایتی نقشی موثر در بهبود توزیع درآمد دارد و می تواند با کمک به بهبود شرایط اقتصادی، موجب رضایت و اعتماد عمومی افراد جامعه نسبت به نظام حکومتی گردد و از این حیث بر میزان سرمایه اجتماعی تاثیر مثبتی داشته باشد. با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی و سایر عوامل موثر بر آن، در این مطالعه تلاش شده است تا تاثیر سیاست های حمایتی بر روی میزان سرمایه اجتماعی در ایران طی دوره (1396- 1375) با استفاده از روش خود رگرسیون با وقفه توزیعی(ARDL) بررسی گردد. نتایج حاکی از آن است که رابطه متغیرهای حمایت ها و مخارج دولت در بخش بهداشت، مسکن و یارانه ها با سرمایه اجتماعی مثبت می باشد

    کلیدواژگان: سیاست حمایتی، یارانه، سرمایه اجتماعی، روش خود رگرسیون با وقفه های توزیعی (ARDL)، ایران
  • مریم رسول زاده*، علی رهنما، جواد براتی صفحات 134-162

    در شرایط کنونی اقتصاد ایران، تکیه به تولید داخلی، سبب کاهش نیاز به واردات شده و به دنبال آن اشتغالزایی نیز رونق خواهد گرفت. تولید کالای با کیفیت، برای تامین تقاضای مصرف کنندگان مهم بوده و یکی از مهمترین فاکتورها برای ترغیب خرید کالای ایرانی است. یکی از عواملی که می تواند بر روی کیفیت موثر باشد نیروی کار شاغل در کارگاه است. کارگران از طریق قراردادهای کار در واحدهای تولیدی مشغول به فعالیت شده و لذا نوع قرارداد آنها و شرایط آن، می تواند بر روی رضایت شغلی و در نتیجه کیفیت کار آنان و به تبع کیفیت کالای تولیدی، موثر باشد. این تحقیق به دنبال بررسی نقش کارگران و شرایط قرارداد کار آنها، بر روی کیفیت کالاها در کارگاه های صنعتی بزرگ می باشد. جامعه آماری «کارگاه های بزرگ صنعتی» استان بوده که نمونه ای مشتمل بر 163مورد بر حسب نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده و به کمک ابزار پرسشنامه و استفاده از مدل لاجیت ترتیبی تعمیم یافته، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در گروه متغیرهای مرتبط با ویژگی های فردی کارگران، عوامل «تحصیلات، تاهل، سن، سابقه کاری، میزان ساعت کاری و درآمد»، در گروه متغیرهای مرتبط با قرارداد کار، عوامل «وجود امتیازات موردی در قرارداد و وعده های غذایی» و در گروه متغیرهای مرتبط با شاخص های موثر بر کیفیت کالاهای صنعتی، عوامل «سیاست های بهبود تعادل کار و زندگی و مدیریت کارگاه»، دارای اثر مثبت ومعنی دار بر افزایش کیفیت کالاهای صنعتی بوده اند

    کلیدواژگان: کالا، کارگران، کارگاه های صنعتی بزرگ، لاجیت ترتیبی تعمیم یافته
  • مهدی مرتضوی، میثم علیپور، حسین محمدی دوست* صفحات 164-182

    در تدوین سیاست های کلان حوزه قضایی توجه به دلالت های سایر خط مشی های کلی نظام برای دستیابی به همراستایی افقی بین همه خط مشی های کشور ضروری است. بنابراین، هدف اصلی این پژوهش شناسایی دلالت های سایر خط مشی های کلی نظام برای سیاست های کلی قضایی است. این پژوهش با روش دلالت پژوهی انجام شده است. براین اساس، ابتدا همه 15 خط مشی کلی نظام در بازه سال های 1389 تا 1396 به مثابه «دال» برای سیاست های کلی قضایی گردآوری شدند و سپس، دلالت های هریک از بندهای خط مشی های کلی برای ماموریت های دستگاه قضایی به مثابه «مدلول» شناسایی شدند. با کنار گذاردن دلالت های تکراری، نتایج پژوهش در 13 گزاره تنظیم و سازماندهی شده است. با عنایت به اهمیت موضوع پیش گیری در حوزه قضایی، اهم این گزاره ها بعضا شامل آموزش جذاب مسایل عمومی، حقوقی و قضایی به مردم (توسعه فرهنگ و دانش حقوقی موردنیاز عامه در جامعه)، ارتقای مستمر شاخص های قضایی، بهبود مستمر فضای کسب وکار و نقش آفرینی فعال در موضوع «آسیب های اجتماعی» می باشد.

    کلیدواژگان: سیاست های کلی نظام، دلالت پژوهی، همراستایی افقی، سیاست های کلی قضایی، مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • سید نظام الدین مکیان*، فریبا کربلایی بادی، فرشته بهرامی صفحات 184-209

    در سال های اخیر از سرمایه اجتماعی، به عنوان زیر بنای رشد و توسعه اقتصادی هر جامعه یاد می شود. بانک جهانی، سرمایه اجتماعی را به عنوان "ثروت نامریی یک کشور" در نظر می گیرد و آن را در برگیرنده نهادها، روابط و هنجارهایی می داند که تعاملات اجتماعی را شکل می دهند. تبیین این موضوع که سرمایه اجتماعی اثر معنی داری بر رشد اقتصادی دارد، نقش مهمی در تصمیم گیری های اقتصادی ایفا خواهد کرد. بدین منظور در این پژوهش از بین متغیرهای سرمایه اجتماعی، به بررسی مقایسه ای تاثیر متغیرهای حکمرانی خوب، شاخص فساد، دسترسی به اینترنت و مشارکت زنان در بازار کار، بر رشد اقتصادی بین کشورهای با بالاترین میزان سرمایه اجتماعی و کشورهای با کم ترین میزان سرمایه اجتماعی در بازه زمانی 2014-1998 پرداخته می شود. نتایج نشان دهنده این است که در کشورهای با سرمایه اجتماعی بالا، شاخص های حکمرانی خوب، دسترسی به اینترنت، میزان ثبت نام در آموزش عالی و نرخ مشارکت زنان اثر مستقیم و معنی داری بر رشد اقتصادی دارند و شاخص فساد اثر منفی بر رشد اقتصادی دارد. در کشورهای با سرمایه اجتماعی پایین شاخص فساد، اثر منفی و معنی دار بر رشد اقتصادی دارد. شاخص های حکمرانی خوب و نرخ مشارکت زنان برای کشورهای با سرمایه اجتماعی پایین، بی معنی بوده و اثر دسترسی به اینترنت بر رشد اقتصادی کشورهای با سرمایه اجتماعی پایین، منفی و معنی دار و اثر میزان ثبت نام ناخالص درآموزش عالی مثبت و معنی دار می باشد.

    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، سرمایه اجتماعی، مدل پانل دیتا
|
  • Mahdieh Motamedi *, Reza Vaezi, Seyed Mahdi Alvani, Davood Daneshjafari Pages 1-26

    The popularity of "public-private partnerships" to develop public services and infrastructure since the 1990s is increasing. At this point, private-sector thinking and market-based criteria were applied to provide public goods and services. Public-private partnerships have been also introduced in the field of health, which has specific characteristics and sensitivities. While partnership supporters believe the mechanism has several benefits, its opponents claim that there are limited benefits and they come at a high cost. According to the growing needs, we wonder how these kinds of partnerships could be effective in setting health sector development strategies; especially in developing countries. In the current study, besides reviewing the theoretical foundations of the subject in “New public management”; we analyze the context, motivations, and success factors, as well as, challenges of applying them, especially in developing countries. Moreover, by investigating the advocates and opponents' point of view, the evidence and also the criticisms which have been obtained after years of implementing participatory policy in several countries, we come to a cautious and conscious framework to adopt and implement the PPP strategy, to have satisfactory performance. Also with an emphasis on respect for the values of efficiency, representation, and justice in the delivery of public services; it is in line with the general policies of our country's health system.

    Keywords: Policy-making, New Public-Management, public-private partnerships, Developing countries, Health Field
  • Marzieh Janbozorgi, Mohsen Ebrahimpour *, Shahla Kazemipour, Alireza Mohseni Tabrizi Pages 28-53

    Considering the general population policy of the Islamic Republic of Iran on promoting life expectancy Provide health and preventing environmental pollution and diseases, this research Answer this question, what is the pattern of health and attenuation of people in different geographical areas of Iran? The overall objective is to study the climate in 31 provinces of Iran and to research the impact of five types of diseases with the highest mortality rate in these regions. Functional and Practical goals are to map geographically the health status and attenuation of those areas, and to gain political support for disease prevention and control by the Ministry of Health. The descriptive research method is the secondary cross-sectional analysis. This study consists of two data sets, causes of death obtained from the Census and Demographic Data, and the Provincial Climatology Data of Iran Statistical Center in The climate of the provinces has been from Iran Statistics Center for ten years, from 2006 to 2016 via Excel and GIS. Findings of the research study show the, cardiovascular disease has increased 3.3%, cancers 2.3%, and respiratory 1.05%, with vague symptoms reduced by 6.8%, infectious and parasitic by 2.02%.This research study also demonstrates that the mortality rate changes in a sinusoidal pattern in different seasons. The rate peaks in November, December and January.

    Keywords: Environment, Climate, Health, Disease, mortality
  • Reza Yadegari *, Ebrahim Abbasi, Majid Ashrafi, Fereydoon Azma Pages 54-80

    In the contemporary era, business development policies is regarded as one of the most main forces that affecting the modern world. On the other hand, globalization causes to increase welfare and find the better job opportunity. The purpose of this research was to study factors affecting development of new business at international level and global experience. In this research used Mixed model. Results indicated that the Islamic Azad University (IAU) effectively needs a specific organizational structure in order to carry out its micro and macro policies, with the aim this work regulating and structuring the organizational culture so that performance make it effective. Also, results showed that the mission of the university as a predictor of development policies entrepreneurship should be considered in 4 categories: structural, functional, developmental and content. Based on the findings of the present study, the development of entrepreneurship policies at the IAU requires comprehensive and coordinated action in various entrepreneurial action, international communication, the culture of innovation, educational planning and even individual aspects. And also, the good of fitness criteria for final business development policies is equal 0.694 that is suitable for value ratio. Therefore, the overall fit of the model is acceptable.

    Keywords: Business, Policies development, Global experience, International level, Islamic Azad University
  • Gholamreza Tajbakhsh *, Mohamad Nasiri Pages 82-103

    One of the most important provisions of the general population policy is the promotion and institutionalization of the sacred order of marriage. Because marriage is considered to be one of the most sensitive parts of human life, based on a sacred legal, religious, social, and emotional commitment to living together, in the light of the family, one of the oldest social institutions that historically It is being formed as long as human life. Creepy crises such as declining marriages, declining birth rates, rising aging rates are hampering population growth. Since economic variables are the most important and effective determinant of marriage and disregard for it causes no family formation, decreases fertility and moves towards aging. Accordingly, the present study seeks to investigate the relationship between economic variables with increasing age of marriage. The research method in this field research is survey using survey and data gathering tool is a questionnaire. The statistical population of the study consists of all single boys in the city of Borujerd aged 24-35 years. The sampling method is multistage cluster random sampling. The sample size is 257 people. The findings of the study indicate that the relationship between economic factors and the increasing age of marriage confirms the conclusion that the higher the economic and material conditions of youth as a fundamental basis for marriage, the greater the tendency of youth to Family formation.

    Keywords: economic factors, Marriage, Youth, General Population Policies
  • Azad Khanzadi *, Mohamadsharif Karimi, Samaneh Part Pages 104-133

    In most countries, governments are adopting specific policies and use government decisions to adopt supportive policies to tackle poverty and economic growth and to achieve economic, social and cultural goals. Iran, as a developing country, will always need a supportive system for growth and development. One of these supportive policies is subsidy strategies, which are used to improve livelihoods and the well-being of those in need. As a supportive tool, subsidies play an important role in improving the distribution of income and economic conditions, it can create the satisfaction and confidence of the people to government and by doing so, have a positive effect on social capital. Given the importance and value of social capital, and other factor affecting it, this paper attempts to address this issue to investigate the effect of supportive policies on social capital in Iran by using ARDL method during 1996-2017 period. The results shows that the relationship between government supportive expenditures in health and housing and social capital is positive, but the relationship between government supportive expenditures in social security and education and social capital is positive.

    Keywords: supportive policy, Subsidy, Social Capital, ARDL, Iran
  • Maryam Rasoulzadeh *, Ali Rahnama, Javad Baraty Pages 134-162

    Iran's current economic situation, relying on domestic production will be followed reducing to need for imports, and creating occupation. On the other hand, quality product is important to provide consumer demand and one of the factors that can affect on quality is the workforce employed in the workshop. Workers is working in workshop through labor contracts, therefore type of contract and its conditions, can effective on job satisfaction and quality working of workers and consequently the product quality. This study examines the effect of "fixed term contract" in large industrial workshops and its effect on product quality. The statistical population is consisted of "Large Scale Industrial Workshop" of the province, and sample is 163 Workshop is selected with stratified sampling , we used questionnaires and it were completed for statements impact "fixed-term employment contract (base salary and their details, bad weather and hard work, meals, travel services)", and individual workers was evaluated on the "quality products" by model of Ordered Logit. The results showed that in categorey of workers individual characteristics variables, the factors “education, marriage, age, work experience, hours of work and income”, in categorey of variables related to the contract, factors “the existence of concessional points and meal in the contract” and in categorey of variables related to the indices affecting the quality of industrial products, the factors “improvement of work-life balance and management” have a positive and significant effect on the increase of the quality of industrial products

    Keywords: Product, Workpeople, Large Scale Industrial Workshop, Generalized Ordered Logit
  • Mahdy Mortazavi, Meisam Alipour, Hossein Mohammadidoost * Pages 164-182

    In the formulation of Judiciary metapolicy, attention to implications of state metapoliceis is necessary to achieve horizontal alignment among all policies. Therefore, the goal of this research is to identify the implications of other state metapoliceis for judicial metapolicies. This research has been done by means of research marking.Accordingly, first, all 15 general policy lines of the system were collected for the general judicial policies between 1389 to 1396 as " signifier", and then, the implications of each metapoliceis line for the judicial system missions were identified as " signified". The results of the research are presented in 13 propositions by deleting the duplicate implications of other state metapoliceis for Judiciary metapolicy. Putting the duplicate implications together, the research results are set and organized in 13 propositions. Given the importance of prevention in the judiciary, the most important of these propositions sometimes include the attractive education of legal and judicial issues for the people (Development Popular culture and knowledge in the community), continuous promotion of judicial indicators, continuous improvement of the business environment and achievement of the first place in the region, an active role in the topic of "social harm".

    Keywords: etapolicies of the state, signification of research, horizontal alignment, metapolicies of the judiciary, Expediency Discernment Council
  • Seyed- Nezamuddin Makiyan *, Fariba Karbalaei-Badi, Fereshtah Bahrami Pages 184-209

    In the recent years, social capital has been remembered as the foundation of economic growth and development in each society. According to world Bank, it embraces organs, relationships, and norms forming social interactions. Explaining the issue that social capital has a significant effect on economic growth will play an important role in economic decision makings. Accordingly, among the variables of social capital, this study compares the effect of good governance, corruption index, internet access, and female’s participation in labor market on economic growth in countries with maximum social capital as opposed to countries with minimum social capital between 1998 - 2014.Results show that indices such as good governance, internet access, the extent of enrolling in higher education, and rate of female’s participation have a direct significant effect on economic growth in countries with high social capital. Yet, corruption index has a negative effect on economic growth in these countries. Corruption index has a negative significant effect on economic growth in countries with low social capital. The effect of good governance and rate of female’s participation indices on economic growth is non-significant in countries with low social capital. The effect of internet access on economic growth is significant and negative in these countries. Yet, the extent of gross enrolling in higher education has a positive significant on the economic growth of these countries. Based on vector error correction test, there is long term causality from explanatory variables toward economic growth for both groups of countries

    Keywords: Economic Growth, Panel Data Model, Social Capital