فهرست مطالب

اندیشه آماد - پیاپی 76 (بهار 1400)

نشریه اندیشه آماد
پیاپی 76 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اسدی*، سیاوش نصرت پناه، محمد مهدی مهتدی صفحات 1-34
    زمینه و هدف

    سازمان در نظر دارد سامانه جامع برخط آماد را در تمامی رده های  تابعه راه اندازی نماید. ازآنجاکه موفقیت در اجرای هر پروژه در سازمان منوط به داشتن آگاهی لازم از ابعاد گوناگون سازمان است و در صورت عدم آگاهی از پیش نیازهای اجرای آن در سازمان، با عدم موفقیت روبرو خواهد شد لذا این تحقیق به منظور ارزیابی آمادگی یکی از رده های تابعه سازمان های نظامی- انتظامی جهت پیاده سازی سیستم نت برخط مکانیزه انجام شد.

    روش

    این تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی بوده و در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد و روش آن پیمایشی است. در این تحقیق با استفاده از مدل 7S مکنزی و پررنگ نمودن فرهنگ سازمانی در ابعاد هفت گانه آن، به ارزیابی آمادگی سازمان پرداخته شد. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران و کارشناسان مدیریت آماد تخصصی سازمان به تعداد 55 نفر بودند که به صورت تصادفی برای جمع آوری اطلاعات ، انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات میدانی توسط پرسشنامه محقق ساخته انجام گردید.

    یافته ها

    پس از جمع آوری داده ها و تحلیل آن، آمادگی سازمان در ابعاد مختلف مطرح در تحقیق به تفکیک مولفه ها به دست آمده و پیشنهادهایی ارایه شده است.

    نتایج

    تحلیل ها نشان می دهد  که سازمان در چهار بعد کارکنان، سبک مدیریتی، سیستم ها و راهبرد دارای آمادگی متوسط و ازنظر چهار بعد ارزش های مشترک، مهارت ها، فرهنگ سازمانی و ساختار سازمانی در وضعیت خوب ازنظر آمادگی قرار دارد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، آمادگی سازمان، سامانه مکانیزه نگهداری و تعمیرات (نت مکانیزه)، 7S مکنزی
  • تقی برزگر وجهی آبادی*، سید عزیر رفعتی اصل صفحات 35-53
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه هریک از راهبرد های زنجیره تامین با کاستی هایی روبرو است، لذا هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی  برای زنجیره تامین آماد و پشتیبانی ناجا با ترکیب راهبرد های زنجیره تامین ناب،چابک ، سبز و پایدار در قالب مدیریت زنجیره تامین لارج به منظور بهره گیری از قابلیت های رویکردهای فوق به صورت هم زمان است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر در زمره تحقیقات کیفی مبتنی بر روش داده بنیان است. نمونه ی تحقیق شامل 12 خبره در حوزه زنجیره تامین بر اساس منطق نمونه گیری به شکل هدفمند و طبق قاعده اشباع تعیین و انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. داده های جمع آوری شده در طول فرآیند مصاحبه به وسیله فرآیند کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده های کیفی حاصل از مصاحبه، منجر به ارایه مدل زنجیره تامین ترکیبی ناجا باتعداد پنج مقوله اصلی و 46 مقوله فرعی در قالب شرایط زمینه ای (هشت مقوله) شرایط علی (پنج مقوله) پدیده محوری(نه مقوله) راهبردها و اقدامات (شش مقوله) شرایط مداخله گر (نه مقوله) پیامدها (نه مقوله) شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس مدل پارادایمی می توان نتیجه گرفت نگاه کل نگر در تدوین  زنجیره تامین در آماد و پشتیبانی ناجا موجب استفاده بهینه از منابع، زمان، مکان و بهینه سازی فرآیند آمادی خواهد شد

    کلیدواژگان: ناجا، آماد و پشتیبانی، زنجیره تامین لارج(زنجیره تامین ناب، چابک، پایدار و سبز)
  • مهدی سپاسی زنگ آبادی*، منصور جان محمدی، میثم باقری صفحات 55-92
    زمینه و هدف

    این تحقیق باهدف بررسی وضعیت موجود سیستم استانداردسازی یکی از سازمان های تابعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سال 1399 انجام شد و به دنبال شناسایی نقطه بهینه استانداردسازی در سازمان موردمطالعه است.

    روش

      این تحقیق از نوع کاربردی بود و جامعه آماری این تحقیق را 10 نفر از استادان، فرماندهان و مدیران سازمان موردمطالعه تشکیل می دهند که از همه آن ها جمع آوری اطلاعات صورت گرفته است لذا در این تحقیق از روش تمام شمار استفاده شده است.

    یافته ها

    الگوی بکار گیری شده سوات بود که در ابتدای انجام این پژوهش برای به دست آوردن عوامل درونی (نقاط قوت و ضعف) و همچنین عوامل بیرونی (فرصت و تهدید) سیستم استاندارد، در ابتدا تمام زوایا و محورهای تاثیرگذار سیستم ، در قالب کارگروه سیستم سازمان ، شناسایی شد. پس ازآن موضوعات مربوط موردبررسی و انتخاب قرار گرفت و نقاط قوت ، ضعف ، تهدیدها و فرصت ها تحلیل و شناسایی شدند.در ادامه و با انجام تحلیل های آماری و به دست آوردن ضرایب موردنظر، مشخص شد سازمان موردمطالعه ازنظر استانداردسازی  در وضعیت تهاجمی ضعیف قرار دارد

    نتیجه گیری

    برای رسیدن به نقطه مطلوب  لازم است مدیریت استانداردسازی به نهاد توسعه استاندارد طبق آیین نامه استاندارد دفاعی ایران تبدیل شده و برنامه ریزی در خصوص استانداردهای بهینه سازی مصرف انرژی صورت پذیرفته و شبکه مجازی استانداردسازی و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی رده ها در ساختار مجازی انجام گیرد.

    کلیدواژگان: استانداردسازی، بررسی وضعیت، تحلیل سیستم، سوات (SWOT)
  • مهدی اجلی*، نیما صابری فرد، بابک زینتی صفحات 93-115
    زمینه و هدف

    منبع انسانی هر سازمانی یک عامل حیاتی موفقیت برای مدیریت زنجیره تامین سبز است که اثربخشی آن تحت تاثیر عوامل رفتاری خاص می-باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی، ارزیابی و رتبه بندی عوامل رفتاری موثر در اجرای موفق مدیریت زنجیره تامین سبز صنعت پتروشیمی با رویکرد تحلیل مسیر و تکنیک تصمیم گیری سوارا می باشد. بدین منظور، ابتدا با مرور گسترده ادبیات و شناسایی عوامل رفتاری موثر بر سیستم مدیریت زنجیره تامین سبز، مدلی مفهومی متشکل از شش عامل استخراج شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش در رابطه با تعیین اثربخشی عوامل با آزمون تحلیل مسیر شامل 100 نفر از خبرگان، مدیران و کارشناسان صنعت در حوزه زنجیره تامین می باشند که به علت محدود بودن جامعه، از تمامی اعضاء برای تکمیل پرسشنامه استفاده شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    خروجی تحلیل مسیر نشان داد که تمامی عوامل رفتاری استخراجی ازنظر اثربخشی در مدیریت زنجیره تامین سبز صنعت مناسب هستند. لذا معنادار بودن تمامی عوامل در سطح اطمینان 95درصد مورد تایید قرار گرفتند. همچنین خروجی تکنیک سوارا با استفاده از نظرات 40 نفر از خبرگان، نشان از شناسایی عامل رفتاری اول یعنی "پشتیبانی مدیریت ارشد" با بیشترین وزن به عنوان مهم ترین عامل و عامل چهارم (به حداقل رساندن مقاومت در برابر تغییر) نیز با کمترین وزن به عنوان کم اهمیت ترین عامل رفتاری در مدیریت زنجیره تامین سبز صنعت دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین سبز، عوامل رفتاری، تحلیل مسیر، سوارا
  • لیلا آندرواژ*، ایمان قاسمی همدانی صفحات 117-144
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه بنادر و گمرکات یکی از مجاری رسیدن به دروازه های تجارت جهانی محسوب می شود و همچنین با توجه به سهم ایران در صادرات و واردات از این مناطق راهبردی و لجستیکی، این امر زمینه خوبی است تا با شناسایی و اولویت بندی عوامل مدیریت لجستیک میزان بهبود عملکرد صادراتی در بنادر و گمرکات مشخص شود. هدف از این تحقیق در گام اول شناسایی عوامل مدیریت لجستیک در اداره گمرکات و بنادر استان خوزستان و اولویت بندی این عوامل و در گام دوم تاثیر این عوامل بر عملکرد صادرات است.

    روش

    این تحقیق با استفاده از داده های جمع آوری شده در مرحله اول شناسایی عوامل از 15 نفر از خبرگان فعال در حوزه گمرک و در مرحله دوم از نمونه ای متشکل از 152 نفر از مدیران و کارشناسان اداره گمرک و بنادر استان خوزستان انجام گردید.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد که از میان عوامل مدیریت لجستیک عامل نگهداری بیشترین ارزش وزنی را از میان شاخص های شناسایی شده دارا هست. برای تعیین تاثیر متغیرها نیز از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری بهره گرفته شده است.

    نتیجه گیری

    تجزیه وتحلیل داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری لیزرل صورت گرفته که این نتایج نشان دهنده آن است که خدمات نوین اینترنتی و نرم افزاری، زیرساخت های صادراتی و سخت افزاری، تجهیزات بارگیری بندری، تربیت متخصصین لجستیک، سامانه های ایمنی در لجستیک، لجستیک زنجیره سبز و ترابری بر عملکرد صادراتی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت لجستیک، عملکرد صادراتی، تحلیل سلسله مراتبی، گمرکات و بنادر
  • میثم بابایی فارسانی*، سجاد جعفرنژاد، شادی نظری وانانی صفحات 145-174
    زمینه و هدف
    هدف اصلی این پژوهش، «بررسی نقش واسطه ای همکاری زنجیره تامین در ارتباط بین فناوری اطلاعات و نوآوری رادیکالی و تدریجی در شرکت های تولیدی شهرک صنعتی شهرکرد» است.
    روش
    برای سنجش متغیرهای مدل تحقیق، از پرسش نامه استاندارد استفاده شده است. پرسش نامه مذکور، پس از سنجش روایی (صوری، محتوایی لاوشه، تحلیل عاملی تاییدی، اکتشافی، همگرا و واگرا) و پایایی (کرونباخ و ترکیبی)، از طریق مشارکت 90 نفر از مدیران شرکت های تولیدی قطب صنعتی شهرکرد که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، اجرا گردید، روش تجزیه وتحلیل اطلاعات، در دو سطح توصیفی و استنباطی (مدل معادلات ساختاری) بوده است و از طریق نرم افزارهای اس پی اس اس، وارپ پی ال اس و لیزرل اجرا شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد، فناوری اطلاعات به نوآوری رادیکال (β=0.55) و نوآوری تدریجی (β=0.47) و همکاری زنجیره تامین (β=0.82)، همکاری زنجیره تامین به نوآوری رادیکال (β=0.35) و نوآوری تدریجی (β=0.37)، دارای اثر مستقیم هستند(001/0<  p)؛ همچنین همکاری زنجیره تامین)با شمول واریانس 34/0) رابطه بین فناوری اطلاعات و نوآوری رادیکالی را میانجی گری نموده است(Z=10.17) و نهایتا همکاری زنجیره تامین)با شمول واریانس 40/0) رابطه بین فناوری اطلاعات و نوآوری تدریجی را میانجی گری نموده است(Z=10.28).
    نتیجه گیری
    این پژوهش از دست یابی به نوآوری باز پشتیبانی می کند که حاکی از لزوم کسب دانش خارجی برای قادر ساختن شرکت ها به توسعه پروژه های نوآوری است.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، همکاری زنجیره تامین، نوآوری تدریجی و رادیکالی، مدل معادلات ساختاری، مثلث بندی
  • محمد رضا فتحی*، روژین صادقی صفحات 175-202
    زمینه و هدف
    فناوری زنجیره بلوکی یک فناوری نوین است که ویژگی های این فناوری باعث افزایش اعتماد در زنجیره تامین از طریق شفافیت و قابلیت ردیابی برای تامین کنندگان و مصرف کنندگان در زنجیره تامین است. هدف این پژوهش، شناسایی، رتبه بندی عوامل کلیدی موفقیت زنجیره بلوکی و تعیین شدت تعاملات بین عوامل به صورت کمی است.
    روش
    در این پژوهش با بررسی ادبیات تحقیق و مصاحبه با خبرگان صنعت و دانشگاهی، عوامل کلیدی موفقیت موردنیاز برای اجرای فناوری زنجیره بلوکی در زنجیره تامین پایدار شناسایی شدند و با استفاده از روش مدل سازی ساختاری تفسیری عوامل اولویت بندی شدند و از روش دیمتل فازی برای تحلیل کمی روابط و تعامل میان عوامل استفاده شده است.  یافته ها: پژوهش نشان می دهد که مدیریت زنجیره تامین پایدار با اجرای فناوری زنجیره بلوکی و با در نظر گرفتن این شش ویژگی مهم شفافیت داده ها، قابلیت ردیابی، کیفیت، امنیت داده ها، قرارداد هوشمند، عدم تمرکز کارآمدتر شود. نتیجه گیری: این پژوهش نشان می دهد که شفافیت داده ها، عامل بسیار مهم در زنجیره تامین پایدار است. ویژگی های مشخص شده در این پژوهش به تصمیمات مدیریتی برای اجرای فناوری زنجیره بلوکی در سیستم زنجیره تامین کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که سیستم شفاف تر، به راحتی قابل ردیابی است و درنهایت عملکرد سازمان بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: زنجیره بلوکی، زنجیره تامین پایدار، عوامل کلیدی موفقیت، مدل سازی ساختاری تفسیری، دیمتل فازی
  • ترجمه: روح الله نصیری، رضا فریبا صفحات 203-222

    هدف از این مقاله ارایه ی نتایج تحقیقی در مورد کاربرد نقشه راه فناوری  T-plan  به عنوان ابزاری است که شیوه ی دستیابی به بلوغ لجستیک را به شرکت های خدماتی نمایش می دهد. نقشه راه فناوری  T-plan آخرین مرحله از فرآیند ارزیابی بلوغ لجستیک براساس  LMM4SI می باشد.اگرچه این تحقیق نتایج مربوط به بخش خدمات ترابری و ذخیره سازی را ارایه می دهد با این وجود این تحقیق برای هر بخش خدمات به طور جداگانه انجام شده است.در ابتدا، مشخصات مدل بلوغ لجستیک (LMM4SI) ارایه شده است.بر اساس مبانی نظری روش نقشه راه فناوری  T-plan  یک نقشه راه برای ارایه دهندگان لجستیک تهیه شده است که مراحل زیر را طی می کند: تحلیل محرک های بازار ، طراحی شاخص های بلوغ لجستیک ،مشخص کردن منابع شرکت های ارایه دهنده خدمات ترابری و ذخیره سازی که بلوغ لجستیک را مشخص می کنند.سرانجام، نتیجه اصلی این تحقیق ارایه شده است. 

    کلیدواژگان: نقشه راه، بلوغ لجستیک، صنعت خدمات
|
  • Ali Asadi *, Siavash Nosratpanah, Mohammad Mahdi Mohtadi Pages 1-34
    Background and Aim

    The organizations intends to launch a comprehensive online ready system in all affiliate categories. Since the success of any project in the organization depends on having the necessary knowledge of the various dimensions of the organization and if you are not aware of the prerequisites for its implementation in the organization, we will face failure, so this study to assess the readiness of one category Subsidiaries of military-police enforcement organizations were implemented to implement a mechanized online net system.

    Method

    This research is of descriptive-analytical type and is in the category of applied research and its method is survey. In this study, using the Mackenzie 7S model and highlighting the organizational culture in its seven dimensions, the readiness of the organization was assessed. The statistical population of this study included 55 managers and experts of the organization's specialized readiness management. Field information was collected by a researcher-made questionnaire.

    Findings

    After collecting data and analyzing it, the readiness of the organization in various dimensions of research has been obtained separately by components and final proposals have been presented accordingly.

    Results

    The analysis shows that the organization is in four dimensions of employees, management style, systems and strategy with moderate readiness and in terms of four dimensions of common values, skills, organizational culture and organizational structure in good condition in terms of readiness.

    Keywords: evaluation, organizational readiness, mechanized maintenance system CMMS
  • Taghi Barzegar Vajhi Abadi *, Seyed Aziz Rafati Asl Pages 35-53
    Aim & Background

    Given that each supply chain strategy has shortcomings, so the purpose of this study is to provide a model for the Police supply chain by combining lean, agile, resilience and green supply chain strategies in the form of LARG supply chain management in order to take advantage of the model's capabilities. The above approaches are simultaneous.

    Methodology

    The present research is a qualitative in terms of purpose and was done using data foundation theory. The research sample includes 12 experts in the field of Logistics were selected based on the sampling logic of research in a purposeful manner and according to the saturation rule. Semi-structured interviews were used to collect data. Data collected during the interview process were analyzed by open, axial and selective coding process.

    Findings

    The results of the interview's qualitative data analysis, led to the presentation of Police hybrid supply chain model with five main categories and 46 sub-categories in the form of contextual conditions (eight categories), causal conditions (five categories), pivotal phenomenon (nine categories) strategies and actions (six categories) conditions The intervener (nine categories) the consequences (nine categories).

    Conclusion

    Based on the paradigm model, it can be concluded that a holistic view of supply chain preparation at Police support will lead to the optimal use of resources, time, place and optimization of the preparation process.

    Keywords: Naja, logistics, LARG Supply Chain (Lean, agile, Resilience, green)
  • Mehdi Sepasi Zangabadi *, Mansour Janmohamadi, Maisam Bagheri Pages 55-92
    Background and Aim

    This study was conducted to investigate the current status of the standardization system of one of the affiliated organizations of the Armed- Police Forces of Islamic Republic of Iran in 1399 and seeks to identify the optimal point of standardization in organization.

    Method

    This research was applied and the statistical population of this research consists of 10 professors ,commanders and managers of the organization, all of them have collected information, so in this study, the integrated method has been used.

    Results

    The used model was SWOT, which at the beginning of this study to obtain the internal factors (strengths and weaknesses) as well as external factors (opportunities and threats) of the standard system, at first all the angles and axes of the system in the form of Organization system working group was identified. After that, the relevant issues were reviewed and selected, and strengths, weaknesses, threats and opportunities were analysed and identified.

    Conclusion

    In order to reach the desired point, it is necessary to standardize the management to become a standard development institution according to Iran's defense – police standard regulations and plan for energy consumption optimization standards and standardize the virtual network and use of the human resources capacity of the categories in the virtual structure.

    Keywords: Standardization, status review, System Analysis, SWOT
  • Mehdi Ajalli *, Nima Saberifard, Babak Zinati Pages 93-115
    Aim & Background

    Human resource in any organization is a vital success factor for green supply chain management which its influence is affected by special behavioral factors. The research's main aim is identification, evaluation and ranking of the effective behavioral factors in successful performance of petrochemical industry green supply chain management Using path analysis approach and 'SWARA' decision making technic. For this, at first by comprehensive browsing the literature and identifying the effective behavioral factors on green supply chain management system, a conceptual model constructed of 6 factors is extracted.

    Method

    the research method from aim point of view is applicable and from data gathering style's aspect is descriptive-survey. Research's statistical community related to determining the factors influence using path analysis examination includes 100 industry experts, managers and specialists who are active in the supply chain field; because of using limited community all of the members were used to fill the questionnaire.

    Findings

    the output of path analysis showed that all of the extracted behavioral factors from effectiveness in industry green supply chain management view is suitable. So all of the factors significance are qualified with 95 percent reliability.

    Conclusion

    The output of 'SWARA' technic using 40 experts implied identification of first behavioral factor or "senior management support" with highest weight as most important factor and the fourth factor (minimizing resistance against change) with lowest weight as the most worthless behavioral factor in industry green supply chain management.

    Keywords: green supply chain management, Behavioral Factor, path analysis, Swara
  • Leila Andervajh *, Iman Ghasemi Hamedani Pages 117-144
    Aim & Background

    Considering that ports and customs are one of the highways to reach the gates of world trade and also considering Iran's share in exports and imports from these strategic and logistical areas, this is a good ground to identification and prioritizing logistics management factors to determine the extent of improving export performance in ports and customs. The purpose of this research in the first step is to identify logistics management factors in the customs and ports department of Khuzestan province and prioritizing these factors and in the second step the impact of these factors on export performance.

    Method

    This study was conducted using data collected in the first stage to identification  the factors of 15 experts active in the field of customs and in the second stage of a sample consisting of 152 managers and experts of the Customs and Ports of Khuzestan province.

    Findings

    The research findings show that among the logistics management factors, the maintenance factor has the highest weight value among the identified indicators. Structural equation modeling technique has been used to determine the effect of variables.

    Conclusion

    The analysis of the obtained data was performed using LISREL statistical software, which shows the confirmation of all hypotheses.

    Keywords: logistics management, export performance, hierarchical analysis, customs, ports
  • Meysam Babaee Farsani *, Sajjad Jafarnejad, Shadi Nazari Vanani Pages 145-174
    Aim &
    Background
    The main purpose of this study is “to investigate the meditating role of supply chain collaboration in the relationship between information technology and gradual and radical innovation in industrial town manufacturing companies in the Shahrekord city”.
    Method
    The standard questionnaire was used to measure the variables of the research model. Above-mentioned questionnaire was implemented through the participation of 90 managers in Industrial town manufacturing companies in the Shahrekord city that were selected by the simple random sampling after measurement of validity (face and content validity based on Lawshe’s method, confirmatory and exploratory factor analysis, convergence and divergence) and reliability (Cranach’s alpha method and hybrid). Data analysis was based on two descriptive and inferential statistics (Structural Equation Modeling) which performed by SPSS, Warp PLS and LISREL software.
    Findings
    Findings showed that information technology to radical innovation (β = 0.55) and to Incremental innovation (β = 0.47), and supply chain cooperation (β = 0.82), supply chain cooperation to radical innovation (β = 0.35) and Incremental innovation (β = 0.37), Have a direct effect (p <0.001). Also, supply chain cooperation (including variance 0.34) has mediated the relationship between information technology and radical innovation (Z = 10.17), And finally, supply chain cooperation (including 0.34 variance) mediated the relationship between information technology and Incremental innovation (Z = 10.28).
    Conclusion
    This study supports the achievement of open innovation, which implies the necessity of acquiring external knowledge to enable companies to develop innovation projects.
    Keywords: Information Technology, Supply Chain Collaboration, Gradual, Radical Innovation, Structural Equation Modeling, Triangulation
  • Mohammad Reza Fathi *, Rojin Sadeghi Pages 175-202
    Aim &
    Background
    Block chain is a new technology that the features of this technology increase trust in the supply chain through transparency and traceability for suppliers and consumers in the supply chain. The purpose of this study is to identify, ranking the key factors of block chain success and quantify the intensity of interactions between factors.
    Method
    In this study, by reviewing the research literature and interviewing industry and academic experts, the key success factors required for the implementation of block chain technology in the sustainable supply chain were identified and the factors were prioritized using interpretive structural modeling. Quantitative analysis of relationships and interactions between factors has been used.
    Findings
    The research shows that sustainable supply chain management becomes more efficient by implementing block chain technology and considering these six important characteristics of data transparency, traceability, quality, data security, smart contract, decentralization.
    Conclusion
    This study shows that data transparency is a very important factor in a stable supply chain. The features identified in this study help management decisions to implement block chain technology in the supply chain system to ensure that the system is more transparent, easily traceable, and ultimately improves organizational performance.
    Keywords: Block chain, Sustainable Supply Chain, key success factors, Interpretive Structural Modeling, Fuzzy DEMATEL
  • Roohallah Nasiri *, Reza Fariba Pages 203-222

    The aim of the paper is to present research results on the use of the T-plan technology roadmap as a tool showing service companies the way to reach the logistics maturity. The T-plan technology roadmap is the last step of the logistics maturity assessment procedure based on the LMM4SI. This study presents research results for the transport and storage services sector however, the research was carried out for each service sector individually. Firstly, the profile of the logistics maturity model (LMM4SI) was presented. Based on the theoretical foundations of the T-plan technology roadmap method, there was prepared a roadmap for logistics providers preceded by the following stages: market drivers analysis, designing logistics maturity indicators, defining the resources of companies providing transport and storage services that determine logistics maturity. Finally, there were presented the main conclusions of the study.

    Keywords: roadmap, logistics maturity, service industry