فهرست مطالب

Annals of Applied Sport Science
Volume:2 Issue: 3, Autumn 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ویرندرا کومار سینگ، سی. دی. آگاش* صفحات 1-6

    در این مطالعه، مهارت های شوت گل دختران بسکتبالیست در زمینه توانایی استدلال آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نمونه تحقیق شامل 100 دختر بسکتبالیست دانشگاهی (سن 1/67 ± 21/05 سال) بود. مهارت های شوت و توانایی استدلال به ترتیب توسط «آزمون شوت سرعتی گل میدانی بسکتبال» جانسون و «آزمون گروهی نوع آمیخته هوش» مهروترا (1984) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که توانایی شوت گل میدانی دختران بسکتبالیست دارای توانایی استدلال برتر بطور معناداری بهتر از دختران بسکتبالیست دارای توانایی استدلال کم و متوسط بود. این طور نتیجه گیری می شود که مهارت های شوت دختران بسکتبالیست توسط توانایی شناختی آن ها مانند توانایی تفسیر مشکلات در توالی مناسب، تحت تاثیر قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: شوت، شناختی، بسکتبالیست، توانایی استدلال
  • مجید عرب*، سید مهدی دستفال، احسان زارعیان صفحات 7-12

    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر بازخورد ویدیویی دوقطعه ای (شامل مشاهده ترکیبی الگوی بیرونی اجرای مهارت و اجرای خود به طور همزمان) بر اکتساب و یادگیری مهارت هماهنگی چشم و دست بود. ابزار مورد استفاده در این پژوهش تکلیف کامپیوتری مهارت هماهنگی چشم و دست بود. 24 آزمودنی به صورت تصادفی انتخاب شده و در دو گروه 12 نفری تجربی و کنترل قرار گرفتند. هر یک از گروه ها 3 جلسه تمرینی 5 کوششی با فاصله بین جلسات 24 ساعت انجام دادند. گروه تجربی در هر کوشش تمرینی، ترکیبی از بازخورد ویدیویی دوقطعه ای به همراه اجرای عملی تکلیف را انجام داد و گروه کنترل فقط به تعداد کوشش های عملی برابر با گروه تجربی، تمرین عملی در تکلیف را اجرا نمود. در پایان جلسات تمرینی، آزمون های اکتساب و بعد از فواصل زمانی 24 ساعت، 48 ساعت و یک هفته از آخرین جلسه اکتساب، از افراد آزمون های یادداری به عمل آورده شد. معیار ارزیابی افراد اجرای تکلیف در زمان کمتر بود. نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر پیشرفت معناداری در اجرای تکلیف را از مرحله پیش آزمون تا مرحله پایانی اکتساب در افراد نشان داد. همچنین طی گذشت زمان در آزمون های یادداری  24 ساعت، 48 ساعت و یک هفته بعد از آخرین جلسه تمرینی، نیز ثبات زیادی در عمکرد افراد مشاهده شد. در نهایت مشخص شد روش بازخورد ویدیویی دوقطعه ای بر اکتساب مهارت و ثبات یادداری افراد در تکلیف هماهنگی چشم و دست تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: الگوی بیرونی، الگوی خود، یادگیری مشاهده ای، بازخورد بینایی
  • لاله افشاری، شوکا محمدی*، سعید شاکریان، رضا امانی صفحات 13-22

    مشخص شده است که محلول های قندی می تواند عملکرد ورزشکار را در ورزش طولانی مدت بهبود ببخشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر محلول شکر (ساکاروز) و گلوکز بر عملکرد ورزشی شناگران بود. دوازده شناگر مرد نوجوان ایرانی در رده سنی 12-17 سال از تیم واترپلوی صنعت نفت اهواز در یک مطالعه متقاطع دوسوکور شرکت کردند. آن ها محلول کربوهیدرات خالص 6% را به عنوان گلوکز، شکر و دارونما (آسپارتام) در سه روز غیرمتوالی مصرف کردند. در هر روز شناگران دو مرحله شنای 200 متر کرال سینه را با فاصله زمانی 15 دقیقه انجام دادند و در این فاصله محلول قندی را مصرف کردند. رکورد هر یک از دو شنا و نیز سطح قند خون افراد قبل و بعد از هر شنا ثبت شد. قند خون قبل از شنای دوم در گروه گلوکز و شکر افزایش معناداری داشت (0/05 > p). محلول شکر موجب افزایش در زمان شنای دوم شد؛ ولی محلول گلوکز و دارونما نتوانست اختلاف معناداری در بین زمان دو شنا ایجاد کند. یافته ها حاکی از آن است که مصرف محلول 6% شکر در فاصله زمانی 15 دقیقه بین دو شنای 200 متر موجب افت رکورد شنای دوم می شود، اما مصرف یا عدم مصرف گلوکز اختلافی بین رکورد دو شنا ایجاد نمی کند که با شاخص گلیسمی قابل تفسیر است که این شاخص برای شکر یا ساکاروز کمتر از گلوکز است.

    کلیدواژگان: محلول گلوکز، زمان شنا، قند خون، زمان اجرا
  • حسن فرجی*، رحمان رحیمی، سعید دباغ نیکوخصلت صفحات 23-32

    مشخص شده است که فعالیت ورزشی یک استراتژی جهت مقابله با چاقی محسوب می شود. این کار توسط ایجاد تعادل انرژی منفی به وسیله افزایش مصرف انرژی و اثر بر تنظیم هورمون های اشتها انجام می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر یک جلسه فعالیت ورزشی تا سر حد خستگی بر پپتیدYY، نورروپپتید Y و فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1) در ورزشکاران جوان بود. سی و یک مرد جوان ورزشکار (سن: 2/75±19/52، وزن: 16/13±79/24، قد: 6/49±1/73 و چربی بدن 5/92±16/37 درصد) به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها یک جلسه فعالیت ورزشی روی چرخ کارسنج با مقاومت 50 وات به مدت 5 دقیقه بود که توان خروجی آن هر 3 دقیقه 30 وات تا خستگی ارادی فرد افزایش پیدا می کرد. نمونه های خون سیاهرگی در جلسه پایه (روز کنترل)، قبل، بلافاصله بعد و یک ساعت پس از فعالیت ورزشی جهت ارزیابی غلضت های P‏YY ، NPY و IGF-1 پلاسمایی گرفته شد. پس از تنظیم و تعدیل تغییرات حجم پلاسمایی پس از فعالیت، نتایج نشان داد که یک جلسه فعالیت ورزشی تا خستگی بطور معناداری PYY و IGF-1  پلاسمایی را پس از فعالیت نسبت به قبل فعالیت افزایش می دهد [به ترتیب (0/042 = p) و (0/001 = p)]. همچنین، NPY بلافاصله (0/001 = p) و به مدت یک ساعت (0/021 = p) پس از فعالیت افزایش یافت. غلظت های افزایش یافته PYY بلافاصله پس از فعالیت ورزشی تا سرحد خستگی احتمالا ناشی از سیگنال های IGF-1 باشد که ممکن است بر اشتهای کشتی گیران جوان اثرگذار باشد. به هر حال NPY افزایش یافته پلاسما احتمالا موجب تحریک غذای مصرفی نیست چون نمی تواند ازدیواره مغزی-خونی عبور کند.

    کلیدواژگان: اشتها، غذای مصرفی، ورزشکاران، بی اشتهایی
  • زهرا بصیری*، منصور اسلامی، موسی قائمی، سید اسماعیل حسینی نژاد، محمد ربیعی صفحات 33-40

    افزایش محبوبیت دویدن و آسیب های ناشی از آن، گرایش به توسعه ساختار کفش ورزشی را با هدف جلوگیری از آسیب های مختلف دویدن، افزایش داده است. هدف این مطالعه بررسی اثر استفاده از ذرات نانوکلی در زیره کفش ورزشی بر توان مفصلی زانو در مرحله اتکای دویدن بود. 14 آزمودنی مرد سالم با سه کفش ورزشی با جنس زیره پلی اورتان (PU)، نانوکامپوزیت پلی اورتان- کلی 1% (NPU1) و2% (NPU2) با سرعت m/s 3/5 سه بار در مسیر آزمون دویدند. توان مفصلی زانو (Pj) با استفاده از روش دینامیک معکوس و با ضرب گشتاور مفصلی (Mj) در سرعت زاویه ای (ωj) محاسبه گردید. حداکثر توان مفصلی زانو در سه صفحه حرکتی و در مرحله اتکا دویدن با سه کفش ورزشی با استفاده از تحلیل واریانس یک سویه با اندازه های مکرر مورد مقایسه قرار گرفت (0/05 > p). نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اوج منفی توان مفصلی زانو در صفحه حرکتی ساجیتال در دویدن با کفش NPU2 به طور معنادار با کفش PU متفاوت بود. اما میان اوج مثبت توان مفصلی زانو در صفحه حرکتی ساجیتال و اوج های مثبت و منفی توان مفصلی زانو در صفحات حرکتی فرونتال و هوریزانتال تفاوت معناداری مشاهده نگردید. یافته های این پژوهش نشان می دهد که استفاده از کامپوزیت پلی اورتان - نانوکلی در زیره کفش ورزشی می توان توانایی مفصل زانو در جذب شوک را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: زیره کفش، ذرات نانوکلی، توان مفصل زانو، دویدن
  • تقی عاشوری*، محمدرضا برومند صفحات 41-50

    در دنیای رقابتی امروز سازمان هایی می توانند به مزیت رقابتی پایدار دست یابند که با ایجاد بستر های لازم از فرآیند کارآفرینی پشتیبانی کند. یکی از مهمترین بستر ها برای توسعه مهارت کارآفرینی، که در تحقیقات گذشته کمتر به آن توجه شده است، مدیریت دانش سازمانی است. مقاله حاضر تلاش دارد تا نقش و اهمیت مدیریت دانش را بر فرآیند کارآفرینی ورزشی در سازمان های ورزشی استان مازندران مورد بررسی قرار دهد. بدین منظور 250 نفر از مدیران و کارکنان سازمان های ورزشی به عنوان نمونه در تحقیق شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه مدیریت دانش با 22 سوال و پرسشنامه فرآیند کارآفرینی (شامل سه متغیر ایده پردازی، کشف فرصت از بین ایده های تولیدشده و بهره برداری از ایده ها) با 35 سوال استفاده شد. نتایج نشان داد بین مدیریت دانش و فرآیند کارآفرینی رابطه (0/68 = r) معنی داری (0/001 = p) مشاهده شده است. همچنین بین مدیریت دانش و مولفه های فرآیند کارآفرینی شامل ایده پردازی (0/33 = r)، کشف فرصت از بین ایده های تولید شده (0/53 = r) و بهره برداری از ایده ها (0/33 = r) رابطه معنی داری مشاهده شده است (0/001 = p). باتوجه به نتایج تحقیق، توجه به مدیریت دانش بطور سیستمی می تواند سازمان را در ایده پردازی، کشف فرصت از بین ایده های تولیدشده و بهره برداری از ایده و همچنین کارآفرینی پشتیبانی کند. مدیران سازمان های ورزشی باید توجه کنند که یکی از توانمندسازهای کارآفرینی مدیریت دانش است؛ به عبارت دیگر یکی از عوامل ظهور کارآفرینی، می تواند مدیریت دانش باشد. بنابراین مدیریت دانش باید به عنوان یکی از اولویت های اصلی و به صورت برنامه ریزی شده توجه شود.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، ایده پردازی، کشف فرصت، بهره برداری، کارآفرینی، سازمان های ورزشی
  • معصومه کلاته سیفری*، زهرا عموزاده صفحات 51-60

    با توجه به تغییرات وسیع در جهان امروز و شدت یافتن رقابت ها، توجه بسیاری از محققان به طراحی استراتژی های مناسب برای اثربخش بودن سازمان ها جلب شده است. از مهمترین عوامل تاثیر گذار در اثربخشی سازمان ها می توان به فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی اشاره کرد. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی با اثربخشی در ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود. از بین 280 مدیر و کارشناس ادارات ورزش و جوانان استان گلستان، تعداد 164 نفر به طور تصادفی به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (DOCS)، کارآفرینی سازمانی محقق ساخته و اثربخشی (مورد استفاده در پژوهش حیدری نژاد و صابری، 2010) استفاده شد. ضریب پایایی آن ها براساس آزمون آلفای کرونباخ برای پرسشنامه فرهنگ سازمانی 0/86، برای کارآفرینی سازمانی 0/94 و برای اثر بخشی 0/92 بدست آمد. روایی سازه پرسشنامه ها به روش تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. نتایج آزمون نشان داد که بین فرهنگ سازمانی با اثربخشی (0/457 = r) و کارآفرینی سازمانی با اثربخشی (0/795 = r) ارتباط مثبت و معناداری (0/05 > p) وجود داشت. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی، 0/64 درصد توانستند اثربخشی را پیش بینی نمایند. به طور کلی، در سازمان های ورزشی، به دلیل ماهیت ورزش و فعالیت های ورزشی، اثربخشی هنگامی ایده آل خواهد بود که فرهنگ تیمی، حمایت و پشتیبانی از ابتکار و خلاقیت و ساختار منعطف، کارکنان را به نوآوری تشویق کند.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، کارآفرینی سازمانی، اثربخشی، سازمان ورزشی
  • محبوبه سورانی*، رحیم رمضانی نژاد، نوشین بنار، حمیدرضا گوهررستمی صفحات 61-72

    امروزه ایفای صحیح نقش های مدیریتی مدیران در مدیریت اثربخش و موفق باشگاه های ورزشی اهمیت ویژه ای دارد. هدف از این پژوهش مطالعه نقش های مدیریتی مدیران باشگاه های ورزشی استان اصفهان و بررسی این نقش ها در وضعیت مطلوب و موجود بود. جامعه تحقیق 83 نفر و شامل کلیه مدیران و مسیولان سطوح مختلف باشگاه های سپاهان، ذوب آهن، فولاد ماهان و گیتی پسند استان اصفهان بود. نمونه آماری نیز 83 نفر و برابر با جامعه در نظر گرفته شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه با 31 سوال پنج ارزشی لیکرت، مورد تایید 15 نفر از متخصصان و اساتید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفا کرونباخ 0/94 = α به دست آمد. پرسشنامه ها بین کلیه مدیران و مسیولان واحدهای مختلف باشگاه ها توزیع شد تا اهمیت نقش های مدیریتی مدیران عامل در وضعیت مطلوب و میزان ایفای این نقش ها توسط مدیران عامل باشگاه در وضعیت موجود را از دیدگاه خود مشخص کنند که 76 پرسشنامه (91/5 درصد) برگشت داده شدند. نتایج تحقیق نشان داد که اولویت نقش های مدیران عامل در وضعیت مطلوب به ترتیب تصمیم گیری ( 0/61±4/16)، اطلاعاتی (0/56±4/09) و میان فردی (0/67±4/03) است. همچنین نتایج تحلیل عاملی نشان می دهد که نقش های کارآفرینی، جمع آوری اطلاعات، سخنگو و تخصیص منابع به ترتیب از مهمترین نقش های مدیران  عامل بود و مذاکره، تشریفاتی و رهبری از کم اهمیت ترین نقش ها در وضعیت مطلوب هستند. بین نقش های مدیران در وضعیت موجود و مطلوب تفاوت معنی داری (0/001 = sig) وجود داشت. نتایج نشان داد که انتظارات مدیران پاسخ دهنده از نقش های مدیران عامل باشگاه در وضعیت مطلوب فراتر از ادراکات آن ها در وضع موجود است. به طور کلی نتیجه می شود مدیران عامل به ایفای بهتر تمامی نقش های مدیریتی، به ویژه نقش تصمیم گیری نیاز دارند.

    کلیدواژگان: نقش های مدیریتی، مدیران باشگاه ها، نقش میان فردی
|
  • Virendra Kumar Singh, C. D. Agashe* Pages 1-6

    In the present study, field goal shooting skills of female basketball players were assessed in the background to their reasoning ability. The sample consists of 100 female intercollegiate basketball players (age = 21.05±1.67 yrs.). Shooting skills reasoning ability were assessed by Johnson’s “Basketball Field Goal Speed Shooting Test” and Mixed Type Group Test of Intelligence prepared by Mehrotra (1984), respectively. Results reveal that field goal shooting ability of female basketball players exhibiting superior reasoning ability was found to be significantly better as compared to field goal shooting ability of female basketball players with low and average reasoning ability. It was concluded that shooting skills of female basketball players is influenced by their cognitive ability i.e. ability to rationalize problems in proper sequence.

    Keywords: Shooting, Cognitive, Basketball players, Reasoning Ability
  • Majid Arab*, Seyed Mehdi Dastfal, Ehsan Zareian Pages 7-12

    The present paper aimed to study the effect of pairwise video check feedback (including the observation of external pattern of skill performance and performing the skill simultaneously) on the learning on acquisition and learning of eye-hand coordination skill. Computer skill of eye-hand coordination skill was the tool used in this study. 24 subjects were randomly selected and equally divided into two groups of experimental and control. Each of the groups performed 3 exercise sessions of 5 attempts with a 24-hour interval between sessions. In each exercise attempt, the experimental group conducted a combination of pairwise video feedback and practical performance of the skill and the control group only performed the practical exercises. Acquisition tests were done at the end of training sessions and retention tests were performed after intervals of 24 hours, 48 hours, and one week after the last session of acquisition. Performing the task in lesser time was the criteria for assessment of individuals. The results showed a significant improvement in the performance of task from the pretest to the final stage of acquisition. Also, over time (24 hours, 48 hours, and after the last training session) in retention test, a stability in performance was seen. Finally, it was found that pairwise video feedback method positively affect the acquisition of skill and retention stability of individuals in eye-hand coordination skill.

    Keywords: Outer pattern, Self-model, Observational learning, Visual feedback
  • Laleh Afshari, Shooka Mohammadi*, Saeid Shakerian, Reza Amani Pages 13-22

    It is well established that carbohydrate solutions can improve the performance in prolonged exercise. The aim of this study was to compare the impact of sugar and glucose solutions on exercise performance of swimmers. Twelve male teenager elite Iranian swimmers aged 12-17 years from Waterpolo Team of Ahvaz Oil Industry participated in a double-blind cross-over trial. They consumed three oral 6% purified carbohydrate solutions as glucose, sugar or placebo (aspartame) formulas in three non-consecutive days. In each day the swimmers undertook a 2×200-meter incremental swimming by 15 minutes time interval. Before starting the second course, subjects consumed their solutions. Blood glucose levels and time elapsed in two phases were recorded. Longer Swimming time significantly caused by sugar solution in the second course. Blood glucose level was increased by sugar and glucose solutions higher than the placebo before starting the second swim (p<0.05). However, after swimming, blood glucose concentrations were significantly elevated in all groups. After drinking a sugar solution and before starting the second 200-m swimming, the blood glucose level was higher than two other groups at this phase. Oral 6% sugar solution increased the time of swimming compared with oral glucose and placebo solutions in a 200-m swim. It can be explained by differences in Glycemic index in which sucrose has a lower GI than glucose.

    Keywords: Glucose Solution, Swimming time, Blood Glucose
  • Hassan Faraji*, Rahman Rahimi, Saeed Dabbagh Nikookheslat Pages 23-32

    This study aims to determine the effect of a single exhausting exercise on plasma PYY, NPY and IGF-1 in young athletes. Thirty-one young athletes (aged 19.52±2.75 years, body mass 79.24±16.13 kg, height 173±6.49 cm, and body fat 16.37±5.92%) volunteered to participate in this study. The participations, in randomized crossover manner, performed a single exercise bout on a cycle ergometer at 50 watts (W) for five-minute, and the power output was increased by 30 W every 3 minute until voluntary exhaustion. Venous blood samples were collected before (Pre), immediately after (Post) and 1h after (1h Post) exercise to assess plasma PYY, NPY and IGF-1concentrations. Plasma PYY (p=0.042) and IGF-1 (p=0.001) significantly increased at Post exercise. Also, NPY was increased Post (p=0.001) and for 1h Post (p=0.021) exercise. The exhausting exercise increase plasma PYY concentration and this increase may relate to IGF-1 signals in young athletes. However, increased plasma NPY may not be related to stimulation food intake because it does not penetrate the blood-brain barrier.

    Keywords: Appetite, Food Intake, Athletes, Anorexia
  • Zahra Bassiri*, Mansour Eslami, Mousa Ghaemy, Seyed Esmaeil Hosseninejad, Mohammad Rabiei Pages 33-40

    The popularity of running and consequently of running injuries has increased tends to develop shoe sole constructions aiming at preventing different injuries. The purpose of this study was to investigate the effect of shoe outsole containing nanoclay particles on knee joint power during stance phase of running. Fourteen healthy male shod runners run 3 times at 3.5 m.s-1 under three shoe conditions manufactured by polyurethane (PU), 1% Polyurethanes-clay nano-composites (NPU1) and 2% Polyurethanes-clay nano-composites (NPU2). The joint power (Pj) was calculated by multiplying the joint moment (Mj) and the joint angular velocity (ωj). Knee joint peak power in the three dimensional planes were compared between the shod conditions during the stance phase of running using repeated measurement ANOVA (P< 0.05). The results showed that the negative peak of knee joint power in sagittal plane was significantly different between the PU and NPU2 conditions. No significant differences were noted in other positive and negative peaks. It is concluded that using Polyurethanes-clay nano-composites can change shock absorbing ability of knee joint​.

    Keywords: Shoe Outsole, Nanoclay Particles, Knee Joint Power, Running
  • Taghi Ashouri*, MohammadReza Boroumand Pages 41-50

    In the current competitive world, organizations can reach competitive advantage which support entrepreneurship by providing the required tools. One of the most important tools for developing entrepreneurship which was neglected in previous studies is organizational knowledge management. The present paper aims to shed light on the role and importance of knowledge management in sport entrepreneurship in sport organizations of Mazandaran Province. 250 managers and employees of sport organizations were selected as the sample. Two questionnaires were used for data collection knowledge management questionnaire with 22 questions (including knowledge acquisition, knowledge creation, knowledge storage, knowledge sharing, and knowledge application) and entrepreneurship questionnaire with 35 questions (including idea creation, opportunity discovery, and idea exploitation). The results show that there is a significant relation between knowledge management and entrepreneurship process (r=0.068, p= 0.001) and also between knowledge management and entrepreneurship components (idea creation: r=0.33, p= 0.001 opportunity discovery: r= 0.53, p= 0.001 idea exploitation: r= 0.33, p= 0.001). According to the results, paying attention to knowledge management can systematically support the organizations in idea creation, opportunity discovery from created ideas, idea exploitation, and also entrepreneurship. Managers of sport organizations should assume that knowledge management is one of the empowerments of entrepreneurship or, in other words, knowledge management is one of the effective factors in the emergence of entrepreneurship. Hence, knowledge management should be regarded as one of main priorities and special planning must be done for it.

    Keywords: Entrepreneurship, Idea Creation, Opportunity Discovery, Idea Exploitation, Sport Organizations, Innovation
  • Masoumeh Kalateh Seifari*, Zahra Amoozadeh Pages 51-60

    One of the most important factors affecting organizational effectiveness is organizational culture and entrepreneurship. The aim of the present study was to determine the relationship of organizational culture and corporate entrepreneurship with effectiveness in offices of sport and youth in Golestan Province. Research method was correlation and the statistical population included all directors and experts of general directorates of sport and youth in Golestan province (N=280). 164 persons were randomly selected as the sample. The required data were collected by using Denison Organizational Culture Survey (DCOS), author-made Corporate Entrepreneurship Questionnaire, and Effectiveness Inventory (Heydari Nejad and Saberi, 2010). The results showed that there is a positive and significant relationship between organizational culture and effectiveness (r=0.457) and also between corporate entrepreneurship and effectiveness (r=0.795). The results also indicated that organizational culture and corporate entrepreneurship are good predictors of organizational effectiveness. Generally, in sport organizations, because of the nature of sport and physical activities, effectiveness would be ideal when teamwork culture, support for initiative and creativity, and flexible structure encourage employees to innovate.

    Keywords: Organizational Culture, Corporate Entrepreneurship, Effectiveness
  • Mahboobeh Surani*, Rahim Ramezaninezhad, Noshin Benar, Hamidreza Goharrostami Pages 61-72

    Today, the proper playing of managerial roles is of special importance in effective and successful management of sports clubs. The present paper aimed to study the managerial roles of sports clubs CEOs in Isfahan Province in the current and desirable conditions. Statistical population included all managers and directors of Sepahan, Zobahan, Foolad Mahan, and Gitipasand sports clubs (N=83), which was considered as the sample as well. An author-made questionnaire with 31 items on a Likert’s 5-point scale was used for data collection. Validity of the questionnaire was confirmed by 15 experts and professors and its reliability was obtained α=0.94 by Cronbach’s alpha coefficient. 84 questionnaires were handed out among all managers and directors of the studied sports clubs, 76 of which (91.5%) was returned. The results showed that priority of CEOs roles, respectively, include decisional role (4.16±0.61), informational role (4.09±0.56), and interpersonal role (4.03±0.67). The results of factor analysis also indicated that the roles of entrepreneurship, data collection, spokesman, and allocation of resources, respectively, are the most important roles of CEOs and negotiation, figurehead, and leadership roles are the least important ones in the desirable conditions. A significant difference was observed between the roles of managers in the current and desirable conditions (Sig.=0.001). The results suggested that the respondents’ expectations of sports clubs CEOs’ roles in desirable conditions is beyond their perceptions in the current situation. It can be generally concluded that sports clubs CEOs need to better perform all managerial roles, especially decisional role.

    Keywords: Managerial Roles, Sports Club CEOs, Interpersonal Role