فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دهم شماره 2 (بهار 1400)

  • ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400
  • تاریخ انتشار: 1400/03/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • آرش ارشادی*، مهدی امینی، مهدی جعفری اصل، بهاره برهانی صفحات 1-6

    بندر خشک پایانه ای میان نقلیه ای درون مرزی است که مستقیما با بنادر دریایی مرتبط بوده و از نظر وسایط نقلیه دارای ظرفیت بالایی است که مصرف کنندگان میتوانند واحدهای استاندارد کالا را از آن تحویل گرفته یا به آن تحویل می دهند. این بندر پایانه ای ترکیبی در پس کرانه است که به بندری ساحلی متصل است. تجهیزات لازم و کافی برای مواجهه با تردد ناشی از چندین شیوه حمل و نقل اعم ازجاده ای، ریلی و هوایی در آن در نظر گرفته شده است و مشتریان می توانند کالایشان را به شیوه های مختلف دریافت یا تحویل دهند. بندر خشک به عنوان یک پایگاه کم خطر در راستای توسعه پایدار ملی و تاسیس پالایشگاه هایی استراتژیک نظیر پالایشگاه غلات محسوب می گردد. بندر خشک از بخش های مختلفی تشکیل شده است که برخی از آنها شامل  منطقه امن دارای درگاه برای ورود و خروج، انبارهای مسقف و باز مجزا شده برای واردات، صادرات و ترانس شیپمنت و برای کالاهای فساد پذیر، محموله های با ارزش بالا و محموله های پر خطر، تسهیلات انبارداری شامل انبارداری ضمانت دار گمرکی، مکان مناسب جهت توقف ناوگان با فضای پارک مکفی برای ناوگان باری، ساختمان اداری مطابق طرح های مصوب مندرج در موافقت اصولی برای گمرک و دیگر متقاضیان از قبیل فورواردرهای بار، نمایندگی های کشتی رانی، ترخیص کالاهای گمرک، بانک ها و سایر خدمات مرتبط، انجام خدمات گمرکی و ارایه خدمات لجستیکی می باشد.

    کلیدواژگان: بندر خشک، کشتی رانی، بنادر دریایی، توسعه پایدار، پالایشگاه غلات
  • علی حسینی ساجدی*، منیژه آذری کیا، بهاره برهانی، روناک غلامی صفحات 7-13

    مالتودکسترین از هیدرولیز جزیی نشاسته حاصل می شود و دارای معادل دکستروز کمتر از 20 می باشد. از مالتودکسترین با معادل دکستروز کمتر از 10 به عنوان جایگزین چربی در محصولات مختلف استفاده می شود. صنایع همواره در حال توسعه محصولات کم چرب و یا کاهش میزان چربی محصولات تا حد خواست و سلیقه مصرف کنندگان هستند به طوری که در بیشتر موارد میزان کالری محصول نهایی به یک سوم نمونه معمولی کاهش پیدا می کند. همچنین محصول کم کالری نباید از نظر تغذیه ای و کیفیت نسبت به نمونه معمولی کمبود داشته باشد. یکی از حالت های ممکن برای کاهش چربی یا کالری در محصولات تجاری جایگزینی بخشی از چربی با کربوهیدرات هایی از قبیل مالتودکسترین و نشاسته خوراکی اصلاح شده می باشد. استفاده از مالتودکسترین به عنوان جایگزین چربی ضمن کاهش چربی و کالری محصول باعث ایجاد طعم، رنگ و بافت بهتر و افزایش رضایت مصرف کنندگان می شود. در این مقاله کاربرد مالتودکسترین در محصولات مختلف بررسی شده است.

    کلیدواژگان: مالتودکسترین، جایگزین چربی، کم چرب، کم کالری
  • منیژه آذری کیا*، علی حسینی ساجدی، روناک غلامی، بهاره برهانی صفحات 14-18

    اختلاف نظرها و سردرگمی های زیادی در مورد، ساکارز و دیگر شیرین کننده ها  در بحث متابولیسم و اثرات سلامتی آن ها وجود دارد. این نگرانی ها اغلب توسط گمانه زنی هایی بر اساس داده های محدود یا مطالعات کمی بر روی حیوانات دامن زده شده است. اختلاف نظرهای اخیر پس از منتشر شدن یک تفسیر که حاکی از ارتباط احتمالی بین مصرف شربت فروکتوز و چاقی است، ایجادشده است. از طرفی، این نظریه وجود دارد که هیچ تفاوتی در پاسخ متابولیک و غدد درون ریز بین شربت فروکتوز 55% و ساکارز در ارتباط با چاقی یا هر مسئله مربوط به سلامتی انسان وجود ندارد. زیرا هر دوی این قندها حاوی مقادیر تقریبا مساوی از فروکتوز و گلوکز، حاوی همان مقدار کالری، دارای سطح شیرینی یکسان و جذب یکسان از دستگاه گوارش هستند. این که آیا بین فروکتوز،  شربت فروکتوز 55% یا ساکارز در احتمال افزایش خطر بیماری قلبی، سندرم متابولیک، تجمع چربی در کبد یا افزایش چربی بافت ماهیچه ای ارتباطی وجود دارد یا خیر، با مطالعات مختلف با استفاده از روش های مختلفی که به نتیجه گیری های مختلفی می رسند، اختلاف نظر وجود دارد. برای حل بسیاری از این ابهامات کار آزمایی بالینی بیشتری لازم است. هدف از این بررسی، پاسخ به ابهامات درباره ی متابولیسم، غدد درون ریز و اثرات احتمالی بر سلامتی انسان در هنگام مصرف ساکارز، فروکتوز و شربت فروکتوز55% است. در طول یک دهه گذشته، بحث و جدال علمی بسیاری در مورد متابولیسم، پاسخ غدد درون ریز و اثرات سلامتی بالقوه درباره مصرف ساکارز، شربت ذرت با فروکتوز 55% و فروکتوز به وجود آمده است. به دلیل اینکه ایالات متحده و بسیاری دیگر از کشورها درگیر بیماری همه گیر چاقی هستند، انگیزه های بیشتری برای این بحث ها وجود دارد. با توجه به همه این ها به عنوان پیش زمینه، هدف از این بررسی بحث در مورد متابولیسم و پاسخ غدد درون ریز به مصرف ساکارز و شربت فروکتوز 55% است. ما همچنین سعی در بیان نقاط قوت و ضعف شواهد موجود در رابطه با مصرف این قندها و عواقب احتمالی آن برای سلامتی داریم. سپس نتایج آزمایش های تصادفی کنترل شده اخیر را با استفاده از مقادیر مختلف فروکتوز، شربت فروکتوز 55% و ساکارز موردبحث قرار می دهیم. نتایج نشان داد که تفاوت قابل توجهی بین اثرات سلامتی ساکارز و شربت فروکتوز 55% وجود ندارد و بهتر است که تمرکز جوامع علمی بر کنترل میزان کلی مصرف قند ساده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ساکارز، شربت فروکتوز55%، متابولیسم، اثرات سلامتی
  • آرش ارشادی*، سمانه برهانی، مهدی جعفری اصل، زهرا جعفری صفحات 19-22

    هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) یکی از ترکیبات تشکیل شده درنتیجه فرآیند حرارتی و نگهداری در محصولات قندی مانند قند اینورت است و طبق استاندارد کدکس حداکثر مجاز آن در 40 ppm تعیین شده است. شربت فروکتوز55% مایعی شفاف دارای مزه شیرین و بدون هیچ طعم مزاحم و دارای شیرینی و خواص کاربردی مشابه با سوکروز است. مطالعات مختلف نشان می دهند که با توجه به فرآیند تولید محصولات قندی که عمدتا با حرارت همراه هست میزان HMF به شدت بالا می رود و این ماده سرطان زا تا زمان مصرف با این محصولات همراه است. ازجمله محصولات بررسی شده از جنبه میزان HMF می توان به قند اینورت اشاره کرد. تحقیقات نشان داده است بسیاری از محصولات صنعتی مانند قند اینورت که با استانداردهای مناسب تولید نشده اند سرشار از HMF هستند. اما شربت فروکتوز55% به دلیل تولید به روش آنزیمی و تصفیه های صورت گرفته در طول فرآیند نهایتا، حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از این ماده سرطان زا است.

    کلیدواژگان: هیدروکسی متیل فورفورال، شربت فروکتوز55%، سرطان زایی
  • روناک غلامی*، میلاد پرو، سمانه برهانی، احسان فرامرزی، علیرضا ندرلو صفحات 23-28

    شربت فروکتوز 55% یک جایگزین ارزان قیمت برای شکر است که رشد تقاضای زیادی را در طی این مدت متحمل شده است. یک نمودار آماری ساده نشان می دهد که هم میل و هم مصرف شربت فروکتوز 55%در چند سال گذشته در امریکا بیشتر از شکر است. تاثیر تولیدکنندگان قند در بازار فعلی امریکا با توجه به هزینه کم کشورهای صادرکننده قند و شربت ذرت حداقل است؛ درنتیجه با توجه به قیمت کمتر شربت ذرت تولیدکننده غذا و نوشیدنی هزینه کمتری متحمل می شود و قیمت محصول به همان نسبت ارزان تر خواهد شد.

    کلیدواژگان: شربت فروکتوز 55%، شکر، شربت ذرت، غذا، نوشیدنی
  • میلاد پرو*، روناک غلامی، مهدی جعفری اصل، آرش ارشادی صفحات 29-33

    زنبور عسل تمام نیازهای تغذیه ای خود را با مصرف شهد و گرده بدست می آورد. هنگامی که شهد و گرده در دسترس نباشد، پرورش دهندگان زنبور عسل اغلب از جایگزین شهد و گرده استفاده می کنند. از دیرباز، محلول شکر یکی از متداولترین جایگزین های شهد و گرده می باشد که برای تغذیه زنبور عسل به منظور تامین ذخیره غذایی در طول زمستان و تحریک پرورش نوزادان در بهار مورد استفاده قرار می گیرد. شربت ذرت با فروکتوز بالا یکی دیگر از جایگزین های بالقوه می باشد که اخیرا در تغذیه زنبور عسل استفاده می شود. در نتیجه در این مطالعه مروری، اثرات تغذیه با شربت فروکتوز بر زنبور عسل مورد بررسی قرار گرفته است. طول عمر و جمعیت کندو از پارامترهای مهم می باشد که در تغذیه زنبورعسل با منابع مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به تحقیقات صورت گرفته، شربت ذرت فروکتوز 55، در مقایسه با شکر، عملکرد خوبی داشته است. در این مقاله، نتایج تعدادی از این مطالعات مورد بررسی قرار گرفته شده است. برای جستجوی مقالات از پایگاه داده scopus با سه الگوریتم TITLE (honey AND bee) AND TITLE-ABS-KEY (hfcs) و TITLE (honey AND bee) AND TITLE (sucrose) و همچنین TITLE (honey AND bee) AND TITLE-ABS-KEY (fructose) تا سال 2020 استفاده شد.

    کلیدواژگان: شربت فروکتوز، عسل، زنبور عسل
  • فرشته انصاری، هادی پورجعفر* صفحات 34-44

    امروزه شیرین کننده ها یکی از مهم ترین افزودنی های اساسی در صنعت مواد غذایی به شمار می آیند و تقاضا برای استفاده از این دسته مواد برای تولید انواع مختلف فرآورده های غذایی در حال افزایش می باشد. قند فروکتوز یا لوولوز جزء مهم ترین شیرین کننده های طبیعی می باشد که عمدتا در میوه های مختلف و بخصوص عسل به فراوانی یافت می شود. نشاسته ذرت از مهم ترین منابع تولید شربت فروکتوز به شمار می آید و این پتانسیل را دارد که بعنوان جایگزین شکر در تولید انواع مختلف مواد غذایی صنعتی نظیر نوشابه ها، نان های صنعتی، شیرینی قنادی، شکلات و آبنبات ها، فرآورده های لبنی، فرآورده های گوشتی و بسیاری از محصولات دیگر بعنوان شیرین کننده طبیعی، قوام دهنده، پرکننده و غیره مورد استفاده قرار گیرد. از جمله اثرات مطلوب قند فروکتوز روی مواد غذایی مختلف می توان خاصیت ضدمیکروبی و افزایش ماندگاری محصول، ایجاد طعم و عطر مناسب، نرم نگه داشتن شکلات و محصولات مشابه، و ایجاد رنگ مناسب و به تاخیر انداختن بیاتی در انواع محصولات نانی را مثال زد. با وجود اثرات مطلوب شربت فروکتوز روی کیفیت برخی مواد غذایی و قیمت ارزانتر آن نسبت به شکر، بایستی این نکته را نیز در نظر بگیریم که هنوز ابهامات و نگرانی هایی مربوط به اثرات مضر مصرف بیش از حد فروکتوز خالص روی سلامتی مصرف کننده وجود دارد.

    کلیدواژگان: شربت فروکتوز، نشاسته، ساکاروز، ایمنی مواد غذایی
  • علی حسینی ساجدی*، منیژه آذری کیا، بهاره برهانی، روناک غلامی صفحات 45-48

    شربت فروکتوز 55% یکی از بهترین شیرین کننده های طبیعی است که هم اکنون در بازار موجود است. این ماده هزینه های تولید نوشیدنی های شیرین را کاهش می دهد. اضافه شدن این ماده به محصولات نانوایی و قنادی اجازه می دهد در هنگام تولید، محصول ظاهر بهتری از جهت رنگ قهوه ای داشته باشد. این ترکیبات سطح بالایی از تازگی را در محصولات غذایی ایجاد می کنند. این ماده به عنوان نگهدارنده، طعم دهنده، حافظ رطوبت و تازگی و همچنین بهبوددهنده بافت نقش آفرینی می کند. در این مقاله پژوهش های صورت گرفته برروی مزایای استفاده از فروکتوز در محصولات مختلف مورد بررسی قرارگرفته است.

    کلیدواژگان: شربت ذرت با فروکتوز بالا، مزایا، سلامتی، هزینه های تولید
  • میلاد پرو*، آرش ارشادی، روناک غلامی، پدرام عطرچی، مهدی جعفری اصل صفحات 49-54

    در این تحقیق، نوشیدنی میوه ای گازدار و نوشابه کولا با استفاده از ساکارز و شربت فروکتوز 55 تهیه و ویژگی های فیزیکوشیمیایی آنها مقایسه شد. برای این منظور، سه تیمار مورد بررسی قرار گرفتند: 100 % ساکارز؛ 100 % شربت فروکتوز 55؛ 50 % ساکارز و 50 % شربت فروکتوز55. تغییرات پروفایل قندی برای نوشابه و نوشیدنی میوه ای با استفاده از دستگاه HPLC و تغییرات کدورت برای نوشیدنی میوه ای گازدار طی یک بازه زمانی 45 روزه با استفاده از دستگاه کدورت سنج مورد بررسی قرار گرفتند. مشاهده شد که طی زمان نگهداری، مقداری از ساکارز هم در نوشیدنی میوه ای و هم در نوشابه به واحد های سازنده اش که فروکتوز و گلوکز می باشد، هیدرولیز می شود. درجه هیدرولیز در رابطه با نوشابه بیشتر از نوشیدنی میوه ای بود. در رابطه با نوشیدنی میوه ای گازدار، میزان درجه هیدرولیز طی 45 روز کمتر از 10 % بود ولی برای نوشیدنی کولا میزان هیدرولیز طی این مدت حدود 30 % بود. کدورت نمونه های نوشیدنی میوه ای نشان داد که با افزایش نسبت شربت فروکتوز در مقایسه با ساکارز، کدورت کمتری در محصول حاصل می شود.

    کلیدواژگان: شربت فروکتوز 55، نوشابه کولا، نوشیدنی میوه ای گازدار، ساکارز
|
  • Arash Ershadi*, Mehdi Amini, Mehdi Jafari Asl, Bahareh Borhani Pages 1-6

    The dry port is an intermediate terminal terminal that is directly connected to seaports and has a high capacity in terms of vehicles from which consumers can pick up or drop off standard Kalara units. This port is a combined terminal on the shore that is connected to the coastal port. Necessary and sufficient equipment to deal with traffic caused by several modes of transportation, including rail and air, and customers can receive or deliver their goods in different ways. Dry port is considered as a low risk base for sustainable national development. The dry port consists of several sections, some of which include a safe area with ports for entry and exit, separate roofed and open warehouses for import, export and transport, and for perishable goods, high-value shipments and full shipments. Risk, warehousing facilities including customs guaranteed warehousing, suitable place to stop the fleet with sufficient parking space for the cargo fleet, office building in accordance with the approved plans in principle agreement for customs and other applicants such as freight forwarders, shipping agencies, Clearance of customs goods, banks and other related services, customs services and logistics services.

    Keywords: Dry port, Shipping, Seaports, Sustainable development
  • Ali Hosseini Sajedi*, Manizheh Azarikia, Bahareh Borhani, Ronak Gholami Pages 7-13

    Partial hydrolysis of starch yields a product called maltodextrin, which has a dextrose equivalent of less than 20. Maltodextrin with a dextrose equivalent of less than 10 is used as a fat replacer in various products. Industries are constantly developing low-fat products or reducing the fat content of products as much as possible according to the wishes and tastes of consumers so that the caloric content of the final product is reduced to one-third of the typical sample. In addition, the low-calorie product should not be deficient in nutrition and quality compared to the regular sample. One possible way to reduce fat or calories in commercial products is to replace some of the fat with carbohydrates such as maltodextrin and modified starch. Using maltodextrin as a fat replacer while reducing the fat and calories of the product creates better flavor, color, and texture; and increases consumer satisfaction. In this paper application of maltodextrin in different products is investigated.

    Keywords: Maltodextrin, Fat replacer, Low-fat, Low-calori
  • Manizheh Azarikia*, Ali Hosseini Sajedi, Ronak Gholami, Bahareh Borhani Pages 14-18

    There are a lot of discussions and controversy about sucrose and other sweeteners regarding their metabolism and health effects. These concerns are often arising by speculation based on limited data or few studies on animals. Recent controversies have arisen following the publication of a commentary suggesting a possible link between high fructose corn syrup (HFCS) consumption and obesity. Since then, there has been a widespread scientific consensus that there is no significant difference in the metabolic and endocrine response between HFCS 55% and sucrose in relation to obesity or any human health issue. This conclusion is not surprising because both of these sugars contain approximately equal amounts of fructose and glucose, contain the same amount of calorie, have the same level of sweetness and have the same absorption from the digestive tract. The hypothesis that fructose, HFCS, or sucrose are associated with an increased risk of heart disease, metabolic syndrome, fat accumulation in the liver, or increased muscle tissue adiposity, has been investigated in different ways using different approaches that lead to different conclusions. They seem to disagree. Further clinical trials are needed to resolve many of these ambiguities. The purpose of this study was to respond to uncertainties about metabolism, endocrine, and possible effects on human health when consuming sucrose, HFCS and fructose 55%. Over the past decade, there has been much scientific debate about metabolism, the endocrine response, and the potential health effects due to consuming sucrose, high fructose corn syrup (HFCS) and fructose. Due to this reason that the United States and many other countries are involved in the obesity, there is more motivation for these discussions. Given all this as a foreground, the purpose of this review is to discuss the metabolism and the endocrine response of sucrose and HFCS consumption. It has also been considered to highlight the strengths and weaknesses of the evidence regarding the consumption of these sugars and their possible health consequences. We then discuss the results of recent randomized controlled trials using different amounts of fructose, HFCS and sucrose.

    Keywords: Sucrose, Fructose syrup 55%, Metabolism, Potential Health Effects
  • Arash Ershadi*, Samaneh Borhani, Mehdi Jafari Asl, Zahra Jafari Pages 19-22

    Hydroxy Methyl Furfural (HMF) is a compound that is formed as a result of heat treatment and long storage of sugar products such as invert sugar and according to codex standards its limit in foods is 40 ppm. Fructose syrup 55% is a transparent liquid with a sweet taste and has no off-flavor and has similar sweetness and functional properties to sucrose. Various studies show that due to the production process of sugar products, which is mainly associated with heat, the HMF level is greatly increased and this carcinogen is remained within these products until consumption. Invert sugar is a product that has been investigated in terms of HMF content. Research has shown that many industrial products such as invert sugar that are not manufactured according to the standards, are rich in HMF. But the fructose syrup 55% contains a very small amount of this carcinogen due to its enzymatically production and many purification processes.

    Keywords: Hydroxy Methyl Furfural, Fructose syrup 55%, Carcinogenicity
  • Ronak Gholami*, Milad Pero, Samaneh Borhani, Ehsan Faramarzi, Alireza Naderloo Pages 23-28

    Fructose syrup 55 is a low-cost alternative to sugar, which these days has experienced a high demand. A simple statistical chart shows that desire and the consumption of fructose syrup 55% has increased compared to sucrose in the last few years in the United States. The impact of sugar producers on the current US market is minimal due to the low cost of imported sucrose and corn syrup; as a consequence, the lower the price of corn syrup for food and drink which lead to the lower product price.

    Keywords: Fructose Syrup 55%, Sugar, Corn Syrup, Food, Drink
  • Milad Pero*, Ronak Gholami, Mehdi Jafari Asl, Arash Ershadi Pages 29-33

    The honey bee obtains its all nutritional  demands from nectar and pollen. In the case of nectar and pollen limitation, beekeepers use a substitute. It has been a long time that sucrose is used as the conventional substitute for nectar and pollen in the bee feeding to provide its nutritional needs during winter and stimulation of springchr('39')s larval nourishment. High fructose corn syrup is another potential substitute that is used recently in bee feeding. Therefore, in this review, the effects of honey bee feeding with fructose syrup have been investigated. Life span and hive population are among the important factors that have to be considered in the case of feeding honey bee with various sources. According to the results of previous studies, high fructose corn syrup (containing 55 % fructose based on the dry matter) is a potential carbohydrate source for the honey bee compared to sucrose. In this review, the results of these studies have been investigated. The Scopus database was used for search purposes and three seraching algorythms (until 2020) was carried out as follows: (TITLE (honey AND bee) AND TITLE-ABS-KEY (hfcs)) and (TITLE (honey AND bee) AND TITLE (sucrose)) and (TITLE (honey AND bee) AND TITLE-ABS-KEY (fructose)).

    Keywords: Fructose syrup, Honey, Honey bee
  • Fereshteh Ansari, Hadi Pourjafar* Pages 34-44

    Today, sweeteners are one of the most important additives in the food industry and the demand for using these materials to produce different types of food products is increasing. Fructose or Laevulose is one of the natural sweeteners, which is found in abundance mainly in various fruits and honey. Corn starch is one of the most important sources of fructose syrup and has the potential to be used as a sugar substitute in the production of various industrial foods such as beverages, industrial breads, confectionery, chocolate and candy, dairy products, meat products, and many other products can be used as natural sweeteners, thickeners, fillers, etc. The favorable effects of fructose sugar on various foods include antimicrobial properties and increasing the shelf life of the product, creating the suitable flavor and aroma, keeping chocolate and similar products soft, and creating the suitable color and delaying staleness in a variety of bakery products. Despite the favorable effects of fructose syrup on the quality of some foods and its cheaper price than sugar, we must also keep in mind that there are still ambiguities and concerns about the harmful effects of excessive consumption on consumer health.

    Keywords: Fructose syrup, Starch, Sucrose, Food safety
  • Ali Hosseini Sajedi*, Manizheh Azarikia, Bahareh Borhani, Ronak Gholami Pages 45-48

    Fructose syrup 55% is one of the best natural sweeteners on the market right now. It reduces the cost of producing sweet drinks. The addition of this material to bakery and confectionery products allows the product to have a better brown appearance during production. These compounds provide a high level of novelty in food products. It acts as a preservative, flavoring, moisture and freshness as well as texture enhancer. In this article, research on the benefits of using fructose in various products is reviewed.

    Keywords: High fructose corn syrup, Benefits, Health, Production costs
  • Milad Pero*, Arash Ershadi, Ronak Gholami, Pedram Atrchi, Mehdi Jafari Asl Pages 49-54

    In this study, carbonated fruit drink and cola beverage were prepared by sucrose and fructose syrup 55. The physicochemical properties of these samples were measured and compared. Three treatments for both types of drinks were considered: 100 % sucrose; 100 % fructose syrup 55; 50 % sucrose and 50 % fructose syrup 55. Changes in the sugar profile of both types of drinks and turbidity of carbonated fruit drinks were measured in a 45-day period by HPLC and turbidimeter, respectively. It was observed that during storage, some parts of sucrose in both drinks were hydrolyzed into glucose and fructose. The degree of hydrolysis in the case of cola was greater than that of carbonated fruit drink. According to the obtained results, the degree of sucrose hydrolysis was lower than 10 % for carbonated fruit drinks after 45 days of storage, while for cola drinks this value was about 30 %. The turbidity of carbonated fruit drinks prepared by fructose syrup was lower than those prepared by sucrose. The greater the substitution of sucrose with fructose syrup, the lower the turbidity.

    Keywords: Fructose syrup 55, Cola beverage, Carbonated fruit drinks, Sucrose