فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1400)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا جزینی*، علی دلاور، محمدعلی عامری، علیرضا گزمه صفحات 1-25
    زمینه و هدف

    مدیریت راهبردی، سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا با توجه به توانایی‌های درونی و فرصت‌های محیطی مناسب‌ترین راه را برای رسیدن به اهداف راهبردی خود شناسایی کنند.یکی از موضوعات بسیار مهم در سازمان ناجا بحث مدیریت مبارزه با مواد مخدر است لذا هدف اصلی این تحقیق تدوین اولویت های راهبردی مبارزه با مواد مخدر در فرماندهی انتظامی استان سیستان وبلوچستان می‌باشد.

    روش‌شناسی

    تحقیق از جهت هدف کاربردی توسعه ایی و از جنبه روش شناسی پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) و همچنین از روش تحلیل-پیمایشی است، جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی شامل خبرگان حوزه مبارزه با مواد مخدر که بصورت هدفمند به تعداد 18 نفر انتخاب و در بخش کمی پرسش‌نامه بین 30 نفر از خبرگان حوزه مبارزه با مواد مخدر توزیع وبرای تجزیه وتحلیل از نرم افزارSpss, Qspm استفاده گردید.

    یافته‌ها

    برای تغییر از حالت تدافعی در وضعیت موجود به حالت تهاجمی در وضعیت مطلوب با استفاده از ماتریس سوات راهبردهای شش گانه so تدوین و در جهت تعیین اولویت برای راهبردها از ماتریس کمی Qspm استفاده شد.

    نتایج

    با استفاده از ماتریس Qspm اولویت های راهبردی به ترتیب: شناسایی قابلیت ها و ظرفیت های بالقوه موثر در مبارزه با موادمخدر - متناسب‌سازی شیوه‌های مبارزه با مواد مخدر - اشراف اطلاعاتی - تقویت و توسعه رویکرد تعامل‌گرایی - هوشمند سازی پلیس مبارزه با مواد مخدر - صیانت و شایسته‌گزینی در کارکنان تعیین و همچنین 25 پیشنهاد اجرایی جهت اجرایی نمودن راهبردها ارایه گردید.

    کلیدواژگان: مبارزه با مواد مخدر، راهبرد تدافعی و تهاجمی، س و ب
  • محمدرضا رفیعی دولت آبادی، علیرضا زرگر*، رضا عبدالرحمانی صفحات 31-56

    مسئله ای اصلی این تحقیق ان است که سیاست گذاری های رسانه ای در جمهوری اسلامی ایران (با تاکید بر مصوبات قانونی، تصمیم گیری ها، برنامه ریزی ها، اجرا، ارزیابی مصوبات) در حوزه شبکه های اجتماعی مجازی تا چه میزان بر امنیت اجتماعی کاربران تاثیر داشته است؟ در این مقاله روش تحقیق کمی است. ازنظر هدف توصیفی- تحلیلی با تکنیک پیمایشی است. روش گردآوری اطلاعات، میدانی و ابزار آن پرسش نامه محقق ساخته است. جامعه آماری این تحقیق 148 نفر از نخبه ها، کارشناسان، مدیران و اعضای هییت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین و خارج از سازمان نیروی انتظامی بوده که با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری احتمالی طبقه ای متناسب انتخاب شدند. روایی تحقیق از طریق روش صوری و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرون باخ (که آلفای کل برابر با 84/0 بوده) به دست آمد. ضرایب رگرسیون (روش تاثیر هم زمان) نشان داد که متغیر ارایه راه حل یا برنامه ریزی با ضریب 799/. در رتبه اول، مرحله ارزیابی با ضریب 506/. در رتبه دوم، تصمیم گیری و قانون گذاری با ضریب 391/. در رتبه سوم و شناخت مسئله با ضریب 337/. در رتبه چهارم قرار دارند. به هر ترتیب تحلیل نهایی حاکی از این است که سیاست گذاری های رسانه ای در عرصه شبکه های اجتماعی که در پنج فرضیه اساسی این تحقیق مورد آزمون قرار گرفت، همگی معنادار بودند. یعنی رابطه این شاخص های سیاست گذاری ها (ارایه شاخص شناخت مسیله، راه حل یا برنامه ریزی، شاخص تصمیم گیری و قانون گذاری، شاخص اجرا، شاخص ارزیابی) در شبکه های اجتماعی مجازی باامنیت اجتماعی کاربر 18 تا 25 سال معنادار بوده است.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، امنیت اجتماعی، شبکه های اجتماعی مجازی، تصمیم گیری، ارزیابی، قانون مداری
  • کرم الله جوانمرد*، پروانه یوسف وند صفحات 57-82
    مقدمه

    مطالعه سرمایه اجتماعی در جامعه به لحاظ تاثیر بر عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی از اهمیت - ضرورت دو چندان برخوردار است. علت نام گذاری مناطق مرکزی - حاشیه ی شهر خرم اباد در واقع مسئله و عارضه ی که گریبان گیر شهر شده است. ازجمله حومه نشینی افراد مهاجر غیر مهاجر در این مناطق نبود توان مالی - تخصصی افراد و نداشتن فرهنگ متعارف شهری که لازمه شهری شدن است درکاهش احساس امنیت و سرمایه اجتماعی نقش داشته است. هدف این پزوهش بررسی سرمایه اجتماعی- احساس امنیت در بین مناطق حاشیه نشین- مرکزی شهرخرم آباد است.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف تحقیقی کاربردی از لحاظ روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. برای انجام پژوهش از جامعه آماری 347872 نفر، حجم نمونه از طریق فرمول مورگان تعیین و تعداد 384 پرسشنامه تهیه و به صورت خوشه ای چندمرحله ای در مناطق حاشیه نشین - مرکزی شهر پرسشنامه توزیع و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی دردو نمونه مستقل نشان داد که بین میانگین سرمایه اجتماعی در مناطق حاشیه نشین- مرکز شهر خرم آباد تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارتی سرمایه اجتماعی در دو گروه آماری مذکور یکسان نبوده و تفاوت داشته است. نتایج حاکی از بالا بودن میانگین سرمایه اجتماعی (96/3) احساس امنیت و تفاوت معنی دار این دو متغیر در مناطق مرکزی شهر خرم آباد در مقایسه با مناطق حاشیه نشین شهر بوده است.

    نتیجه گیری

    در پزوهش حاضردر مجموع میانگین سرمایه اجتماعی در بین ساکنین مرکز شهر (96/3) بیشتر از مراکز حاشیه نشین بوده. در مورد سایر مولفه های سرمایه اجتماعی به جز در مورد انسجام اجتماعی (60/4) روابط اجتماعی (80/4) میانگین بیشتر مولفه های سرمایه اجتماعی نزد ساکنین مرکز شهر بیشتر از حاشیه نشین بوده است. کلیدواژه ها : احساس امنیت ، اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی، مشارکت اجتماعی ، مناطق مرکزی.

    کلیدواژگان: احساس امنیتو اعتماد اجتماعیو سرمایه اجتماعیو مشارکت اجتماعیو مناطق مرکزی
  • محمدحسن شربتیان *، مهدی عمرانی، محمد سالاری صفحات 83-108
    مقدمه

    جرایم به عنوان پدیده ای آسیب زا متاثر از ارزیابی عملکرد حرفه ای،مسئولیت پذیری پلیس و مشارکت نیروهای اجتماعی محلی با تکیه بر رویکرد نظری پلیس جامعه محور، ظرفیت سازی نیروهای محلی و پیشگیری از جرایم به عنوان هدف در این پژوهش مورد مطالعه قرار می گیرد.

    روش

    راهبرد پیمایش کمی از نوع توصیفی و همبستگی با تکیه بر ابزار پرسشنامه محقق ساخته و طیف لیکرت با دامنه(1 تا 5) اطلاعات جمع آوری شده است.جامعه مورد مطالعه شهروندان 15 تا 64 سال مناطق حاشیه نشین بوده است که در حدود 42 درصد از مناطق شهری مشهد از مسایل حاشیه نشینی رنج می برند.براساس فرمول کوکران و شیوه نمونه گیری تصادفی،میزان ضریب آلفای نهایی برابر با 858/0 بدست آمده است و از روش های آماری توصیفی و استنباطی مبتنی بر نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.

    یافته ها

    نشان می دهد که مقدار میانگین عملکرد حرفه ای پلیس(41/3)، تعهد پلیس (52/3)،پلیس جامعه محور(47/3)، اثر گروه های اجتماعی محلی(3)در برخورد با جرام و آسیب های اجتماعی(77/3) همگی حاکی از میانگین متوسط روبه بالا بوده است.ضریب هبستگی بین متغیرها برابر با (438/0)با شدتی در حد متوسط، مثبت و در سطح معناداری 05/0 بدست آمده است. نتایج رگرسیون حاکی از آن است که(عملکرد حرفه ای پلیس،پلیس جامعه محور،گروه های اجتماعی) به ترتیب با مقدار بیشترین ضریب بتا متغیر وابسته را تبیین می کنند.مقدار ضریب همبستگی(R) بین متغیرها برابر با 572/0 بوده که نزدیک به 32درصد از کل تغییرات، میزان مقابله با جرایم و آسیب های اجتماعی در بین شهروندان را تحت تاثیر قرار می دهد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه عملکرد حرفه ای به همراه مشارکت محلی نیروهای اجتماعی در پیشگیری از جرایم غیر قابل انکار است.باید در خصوص افزایش اعتماد شهروندان به فعالیت های پلیس بسترسازی های اجتماعی،فرهنگی،رسانه ای را تقویت کرد.

    کلیدواژگان: جرم، پلیس جامعه محور، شهروندان، حاشیه نشینی، مشهد
  • محمدرضا غلامی شکارسرایی * صفحات 109-136
    مقدمه

    در هر جامعه ای هنجارهای اجتماعی مشخص می سازند که افراد چه نوع رفتاری را باید در پیش گیرند و از چه رفتاری بپرهیزند و بدین ترتیب، نظم را حاکم می سازند. نظم گریزی در حوزه مبلمان شهری به عنوان یک ناهنجاری، بیشتر متوجه امکانات و تسهیلات شهری است. در این پژوهش به بررسی عوامل اجتماعی و روانی اثر گذار بر نظم گریزی در حوزه مبلمان شهری پرداخته می شود.

    روش

    تحقیق حاضر از نوع کمی است و از تکنیک پیمایش و ابزار پرسش نامه محقق ساخته جهت جمع آوری داده ها استفاده شده است. در این تحقیق دو نوع جامعه آماری وجود دارد: جامعه آماری نخست شامل نوجوانان و جوانان(15-30 سال) غیربزهکار شهر رشت و جامعه آماری دوم شامل نوجوانان و جوانان بزهکار15 تا30 ساله ای است که در مراکز بازپروری، زندان ها و کانون های اصلاح و تربیت شهر رشت نگهداری می شوند. جامعه آماری نخست بر اساس داده های سرشماری سال 1395، 271858 نفر و جامعه آماری دوم21 نفر است. در نمونه گیری از جامعه آماری اول از روش نمونه گیری سهمیه ای و در نمونه گیری از جامعه آماری دوم از روش تمام شماری استفاده شده است. حجم نمونه در جامعه آماری نخست با توجه به فرمول کوکران 384 نفر محاسبه گردید اما به منظور پیشگیری از ریزش پرسشنامه ها به 400 نفر ارتقا داده شد.

    یافته ها

    طبق یافته های پژوهش نظم گریزی در حوزه مبلمان خیابانی در نوجوانان و جوانان بزهکار بیشتر از نوجوانان و جوانان غیربزهکار است. با توجه به ضریب تعیین(R2=0.677)، متغیرهای مستقل 67 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می کنند. بر این اساس با افزایش احساس خوشبختی، ارتقای شرایط آموزش، ارتقای شرایط زندگی، ارتقای خاستگاه اقتصادی و اجتماعی و ارتقای بعد اعتقادی دینداری نظم گریزی در حوزه مبلمان خیابانی کاهش و با افزایش احساس افسردگی، اجحاف، تبعیض، انزوای فردی، نظم گریزی در حوزه مبلمان خیابانی افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    بدون تردید دارا بودن شهروندانی که نسبت به حقوق و وظایف خود آگاه باشند و خود را نسبت به سرنوشت جامعه خویش مسیول دانسته و در امور مختلف آن مشارکت نمایند، ضامن حفظ نظم و ارتقا آن در جامعه خواهند بود. پایبندی به نظم اجتماعی زمانی پایدار خواهد بود که به امری درونی بدل شود. البته درونی شدن این امر تا حدود زیادی متاثر از عوامل بیرونی است. به عبارتی بین عوامل روانی و اجتماعی اثرگذار بر پدیده نظم گریزی در حوزه مبلمان خیابانی در شهر رشت یک نوع رابطه دیالکتیکی وجود دارد.

    کلیدواژگان: نظم گریزی، رضایت از زندگی، احساس خوشبختی، احساس تبعیض، نوجوانان و جوانان
  • مریم سیفی*، سمیه کاظمیان صفحات 137-156
    مقدمه

    نیروی انتظامی در فرایند مدیریت بحران، میتواند در خلق محیطهای خانوادگی، شغلی و اجتماعی نقش برجسته ای را ایفا کند. این پژوهش با هدف بررسی نقش پلیس زن در مدیریت بحران مبتنی بر تجارب زیسته کارکنان نیروی انتظامی انجام گرفت.

    روش

    روش پژوهش حاضر کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی بود. به این ترتیب که با کمک مصاحبه نیمه ساختار یافته اطلاعات مرتبط با افراد نمونه جمع آوری گردید. جامعه ی پژوهش شامل کلیه کارکنان نیروی انتظامی که پس از زلزله کرمانشاه در منطقه حضور داشته و درصدد برقراری امنیت اجتماعی بودند. از میان جامعه مذکور نمونه گیری به صورت هدفمند تا حد اشباع (15 کارمند نیروی انتظامی) ادامه یافت.

    یافته ها

    توانمندسازی روانشناختی پلیس زنان شامل سه عملکرد؛ انطباقی، ارتباطی و حمایتی؛ نقش امنیت بخشی اجتماعی در بحران شامل نقشهای ساماندهی، مداخله در بسترهای ناایمن، عملکردهای بحران زدا شد . همچنین از نقشهای هم افزایی در تعاملات امنیت بخش، نقش تنویر افکار عمومی و نقش مشارکتی به دست آمد و در نهایت اشباع سازی خلاهای نقشی نیز بر دو محور نقش پذیری بر مدار نظام اعتقادی جامعه و نظام سرشتی زن حاصل شد.

    نتیجه گیری

    بررسی ها نشان دهنده نقش محوری زنان پلیس در مدیریت بحران بلایای طبیعی است. همچنین بیانگر آن است که جامعه با توجه به ملاحظات فرهنگی-اسلامی به حضور پلیس زن در مداخلات انتظامی نیاز دارد.

    کلیدواژگان: نقش پلیس زن، مدیریت بحران، نیروی انتظامی، پدیدار شناسی زلزله، زلزله کرمانشاه
  • ژیلا فرزانه سادات زارنجی*، محمدحسن یزدانی، مریم جامی صفحات 157-184
    مقدمه

    ویروس کووید 19 به عنوان اپیدمی جهان شمول واقعیتی است که امروزه تمام جوامع با آن دست به گریبان هستند و تبعات منفی و آسیب های اجتماعی فراوانی بر جای می گذارد. این تبعات در سکونتگاه های غیررسمی به صورت پررنگ تری خود نمایی می نماید. بدین منظور اولویت بندی محلات اسکان غیررسمی به لحاظ میزان آسیب های اجتماعی می تواند به نظارت دقیق تر پلیس کمک شایانی نماید.

    روش

    پزوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی- تحلیلی است. داده های مورد نیاز از طریق روش های میدانی گردآوری شده اند. جامعه آماری تحقیق منطبق بر محلات 15 گانه سکونتگاه های غیررسمی شهر اردبیل می باشد. جهت بررسی محلات مورد مطالعه، شاخص های مربوطه با استفاده از روش آنتروپی وزن-دهی شده و با بهره گیری از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره رتبه بندی و برای دست یابی به اولویت بندی نهایی از تکنیک ادغامی کپ لند استفاده شده است.

    یافته ها

    بر اساس سنجه های به کار رفته در پژوهش و نتایج حاصل از پیاده سازی تکنیک های مختلف تصمیم گیری چند معیاره رتبه اول به لحاظ آسیب های اجتماعی ناشی از پاندمی کووید 19 به محله اسلام آباد و رتبه آخر به محله کاظم آباد اختصاص دارد. محلات (پناه آباد و گلمغان) و هم چنین محلات (سیدآباد و ایران آباد) دارای رتبه های یکسان می باشند.

    نتیجه گیری

    طبق یافته های تحقیق پژوهش حاضر، محلات اسکان غیررسمی شهر اردبیل در دوران پاندمی کووید 19 دارای وضعیت مناسبی نبوده و بنابراین مدیریت این محلات نیازمند دیدگاهی همه جانبه و سیستمی است. بر اساس نتایج حاصله از پرسش نامه، معیار های مربوط به جرایم و بزه بیشترین تاثیر منفی را بر سطح این محلات داشته اند. در این راستا پلیس به عنوان متولی اصلی حفظ نظم و امنیت جامعه برای پیشگیری از جرم، می تواند نقش به سزایی در کاهش و تعدیل این امر مهم داشته باشد.

    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، اسکان غیررسمی، پاندمی کووید19، امنیت اجتماعی، شهر اردبیل
  • محمدحسین قربانی، احمد محمودی*، زهره عباسی، مرتضی مطهری صفحات 185-210
    مقدمه

    رویدادهای گردشگری ورزشی طیف گسترده ای از شرکت کنندگان ملی و بین المللی را به خود جلب می کند و نیاز است پیامدهای آن برای مدیریت و سیاست گذاری مناسب مورد بررسی قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر، شناسایی پیامدهای برگزاری رویدادهای گردشگری ورزشی با رویکرد امنیتی - اجتماعی بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش کیفی بود که با راهبرد زمینه یابی-اکتشافی انجام پذیرفت. بدین منظور، با 19 نفر از خبرگان، صاحب نظران و متخصصان به صورت هدفمند و با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند اشباع نظری حاصل گردید. داده ها با استفاده از رویکرد اکتشافی از طریق فرایند کدگذاری با استفاده از نرم افزار کیفی مکس کیو دی ای تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    پس از اتمام کدگذاری، پیامدهای برگزاری رویداد در دو حوزه اثرات مثبت و سازنده که شامل زیرساخت و توسعه شهری، مزایای اقتصادی، تحکیم و همبستگی در جامعه، تبادلات اجتماعی و فرهنگی، بهبود نگرش مثبت به جامعه، فرصت های یادگیری و تعاملات اجتماعی و حوزه اثرات منفی و مخرب از قبیل هزینه های اقتصادی، مخاطرات ترافیکی، مخاطرات امنیتی، نگرانی های زیست محیطی و درگیری و مزاحمت های اجتماعی دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    برگزاری رویدادهای گردشگری ورزشی پیامدهای مختلفی برای کشور میزبان با توجه به مسایل مختلف می تواند داشته باشد. لذا نیاز است مدیران و برگزارکنندگان رویداد حتما به پیامدهای مثبت و منفی رویداد توجه داشته باشند و در جهت رفع پیامدهای منفی و استفاده از پیامدهای مثبت برنامه ریزی داشته باشند.

    کلیدواژگان: رویداد ورزشی، گردشگری، پیامدهای امنیتی و اجتماعی، توسعه شهری، مزایای اقتصادی
  • حسین واحدی*، علی اقبالی، رسول رضایی، داود قاسم زاده صفحات 211-234
    مقدمه

    استفاده از روش‌های مناسب تدریس، می تواند در ارتقای مهارت های زندگی موثر واقع شود. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت زندگی به روش الگوی تدریس جیگ‌ساو بر مهارت کنترل خشم، جهت ارتقای امنیت اجتماعی در بین زندانیان زندان تبریز بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه زندانیان زندان شهر تبریز، در سال 1398 می‌باشد. نمونه آماری تحقیق شامل تعداد 96 نفر از زندانیان زندان تبریز (48 مرد و 48 زن) می باشند که به صورت دردسترس، انتخاب و به صورت تصادفی، در گروه های آزمایش به روش سنتی و آموزش جیگ‌ساو و گروه کنترل جای گرفتند. محتوای آموزشی، مهارت کنترل خشم از مهارت های زندگی به روش سنتی و الگوی تدریس جیگ‌ساو معکوس، هر کدام به مدت شش جلسه، به روی گروه‌های آزمایش، اجرا شد. برای گردآوری داده‌ها در مراحل پیش‌آزمون و پس‌آزمون، از پرسش‌نامه مهارت کنترل خشمPACT استفاده شد. داده‌های بدست آمده با استفاده از روش تحلیل کوارایانس تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین گروه‌های آموزش جیگ ساو و آموزش سنتی در مهارت کنترل خشم، تفاوت معنی داری وجود دارد و روش جیگ‌ساو تاثیر بیشتر معنی داری نسبت به روش سنتی در کنترل خشم داشته است (009/0 <p). تفاوت هر دو گروه آموزش جیگ‌ساو و آموزش سنتی با گروه کنترل در مهارت کنترل خشم، معنی دار است (001/0 <p).

    نتیجه گیری

    هم آموزش جیگ‌ساو و هم آموزش سنتی، در بهبود مهارت کنترل خشم، موثر بوده اند، ولی میزان اثربخشی آموزش به شیوه جیگ‌ساو معکوس، بیشتر از آموزش به شیوه سنتی است. بنابراین این روش می تواند در برنامه های آموزشی- درمانی زندانیان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الگوی تدریس جیگ ساو معکوس، مهارت کنترل خشم، زندان
|
  • alireza jazini*, Ali Delavar, mohammad ali ameri, alireza GAZME Pages 1-25
    Background and Aim

    Drugs and their illegal consequences have made countries vulnerable and in the form of a problem, threatens their security and communities, so the main purpose of this dissertation is to develop anti-narcotics strategies in the police command of S&B province. .

    Methodology

    The present study has a mixed developmental (qualitative-quantitative) research methodology in terms of applied development goal and analytical-survey method. The statistical population of this research in the qualitative part includes experts in the field of counternarcotics who purposefully 18 people were selected. Also in the quantitative part of the questionnaire was distributed among 30 experts in the field of counter-narcotics.

    Findings

    The findings indicate that in the internal environment (strengths) there were no capabilities and capacities for border control, use of the control center and databases, having employees with a spirit of self-sacrifice (weaknesses) of floating forces. Equipment and control systems and insufficient intelligence aristocracy and in the external environment (opportunity points) effective external interactions, support within the organization and drug laboratories (threat points) Expansion of cultivation and production of drugs, incompatibility of judicial rulings and weakness In border control, they were ranked first to third, respectively.

    Conclusion

    The SWAT matrix indicates the strategy in the current situation is defensive and in the optimal position is offensive, so it should be changed from the defensive to the offensive in the desired position. In prioritizing strategies, so strategy includes "using maximum power". And internal and external capacity of the organization in the first priority and wo strategy with the description of "adapting counter-narcotics methods" in the second priority.

    Keywords: Counter-narcotics, defensive, offensive strategy, Sistan, Baluchestan
  • Mohammad Reza Rafiee Dolatabadi, Ali Reza Zargar *, reza abdolrahmani Pages 31-56

    The main issue of this research is to what extent has the policies of the government of the Islamic Republic of Iran (with emphasis on legal approvals, decisions, planning, implementation, evaluation of government approvals) in the field of virtual social networks affected the sense of social security of users? In this paper, the research method is quantitative. In terms of purpose, it is descriptive-analytical with survey technique. The method of data collection, fieldwork and tools has made the researcher's questionnaire. The statistical population of this study was 148 elites, experts, managers and members of the faculty of the University of Law Enforcement Sciences and outside the law enforcement organization, who were selected using Morgan table and possible sampling method of appropriate classes.The validity of the research was obtained through formal method and its reliability through Cronbach's alpha test (where the total alpha was 0.84). The regression coefficients (simultaneous effect method) showed that the variable of solution solution or planning with coefficient 799 /. In the first place, the evaluation stage with a coefficient of 506 /. In second place, decision-making and legislation with a coefficient of 391 /. In the third place and recognizing the problem with a factor of 337 /. They are in the fourth place. However, the final analysis indicated that government policies in the field of social media, which were tested in the five basic hypotheses of this study, were all significant. That is, the relationship between these policy indicators (presentation of problem recognition index, solution or planning index, decision-making and legislation index, implementation index, evaluation index) in virtual social networks with social user sense has been significant for 18 to 25 years.

    Keywords: Policy-making, social security, virtual social networks, decision-making, evaluation, Rule of Law
  • karamollah javanmard *, parvane yosefvand Pages 57-82
    Introduction

    The study of social capital in society is doubly important in terms of its impact on various economic, political and social factors. The reason for naming the central areas - the outskirts of the city of Khorramabad is in fact a problem that has plagued the city. Among the suburbs of non-immigrant immigrants in these areas, the lack of financial-professional capacity of individuals and the lack of a conventional urban culture that is necessary for urbanization have played a role in reducing the sense of security and social capital. The purpose of this study is to examine the social capital - the sense of security among the marginal-central areas of Khorramabad.

    Method

    The present study is an applied research in terms of descriptive and correlational research method. To conduct a research from a statistical population of 347872 people, the sample size was determined through Morgan formula and 384 questionnaires were prepared and the questionnaire was distributed as a multi-stage cluster in the suburban-central areas of the city and analyzed using SPSS software.

    Findings

    The results of t-test in two independent samples showed that there is a significant difference between the average social capital in the suburbs of Khorramabad city center. In other words, social capital was not the same in the two statistical groups and was different. The results showed a high average social capital (3.96) feeling of security and a significant difference between these two variables in the central areas of Khorramabad compared to the suburbs.

    Conclusion

    In the present study, the total average of social capital among the residents of the city center (3.96) was higher than the suburban centers. Regarding other components of social capital, except for social cohesion (4.60), social relations (4.80), the average of most components of social capital among the residents of the city center was higher than the marginalized.

    Keywords: feeling of security, social trust, social capital, social participation, central area
  • Mohammad Hasan sharbatiyan *, Mehdi omrani, Mohammad salari Pages 83-108
    Introduction

    Crimes as a harmful phenomenon influenced by professional performance evaluation, police responsibility, and involvement of local community forces are studied as the focus of this research, focusing on the Community-oriented police approach, capacity building, and crime prevention.

    Method

    Quantitative method of survey (descriptive-explanatory) and relying on the tools of a researcher-made questionnaire and a Likert range of data (1 to 5) was collected. The study population consisted of citizens aged 15 to 64 years living in suburban areas, which includes 42% of urban areas. First, in the suburban areas of Mashhad, using relative stratified sampling appropriate to the volume of each area; Areas are selected. Then, the number of selections in each area was based on Cochran's formula and random sampling method, and the total population of the suburbs of Mashhad was 1416776. Based on Cochran formula and random sampling method, the final alpha coefficient is 0.858 and descriptive and inferential statistical methods based on SPSS software for data analysis. Have been used.

    Results

    it shows that the mean of professional police performance (3.41), police commitment (3.52), community-based police (3.47), effect of local social groups (3) and dealing with crime and Social damages (3.77) were found, all of which indicate an average upward trend. The regression results show that among the citizens living in the suburbs, about 32% of the changes in dealing with crime and social harms are explained by the variables of police professional performance, police commitment, community-based police, and social groups.

    Conclusion

    Given that community-based policing and police commitment have more explanatory power than other variables, so it should be about increasing citizens' trust in police activities; Social, cultural and media contexts were diligent in strengthening the community-based police.

    Keywords: Crime, community-based police, Citizens, Suburbs Mashhad
  • Mohammadreza GholamiShekarsaraee* Pages 109-136
    Introduction

    In any society, social norms determine what kind of behavior should be adopted and which ones should be avoided by individuals and thus order is prevailed. Order-evading in the field of street furniture, as an anomie, is more common directed to seats and buses of city, post offices and telephones, and so on. The present research studies the social and psychic factors affecting Order-evading in the field of urban furniture in Rasht.

    Method

    The present research is typically a quantitative one and the survey technique and researcher-made questionnaire were used for collecting data. There are two types of statistical population in this research: The first one includes the non-delinquent adolescents and young people (15-30 years old) of Rasht and second one includes juvenile delinquents(15-30 years old) who are kept in rehabilitation centers, prisons and correctional centers in Rasht. The first statistical population based on the census data of 2016 is 271858 people and the second one is 21 people. In the sampling of the first and second statistical population respectively the quota sampling and the census method were used. The sample size in the first statistical population was calculated 384 people according to Cochran's formula, but in order to prevent the falling of the questionnaires, it was increased to 400 people.

    Findings

    According to the research findings, order-evading in the field of street furniture is more common in delinquent adolescents and young people than non-delinquent ones. According to the coefficient of determination (R2 = 0.677), the independent variables explain 67% of the changes in the dependent variable. Thus, by increasing the feeling of happiness, improving the conditions of education and living conditions, promoting the socio-economic status and belief dimension of religiosity, order-evading in the field of street furniture is decreased and by increasing feelings of depression, abuse, discrimination and personal isolation, order-evading in the field of street furniture is increased.

    Conclusion

    Undoubtedly, having citizens who are aware of their rights and duties and consider themselves as responsible for the fate of their society and participate in its various affairs, will guarantee the maintenance and promotion of order in the society. commitment to social order will be sustained if it becomes internal. Of course, the internalization of this matter is highly affected by external factors. In other words, there is a dialectical relationship between psychological and social factors affecting the order-evading in the field of street furniture in Rasht.

    Keywords: order-eviding, life satisfaction, happiness feeling, discrimination feeling, Adolescents, juvenile
  • somaye kazemian*, Maryam Seifi Pages 137-156
    Introduction

    In the crisis management process, law enforcement can play a prominent role in creating family, work and social environments. The aim of this study was to investigate the role of female police in crisis management based on the lived experiences of law enforcement personnel.

    Method

    The method of the present study was qualitative descriptive phenomenology. In this way, with the help of semi-structured interviews, information related to the sample was collected. The study population included all law enforcement personnel who were present in the area after the Kermanshah earthquake and sought to establish social security. From the mentioned community, sampling continued in a targeted manner until saturation (15 police officers).

    Findings

    Psychological empowerment of women police including three functions; Adaptive, communicative and supportive; The role of social security in the crisis included organizing roles, intervening in insecure settings, and crisis-relieving practices. Also, the synergistic roles in security interactions, the role of enlightening public opinion and the participatory role were obtained.

    Conclusion

    Studies show the pivotal role of police women in crisis disaster management. It also indicates that the society needs the presence of female police in law enforcement interventions due to cultural-Islamic considerations.

    Keywords: The role of the female police, crisis management, Law Enforcement, phenomenology earthquake, Kermanshah earthquake
  • zhila Farzaneh Sadat Zaranji *, m.h. yazdani, Maryam Jami Pages 157-184
    Introduction

    Covid virus 19 as a universal epidemic is a reality that all societies today are struggling with and leaves many negative consequences and social harms. These consequences are more pronounced in informal settlements. To this end, prioritizing informal settlements in terms of the extent of social harm can help police monitor more closely.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The required data were collected through field methods. The statistical population of the study corresponds to 15 neighborhoods of informal settlements in Ardabil. In order to study the studied areas, the relevant indicators were weighted using entropy method and ranked using multi-criteria decision making techniques and to achieve the final prioritization, Copeland integration technique was used.

    Findings

    Based on the metrics used in the research and the results of the implementation of various multi-criteria decision-making techniques, the first rank in terms of social harms caused by the Covid 19 pandemic belongs to Islamabad neighborhood and the last rank to Kazemabad neighborhood. Neighborhoods (Panah Abad and Golmoghan) as well as neighborhoods (Seyed Abad and Iran Abad) have the same ranks.

    Conclusion

    According to the findings of the present study, informal settlements in Ardabil during the pavilion of Covid 19 did not have a good situation and therefore the management of these neighborhoods requires a comprehensive and systematic perspective. Based on the results of the questionnaire, the criteria related to crime and delinquency had the most negative impact on the level of these neighborhoods. In this regard, the police, as the main trustee of maintaining public order and security to prevent crime, can play an important role in reducing and modifying this important matter.

    Keywords: social injuries, informal settlement, Covid 19 Pandemic, social security, Ardabil city
  • Mohammad Hossein Ghorbani, Ahmad Mahmoudi *, Zohreh Abbasi, Morteza Motahari Pages 185-210
    introduction

    Sport tourism events attract a wide range of national and international participants and the implications need to be considered for proper management and policy making. The purpose of this study was to identify the implications of holding sports tourism events with a security-social approach.

    Methodology

    The research method was qualitative, which was conducted with the heuristic-exploration strategy. For this purpose, theoretically saturated with 19 experts, experts and experts using in-depth and semi-structured interviews. The data were analyzed using an exploratory approach through the coding process using Max QDA qualitative software.

    Results

    Upon completion of the coding, the implications of the event in the two areas of positive and constructive impacts, including infrastructure and urban development, economic benefits, community solidarity, social and cultural exchanges, improved positive attitudes to society, learning opportunities and social interactions, and The categories of adverse effects and disadvantages were categorized as economic costs, traffic hazards, security risks, environmental concerns and social disturbances.

    Conclusion

    Holding sports tourism events has different implications for the host country depending on different issues. Therefore, managers and organizers of the event must pay attention to the positive and negative implications of the event and plan to eliminate the negative implications and use the positive implications.

    Keywords: sport event, Tourism, security-social consequences, Urban development, economic benefits
  • Hossein Vahedi *, Ali Eghbali, Rasoul Rezaei, Davoud Ghasemzadeh Pages 211-234
    Introduction

    Using appropriate teaching methods can be effective in improving life skills. The aim of this study was to investigate the effectiveness of life skills training using Jigsaw teaching model on anger control skill to Promote Social Security among inmates of Tabriz prison.

    Methods

    The research method is quasi-experimental with pre-test and post-test with control group design. The statistical population of the study includes all prisoners in Tabriz prison in 2018. The sample of the study includes 96 prisoners of Tabriz prison (48 men and 48 women) who were selected by available sampling and randomly divided to Jig saw and traditional teaching experimental and control groups. Anger Control skill training content was implemented in traditional methods and reverse Jig Saw teaching pattern for six sessions on their experimental groups. The PACT Anger Control Skills Questionnaire was used to collect data in the pre-test and post-test stages. The obtained data were analyzed using analysis of covariance method.

    Findings

    The results showed that There are significant differences between Jig‌ ‌Saw teaching technique and traditional training groups in anger control skill and the Jigsaw method has had a more significant effect on anger management than the traditional method (p < 0.009). Booth Jig‌ -Saw teaching technique and traditional training had significant differences with Control group in anger control skill. (p < 0.001)

    Conclusion

    Both Jig‌ ‌Saw teaching technique and traditional training were effective in improving anger control skills, but the effectiveness of reverse Jig Saw teaching technique is more than traditional training. Therefore, this method can be used in educational and treatment programs for prisoners.

    Keywords: Reverse Jig Saw teaching technique, Anger Control Skill, Prison