فهرست مطالب

نشریه پژوهشهای سیاسی جهان اسلام
سال دهم شماره 4 (پیاپی 37، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا حاتمی* صفحات 1-27

    مهاجرین و جوامع  دیاسپورا به مثابه کارگزاران استراتژیک ، در سیاستهای کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ، نقش مهمی را در سیاستگذاریهای اقتصادی و اجتماعی ، ایفاء می نمایند. تمامی مکاتب اقتصادی و سیاسی نیز بر تاثیر دوگانه مثبت و یا منفی مهاجرت و دیاسپورا بر اقتصاد و امنیت کشور مبداء و مقصد ، اجماع داشته و بنابراین مکاتب اقتصاد سیاسی در سالیان گذشته تحلیلهای متفاوت و بعضا متعارضی در در این خصوص داشته اند. از سویی مفاهیمی مانند دیاسپورا و یا جوامع دیاسپوریک در طول مفهوم مهاجرت نیز ، مورد توجه سیاستگذاران امنیتی قرار گرفته است که مهاجرین را از منظر تهدید / فرصت ، تحلیل نموده اند . فرضیه این مقاله بدین گونه بیان می گردد که حضور مهاجرین خارجی در کشورها دارای تبعات ایجابی و سلبی در حوزه امنیتی و اقتصادی می باشد و سیاستگذاری دیاسپورا در این زمینه می تواند ، موجد مزایای فراوانی در عرصه های مختلف گردد ، چرا که جامعه مهاجر به عنوان یک کارگزار توسعه در سطوح ملی/فروملی و زیر ملی ، شبکه سازان صلح برای جامعه میزبان (home land)  در جامعه مهمان (  host land) ،ارتقای نیروی کار ارزان و فعال در جامعه مقصد و البته موجد تعارضات در جوامع مهمان گردند. از ادبیات راهبردی بسیاری از نظریه ها و دستورکارهای سیاستی کشورهای توسعه یافته دنیا می توان عنوان نمود که  نحله های  مختلف سیاستگذاری در خصوص مهاجرین که در پیوند با رشد تجارت و اقتصاد کشور مبداء / مقصد باشند یکی از شقوق ، همانند سازی ، جداسازی ، همگرایی و حاشیه ای نمودن است و هیچ تصویری به غیر از این موارد برای کشورهای مهاجر پذیر متصور نیست. .  با این وصف تحقیق پیش رو با استعانت از منابع فراوان کتابخانه ای ، میدانی و رصد سیاستگذاری مهاجرت کشورهای توسعه یافته به شیوه ای تحلیلی توصیفی به مزایا و معایب جوامع دیاسپوریک در کشور مبداء و مقصد پرداخته و طبعا یا تبارشناسی جدیدی از مفهوم دیاسپورا به تبعات و کارکرد این نحله جامعه شناختی و آثار آن در جامعه مهمان می پردازد. مالا ، آنچه که مشخص است و وجه برجسته تحقیق حاضر می باشد این موضوع است که مهاجرت مهاجرین درهر نوع خود ، ژانوس وار و در بگیرنده عناصر تهدید/ فرصت زا برای حوزه های اقتصادی / اجتماعی در جوامع مقصد (host land)  می باشد.

    کلیدواژگان: دیاسپورا، جوامع مقصد و مبداء، سازه های متعارض مهاجرین، فرصت ها و تهدیدهای جوامع دیاسپوریک
  • محمدباقر بهرامی، فریدون اکبرزاده*، روح الله شهابی، شیوا جلال پور صفحات 29-47

    حکمرانی خوب از جمله موضوعاتی است که در دو دهه اخیر توجه محافل علمی و بین المللی جهان را به خود معطوف نموده است. نخستین گزاره در نظریه حکمرانی این است که تنها مردم یک کشور می توانند برای توسعه نسخه بنویسند و هیچ تجویزی بدون در نظر گرفتن شرایط بومی، تاریخی و اجتماعی جامعه مفید نخواهد بود، کوچک سازی دولت در رویکرد حکمرانی خوب به توانمند سازی دولت تبدیل شده است و همچنین اداره دولت از روش مدیریت عمومی به حکمرانی عمومی متحول گردیده است. شاخص های حکمرانی خوب عبارتند از: کرامت انسانی، مسئولیت پذیری، پاسخگویی، نظارت و کنترل پذیری، امنیت، عدالت محوری و برابری و مشارکت، در این مقاله با مروری بر ادبیات و پژوهش های انجام شده در زمینه حکمرانی خوب که در طی آن ضمن نگاهی گذرا بر وضعیت حکمرانی خوب در ایران، به بررسی آخرین وضعیت ایران طبق آمارهای سازمان ملل در این زمینه می پردازیم. بررسی ها نشان می دهد که الگوی حکمرانی خوب به دنبال نقش حداقلی دولت و توانمندسازی نهادهای مدنی و بخش خصوصی می باشد. در این راستا بر رفتار تعاملی سه بخش دولت، نهادهای مدنی و بخش خصوصی تاکید می شود و معتقد است دولت باید نقش هماهنگ کننده و تنظیم گر خود را تقویت نموده و به جای تصدی گری به تنظیم و تسهیل روابط بپردازد.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، شاخص های حکمرانی خوب، حکمرانی خوب در ایران
  • مریم خالقی نژاد، احمد ساعی*، علی اشرف نظری صفحات 49-70

    با توجه به فراهم شدن زمینه ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی های مختلف در عرصه روابط بین الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم، مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارایه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی، سپس منطقه گرایی نوین، مدل منطقه گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه های شکل گیری منطقه گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می تواند به ارایه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.با توجه به فراهم شدن زمینه ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی های مختلف در عرصه روابط بین الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم، مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارایه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی، سپس منطقه گرایی نوین، مدل منطقه گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه های شکل گیری منطقه گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می تواند به ارایه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.با توجه به فراهم شدن زمینه ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی های مختلف در عرصه روابط بین الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم،یک؛ مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارایه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی،دوم؛ منطقه گرایی نوین، مدل منطقه گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه های شکل گیری منطقه گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می تواند به ارایه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.

    کلیدواژگان: پارادیپلماسی فرامرزی، فرهنگ، منطقه گرایی نوین، گفتمان ایران فرهنگی
  • محمدرضا کوهکن*، حسن بشیر صفحات 71-103

    امروزه دیپلماسی علمی جایگاه مهمی بین کشورهای جهان پیدا کرده و مخصوصا کشورهای مدعی رهبری جهانی به صورت فزاینده از ظرفیت آن در جهت افزایش قدرت نرم و افزایش نفوذ خود در جوامع هدف استفاده می کنند. جمهوری اسلامی ایران نیز کمابیش به این مسئله اهتمام داشته است، اما با توجه به فقدان یک الگوی جامع و موثر برای دیپلماسی علمی ایران در این پژوهش تلاش شده است با روش تحلیلی-توصیفی تجارب و دستاوردهای نظری و عملی جهانی مورد نقد و بررسی قرار گیرد و گامی کوچک و ابتدایی در راستای حرکت به سمت الگوی مطلوب اسلامی-ایرانی دیپلماسی علمی برداشته شود. این پژوهش ضمن بررسی تعاریف موجود دیپلماسی علمی، به رویکردها، حوزه ها و ابعاد آن می پردازد و تجربه عملی کشورهای منتخب را در دیپلماسی علمی بیان می کند. در پاسخ به سوال اصلی پژوهش یعنی «در الگوی مطلوب اسلامی-ایرانی دیپلماسی علمی چگونه به افزایش قدرت نرم کشور می انجامد؟» با بهره گیری از تجارب جهانی و مبانی و اصول اسلامی-ایرانی می توان شش بعد را برای این الگو برشمرد و آن را از این حیث بررسی کرد: هدف، رویکرد، محتوا، ابراز، مخاطب و کنشگر. این شش بعد به ابعاد و حوزه های مختلف دیپلماسی علمی قابل تسری است. الگوی مطلوب دیپلماسی علمی و ابعاد شش گانه آن را می توان به صورت یک منظومه ترسیم کرد. منظومه ای که هدف نهایی آن اقامه قسط و تزکیه مسلمانان و مردم جهان از طریق تحقق تمدن نوین اسلامی و سلطه حق بوده و سایر اجزای آن در ذیل این هدف کلی قرار می گیرند و عمل می کنند.

    کلیدواژگان: دیپلماسی علمی، دیپلماسی علم و فناوری، قدرت نرم، جمهوری اسلامی ایران، نخبگان
  • هادی رجبی* صفحات 105-122

    امت اسلامی" یکی از مفاهیم اساسی در نظام سیاسی اسلام می باشد که اندیشمندان اسلامی اهتمام ویژه ای نسبت به تبیین و تشریح ماهیت و چیستی آن مبذول داشته و عموما رسیدن به امت واحده اسلامی را یکی از آرمان های خویش برشمرده اند. این مفهوم در گفتمان انقلاب اسلامی و اندیشه سیاسی پایه گذاران آن نیز جزو مفاهیم راهبردی بوده که مورد بازشناسی قرار گرفته و به صورت گسترده، بازنشر گردیده است. در این مقاله سعی شده است تا با الگوگیری از مدل تحلیل راهبردی، از طریق بررسی سیر تاریخی امت اسلامی ابتدا وضعیت موجود مشخص و سپس راهبردهای تقویت وحدت اسلامی و رسیدن به آینده مطلوب که همانا شکل گیری امت اسلامی در گسترده جغرافیایی جهان اسلام می باشد، با ابتناء بر اندیشه رهبران انقلاب اسلامی ارایه گردد. یافته اصلی پژوهش معطوف به وضع موجود در جهان اسلام، وجود تفرقه و اختلاف بعنوان بزرگترین مانع شکل گیری امت اسلامی می باشد؛ اما در مقابل، در گفتمان انقلاب اسلامی راهکارهای بازیابی امت اسلامی در اندیشه رهبران انقلاب با ارایه راهبردهایی عملیاتی مورد توجه قرار گرفته است که در پژوهش حاضر به آن ها پرداخته شده است. نوع پژوهش در این مقاله بنیادی می باشد و سعی شده تا با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و بهره گیری از ابزار تحلیل راهبردی، به سوالات مطرح شده، پاسخ علمی ارایه گردد.

    کلیدواژگان: امت اسلامی، گفتمان انقلاب اسلامی، وحدت اسلامی، آینده پژوهی و تحلیل راهبردی
  • محمدجواد رشیدی، ابومحمد عسگرخانی*، مریم مرادی صفحات 123-148

    پژوهش حاضر به دنبال بررسی وضعیت پیچیدگی سیاست در خاورمیانه و راهکارهای ارتقاء بازیگران در عرصه سیاست خارجی است. از این منظر، مهم ترین هدف، ارایه دو رویکرد مختلف، اما به هم پیوسته است؛ اول اینکه منطقه خاورمیانه چگونه در یک وضعیت آشوب و چندگانگی به سر می برد و دوم، ارایه راه حل برای همکاری بازیگران سیاسی در وضعیت پیچیده سیاسی و مذهبی است. بنابراین سوالی که پژوهش حاضر مطرح می کند این است: راهکارهای ارتقای رفتار بازیگران در عرصه سیاست خارجی در منطقه خاورمیانه کدام است؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که ارتقاء در نظم آشوب و پیچیده نیازمند درک سیستمی از تهدیدات و فرصت های موجود در آن منطقه است. به طور مشخص خاورمیانه از تهدیداتی نظیر تروریسم شبکه ای و پیچیده  و همچنین دخالت قدرت های فرا منطقه ای رنج می برد که هر یک از این تهدیدات خطری برای حیات کشورهای مختلف منطقه هستند. به علاوه، بخش مهمی از تهدیدات نه ذاتی منطقه، بلکه ساختگی و حاصل دخالت قدرت های فرامنطقه ای نظیر ایالات متحده است. با درک این تهدیدات و ایجاد فرصتی برای مقابله با تروریسم شبکه ای و همچنین اجماع بر سر مسایلی از جمله استفاده از موقعیت جغرافیایی منطقه و همچنین انرژی های موجود در آن می توان راهی برای ارتقای بازیگران از طریق سیاست خارجی پدید آورد.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، آشوب، ارتقاء، خاورمیانه
  • سید محمد موسوی* صفحات 179-209

    ترکیه و ایران هردو از دیرباز جزو بازیگران قدرتمند منطقه ای هستند که تلاش می کنند قدرت و نفوذ خود را در آسیای غربی افزایش دهند. اما ترکیه در یک دهه اخیر و به خصوص در دوران اردوغان به دنبال دستیابی به یک توازن راهبردی جدید و پیشرفته تمام همسایگانش، از مناطق بالکان و دریای سیاه گرفته تا آسیای مرکزی و حتی تا خاور دور و کشورهای جنوب صحرای آفریقا بوده است. در این راستا روابط خارجی ایران با ترکیه طی چند سال اخیر تحت تاثیر عواملی همچون، مساله تروریسم، بهار عربی، صلح خاورمیانه، تجارت، انرژی، تحولات منطقه ای از جمله عراق و سوریه، قرار گرفته است. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی در پی بررسی این موضوع می باشیم که روابط خارجی ایران با ترکیه در دوران اردوغان متاثر از چه عواملی است و چه تاثیری بر مناسبات آینده دو کشور دارد؟ و با استفاده از چارچوب نظری سازه انگاری این فرضیه را به اثبات رساندیم که در روابط خارجی ایران با ترکیه که چالش اصلی جریانات داخلی و تحولات سیاسی کشورهای سوریه و عراق و گروه های تروریستی و رابطه با اسراییل و ناتو است و از علل همگرایی دو کشور نیز شامل فرصت های امینتی، همکاری های اقتصادی و همکاری در حل تعارضات منطقه ای می باشد.

    کلیدواژگان: روابط خارجی، سازه انگاری، آسیای غربی، تعارضات منطقه ای، داعش
  • پیروز هاشم پور، علی محمد حقیقی* صفحات 211-242

    انقلاب اسلامی ایران با رویکرد دینی و با ارایه مولفه های بازگشت به خویشتن، حمایت از مظلومان، مبارزه با صهیونیزم، عدالت طلبی، استقلال خواهی، حمایت از جنبش های آزادیبخش، مقاومت اسلامی، مهدویت و انتظار بعنوان یک هویت جدید به الگویی برای دیگر کشورها و جنبش ها تبدیل شد. از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی شکل گیری محور مقاومت در منطقه است که باعث تقویت حس مقاومت در مقابل نظام سلطه و حکومتهای دست استبدادی خاورمیانه گردیده است. تحقیق بدنبال پاسخ به این سوال اصلی می باشد که رابطه انقلاب اسلامی ایران و شکل گیری محور مقاومت در هویت بخشی به شیعیان حوثی یمن چه می باشد ؟ و در پاسخ فرضی اشاره داشتیم انقلاب اسلامی به همراه مولفه های قدرت نرم خود باعث هویت بخشی و خودآگاهی به شیعیان حوثی در زمینه های تاثیرپذیری فکری و عملی شخصیت های یمنی از تفکرات انقلابی امام خمینی، سیاسی شدن و حضور فعال شیعیان حوثی در مشارکت سیاسی و اجتماعی یمن ، هویت دینی دادن و دیدگاه توحیدی بخشیدن به مبارزات آنها، احیای شیعیان زیدی و گسترش شیعه دوازده امامی، گسترش شعارهای ارزشی میان شیعیان یمن، شکل گیری و تقویت نهادها و تشکل های فرهنگی شیعی و القای روحیه مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی شده که در نهایت بعد از دومینوی فروپاشی حکومتهای عربی سال 2011 با تسلیم و کناره گیری علی عبدالله صالح زمینه را برای خواسته های دینی و سیاسی مشروع خود فراهم نموده اند.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، قدرت نرم، هویت، حوثی ها، محور مقاومت
|
  • Mohammadreza Hatami* Pages 1-27

    Immigrants and diaspora communities, as strategic agents, play an important role in the policies of developed and developing countries in economic and social policies. All economic and political schools have agreed on the dual positive or negative impact of immigration and diaspora on the economy and security of the country of origin and destination, and therefore the schools of political economy have had different and sometimes conflicting analyzes in this regard in recent years. Concepts such as diaspora or diaspora communities have also been considered by security policymakers throughout the concept of migration, who have analyzed migrants in terms of threat / opportunity. The hypothesis of this article is that the presence of foreign immigrants in countries has positive and negative consequences in the field of security and economy and Diaspora policy in this field can create many benefits in various fields, because the immigrant community as A development agent at the national / sub-national and sub-national levels, peace-builders for the host community in the host community, the promotion of a cheap and active workforce in the destination community and, of course, conflicts in the guest communities. From the strategic literature of many theories and policy agendas of the developed countries of the world, it can be stated that different policy-making movements regarding immigrants that are related to the growth of trade and economy of the country of origin / destination are one of the divisions, assimilation, segregation, convergence and It is marginalization and no other image is conceivable for immigrant countries. . However, the forthcoming research, using abundant library, field and monitoring resources of immigration policy of developed countries, deals with the advantages and disadvantages of diaspora communities in the country of origin and destination in a descriptive analytical manner. It deals with the function of this sociological field and its effects on the guest community. Finally, what is clear and prominent about the present study is that the migration of migrants of all kinds is Janus-like and contains elements of threat / opportunity for the economic / social spheres in the host communities.

    Keywords: Diaspora, Destination, Origin Communities, Conflicting Migrant Structures, Opportunities, Threats in Diaspora Societies
  • MohamadBagher Bahrami, Fereydoun Akbarzadeh*, Rouholah Shahabi, Shiva Jalalpour Pages 29-47

    Good governance is one of the topics that has attracted the attention of scientific and international circles in the last two decades. The first proposition in the theory of governance is that only the people of a country can write a version for development, and no prescription would be useful without considering the indigenous, historical, and social conditions of society. Public administration has evolved from a general management approach to a general one.  Indicators of good governance include: human dignity, accountability, accountability, oversight and controllability, security, justice-oriented, equality and participation, in this article reviewing the literature and research conducted in the field of good governance during which A brief look at the situation of good governance in Iran, we examine the latest situation in Iran according to UN statistics in this regard. Studies show that a good governance model seeks to minimize the role of government and empower civil society and the private sector. In this regard, the interactive behavior of the three sectors of government, civil society and the private sector is emphasized, and he believes that the government should strengthen its coordinating and regulatory role and regulate and facilitate relations instead of entrepreneurship.

    Keywords: Good governance, indicators of good governance, good governance in Iran
  • Maryam Khaleghinezhad, Ahmad Saei*, Aliashraf Nazari Pages 49-70

    Due to providing the ground for change and various theories in the field of international relations, In this article, with reference to two important points, paradiplomacy in the field of foreign policy and the presentation of the theory of transbordery paradiplomacy, then a new regionalism, the model of paradilomatic regionalism by examining the countries in the field of cultural Iran. In the studies conducted, referring to the existence of existing cultural and identity commonalities, it was confirmed that there are grounds for the formation of para-diplomatic regionalism among the countries in the field of cultural Iran. So the main question of the article is how transbordery paradiplomacy can help regionalism among countries in the field of cultural Iran? Contrary to the hypothesis of the article, it is based on the fact that transbordery paradiplomacy, using the trans nationalization of transnational actors and turning to the new theory of regionalism on the one hand and the existence of different cultural and economic capacities among countries in the field of cultural Iran, It can lead to the presentation of a new model of paradiplomacy regionalism of the countries of cultural Iran.

    Keywords: transbordery paradiplomacy, culture, modern regionalism, Iranian cultural discourse
  • MohammadReza Koohkan*, Hassan Bashir Pages 71-103

    Today, Science Diplomacy has found an important place among the world countries, and especially the countries claiming world leadership are increasingly using its capacity to increase their soft power and influence in the target societies. The Islamic Republic of Iran has also been more or less concerned with this issue, but due to the lack of a comprehensive and effective model for Science Diplomacy in Iran, in this research, an attempt has been made to review the global theoretical and practical achievements and experiences by analytical-descriptive method and to take a small and elementary step in the direction of moving towards the desired Islamic-Iranian pattern of Science Diplomacy. This research, while examining the existing definitions of Science Diplomacy, deals with its approaches, areas and dimensions and expresses the practical experience of selected countries in Science Diplomacy. In response to the main research question, namely, “How does Science Diplomacy in the desired Islamic-Iranian pattern lead to an increase in the soft power of the country?” using global experiences and Islamic-Iranian principles, we can enumerate six dimensions for this pattern and examine it in this regard: purpose, approach, content, expression, audience and operator. These six dimensions can be extended to different dimensions and areas of Science Diplomacy. The desired pattern of Science Diplomacy and its six dimensions can be drawn as a system A system whose ultimate goal is the establishment of justice and cultivation of Muslims and the people of the world through the realization of a new Islamic civilization and the dominion of Allah, and its other components are placed under this general goal and act.

    Keywords: Science Diplomacy, Science, Technology Diplomacy, Soft Power, Islamic Republic of Iran, Elites
  • Hadi Rajabi* Pages 105-122

    "Islamic ummah" is one of the basic concepts in the Islamic political system that Islamic thinkers have taken special care to explain and explain its nature and what and generally consider reaching a single Islamic ummah as one of their ideals. This concept has been one of the strategic concepts in the discourse of the Islamic Revolution and the political thought of its founders, which has been recognized and widely republished. In this article, by modeling the strategic analysis model, by examining the historical course of the Islamic Ummah, first the current situation is determined and then the strategies to strengthen Islamic unity and achieve the desired future, which is the formation of the Islamic Ummah in the Islamic world, based The thoughts of the leaders of the Islamic Revolution should be presented. The main finding of the research focuses on the current situation in the Islamic world, the existence of divisions and differences as the biggest obstacle to the formation of the Islamic Ummah; On the contrary, in the discourse of the Islamic Revolution, the strategies for recovering the Islamic Ummah in the minds of the leaders of the Revolution have been considered by presenting operational strategies that have been addressed in the present study. The type of research in this article is fundamental and an attempt has been made to provide scientific answers to the questions posed by using descriptive-analytical method and using strategic analysis tools.

    Keywords: The Islamic Ummah, The Discourse of the Islamic Revolution, Islamic Unity, Future Research, Strategic Analysis
  • MohammadJavad Rashidi, Abomohammad Asgarkhani*, Maryam Moradi Pages 123-148

    The present study seeks to examine the complexity of politics in the Middle East and strategies for promoting actors in the field of foreign policy. From this perspective, the most important goal is to offer two different, but interconnected, approaches; The first is how the Middle East region is in a state of turmoil and multiplicity, and the second is to provide solutions for the cooperation of political actors in a complex political and religious situation. Therefore, the question posed by the present study is: What are the strategies to promote the behavior of actors in the field of foreign policy in the Middle East? Findings show that promotion in a chaotic and complex order requires a systematic understanding of the threats and opportunities in that area. In particular, the Middle East suffers from threats such as complex and network terrorism, as well as the involvement of supra-regional powers, each of which is a threat to the lives of various countries in the region. In addition, an important part of the threats is not inherent in the region, but is fabricated and the result of the intervention of supra-regional powers such as the United States. Understanding these threats and creating an opportunity to counter network terrorism, as well as a consensus on issues such as the use of the regionchr(chr('39')39chr('39'))s geographical location as well as the energy available in it, can create a way to promote actors through foreign policy.

    Keywords: Foreign Policy, Chaos, Promotion, Middle East
  • Seed mohammad Mosavi* Pages 179-209

    Turkey and Iran have long been powerful regional players trying to increase their power and influence in West Asia. The history of the two countries goes back to the Ottoman period and the differences between Iran and the Ottomans on religious and border issues. But in recent decades, and especially during Erdoganchr('39')s tenure, Turkey has sought to strike a new and balanced strategic balance for all of its neighbors, from the Balkans and the Black Sea to Central Asia and even the Far East and South Africa. In this regard, Iranchr('39')s foreign relations with Turkey have been affected in recent years by factors such as terrorism, the Arab Spring, Middle East peace, trade, energy, and regional developments, including Iraq and Syria. In this article, using descriptive-analytical method, we seek to examine the issue of what factors affect Iranchr('39')s foreign relations with Turkey during Erdoganchr('39')s presidency and what effect does it have on the future relations between the two countries? And using the theoretical framework of constructivism, we have proved the hypothesis that in Iranchr('39')s foreign relations with Turkey, which is the main challenge of internal currents and political developments in Syria and Iraq and terrorist groups and relations with Israel and NATO, It also includes security opportunities, economic cooperation and cooperation in resolving regional conflicts.

    Keywords: Foreign Relations, Constructivism, West Asia, Regional Conflicts, ISIL
  • Pirouz Hashempour, Ali mohammad Haghighi* Pages 211-242

    The Islamic Revolution of Iran with a religious approach and offering elements of self-reliance, support for the oppressed, fight against Zionism, justice, independence, support for the liberation movements, Islamic resistance, Mahdism and the expectation of a new identity as a model for other countries. And the movements became. One of the achievements of the Islamic Revolution is the formation of the axis of resistance in the region, which has strengthened the sense of resistance to the domination and domination of the dictatorship of the Middle East. The research seeks to answer the main question: what is the relationship between the Islamic revolution of Iran and the formation of the resistance axis in the identity of the Houthi Shiites of Yemen? In the hypothetical response, we have pointed out that the Islamic Revolution, along with its soft power elements, prompted the identity and consciousness of the Houthi Shiites in the areas of the intellectual and practical influence of Yemeni characters on Imam Khomeinichr('39')s revolutionary thoughts, the politicalization and active presence of Houthi Shiites in political participation, and Yemeni society, religious identity and the vision of unifying their struggles, reviving zaidi Shiites and expanding the Shichr('39')a of twelve Imams, expanding the value chants among Yemenchr('39')s Shiites, establishing and strengthening Shichr('39')i cultural institutions and organizations, and instilling the spirit of the struggle against domestic tyranny and foreign colonialism Eventually after the dominoes of the collapse of Arab regimes In 2011, Ali Abdullah Saleh surrendered and abandoned the grounds for his legitimate religious and political demands.

    Keywords: Islamic revolution, Soft power, Identity, Houthi, Resistance axis