فهرست مطالب

پژوهش نامه ایرانی سیاست بین الملل
سال نهم شماره 1 (پیاپی 17، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی اسمعیلی* صفحات 1-26

    یکی از مولفه های مهم در بررسی اوضاع خاورمیانه در سال‎های 2011-2001 کنش و واکنش دو اردوگاه اتحاد ایران – سوریه و امریکا و متحدانش می‎باشد. با توجه به این رویارویی،نویسنده پرسش‎ها و فرضیه ‎های ذیل را مطرح کرده‎ است: 1- علت اصلی کنش و واکنش اتحاد ایران – سوریه و امریکا و متحدانش در خاورمیانه در سال‎های 2011-2001 چه بوده است ؟ 2- راهبردهای اتحاد ایران – سوریه و امریکا و متحدانش در کنش و واکنش های خود در سال‎های 2011-2001 چه بوده است؟ بر اساس پرسش‎های فوق، فرصیه‎ های ذیل مطرح می‎شود:1- علت اصلی کنش و واکنش اتحاد ایران – سوریه و امریکا و متحدانش در منطقه خاورمیانه در بازه زمانی 2011-2001 برداشت تهدید بوده است.2- راهبرد اتحاد ایران – سوریه در مقابل امریکا و متحدانش در سال‎های 2011-2001 خاورمیانه به ترتیب: دنباله روی و موازنه و راهبرد امریکا و متحدانش در مقابل اتحاد ایران – سوریه موازنه بوده است. روش تحقیق در این نوشتار توصیفی- تحلیلی بر مبنای روش کیفی و روش گردآوری داده‎ ها منابع کتابخانه‎ ای و اینترنتی است.

    کلیدواژگان: اتحاد ایران، سوریه، امریکا، یازده سپتامبر، خاورمیانه، موازنه تهدید
  • فرشته بهرامی پور*، محمدحامد پورجعفری صفحات 27-54

    امروزه تقریبا بیشتر سیاستمداران کشورهای جهان، در شبکه های اجتماعی اینترنتی حضور دارند و در حساب های کاربری شان، متن ها و گزارش های کاری را منتشر می نمایند. نقطه اوج این فعالیت ها را می توان در دوران مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 مشاهده کرد. سوال اصلی که در اینجا مطرح می شود این است که: نقش شبکه های اجتماعی درروند مذاکرات هسته ای وین چگونه بوده است؟ برای گردآوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شده است. تمام داده ها با بهره مندی از روش تحلیل محتوای کیفی مورد بررسی قرارگرفته است. نتایجی که در پاسخ به پرسش فرعی نخست حاصل شد نشان داد که تعامل با مردم، مدیریت افکار عمومی و استفاده از زبان انگلیسی بخشی از نقاط قوت گروه مذاکره کننده هسته ای ایران در استفاده از شبکه های اجتماعی بوده است و از سوی دیگر، نداشتن راهبرد، بی نظم بودن و نداشتن مشاور رسانه ای را نیز می توان در لیست نقاط ضعف مذاکره کنندگان در استفاده از این شبکه ها جای داد. در بخش دیگری از نتایج و در پاسخ به پرسش فرعی دوم مشخص شد که شکستن انحصار رسانه ای جریان اصلی، بالا بردن سرمایه اجتماعی مردم نسبت به مسیولان و تعامل مستقیم با مردم جهان و سخن رودررو با افکار عمومی از مهم ترین اهدافی است که گروه مذاکره کننده هسته ای با استفاده از شبکه های اجتماعی در پی آن بوده است و اما از دید مصاحبه شوندگان این پژوهش، پوشش رسانه ای، ابزار جنگ روانی، جریان سازی رسانه ای، بسترسازی تحلیل اخبار و مکمل جریان گردش آزاد اطلاعات از مهمترین کارکردهایی است که شبکه های اجتماعی در مذاکرات هسته ای داشتند.

    کلیدواژگان: دیپلماسی دیجیتال، دیپلماسی رسانه، شبکه های اجتماعی مجازی، مذاکرات وین، ایران
  • مصطفی خیری، فرامرز تقی لو* صفحات 55-84
    خیزش های عربی در سوریه منجر به سرنگونی حکومت بشار اسد نگردیده بلکه به جنگ داخلی میان گروه های سوری و رقابت قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای برای کسب نفوذ بیشتر منتهی شده است. پیآمد چنین وضعیتی کنترل کردستان سوریه توسط حزب اتحاد دمکراتیک که از آن به عنوان شاخه سوری پ.ک.ک. یاد می شود، بوده است. سیوال این است که استراتژی ترکیه در مواجه با  تهدیدات ناشی از ظهور منطقه خود مختار کرد از دل بحران سوریه و در امتداد مرزهای جنوبی ترکیه چیست؟ در تشریح جوانب مختلف این مساله در ابتدا ماهیت بحران سوریه و چگونگی کنترل کردستان سوریه توسط پ.ی.د. به روشی توصیفی-تحلیلی و با ارجاع به منابع کتابخانه ای بررسی شده است. فرضیه مقاله بر پایه یافته های پژوهش این است که ترکیه در ابتدا با پیگیری سیاست صبر و انفعال در قبال داعش و استفاده از اهرم بارزانی تلاش نمود مانع پیدایش کردستان سوریه و یا کنترل آن توسط پ.ی.د. شود. با ظهور کردستان سوریه که بیشتر ناشی از عقب نشینی استراتژیک اسد از شمال سوریه و حمایت غرب از پ.ی.د. بود، آنکارا با حضور نظامی در سوریه و چرخش به سوی محور ایران وروسیه از یک سو و امتیاز گیری از آمریکا سعی در مهار تهدیدات پ.ی.د. نموده است.
    کلیدواژگان: ترکیه، سوریه، کردستان، پ.ک.ک، پ.ی.د، داعش
  • حمید درج*، هادی آجیلی صفحات 85-110
    تحولات عراق یکی از موضوعات مهم غرب آسیا است که در سال های پس از 2003، به نوعی همه بازیگران خارجی را درگیر خود کرده و نقش ایالات متحده به عنوان یک بازیگر مداخله گر در تحولات منطقه ای غرب آسیا غیرقابل انکار است. واشنگتن تحولات عراق را عاملی مهم جهت بازتعریف نظم نوین منطقه قلمداد می کند و با هدف کسب اهداف و منافع منطقه ای، تحولات این کشور را در کانون سیاست خاورمیانه ای خود قرار داده است. لذا سوالی که مطرح می شود این است که آمریکا در استراتژی نوین خود در قبال تحولات عراق چه سیاستی را دنبال می کند؟ فرضیه پژوهش این است که آمریکا در راستای دست یابی به منافع و اهدافی همچون کاهش نفوذ منطق ه ای ایران و دستیابی به منابع نفتی عراق، سیاست تهاجمی و فعالی را در قبال تحولات عراق اتخاذ نموده است. واشنگتن با اتخاذ چنین سیاستی، ضمن تامین منافع دلالان اسلحه، به بهانه عدم بازگشت تروریست ها به عراق و نیز برقراری ثبات در این کشور به تثبیت حضور و نقش دوباره آمریکا در عراق آینده مبادرت می ورزد. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و بر مبنای نظریه نیوریالیسم شکل می گیرد.
    کلیدواژگان: عراق، ترامپ، نظامی گری، ایالات متحده آمریکا، نئورئالیسم
  • سید قاسم زمانی، بهزاد سیفی* صفحات 111-138

    در روز پنج شنبه، 13 ژوین 2019، دو کشتی نفتکش در اثر برخورد با مین های دریایی در دریای عمان تقریبا در 25 مایلی آب های ساحلی جمهوری اسلامی ایران (جاسک) در حالی که در بیرون از تنگه هرمز در حال عبور بودند، آسیب دیدند. آمریکا با ارایه شواهدی جمهوری اسلامی ایران را به خاطر حمله به نفت کش ها در دریای عمان، متهم کرد. بریتانیا نیز مسئولیت جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرد. در مقابل جمهوری اسلامی ایران ضمن رد مسئولیت، این حمله را ساخته و پرداخته خود آمریکایی ها و توطیه دانست. از این رو، در این مقاله، سعی بر آن است تا ضمن بررسی قواعد حاکم بر مین گذاری طبق حقوق بین الملل، شواهد حاکم بر حوادث رخ داده در دریای عمان را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم؛ و با بررسی شرایط وقوع حوادث و آرای دیوان بین المللی دادگستری در خصوص مین گذاری، اثبات نماییم، که اتهامات ایالات متحده آمریکا به جمهوری اسلامی ایران واهی و بیهوده می باشد.

    کلیدواژگان: مین دریایی، نگه هرمز، دریاد قمان، خلیجفارس، ح و دریاها
  • علیرضا سمیعی اصفهانی*، سارا فرحمند صفحات 139-170

    طی یک دهه گذشته، اتحادیه اروپا با چالش های بی سابقه ای در جبهه های مختلف مانند بحران مالی، بحران مهاجرت، بحران سیاست خارجی (کریمه)، تجزیه و واگرایی (برگزیت) و بحران مشروعیت (پوپولیسم) روبرو بوده است. در این میان بحران پاندمی کرونا اگرچه در نگاه نخست بحرانی بهداشتی به نظر می رسد اما از تاثیرات ژیوپلیتیک آن نمی توان چشم پوشید. پژوهش پیش رو می کوشد تا بر پایه مناظره نیو- نیو و روش آینده پژوهی (تکنیک سناریوپردازی)، به این پرسش اصلی پاسخ دهد که با توجه به معضلاتی که بحران کرونا در سطح جهانی پدید آورده است، چه سناریوهایی پیش روی اتحادیه اروپا قرار دارد؟ آیا این بحران باعث هم گرایی بیشتر یا کمتر اروپا خواهد شد و یا آن را به مسیر متفاوتی رهنمون خواهد ساخت؟ در پاسخ به این سیوال، بر پایه روند رویدادها، اهداف بازیگران و بهره گیری از تکنیک «آشفتگی فکری»، پنج سناریو را در قالب سه دسته بندی می توان مطرح نمود: الف) سناریوی مطلوب یا مرحج؛ تداوم همگرایی اتحادیه اروپا و حفظ قدرت بازیگری در سطح روابط بین الملل و یا تداوم همگرایی اتحادیه اروپا با رهبری آلمان؛ ب) سناریوی محتمل؛ تبدیل اتحادیه اروپا به کنفدراسیون منطقه ای و یا خروج ایتالیا از اتحادیه اروپا؛ ج) سناریوی ممکن؛ واگرایی و فروپاشی اتحادیه اروپا. یافته های پژوهش نشان می دهد که پیامدهای بحران «کووید 19»، اتحادیه اروپا را با مشکلات بی شماری روبرو کرده است به نحوی که این اتحادیه در مدیریت این بحران دچار ضعف هایی شده، از این رو قدرت بازیگری اتحادیه اروپا را در سطح داخلی و بین المللی به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

    کلیدواژگان: پاندمی ویروس کرونا، اتحادیه اروپا، همگرایی، واگرایی، کنفدرالیسم، خروج ایتالیا، فروپاشی
  • میثم غلامی*، سید مهدی سیدزاده ثانی صفحات 171-192
    از مهم ترین موضوعات مورد چالش درتشکیل دیوان کیفری بین المللی موضوع، صلاحیت این دادگاه بود. چرا که ارتباط تنگاتنگی میان حاکمیت ملی و صلاحیت کیفری محاکم، وجود دارد. به همین دلیل، به منظور پاسخگویی به تمایل عضویت اکثرکشورها در دیوان و همچنین احترام به حق حاکمیت ملی، اساسنامه دیوان صراحتا صلاحیت تکمیلی را نسبت به محاکم داخلی پذیرفت. با وجود این، برخی دولت ها به دلیل داشتن حق حاکمیت ملی و همچنین به خاطر تکمیلی بودن صلاحیت دیوان، از همکاری با دیوان امتناع می ورزند. این موضوع باعث بروز مناقشاتی در رسیدگی به پرونده ها گردید و تقابل میان صلاحیت تکمیلی و ذاتی دیوان کیفری بین المللی را به وجود آورد. نمونه ی این تقابل را می توان میان دولت لیبی و دیوان کیفری بین المللی در محاکمه ی سیف الاسلام قذافی مشاهده نمود. در این مقاله، ضمن تبیین صلاحیت ذاتی و تکمیلی، به مواردی همچون ناکارآمدی صلاحیت تکمیلی، گرایش دیوان به سمت صلاحیت ذاتی و تحمیل هزینه های سیاسی بر دیوان، اشاره خواهد شد. همچنین به دنبال تعارضات موجود میان دیوان کیفری بین المللی و دولت لیبی، علل پدید آمدن تقابل صلاحیت تکمیلی و ذاتی در رسیدگی به پرونده سیف الاسلام قذافی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: دیوان کیفری بین المللی، جنایات بین المللی، صلاحیت ذاتی، صلاحیت تکمیلی
  • محمودرضا فارسیانی*، هیلدا رضایی، احد باقرزاده، مصطفی نوراللهی صفحات 193-218

    نحوه ارتباط و تعامل جمهوری اسلامی ایران با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برای بیش از یک دهه با فراز و نشیب های زیادی روبرو بوده است . امروزه با  وجود آن که  به نظر می رسد که  ارتباط مذکور سخت ترین دوران خود را می گذراند؛ لیکن  باید گفت که رسیدن به یک راه حل مرضی الطرفین برای فایق آمدن  بر اختلافات موجود و برقراری یک رابطه سودمند دوطرفه با بهره جستن از راه حل های حقوقی خاص همچنان امکان پذیر می باشد. مقاله حاضر با بهره گیری از منابع  گوناگون ،  ضمن برشمردن  موانع حقوقی موجود در برقراری تعامل فیمابین، تلاش نموده است تا  نشان دهد که  از یک سو بعضا" در خصوص  موانع و خطرات موجود در تعامل جمهوری اسلامی ایران با گروه ویژه اقدام مالی - از جمله  مشکلات مربوط به واحد اطلاعات مالی یا FIU یا عدم اعتماد به مراحل بعدی برنامه اجرایی گروه FATF و همچنین نحوه تصمیم گیری اعضای گروه بر اساس اجماع یا Consensus -  اغراق و بزرگ نمایی صورت گرفته است و از سوی دیگر  برخی از موانع و مشکلات پیچیده تر مطروحه  نظیر مشکلات ناشی از پیوستن به کنوانسیون های پالرمو و مبارزه با تامین مالی تروریسم  که راه رسیدن به یک توافق سازنده  را سد کرده اند، با راه حل های مبتنی بر حقوق بین ااملل و فقه اسلامی قابل حل می باشند

    کلیدواژگان: شفافیت مالی، پولشویی، توصیه های گروه ویژه اقدام مالی، تروریسم
  • مصطفی فضائلی*، محمد ستایش پور صفحات 219-244

    جانشینی کشور در زمینه مسئولیت بین المللی، از موضوعات چالش برانگیز حقوق بین  الملل دانسته می شود که صرف نظر از چند و چون جانشینی، پس از تحقق جانشینی مطمح نظر قرار می گیرد. چالشی بودن این موضوع، موجب شد تا کمیسیون حقوق بین الملل ملل متحد که نهاد علمی تدوین و توسعه تدریجی حقوق بین الملل است، نیز بارها از رسیدگی به آن سر باز زند. حال آن که کمیسیون داوری ایالات متحد آمریکا-بریتانیا و دیوان بین المللی دادگستری به عنوان دو مرجع حقوقی برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی، طی تصمیماتی که گرفته اند و استدلال های مطروح، متضمن منبعی غنی در ایضاح آن دانسته می شوند. امری که دگربار، بر نقش محاکم حقوقی بین المللی در توسعه تدریجی حقوق بین الملل، در کنار رسالت اصلی آنان که حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی است صحه می گذارد. کنکاش در تصمیمات این دو مرجع حقوقی بین المللی به روشنی حکایت از دگردیسی مفهومی در زمینه امکان جانشینی کشور در زمینه مسئولیت بین المللی دارد. عدم جانشینی کشور در زمینه مسئولیت بین المللی که به صراحت در دو رای کمیسیون داوری آمریکا-بریتانیا، به عنوان یک اصل خوانده شده بود، رفته رفته، در دیوان بین المللی دادگستری از آن عدول گردیده است. مقاله پیش رو از رهگذر مطالعه تطبیقی تصمیمات این دو محکمه حقوقی بین المللی، به تحول مفهومی و دامنه جانشینی کشور در زمینه مسئولیت بین المللی به منزله یک گزاره حقوقی بین المللی می پردازد.

    کلیدواژگان: جانشینی کشورها، مسئولیت بین المللی دولت، کمیسیون داوری آمریکا-بریتانیا، دیوان بین المللی دادگستری
  • نازنین قاسمی، حامد عامری گلستانی*، لنا عبدالخانی، بهرام یوسفی صفحات 245-268
    اگرچه صلح از کهن ترین آرمان های بشر است، تاریخ بشر مشحون از درگیری ها، تعارضات و برخوردهاست. در این میان زنان نقش پررنگی در حفظ صلح و ترویج آن دارند و حضور زنان در عملیات حفظ صلح، پاسداری از صلح در جهان است؛ گسترش رویکرد صلح طلبانه در سطح جهان مدیون نقش زنان در ترویج صلح است و زنان بخشی از عملیات صلح طلبانه را بر عهده دارند. یکی از بزرگ ترین وظایف صلح بانان زن در سازمان ملل متحد، مسئولیت حفظ و ترویج صلح است که در این تحقیق با تمرکز بر سه منطقه سودان جنوبی، لیبی و ساحل عاج مدنظر قرار گرفت. سوال اصلی پژوهش حاضر این بود که صلح بانان زن چه راهبردی را در جهت برقراری صلح در این مناطق داشته اند؟ تحقیق حاضر با رویکردی فمینیستی و بر پایه نظریه فمینیسم صلح طلب و از طریق منابع کتابخانه ای و روش توصیفی تحلیلی نقش صلح بانان زن را در حفظ ثبات امنیت سیاسی و فرهنگی؛ اجتماعی و اقتصادی، زیست محیطی و در نهایت امنیت زنان و کودکان از سو استفاده های جنسی را مطرح و راهکارهایی برای ارتقای نقش آنان پیشنهاد داده است.
    کلیدواژگان: صلح بانان زن، صلح جهانی، سودان جنوبی، لیبی، ساحل عاج
  • علیرضا خداقلیپور، فریده محمدعلی پور*، محمدولی مدرس صفحات 269-294

    افغانستان همواره یکی از بسترهای مهم بازی بزرگ بین المللی میان قدرت های مهم منطقه ای و بین المللی بوده و طی چهار دهه گذشته به عنوان یکی از بحران خیز ترین کشورهای جهان، همواره در شمار مهم ترین کانون های مورد توجه جامعه بین المللی قرار داشته است. در مورد علل تطویل بحران در افغانستان، بحث های زیادی مطرح شده است. اما در همه این دیدگاه ها و عوامل، یک عنصر ثابت وجود دارد و آن پاکستان، به عنوان کشور همسایه با اشتراکات متعدد قومی، فرهنگی و مذهبی، است که با هدایت ارتش خود، حداقل طی چهار دهه گذشته و در مقاطع مختلف تحولات سیاسی و اجتماعی افغانستان، پررنگ ترین نقش را بازی کرده است. این مقاله در پی آن است تا با نظرداشت مولفه های شکل دهنده به مبانی هویتی پاکستان به این پرسش پاسخ دهد که فرهنگ استراتژیک (ارتش) پاکستان بر سیاست خارجی آن کشور در قبال افغانستان چه/چگونه تاثیری داشته است؟ فرضیه مقاله عبارت است از اینکه که ارتش پاکستان چنان فرهنگ استراتژیک خود را در سیاست خارجی این کشور نهادینه ساخته که امنیت ملی و بقای خود را در کنترل و نفوذ بر افغانستان می بیند. یافته های مقاله حکایت از آن دارد که افغانستان و هند دو عنصر اساسی در فرهنگ استراتژیک پاکستان به شمار می روند که پاکستان با توجه به ویژگی ها و نقایص خود از زمان تاسیس، نیاز به مدیریت آنها دارد. این مقاله از نوع تبیینی بوده و داده های مورد نیاز به روش کتابخانه ای جمع آوری شده اند.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، فرهنگ استراتژیک، تشکیلات (ارتش)، افغانستان، پاکستان
  • رضا ممدوحی* صفحات 295-322

    جریان مستمر دیاسپوراها و مهاجران، به خصوص مسلمان، یکی از دلایل نگرانی فزاینده اروپاییان از استحاله هویت شان است. چراکه اغلب دیاسپوراها و مهاجران مسلمان حاضر نیستند فرهنگ و سنن خود را رها کرده، با اروپاییان همرنگ شوند. البته در این مورد نظرات عامه مردم با دانشمندان علوم اجتماعی یا سیاستمداران ممکن است متفاوت باشد، اما غالبا این طرز تلقی را تهدیدی جدی بر موجودیت فرهنگ اروپایی خود می دانند. بنابراین رشد پدیده مهاجرت که باعث افزایش چالش ها شده، اغلب از دید یک شهروند اروپایی به مثابه یک تهدید ارزیابی می شود. مطالعه حاضر با کنکاش نقش دیاسپوراهای خاورمیانه ای و شمال آفریقا در ایجاد بحران هویتی در جوامع اروپایی از دیدگاه های مختلف از جمله روابط بین الملل اقدام نموده است. نظریات و عملکرد احزاب غربی نسبت به وجود دیاسپوراها و مهاجران، پس از ارزیابی و مطالعه نشان داد که عمده ترین مولفه های ایجادکننده بحران هویتی جریان سازی های بین المللی، تنش دو کشور و رسانه ها هستند. همچنین مولفه های ماهیت بخش جامعه مدنی مانند چند فرهنگی و تک فرهنگی، روابط اجتماعی و رسانه، طی چند دهه اخیر در تقویت جریان سازی بین المللی نقش موثری را داشته است. با توجه به نیاز نیروی انسانی جوان و جمعیت رو به پیری جامعه اروپایی وجود بحران هویتی حتی با مخالفت احزاب راست افراطی امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

    کلیدواژگان: دیاسپوراها مهاجران هویت خاورمیانه ای شمال آفریقا
|
  • Ali Esmaeili * Pages 1-26

    One of the most important features in the Middle East review (2001-2011), is the reaction and interaction among the Iran-Syria alliance and the United States and its allies. According to this confrontation, the following questions and hypotheses have been raised by the author: 1- What had been the major cause of the reaction and interaction of Iran-Syria alliance and the US and its allies in the Middle East since 2001 to 2011? 2- What are the strategies of Iran-Syria alliance, and the US and its allies in theirs actions and interactions during 2001-2011? Based on the above questions, the following hypotheses are suggested: 1- The main reason of the reaction and interaction between Iran-Syria alliance and the US and its allies in the Middle East region during 2001-2011 was the perception of threat. 2- Iran-Syrian Alliance Strategy vis-à-vis the US and its allies during 2001-2011 in the Middle East, were respectively bandwagoning and balancing, and strategy of the US and its allies vis-à-vis Iran-Syria alliance was balancing strategy.The research methodology in this study is descriptive-analytic, based on the qualitative method and for data collection the  method has been library and internet.

    Keywords: Iran-Syria alliance, US, 9, 11, Middle East, Balance of threat
  • Fereshteh Bahramipoor *, MohammadHamed Pourjaafari Pages 27-54

    Today, almost all politicians in the world are on the Internet and posting texts and reports on their accounts. The culmination of these activities can be seen during the Iran-P5 + 1 nuclear talks. The main question here is: What has been the role of social media in the Vienna nuclear negotiations? Semi-structured interviews were used to collect data. All data were analyzed using qualitative content analysis method. The results of the first sub-question showed that interaction with the public, management of public opinion and the use of English were part of the strength of the Iranian nuclear negotiating team in using social media and, on the other hand, not having Strategy, disorder, and lack of a media consultant can also be included in the list of negotiators' weaknesses in the use of these networks. In another part of the results and in response to the second sub-question, it was revealed that breaking the monopoly of the mainstream media, raising people's social capital towards officials and direct interaction with the people of the world and face-to-face conversation with public opinion are the most important goals. The nuclear negotiating team has been using social media to pursue it, but from the point of view of the interviewees, media coverage, tools of psychological warfare, media streaming, news analytics and complementary information flow are among the most important functions. Social media was at the core of the negotiations

    Keywords: Digital Diplomacy, Social networks, Vienna Negotiations, Iran
  • Mostafa Khiri, Faramarz Tagylu * Pages 55-84
    The Arab uprisings in Syria did not lead to the overthrow of the Assad regime, but to a civil war between the Syrian groups and the competition of regional and trans-regional powers over getting influence in Syria. The result of such a situation is the control of Kurdistan by Democratic Alliance, which is considered as the Syrian branch of the PKK. The present article aims to examine the Turkish strategy in the face of the threats posed by the emergence of a Kurdish Autonomous Region in the aftermath of the Syrian crisis along the southern borders of Turkey.Therefore, the nature of the Syrian crisis and the ways of controlling Syria’s Kurdistan by P.Y.D have been analyzed. According to research findings, Turkey, following a policy of patience and passivity towards ISIL and using Barezany leverage,  initially attempted to prevent the emergence of Syria's Kurdistan and controlling it by the P.Y.D, but with the advent of the Syrian Kurdistan, most of which arose from the strategic withdrawal of Assad forces from northern Syria and the Western support of P.Y.D., Ankara turning toward Iran-Russia axis and moving toward military presence in Syria, tried to curb the threats made by P.Y.D. in Syria.
    Keywords: Turkey, Syria, Kurdistan, PKK, P.Y.D, ISIL
  • Hamid Dorj *, Hadi Ajili Pages 85-110
    Iraq's developments are one of the most important issues of West Asia, which in the years after 2003 involved somehow all foreign actors and the role of the United States as an interventionist player in Western Asian regional developments. Washington views the developments in Iraq as an important factor in redefining the regional order and has made the developments in its Middle East policy with the aim of achieving regional goals and interests. So the question is, what is the policy of the United States in its new strategy on the developments in Iraq? The research hypothesis is that the United States has adopted an aggressive and aggressive policy towards Iraq's developments in pursuit of its interests and objectives, such as reducing the regional influence of Iran and accessing Iraq's oil resources. Washington, by adopting such a policy, while securing the interests of the arms dealers, will launch on the pretext that the terrorists will not return to Iraq and to stabilize in the country to consolidate the presence and role of the United States in the future of Iraq.The research method is descriptive-analytic based on the theory of neorealism.
    Keywords: Iraq, Trump, Military policy, United States of America, neorealism
  • Sid Ghasem Zamani, Behzad Seyfi * Pages 111-138

    On Thursday, June 13, 2019, two oil tankers as a result of crashed with naval mines in the Oman Sea approximately 25 miles offshore of the Islamic Republic of Iran (Jask) while crossing outside of the Strait of Hormuz, They were damaged. The United States America has accused the Islamic Republic of Iran of presenting evidence of an oil attack on the Oman Sea. Britain also claimed responsibility for the Islamic Republic of Iran. Against the Islamic Republic of Iran, while denying responsibility, the attack was fabricated and dealt with by the Americans themselves and the conspiracy. Therefore, in this article, we will try to study the rules governing mine action in Oman while examining the rules governing mine action under international law; the events and opinions of the International Court of Justice regarding the mines prove that the US accusations against the Islamic Republic of Iran are in vain.

    Keywords: Naval Mine, Hormoz Strait, Persian Gulf, Oman Sea, Law of the Sea
  • Alireza Samiee Esfahani *, Sara Farahmand Pages 139-170

    Over the past decade, the European Union has faced unprecedented challenges on various fronts, such as the financial crisis, the migration crisis, the foreign policy crisis (Crimea), the disintegration, and the populism crisis. Meanwhile, the Corona Pandemic Crisis, although seemingly a health crisis at first glance, cannot be ignored for its geopolitical effects. The present study seeks to answer the main question based on the Neo-Neo debate and the future research method (scenario-making technique), what scenarios are ahead of the European Union in the face of the problems posed by the Corona crisis worldwide? Will this crisis lead to more or less European integration or will it lead in a different direction? In answer to this question, based on the course of events, the goals of the actors and the use of the technique of "Brainstorming", five scenarios can be proposed in the form of three categories: a) the Preferable scenario or the best; Continuing the EU's convergence and maintaining the power of acting at the level of international relations or the EU's continued convergence with the German leadership; B) Probable scenario; Transformation of the European Union into a regional confederation or the withdrawal of Italy from the European Union; C) Possible scenario; The divergence and collapse of the European Union. The findings show that the aftermath of the Quaid 19 crisis has left the EU with countless problems, with the EU failing to manage the crisis, thus undermining the EU's acting power. Internal and international levels are strongly affected.

    Keywords: Corona Virus Pandemic, EU, Convergence, Divergence, Confederalism, Italy exit, Collapse
  • Meysam Gholami *, Seyyed Mahdi Seyyedzadeh Thani Pages 171-192
    One of the most important issues in the international Criminal Tribunal was the issue of jurisdiction of the court. Because of the close relationship between national sovereignty and the jurisdiction of the courts, this is why to respond to the desire of most countries as well as respect for national sovereignty However, the Statute of the Tribunal explicitly admitted supplementary jurisdiction to domestic courts. Nevertheless, some governments refuse to cooperate with the Supreme Court for the sake of national sovereignty and complementary jurisdiction, and refuse to extradite the offenders to the Court. There were conflicts in the handling of cases and the conflict between completeness Li and the essence of the International Criminal Tribunal. An example of this confrontation can be found between the Libyan government and the International Criminal Court in the trial of Saif al-Islam Gaddafi. In this article, while developing the inherent and complementary competence, such as the ineffectiveness of the jurisdiction of the Tribunal to jurisdiction Inherent and impose political costs on the tribunal. Also, due to conflicts between the International Criminal Court and the Libyan government, the causes of the emergence of complementary and inherent competence in dealing with the case of Saif al-Islam Gaddafi will also be examined.
    Keywords: International Criminal Court, International crimes, Invalid jurisdiction, Supplemental competence
  • MahmoudReza Farsiani *, Hilda Rezaeei, Ahad Bagherzadeh, Mostafa Noorollahi Pages 193-218

    The relationship and interaction between Islamic Republic of Iran and Financial Action Task Force has had its ups and downs over more than a decade. Although it seems that the relationship between Iran and FATF is in its most complicated phase today, there are still hopes that some mutually-beneficial solutions can be reached for settlement of the disagreements based on international law. The present paper has tried to use different sources in order to demonstrate that on the one hand, there has been overstatements and exaggeration about risks involved in Iran’s compliance with FATF recommendations and Action Plan– such as risks in FIU information leakage, uncertainty about the next steps in the group’s  Action Plans or pessimism about FATF decision making method (consensus);  and on the other hand, solutions are available for more complicated  issues - such as Iran’s entering into Palermo and  CFT conventions -  based on international law and Islamic jurisprudence.

    Keywords: Financial transparency, Money Laundering, Financial task force, Recommendations, Terrorism
  • Mostafa Fazaeli *, Mohamad Setayeshpur Pages 219-244

    Succession of states to international responsibility has been considered as one of the most controversial issues in international law, must be scrutinized regardless of the way the related succession has been occurred. Being controversial, united nations international law commission (ILC), as the scientific institution of codification and progressive development of international law, has also repeatedly refused to deal with the issue in question. While United States of America and Great Britain Arbitral Commission (US-Britain Arbitral Commission) and International Court of Justice (ICJ), as two legal bodies for the peaceful settlement of international disputes, via their decisions and the arguments advanced, clarified the above mentioned conception, which re-affirms the role of international tribunals in the progressive development of international law, beside their main function, i.e. the peaceful settlement of international disputes. Scutinizing the decisions of these two international legal tribunals, clearly, indicates the conceptual evolution of the succession of states in respect of international responsibility. None-succession of state to international responsibility, which explicity was considered as a principle in two arbitral awards of US-Britain arbitral commission, has gone down in the ICJ, gradually. The present paper, through the comparative study of the decisions of these two international legal tribunals, addresses the conceptual evolution of the state succession to international responsibility and its scope as the international legal conception.

    Keywords: Succession of States, International Responsibility of State, US-Britain Arbitral Commission, International court of justice
  • Hamed Ameri Golistani *, Lena Abdolkhani, Bahram Yousefi Pages 245-268
    although peace is one of the oldest ideals of mankind, human history is full of conflict, conflict, and confrontation. Women have a strong role in peacekeeping and promotion, and women's participation in peacekeeping operations is world peace advocacy; the worldwide peacekeeping approach owes its role to promoting peace, and women are part of peacekeeping operations. Are Responsible. One of the major tasks of women peacemakers at the United Nations is the responsibility of maintaining and promoting peace, which focuses on three areas of South Sudan, Libya and Ivory Coast. The main question of the present study was, what strategies did female peacekeepers have for peace in these areas? The present study, through a feminist approach, based on the theory of pacifist feminism and through library resources and a descriptive-analytical approach, examines the role of female peacekeepers in maintaining political, cultural, socio-economic, environmental, and ultimately security of women and children. Introduce sexual abuse and suggest ways to enhance their role.
    Keywords: Female Peacekeepers, World Peace, South Sudan, Libya, Ivory Coast
  • Alireza Khodagholipour, Farideh Mohammad Alipour *, MohammadVali Modarres Pages 269-294

    Afghanistan is one of the important cornerstones of the international great game among important regional and international powers. There are tense debates on the causes of instability and crisis in Afghanistan. What is common in all these ideas and factors, is Pakistan's role as a neighboring country with numerous ethnic, cultural and religious commonalities of which the Army has played a very prominent role in different political and social spheres of Afghanistan during last four decades.  While inspecting differnet elements of Pakistan’s Strategic Culture. This article tries to answer the question of what/ how has Pakistan's strategic culture been guiding its foreign policy toward Afghanistan? The hypothesis of the article is that the Pakistani military has institutionalized its strategic culture in this country’s foreign policy in such a way that it sees its national security and survival in controlling and influencing Afghanistan. The findings of the paper suggest that Afghanistan and India are two key elements in Pakistan's strategic culture that Pakistan needs to manage due to its characteristics and shortcomings since its inception. This article is explanatory and the required data is collected by library method. The theoretical framework of the article is based on the concept of strategic culture.

    Keywords: foreign policy, Strategic Culture, Establishment (Army), Afghanistan, Pakistan
  • Reza mamdouhi* Pages 295-322

    The migration from the Middle East and North Africa to Europe due to war and insecurity over the past two decades has led to the formation of Diaspora groups in Europe, which has raised growing concerns in the European society. Far-right parties as well as other political parties believe that the existence of Middle East and North African Diaspora will create identity crises across the Europe. The aim of this research paper is to examine the impact of Middle East and North African Diaspora on the formation of identity crises in European countries and the response of right-wing parties from the perspective of international relations, whereas the method of gathering research data and information is carried out through library studies, including but not limited to documents, books, major national and international journals and theories of the doctrine of international relations. After a conceptual study, taking into consideration the migratory background of African and Middle Eastern countries and the reaction of far-right parties to the Diaspora, identity and its contributing parameters have also been evaluated. Findings of the paper show that the creation of contributory factors to identity crisis and deviation from the underlying factors of collective identity also bring about identity crisis. The identity crisis of the European society has two dimensions, namely national-cultural and national-political identity crisis; while the parameters of cognition and belief affect national-cultural identity, the psychological ones have an impact on national-political identity. Furthermore, the response of far-right parties from different political strands shows that they hold a common view of the Diaspora and consider it a serious threat to their identity. Given the need for young labor force and the aging population in Europe, an identity crisis will be inevitable despite the opposition of far-right parties.

    Keywords: Diaspora Immigrants Identity Middle Eastern North Africa