فهرست مطالب

پژوهش های زبان شناسی تطبیقی - پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

نشریه پژوهش های زبان شناسی تطبیقی
پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/21
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جواد احمدزاده کلات، محمد دبیرمقدم* صفحات 1-22

    دستور زبان، نظامی دوسویه-گوینده محور و شنونده محور- است که معنا وصورت را به یکدیگر پیوند می زند. متن نیز محصول این نظام و دوسویه است. در این پژوهش، در چارچوب کاربردشناسی بهینگی دوسویه بلوتنر (1998 و 2000) و تقویت آن توسط نظریه ی ربط اسپربر و ویلسون (1995)، نقش نماهای گفتمان زبان فارسی در دو فیلمنامه ی اصغر فرهادی بررسی و تعریف جدیدی از نقش نمای گفتمان ارایه گردید. بهینگی در متن، با بهره گیری از میزان تاثیرات شناختی و میزان تلاش پردازش آن ها به عنوان محدودیت، تبیین شد. مشخص شد نقش نماهای گفتمان با تولید بافت به وسیله ی پیش انگاری، رساندن مخاطبان به تاثیرات شناختی و کاهش زمان پردازش آن ها، منجر به تولید ربط بهینه می شوند. گوینده به کمک نقش نما ها پیام خود را در کوتاه ترین و موثرترین شکل ممکن انتقال می دهد تا شنونده نیز پیام را سریع و صحیح دریافت کند؛ درواقع بهینگی متن، نتیجه ی اعمال فرایند بهینگی در تولید و تفسیر متن به صورت همزمان و دوسویه است.

    کلیدواژگان: کاربردشناسی زبان، نظریه ی ربط، نظریه ی بهینگی، بهینگی دوسویه، پیش انگاری
  • ویدا شقاقی*، حسین رئیسی صفحات 23-35

    نام مکان یا جای نام می تواند افزون بر ابزار موقعیت نمایی، بیانگر روایت رسمی و مجاز از تاریخ باشد. از این رو پیکره ای شامل 420 نام مکان ورزشی در پیش و پس از انقلاب اسلامی سال 1357 به صورت تصادفی در بازه ی زمانی سه ماهه در سال 1398 گردآوری شد تا با اتخاذ رویکردی گفتمان-بنیاد در چارچوب نظری ون دایک (2006) مورد بررسی قرارگیرد. یافته ها حاکی از آن است که در پی انقلاب 57 مفاهیم مذهبی مرتبط با حکومت اسلامی جایگزین مفاهیم مرتبط با حکومت شاهنشاهی و ایران باستان شده، و حجم بالای نام های ایدیولوژیک (85 درصد) بیانگر نظام مندی روال نام گذاری است. همچنین، یافته ها بیانگر آن است که نام گذاری به عنوان ابزار مشروعیت بخشی به نظام حاکم و نیز مشروعیت زدایی از نظام پیشین و زدودن آثار گذشته به کار گرفته شده است. از سوی دیگر، یافته های این مطالعه دلالت بر آن دارد که قلمروی ورزش می تواند شاخصی از میزان تکثرگرایی مذهبی در یک جامعه ی متنوع باشد.

    کلیدواژگان: نام گذاری، اماکن ورزشی، ایدئولوژی، انقلاب اسلامی ایران، زبان فارسی
  • سیده ساره صادقی*، حسن ختن لو صفحات 37-56

    چکیده ای کلی از نحوه نمایش احساس نشان داد طرحواره ای کلی برای احساس وجود دارد که از عناصر علت، اثر جانبی، کنترل و واکنش تشکیل شده است. بدین ترتیب در رویکردی پیکره مدار، ابتدا 5000 جمله توسط داور انسانی موردبررسی قرار گرفتند تا مشخص گردد که کدام یک از عناصر ذکرشده طرحواره احساس در سند حضور دارد. با استفاده از نتایج به دست آمده مشخص گردید که در احساس خشم بیشتر عنصر واکنش و در عنصر ترس و حیرت بیشتر عنصر علیتی احساس اهمیت دارد. در احساس های غم و شادی به طور میانه حضور تمامی عناصر مشاهده می گردد. بررسی مطالعات انجام شده نشان می دهد که برحسب همین عناصر علت و واکنش، ساختارهایی که از این موارد استفاده کرده اند بیشترین بسامد را دارند. احساس غم، شادی و خشم بیشتر به ساختارهایی که واکنش در آن ها صورت گرفته است تمایل دارند و احساس حیرت و ترس بیشتر به ساختارهایی که به علت ایجادکننده این احساس ها می پردازند.

    کلیدواژگان: طرحواره احساس، رویکرد پیکره مدار، باهمایی عناصر احساسی
  • فاطمه یگانه*، فرهاد ساسانی صفحات 57-74

    بدگویی/غیبت پدیده ای اجتماعی است چرا که در جریان ارتباط و سوء استفاده از شرایط نابرابر شکل می گیرد؛ پدیده ای شناختی است چرا که در پی اثرگذاری بر ذهن و کنترل عملکرد افراد است؛ و پدیده ای گفتمانی است چرا که در زبان تجلی می یابد. در این پژوهش با تحلیل 16 مورد از غیبت هایی که در خلال رخدادهای کلامی بزرگ تر انجام گرفته اند به بررسی گفتمانی این پدیده می پردازیم. برای این منظور ضمن تحلیل "گذار"های شکل دهنده غیبت و ارایه الگو (ها) ی چینش "گام" ها در آن بر طبق دیدگاه بایبر، کارنر و اپتون (2007)، و ساسانی و یزدانی (1392)، به چگونگی بهره برداری غیبت کننده از راهبرد دستکاری برای مقصود خود نیز اشاره می کنیم. تقطیع غیبت ها نشان داد غیبت 6 گذار اصلی دارد که هر کدام راهبردهای خود را دارند. غیبت کننده با توسل به راهبرد دستکاری می کوشد بر شناخت مخاطب تحت تاثیر گذارد و او را به اندیشیدن و عمل کردن در جهتی که مقصود خود است وا دارد.

    کلیدواژگان: کاربردشناسی، تحلیل گذار، چینش متن، راهبرد دستکاری، غیبت بدگویی
  • معصومه دیانتی*، حدائق رضایی صفحات 75-96

    نظربه آنکه واژه های مرکب کل های معنایی ای را تشکیل می دهند که الزاما حاصل جمع معنای اجزا نیست، پژوهش حاضر می کوشد درچارچوب نظریه آمیختگی مفهومی (2002) فرایند ساخت معنا را در اسم های مرکب درون مرکز، برون مرکز، متوازن و بدل زبان فارسی بررسی نماید. به این منظور اسم های مرکب اسم-اسم از فرهنگ سخن (1381) استخراج شدند و صد نمونه از آنها به طورتصادفی تحلیل گردید. نتایج نشان می دهد درون مرکزهای غیراستعاری/غیرمجازی و درون مرکزهای دارای توصیف کننده استعاری یا مجازی، به ترتیب شبکه ساده و تک ساحتی را برمی انگیزانند. درمقابل مرکب های برون مرکز شبکه تک ساحتی، دوساحتی یا آمیخته های چندگانه را فعال می کنند. به این ترتیب که برون مرکزهای دارای هسته استعاری یا مجازی شبکه تک ساحتی را برمی انگیزانند؛ برون مرکز های دارای دو جزء استعاری و/یا مجازی شبکه دوساحتی را فعال می سازند و برون مرکزهایی که یک کل استعاری یا مجازی را تشکیل می دهند، آمیخته های چندگانه را برانگیخته می کنند. مرکب های متوازن و بدل به یک شکل شبکه آینه ای را برمی انگیزانند؛ هرچند معنایی که در فضای آمیخته آنها شکل می گیرد، تاحدی متفاوت است.

    کلیدواژگان: اسم مرکب، ساخت معنا، نظریه آمیختگی مفهومی، شبکه انضمام مفهومی
  • فاطمه خاله اقلی تبریزی، جهاندوست سبزعلیپور*، بهرام خوشنودی صفحات 97-109

    در هر زبانی تعدادی از افعال معین وجود دارند که برای بیان زمان، نمود و وجه به کار می روند. افعال معین آغازی برای بیان نمود آغازی به کار می روند. نمود آغازی مفهومی است که روند آغاز یک رویداد را خاطرنشان می کند. در متون به جا مانده از زبان فارسی دوره قدیم یا دوره دری، فعل های معین زیادی به کار رفته اند. در این پژوهش تلاش شده است، از بین انواع افعال معین، فقط فعل های معین آغازی بررسی شوند. پرسش این تحقیق این است که در متون ادبی زبان فارسی متقدم، علاوه بر فعل های معینی که تا حال معرفی شده است، چه افعال دیگری نمود آغازی را نشان می دهند؟ در این تحقیق چهار فعل «افتادن»، «ایستادن»، «اندرایستادن»، «برخاستن»، طبق مدل ابعاد معین شدگی داوری و نغزگوی کهن (1396)، بررسی و تحلیل شده اند. شواهد به دست آمده نشان می دهد این چهار فعل دچار معین شدگی شده اند.

    کلیدواژگان: معین شدگی، فعل آغازی، نمود آغازی، ابعاد معین شدگی
  • رحمان ویسی حصار* صفحات 111-133

    مقاله حاضر به بررسی صیغگان امری حاکم بر زبان کردی با توجه به معیارهای همگونی صوری و بیشینگی/کمینگی می پردازد. نتایج تحقیق نشان می دهد که در زبان کردی صورت های امری ساختواژی تنها برای دوم شخص مفرد و جمع وجود دارد، و در صورت اظهار امری معطوف به دیگر اشخاص باید به ساخت های تحلیلی (چهار ساخت متمایز) متمسک شد. مطالعه طیف ناهمگون ساخت های امری در کردی روشن ساخت که پارادایم امری در کردی مبتنی بر ساختی کمینه بوده که نقطه مقابل بیشینه ای ندارد. از ویژگی های هسته کمینه پارادایم امری تمایزات زمانی و عملگرهای مجزای نهی و نفی می باشد. همچنین، تحقیق حاضر با تکیه بر معیارهای فاعل دوم شخص و اعمال نیرو به بررسی و مقایسه ابعاد متفاوت معناشناختی شش ساخت امری می پردازد. نتایج تحقیق نشان می دهد که ساخت های کانونی بیشترین وجوه معنایی یک ساخت سرنمون را داشته، و ساخت های غیرکانونی عمدتا فاقد برخی ویژگیهای یک امری سرنمون می باشند.

    کلیدواژگان: ساخت امری، همگونی صوری، رده شناسی، نهی، زبان کردی
  • وحید صادقی*، سولماز محمودی صفحات 135-152

    پژوهش حاضر با استفاده از یک پیکره زبانی نسبتا وسیع به بررسی توزیع و فراوانی ساخت های هجایی و همچنین فراوانی وقوع واکه ها در این ساخت ها می پردازد تا از این طریق گرایش های بی نشان واجی از حیث ساخت هجا و عنصر مرکزی هجا در نظام آوایی زبان ترکی را مشخص سازد. نتایج تحلیل های آماری نشان داد از میان سه ساخت یک هجایی، ساخت هجایی CVC، از میان 9 ساخت دوهجایی، ترکیب هجایی CV.CVC، از میان 10 ساخت سه هجایی، ترکیب هجایی CV.CV.CVC و از میان 7 ساخت چهارهجایی ترکیب CV.CV.CV.CVC بیشترین فراوانی وقوع را دارند. از سوی دیگر، بررسی فراوانی وقوع واکه ها در هر یک از ساخت های هجایی نشان داد که توزیع واکه ها برای واکه های افتاده /ɑ و ӕ/ بیشینه و واکه های نیمه افراشته /e/، /o/ و /ø/ کمینه است و واکه های افراشته /u/، /y/، /i/ و /ɯ/ فراوانی کمتر از واکه های افتاده و بیشتر از واکه های نیمه افراشته دارند.

    کلیدواژگان: ساخت هجا، نشانداری، رسایی، واکه، زبان ترکی
  • اکرم رضوی زاده، هنگامه واعظی*، لطیف عطاری، سید محمد رضی نژاد، عبدالحسین حیدری صفحات 153-175

    ساختهای چندپرسشواژه ای زبان فارسی به دونوع اصلی متوالی وگسسته تقسیم میشوند.گروه متوالی خودشامل دونوع ساده وهمپایه میباشد.درگروه گسسته،پرسشواژه های همپایه جداازهم هستند.دراین جستار برآنیم تابه بررسی دلایل دوبندی بودن ساختهای چند پرسشواژه ای زبان فارسی بپردازیم.بدین منظور،نخست پرسشواژه های متوالی وانواع آن وسپس پرسشواژه های گسسته رامعرفی کرده ودلایل دوبندی بودن هریک رانشان میدهیم.چارچوب نظری جستاربرپایه گراشانین-یوکسک (2017) است که به اصول بنیادین حاکم برکمینه گرایی چامسکی (1995) پایبندمیباشد.همچنین، بااستفاده ازآزمونهای تعیین سازه وخودکفا (مستقل) مشخص میکنیم که درساختهای پرسشی همپایه،همپایه سازوبه همپایه نخست وابسته است یا همپایه دوم.نتایج پژوهش نشان میدهدکه مشترک بودن بخشی ازساختاروحذف سازه مشترک بمنظور برآوردن اقتصادزبان دریکی از همپایه ها و اشراف چندگانه درساخت های چندپرسش واژه ای و فرایندنحوی همپایه های حاصل ازحرکت متوازی بایک پرسش واژه مشترک درساختهای پرسشی همپایه متوالی نشاندهنده دوبندی بودن این نوع ساخته است.بررسی ها نشان میدهددرزبان فارسی فرایند نحوی جابجایی پرسش واژه پیش ازحرف اضافه وجودندارد.همچنین،این بررسی نشان میدهد همپایه سازو،هم درساخت پرسشی همپایه متوالی وهم ساخت پرسشی گسسته با همپایه دوم،یک سازه راتشکیل میدهدوبه بنددوم وابسته است.

    کلیدواژگان: ساختهای پرسشی، همپایه ساز، دوبندی، برنامه کمینه گرایی
  • سمیه محمدی، صلاح الدین عبدی*، مرتضی قائمی، محمدامین صراحی صفحات 177-198

    در پژوهش حاضر، به مطالعه استعاره مفهومی «خشم به مثابه گرما» در زبان های عربی و فارسی بر اساس نظریه شناختی کوچش پرداخته ایم. بررسی مقایسه ای عبارت های شناختی این استعاره، طبق الگوی پیشنهادی کرشفسکی، نشان می دهد که سخنگویان این دو زبان چگونه درک خود را در اینباره سازمان می دهند. این تحقیق، از این واقعیت ناشی می شود که امروزه مبحث استعاره های مفهومی در زمینه مطالعات فرهنگی و میان فرهنگی، امکان بررسی شناختی فرهنگ ها را فراهم و از چرایی شباهت ها و تفاوت های آنها پرده برمیدارد. نتایج تحقیقی نشان می دهد که بسیاری از جنبه های استعاره مذکور در این دو زبان، مشترک و برخی دیگر مختلف می باشد. شباهت ها غالبا ناشی از درک مشترک از بدن به جهت تجربیات مشترک فیزیولوژیکی و بافت های مادی و فرهنگی مشابه، و تفاوت ها ناشی از وجود تفاوت در این بافت ها، مفهوم سازی با مبداهای مختلف، نوع دستوری زبان های مذکور و میزان شرح و بسط استعاری می باشد.

    کلیدواژگان: استعاره مفهومی خشم، گرما، کوچش، زبان های فارسی و عربی
  • علی اصغر امدادی*، ابراهیم بدخشان، مسعود دهقان صفحات 199-223

    چندمعنایی رویدادی است که یک عنصر واژگانی به دو یا چند معنا ارتباط دارد. واژگان چندمعنا در قران، بیش از یک معنا دارند. هدف از پژوهش حاضر تبیین زبان شناختی چندمعنایی در واژگان قرآن و بازنمایی علل ترجمه ها و تفسیرهای مختلف در حوزهی معنایی قرآن است. نگارندگان با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی و رویکرد معناشناسی واژگانی شناختی بروگمان و لیکاف (1998) معانی مختلف چهارده واژه ی چندمعنای قرآن را بررسی نموده اند. نتایج نشان داد که در واژگان چندمعنای قرآن، چند مفهوم در ارتباط با یک مفهوم مرکزی یا سرنمون سازماندهی شده اند که معانی حاشیه ای دورتر از معانی مرکزی هستند که حاصل بسط استعاری هستند. یافته ها نشان داد که با اثبات وجود چندمعنایی در واژگان قرآن کریم مفسران و محققین می توانند همه ی تفسیر-های مختلف آیه را در چارچوب قواعد زبان بپذیرند و یا تنها یک تفسیر را به عنوان تفسیر صحیح تر انتخاب کنند.

    کلیدواژگان: چندمعنایی، معناشناسی واژگانی، سرنمون
  • فریبا رشیدی، رضا صادقی شهپر* صفحات 225-252

    در دوره معاصر ،بررسی و تحلیل متون ادبی و ارتباط آن با عوامل اجتماعی و فرهنگی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است و یکی از رویکردهای موثر در تحلیل متون ادبی، تحلیل گفتمان انتقادی است. تحلیل گفتمان انتقادی نوعی رویکرد بین رشته ای است که با تجزیه و تحلیل متن در پی ارایه خوانشی نسبتا دقیق از آن است. این مقاله به صورت توصیفی-تحلیلی به بررسی محتوای داستان های کوتاه خسرو شاهانی براساس نظریه تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف می پردازد. هدف اصلی این مقاله آن است تا با بهره گیری از روش تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف که به زعم بسیاری از پژوهشگران، جامع تر از دیگر روش هاست، انعکاس مسایل سیاسی-اجتماعی، فرهنگی و..را در داستان های کوتاه خسرو شاهانی کشف کرده و به چگونگی رابطه متقابل داستان های وی (به عنوان متن) و جامعه بپردازد و از این طریق گفتمان های موجود در داستان های این نویسنده را تبیین کند.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، فرکلاف، داستان های کوتاه، خسرو شاهانی
|
  • Javad Ahmadzadeh Kalat, Mohammad Dabirmoghaddam * Pages 1-22

    Grammar is a bidirectional system that links forms and meanings together so it is speaker-oriented as well as listener -oriented. The text, as the product of this system, is also bidirectional. In this paper, using the data of two screenplays by Asghar Farhadi, in the framework of Blutner's bidirectional optimization (1998, 2000) and its reinforcement by Sperber and Wilson’s relevance theory (1995), we studied Persian discourse markers. We used the amount of cognitive effects and the time to reach them as constraints in optimality and presented a new definition of the discourse markers. It was found that discourse markers lead to the production of optimal relevance by producing context through presupposition, guiding the audience to achieve cognitive effects and reducing the processing time of cognitive effects. We concluded that optimality in text is the result of applying the optimization process to the text production and interpretation simultaneously and bidirectionaly.

    Keywords: pragmatics, relevance theory, optimality theory, bidirectional optimality, presupposition
  • Vida Shaghaghi *, Hossein Raeesi Pages 23-35

    A place name can give a legitimate account of history in addition to serving as a spatial reference. Accordingly, a corpus was created consisting of 420 sport venue names from the 1979 pre- and post-revolution eras collected randomly over a three-month period and was examined using van Dijk’s (2006) theoretical framework. The findings manifested that following the 1979 Revolution, religious concepts relating to the Islamic government replaced monarchy-related concepts and those relating to the ancient times, and the high number of ideological names (over 85%) implied a systematic way of naming. The findings also indicated that naming has been utilized as a legitimatization tool for the current government and has also been used to delegitimize and to obliterate the past. On the other hand, the findings implicated that the domain of sport can function as an indicator of religious pluralism and recognition of other religions in a diverse society.

    Keywords: Naming, Ideology, Islamic revolution of Iran, sport venue names, Persian Language
  • Seyedeh Sareh Sadeghi *, Hasan Khotan Lou Pages 37-56

    An overview of how emotion is displayed showed that there is a general schema for emotion that consists of the elements of cause, effect, control, and reaction. Thus, in a corpus approach, 5,000 sentences were first examined by a human arbiter to determine which of the mentioned elements of the emotion schema is present in the document. Using the obtained results, it was found that the element of reaction is more important in feeling anger and the element that creates emotion is more important in the element of fear and surprise. In the feelings of sadness and happiness, the presence of all the elements is moderately observed. Feelings of sadness, joy, and anger tend to be more to the structures in which the reaction took place, and feelings of astonishment and fear are more to the structures that cause these feelings.

    Keywords: emotional scheme, corpus method, collocation of emotional elements
  • Fateme Yegane *, Farhad Sasani Pages 57-74

    Absenteeism or backbiting is a social phenomenon as it involves the abuse of unequal conditions in interactions; it is a Cognitive phenomenon as it involves the interference with the process of understanding and mind control. And a discursive phenomenon as the language is the field of its representation. In this research we present discursal analyses of this phenomenon through “move analyses” and exhibit the pattern(s) of text order according to Biber, Connor & Upton (2007) and Sasani and Yazdani (1392). For this purpose 16 case of backbiting being occurred during larger verbal events were analyzed. We also show how backbiter uses manipulation strategy to interfere with the hearer cognition so to achieve his goal. Move analyses shows that backbiting consists of 6 main moves each of which has its own strategies.

    Keywords: pragmatics, move analyses, text order, manipulation strategy, backbiting
  • Masoumeh Diyanati *, Hadaegh Rezaei Pages 75-96

    Considering that compounds configure a semantic whole that is not necessarily equal to the sum of the meaning of its constituents, the study aims to verify the process of meaning construction in endocentric, exocentric, cooperative and appositive Persian nominal compounds within Conceptual Blending Theory (2002). To this end, noun-noun nominal compounds were extracted from Sokhan (2003) and 100 compounds were analyzed randomly. The results reveals that non-metaphorical and non-metonymical endocentrics and endocentrics with metaphorical or metonymical modifier activate, respectively, simplex and single-scope network. By contrast, exocentric compounds activate single-scope, double-scope, or multiple blends. Exocentrics with metaphorical or metonymical head trigger single-scope network, exocentrics with two metaphorical and/or metonymical components activate double-scope network, and exocentrics where the compounds as a whole is metaphorical or metonymical prompt multiple blends. Cooperative and appositive compounds trigger mirror networks in the same way; nonetheless, the emergent meaning in their blend space varies to some extent.

    Keywords: nominal compound, meaning construction, conceptual blending theory, conceptual integration network
  • Fatemeh Khaleh Oghli Tabrizi, Jahnadoost Sabzalipour *, Bahram Khoshnodi Pages 97-109

    In every language, several modal verbs express time, aspect, and mode. Modal initial verbs show the initial aspect. The initial mode is a concept that indicates the beginning of an action. In the surviving texts of the Persian language of the Dari period, There are many modal verbs. This study tries to examine only the initial modal verbs among the types of modal verbs. The question of this research is that in the literary texts of ancient Persian language, in addition to certain verbs that have been introduced so far, what other verbs show the initial mold? In this research, four verbs "Falling" (افتادن), "Standing" ((ایستادن/ اندرایستادن, and "Rising" (برخاستن), based on the model of "Dimensions of Auxiliation" Suggested by Davari and Naghzgue Kohan (1396) have been investigated. Evidence from this research shows these four verbs might be considered auxiliaries.

    Keywords: Auxiliation, initial verb, mode, initial aspect, Dimensions of Auxiliation
  • Rahman Veisi Hesar * Pages 111-133

    The present paper aims at investigating the imperative paradigm in Kurdish language by drawing on two criteria, namely formal homogeneity and minimality/maximality. The results show that Kurdish language specifies morphological imperative constructions just for second persons; and expressing any commandment directed at non-second persons requires analytical constructions (4 constructions). By scrutinizing the heterogeneous imperative constructions in Kurdish, the paper shows that Kurdish has an imperative paradigm characterized by a minimal system without any maximal counterpart. Also, the canonical imperative construction in Kurdish is specified by some characteristics including temporal distinctions and different prefixes for prohibition and negation. Finally, the paper tries to explain semantic aspects of different imperative constructions in Kurdish by considering two criteria of second person subject and force exertion. The results show that the canonical imperatives include most of the semantic features of the prototypical imperative category; whereas, the non-canonical ones lack most of these semantic aspects.

    Keywords: imperative construction, formal homogeneity, typology, prohibition, Kurdish language
  • Vahid Sadeghi *, Solmaz Mahmoodi Pages 135-152

    The main purpose of this paper is to explore, on the basis of a quite extensive corpus (certain body of data) drawn from Azeri (different variety of Turkish) language, the distribution and the frequency of the syllable structures as well as the frequency of vowels in the syllable structures, in order to achieve the core and unmarked trends in the syllable structure and the more preferable syllable head in the phonological system of Azeri. According to the descriptive analysis, the CVC syllable and the CV.CV.CVC syllable were the most frequent syllable structures. The results of the vowel frequency in all syllable structure’s analysis showed that the highest frequencies were for the low vowels [ӕ, ɑ], the lowest frequencies were for the mid vowels [e, o, ø] and the high vowels [i, u, y, ɯ] are in between the two categories.

    Keywords: syllable structure, markedness, sonority, vowel, Turkish
  • Akram Razavizadeh, Hengameh Vaezi *, Latif Attari, Seyyed Mohammad Razinejad, Abdolhossein Heydari Pages 153-175

    WH-multiple questions in Persian is divided into two main categories:sequential and split.Sequential group is itself divided into two kinds including simple WH-multiple questions and coordinated.In split group,coordinated WH-questions are separate.In this research,we examine biclausal reasons of WH-multiple questions in Persian.For this,first introduce sequential WH-questions and their types,then split ones and show biclausal reasons of each one.Theoretical framework is Grachanin-Yuksek(2017)which adheres to fundamental principles governing Chomsky's Minimalism(1995)and using constituency and stand-alone test determine that in sequential coordinated wh-questions and split ones,coordinator and is related to first coordinate or second.Results show that commonality part of structure satisfying linguistic economy,ellipsis of identical constituent in one of conjuncts and multi dominance in WH-multiple questions and also ATB in sequential coordinated group suggests biclausality of these structures.Data studying indicates that in Persian,there isn’t swiping.It also shows that coordinator forms same construct both in coordinated WH-questions and split ones and coordinator and belongs to second clause.

    Keywords: WH-questions, coordinator, biclausal, Minimalism approach
  • Somayeh Mohammadi, Salahaddin Abdi *, Morteza Ghaemi, Mohammadamin Sorahi Pages 177-198

    The present study employs Kövecses’ cognitive theory to investigate the cognitive metaphor ‘ANGER IS HEAT’ in Persian and Arabic languages. The comparative study of cognitive phrases of this conceptual metaphor based on Krezeszowski’ model indicates how speakers of these two languages organize . This research was inspired by the fact that the study of conceptual metaphors in cultural and intercultural fields enables the cognitive investigation of cultures and casts light on the nature of similarities and differences between them. The study of some of the most common cognitive phrases indicates that many aspects of these metaphors are similar while some other are different. The similarities between them normally originate from the similar perception of human body based on common physiological experiences as well as similar physical cultures. The differences between them result from differences in contexts, conceptualization with different origins, grammatical types of these languages, and metaphorical extensions.

    Keywords: Conceptual metaphor of anger, heat, Kövecses, Persian, Arabic languages
  • AliAsghar Emdadi *, Ibrahim Badakhshan, Masoud Dehghan Pages 199-223

    Polysemy is an event in which one lexeme is related to two or more senses. The polysemous words in Quran include more than one sense. The aim of the study is the linguistic interpreting of polysemy and representing reasons for various translations, and interpretations in Quran. Based on descriptive-analytical method and cognitive lexical semantic approach on the basis of Brugman and Lakoff thesis (1998), the authors have investigated various senses of 14 polysemous words of Quran. It was concluded that some senses organized related to a prototype; so that, the polysemous words include a central sense, prototype, located in the center and the peripheral senses far from the prototype caused by metaphoric expansion. Proving the existence of the polysemy in Quran, the interpreters can accept various interpretations presented for the verse; or will select just one as the superior one.

    Keywords: Polysemy, lexical semantics, prototype
  • Fariba Rashidi, Reza Sadeghi Shahpar * Pages 225-252

    In the contemporary era, the study and analysis of literary texts and their relation to social and cultural factors have received much attention and one of the effective approaches in literary text analysis is critical discourse analysis. Critical discourse analysis is a kind of interdisciplinary approach that, by analyzing the text, seeks to provide a relatively accurate reading. This paper is a descriptive-analytic study of the content of Khosrow Shahani's short stories based on the theory of critical discourse analysis of Falklaf. The main purpose of this article is to explore the socio-political, cultural, and so on short stories of Khosrow Shahani and to explore how they interact through the use of Falklaw's critical discourse analysis, which many scholars believe is more comprehensive than others. His stories (as text) and society, thus explaining the discourses in this author's stories.

    Keywords: Discourse Analysis, Forklift, Short Stories, Khosro Shahani