فهرست مطالب

نشریه مدیریت کسب و کارهای بین المللی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهره دهدشتی*، محمود محمدیان، اکبر سپهوند صفحات 1-19

    در بازار رقابتی جهان کنونی، یکی از مهمترین دارایی های هر کشوری برند ملی است که می تواند کشور را در جذب سرمایه گذاری، توسعه ی صادرات و همچنین جذب گردشگر کمک کند، از این رو دولت ها، تاجرین و کسب وکارها می بایست مراحلی را طی نمایند تا مطیمن شوند که برند ملی کشورشان به صورت راهبردی مناسب بوده، به خوبی مدیریت شده و مداوما مورد ارزیابی قرار می گیرد. این پژوهش با بررسی سیستماتیک مطالعات موردی حوزه برندسازی ملی به دنبال ارایه ی مدلی چندسطحی از عوامل تاثیرگذار، فرآیندی و خروجی های برندسازی ملی است. روش پژوهش فراترکیب براساس مدل هفت مرحله ای هون (2013) است که در طول آن با بررسی ادبیات حوزه "برندسازی ملی" 987 مقاله اولیه در بازه زمانی سال های 2003-2019 یافت شد و در هر مرحله مقالاتی که معیارهای مورد نظر را کسب نکردند از پژوهش کنار گذاشته شد، در نهایت 37 پژوهش مطالعه ی موردی با کسب تمامی معیارهای مورد نظر مورد تجزیه و تحلیل نهایی قرار گرفت. پس از تحلیل محتوا و کدگذاری مطالعات موردی بررسی شده نتایج پژوهش در قالب یک مدل مفهومی نشان می-دهد که مطالعات حوزه برندسازی ملی در دوسطح مردم و دولت عوامل درگیر برندسازی ملی را مورد بررسی قرار داده اند که در این فرآیند برنامه ریزی و اجرای برندسازی ملی در سطح دولت رخ داده و مردم و دارایی های هرکشور براین فرآیند تاثیرگذارند و از طرفی دیگر فرآیند برندسازی ملی خروجی های ارزشمندی را برای تمامی سطوح به همراه دارد. مهمترین جنبه های نوآوری این پژوهش نگاه چندسطحی و سیستماتیک به برندسازی ملی و همچنین شناسایی عناصراصلی برندسازی ملی هرکشور است.

    کلیدواژگان: برندسازی ملی، متاسنتز، مطالعات موردی کیفی، رویکرد چندسطحی
  • شهریار عزیزی*، فاطمه غلامعلی پور، سلمان عیوضی نژاد صفحات 21-42

    یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر رفتار مصرف کننده اثر کشور مبدا محصول است. این مولفه درواقع از چند بعد مختلف ازجمله کشور مبدا قطعات و کشور مبدا طراحی تشکیل شده است. از طرفی زبان معرفی کننده، کشوری است که آن زبان از آن نشات گرفته است. پژوهشگران در مطالعه حاضر باهدف شناسایی اثرات ابعاد کشور مبدا و زبان نام تجاری بر نگرش و قیمت درک شده به توزیع 289 پرسشنامه مبتنی بر آزمایش پیمایشی در بین خریداران خانم مراجعه کننده به فروشگاه های لوازم خانگی بازار امین و جمهوری تهران پرداختند. با استفاده از مدل سازی عمومی خطی (GLM)، نتایج نشان داد نگرش پاسخ گویان نسبت به محصول جاروبرقی با کشور مبدا قطعات و کشور مبدا طراحی رابطه مستقیمی دارد. زمانی که کشور مبدا طراحی و کشور مبدا قطعات اصلی کره جنوبی باشد، نگرش مثبت تر از زمانی است که کشور مبدا طراحی و کشور مبدا قطعات جاروبرقی، ایران باشد. همچنین کشور مبدا طراحی بر روی قیمت درک شده محصول جاروبرقی اثر مستقیم دارد. تحلیلها نشان داد که دو متغیر کشور مبدا طراحی و کشور مبدا قطعات به طور هم زمان بر روی قیمت درک شده اثر مستقیم می گذارند؛ درصورتی که کشور طراحی جاروبرقی ایران باشد، آنگاه اگر کشور محل تولید قطعات نیز ایران باشد آن جاروبرقی گران تر از جاروبرقی تولیدشده در کره جنوبی درک می شود و بالعکس. نهایتا ارتباط معناداری بین زبان نام تجاری (فارسی و انگلیسی) با نگرش و قیمت درک شده محصول یافت نشد.

    کلیدواژگان: کشور مبدا قطعات، کشور مبدا طراحی، زبان نام تجاری، نگرش، قیمت درک شده
  • مهران رضوانی*، نگار امین شکروی، مرضیه رضایی صفحات 43-65

    امروزه بدلیل اهمیت روزافزون بین المللی سازی در فضای بسیار پویا و رقابتی موجود، شرکت ها باید به شناسایی و تقویت آن دسته از قابلیت های خود که بیشترین تاثیر را بر موفقیت عملکرد بین المللیشان دارند، بپردازند. لذا؛ هدف اصلی این پژوهش، بهره گیری از دیدگاه قابلیت های پویا و شناسایی تاثیر این قابلیت ها بر انتخاب و به کارگیری استراتژی های بین المللی سازی در شرکت کاشی مرجان می باشد. این مطالعه که به روش آمیخته صورت پذیرفته است، ابتدا در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته به شناسایی قابلیت های پویا در سه بعد: شناسایی فرصت های محیطی، بهره برداری از فرصت های محیطی و حفظ جایگاه رقابتی به کارگرفته شده و 6 استراتژی بین المللی سازی اصلی در شرکت کاشی مرجان که عبارتند از: صادرات مستقیم، صادرات غیرمستقیم، تولید تحت لیسانس، اینترنت، سرمایه گذاری مشترک بین المللی و اعطای مجوز نمایندگی، پرداخته شده؛ سپس در بخش کمی به کمک پرسشنامه و مطالعات کتابخانه ای، تاثیر قابلیت های پویا بر استراتژی های بین المللی سازی بررسی شده؛ بدین گونه که در بخش آمار توصیفی، شاخص های آماری استخراج شده از پرسشنامه ها و در بخش آمار استنباطی، بر اساس داده های توصیف شده، به تجزیه و تحلیل آنها در قالب سوالات تحقیق پرداخته شده است. در نهایت نتایج جامعی از وضعیت قابلیت های پویا، وضعیت و اهمیت هر یک از استراتژی های بین المللی سازی و همچنین چارچوب مفهومی یکپارچه ای از تاثیر هر یک از ابعاد قابلیت های پویا بر اتخاذ و موفقیت هر یک از استراتژی های بین المللی سازی در مورد مطالعه ارایه شده است.

    کلیدواژگان: قابلیت های پویا، صنعت کاشی و سرامیک، استراتژی های بین المللی سازی، کاشی مرجان
  • وحید شهابی، عادل آذر*، فرشاد فائزی رازی، میر فیض فلاح شمس صفحات 67-89

    در انقلاب صنعتی چهارم، ظهور تکنولوژی های بزرگی نظیر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، منجر به تغییرات گسترده در مدلهای کسب و کار شده است که در این میان، بانکها، سهم بزرگتری را از این تحولات داشته اند. علی رغم تحقیقات انجام شده در زمینه تغییر مدل کسب و کار در انقلاب صنعتی چهارم، موضوع تحول در زنجیره تامین خدمات بانکی در انقلاب صنعتی چهارم تقریبا مغفول مانده است. از این رو در این مقاله تلاش شده است پس از بررسی تحقیقات انجام شده در این زمینه، به منظور شناخت متغیر های تاثیرگذار و درک روابط موجود، با به کارگیری تکنیک دیماتل فازی و رویکرد مدلسازی پویایی سیستم، یک مدل پویا ارایه شود، که با ترسیم نمودارهای علی حلقوی ، به شناخت بهتر نقش انقلاب صنعتی چهارم بر زنجیره تامین خدمات بانکی کمک نماید. نتایج نشان دهنده این است که اتصال بازیگران جدید به زنجیره تامین خدمات بانکی، همکاری بین سازمانها، اشتراک سیستماتیک اطلاعات مشتریان بین شرکا، سرمایه گذاری در بخش فناوری اطلاعات بانک و توسعه زیرساخت های بانکداری دیجیتال توسط بانک مرکزی، به ترتیب دارای بیشترین تاثیرگذاری و اعتماد از طریق سودمندی درک شده و پایداری زنجیره تامین دارای بیشترین تاثیر پذیری در مدل تاثیر انقلاب صنعتی چهارم بر توسعه بانکداری دیجیتال می باشد.

    کلیدواژگان: انقلاب صنعتی چهارم، زنجیره تامین خدمات بانکی، پویایی شناسی سیستم، دیماتل فازی
  • علی احمدی*، داود احمدی صفحات 91-110

    بازاریابی داده محور به عنوان استراتژی مطالعه روی رفتار مشتریان با تکیه بر تحلیل کلان داده ها، به پیش بینی رفتارهای آنان و افزایش نرخ بازگشت سرمایه کمک خواهد کرد. بسیاری از ایرانیان به ویژه جوانان از کاربران شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی به شمار می روند و در معرض تبلیغات این شبکه ها قرار می گیرند. در پژوهش حاضر با روش پیمایشی و با نمونه گیری در دسترس و گلوله برفی، 446 نفر از دانشجویان دانشگاه های تهران و نزدیکان آن ها که کاربر شبکه اجتماعی اینستاگرام هستند مورد بررسی قرار گرفتند. به این منظور از الگوی مفهومی مبتنی بر نظر مصرف کنندگان در خصوص عوامل اصلی تاثیرگذار بر افزایش کلیک در تبلیغات آنلاین شخصی شده استفاده شده است. یافته های تحقیق حکایت از آن دارد که تصمیم مصرف کننده برای کلیک روی تبلیغ با توجه به متغیرهایی چون آشنایی قبلی با برند، جذابیت بصری، درگیری ذهنی با محصول و کیفیت اطلاعات برای مصرف کننده گرفته می شود. از این رو، اعتماد در فرآیندهای جذابیت بصری و کیفیت اطلاعات نقش واسطه ای را ایفا می کند و در اراده و تصمیم کاربران به کلیک روی تبلیغ اثرگذار است. رعایت حریم خصوصی و نگرانی مصرف کننده در خصوص عدم رعایت این حریم موجب می شود درگیری ذهنی درباره محصول افزایش یابد و از میزان اعتماد و تصمیم مصرف کننده به کلیک بکاهد. بر اساس نتایج پژوهش، تبلیغات شخصی شده دقیق هر چند اهداف بالاتری را در نظر داشته باشد اما ممکن است روی نگرانی مصرف کننده از حریم خصوصی اثر منفی بگذارد و به تضعیف اهداف خود منجر شود.

    کلیدواژگان: تبلیغات آنلاین شخصی شده، بازاریابی داده محور، شبکه های اجتماعی، مشتری
  • رضا سپهوند، معصومه مومنی مفرد* صفحات 111-127

    بحران ناشی از ویروس کرونا و پیامدهای بی شمار آن منجر به افزایش فعالیت های دورکاری کارکنان شده است. در چنین فضایی مدیریت دانش به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای بهبود کیفیت فعالیت های دورکاری مطرح می باشد. بر این اساس بررسی پیشایندهای اثرگذار بر افزایش رغبت کارکنان به مدیریت دانش می تواند در این زمینه کارساز باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر انگیزه برای مدیریت دانش و یادگیری مستمر بر رغبت کارکنان مجازی به مدیریت دانش در بحران کرونا با تاکید بر نقش تعدیلگر گشودگی به تغییرات بوده است. مطالعه حاضر از نظر هدف، کاربردی و از منظر نحوه جمع آوری داده ها در حوزه مطالعات توصیفی از نوع پیمایشی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شرکت های صادراتی پوشاک استان تهران که در 6 ماه گذشته تجربه دورکاری را داشته اند، تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به کمک فرمول نمونه گیری کوکران، 235 نفر به عنوان نمونه ی این مطالعه تعیین گردیدند. داده های موردنیاز در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه بر اساس طیف 7 گزینه ای لیکرت جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی به کمک نرم افزار smart- pls انجام گرفت. نتایج حاصله نشان داد که انگیزه مدیریت برای مدیریت دانش و یادگیری پیوسته بر رغبت کارکنان به مدیریت دانش اثرگذار است اما نقش تعدیلگر گشودگی به تغییرات در تاثیر یادگیری پیوسته و انگیزه برای مدیریت دانش بر رغبت کارکنان به مدیریت دانش تایید نشد.

    کلیدواژگان: انگیزه برای مدیریت دانش، یادگیری پیوسته، رغبت کارکنان به مدیریت دانش، گشودگی به تغییرات
  • امیر غفوریان شاگردی*، امید بهبودی، مصطفی مومن، وجیهه هوشیار صفحات 129-146

    هدف‎‎ تحقیق‎‎ حاضر، بررسی تاثیر بیگانه گرایی مصرف کننده بر قصد خرید محصولات خارجی: تحلیل نقش تصویر کشور تولید کننده و نگرش به برند ‏می باشد. این تحقیق بر حسب هدف کاربردی و براساس شیوه گردآوری ‏داده ها توصیفی از نوع پیمایشی و همبستگی است. جامعه آماری پژوهش مصرف کنندگان پوشاک خارجی در مشهد است. نمونه آماری ‏این تحقیق 220 نفر از مصرف کنندگان پوشاک خارجی در سطح مشهد (براساس 4-10 برابر تعداد گویه های پرسشنامه) است ‏و داده های ‎‎آماری ‎‎گردآوری‎‎شده طی 6 ماهه اول سال 1399 به روش نمونه گیری غیراحتمالی داوطلبانه می باشد. ابزار‎‎ اندازه‎‎گیری ‎‎در ‎‎این ‎‎مطالعه، ‎‎پرسشنامه‎ ‎با ‎‎طیف‎ ‎لیکرت‎ ‎پنج‎ ‎گزینه ای و شامل 22 گویه‎ بوده ‎است. ‎همچنین جهت تعیین روایی از روایی محتوا و سازه و جهت پایایی از آلفای کرونباخ ‏استفاده شده است که مقدار بدست آمده مورد تایید می باشد. جهت تحلیل توصیفی داده ها از نرم افزار SPSS و جهت آزمون فرضیات با‎‎ استفاده ‎‎از ‎مدل یابی معادلات ساختاری (‏SEM‏)‏ و با کمک نرم افزار Amos مورد ‎‎تجزیه ‎‎و ‎‎تحلیل‎ ‎قرار ‎‎گرفته ‎‎است. یافته های‎‎ تحقیق ‎‎نشان ‎‎می دهد که‎ بیگانه گرایی مصرف کننده بر قصد خرید محصولات خارجی تاثیر معناداری دارد، همچنین تصویر کشور تولید کننده رابطه بین بیگانه گرایی مصرف کننده و قصد خرید محصولات خارجی را میانجی گری می کند و درنهایت نگرش به برند رابطه بین بیگانه گرایی مصرف کننده و قصد خرید محصولات خارجی را میانجی گری می کند.

    کلیدواژگان: بیگانه گرایی مصرف کننده، قصد خرید محصولات خارجی، تصویر کشور تولید کننده، نگرش به برند
  • ابوالفضل شاه آبادی*، بهناز خوش طینت، رضا شاه ملکی، علی مرادی صفحات 147-166

    توسعه صادرات غیرنفتی از اولویت های سیاست گذاری جهت نیل به رشد و توسعه متوازن و همه جانبه در کشورهای تولیدکننده نفت به شمار می رود. در این بین، توسعه فضای کارآفرینی با تقویت رویکرد خلاقانه به فعالیت های اقتصادی می تواند از مسیر تبدیل دانش جدید به محصولات و خدمات جدید سبب کسب مزیت رقابتی در بازارهای جهانی و توسعه صادرات غیرنفتی شود. بنابراین، تحقیق حاضر سعی نموده تاثیر فضای کارآفرینی بر صادرات غیرنفتی را در کشورهای منتخب در حال توسعه و توسعه یافته طی دوره 2017-2013 تعیین نماید. به همین منظور، مدل تحقیق با استفاده از داده های تابلویی و به روش گشتاورهای تعمیم یافته برآورد گردیده است. نتایج نشان داد، شاخص های کل، گرایش، توانایی و اشتیاق کارآفرینانه به عنوان جایگزین فضای کارآفرینی به ترتیب با ضرایب 31/0، 23/0، 29/0 و 34/0 بر صادرات غیر نفتی تاثیر دارند. همچنین، متغیرهای کنترل شامل تولید ناخالص سرانه، نرخ ارز واقعی و درجه باز بودن اقتصاد به ترتیب با ضرایب 41/0، 14/0 و 17/0 بر صادرات غیرنفتی تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: صادرات غیرنفتی، فضای کارآفرینی، نرخ ارز واقعی
  • یوسف بابازاده، ناصر فقهی فرهمند*، محمد پاسبانی، یعقوب علوی متین صفحات 167-188

    در سالهای اخیر، تحریم های بین المللی باعث محدودیت تبادلات مالی و بانکی در سیستم های مالی بین المللی شده است که موجب عدم بازگشت درآمدهای ارزی به کشور شده است. در شرایط تحریم، صادرات و برگشت دادن درآمد حاصل از آن به داخل و تامین بودجه کشور مهم ترین اولویت کشور درعرصه تجارت بین الملل محسوب می شود. استفاده از رمزارزها می توانند بستر مناسبی برای عبور از تحریم های مالی و بانکی باشد. هدف پژوهش حاضر، شناسایی شاخص های تسهیل کننده لازم جهت استفاده از رمزارزها در مبادلات بین المللی برای مقابله با تحریم مالی و بانکی می باشد. برای این منظور تکنیک دلفی سه مرحله ای برای جمع بندی نظرات خبرگان استفاده شد. ضریب کندال جهت بررسی همخوانی نظرات خبرگان در تعیین شاخصها محاسبه گردید. نمونه آماری پژوهش را بیست و یک نفر از خبرگان صنعت، اساتید دانشگاه و متخصصان فناوری اطلاعات تشکیل داده اند. در مجموع شش گروه شاخص شامل قانون گذاری مقررات رمزارزها، ایجاد زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری، ایجاد رمزارزهای ملی، ترویج استفاده از رمزارز و حمایت از استخراج رمزارزها شناسایی و اولویت بندی گردید. شاخص های ارایه شده پژوهش، می تواند راهگشای دولت ایران و کسب و کارهای بین المللی تحت تحریم جهت مقابله با تحریم های مالی و بانکی باشد.

    کلیدواژگان: تحریم، رمزارز، مبادلات مالی، کسب و کار بین المللی، روش دلفی
|
  • Zohreh Dehdashti Shahrokh *, Mahmood Mohammadian, Akbar Sepahvand Pages 1-19

    Purpose – This meta-synthesis aims to building theory out of primary nation branding’s qualitative case studies that have not been planned as part of a integrate multisite effect in the form of a multilevel model.Design/methodology/approach – This study was conducted by the meta-synthesis method to generate theory from qualitative case studies in nation branding literature. The authors retrieved 987 research papers from databases, of which 38 paper were used for meta-synthesis purposes. Each sample of current reported one or more cases, that were analyzed separately.Findings – The results showed that case studies on the field of nation branding at two levels of people and government have examined the influential, processual, and output factors of nation branding, and there are also two categories of tangible and intangible assets for nations that influence the nation branding process and are influenced by popular and governmental factors. the government is responsible for planning and implementing the nation branding, and finally the peoples and assets factors of a country influence nation branding processes.Originality/value – First contribute of this research is our systematically review of case studies in the domain of nation branding that have been published and identify the levels and factors involved in the literature of nation branding. The second contribute of these studies is indicate key nation branding variables in the multilevel conceptual framework using the meta-synthesis method.

    Keywords: Nation branding, Meta-synthesis, Qualitative case Studies, Multilevel approach
  • Shahriar Azizi *, Fatemeh Gholamalipour, SALMAN EIVAZINEZHAD Pages 21-42

    One of the important factors affecting consumer behavior is the country of origin of the product. This component is actually composed of several different dimensions, including the country of origin of the parts and the country of design. On the other hand, language represents the country from which that language originated. The purpose of this study was to investigate the effects of country of origin and brand name dimensions on attitude and perceived prices on 296 scenario-based questionnaires distributed among women present in home appliances stores in Amin-Hozoor- Bazar in Tehran Then, sing general linear modeling (GLM), results showed that respondents' attitudes toward the vacuum cleaner product were directly related to the country of origin of parts and design. if country of origin of design and parts is South Korea, attitude is more positive than when the country of origin of design and parts is Iran. The country of origin of design also has a direct effect on the perceived price of the vacuum cleaner product. Similarly, the two variables of country of origin of design and parts simultaneously have a direct effect on perceived price; If the country of design of the vacuum cleaner is Iran, then if the country where the parts are produced is also Iran, that vacuum cleaner is considered more expensive than the vacuum cleaner produced in South Korea, and vice versa. There was also no significant relationship between brand name language and research dependent variables namely attitude and Perceived price

    Keywords: Country of origin of parts, Country of origin of design, Language of brand name, Attitude, Perceived price
  • Mehran Rezvani *, Negar Amin Shokravi Pages 43-65

    Today, due to the growing importance of internationalization in a highly dynamic and competitive environment, companies need to identify and strengthen those capabilities that have the greatest impact on the success of their international performance. So; the main purpose of this study is to use the perspective of dynamic capabilities and identify the impact of these capabilities on the selection and application of internationalization strategies in Marjan Tile Company. This study, which is a mixed method, first in the qualitative part using semi-structured interviews to identify dynamic capabilities in three dimensions: identifying environmental opportunities, exploiting environmental opportunities and maintaining a competitive position used and 6 main internationalization strategies in Marjan Tile, which include: direct exports, indirect exports, licensed production, the Internet, international joint ventures, and agency licenses; Then, in a quantitative section, with the help of questionnaires and library studies, the effect of dynamic capabilities on internationalization strategies was investigated; Thus, in the descriptive statistics section, the statistical indicators extracted from the questionnaires and in the inferential statistics section, based on the described data, they have been analyzed in the form of research questions. Finally, comprehensive results of the status of dynamic capabilities, the status and importance of each internationalization strategy, as well as an integrated conceptual framework of the impact of each dimension of dynamic capabilities on the adoption and success of each internationalization strategy are presented in the study.

    Keywords: Internationalization Strategies, Dynamic capabilities, Tile, ceramic industry, Marjan Tile Company
  • Vahid Shahabi, Adel Azar *, Farshad Faezy Razi, Mirfeyz Fallah Shams Pages 67-89

    in the industry 4.0 the emergence of major technologies such as artificial intelligence and the Internet of Things has led to widespread changes in business models, with banks having a larger share of these developments. Despite the research done to change the business model in the Fourth Industrial Revolution, the issue of change in the banking supply chain in the industry 4.0, has been almost neglected.Therefore, in this article, after reviewing the research conducted in this field, in order to identify the influential variables and understand the existing relationships, using a fuzzy dimatel technique and system dynamics modeling approach, a dynamic model is presented, which with Drawing Circular diagram to help better understand the role of the industry 4.0 on the supply chain of banking services. The results show that the connection of new actors to the supply chain of banking services, cooperation between organizations, systematic sharing of customer information between partners, investment in the IT department of the bank and development of digital banking infrastructure by the central bank, respectively, have the most impact and trust. Through perceived usefulness and supply chain stability, it has the greatest impact on the model of the impact of the industry 4.0 on the development of digital banking.

    Keywords: Industry 4.0, Banking Supply Chain, System dynamics, Fuzzy Dimatel
  • Ali AHMADI *, Davood AHMADI Pages 91-110

    Data-driven marketing as a strategy for studying customer behavior based on metadata analysis will help to predict their behavior and increase the rate of return on investment. Many Iranians, especially young people, are users of various social networks and Internet sites and are exposed to advertisements on these networks. In the present study, 446 students of Tehran universities and their relatives who are users of the Instagram social network were surveyed based on the survey method and the available sampling method and snowball. For this purpose, a conceptual model based on consumer opinion has been used regarding the main factors influencing the increase of clicks in personalized online advertising. The research findings indicate that the consumer decision to click on the ad is made based on variables such as previous familiarity with the brand, visual appeal, mental engagement with the product and the quality of information for the consumer. Hence, trust in the processes of visual appeal and information quality plays a mediating role and therefore affects the will and decision of users to click on the ad. Privacy and the consumer's concern about non-compliance will increase his mental involvement about the product and reduce the consumer's confidence and decision to click. According to the research results, although accurately personalized advertising has higher goals in mind, it may negatively affect consumer privacy concerns and in fact lead to the weakening of their goals.

    Keywords: Personalized online advertising, data-driven marketing, social media, customer
  • Reza Sepahvand, Masoome Momeni Mofrad * Pages 111-127

    The crisis caused by the Corona virus and its countless consequences have led to an increase in staff telecommuting activities. In such an environment, knowledge management is one of the most important tools to improve the quality of telecommuting activities. Accordingly, the study of antecedents affecting the increase of employees' desire for knowledge management can be effective in this field. The purpose of this study was to investigate the effect of motivation for knowledge management and continuous learning on the desire of virtual employees to manage knowledge in the corona crisis with emphasis on the moderating role of openness to change. The present study is applied in terms of purpose and in terms of data collection in the field of descriptive survey studies. The statistical population of the study consisted of Employees of clothing export companies in Tehran province who have had telecommuting experience in the past 6 months, using a simple random sampling method using the Cochran sampling formula, 235 people as a sample. Were determined in this study. The data required in this study were collected using a questionnaire based on a 7-point Likert scale. Data analysis was performed using structural equation modeling with partial least squares approach using smart-pls software. The results showed that management motivation for knowledge management and continuous learning affects employees 'desire for knowledge management, but the moderator role of openness to change in the impact of continuous learning and motivation for knowledge management on employees' desire for knowledge management was not confirmed.

    Keywords: motivation for knowledge management, Continuous learning, Employees' desire for knowledge management, Openness to change
  • Amir Ghafourian Shagerdi *, Omid Behboodi, Mostafa Momen, Vajihe Hoshyar Pages 129-146

    The purpose of this study is The Impact of Consumer xenocentrism on the Purchase intentions Foreign Products: An Analysis of the Role of the product-Country Image and Brand Attitude. This research is a descriptive survey and correlation based on the applied purpose and based on the data collection method. The statistical population of the study is foreign clothing consumers in Mashhad. The statistical sample of this study is 220 foreign clothing consumers in Mashhad (based on 4-10 number of questionnaire items) And statistical data collected during the first 6 months of 1399 by voluntary non-probability sampling method. The measurement tool in this study was a questionnaire with a five-choice Likert spectrum and included 22 items. Also, to determine the validity, content and structure validity was used, and for reliability, Cronbach's alpha was used, and the obtained value is confirmed. For descriptive analysis of data from SPSS software and to test hypotheses using structural equation modeling (SEM) with the help of Amos software are analyzed Has taken. Research findings show that consumer xenocentrism has a significant effect on the Purchase intentions Foreign Products. The product-Country Image also mediates the relationship between consumer xenocentrism and the Purchase intentions Foreign Products, Finally, brand attitude mediates the relationship between consumer xenocentrism and the Purchase intentions Foreign Products.

    Keywords: consumer xenocentrism, intention to buy foreign products, image of the producing country, brand attitude
  • Abolfazl Shahabadi *, Behnaz Khoshtinat, Reza Shah Malaki, Ali Moradi Pages 147-166

    The development of non-oil exports is one of the policy priorities in order to achieve balanced and comprehensive development in oil producing countries. Meanwhile, the development of entrepreneurial space by reinforcement the innovative approach to economic activities and transforming new knowledge into new goods and services, can lead to a competitive advantage in global markets and and the development of non-oil exports. So, in this regard, the present study attempted to determine the effect of entrepreneurship space on non-oil exports in developing and developed selected countries during the period 2013-2017. For this purpose, the research model is estimated using panel data and generalized moment method. The results showed that indicators of entrepreneurial overall, entrepreneurial attitudes, entrepreneurial abilities and entrepreneurial aspirstions as an alternative to entrepreneurial space respectively with coefficients of 0.31, 0.23, 0.29 and 0.34, affecting on non-oil exports. Also, the control variables, including GDP per capita, real exchange rate and openness of the economy, respectively with coefficients of 0.41, 0.14 and 0.17 affecting on non-oil exports.

    Keywords: Non-oil exports, Entrepreneurship Space, Real Exchange Rate
  • Yousef Babazadeh, Naser Fegh-hi Farahmand *, Mohammad Pasebani, Yaqob Alavi Matin Pages 167-188

    In recent years, international sanctions have restricted financial and banking transactions in international financial systems, which have led to the failure to return foreign exchange earnings. Under sanction situations, exporting and returning the earning into the country is the country's top priority in international trade. The use of cryptocurrencies can be a good platform for overcoming financial and banking sanctions. The purpose of this research is to identify the facilitation indices needed for the use of cryptocurrency in international transactions to overcome financial and banking sanctions. For this purpose, the three-round Delphi study is used to elicit expert opinions. Kendall’s W coefficient was calculated to identify the concordance of experts’ opinions in determining the indicators. The statistical sample of this research includes twenty-one experts from industry experts, academic members and IT specialists. Six indicators were identified and prioritized including legislation of cryptocurrency regulations, creating software and hardware, creating national cryptocurrencies, promoting use of cryptocurrency, and support for cryptocurrency mining. The indicators presented in the research can help Iran government and sanctioned international businesses to overcome financial and banking sanctions.

    Keywords: Sanction, Cryptocurrency, Financial transactions, International business, Delphi study