فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال بیستم شماره 1 (پیاپی 130، فروردین و اردیبهشت 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا حسین آبادی، آرش بیات* صفحات 1-9

    سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم (BPPV) شایع ترین بیماری ایجاد کننده سرگیجه می باشد. توانبخشی دهلیزی یک گزینه درمانی موثر برای بیماران با مشکلات تعادلی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان مشکلات تعادلی ناشی از BPPV و همچنین تاثیر تمرینات توانبخشی دهلیزی بر کاهش مشکلات این گروه بیماران بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 30 بیمار بزرگسال مبتلا به BPPVیک طرفه مجرای نیم دایره خلفی مورد بررسی قرار گرفتند. کلیه این بیماران تحت درمان توانبخشی وستیبولار به روش Epleyقرار گرفتند. تاثیر مشکلات تعادلی بر جنبه های مختلف فیزیکی، احساسی و عملکردی زندگی بیماران با استفاده از پرسشنامه Dizziness Handicap Inventory (DHI) ودر زمان های قبل و دو ماه پس از مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان معلولیت ارزیابی شده بیماران قبل از درمان در حد ملایم بود. بالاترین و پایین ترین امتیازات به ترتیب مربوط به ابعاد فیزیکی و احساسی DHI با میانگین 58/13 و 46/6 امتیاز بودند. میانگین امتیازات DHI دو ماه پس از مداخله کاهش معناداری را نشان داد (P <0.001). کمترین و بیشترین میزان بهبود به ترتیب در ابعاد احساسی و عملکردی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    انجام توانبخشی دهلیزی روش بسیار مفیدی در درمان بیمار بزرگسال مبتلا به BPPV یک طرفه مجرای نیم دایره خلفی می باشد. با تشخیص و مداخله زودهنگام، ناتوانی تجربه شده در بیماران BPPV به طور معناداری کاهش می یابد. همچنین تاثیرات منفی این بیماری بر جنبه های فیزیکی، عملکردی و احساسی مبتلایان به طور چشمگیری کمتر می شود.

    کلیدواژگان: توانبخشی دهلیزی، بزگسالان، سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم
  • نبی الله اسدپور*، سروش امانی، افسانه ملک پور تهرانی، سحر عزیزیان صفحات 11-19
    زمینه و هدف

    عفونت های گلو مانند تانسیلیت و فارنژیت سبب غیبت کودکان از کلاس درس، عقب افتادن از درس، تحمیل هزینه های درمانی و نیز افزایش مصرف آنتی بیوتیک ها می گردد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر سیگار کشیدن والدین بر میزان نیاز به تانسیلکتومی در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان کاشانی شهرکرد در سال 97-1396 بود.

    روش بررسی

    مطالعه مقطعی حاضر بر روی کودکان با تانسیلیت صورت گرفت. 80 کودک 12-3 سال با تانسیلیت مکرر و دارای اندیکاسیون تانسیلکتومی واجد شرایط ورود به مطالعه به روش آسان انتخاب شدند. ارتباط نوع بیماری با سن، جنس و در معرض قرار گیری با دود سیگار والدین مورد مقایسه قرار گرفتند. یافته ها با استفاده از آزمون های 2χ و t-test در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    موارد عمل جراحی آدنوییدکتومی، تانسیلکتومی و آدنوتانسیلکتومی به ترتیب 3/66، 5/32 و 3/1 درصد بود. 5/2 درصد از مادران کودکان و 45 درصد از پدران کودکان استعمال سیگار داشتند. از پدران سیگاری 8/52 درصد در محیط بیرون خانه و 2/47 درصد در محیط داخل خانه استعمال سیگار داشتند. نوع عمل با وضعیت استعمال سیگار پدر (p=0.49) و مادر (p=0.44) و محل استعمال سیگار توسط پدر و مادر ارتباط معنی داری نداشت.(p=0.47).

     نتیجه گیری:

    هرچند ارتباط معنی داری بین استعمال سیگار توسط والدین و عمل جراحی تانسیلکتومی یافت نشد ولی شیوع استعمال سیگار توسط پدران کودکان نسبتا بالا بود

    کلیدواژگان: تانسیلکتومی، passive smoking، کودکان
  • شقایق شرافتمندی، محسن یوسف زاده، بهروز شایسته، خلیل کاظم نیا* صفحات 21-27
    زمینه

    سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2 or COVID-19) یک سندرم عفونی وایرال است که از زمان شیوع جهانی خود جان میلیون ها نفر را تهدید کرده است. این بیماری به صورت عمده ای به عنوان یک عفونت تنفسی حاد شناخته میشود که علایم عمده آن سرفه تب و تنگی نفس است اما در تحقیقات مختلف درگیری های خارج ریوی متعددی برای این بیماری به ثبت رسیده است. ویروس SARS-CoV-2 به طور عمده ای در سیستم گوارش نیز بروز میکند. علایم عمده درگیری گوارشی به صورت درد شکم و تهوع استفراغ و اسهال و با شیوع کمتری خونریزی های گوارشی میباشد.

    روش ها و مواد

    در این مجموعه گزارش تک مرکزی گذشته نگر که در بیمارستان رازی شهر اهواز انجام شد بیماران مبتلا به SARS-CoV-2 که در اثر خونریزی گوارشی از اول مهر ماه تا اول آذر ماه سال 1399 مورد جراحی قرار گرفته اند بررسی و وارد مطالعه شدند.

    نتایج

    در این مقاله دو بیمار خونریزی گوارشی با شدت های متفاوت مورد بررسی قرار گرفتند. هر دو بیمار درگیری گوارشی و ریوی همزمان داشتند که شدت خونریزی گوارشی با میزان درگیری پارانشیمال ریوی همسو و مرتبط بود. هر دو بیمار مورد جراحی قرار گرفتند و اپیزود دیگری از خونریزی نداشتند.

    بحث:

     با توجه به مطالعات ما و تحقیقات زمینه ای و بررسی و مقایسه انجام شده در این مقاله خونریزی گوارشی ناشی از حمله مستقیم ویروس و کواگولوپاتی همراه ان میتواند با شدت درگیری ریوی مرتبط و همسو باشد.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، ترومبوسیتوپنی، کوآگولوپاتی، خونریری گوارشی، D-دایمر
  • فاطمه عزیزی*، محمد رعایایی اردکانی، سیده الهام رضا توفیقی، احسان رشیدیان صفحات 29-43
    زمینه و هدف

    سویه های بیماری زای اشرشیاکلای به عنوان عوامل اصلی بیماری های روده ای و خارج روده ای به شمار می-روند. این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی پاتوتایپ غالب جدایه های اشرشیاکلای های مولد اسهال انجام شد.

    مواد و روش ها : 

    در این مطالعه، تعداد 578 نمونه اسهال از کودکان زیر ده سال در خرم آباد جمع آوری شد. پس از کشت و جداسازی، جهت تعیین پاتوگروه جدایه های اشرشیاکلای های مولد اسهال، 4 پاتوتایپ اشرشیاکلای انتروتوکسیژنیک، اشرشیاکلای انتروپاتوژنیک، اشرشیاکلای انترواینویزیو، اشرشیاکلای شیگا توکسیژنیک به روش PCR بررسی شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها به روش دیسک دیفیوژن (کربی بویر) بررسی شد.

    یافته ها

    از 578 نمونه مدفوع جدا شده از کودکان مبتلا به اسهال، 81 جدایه اشرشیا کلای مولد اسهال تشخیص داده شد، که از این میان به ترتیب فراوانی اشرشیاکلای انتروتوکسیژنیک 1/15% ، انتروپاتوژنیک 14 %، شیگا توکسیژنیک 7/9 % و انترواینویزیو 5% از کل نمونه ها بود. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب در آنتی-بیوتیک های آموکسی سیلین 78%، تتراسایکلین 1/74%، کوتریماکسازول 2/64%، نالیدیکسیک اسید 8/56%، استرپتومایسین 9/46%، مینوسایکلین 3/38% و سیپروفلوکساسین1/16% مشاهده شد. مقاومت چند دارویی در 9/30% از این جدایه ها مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    اشرشیا کلای انتروتوکسیژنیک از متداولترین عوامل ایجاد کننده اسهال در کودکان زیر ده سال در این منطقه می باشند و لذا با مدیریت و کنترل بهداشت آب و غذا می توان از بروز چنین بیماری هایی بخصوص در فصول گرم سال جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: اسهال، اشرشیاکلای مولد اسهال، مقاومت آنتی بیوتیکی، PCR
  • مریم خانی*، آرش دباغی، نسیم شمس صفحات 45-51
    مقدمه

    شکستگی های ریشه بین 7-5/0 درصد صدمات در سیستم دندانهای دایمی را شامل می گردد که اگر بدون تشخیص بماند، نکروز پالپ رخ داده که منجر به از دست رفتن دندان می شود. تشخیص بر اساس مشاهده خط رادیولوسنت در نمای رادیوگرافی و موبیلیتی قطعه کرونال دندان صورت می گیرد. این مطالعه، دقت تشخیصی توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی (CBCT) با رادیوگرافی پری اپیکال دیجیتال مستقیم (CCD) مقایسه شد.

    روش

    این مطالعه آزمایشگاهی بر روی 90دندان تک ریشه تازه کشیده شده ،انجام شد. در دندان های گروه آزمایش (45 عدد) با اعمال نیروی مکانیکی توسط چکش شکستگی افقی ایجاد شد و دو قطعه شکسته با استفاده از چسب قطره ای به یکدیگر چسبانده وبا دو روش CCD و CBCT تصویر برداری شدند. تصاویر توسط دو رادیولوژیست فک و صورت که از مطالعه بی اطلاع بودند، ارزیابی شدند. نتایج توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.برای مقایسه حساسیت، ویژگی ، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی در دو روش، از آزمون کای دو (K2) ،مک نمار و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.

    نتایج

    حساسیت، ویژگی ، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی در روش CBCT به ترتیب8/97% ،6/95% ،93% ،92% و در CCD به ترتیب 7/86% ،7/66% ،80% ،85% بدست آمد.دقت تشخیصی CBCT 93% و CCD 60% بود.

    بحث : 

    نتایج بدست آمده برای CBCT در هر دو مشاهده گر و استاندارد طلایی از لحاظ آماری تفاوت معناداری وجود نداشت،اما برای CCD در یکی از مشاهده کر ها اختلاف معناداری وجود داشت.

    کلیدواژگان: شکستگی افقی ریشه دندان، توموگرافی کامپیوتری اشعه مخروطی، رادیوگرافی پری اپیکال دیجیتال مستقیم
  • محدثه صالحی نجف آبادی، محمد خیاط زاده ماهانی*، میمنت اکبری، مریم مرادی، آسیه اکملی صفحات 53-63
    زمینه و هدف

    رضایتمندی کاربران از ارتز و خدمات باعث استفاده بیشتر از ارتز می شود. با شناسایی میزان رضایتمندی کاربران، می توان کیفیت ارتزها و خدمات را بهبود بخشید. این مطالعه با هدف ارزیابی رضایتمندی کاربران از ارتزهای اندام تحتانی و خدمات ارتوپدی فنی در شهر اهواز انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی که در سال 98-97 در کلینیک های ارتوپدی فنی شهر اهواز انجام شد، رضایتمندی 97 کاربر ارتزهای اندام تحتانی با استفاده از پرسشنامه اپاس ارزیابی شد. نمرات رضایتمندی پرسشنامه اپاس، با داده های دموگرافیک در نرم افزار SPSS ویرایش 22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    در بخش رضایتمندی از ارتز، بالاترین رضایتمندی مربوط به تنظیم خوب ارتز (37/4) وکمترین رضایتمندی مربوط به توانایی پرداخت هزینه های خرید و نگهداری بود (75/2). در بخش رضایتمندی از خدمات، بالاترین رضایتمندی مربوط به پاسخگویی کارشناس ارتوپدی فنی در رابطه با نگرانی های کاربر (56/4) و کمترین میزان مربوط به هماهنگی کارکنان کلینیک ارتوپدی فنی با تیم درمانی بود (75/2). رضایتمندی کاربران از خدمات بیشتر از رضایتمندی آنها از ارتز بود (p <0.001). بین رضایتمندی کاربران از ارتزهای چهارگانه اندام تحتانی، تفاوت معنی دار وجود داشت (p <0.001).

    نتیجه گیری

    مدیران کلینیک های ارتوپدی فنی باید اقداماتی در جهت فراهم آوردن پوشش های بیمه ایی انجام دهند و در برنامه های خود به بالابردن دوام و کیفیت ارتزها، کار تیمی و مراجع محوری توجه نمایند تا رضایتمندی کاربران ارتزها به خصوص ارتزهای بلند اندام تحتانی تضمین شود.

    کلیدواژگان: ارتز اندام تحتانی، رضایتمندی، پرسشنامه اپاس، اهواز
  • روح انگیز نشیبی، ایگین صحت نژاد، ساسان موگهی* صفحات 65-75
    زمینه و هدف

    یکی از شایع ترین بیماری های عفونی در جمعیت مبتلا به دیابت شیرین، عفونت زخم پای دیابتی می باشد. این مطالعه به جهت مشخص کردن میکروارگانیسمهای مسبب عفونت زخم پای دیابتی و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها برای بهبود تجویز منطقی آنتی بیوتیکها در درمان تجربی طراحی گردیده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه کنونی توصیفی-مقطعی گذشته نگر می باشد. این مطالعه بر روی 200 بیمار بستری شده با تشخیص عفونت زخم پای دیابتی در بخش عفونی بیمارستان رازی اهواز طی سال های 1394 تا 1397 انجام شده است. در نهایت 126 مورد از آنها وارد مطالعه شدند.

    نتایج

    در این مطالعه، 61 مورد زن (48.4%) و 65 مورد مرد (51.6%) بودند. 18 مورد (14.3%) PEDIS 2، 71 مورد (56.3%) PEDIS 3 ، 37 مورد (29.4%) PEDIS 4 بوده اند. در این مطالعه باکتری های گرم منفی 50.3% و باکتری های گرم مثبت 49.7% عامل عفونت بوده اند و سه سوش اصلی به دست آمده استافیلوکوک اوریوس (41.3%)،اشرشیاکولی (27.8%) و استافیلوکوک اپیدرمیس (24.6%) بوده اند. 9.6% از استافیلوک اوریوس ها مقاوم به متی سیلین و 5.7% از اشرشیاکولی ها pun drug resistant بودند. کمترین مقاومت در باکتریهای گرم منفی و مثبت به مروپنم و ایمی پنم و بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین و کلیندامایسین دیده شد.

    نتیجه گیری

    لازم است سوشهای مسبب و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها متناوبا در هر منطقه ای مورد مطالعه قرار گیرد. همچنین مقاومت پیشرونده نسبت به کلیندامایسین و سیپروفلوکساسین تاثیر استفاده از این داروها را در درمان های تجربی کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: دیابت، عفونت زخم، پای دیابتی، میکروبیولوژی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • معصومه نظری نسب *، سعیده نگهبان، مریم منصورزاده نیکپور، داود شلیل احمدی صفحات 77-84
    مقدمه

    شیوع افسردگی در بیماران پارکینسون به میزان قابل توجهی بالاتر از این میزان در بیماران با وضعیت طبی عمومی غیر از پارکینسون است با توجه به اهمیت افسردگی و قابلیت پیشگیری و درمان آن دربیماران مبتلا به پارکینسون و امکان بهبود کیفیت زندگی در این بیماران و همچنین به علت انجام نشدن چنین مطالعه‌ای در شهرستان اهواز، این مطالعه با هدف تعیین شیوع و عوامل موثر در افسردگی بیماران مبتلا به پارکینسون انجام شد.

    روش کار

    : این مطالعه از نوع اپیدمیولوژیک تحلیلی توصیفی ومقطعی بود که کلیه بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون را که در طی نیمسال اول سال 1398 (فروردین ماه لغایت شهریورماه)، به بیمارستان گلستان شهر اهواز مراجعه نموده بودند، مورد بررسی قرار داد. و بیماران با استفاده از پرسشنامه افسردگی بک وپرسشنامه دموگرافیک مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS22.انالیز شد

    نتایج

    از تعداد 36 بیمارمبتلا به بیماری پارکینسون، 4 نفر (1/11 %) بدون افسردگی، 9 نفر (25 %) دارای علایم مرزی، 8 نفر (2/22%) افسردگی خفیف، 10 نفر (8/27 %) افسردگی متوسط و 5 نفر (9/13 %) افسردگی شدید داشتند. بطورکلی میانگین افسردگی برابر با 00/9±25/20 بود.افسردگی درافراد متاهل وجمعیت شهری وسن بالای 61 سال شایعتر بود(p <0/05)

    نتیجه گیری

    بطورکلی میانگین افسردگی در بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون برابر با 25/20±00/9 و در محدوده افسردگی متوسط قرار داشت. افسردگی با جنسیت، توده بدنی، سطح تحصیلات، میزان درآمد، طول مدت بیماری و شغل ارتباطی نداشت ولی با تاهل، سن و محل سکونت ارتباط داشت.

    کلیدواژگان: افسردگی، پارکینسون، تست افسردگی بک
|
  • Reza Hosseinabadi, Arash Bayat * Pages 1-9
    Background and objective

    Benign Paroxysmal Positional Vertigo (BPPV) is known as the most common cause of vertigo. Vestibular rehabilitation is an effective therapeutic option for patients with significant balance problems. The purpose of this study was to evaluate the degree of balance problems caused by BPPV as well as the effect of vestibular rehabilitation exercises on reducing the problems of this group of patients.

    Methods

    In this clinical trial study, 30 patients with posterior semicircular canal BPPV were studied. All patients underwent vestibular rehabilitation therapy using Epley repositioning maneuver method. The effect of balance problem on their quality of life and handicap before and two months after the intervention was assessed using the Dizziness Handicap Inventory (DHI) questionnaire.

    Results

    The handicap degree of the BPPV patients before therapy was at mild level. The highest and lowest scores were related to physical and emotional dimensions of DHI with values of 13.58 and 6.46, respectively. DHI scores significantly decreased following two months therapy (P <0.001). This highest and lowest improvement was observed in functional (mean change: 13.58) and emotional (mean change: 6.46) dimensions, respectively.

    Conclusion

    Vestibular rehabilitation is a beneficial approach for adults with unilateral BPPV of posterior semicircular canals. Through early diagnosis and intervention of vestibular disorders, the disability and handicap experienced by BPPV patients will be significantly reduced. Furthermore, the negative effects of this disease on the physical, functional and emotional aspects of patients will be noticeably diminished.

  • Nabiallah Asadpour *, Soroush Amani, Afsaneh Malekpour Tehrani, Sahar Azizian Pages 11-19
    Background and aim

    Throat infections such as tonsilitis and pharyngitis in children can lead to absent from the school, deferment from class, imposement of treatment cost, and increasing the use of antibiotics. The aim of this study was to determine the effect of parents cigarette smoking on tonsillectomy in children referred to Kashani Hospital in Shahrekord during the period of 2017-2018.

    Methods

    This cross - sectional study was performed on children with tonsillitis who referred to the Rasool and Imam Ali Clinic Shahrekord Medical University of Ear, Nose and Throat. 80 children aged 3 to 12 years old with tonsillitis and tonsillectomy indications were included in the study. Children age, gender and surgery type as well as information about their mother and father cigarette smoking were recorded. The data were analyzed by SPSS software using chi-square and logistic regression.

    Results

    The cases of adenoidectomy, tonsillectomy and adenotonsillectomy were 66.3, 32.5 and 1.3%, respectively. 2.5% of mothers of children and 45% of fathers of children had cigarette smoking. From smoker’s father, 52.8% had cigarette smoking in outdoors and 47.2% had cigarette smoking in the home. There was no significant relationship between the type of surgery and status and place of cigarette smoking by mother and father.

    Conclusion

    Although there was no significant relationship between parents' use of cigarettes and tonsillectomy, the prevalence of cigarette smoking was relatively high among fathers and further studies are necessary to elucidate the effects of this parameter.

    Keywords: Tonsillectomy. passive smoking, children
  • Shaghayegh Sherafatmandi, Mohsen Yosefzadeh, Behroz Shayesteh, Khalil Kazemnia * Pages 21-27
    Background

    Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2 or COVID-19) is a highly infectious viral syndrome currently threatening millions of people worldwide. It is widely recognized as a disease of the pulmonary system, presenting with fever, cough, and shortness of breath. However, a number of extra pulmonary manifestations have been described in the literature. SARS-CoV-2 is expressed in gastrointestinal (GI) epithelial cells suggesting that SARS-CoV-2 can infect and replicate in the GI tract. The most prevalent GI features of COVID-19 include abdominal pain, nausea, vomiting, and diarrhea. There is limited data regarding GI bleeding in patients with COVID-19.

    Method

    This single-centered, retrospective case series was conducted at Razi hospital in Khuzestan province southwestern Iran one of the provinces with highest prevalence and death due to COVID-19 disease. We recorded cases of SARS-CoV-2 infection and concurrent GI bleeding who went through surgery from September 22, 2020 to November 21, 2020. 500 patients where admitted into the this COVID-19 center of Ahvaz city in this time line. a reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) test was performed and SARS-CoV-2 RNA was detected in the nasopharyngeal swab for each of 2 patients.

    Results

    we had two different severities of bleeding and source associated with two different respiratory involvements. each of two patient showed a good respond too surgery and did not showed another episode of bleeding.

    conclusion

    in rifer to other studies and our different outcome and severity of our two patient GI bleeding in

    Keywords: thrombocytopenia, Coagulopathy, GIbleeding, D-dimer
  • Fatemeh Azizi *, Mohammad Roayaei Ardakani, Seyedeh Elham Rezatofighi, Ehsan Rashidian Pages 29-43
    Background

    and purpose Escherichia coli pathogenic strains are considered as the main cause of intestinal and extra-intestinal diseases. This study is aimed to identify and evaluate the dominant pathotypes of diarrheagenic E. coli isolates.

    Materials and method

    In this current study, 578 diarrhea samples of the children less than 10 years old were collected in Khoram Abbad city. After culture and isolation, the pathogenic groups of diarrheagenic E. coli (DEC) isolates including four pathotypes of Enterotoxigenic E. coli, Enteropathogenic E. coli, Enteroinvasive E. coli, and Shiga toxigenic E. coli were investigated by PCR. Disk diffusion method (Kirby Bauer) was used for detection of antimicrobial sensitivity of the isolates.

    Findings 

    Out of 578 stool samples collected from the children with diarrhea, 81 isolates were determined as DEC. The frequencies of the isolates were respectively reported as the following: enterotoxigenic E. coli (15.1%), enteropathogenic E. coli (14%), enteroinvasive E. coli (5%), and shiga toxigenic E. coli (9.7%). The highest antibiotic resistance levels were respectively reported to: amoxicilin (78%), tetracycline (74.1%), co-trimoxazole (64.2%), nalidixic acid (56.8%), streptomycin (46.9%), minocycline (38.3%), and ciprofloxacin (16.1%). Multiple drug resistance was found in 30.9% of the isolates.

    Conclusion 

    Enterotoxigenic E. coli is one of the most common diarrheagenic agents affecting the children less than 10 years old in this region. So, such diseases can be prevented by controlling water and food hygiene especially in warm seasons.

    Keywords: Diarrhea, Diarrheagenic Escherichia coli, Antibiotic Resistance, PCR
  • Maryam Khani *, Arash Dabbaghi, Nasrin Shams Pages 45-51
     Introduction and aim

    Between 0.5 to 7 percent of injuries in permanent teeth include root fractures. If it is left without diagnosis, tooth will become nonvital and subsequent necrotic pulp leads to loss of the tooth. Diagnosis is based on radiography (a radiolucent line /lines) and mobility of coronal segment of tooth. In this study accuracy of cone beam computed tomography(CBCT) was compared with periapical direct digital radiography (CCD) in evaluation of horizontal root fracture in single root teeth.

    Method and material :

    This in vitro study was performed on 90 recently extracted single root teeth. In study group horizontal fractures(45 teeth) were done by applying mechanical force of hammer and the each two broken segment were stuck together by glue and then imaging performed by CCD and CBCT . The images were evaluated by two radiologists as a single blind study. Results were analyzed by SPSS software ver. 22. To comparing sensitivity, specificity, positive and negative predictive value using Wilcoxon and MC Nemar analysis and Spearman’s correlation coefficient were calculated.

    Results

    Sensitivity, specificity, positive and negative predictive value in CBCT were 97.8%, 95.6%, 93% 92% respectively and CCD were 86.7%, 66.7%, 80% and 85% respectively. Accuracy of CBCT was 93% and that of CCD was 60%.

    Conclusion

    The results for CBCT for both observers and gold standard were not significantly statistically different, but for CCD for one of the observers a significant difference was observed.

    Keywords: cone beam computed tomography, periapical radiography, horizontal root fracture
  • Mohadese Salehi, Mohammad Khayatzadeh Mahani *, Meimanat Akbari, Maryam Moradi, Asie Akmali Pages 53-63
    Background and Objectives

    Satisfaction with orthotic devices and services results in greater orthotic usage. Evaluation of users’ satisfaction could enhance the quality of orthotic devices and services. This study aimed to evaluate the users’ satisfaction with lower limb orthotic devices and technical orthopedic services in Ahvaz.

    Subjects & Methods

    97 users of lower limb orthotic devices participated in this cross sectional study. User’s satisfaction was evaluated with the Orthotic & Prosthetic Users’ Survey (OPUS). The mean rank of OPUS, was analyzed with demographic data by SPSS version 22.

    Results

    For device satisfaction, the highest satisfaction score was for “my orthosis fits well “(4/37) and the lowest score was for “cost of purchase and maintenance of orthosis” (2/75). For service satisfaction, the highest score was for “orthotist was responsive to my concerns and questions” (4/56), and the lowest score was for “coordination between orthotic staff and the users’ therapists and doctors” (2/75). The mean rank of service satisfaction was significantly higher than device satisfaction) p < 0/05(. The mean rank of device satisfaction was significantly different among four types of lower limb orthotic users  p < 0/05 .

    Conclusion

    Technical orthopedic managers should perform actions to facilitate insurance coverage. They should emphasize on enhancement of orthotic quality and durability, teamwork, and client centered approach to ensure the users’ satisfaction especially the long leg brace users.

    Keywords: Lower limb orthosis, Satisfaction, OPUS questionnaire, Ahvaz
  • Roohangize Nashibi Pages 65-75
    Background and Aim

    One of the most common infectious diseases in diabetes mellitus is diabetic foot ulcer infection. This study was designed to identify the microorganisms that cause diabetic foot ulcer infection and their antibiotic resistance to improve the rational administration of antibiotics in experimental therapy.

    Materials and Methods

    The present descriptive cross-sectional study is retrospective. This study was performed on 200 patients admitted with a diagnosis of diabetic foot ulcer infection in the infectious ward of Razi Hospital in Ahvaz during the years 1394 to 1397. Finally, 126 of them were included in the study. Statistical analyzes were performed using SPSS software (v22) (IBM, USA).

    Results

    In this study, 61 cases were female (48.4%), and 65 were male (51.6%). 18 cases (14.3%) were PEDIS 2, 71 cases (56.3%) were PEDIS 3, 37 cases (29.4%) were PEDIS 4. In this study, gram-negative bacteria 50.3% and gram-positive bacteria 49.7% were the cause of infection, and the three main strains were Staphylococcus aureus (41.3%), Escherichia coli (27.8%), and Staphylococcus epidermis (24.6%). 9.6% of Staphylococcus aureus were resistant to methicillin, and 5.7% of Escherichia coli were punk resistant. The lowest resistance was observed in gram-negative and positive bacteria to Meropenem and imipenem and the highest resistance to ciprofloxacin and clindamycin antibiotics.

    Conclusion

    it is necessary to study the causative strains and their antibiotic resistance alternately in each region. Progressive resistance to clindamycin and ciprofloxacin also reduces the effectiveness of these drugs in experimental therapies.

    Keywords: Diabetic foot ulcer infection, microbiology, Antibiotic Resistance, Ahvaz, Iran
  • masoumeh nazari nasab *, saeedeh negahban, maryam mansourzade nikpoor, davood Shalilahmadi Pages 77-84
    Introduction

    The prevalence of depression in Parkinson's patients is significantly higher than in the general population or patients with general medical status other than Parkinson's. Considering the importance of depression and its preventive and therapeutic potential in patients with Parkinson's disease and the possibility of improving the quality of life in these patients as well as the lack of such a study in Ahvaz, this study aimed to investigate the prevalence and effective factors in depression in patients with Parkinson's disease.

    Material and Method

    This study was cross-sectional and descriptive-analytic that was performed on 36 patients referred to the Parkinson's disease association of Ahvaz Golestan Hospital in 2017(march to September). The patients are analyzed by demographic questionnaire and Beck depression test. Finally, all analyses were performed using SPSS software version 22.

    Results

    Of the 36 patients with Parkinson's disease, 4 (11.1%) had no depression, 9 (25%) had borderline symptoms, 8 (22.2%) had mild depression, 10 (27.8%) had moderate depression and 5 Patients (13.9%) had severe depression. In general, mean depression was 20.25±9. depression was higher in married people and urban population and old higher61.(p < 0/05)

    Conclusion

    Overall mean depression in Parkinson's patients was 20.25±9 which was in the range of moderate depression and was not correlated with job, body mass, education level, income, duration of illness and occupation but marital, age And the location was related

    Keywords: Depression, Parkinson', Beck depression test