فهرست مطالب

بازیابی دانش و نظام های معنایی - پیاپی 26 (بهار 1400)

نشریه بازیابی دانش و نظام های معنایی
پیاپی 26 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • میلاد سعیدی*، متین مرادی، معصومه اسمعیلی صفحات 1-27

    بازنمایی یکی از مفاهیم بنیادی در مطالعات رسانه ای و راه و روشی است که از آن طریق، رسانه ها حوادث و واقعیت ها را نشان می دهند. در این روش کلمات، تصاویر، موسیقی و دیگر عناصر فیلم به مثابه نشانه ای در نظر گرفته می شود که از طریق آن ها معانی احتمالی متفاوتی را خلق می کند.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف،  تحلیل نشانه شناسی در نظام های معنایی تحولات خانوادهدرصدد رمزگذاری مفاهیم معنادار است.

    روش پژوهش: 

    در این پژوهش از آنجا که با تصاویر متحرک، موسیقی و کلام به عنوان متن رسانه ای سروکار دارد، از روش کیفی با رویکرد نشانه شناسی برای بررسی نشانه های تصویری موجود در فیلم منتخب سینمایی استفاده کرده است.

    یافته ها: 

    فیلم یک تحول بافتی عمیق در خانواده را مطرح ساخته است. از نظر رمزگان فنی نیز مشخص است که تمام عناصر طراحی فنی بیانگر دوگانه موجود بین زوجین است که منجر به اختلاف شده و این اختلاف در سطوح و مناسک اجتماعی متقابل زوجین نیز در یخش رمزگان اجتماعی آشکار است.

    نتیجه گیری

    در نتیجه مفهوم اصلی فیلم از انسان امروزی که گویی در بافت اجتماعی سرزمین اش، نه آن قدر نسبت به فرهنگ و گذشته خودش وابستگی و اعتقاد دارد و نه اطلاع و علم لازم نسبت به جهان مدرن و لوازم زندگی مدرن و پسامدرن را دارد.

    کلیدواژگان: نشانه شناختی، تحولات خانواده، فیلم جدایی نادر از سیمین
  • علی بیرانوند*، محمدابراهیم سمیع، ساره رحمانیان صفحات 31-52

    هدف:

    این پژوهش ضمن مطالعه میزان حضور و فعالیت نویسندگان پرتولید ایرانی حوزه مدیریت بازرگانی در شبکه های اجتماعی ریسرچ گیت و آکادمیا به بررسی ارتباط سنجه های حاصل از شبکه های اجتماعی مزبور با شاخص های علم سنجی پایگاه های اسکوپوس و وب اوساینس پرداخته است.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع کاربردی است که به شیوه توصیفی و با رویکرد دگرسنجه صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل نویسندگان پرتولید حوزه مدیریت بازرگانی ایرانی است که بین سال های 2000-2019 مدارک آن ها در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس بارگذاری گردید. تعداد 160 نفر از این نویسندگان که به ترتیب بیشترین مدارک نمایه شده در اسکوپوس را داشته اند، به عنوان نمونه آماری پژوهش معرفی شده اند. به منظور بررسی ارتباط بین سنجه های حاصل از فعالیت نویسندگان در شبکه های اجتماعی ریسرچ گیت و آکادمیا با شاخص های علم سنجی پایگاه های اسکوپوس و وب اوساینس، از آزمون های آماری همبستگی به کمک نرم افزارهای اکسل و اس پی اس اس استفاده شده است.

    یافته ها

    میزان حضور و فعالیت نویسندگان حوزه مدیریت بازرگانی در شبکه اجتماعی ریسرچ گیت بسیار بیشتر از آکادمیا است. ارتباط میان شاخص های تعداد مدارک، استنادات، اچ ایندکس و هم نویسندگی در اسکوپوس با سنجه های تعداد انتشارات، استنادات، اچ ایندکس، خوانندگان، نمره آرجی و دنبال کنندگان در ریسرچ گیت مثبت و معنادار است. در صورتی که بین شاخص های علم سنجی اسکوپوس و سنجه های دنبال کنندگان، بینندگان و هم نویسندگی در آکادمیا ارتباط معناداری وجود ندارند. ارتباط میان شاخص های تعداد مدارک، استنادات، اچ ایندکس و هم نویسندگی در وب اوساینس و سنجه های حاصل از شبکه های اجتماعی ریسرچ گیت و آکادمیا مثبت و معنادار است. اما میزان ارتباط در ریسرچ گیت قوی تر از آکادمیا است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که میزان فعالیت نویسندگان در شبکه های اجتماعی، به جذب بیشتر خوانندگان، افزایش تعداد استنادات و در نتیجه افزایش نمره اچ ایندکس در پایگاه های اطلاعاتی منجر خواهد شد. بنابراین، نویسندگان و محققان به منظور افزایش نمره اچ ایندکس خود و ترویج نتایج فعالیت های علمی خود، نیازمند فعالیت هرچه بیشتر در شبکه های اجتماعی-علمی هستند.

    کلیدواژگان: دگرسنجه، شبکه اجتماعی، پایگاه اطلاعاتی، ریسرچ گیت، آکادمیا، اسکوپوس، وب اوساینس
  • مریم نوبخت*، یونس نوبخت صفحات 53-77
    هدف

    تحلیل محتوای مجلات از طریق شناسایی ویژگی های اطلاعات ثبت شده در مقالات به مدیران مجلات در شناسایی نقاط قوت و ضعف مجله یاری می رساند. هدف این پژوهش، بررسی جریان دانشی و محتوایی مقالات مجله دانش حسابداری به عنوان یکی از معتبرترین نشریات علمی حوزه دانش حسابداری در ایران، از ابتدای انتشار تا پایان سال 1398 است.

    روش

    این مطالعه از نوع علم سنجی بوده و با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مقالات منتشر شده در مجله است که همگی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های پژوهش نیز با به کارگیری ابزار سیاهه وارسی گردآوری و با استفاده از نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته اند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد، در 285 عنوان مقاله منتشر شده در طی این سال ها، 696 نویسنده مشارکت داشته اند که از این تعداد، کارشناسان ارشد با 34 درصد و استادیاران با 30 درصد، در صدر جدول نویسندگان این مجله قرار دارند. در بین دانشگاه ها و مراکز آموزشی نیز دانشگاه شیراز با 25 عنوان مقاله در رتبه اول و دانشگاه تهران با 24 عنوان مقاله در رتبه دوم قرار گرفته است. همچنین از نظر گرایش موضوعی، 83 درصد از آثار منتشر شده در حوزه حسابداری مالی بوده و حسابرسی با 10 درصد در رتبه بعدی قرار گرفته است. از مجموع 8179  منبع مورد استناد در مقالات نیز، 73 درصد منابع به زبان انگلیسی و 27 درصد به زبان فارسی بوده است.

    نتیجه گیری:

     نتایج پژوهش نشان می دهد، بیشترین تعداد مقالات منتشر شده مربوط به موضوع حسابداری مالی بوده و سهم سایر موضوعات بسیار اندک است. از سوی دیگر، ارزیابی استنادات مقالات نیز حاکی از آن است که بیشترین استنادات مقالات به منابع لاتین بوده است. بنابراین ضروری است دست اندرکاران مجله ضمن تنوع بخشی در پذیرش موضوعات مختلف حسابداری، با اتخاذ تدابیری راه را برای انتشار مقالات بکر و جدید پژوهشگران داخلی باز نمایند.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، پژوهش های حسابداری، جریان دانش، علم سنجی، مجله دانش حسابداری
  • ناهید شاه ویسی*، غلامرضا حیدری، وکیل احمدی صفحات 79-102
    هدف

    پژوهش حاضر به تحلیل بخش پیشینه ی پژوهش پایان نامه های کارشناسی ارشد پنج رشته ی علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم اجتماعی، روان شناسی، علوم سیاسی و مشاوره در سال های 1393 تا 1398 دانشکده ی علوم اجتماعی و تربیتی دانشگاه رازی پرداخته است.

    روش شناسی:

     این پژوهش با روش تحلیل محتوای کمی از نوع کاربردی است، 140 عنوان پایان نامه مورد بررسی گرفته است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، چک لیست است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های مقایسه ی میانگین ها استفاده شده است.

    یافته ها

    بیانگر آن است، در خصوص ساختار در رشته، رشته ی مشاوره بالاترین درصد و رشته ی علوم سیاسی پایین ترین درصد را از نظر رعایت ساختار به خود اختصاص داده اند. در بعد محتوا بر حسب رشته، رشته ی علوم اجتماعی بالاترین درصد و رشته ی روا ن شناسی پایین ترین نمره را کسب کرده اند. در ساختار  بر حسب سال، هر اندازه پیشینه های پژوهش به سال 98 نزدیک تر شده اند، عملکرد بهتری داشته اند، و در محتوا نیز برحسب سال، هر چه به سال 98 نزدیک شده است، عملکرد ضعیف تری داشته اند، این بدان معناست که پیشینه های پژوهش در سال های 93 و 94 عملکرد بهتری داشته اند. هم چنین یافته ها بیانگر جایگاه دوم رشته ی علم اطلاعات و دانش شناسی در بین سایر رشته ها است. در  این رشته از لحاظ ساختار بر حسب سال، سال 95 و از لحاظ محتوا نیز بر حسب سال ، سال 93 در بین دیگر سال ها وضعیت بهتری داشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج بیانگر آن است که با توجه به معیارهای در نظر گرفته شده، پیشینه های پژوهش از لحاظ ساختار در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارند، اما از لحاظ محتوا ضعیف، و از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند.

    کلیدواژگان: پیشینه های پژوهش، پایان نامه، ساختار و محتوای پیشینه ی پژوهش، دانشکده ی علوم اجتماعی و تربیتی، دانشگاه رازی
  • لیلا خلیلی*، وحیده دلیلی، عزیز هدایتی صفحات 103-128
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی کیفیت خدمات کتابخانه های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور در شهر تبریز است.

    روش

    این پژوهش کاربردی با رویکرد کمی و به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری اعضای کتابخانه های زیرمجموعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور در تبریز به تعداد 37931 نفر و نمونه مورد مطالعه  380  نفر بود که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی نسبی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد لایب کوال و پایایی آن در مطالعه حاضر بر اساس آلفای کرونباخ معادل 93/0 بود. به منظور پاسخ به سوالات و فرضیه ها از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از ویرایش 24 نرم افزار آماری SPSS  استفاده شد.

    یافته ها

    به طور کلی در سه بعد لایب کوال، میانگین سطح حداقل انتظارات پاسخگویان 39/4 ، میانگین سطح خدمات دریافتی پاسخگویان 70/5 و  میانگین سطح حداکثر انتظارات پاسخگویان 68/6 بود. تفاوت بین انتظارات کاربران با سطح خدمات دریافتی در هر یک از ابعاد لایبکوال، بالاتر از حداکثر انتظارات نبود. نتایج آزمون تی-زوجی وجود تفاوت معنادار بین حداکثر انتظارات و سطح خدمات دریافتی کاربران و همچنین وجود تفاوت معنادار بین حداقل انتظارات و سطح خدمات دریافتی کاربران را در همه ابعاد لایب کوال تایید کرد.

    اصالت:

     این مطالعه کیفیت خدمات تمام کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشوردر شهر تبریز را ارزیابی کرده است. به علاوه مقایسه نتایج این پژوهش با پژوهش های پیشین مشابه نشان داد که از دیدگاه کاربران تغییری در کیفیت خدمات کتابخانه های عمومی شهر تبریز در مقایسه با سال های قبل ایجاد نشده است.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که اگرچه کتابخانه ها در همه موارد تا حدی توانسته اند حداقل انتظارات کاربران را برآورده کنند ، اما حداکثر انتظارات کاربران هنوز برآورده نشده است.

    کلیدواژگان: کتابخانه های عمومی، کیفیت خدمات، مدل لایب کوال
  • رضا دهخدایی، علی منصوری*، محمدامین عرفانمنش صفحات 129-156
    هدف

    پژوهش حاضر به دنبال بررسی و تعیین میزان آگاهی و مهارت دانشجویان دکتری در انتشار منابع خود در مجلات علمی و سنجش رابطه بین مهارت نشر در مجلات و متغیرهای رشته، جنسیت، سن و همچنین رابطه آن با تعداد مقالات منتشر شده در مجلات داخلی و بین المللی و در نهایت تاثیر شرکت در کارگاه های آموزشی مرتبط بر میزان این مهارت است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نوع کاربردی و با روش کمی و پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان دکتری دانشگاه اصفهان به تعداد 2432 نفر است. نمونه گیری از نوع تصادفی طبقه ای بود که حجم آن با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 332 نفر برآورد شد که در نهایت 302 نفر پاسخگو بودند.

    یافته ها

    میزان مهارت دانشجویان در حد متوسط و در رشته های مختلف متفاوت بود. اما جنسیت و سن بر میزان آن تاثیری نداشت. همچنین میزان این مهارت با تعداد مقالات منتشره در مجلات داخلی و بین المللی همبستگی مثبتی داشت و شرکت در کارگاه های آموزشی مرتبط موجب افزایش میانگین امتیاز آن بود.

    ارزش:

     از آنجا که مهارت دانشجویان در حد متوسط بود، این پژوهش می تواند آغازگر پژوهشی باشد که مشابه سواد اطلاعاتی، چارچوبی را تحت عنوان سواد نشر در مجلات علمی ایجاد نماید تا پژوهشگران مبتدی از آن بهره مند گردند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش بیانگر اکتسابی بودن این مهارت، ضرورت طرح ریزی دوره های آموزشی مرتبط تاثیر نقش نویسنده در افزایش این مهارت، ضرورت اصلاح و توجه به آیین نامه ها و ضوابط پذیرش دانشجو و اهمیت برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط از جانب دانشگاه ها بود.

    کلیدواژگان: مهارت نشر در مجلات علمی، فرآیند داوری، مجلات جعلی، مجلات دسترسی آزاد، ارزیابی مجلات
  • فرشاد پرهام نیا* صفحات 157-179

    مکتب شیکاگو تاکید زیادی بر ارتباطات فردی و بین فردی دارد. در این مکتب، ارتباطات بین افراد اساس زندگی انسان می داند که در روابط فردی و جمعی نقش اصلی را بازی می کند. اصلی ترین و مشهورترین نظریه این مکتب، نظریه کنش متقابل نمادین است. در این نظریه کنشگران برای رسیدن به درک و فهم مشترک فقط از طریق منطق، همکاری و به وسیله زبان و  نمادها تلاش می کنند. هدف پژوهش حاضر، بررسی جایگاه ارتباطات علمی غیررسمی در مکتب شیکاگو با تاکید بر نظریه کنش متقابل نمادین بود. در کنش متقابل نمادین هر کنشگر دارای هدفی است که کنش او اغلب آن ها شامل انتخاب ابزاری برای رسیدن به آن هدف است. بدین معنا که ابزار و هدف به طور تجربی و تحلیلی قابل تمییز از همدیگرند. ابزار و وسیله ای که در کنش متقابل نمادین از اهمیت بسزایی قرار دارد نمادها و زبان هستند که منجر به ارتباطات علمی غیررسمی در بین افراد در محیطی کاملا منطقی و به دور از تعصبات کورکورانه می شود. با توجه به اینکه کنش در یک محیط اجتماعی و بخشی از ارتباطات اجتماعی رخ می دهد و ارتباطات علمی نیز زیر مجموعه ای از ارتباطات اجتماعی است، می توان آن را یکی از محورهای اساسی نهاد اجتماعی محسوب کرد که نقش مهمی در رشد و توسعه علوم دارد. در مکتب شیکاگو ارتباطات علمی به عنوان بخشی از ارتباطات انسانی محسوب می شود، زیرا زندگی اجتماعی در جامعه علمی انواع ارتباطات و تعاملات اجتماعی میان افراد کنش را در خود دارد.

    کلیدواژگان: ارتباطات علمی غیررسمی، کنش متقابل نمادین، مکتب شیکاگو، ارتباطات علمی
|
  • Milad Saeidi *, Matin Moradi, Masoumeh Esmaeili Pages 1-27

     Representation is one of the basic concepts in media studies and the way in which the media presents events and facts. In this method, words, images, music and other elements of the film are considered as symbols. Through which it creates different possible meanings.

    Objective

    The aim of this study is to analyze the semiotics in the semantic systems of family changes in order to encode meaningful concepts.

    Research Method

    In this research, since it deals with moving images, music and words as media text, it has used a qualitative method with a semiotic approach to examine the visual cues in the selected film.

    Findings

    The film introduces a profound tissue transformation in the family. From the point of view of technical codes, it is clear that all elements of technical design represent the duality between couples that leads to differences, and this difference in levels and mutual social rituals of couples is also evident in the social codes.

    Conclusion

    As a result, the main concept of the film is about modern human, as if in the social context of his land, he is not so dependent and believes in his own culture and past, nor the necessary knowledge about the modern world and modern and postmodern life accessories has it.

    Keywords: semiotics, family developments, Separation film of Nader from Simin
  • Ali Biranvand *, MohammadEbrahim Samie, Sareh Rahmaniyan Pages 31-52
    Objective

    This study investigates the relationship between the measurements obtained from the social networks of ResearchGate and Academia with the scientometric indicators of Scopus and Web of Science databases

    Methodology

    The present study is of a fundamental type that has been done in a descriptive manner and with an algorithmic approach. The statistical population of the study includes the most prolific authors in the field of Iranian Business Management who have uploaded their documents in the Scopus database between 2000-2019. 160 of these authors, who had the most documents indexed in Scopus, respectively, have been introduced as a statistical sample of the research. In order to investigate the relationship between the metrics obtained by the authors' activities in the research networks of ResearchGate and Academia with the scientometric indicators of Scopus and Web of Science databases, the statistical tests of correlation with the help of Excel and SPSS has been used.

    Findings

    The presence and activity of Business Management writers on the ResearchGate social network is much higher than that of the academia. The relationship between the number of records, citations, H-index and co-authorship in Scopus with the metrics of citation number, citations, etch index, readers, RJ score and followers in ResearchGate is positive and significant. However, there is no significant relationship between Scopus scientometrics and the criteria of followers, viewers and co-authors in the academia.

    Keywords: Altmetrics, Social Network, Database, ResearchGate
  • Maryam Nobakht *, Younes Nobakht Pages 53-77
    Purpose

    Content analysis of journals by identifying the characteristics of the information recorded in the articles helps the editors of the journals to identify the strengths and weaknesses of the journal. The objective of this research is to study the knowledge and content flow of articles in the journal of accounting knowledge as one of the most prestigious scientific publications in the field of accounting knowledge in Iran from the beginning of 2005 to the end of 2019.

    Methodology

    This research is a scientometrics study and using the content analysis method (quantitative approach). The population of the study consisted of all the articles published in the journal that were all selected as a statistical sample. The research data were also collected using a checklist tool and statistical analysis using Excel software.

    Findings

    Findings of the research show that in 285 articles published during these years, 696 authors have contributed, of which MA degree with 34% and assistant professors with 30% are at the top of the table are the authors of this journal. Among the universities and educational institutions, Shiraz University is ranked first with 25 articles, and the University of Tehran is ranked second with 34 articles. In terms of topic orientation, 83% of the publications are in the field of financial accounting and auditing with 10% in the next rank. From the total 8179 references cited in the articles, 73% were in English and 27% in Persian.

    Keywords: content analysis, Accounting Researches, Knowledge flow, Journal of Accounting Knowledge, Scientometrics
  • Nahid Shahveisi *, Gholamreza Heidari, Vakil Ahmadi Pages 79-102
    Purpose

    The present study analyzes the research literature review section the five master's theses in the fields of information science and Knowledge, social sciences, psychology, political science and counseling in years 2013 to 2018 of the Faculty of Social Sciences And has provided training at Razi University.

    Methodology

    This research is a method quantitative content a applied type, 140 dissertation titles have been reviewed. The tool used in this research, is a checklist. Mean data comparison tests were used to analyze the data.

    Findings

    The findings indicate that, regarding structure in the field, the field of consulting has the highest percentage and the field of political science has the lowest percentage in terms of structure. In terms of content by string, The field of social sciences has the highest percentage and the field of psychology has the lowest score. In structure by year, as research literature reviews get closer to 2018, have performed better, and in content also by year, as we approach the year 2018, performed worse, This means that research literature reviews performed better in 2013 and 2014.The findings also indicate the second place of the field information science and Knowledge among other fields. In this field, in terms structure in terms of year, 2015, and in terms of content, in terms year, 2013 had a better situation among other years.

    Result

    The results indicate that according to considered criteria, the literature reviews are relatively well structured, but weak in content, and they do not have desired quality.

    Keywords: Literature Reviews, Thesis, Structure, Content of Literature Review, Faculty of Social Sciences, Education, Razi University
  • Leila Khalili *, Vahideh Dalili, Aziz Hedayati Khoshemehr Pages 103-128
    Aim

    The aim of this research is to study the quality of services in the public libraries of Tabriz.

    Method

    This applied research was conducted with a quantitative approach and a survey method. The statistical population of the study was 37931 members of the Public Libraries of Tabriz and the sample size was 380 cases that were selected by stratified random sampling. The data collection tool was the standard LIBQUAL questionnaire and its reliability in the present study based on Cronbach's alpha was 0.93. In order to answer the questions and hypotheses, descriptive and inferential statistics were used using SPSS 24 statistical software.

    Findings

    In general, in the three dimensions of LIBQUAL, the average level of minimum expectations of respondents was 4.39, the average level of received services was 5.70 and the average level of maximum expectations was 6.68. The difference between users' expectations and the level of received services in each dimensions of the LIBQUAL was not higher than of the maximum expectations. The results of paired t-test confirmed the existence of a significant difference between the maximum expectations and the level of received services by users and also the existence of a significant difference between the minimum expectations and the level of received services by users in all dimensions of the LIBQUAL.

    Conclusion

    It can be concluded that although the libraries have been able to meet the minimum expectations of the users in all cases partly, but the maximum expectations of the users have not been met yet.

    Keywords: public libraries, Quality of Services, LIBQUAL Model
  • Reza Dehkhodaei, Ali Mansouri *, Amin Erfanmanesh Pages 129-156

    this study seeks to determine the level of knowledge and skills of PhD students in publishing their resources in scholarly journals and assess the relationship between publishing skills in journals and variables of field, gender, age and also its relationship with the number of articles published in national and international journals. Finally, the impact of participating in related workshops is on the level of this skill. Methodology is an applied type with a quantitative and survey method. The statistical population includes all PhD students at the University of Isfahan in the number of 2432 people. The sampling was stratified random, the volume of which was estimated to be 332 using Krejcie and Morgan table, The skills rate of students was moderate and varied in different fields. But gender and age had no effect on its rate. The level of literacy was also positively correlated with the number of articles published in internal and international journals, and participation in related workshop increased its average score. Value: Since the students' skills were moderate, this research could be the beginning of a study that, like information literacy, creates a framework called publishing literacy in scholarly journals for novice researchers to benefit from. The results indicated the acquisition of this skill, the need to plan related training courses, the impact of the author's role in increasing this skill, the need to modify and pay attention to regulations and criteria for student admission, and the importance of holding related training workshops by universities.

    Keywords: Publication skills in scholarly journals, Peer Reviw, Predatory Journals, Open Access Journals, Evaluation of Scholarly Journals
  • Farshad Parhamnia * Pages 157-179

    The Chicago School places a strong emphasis on personal and interpersonal communication. In this school, communication between individuals knows the basis of human life, which plays a central role in individual and collective relationships. The main and most famous theory of this school is the theory of symbolic interactionism. In this theory, actors strive for common understanding only through logic, cooperation, and through language and symbols. The purpose of the present study was to investigate the status of informal scientific communication in the Chicago school with emphasis on symbolic interaction theory. Symbolic interaction in each actor has a purpose that often involves choosing a tool to achieve that goal. That is, the tools and the goal are empirically and analytically distinct. Symbolical tools and devices of paramount importance are symbols and languages that lead to informal scientific communication between individuals in a perfectly logical environment, free from blind prejudice. Given that action takes place in a social setting and part of social communication and that scientific communication is also a subset of social communication, it can be one of the essential axes of the social institution that plays an important role in the development of science. has it. In the Chicago school, scientific communication is regarded as part of human communication because social life in the scientific community involves all kinds of communication and social interaction between individuals.

    Keywords: Informal Scientific Communication, Symbolic Interaction, Chicago school, Scientific communication