فهرست مطالب

اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1400)

نشریه اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید محمدی*، پریا پورمحمد، سعید حضرتی صفحات 1-19

    به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر خصوصیات فیزیولوژیک، کمیت وکیفیت مواد موثره اسانس مرزه سهندی، آزمایشی در شرایط گلخانه در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1398 انجام شد. سطوح مختلف تنش خشکی شامل شرایط 100 درصد ظرفیت مزرعه ای (شاهد 100درصد)، تخلیه40 و70 درصد ظرفیت مزرعه ای بود. پس از اسانس گیری با استفاده از روش تقطیر با آب، اسانس ها با استفاده از دستگاه GC-MS مورد تجزیه قرار گرفت. پس از تهیه عصاره متانولی، محتوای فنل کل با روش فولین-سیوکالتیو سنجیده شد. نتایج نشان داد تنش کم آبی در هر دو سطح (40 و 70 درصد تخلیه رطوبتی) به ترتیب باعث کاهش معنی دار 73/74 و 83/78 درصدی وزن خشک در مقایسه با تیمار شاهد شد اما تفاوت معنی داری بین دو سطح تنش مشاهده نشد. تنش کم آبی با 40 و 70 درصد تخلیه رطوبتی به ترتیب منجر به کاهش 49/18 و 87/30 درصدی محتوای کلروفیل کل، 84/13 و 35/25 درصدی محتوی آب نسبی برگ در مرزه سهندی شد. محتوای هیدروژن پراکسید، مالون دی آلدهید و پرولین تحت تاثیر شرایط تنش کم آبی افزایش قابل توجهی پیدا کرد. محتوای فنل کل 78/25 و 44/48 درصد به ترتیب در شرایط تنش کم آبی 40 و 70 درصد تخلیه رطوبتی افزایش یافت. مهم ترین ترکیب اسانس گیاه مرزه سهندی در همه تیمارها شامل تیمول، پی سیمن و گاما-ترپینن بود که تنش کم آبی میزان این ترکیب های اسانس را تحت تاثیر قرار داد و افزایش معنی دار 47/11 و 65/30 درصدی در محتوای تیمول به ترتیب در شرایط تنش کم آبی 40 و 70 درصد تخلیه رطوبتی مشاهده شد. بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که اعمال تنش کم آبی می تواند ویژگی های فیزیولوژیک، کمیت و کیفیت اسانس مرزه سهندی را نیز افزایش دهد.

    کلیدواژگان: اسانس، تیمول، تنش های غیر زیستی، مرزه سهندی
  • پیمان آذرکیش، محمد مقدم*، عبدالله قاسمی پیربلوطی، فاطمه خاکدان صفحات 20-34

    جاشیر (Prangos spp.)گیاهی دارویی و بومی برخی نواحی ایران است که در طب سنتی در درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. این تحقیق به منظور بررسی محتوای فنل و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های هوایی در مرحله گلدهی از 80 جمعیت متعلق به هفت گونه P. hausslmechtii، P. lophoptera، P. corymbosa، P. uloptera، P. acaulis،  P. platychloenaو P. ferulacea در بهار و تابستان 1397 در شش استان لرستان، اصفهان، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهار محال و بختیاری به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. بعد از تهیه عصاره متانولی اندام هوایی به روش خیساندن، فنل کل و فعالیت ضداکسیدانی عصاره به ترتیب به روش فولین سیکالتو و دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از تجزیه واریانس و برای مقایسه میانگین ها از آزمون دانکن استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که بین جمعیت ها و گونه های مختلف جنس جاشیر به لحاظ میزان فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانتی تفاوت وجود دارد. میزان فنل کل عصاره متانولی اندام هوایی 80 جمعیت متعلق به هفت گونه جنس جاشیر بین 59/17 تا 76/1 میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره و ظرفیت ضداکسیدانی آن ها بین 77/61 تا 2/96 درصد متغیر بود. بیشترین میزان فنل کل و نیز فعالیت ضداکسیدانی در عصاره اندام های هوایی جنس جاشیر متعلق به جمعیت های 5 (از گونه P. acaulis) و 48 (از گونه P. platychloena)و کمترین میزان در جمعیت های 80 (از گونه P. platychloena)و 36 (از گونهP. platychloena) مشاهده شد. در بین هفت گونه جنس جاشیر بیشترین میزان فنل کل و فعالیت ضداکسیدانی در گونه های P. ulopteraوP. acaulisیافت شد. با توجه به خاصیت بالای آنتی اکسیدانی گیاهان جنس جاشیر و همچنین به دلیل خطرات سرطان زایی آنتی اکسیدان های مصنوعی پیشنهاد می گردد گونه های مختلف این جنس مخصوصا گونه های P. ulopteraوP. acaulis به عنوان جایگزینی مناسب بجای مواد نگه دارنده استفاده شوند. به طوری که می توان از آن ها به عنوان منابع غنی و در دسترس، در صنایع غذایی و داروسازی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، جاشیر، فنل کل، عصاره، رویشگاه
  • قاسم اقلیما*، محسن ثانی خانی، عزیزالله خیری، جواد هادیان، میترا اعلائی صفحات 35-46

    گلابریدین از مهمترین دسته ترکیبات فلاونوییدی ریشه گیاه شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L.) و دارای خواص مختلف آنتی اکسیدان، ضدباکتریایی، ضد دیابت، ضدمیکروب، ضدسرطان و محافظت کننده عصبی است. در این تحقیق به منظور بررسی محتوای گلابریدین و ارتباط آن با عوامل خاکی و اقلیمی، ریشه های به قطر دو سانتی متر از 17 جمعیت شیرین بیان از مناطق مختلف ایران در مهرماه سال 1397 در اواخر فصل رشد گیاه برداشت و جهت آنالیز به آزمایشگاه های گروه کشاورزی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی منتقل شد. استخراج عصاره با استفاده از حلال متانول 80 درصد انجام و محتوای گلابریدین به روش HPLC مورد مطالعه قرار گرفت. محتوای گلابریدین جمعیت های مختلف شیرین بیان از کمترین مقدار آن 41/0 (در جمعیت یاسوج) تا بیشترین مقدار : 87/22 (در جمعیت کاشمر) میلی گرم بر گرم وزن خشک متغیر بود. همبستگی مثبت و معنی داری بین صفت گلابریدین با فسفر و محتوای آهک خاک در سطح یک درصد مشاهد شد. محتوای گلابریدین با ارتفاع از سطح دریا دارای همبستگی منفی و معنی داری در سطح پنج درصد بود. براساس نتایج حاصل از تجزیه خوشه ای، 17 جمعیت شیرین بیان را در سه گروه اصلی قرار گرفتند. ارزیابی جمعیت ها از نظر گلابریدین تنوع بالایی را نشان داد که جمعیت های کاشمر، ایلام و بجنورد را می توان به عنوان جمعیت های برتر به منظور اهلی سازی و به نژادی گزینش و در صنایع غذایی و داروسازی بکار گرفت.

    کلیدواژگان: جمعیت، خصوصیات خاکی، شیرین بیان، عوامل اقلیمی، گلابریدین
  • زهرا صیادی قصبه، امیر آراسته* صفحات 47-59

    زرد چوبه با نام علمی Curcuma longa L. به تیره Zingiberaceae تعلق دارد. با توجه به ضرورت یافتن داروهای جدید ضدمیکروبی، در این مطالعه ارزیابی فیتوشیمیایی، اثر ضدباکتریایی و مهاری عصاره زرد چوبه بر تولید نانوبیوفیبریل های آمیلوییدی انجام شده است. پوست خشک و ساییده شده گیاه در پاییز 1395 از کشور هندوستان تهیه و سپس به روش خیساندن عصاره گیری گردید. آنالیز ترکیبات ثانوی عصاره با روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی انجام شد. اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و هیدروالکلی زردچوبه با روش انتشار در آگار با ایجاد چاهک، MIC و MBC روی دو باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اوریوس بررسی شد. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی بر تولید رشته های آمیلوییدی با روش طیف سنجی مریی مطالعه گردید. نتایج نشان داد تورمرون و زینجیبرن به ترتیب با 26/21 و 65/11 درصد فراوانترین ترکیبات موجود در عصاره هیدروالکلی بودند. قطر هاله عدم رشد در عصاره هیدروالکلی برای اشریشیاکلی 12 و برای استافیلوکوکوس اوریوس 13 میلی متر بود و در مورد عصاره آبی، هاله عدم رشد ایجاد نشد. میزان MIC در عصاره هیدروالکلی برای استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکلی به ترتیب 26 و 53 و در عصاره آبی برای هر دو باکتری 123 میلی گرم بر میلی لیتر گزارش شد. میزان MBC نیز در حضور عصاره هیدروالکلی برای استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکلی به ترتیب 53 و 106 و برای عصاره آبی برای هر دو باکتری 247 میلی گرم بر میلی لیتر گزارش شد. افزایش غلظت عصاره هیدروالکلی، تولید رشته‏های آمیلوییدی را تا 40 درصد میزان اولیه کاهش داد و این کاهش با میکروسکوپ الکترونی گذاره تایید شد. عصاره هیدروالکلی زردچوبه با اثرات ضدمیکروبی و کاهندگی که بر تولید رشته‏های آمیلویید دارد، می‏تواند به عنوان یکی از داروهای مفید برای کاهش عوارض بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آمیلوئید، آلزایمر، تورمرون، زینجیبرن، زردچوبه، Curcuma longa L
  • مهرنوش کریمی، خدایار همتی*، نسترن همتی صفحات 60-73

    سرخارگل (.Echinacea purpurea (L.) Moench) یکی از گیاهان دارویی متعلق به تیره کاسنی (Asteraceae) است.  اندام های مختلف گیاه به‎ویژه ریشه های آن حاوی ترکیب های دارویی ارزشمندی است که خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی دارند که در صنعت داروسازی کاربرد دارند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر غلظت های مختلف فولویک اسید و متیل جاسمونات بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیک و بیوشیمیایی ریشه و اندام هوایی گیاه سرخارگل انجام شده است. این تحقیق در قالب آزمایش فاکتوریل برپایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به صورت گلدانی در سال زراعی 1397-1396 انجام شد. تیمار ها شامل: فولویک اسیددر سه سطح (0، 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر) و متیل جاسمونات در چهار سطح (0، 90، 100، 110 میکرومولار) بوده است. متغیرهای اندازه گیری شده شامل: میزان فنل کل، فلاونویید کل، فعالیت آنتی اکسیدانی، کلروژنیک اسید و کافییک اسید بوده است. ارزیابی صفات بیوشیمیایی با متانول و استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر و اندازه گیری کلروژنیک اسید و کافییک اسید توسط HPLC انجام شد. نتایج نشان داد که تیمارها و اثر متقابل آن ها بر صفات فیتوشیمیایی در سطح یک و پنج درصد معنی دار بوده است. بر اساس نتایج مقایسه میانگین ها بیش ترین میزان کلروژنیک اسید (46/7 میلی گرم بر گرم) در غلظت 110 میکرومولار متیل جاسمونات و 1000 میلی گرم بر لیتر فولویک اسید و بیش ترین مقدارکافییک اسید (90/28 میلی گرم بر گرم) در شاهد  1000 میلی گرم بر لیتر فولویک اسید تولید شد. همچنین بیشترین میزان فنل کل (29/49 میلی گرم در گرم) در متیل جاسمونات 100میکرومولار و فولویک اسید 1000 میلی گرم بر لیتر  در ریشه و بیشترین میزان فلاونویید کل (66/23 میلی گرم در گرم) در متیل جاسمونات 100 میکرومولار و فولویک اسید 1000 میلی گرم در لیترمشاهده شد. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی (03/76 درصد مهار رادیکال آزاد) در متیل جاسمونات 110 میکرومولار و فولویک اسید 1000 میلی گرم در لیتر در ریشه نتیجه گیری شد. از نتایج برداشت شد که بیشترین میزان متغیر های اندازه گیری شده در ریشه گیاه ودر غلظت 1000میلی گرم بر لیتر فولویک اسید بود.

    کلیدواژگان: سرخارگل، فولویک اسید، فیتوشیمبایی، متیل جاسمونات
  • طاهره مهدوی مرج، حسنعلی نقدی بادی*، حسین زینلی، علی مهرآفرین صفحات 74-89

    به منظور بررسی اثر محلول پاشی روی و آهن بر صفات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه دارویی ختمی (Althaea officinalis L.)تحت شرایط شور، این آزمایش بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان در سال 1397 انجام شد. در این آزمایش، NaCl در 3 سطح 0، 4 و 8 دسی زیمنس بر متر، سولفات روی در 3 سطح 0، 5/1 و 3 پی پی ام و سولفات آهن در 3 سطح 0، 5/1 و 3 پی پی ام اعمال گردید. محتوی عناصر سدیم و پتاسیم با دستگاه فلیم فتومتر، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، موسیلاژ اندام هوایی به روش وزنی و فنل کل با دستگاه اسپکتوفتومتر اندازه گیری شد. با افزایش سطح شوری به طور معنی داری (P ≤0.01) میزان پتاسیم، روی و آهن کاهش ولی مقدار سدیم افزایش یافت. با افزایش غلظت روی در شرایط شور و شاهد به طور معنی داری (P ≤0.01) میزان پتاسیم افزایش یافت. محلولپاشی روی و آهن بطور معنی داری (P ≤0.01) سبب افزایش مقدار روی و آهن در برگ های گیاه ختمی گردید. اگرچه افزایش سطح شوری به طور معنی داری (P ≤0.01) سبب کاهش وزن تر گل نسبت به شرایط بدون تنش شد، اما کاربرد سولفات روی و آهن سبب تعدیل اثرات تنش شد. همچنین سطوح شوری 8 و 4 دسی زیمنس بر متر به ترتیب سبب افزایش 49 و 20 درصدی مقدار موسیلاژ نسبت به شرایط شاهد شدند و محلول پاشی سولفات آهن و روی بطور معنی داری مقدار موسیلاژ را افزایش داد (P ≤0.01). شوری بطور معنی داری (P ≤0.01) سبب افزایش میزان فنول شد و بیشترین میزان فنول (mg/ml 2/65) در تیمار شوری (8 دسی زیمنس بر متر) + سولفات آهن (3 پی پی ام) + سولفات روی (صفر پی پی ام) مشاهده گردید. به طورکلی محلولپاشی سولفات آهن و روی در شرایط شوری نه تنها سبب بهبود شرایط تغذیه ای گیاه ختمی، بلکه باعث افزایش عملکرد گل و متابولیت موسیلاژ شد.

    کلیدواژگان: بیوشیمی، ختمی، تنش شوری، فنل، محلول پاشی، موسیلاژ
  • محمدعلی دری*، ابراهیم شریفی عاشورآبادی، مهدی میرزا صفحات 90-100

    ارزیابی و مقایسه تغییرات فیتوشیمیایی گونه های دارویی در رویشگاه های مختلف به منظور شناسایی،  اهلی سازی و انتخاب کموتایپ برتر در هر رویشگاه ضروری است. گیاه  آویشن (Thymus  daenensis Celak.)از گونه های دارویی ارزشمند متعلق به تیره نعناباکاربرد های متعدد دارویی، بهداشتی و آرایشی می باشد، بنابراین شناخت تغییرات فیتوشیمیایی در اکسشن های مختلف آن از اهمیت ویژه در بهبود و اهلی سازی کموتایپ های مختلف آن دارد. اکسشن های گونه آویشن دنایی(Thymus daenensis Celak.) در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در گرگان کاشته و در طی دو سال 1389 و 1390 مطالعه شدند. بدین منظور سرشاخه گلدار گیاه در زمان 50 درصد گلدهی از رویشگاه های مختلف برداشت، در سایه خشک و آسیاب شدند. استخراج اسانس از تمامی اکسشن ها به روش تقطیر با آب انجام گرفت و با استفاده از دستگاه های گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنجی جرمی GC/MS آنالیز و مهمترین ترکیب های شیمیایی آنها شناسایی و مقایسه شدند. نتایج نشان داد درصد اسانس این اکسشن ها در دامنه 22/0 تا 6/3 درصد بود که بالاترین میزان آن در اکسشن60 با منشا استان مرکزی1 (6/3 درصد) اندازه گیری شد. در این مطالعه، چندین کموتایپ مهم با بیشترین میزان:  لینالول، پارا سیمن، تیمول، کارواکرول و 1،8 سینیول شناسایی شدند. بالاترین میزان درصد ترکیب های : تیمول (72 درصد) و کارواکرول (9/43 درصد) به ترتیب مربوط به اکسشن 60 با منشا استان مرکزی1 و اکسشن 49 با منشا استان اصفهان2 بودند. یافته ها حاکی از آن است که درصد اسانس و میزان تیمول و کارواکرول آویشن دنایی متاثر از تغییرات رویشگاهی بوده بنابراین تعیین مناسبترین رویشگاه به منظور دستیابی به کموتایپ برتر و بهبود یافته الزامی بنظر می رسد و  برای تولید بیشتر تیمول و کارواکرول این دو اکسشن را می توان توصیه نمود.

    کلیدواژگان: آویشن دنایی، اسانس، اکوتیپ، تیمول، کارواکرول، رویشگاه های طبیعی گلستان
|
  • Hamid Mohammadi *, Parya Pourmohammad, Saeid Hazrati Pages 1-19

    To investigate the effect of water-deficit stress on physiological characteristics, content and composition of Satureja sahendica Bornm essential oil, an experiment was conducted in greenhouse conditions in a randomized complete block with three replications in 2019. Different levels of water-deficit stress included: control at 100% field capacity, 40% and 70% field capacity depletion. Essential oils were extracted by water distillation and then were analyzed using GC-MS. After preparing methanolic extract, total phenol content was measured by Folin-Ciocalteu method. The results showed that water-deficit stress in both levels (40 and 70% moisture depletion) caused a significant reduction of 74.73 and 78.83% of dry weight compared to the control, respectively, but no significant difference was observed between the two stress levels. Water-deficit stress with 40 % and 70% moisture depletion led to a reduction of 18.49% and 30.87% of total chlorophyll content, 13.84% and 25.35% of relative leaf water content (RWC) content, respectively. The content of hydrogen peroxide, malondialdehyde and proline increased significantly under water-deficit stress conditions. The total phenol content increased by 25.78% and 48.44% in 40% and 70% moisture depletion, respectively. The most important composition of S.sahendica essential oil in all treatments included p-cymene, γ-terpinene and thymol; water stress affected the amount of these compounds and a significant increase of 11.47% and 30.65% in thymol content was observed in 40 and 70% moisture depletion, respectively. Based on the results, it was found that water-deficit stress can increase the physiological properties, quantity and quality of S. Sahandi essential oils.

    Keywords: Abiotic stresses, Essential oil, S.sahendica, Thymol
  • Peyman Azarkish, Mohammad Moghaddam *, Prof. Abdollah Ghasemi Pirbalouti, Fatimah Khakdan Pages 20-34

    Jashir (Prangos spp.) is a medicinal plant and native plant to some parts of Iran that is used in traditional medicine in the treatment of many diseases. This study aimed to investigate the total phenol content and antioxidant activity of aerial parts of 80 populations belonging to seven species P. hausslmechtii, P. lophoptera, P. corymbosa, P. uloptera, P. acaulis, P. platychlaena, and P. ferulacea at the flowering stage in spring and summer 2018 in six provinces of Lorestan, Isfahan, Fars, Khuzestan, Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad, and Chaharmahal and Bakhtiari as a randomized complete block design. Methanol extracts of plants were obtained by the maceration method. Total phenol content and antioxidant activity were determined by Folin-Ciocalteu and DPPH (1,1- diphenyl-2-picrylhydrazyl) methods, respectively. ANOVA and Duncan's tests were used for statistical analysis. The results showed that there is a difference between populations and different species of Jashir genus in terms of total phenol content and antioxidant activity. The total phenol content of these extracts belonging to 80 populations was different and ranged from 17.59 to 1.76 mg gallic acid/g extract and their antioxidant activity ranged from 61.77 to 96.2%. The highest total phenol content and antioxidant activity were observed in populations 5 (P. acaulis) and 48 (P. platychloena), and the lowest amount obtained from populations 80 (P. platychloena) and 36 (P. platychloena). Among seven species of Prangos spp., the highest amount of total phenol content and antioxidant activity was found in P. uloptera and P. acaulis. Due to the high antioxidant properties of Prangos spp. and because of the possible carcinogenicity of synthetic antioxidants, different species of this genus especially P. uloptera and P. acaulis are suggested as suitable substitutes for preservatives. So they can be used as rich and accessible resources in the food and pharmaceutical industries.

    Keywords: antioxidant activity, Extract, Habitat, Prangos, Total phenols
  • Ghasem Eghlima *, Mohsen Sanikhani, Azizollah Kheiry, Javad Hadian, Mitra Aelaei Pages 35-46

    Glabridin is one of the most flavonoid compounds in Glycyrrhiza glabra L. root with biological activities such as antioxidant, antibacterial, anti-diabetic, antimicrobial, anti-cancer and neuroprotective properties. In this study, in order to investigate the content of glabridin and its relationship with soil and climatic factors, roots with a diameter of 2 cm from 17 populations of licorice were harvested from different regions of Iran in October 2018. and transferred to the Laboratory of Research Institute of Medicinal Plants and Raw Materials at Shahid Beheshti University for analysis. Extraction of the extract was performed using 80% methanol solvent and the content of glabridin was studied by HPLC. Glabridin content of different licorice populations varied from 0.41 (in Yasuj population) to 22.87 (in Kashmar population) mg / g dry weight. Significant positive correlation was observed between glabridin and phosphorus and soil lime content at 1% level. Glabridin content had a significant negative correlation with altitude of 5%. Based on the results of cluster analysis, 17 licorice populations were divided into three main groups. Evaluation of populations for glabridin showed a high diversity so that Kashmar, Ilam and Bojnurd populations can be used as superior populations for domestication and breeding and for food and pharmaceutical industries.

    Keywords: licorice, Climatic factors, Soil properties, Glabridin
  • Zahra Sayadi Ghasabeh, Amir Arasteh * Pages 47-59

    Turmeric, scientifically known as Curcuma longa L., belongs to the zingiberaceae family. Due to the need to find new antimicrobial drugs, in this study the phytochemical evaluation, antibacterial and inhibitory effects of turmeric extract were investigated on the production of amyloid nanobiofibrils. Dry and abraded skin of the plant was prepared from India in autumn 2016 and then extracted by maceration method. Analysis of secondary compounds of the extract was performed by gas chromatography-mass spectrometry. The anti-microbial effect of aqueous and hydro-alcoholic extract of turmeric was investigated by the agar well diffusion method, MIC and MBC on two Escherichia coli and Staphylococcus aureus bacteria. Anti-Alzheimer's effects of Hydro-alcoholic extract on the production of amyloid fibrils were studied by spectrophotometry. The results showed that Turmerone and Zingiburn were the most abundant compounds in hydro-alcoholic extract with 21.26% and 11.65%, respectively. The diameter of the non-growth halo in the hydro-alcoholic extract was 12 for Escherichia coli and 13 mm for Staphylococcus aureus and in the case of aqueous extract, no growth halo was created. The MIC was reported in hydro-alcoholic extracts for Staphylococcus aureus and Escherichia coli at 26 and 53, respectively and in the aqueous extract for both bacteria at 123 mg/ml. MBC levels were also reported in the presence of hydro-alcoholic extracts for Staphylococcus aureus and Escherichia coli at 53 and 106, respectively and for aqueous extract for both bacteria at 247 mg/ml. Increasing the concentration of Hydro-alcoholic extract reduced the production of amyloid fibrils by up to 40 % of the initial amount and this decrease was confirmed by transmission electron microscopy. Hydro-alcoholic extract of turmeric with antimicrobial and reducing effects on the production of amyloid fibrils, can be used as one of the useful drugs to reduce the complications of Alzheimer's disease.

    Keywords: amyloid, Alzheimer, turmerone, zingiberene, Turmeric, Curcuma longa L
  • Mehrnoosh Karimi, Nastaran Hemmati Pages 60-73

    Coneflower (Echinacea purpurea) is a plant that its organs, especially its roots, are widely used in the pharmaceutical industries. The aim of this study was to investigate the effect of different concentrations of fulvic acid and methyl jasmonate on some morphophysiological and biochemical traits of root and aerial herbal parts of coneflower. This study was conducted as a factorial experiment based on completely randomized design with three replications at Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources in 1396-1397. Treatments included: fulvic acid at three levels (0, 1000 and 2000 ppm) and methyl jasmonate at four levels (0, 90, 100 and 110 μM) in two tissues (root and herbal part). The measured variables included: total phenol content, total flavonoid, antioxidant activity, chlorogenic acid and caffeic acis. Plant samples were extracted by methanol and biochemical traits measured by spectrophotometer and HPLC. The results showed that the treatments and their interactions biochemical traits (except for the effect of fulvic acid on total flavonoid and antioxidant activity) were significant at one and five percent probability level. Also based on the results of mean comparison, the highest amount of chlorogenic acid (7.46 mg/g) was observed at 110 mM methyl jasmonate and 1000 ppm fulvic acid and the maximum amount of caffeic acid (28 mg/g) was observed at 110 μM of methyl jasmonate and 1000 ppm of fulvic acid.

    Keywords: Fulvic acid, Methyl Jasmonate, Root, Stem, Coneflower
  • Tahereh Mahdavi Marj, Hassanali Naghdi Badi *, Hosein Zeinali, Ali Mehrafarin Pages 74-89

    To investigate the effect of zinc and iron foliar application on the morph-physiological and biochemical traits of marshmallow (Althaea officinalis L.) under salinity, a factorial experiment was conducted based on a completely randomized design with three replications in Esfahan Agriculture and Natural Resources Research and Education Center, Iran. The factors included NaCl at 3 levels of 0, 4 and 8 dS/m, zinc sulfate at 3 levels of 0, 1.5 and 3 ppm and iron sulfate at 3 levels of 0, 1.5 and 3 ppm. The sodium and potassium content was measured using a flame photometer. The iron and zinc content was measured using an atomic absorption spectrometer. The mucilage was dried to determine its weight and total phenol was measured using a spectrophotometer. With increasing salinity, the amount of potassium, zinc and iron significantly (P ≤0.01) decreased but the sodium content increased. With increasing the zinc concentration in saline and control conditions, the potassium amount significantly (P ≤0.01) increased. Foliar application of zinc and iron significantly (P ≤0.01) increased the zinc and iron amount in the leaves. Although flowers fresh weight was reduced under saline condition compared to non-stress conditions, the zinc and iron spraying mitigated the effects of stress. Also, mucilage content was increased by 49 and 20% under 8 and 4 dS/m salinity, respectively, in comparison with non-stress conditions. The iron and zinc spraying significantly (P ≤0.01)increased the amount of mucilage. With increasing salinity, the phenol content significantly (P ≤0.01) increased and the highest content of phenol (65.2 mg / ml) was observed in the salinity of 8 dS/m3 + 3ppm of iron sulfate + 0 ppm of zinc sulfate. Generally, spraying of iron and zinc sulfate in saline conditions not only improved the nutritional status of marshmallow, but also increased the flowers yield and mucilage.

    Keywords: Althaea afficinalis, Mucilage, phenol, Saline Condition
  • Ibrahim Sharifi-Ashourabadi, Mahdi Mirza Pages 90-100

    In order to investigate the quality and quantity of essential oil of Thymus daenesis Celak., an experiment was conducted. The essential oil characteristics recognition is important to economical development in Thymus accessions. For This purpose, flowering shoots of eight accessions of T. daenesis were harvested at 50% of flowering stage. They cultivated under field condition at Agricultural and Natural Resources Research and Education Center of Golestan and Studied during 2011-2012. The samples were dried in shadow and grinded. Essential oil extraction was carried out by hydro distillation method for three hours. Chemical compounds were identified with GC and GC-MS. Results showed that essential oil yield was between 0.22%- 3.6% that the highest essential oil yield belongs to accession 60 (Markazi1). In this study, main chemotypes were consisting of linalool, thymol, carvacrol, p-cymene and 1, 8-cineole. According to results, the highest percentage of thymol (72%) and carvacrol (43%) were identified in accession 60 (Markazi1) and accession 49 (Isfahan2) respectively. Therefore, according to results of study could be recommended these accessions due to high content thymol and carvacrol.

    Keywords: Essential oil, chemical compound, Gorgan, Thymus daenensis