فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و دوم شماره 2 (اردیبهشت 1400)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 2 (اردیبهشت 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی آقازیارتی، وحید نجاتی نجاتی*، خاطره برهانی صفحات 82-91

    پیش زمینه و هدف :

    تحریک الکتریکی مستقیم مغز یک فن درمانی است که می تواند در جهت بهبود ادراک فضایی بینایی و کلامی تاثیرگذار باشد پژوهش حاضر با بررسی تحریک الکتریکی مستقیم (tDCS) قشر آهیانه ای خلفی بر بهبود توانایی هایی ادراک فضایی، بینایی و کلامی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مداخله شبه تجربی حاضر جامعه آماری پژوهش را تمامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تشکل می دادند که در سال تحصیلی 97- 1396 مشغول به تحصیل بودند. از این میان 30 نفر به روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند انتخاب شدند و مداخله مستقیم قشر آهیانه خلفی را دریافت نمودند. تست چرخش ذهنی و آزمون استدلال انتزاعی پارسی (پارس) برای اندازه گیری ادراک فضایی -بینایی و ادراک کلامی استفاده شد، داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل تحلیل واریانس یک عاملی با تاکید بر مطالعه ی درون آزمودنی ها مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل نشان داد که تحریک الکتریکی مستقیم (tDCS) قشر آهیانه ای خلفی بر بهبود توانایی هایی ادراک فضایی، بینایی (001/0<P) (61/19=F) و کلامی (001/0<P) (91/73=F) موثر می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود از نتایج پژوهش حاضر در برنامه های اثربخشی و آموزشی استفاده شود.

    کلیدواژگان: ادراک بینایی و کلامی، ادراک فضایی، تحریک الکتریکی مستقیم، قشر آهیانه ای خلفی
  • بهمن اضهری، فاطمه نوربخش*، مریم عیدی صفحات 92-104
    پیش زمینه و هدف

    یکی از مشکلات مهم در مراکز درمانی، عفونت های بیمارستانی ناشی از اسینتوباکتر بومانی مقاوم به چند آنتی بیوتیک است. هدف از انجام این تحقیق جداسازی و شناسایی سویه های تولیدکننده کارباپنماز و متالوبتالاکتاماز با استفاده از روش های فنوتیپی و ژن های OXA-48، OXA-23 و NDM می باشد.

    مواد و روش ها

    79 سویه اسینتوباکتر بومانی از بیماران بستری در بیمارستان قلب تهران جدا شد و با آزمون های بیوشیمیایی تشخیص داده شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها نسبت به کارباپنم ها و سفوتاکسیم و سفتازیدیم با روش انتشار در دیسک تعیین شد. روش های فنوتیپی دیسک ترکیبی، دیسک دوتایی و هاج تست جهت تعیین فعالیت متالوبتالاکتامازی و کارباپنمازی انجام شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز جهت تعیین وجود ژن های OXA-48، OXA-23 و NDM انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه بیشترین مقاومت در اسینتوباکتر بومانی نسبت به آنتی بیوتیک های ایمی پنم و ارتاپنم به روش انتشار در دیسک مشاهده شد. با روش دیسک ترکیبی 2/96 درصد ایزوله ها نسبت به ایمی پنم، فعالیت کارباپنمازی و 93/94 درصد متالوبتالاکتامازی نشان دادند با روش دیسک دوتایی 07/86 درصد و 13/91 درصد ایزوله ها به ترتیب فعالیت کارباپنمازی و متالوبتالاکتامازی داشتند بین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های تولیدکننده متالوبتالاکتاماز و کارباپنماز به روش دیسک ترکیبی و روش دیسک دوتایی ارتباط معنی داری وجود دارد (P<0.05). و 14/91 درصد ایزوله ها با روش MHT پاسخ مثبت دادند بین مقاومت آنتی بیوتیکی و سویه های تولیدکننده کارباپنماز به روش MHT ارتباط معنی داری وجود ندارد (P>0.05). بررسی مولکولی نشان داد ژن OXA-48 در 100 درصد و ژن OXA-23 در 83/98 درصد ایزوله ها وجود دارد و ژن NDM در هیچ یک از ایزوله وجود نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد بین روش های تعیین فعالیت متالوبتالاکتامازی و کارباپنمازی، روش دیسک ترکیبی دارای حساسیت بیشتری است. فراوانی ژن های OXA-48 و OXA-23 نشان دهنده مقاومت آنتی بیوتیکی بالا در ایزوله های اسینتوباکتر بومانی می باشد.

    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، کارباپنماز، متالوبتالاکتاماز، روش دیسک ترکیبی، روش سینرژیسم دیسک دوتایی، روش اصلاح شده هاج
  • محمد خاتمی*، علیرضا حاجی سیدجوادی، نازنین اسماعیلی صفحات 105-115
    پیش زمینه و هدف

    اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی نوعی اختلال خلقی و اختلال روان پزشکی است. عدم پایبندی بیمار به داروهای تجویزشده یکی از نگرانی های روان پزشکان می باشد. هدف از این مطالعه تعیین پایبندی دارویی در بیماران با اختلال دوقطبی نوع یک مراجعه کننده به مراکز روان پزشکی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1396 بوده است.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر به صورت توصیفی و مقطعی در سال 1396 در شهر قزوین انجام شد. نمونه مطالعه شامل 80 نفر از بیماران با تشخیص اختلال دوقطبی نوع یک که بر اساس ملاک های طبقه بندی DSM-5 توسط متخصصین روان پزشکی تایید شده بودند. این افراد با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از اخذ اطلاعات دموگرافیک و بالینی، بیماران توسط مقیاس های پایبندی دارویی موریسکی و مقیاس ارزیابی علایم مانیا یانگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. کلیه داده ها توسط نرم افزار SPSS-21 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها: 

    اطلاعات کیفی حاصل از ارزیابی ها به صورت فراوانی و درصد، داده های کمی به کمک میانگین و انحراف معیار، جهت مقایسه فراوانی متغیرهای کیفی در گروه ها از آزمون کی دو و جهت مقایسه متغیرهای کمی از آزمون T در سطح معناداری 05/0 گزارش داده شد.

    بحث و نتیجه گیری:

     با توجه به ضرورت و اهمیت درمان دارویی در درمان این اختلال که از رویکردهای متفاوت به آن ها اشاره شد هدف از پژوهش حاضر تعیین پایبندی دارویی در بیماران با اختلال دوقطبی نوع یک و عوامل تاثیرگذار بر آن بود. در مطالعه حاضر جنس، سن، تحصیلات، شغل، تعداد دفعات بستری، نوع و عوارض جانبی داروها با پایبندی دارویی رابطه معناداری نداشت اما تعداد دفعات مراجعه به اورژانس با پایبندی دارویی رابطه معکوس داشته، چنانکه با پایین آمدن پایبندی دارویی مراجعه به اورژانس روان پزشکی افزایش پیدا می کند.

    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی نوع یک، پایبندی دارویی
  • مقصود نبیل پور، عباس صادقی*، فرناز سیفی صفحات 116-123

    پیش زمینه و هدف :

    یکی از پیامدهای دیابت افزایش التهاب است. بر این اساس استفاده از گیاهان دارویی به عنوان یک راه حل پیشنهاد شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو ماه مکمل دهی چیا بر پاسخ های التهابی و ضدالتهابی در رت های نر دیابتی ویستار است.

    مواد و روش کار

    36 سر موش دیابتی در 3 گروه با تعداد مساوی (گروه کنترل، گروه دیابت و گروه دیابت+ چیا) به مدت 8 هفته مورد مکمل دهی قرار گرفتند. اینترلوکین-1 و 13 به منظور بررسی شاخص های التهابی و ضدالتهابی از بافت عضله نعلی اندازه گیری شدند. برای تجزیه وتحلیل داده های از روش آماری آنوا و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    اگرچه مکمل دهی چیا توانست اثرات تشدیدکنندگی در میزان IL-1ß در مقایسه با گروه دیابت ایجاد کند ولی این اثر ازنظر آماری معنی دار نبود (99/0=P). همچنین بیان پروتئین IL-13 در گروه کنترل دیابتی در حدود 51درصد (001/0=P) و در گروه دیابت با مکمل چیا در حدود 50درصد (001/0=P) در مقایسه با گروه کنترل سالم افزایش معنی داری داشت بااین حال تفاوت معناداری بین این دو گروه وجود نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد دو ماه مکمل دهی چیا با این مقدار دوز مصرفی و دوره مصرف نتوانسته تاثیر مثبتی بر عوامل ضدالتهابی در رت‎ های نر دیابتی ایجاد کند که تایید این یافته مستلزم تحقیقات بیشتر در این زمینه است.

    کلیدواژگان: اینترلوکین-1 بتا، اینترلوکین-13، مکمل گیاهی، التهاب، عوامل ضدالتهاب
  • محمدعلی قویمی، آرزو قریشی زاده، زهرا دلیر اکبری، مهدی صادقی حسن آبادی، رامین نگاهداری* صفحات 124-133

    پیش زمینه و هدف:

     قوس زایگوما برجسته ترین قسمت صورت است و معمولا در هنگام ضربه به صورت آسیب می بیند. با استخوان پیشانی، استخوان گیجگاهی، فک بالا و استخوان اسفنویید مفصل می شود و به عنوان پل اصلی در بین این استخوان ها عمل می کند. شکستگی های جداشده قوس شامل 10درصد از تمام شکستگی های زایگوما و 5درصد از همه شکستگی های استخوان صورت است. درمان شکستگی قوس زیگوماتیک از مشاهده تا reduction باز متفاوت است. رویکرد زمانی Gilles یک روش جراحی متداول برای کاهش شکستگی قوس زایگوما بوده است. بااین حال، این روش جراحی با زخم صورت در خط مو و خطرات ناشی از فلج عصب صورت همراه است. در این تحقیق ما از روش جدیدی استفاده کردیم: استفاده از سوزن پنجاه میلی متری بدون برش جراحی برای جایگزینی قوس شکسته زایگوما و میزان درد، ورم، حداکثر باز شدن دهان و ecchymosis را قبل و بعد از جراحی را کاهش می دهد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه بالینی، میزان درد، آدم و حداکثر باز شدن دهان قبل و بعد از عمل جااندازی قوس گونه ی شکسته توسط روش جدید استفاده از سوزن پنجاه میلی متری بدون برش جراحی ارزیابی شد. از کلیه بیماران با شکستگی قوس زایگوما که طی سال های 98-99 به مرکز پزشکی امام رضا (ع) بخش جراحی فک و صورت مراجعه کرده اند CT اسکن گرفته شده اند. از سوزن 50 میلی متری برای reduction با روش جدید استفاده شد.

    یافته ها

    این مطالعه بر روی 7 بیمار مبتلا شکستگی ایزوله استخوان زایگوما انجام شد. میانگین سنی بیماران 87/5±85/33 سال بود. میزان کاهش درد طی 7 روز پس از جراحی به صورت معنی دار گزارش شد ولی میزان آدم (P=0.539) و میزان باز شدن دهان پس از جراحی اختلاف معنی داری را نشان نداد.

    بحث و نتیجه گیری

    در بررسی مطالعات فوق و مقایسه آن ها با مطالعه حاضر مشاهده شد که در شکستگی های ایزوله قوس زایگوما روش جراحی مطالعه حاضر روشی بسیار سودمند و بدون عارضه در بیماران بود. این روش ها علی رغم روش های جااندازی باز، میزان اسکار کمتری دارند، مدت زمان جراحی کاهش یافته است و این می تواند منجر به بهبودی هرچه سریع تر بیمار کردد.

    کلیدواژگان: زایگوما، شکستگی، جااندازی بسته
  • محجوبه ایرانی، مسعود همایونی تبریزی*، توران اردلان صفحات 134-143

    با توجه به تهدید سلامت انسان با بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو و بیماری های عفونی، امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی و ایجاد تغییراتی در آن ها به منظور بهبود اثربخشی آن ها موردتوجه بسیاری گرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی نانوامولسیون تهیه شده از اسانس درمنه بود.

    مواد و روش ها: 

    نانوامولسیون با روش اولتراسوند و با فرمولاسیون 9 میلی لیتر تویین 80، 1 میلی لیتر پلی اتیلن گلیکول، 3 میلی لیتر اسانس درمنه و 87 میلی لیتر آب مقطر سنتز شد. فعالیت های آنتی اکسیدانی نانوامولسیون با استفاده از روش های مختلف بیوشیمیایی مانند DPPH (1,1-دی فنیل-2-پیکریل-هیدرازیل) و ABTS (2،2-آزینوبیس (3-اتیل بنزوتیازولین 6-سولفونیک اسید) موردبررسی قرار گرفت و در ادامه فعالیت ضد باکتریایی نانوامولسیون نیز با روش انتشار دیسک ارزیابی شد.

    یافته ها: 

    داده های حاصل از این بررسی نشان داد نانوامولسیون سنتز شده توسط اسانس گیاه درمنه دارای پتانسیل بالایی برای مهار رادیکال های (DPPH IC50=80μg/ml)  و ABTS (IC50= 79μg/ml) می باشد. ارزیابی اثر ضد میکروبی این فرمولاسیون، توانایی آن در مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس اوریوس با قطر هاله عدم رشد حدود 10 میلی متر را تایید نمود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، نانوامولسیون درمنه می تواند به عنوان یک آنتی بیوتیک ایمن، طبیعی و موثر برای عفونت های باکتریایی ناشی از استافیلوکوکوس اوریوس استفاده شود و علاوه بر آن می توان از این فرمولاسیون به دلیل اثرات آنتی اکسیدان بالای آن در درمان بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو استفاده نمود.

    کلیدواژگان: نانوامولسیون، اسانس گیاه درمنه، آنتی اکسیدان، ضد میکروبی
  • فرزانه جوانمرد، سونیا صادق پور، زهره بنی هاشمی* صفحات 144-148

    اسیفیکاسیون هتروتوپیک مزانتر یک ضایعه شبه استخوانی نادر است که در داخل حفره شکم ایجاد می شود. علت آن ناشناخته است ولی بیشتر بیماران سابقه ای از ترومای شکمی یا عمل جراحی دارند. در این مطالعه ما خانم 29 ساله ای را معرفی میکنیم که با درد حاد شکم و تب مورد پذیرش قرار گرفت و تحت لاپاراتومی اورژانس قرار گرفت. وی سابقه بیماری التهابی لگن به صورت راجعه و نیز آپاندکتومی داشت. طی عمل انجام شده آبسه توبو اوارین چپ مشاهده گردید و تخلیه شد. هم چنین یک ضایعه سفت شبیه توده به اندازه 1˟2 سانتی متری چسبیده به مزانتر مشاهده گردید که تحت اکسیزیون قرار گرفت و برای ارزیابی پاتولوژی ارسال شد. بیمار با حال عمومی خوب مرخص گردید.در ارزیابی میکروسکوپی  از ضایعه ،ساختاری متشکل از ترابکول های استخوانی و پرولیفراسیون فیبروبلاستی آشکار گردید .این مورد یک همزمانی نادر از کشف همزمان اسیفیکاسیون هتروتوپیکمزانتر با بروز پارگی آبسه توبو اوارین می باشد که باتوجه به بیماری التهابی به صورت راجعه، پروسه التهابی را به عنوان علت احتمالی اسیفیکاسیون هتروتوپیکمزانتر مطرح می کند.

    کلیدواژگان: مزانتریک، اسیفیکاسیون، توبواوارین، آبسه
  • بررسی نتایج کشت و آنالیز مایع مغزی نخاعی در شیرخواران زیر 18 ماه با تشخیص تب و تشنج ساده (بیمارستان مطهری ارومیه 1390- 1395)
    عزت الله عباسی، احد قضاوی*، امیر نسیم فر، مینا مختاری صفحات 149-155
    مقدمه

    تشنج های ناشی از تب، تشنج‌هایی هستند که بین سنین 6 و 60 ماهگی با درجه حرارت 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر اتفاق می‌افتند، تشنج ناشی از تب ساده حمله‌ای از ابتدا ژنرالیزه و معمولا تونیک-کلونیک همراه با تب است که حداکثر 15 دقیقه طول می‌کشد و در یک دوره 24 ساعته نیز تکرار نمی شود. این مطالعه در 223 مورد از شیرخواران بستری شده به منظور بررسی نتایج کشت و آنالیز مایع مغزی نخاعی در شیرخواران زیر 18 ماه، با تشخیص تب و تشنج ساده انجام شده است.

    مواد و روشها:

     این مطالعه از نوع توصیفی گذشته نگر بود که هدف از آن بررسی نتایج پونکسیون لومبار در شیرخواران زیر 18 ماه با تب و تشنج ساده از سال 1390- 1395 است. اطلاعات بیماران از جمله سن و جنس و نتایج آنالیز و کشت مایع مغزی نخاعی از پرونده بیماران استخراج شد.

    یافته ها

    در این مطالعه از 223 شیرخوار مورد بررسی 109 شیرخوار معادل (8/48) درصد پسر و 114 شیرخوار معادل (2/51) درصد از آنها دختر بودند که میانگین سنی آنها 9 ماه، کمترین سن مربوط به بیمار 5 ماهه و بیشترین سن مربوط به بیمار 15 ماهه بود. فراوانی WBC مایع مغزی نخاعی: 31 نفر (9/13 درصد) دارای WBC غیر طبیعی (بیشتر از 3mm 5) و 192 نفر (معادل 1/86 درصد) WBC طبیعی (کمتر از 3mm 5). فراوانی پروتئین مایع مغزی نخاعی: 24 شیرخوار (8/10 درصد) دارای پروتئین مایع نخاعی غیر طبیعی(بیشتر از mg/dl 45) و 199 شیرخوار معادل (2/89)درصد پروتئین مایع مغزی نخاعی طبیعی (کمتر از mg/dl 45)، فراوانی گلوکز مایع مغزی نخاعی: 24 شیرخوار (8/10 درصد) می باشد که دارای گلوکز مایع مغزی نخاعی غیرطبیعی (کمتر از mg/dl 50) و 199 شیرخوار معادل (2/89) درصد گلوکز مایع مغزی نخاعی طبیعی (بیشتر از mg/dl 50)، بررسی کشت مایع مغزی نخاعی: در 220 شیرخوار معادل (99) درصد کشت مایع مغزی نخاعی منفی بود و در 3 شیرخوار (معادل 1) درصد بی جواب گزارش شد از بین 55 پرونده 4 نفر(79/1 درصد) به عنوان مننژیت باکتریال تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار گرفته است و برای 5 نفر (24/2 درصد) نیز تشخیص مننژیت آسپتیک مطرح بوده است.

    نتیجه‌گیری: 

    نتیجه گیری نهایی این که در شیرخواران با گروه سنی زیر18 ماه با اولین تب و تشنج ساده با توجه به پوشش واکسیناسیون هموفیلوس آنفلولانزا در ایران و عدم پوشش واکسیناسیون پنوموکوک و اینکه در نتایج مطالعه 79/1% بیماران با تشخیص مننژیت باکتریال تحت درمان بودند (در همه آنها کشت CSF منفی بوده است و تمامی بیماران زیر یکسال بودند) پیشنهاد می شود فعلا در ایران بیماران تب تشنج مراجعه کننده در زیر 1 سال بررسی دقیق و در صورت لزوم LP انجام گیرد.

    کلیدواژگان: تب، تشنج، پونکسیون لومبار، عفونت دستگاه عصبی مرکزی
|
  • Ali Aghaziarati, Vahid Nejati*, Khatere Borhani Pages 82-91
    Background & Aims

    Direct electrical stimulation of the brain is a therapeutic technique that can be effective in improving visual, verbal, and spatial perception. The present study investigated the effect of direct electrical stimulation (tDCS) of the posterior parietal cortex on improving spatial, visual, and verbal perceptual abilities.

    Materials & Methods

    In this quasi-experimental study, the statistical population of the study consisted of all students of Shahid Beheshti University who were studying in the academic year 2017-18. Among them, 30 subjects were selected by purposive non-random sampling and received direct intervention of posterior parietal cortex. Mental rotation test and Parsi abstract reasoning test were used to measure spatial-visual perception and verbal perception. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods including one-factor analysis of variance with emphasis on study within the subjects.

    Results

    The results showed that tDCS of the posterior parietal cortex improves spatial, visual (P <0.01) (F = 19.61) and verbal (P <0.01) (F = 73.91) perceptual abilities.

    Conclusion

    It is suggested that the results of this study be used in effectiveness and educational programs.

    Keywords: Spatial perception, Direct electrical stimulation, Posterior parietal cortex
  • Bahman Azhari, Fatemeh Noorbakhsh*, Maryam Eidi Pages 92-104
    Background & Aims

    One of the most important problems in treatment centers is the infectious diseases caused by antibiotic resistant Acinetobacter Bumanni. This study aimed to isolate and identify carbapenemase and metallo-beta-lactamase producing strains using phenotypic and molecular methods.

    Materials & Methods

    In this study 79 strains of Acinetobacter Bumanni were isolated from patients hospitalized in Tehran Heart Hospital and identified by biochemical tests. Antibiotic susceptibility of isolates was performed by disc diffusion method. Phenotypic methods such as combined disk test (CDT), double disk synergy test (DDST), and Modified Hodge test (MHT) were performed to identify carbapenemase and metallo-beta-lactamase activity. PCR was performed using specific primers for OXA- 48, OXA-23, and NDM genes.

    Results

    In this study, the highest resistance in A. baumanii was observed to imipenem and ertapenem by disk diffusion method. By CDT, 96.2% of isolates showed carbapenemase activity and 94.93% showed metallo-beta-lactamase activity in presence of imipenem. Also, by DDST, 86.07% and 91.13% of isolates showed Carbapenemase and metallo-beta-lactamase activity, respectively, and 91.14% of isolates were positive by MHT. The molecular method showed that OXA-48 gene was in 100% of isolates and OXA-23 gene was in 98.73% of isolates and NDM gene did not exist in isolates.

    Conclusion

    Based on the results, CDT has high susceptibility in other phenotypic methods for identifying carbapenemase and metallo-beta-lactamase activity. Frequency of OXA-48 and OXA-23 genes revealed antibiotic resistance in A. baumanii isolates.

    Keywords: Acinetobacter baumanii, Carbapenemas, Metallo-beta-lactamase, combined disk test (CDT), double disc synergy test (DDST), Modified Hodge test (MHT)
  • Mohammad Khatami*, Alireza Haji Seyed Javadi, Nazanin Esmaeeli Pages 105-115
    Background & Aims

    Bipolar disorder or manic depression is a psychiatric disease of the mood disorder type. The estimated prevalence of bipolar 1 disorder is ~1% in a person’s lifetime. Failure to adhere to medications is a concern for psychiatrists. The present study aimed to examine adherence to medication in patients with bipolar 1 disorder visiting psychiatric centers affiliated with Qazvin University of Medical Sciences in 2017.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted in Qazvin, Iran, in 2017. The sample comprised of 80 patients with bipolar 1 disorder in whom the diagnosis was made by psychiatrists based on DSM-5 classification. Participants were selected via convenience sampling and based on inclusion criteria. After collecting demographic and clinical information, the patients were evaluated using the Morisky Medication Adherence Scale and the Young Mania Rating Scale. All data were analyzed in SPSS 21.

    Results

    Qualitative data resulting from the evaluations were reported as frequency and percentage, while quantitative data were expressed in mean and standard deviation. The frequency of qualitative variables was compared across groups using the chi-squared test, and the quantitative variables were compared using the t-test at p<0.05.

    Conclusion

    Considering the necessity and importance of drug treatment in the treatment of this disorder, which was mentioned from different approaches, the aim of this study was to determine drug adherence in patients with bipolar I disorder and the factors affecting it. In the present study, adherence to medication was not significantly related to sex, age, level of education, occupation, number of hospitalizations, and type and side-effects of medications. However, it negatively correlated with the number of visits to the emergency department, i.e. As the adherence to medication decreased, the number of visits to the emergency department increased.

    Keywords: Bipolar 1 disorder, adherence to medication, clinical, demographic information
  • Maghsoud Nabilpour, Abbas Sadeghi*, Farnaz Seifi Pages 116-123
    Background & Aims

    Increased inflammation is a consequence of diabetes. Accordingly, the use of herbal medicine as a solution has been suggested. The objective of this study was to evaluate the effect of two months of chia supplementation in conjunction with inflammatory and anti-inflammatory responses in male Wistar diabetic rats.

    Materials & Methods

    36 diabetic rats were randomly assigned to 3 equal groups (control group, diabetes group, diabetes + chia group) and were subjected to 8 weeks of supplementation. Interleukin-1 and interleukin-13 were measured in soleus muscle tissue to examine the inflammatory and anti-inflammatory indicators. ANOVA and Tukeychr('39')s post hoc test were used for data analysis.

    Results

    Although chia supplementation had aggravating effects on IL-1ß compared with the diabetic group, this effect was not statistically significant (p = 0.99). Also, IL-13 protein expression increased significantly in the diabetic control group by about 51% (p = 0.001), and in the diabetic group with chia supplementation by about 50% (p= 0.001) compared to the healthy control group. There was no significant difference between the two groups.

    Conclusion

    It seems that two months of chia supplementation with this dose and period of consumption could not have a positive effect on anti-inflammatory factors in male diabetic rats. Confirmation of this finding requires further research in this area.

    Keywords: Interleukin-1 beta, Interleukin-13, Herbal Supplements, Inflammation, Anti-Inflammatory Agents
  • MohammadAli Ghavimi, Arezou Ghoreishizadeh, Zahra Delirakbari, Mehdi Sadeghi Hassanabadi, Ramin Negahdari* Pages 124-133
    Background & Aims

    The zygomatic arch is the most prominent portion of the face and is commonly injured during facial trauma. It articulates with the frontal bone, temporal bone, maxilla, and sphenoid bone, and serves as the main bridge amongst these bones. Isolated arch fractures comprise 10% of all zygomatic fractures and 5% of all facial bone fractures. Treatment of zygomatic arch fractures varies from observation to open reduction. The Gilles temporal approach is a commonly used surgical technique for the reduction of zygomatic arch fractures. However, this surgical approach is associated with a facial scar in the hairline and risks of facial nerve palsy. In this research, we performed a new method using a fifty millimeter needle without surgery cut for replacement of broken zygomatic arch and evaluated the amount of pain, edema, maximum mouth opening, and ecchymosis before and after the surgery.

    Materials & Methods

    CT scans were taken of all the patients with isolated zygomatic arch fracture who were referred to Imam Reza Medical Center and department of maxillofacial surgery during 2019-20. The 50 mm needle was used for reduction with the new method.

    Results

    This study was performed on 7 patients with isolated fractures of zygomatic bone. The mean age of patients was 33.85. 5.87 years. Significant reduction in pain was reported during 7 days after surgery, but the rate of edema (p = 0.539) and the amount of mouth opening after surgery did not show a significant difference.

    Conclusion

    In reviewing the above studies and comparing them with the present study, it was observed that in simple fractures, the surgical method of the present study was a very useful and uncomplicated method in patients. Despite open reduction methods, these methods have a lower scar rate, the duration of surgery is reduced, and this can lead to faster recovery of the patient.

    Keywords: Zygoma, fracture, closed reduction
  • Mahjobe Irani, Masoud Homayouni Tabrizi*, Touran Ardalan Pages 134-143
    Background & Aims

    Due to the threat to human health with diseases related to oxidative stress and infectious diseases, today the use of natural compounds and changes in them to improve their effectiveness has received much attention. The aim of this study was to evaluate the antioxidant and antimicrobial activity of nanoemulsions prepared from Artemisia aucheri Boiss essential oil (AABEO-NE).

    Materials & Methods

    The AABEO-NE was synthesized by ultrasound method and formulated with 9 ml of Tween 80, 1 ml of polyethylene glycol, 3 ml of Artemisia essential oil, and 87 ml of distilled water. The antioxidant activities of nanoemulsions were investigated using various biochemical methods such as DPPH (1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl) and ABTS (2,2-azinobis (3-ethyl benzothiazoline-6-sulfonic acid). Then, the antibacterial activity of nanoemulsion was evaluated by the disk diffusion (DD) method.

    Results

    The data obtained from this study showed that nanoemulsions synthesized by Artemisia essential oil have a high potential for inhibiting DPPH radicals (IC50 = 80μg / ml) and ABTS (IC50 = 79μg / ml). The existence of a growth inhibition zone (10mm) in the sample treated with AABEO-NE confirmed the antibacterial effects of AABEO-NE

    Conclusion

    According to the results, AABEO-NE can be used as a safe, natural, and effective antibiotic for bacterial infections caused by S. aureus and also, this formulation can be used due to its high antioxidant effects in the treatment of diseases related to oxidative stress.

    Keywords: Nanoemulsion, Artemisia essential oil, Antioxidant, Antimicrobial
  • Farzaneh Javanmard, Sonia Sadeghpour, Zohre Banihashemi* Pages 144-148

    Heterotopic mesenteric ossification is a rare bone-like lesion located inside the abdominal cavity. Its etiology is unclear but most of the patients had a history of abdominal trauma or surgical operation.In this study, we present the case of a 29-year old woman admitted with acute abdominal pain and fever that underwent emergency laparotomy. She had a history of recurrent pelvic inflammatory disease and surgical appendectomy. During a laparotomy, a massive left tubo-ovarian abscess was seen and drained out. There was also a hard mass-like lesion measuring 2×1cm attached to the mesentery that was excised and sent for pathologic evaluation. The patient was discharged in good general condition.Microscopic evaluation of the mass in hematoxylin and eosin stained section revealed a structure consisting of bony trabeculae and fibroblastic proliferation.This case represents a rare simultaneous occurrence of mesenteric ossification with a ruptured tubo-ovarian abscess that due to a history of recurrent inflammatory disease introduce inflammatory prosess as a possible cause of heterotopic mesenteric ossification.

    Keywords: Mesenteric, Ossification, Tubo-ovarian, abscess
  • Evaluation of the Cerebrospinal Fluid Results Analysis and Culture in Infants under 18 Months with Simple Febrile Convulsion, Urmia Motahari Hospital, Iran, 2011 until 2016: A Retrospective Study
    Ezatolah Abbasi, Ahad Ghazavi*, Amir Nasimfar, Mina Mokhtari Pages 149-155
    Background & Aims

     This study aimed to evaluate the cerebrospinal fluid results analysis and culture in infants under 18 months with the diagnosis of simple febrile convulsion in Urmia Motahari hospital.

    Materials & Methods

     This retrospective descriptive study was conducted to evaluate the results of lumbar puncture in 223 infants under the age of 18 months with simple febrile seizures from 2011 to 2016. Patients’ information such as age and sex and the results of analysis and culture of cerebrospinal fluid culture were extracted from patients' records.

    Results

     Of 223 infants, 109 (48.8%) were male and 114 infants (51.2%) were female, with an average age of 9 months (age range between 5 to 15 months). Thirty-one of them (13.9%) had abnormal WBC (greater than 5/ mm3) and 192 (86.1%) had normal WBC (less than 5/ mm3). Twenty-four infants (10.8%) had an abnormal cerebrospinal fluid (protein more than 45 mg/dl) and 199 infants (89.2%) had normal cerebrospinal fluid (protein less than 45 mg/dl), 24 infants (10.8%) had abnormal CSF glucose level (less than 50 mg/dl) and 199 infants (89.2%) had normal CSF glucose level (more than 50 mg/dl). In 220 infants (99%), cerebrospinal fluid culture was negative and in 3 infants (1%), it was reported as unresponsive. Four out of 55 medical records (1.79%) were treated as bacterial meningitis and 5 (2.24%) of them were treated as aseptic meningitis.

    Conclusion

     Findings suggested that the patients under one year with febrile seizures should be carefully examined, regarding decision about conducting lumbar puncture (LP) for them.

    Keywords: Fever, Convulsion, Lumbar Puncture, Central nervous system infection