فهرست مطالب
نشریه مدیریت صنعتی
سال دوازدهم شماره 38 (پاییز 1399)
- تاریخ انتشار: 1400/03/23
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحات 373-394هدف
ارزیابی کارآیی نوآوری کمک می کند تا بهترین دست اندرکاران نوآوری را به منظور الگوگیری مورد شناسایی قرار داده و روش های بهبود کارآیی را از طریق روشن نمودن نقاط ضعف مشخص نمود. در این مقاله رویکرد فرموله سازی جدیدی برای تحلیل پوششی داده های شبکه ای پویا ارایه شده است تا ضمن کنترل اوزان انتخابی، کارآیی کلی سیستم های چندبخشی- چند دوره ای (MPMDS) را مورد ارزیابی قرار دهد.
روشبه منظور ممانعت از روبرو شدن با جعبه سیاه فرآیند نوآوری، در ابتدا یک مدل مفهومی از ساختار شبکهای پویای نوآوری دانشگاهها طراحی شده و سپس مدل تحلیل پوششی دادههای شبکهای پویای ارایه شده در این تحقیق، مورد استفاده قرار گرفته شده است.
یافته ها:
از 13 دانشگاه مورد مطالعه، تعداد 1 دانشگاه (معادل 7 درصد) در فرآیند نوآوری کل کارآ شناخته شدند و میانگین کارایی برابر 82/0 برای دانشگاه ها بدست آمد. در هر دو زیرفرآیند تحقیق و توسعه و بکارگیری نتایج نیز 1 دانشگاه (معادل 7 درصد) کارآ شناخته شد و میانگین کارآیی به ترتیب برابر با 85/0 و 46/0 بدست آمد که نشان دهنده عملکرد ضعیف دانشگاه ها در زمینه بکارگیری نتایج و پیاده سازی و تجاری سازی ایده ها می باشد. همچنین روند تغییرات میانگین کارآیی در زیرفرآیند بکارگیری نتایج، کاملا برعکس زیرفرآیند تحقیق و توسعه بود.
نتیجه گیری:
نتایج حاصل نشان دهنده آن است که مدل ارایه شده در این تحقیق با کنترل وزن ها و محدود کردن آنها و توانایی اعمال اوزان مورد نظر مدیریت، علاوه بر حل مشکلات مدل های متعارف تحلیل پوششی دادهها در عدم کنترل اوزان، قابلیت تفکیک کنندگی واحدهای کارآ و ناکارآ را بهبود میبخشد.
کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده های شبکه ای پویا، فرآیند نوآوری، کنترل اوزان، مجموعه عمومی اوزان -
صفحات 395-418هدف
به عقیده بسیاری از صاحب نظران، ضعف روش شناسی یکی از نقاط ضعف پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری در کشور میباشد. نوعی از مطالعات جامع که به بررسی و مقایسه ابعاد روش شناسی پژوهش های قبلی می پردازد، مطالعه فرا روش می باشد. هدف از این پژوهش شناسایی و ارزیابی وضعیت مولفه های روش شناسی پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری رشته مدیریت صنعتی دانشگاه شیراز طی سال های 1370 تا 1398 می باشد.
روشاین پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی است که با استفاده از فراروش به بررسی پایاننامههای رشته مدیریت صنعتی می پردازد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل و هم رخدادی کلیدواژگان از نرم افزار VOSviewerاستفاده شده است.
یافته ها:
نتایج تحلیل داده ها نشان می دهد که 89 درصد پایان نامه ها از نوع تحقیقات کاربردی و بیشترین ابزار مورد استفاده پژوهشگران، پرسشنامه (31 درصد) بوده است. علاوه بر این نتایج حاکی از غلبه روش های کمی (79 درصد)، پارادایم اثباتی (80 درصد) و راهبرد پیمایشی (57 درصد)، روش های آزمون آماری (30درصد) در تجزیه و تحلیل یافته ها در تحقیقات مدیریت صنعتی میباشد. در نهایت با استخراج 713 کلید واژه منحصر به فرد، 56 واژه حداقل 5 بار تکرار شده اند که شامل تحقیقات کاربردی، توصیفی، کمی، اثباتی، کتابخانه ای و میدانی، پیمایشی، اسناد و مدارک و پرسشنامه می باشند.
نتیجه گیری:
نتایج این پژوهش می تواند به شناخت از وضعیت گذشته منجر شده و با ارایه تصویری از گرایشات در انتخاب روش های مورد استفاده در پایان نامه ها، خلاءهای موجود را شناسایی کرده و برای برنامه ریزی آموزشی و پژوهشی آتی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: علمسنجی، روش شناسی، فرامطالعه، فراروش، همرخدادی -
صفحات 419-439هدف
تحلیل پوششی داده ها یک روش موثر برای ارزیابی کارایی نسبی واحدهای تصمیم گیرنده است. رو ش های کلاسیک، هر واحد سازمانی را به صورت جعبه سیاه در نظر گرفته و ارزیابی را به ورودی های اولیه و خروجی های نهایی، محدود و از فرآیندهای داخلی غفلت می ورزد که این مشکل با معرفی و بکارگیری تحلیل پوششی داده ها در ساختارهای شبکه ای جهت تحلیل دقیق تر کارایی با درنظر گرفتن فرآیندهای داخلی آن، مرتفع گردیده است. در اکثر مدل های ارایه شده، ورودی ها و خروجی های واحدهای تصمیم گیری، قطعی می باشند اما در بسیاری از موارد، این داده ها با روش های دقیق، قابل اندازه گیری نیستند. لذا این مقاله، به دنبال معرفی یک مدل جدید تحلیل پوششی داده های شبکه ای نایقین با ساختار موازی با درنظرگرفتن ورودی ها و خروجی ها به عنوان متغیرهای نایقین، می باشد. رویکرد مورد استفاده، توسعه مدل ریاضی از بعد نظری، اثبات خواص نظری مدل، اعتبار ریاضی و کاربردی نمودن آن است.
روشدر این مقاله از مفروضات تیوری نایقینی و مدل های تحلیل پوششی داده های شبکه ای با ساختار موازی برای ارزیابی واحدهای تصمیم گیرنده شبکه ای با ساختار موازی و ورودی ها و خروجی های نادقیق، استفاده شده است.
یافته ها:
با توجه به نتایج اجرای مدل پیشنهادی در سازمان تامین اجتماعی، کارایی تمامی واحدهای تصمیم گیرنده و بخش های زیر مجموعه آن، بین صفر و یک ارزیابی گردیده است.
نتیجه گیری:
به دلیل کثرت بخش های زیرمجموعه، هیچ کدام از دوازده اداره کل بیمه ای تامین اجتماعی به عنوان واحدهای تصمیم گیرنده، کارا (نمره کارایی یک) نبوده است اما در میان 313 شعبه، سه شعبه کارا ارزیابی گردیدند. نتایج نهایی اجرای مدل نایقین، مفروضات مدل قطعی را اثبات نمود.
کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده های شبکه های، تئوری نایقینی، ساختار موازی -
صفحات 440-461هدف
تحلیل پوششی داده ها یک روش شناخته شده مبتنی بر برنامه ریزی ریاضی برای اندازه گیری کارایی واحدهای تصمیم گیرنده است. این روش از مجموعه واحدهای تصمیم گیرنده، تعدادی را به عنوان کارا معرفی می نماید و به کمک آنها مرز کارایی را تشکیل می دهد. در این حالت چندین واحد تصمیم گیرنده کارا ارزیابی شده و نمی توان تمایز مناسبی میان این واحدهای تصمیم گیرنده ایجاد نمود چرا که چندین واحد تصمیم گیرنده نمره کارایی یکسانی برابر یک دارند.
روشاین پژوهش به منظور ارایه یک مدل جدید برای رتبه بندی واحدهای کارا در تحلیل پوششی داده های فازی ارایه شده است. در این پژوهش استفاده از سیستم استنتاج فازی به منظور رتبه بندی واحدهای کارا به عنوان روشی جدید پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادی ابتدا واحدهای کارا و ناکارا با استفاده از تحلیل پوششی داده ها از یکدیگر تمیز داده می شوند. سپس از مفاهیم سیستم استنتاج فازی برای رتبه بندی واحدهای کارا استفاده می شود.
یافته ها:
اطلاعات واحدهای ناکارا به گونه ای است که سبب شده تحلیل پوششی داده های فازی نتواند مقدار کارایی برابر یک را به این واحدها تخصیص دهد. با توجه به این مفهوم در روش پیشنهادی هر کدام از این واحدهای ناکارا به صورت یک قاعده در نظر گفته شده و میزانی از این قواعد که توسط واحدهای کارا فعال می شوند به عنوان شاخصی برای رتبه بندی آن ها قرار داده می شود.
نتیجه گیری:
در انتها یک مثال عددی برای بررسی صحت کارکرد مدل انجام شده است. در این مثال از داده های موجود در یکی از مقالات پایه ای این حوزه استفاده گردید و مشاهده شد نتایج بدست آمده از روش پیشنهادی این پژوهش با نتایج پژوهش مذکور کاملا یکسان می باشد.
کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده های فازی، سیستم استنتاج فازی، رتبه بندی واحدهای کارا -
صفحات 462-484هدف
عملیات بشردوستانه با وقوع فجایع به منظور حفظ زندگی مردم، کاهش آلام آسیبدیدگان و رفع نیازهای آنان به سرعت شروع می شود. جهت امدادرسانی و کمک به آسیب دیدگان می بایست استراتژی و راهکارهای مناسبی بکار گرفته شود. در همین راستا، این مقاله با هدف ارایه رویکردی ترکیبی جهت انتخاب استراتژی های اثربخش در زنجیره تامین بشردوستانه صورت گرفته است.
روشدر این تحقیق در ابتدا نیازهای آسیب دیدگان شناسایی و دسته بندی گردید و وزن هر کدام از آنها با استفاده از تکنیک سوارای فازی بدست آمد. سپس جهت انتخاب استراتژی به منظور رفع نیازهای آسیب دیدگان از رویکرد ترکیبی QFD و مدل سازی چندهدفه استفاده گردید. جهت حل مدل چندهدفه از روش های محدودیت اپسیلون و محدودیت اپسیلون تقویت شده و نرم افزار گمز استفاده شد.
یافته ها:
نیازهای آسیب دیدگان زلزله در کشور شناسایی و در پنج دسته نیازهای مواد غذایی، بهداشتی، روحی و روانی، اسکان و تسهیلات زندگی دسته بندی شدند. نتایج نشان داد که نیاز به تغذیه و مواد غذایی، تخلیه و خروج گروه های آسیب دیده از محل حادثه و دسترسی به آب آشامیدنی مهمترین احتیاجات آسیب دیدگان به هنگام وقوع زلزله می باشند. جهت کمک به آسیب دیدگان زلزله، تعداد 14 استراتژی در سه دسته استراتژی های مربوط به ساخت وساز، بهبود زیرساخت و تقویت فرآیندهای امدادرسانی تقسیم شدند.
نتیجه گیری:
جهت کاهش آسیب ها به هنگام وقوع زلزله می بایست از مصالح سبک در ساخت وساز استفاده شود، فرهنگ سبک سازی تقویت گردد و در عین حال آگاهی ساکنین در بکارگیری مصالح بادوام ارتقاء یابد. همچنین سیستم های فرسوده آب، برق و گاز شهری توسعه یافته و بین آنها یکپارچگی وجود داشته باشد. بعلاوه می بایست در حین امدادرسانی، نظام ارتباطات اصلاح شده، و مدیریت موجودی و مکانیابی تخلیه، تقویت شود.
کلیدواژگان: زنجیره تامین بشردوستانه، استراتژی، خانه گسترش کیفیت -
صفحات 485-501هدف
در محیط های کاری، سازمان ها نیازمند ایجاد تعادل بین موجودی انبار و هزینه های نگهداری می باشند.از این رو کنترل موجودی یکی از دغدغه های اصلی سازمان هاست.در بسیاری از سازمان ها از روش طبقه بندی ABC جهت کنترل حجم زیاد موجودی ها استفاده می کنند. در طبقه بندی ABC سنتی ،اقلام تنها براساس یک معیار واحد دسته بندی می شوند اما توجه به معیارهای دیگر نیز ضروری است که در اینگونه موارد از طبقه بندی چندمعیاره اقلام موجودی استفاده می شود.هدف این پژوهش ارایه مدل جدید در طبقه بندی چندمعیاره اقلام موجودی است.
روشدر این پژوهش از روش تحلیل پوششی داده ها جهت ارایه مدلی مناسب برای طبقه بندی اقلام موجودی استفاده شده است. در ادبیات پژوهش از مدل های شعاعی و غیر شعاعی تحلیل پوششی داده ها برای طبقه بندی اقلام موجودی استفاده شده است که از مقایسه نتایج مدل ها نتیجه می شود مدل های غیرشعاعی طبقه بندی منطقی تری را ارایه می دهند. به همین دلیل در این مقاله انواع دیگر مدل های غیرشعاعی جهت بهبود طبقه بندی اقلام موجودی پیشنهاد شده است.
یافته ها:
روش پیشنهاد شده ضعف مدل های شعاعی را ندارد و در راستای مدل های غیرشعاعی باعث بهبود طبقه بندی چندمعیاره اقلام موجودی شده است.
نتیجه گیری:
جهت اجرای مدل های جدید و مقایسه آن ها با مدل های موجود از47 قلم از اقلام موجودی مربوط به یک مثال عددی مشترک موجود در ادبیات پژوهش و همچنین 80 قلم از اقلام موجودی شرکت صنعتی پارس خزر استفاده شده است.نتایج مقایسه مدل پیشنهاد شده با مدل های موجود در ادبیات پژوهش، نشان دهنده برتری مدل پیشنهاد شده است.
کلیدواژگان: مدل آر، مدل RAM، مدل SBM بدون ورودی، تحلیل پوششی داده ها، طبقه بندی چند معیاره اقلام موجودی -
صفحات 502-520هدف
بسیاری از دانشگاههای برتر جهان، تصمیم گرفتهاند که آموزش مجازی را در نیمسال آینده برگزار کنند. در کشور ایران هم، پیشبینیها وضعیت قرمزی را برای برخی مناطق از لحاظ شیوع کرونا نشان میدهند. همچنین، تعدادی از دانشجویان دانشگاهها در این مناطق سکونت دارند. بنابراین، در برنامهریزی نیمسال آینده باید تمرکز بیشتری روی آموزش مجازی صورت پذیرد. طبق دستورالعملهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایران، آموزش دانشجویان باید به گونه دو بخشی شامل آموزش مجازی و آموزش حضوری به اجرا در آید. در آموزش حضوری با نیازمندیهای فضای آموزشی، دانشجویان به رستههایی تقسیم میشوند به شکلی که اجرای پروتکلهای بهداشتی در دانشگاه و فضای آموزشی شدنی باشد. به این منظور در این پژوهش یک مدل بهینهسازی ریاضی برای تخصیص هفتههای ترم تحصیلی به دانشجویان رستههای مختلف در شرایط کرونا زیستی ارایه شده است.
روشدر این مقاله، برای تعیین هفتههای خاص به دانشجویان رستههای مختلف در طول ترم تحصیلی در آموزش حضوری، یک مدل بهینهسازی ریاضی به صورت برنامهریزی غیر خطی با متغیرهای صحیح پیشنهاد میشود. در تابع هدف مدل، توزیع دانشجویان در فضای آموزشی طی هفتههای متوالی در طول ترم تحصیلی به گونهای انجام میشود که بیشینه پراکندگی ممکن را، به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا داشته باشد.
یافتههااین مدل برای تخصیص هفتههای خاص به دانشجویان رستههای مختلف در دانشگاه (به صورت عمومی)، پیادهسازی شده و به کارگیری آن نتایج مثبتی را برای تصمیم گیرندگان، به صورت خاص در دانشگاه علامه طباطبایی، به همراه داشته است.
نتیجهگیرینتایج به دست آمده از پیادهسازی و اجرای مدل، چشمانداز روشن و مثبتی را برای تصمیم گیرندگان در دانشگاه به همراه خواهد داشت. برای ادامه این پژوهش، باید مدل بهینهسازی دیگری برای هر دانشکده با در نظر گرفتن محدودیتهای هر گروه آموزشی طراحی و اجرا گردد.
کلیدواژگان: آموزش حضوری، بهینه سازی، زمان بندی هفتگی، شیوع کرونا، مدل سازی
-
Pages 373-394Objective
Measuring the efficiency of innovation to manage innovation investment inthe era of "knowledge economy" is being considered by more researchers every day. Theevaluation of innovation efficiency helps identify the best innovators for benchmarkingand identifies ways to improve efficiency by identifying the weaknesses. In this paper, anew formulation approach for dynamic network data envelopment analysis is presented toevaluate the efficiency of multi-period and multi-division systems (MPMDS) whilecontrolling the weights.
MethodsTo prevent facing the black-box of innovation, at the first, a conceptualdynamic network structure of the universities’ innovation was developed, and then, theproposed dynamic network DEA approach is used to overcome the fundamentalshortcomings to control the weights of factors in line with enabling the desiredmanagement weights.
ResultsThe findings depicted that, among 13 universities surveyed, one university(about 7%), was recognized as efficient in the total process of innovation, and the averageefficiency was equal to 0.79 for universities. In both sub-processes of R&D andapplication, one university (7%) was considered efficient and their average efficiency was0.82 and 0.47, respectively, which indicates the poor performance of universities inimplementation and ideas commercialization. Also, the changes in the average efficiencyof the sub-process of applying the results are quite the opposite of the research anddevelopment sub-process.
ConclusionThe results reflect that the model presented in this study, by solving theconventional DNDEA model problems in weight control, improves the discriminatingpower of efficient and inefficient units.
Keywords: Dynamic Network Data Envelopment analysis, Innovation Process, Weight Controlling, Common set of weights -
Pages 395-418Objective
According to many experts, methodological weakness is one of theweaknesses of master and doctoral dissertations in Iran. A meta-methodological study isa kind of comprehensive study that examines and compares the methodological aspects ofprevious researches. Accordingly, the purpose of this study is to identify and evaluate thestatus of the methodological components of master and doctoral dissertations in the fieldof industrial management at Shiraz University from 1991 to 2019.
MethodsThis research is a descriptive and analytical type that used Meta-method toreview the dissertations in the field of industrial management. VOS viewer software isused to analyze data from Excel software and keyword co-event.
ResultsThe results of the data analysis showed that 89% of the dissertations wereapplied research t and the most used tool of the researchers was questionnaire (31%). Inaddition, the results indicated the dominance of quantitative methods (79%), positivismparadigm (80%) and survey strategy (57%) and Statistical test methods (30%) in theanalysis of findings in industrial management researches. Finally, by extracting 713unique keywords, 56 words were repeated at least 5 times, including applied research,descriptive, quantitative, positivism, library and field research, survey, documentationand questionnaire.
ConclusionThe results of this study can lead to understanding the past situation and bypresenting a picture of trends in the selection of methods used in dissertations, identifythe existing gaps and be used for future educational and research planning.
Keywords: Scientometrics, methodology, meta-study, meta-method, co-event -
Pages 419-439Objective
Data Envelopment Analysis (DEA) is an effective method for evaluating therelative efficiency of decision-making units (DMUs). The classical approach considerseach organizational unit as a black box and limits evaluation to primary inputs and finaloutputs and neglects internal processes. This problem with the introduction and use ofDEA in network structures for more accurate performance analysis, taking into accountits internal processes, has been resolved. In most of the proposed models, the inputs andoutputs of DMUs are definite, but in many cases, those data cannot be measured in aprecise way. Therefore, this paper seeks to introduce a new model of Network DataEnvelopment Analysis with a parallel structure by considering inputs and outputs asuncertain variables. The approach used is to develop the mathematical model from atheoretical point of view, to prove the theoretical properties of the model, themathematical validity and its application.
MethodsIn this paper, the assumptions of uncertainty theory and models of NetworkData Envelopment Analysis to evaluate DMUs with parallel structure and impreciseinputs and outputs.
ResultsAccording to the results of the implementation of the proposed model in theSocial Security Organization, the efficiency of all DMUs and its sub-system has beenevaluated between zero and one.
ConclusionDue to the multiplicity of the sub-system, none of the 12-provincial socialsecurity managing directorates as DMUs were efficient (one efficiency score), but among313 branches, three branches were efficient. The final results of the implementation of theuncertain model proved the assumptions of the definitive model.
Keywords: Network Data Envelopment Analysis, Uncertainty Theory, Parallel Structure -
Pages 440-461Objective
Data envelopment analysis is a well-known method based on mathematicalprogramming to measure the efficiency of decision-making units. This approachidentifies some units as efficient units set. According to these units, it constitutes anefficient frontier. In this case, discernment between efficient decision-making units are isimpossible because several decision-makers have the same efficiency score.
MethodsThis study presents a new method for ranking efficient units in fuzzy dataenvelopment analysis. In this study, using a fuzzy inference system for ranking efficientunits is proposed as a new method. In the proposed method, the efficient and inefficientunits are first separated from each other using data envelopment analysis. Then, theconcepts of fuzzy inference system are used to rank efficient units.
ResultsThe information of inefficient units is in a way which the fuzzy dataenvelopment analysis fails to assign an equivalent value of one to these unit’s efficiency.According to this concept, in the proposed method, each of these inefficient units isconsidered as a rule, and the amount of these rules are fired by the efficient units, hasused as an indicator for their ranking.
ConclusionFinally, a numerical example is performed to check the accuracy of themodel's performance. In this example, the data used in one of the basic articles in thisfield were used and it was found that the results obtained from the proposed method arequite similar to the results of the mentioned research.
Keywords: Fuzzy Data Envelopment Analysis, Fuzzy inference system, Efficiency Ranking Method -
Pages 462-484Objective
Humanitarian operations begin quickly with disasters to save lives, reduce the suffering of the injured and meet their needs. Appropriate strategies and solutions should be used to help the injured. In this regard, this paper aims to provide a hybrid approach to select effective strategies in the humanitarian supply chain.
MethodsIn this study, firstly the needs of the injured were identified and categorized, and then the weight of each one was obtained using Fuzzy SWARA technique. Then, a combination of QFD approach and multi-objective modeling was used to select strategies to meet the needs of the injured. The epsilon-constraint method and GAMS software were used to solve the multi-objective model.
ResultsThe needs of earthquake victims in the country were identified and classified into five categories: food needs, hygienic, mental health, housing and living facilities. The results showed that the need for nutrition and food, evacuation of the affected groups from the accident site and access to drinking water are the most important needs of the victims during the earthquake. To help victims, 14 strategies were divided into three categories: strategies related to construction, infrastructure improvement, and strengthening relief processes.
ConclusionIn order to reduce the damage during an earthquake, light materials should be used in construction, the culture of lightening should be strengthened, and at the same time, the awareness of people in using durable materials should be promoted. Also, worn-out water, electricity and gas systems should be developed and integration should be between them. In addition, the improved communication system, and inventory management and evacuation location should be strengthened during relief efforts.
Keywords: Humanitarian supply chain, Strategy, quality function deployment -
Pages 485-501Objective
In Workplaces, organizations need to balance warehouse inventory and maintenance costs. Therefore, inventory control is one of the major concerns of organizations. In many organizations, they use the ABC classification method for controlling a large volume of inventory. in the traditional ABC classification, items are categorized only by a single criterion; but considering other criteria is also essential, so in such cases, the multi-criteria inventory classification is used. The purpose of this study is to present a new model in multi-criteria inventory classification.
MethodsIn this study, the data envelopment analysis method has been used to present an appropriate model for inventory classification. In the literature of Radial and non-radial models of data envelopment analysis have been used in inventory classification and the comparison of the results of the models indicates that non-radial models provide a more rational classification. Hence, other types of non-radial models have been proposed in this paper to improve inventory classification.
Resultsthe proposed method does not have the weakness of the radial models and improves the multi-criteria inventory classification using non-radial models.
Conclusion47 items of inventory related to a common numerical example in the literature as well as 80 items of inventory items of Pars Khazar industrial company have been used in order To implement the new models and compare them with existing models. The results of comparing the proposed model with the existing ones in the literature show the superiority of the proposed model.
Keywords: R model, RAM model, SBM model without input, Data Envelopment Analysis, Multi-criteria inventory classification -
Pages 502-520Objective
Many of the world's top universities have already decided to hold the next semester with e-teaching. In Iran, too, the forecasts show a red situation for some areas in terms of corona prevalence. Also, several university students live in these areas. In planning the next semester, therefore, more focus should be on e-teaching. According to the instructions of the Ministry of Science, Research and Technology in Iran, education should be implemented in two parts, including e-teaching and face-to-face training. In face-to-face education with the needs of the educational space, students are divided into disciplines so that the implementation of health protocols in the university and educational space is possible. For this purpose, in this research, a mathematical optimization model is presented to allocate semester weeks to students of different disciplines in coronary-living conditions.
MethodsIn this paper, to determine specific weeks for students of different disciplines during the semester in face-to-face education, a mathematical optimization model is proposed in the form of nonlinear programming with integer variables. In the objective function of the model, the distribution of students in the educational space during consecutive weeks during the semester should be done in such a way that it has the maximum possible dispersion to prevent the spread of coronary heart disease.
ResultsThis model has been implemented to allocate semester weeks to students of different majors at universities, in general, and its use has brought positive results for decision-makers, particularly at Allameh Tabataba’i University.
ConclusionThe results obtained from the implementation and execution of the model will bring a clear and positive perspective for decision-makers in universities. To continue this research, another optimization model should be designed and implemented for each faculty, taking into account the limitations of each department
Keywords: Face-To-Face Training, Optimization, Weekly Schedule, Corona Prevalence, Modelling