فهرست مطالب

تحقیقات مالی - پیاپی 61 (بهار 1400)

نشریه تحقیقات مالی
پیاپی 61 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا راعی، سعید باجلان، علیرضا عجم* صفحات 1-16
    هدف

    از زمانی که کار اولیه مارکویتز، مبنی بر مدل سرمایه گذاری تک دوره ای ارایه شد، مسئله انتخاب پرتفوی در حوزه های علمی و صنعتی، به مسئله ای بنیادین در مدیریت سرمایه گذاری تبدیل شد. علی رغم مطرح شدن تیوری ها و روش های مختلف، با توجه به اینکه مدل N/1 به برآورد پارامترهای دیگر در بهینه سازی بی نیاز است و محاسبه های ساده ای دارد، همچنان در انتخاب پرتفوی در کانون توجه قرار می گیرد. هدف از این پژوهش بررسی کارایی مدل N/1 در انتخاب پرتفوی است.

    روش

    در این پژوهش هم برای انتخاب پرتفوی بهینه و هم برای سنجش عملکرد پرتفوی، از روش ها و مدل های مختلفی استفاده شده است که یکی از این روش ها، روش تصمیم گیری چندمعیاره ELECTRE برای رتبه بندی مدل های پژوهش است. روش های انتخاب پرتفوی بهینه در این پژوهش، مدل های N/1، میانگین واریانس، حداقل واریانس و همچنین، مدل ترکیبی حداقل واریانس و N/1 است. برای ارزیابی عملکرد پرتفوی نیز، از معیارهایی نظیر معیار شارپ، معیار ترینر، معیار مودیلیانی مودیلیانی، معیار اطلاعات و معیار سورتینو استفاده شده است.

    یافته ها

    به طور نسبی، از لحاظ معیارهای شارپ و مودیلیانی مودیلیانی، عملکرد مدل N/1؛ از لحاظ معیار ترینر، عملکرد مدل میانگین واریانس و از لحاظ معیارهای اطلاعات و سورتینو، عملکرد مدل ترکیبی حداقل واریانس و N/1 بهتر بوده است.

    نتیجه گیری

    در نهایت، به کمک روش تصمیم‏‎یری چندمعیاره ELECTRE مدل های پژوهش رتبه بندی شدند که نتایج آن، از  برتری مدل N/1 و مدل حداقل واریانس نسبت به مدل های دیگر حکایت می کند.

    کلیدواژگان: انتخاب پرتفوی، مدل N، 1، مدل میانگین واریانس، مدل حداقل واریانس
  • محمد اصولیان، محمد حسن نژاد، سید جلال صادقی شریف، یاسر حمزه نژادی* صفحات 17-39
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تبیین ارتباط توانایی های شناختی و اعتماد به شهود با سوگیری های رفتاری و همچنین، تبیین ارتباط سوگیری های رفتاری با عملکرد سرمایه گذاران حرفه ای در بورس اوراق بهادار تهران اجرا شده است. در این پژوهش، پس از مقایسه دو معیار متفاوت از تصمیم گیری آنی یا شهودی، تاثیر آنها بر سوگیری های اتکا و تعدیل و سفسطه ارتباط بررسی شد و در نهایت، آزمونی برای تاثیر سوگیری های رفتاری بر عملکرد افراد انجام گرفت.

    روش

    نمونه بررسی، 311 سرمایه گذار حرفه ای در بازار سرمایه بود که اطلاعات آنها با استفاده از پرسش نامه جمع آوری شد. به منظور تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها، به تناسب از آزمون کای دو، من ویتنی، رگرسیون حداقل مربعات و رگرسیون پروبیت استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که اعتماد به شهود بر سوگیری اتکا و تعدیل و سوگیری سفسطه ارتباط، تاثیر مثبت و معناداری دارد، در حالی که توانایی شناختی بر سوگیری سفسطه ارتباط، تاثیر منفی و معناداری می گذارد. افزون بر این، سوگیری سفسطه ارتباط بر بازدهی کسب شده تاثیر منفی و معناداری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که جنسیت، تاثیر منفی توانایی شناختی و تاثیر مثبت اعتماد به شهود بر سوگیری سفسطه ارتباط را تقویت می کند.

    نتیجه گیری

    اعتماد به شهود نسبت به توانایی های شناختی ارتباط بیشتری با سوگیری های رفتاری و عملکرد نشان می دهد و در مجموع، آموزنده تر است.

    کلیدواژگان: تفکر شهودی، توانایی های شناختی، اعتماد به شهود، سوگیری اتکا و تعدیل، سوگیری سفسطه ارتباط
  • شکرالله خواجوی*، مهران جهاندوست مرغوب، ثریا ویسی حصار صفحات 40-63
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش، بررسی ارتباط بین قدرت مدیرعامل و تصمیم های ساختار سرمایه با تاکید بر نقش تعدیلگری اندازه شرکت ها، در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.

    روش

    در راستای دستیابی به هدف پژوهش، با استفاده از روش تحلیل مولفه های اصلی، قدرت مدیرعامل و به کمک معیارهای دوگانگی وظیفه مدیرعامل، مدت تصدی مدیرعامل و درصد مالکیت مدیرعامل اندازه گیری شد. همچنین، از معیارهای اهرم مبتنی بر ارزش دفتری، اهرم مبتنی بر ارزش بازار، اهرم کوتاه مدت و اهرم بلندمدت، به عنوان نماینده های ساختار سرمایه بهره گرفته شد. فرضیه های پژوهش، بر مبنای نمونه آماری متشکل از 106 شرکت، طی دوره 8 ساله از سال 1390 تا 1397 و با استفاده از مدل های رگرسیونی چندمتغیره آزمون شدند.

    یافته ها

    بین قدرت مدیرعامل و اهرم مبتنی بر ارزش دفتری و اهرم کوتاه مدت، رابطه غیرخطی معناداری وجود ندارد. از سوی دیگر، بین قدرت مدیرعامل و اهرم مبتنی بر ارزش بازار، رابطه غیرخطی (U معکوس) معنادار و بین قدرت مدیرعامل و اهرم بلندمدت، رابطه خطی (مثبت) معنادار وجود دارد. علاوه بر این، در شرکت های بزرگ، بین قدرت مدیرعامل و اهرم مبتنی بر ارزش دفتری، اهرم مبتنی بر ارزش بازار و اهرم کوتاه مدت، رابطه غیرخطی (U شکل) معنادار و بین قدرت مدیرعامل و اهرم بلندمدت، رابطه غیرخطی (U معکوس) معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که قدرت مدیرعامل، یکی از عوامل تاثیرگذار بر ساختار سرمایه شرکت هاست. همچنین، مدیران قدرتمند شرکت های بزرگ در تصمیم های تامین مالی خود رویه مشابهی اتخاذ نمی کنند.

    کلیدواژگان: اندازه شرکت، روش تحلیل مولفه های اصلی، ساختار سرمایه، قدرت مدیرعامل
  • کیارش مهرانی*، اصغر گرامی صفحات 64-86
    هدف

    هدف این پژوهش، ارزیابی مدیریت دارایی/ تعهدات (ALM) و بهینه یابی تخصیص منابع سرمایه ای سازمان تامین اجتماعی است.

    روش

    منابع سرمایه ای سال‎های1380 تا 1394، از صورت های مالی سازمان تامین اجتماعی شناسایی شدند. سپس، به سه طبقه دارایی سهام، اوراق مشارکت و زمین ساختمان تفکیک شدند و بهای تمام ‎شده آنها نیز به دست آمد. با استفاده از بازدهی سالانه بازارها، ارزش روز آنها برآورد شد و با روش گشت تصادفی، تعداد 300 سناریو برای شبیه سازی این بازارها، طی 75 سال آینده تولید شد. به اتکای این محاسبه ها و پیش بینی های انجام شده از منابع و مصارف بیمه ای سازمان، مدل برنامه ریزی تصادفی چندمرحله ای طراحی و حل شد. ریسک درماندگی نیز، بر اساس تعداد سناریوهای فاقد جواب به کل سناریوها برآورد شد.

    یافته ها

    تداوم وضعیت فعلی این سازمان با ریسک درماندگی بالایی (محدوده 50 درصد) مواجه است. از این رو، اصلاحات بیمه ای و بهینه سازی سبد سرمایه گذاری ها برای کنترل این ریسک (در محدوده 10 درصد) ضروری است.

    نتیجه گیری

    با وجود کلیه محدودیت های پیش روی سازمان تامین اجتماعی، می توان با انجام اصلاحات تدریجی در منابع و مصارف بیمه ای و تخصیص بهینه منابع سرمایه ای، ریسک درماندگی را به حداقل رساند. با اتخاذ این تدابیر، این امکان وجود دارد که هم زمان، اصلاحات موصوف به گونه ای انجام گیرد که بیمه پردازان و مستمری بگیران با کمترین فشار مواجه شوند. انجام این اقدام ها، به اصلاح قوانین و مقررات ناظر بر صندوق های بازنشستگی وابسته است؛ به گونه ای که در آن، نهاد ناظر و تنظیم کننده مستقلی ایجاد شود و اعمال حکمرانی بهینه و تدوین سیاست سرمایه گذاری متناسب با فعالیت آنها عملیاتی شود.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی تصادفی چندمرحله ای، دارایی مالی، مدیریت دارایی تعهدات، ریسک درماندگی، ارزش در معرض ریسک
  • میرفیض فلاح شمس*، عباس بنی شریف صفحات 87-107
    هدف

    با توجه به نقش موثر صنعت بانکداری در اقتصاد کشورها، شناسایی ریسک های مالی صنعت بانکداری و نحوه سرایت این ریسک ها بین بانک ها، اهمیت شایان توجهی دارد. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی سرایت پذیری ریسک های مالی، شامل ریسک های اعتباری، نقدینگی و بازار در بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران است.

    روش

    برای ارزیابی ریسک بازار، ریسک نقدینگی و ریسک اعتباری، به ترتیب از معیارهای ارزش در معرض خطر شرطی (VaR)، ارزش در معرض خطر نقدینگی (LaVaR) و ارزش در معرض خطر فاصله تا نکول (Credit VaR) استفاده شد. داده های لازم از 15 بانک پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، به صورت روزانه طی سال های 1391 تا 1397 جمع آوری شدند و برای بررسی نحوه سرایت پذیری مجموع ریسک ها، از مدل GARCH-DCC استفاده شد.

    یافته ها

    در مدل برآوردشده، تمامی ضرایب به دست آمده در سطح 5 درصد، اختلاف معنا داری از صفر دارند و معادله واریانس برآوردشده، وجود سرایت پذیری ریسک های بازار، نقدینگی و اعتباری بانک ها را به صورت دوسویه نشان می دهد. ضریب مدل گارچ مدل، نشان می دهد که سرایت ریسک نقدینگی، بیشتر از ریسک اعتباری و ریسک بازار است. همچنین، بین متغیرهای (ریسک های) بررسی شده، هم‏بستگی ثابتی دیده نمی شود و دارای فرایند (1,1) DCC است؛ یعنی هم‎بستگی بین متغیرها، تابعی از مقادیر گذشته خود متغیر و شوک واردشده از ناحیه سایر متغیرهاست.

    نتیجه گیری

    در بانک های ایرانی، سرایت پذیری ریسک بازار، ریسک نقدینگی و ریسک اعتباری وجود دارد و دارایی بانک هایی که نقدشوندگی کمتری دارد، بیشتر از سایر بانک ها در معرض سرایت ریسک نقدینگی قرار می گیرد. از سوی دیگر، بانک هایی که مطالبات معوق دارند، در سرایت پذیری ریسک اعتباری نقش پررنگ تری دارند و بانک های با وضعیت باز ارزی مثبت (دارایی ارزی آنها بیشتر از بدهی ارزی است)، در مقایسه با بانک های با وضعیت ارزی باز منفی، از ریسک بازار کمتری برخوردارند.

    کلیدواژگان: ریسک سیستمی، ریسک بازار، ریسک نقدینگی، ریسک اعتباری، سرایت پذیری ریسک
  • تبیین موانع پیاده سازی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی؛ رویکرد نظریه داده بنیاد
    احد حسینی، سعید جبارزاده کنگرلویی*، جمال بحری ثالث، رسول سعدی صفحات 108-133
    هدف

     هدف این پژوهش، شناسایی و تببین موانع اجرای استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی در ایران با بهره‌مندی از دیدگاه‌های خبرگان صورت گرفته است.

    روش

    در این پژوهش، به‌کمک ابزار مصاحبه عمیق ساختارنیافته با 32 نفر از حسابرسان، اعضای کمیته تدوین استانداردهای سازمان حسابرسی، مدیران و کارشناسان اداره گزارشگری مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران مالی بانک‌ها و بیمه‌ها، استادان دانشگاه و مدیران مالی شرکت‌های بورسی مصاحبه‌هایی انجام گرفت و با کدگذاری سه مرحله‌ای باز، محوری و انتخابی بر اساس نظریه داده‌بنیاد، اطلاعات به‌دست‌آمده تحلیل شد.

    یافته‌ها: 

    فقدان الگو و استانداردهای سیستماتیک تعیین ارزش منصفانه، نبود نظام ارزیابی، نداشتن چارچوب مفهومی نظری، ضعف آموزش، ضعف زیرساخت و فناوری، کمبود نیروی انسانی متخصص و موسسه‌های حسابرسی خبره، نوسان‌های شاخص‌های اقتصادی و عدم قطعیت سیاسی، به‌عنوان شرایط علی و مفاهیم دیگری در قالب شرایط مداخله‌گر، شرایط زمینه‌ای، راهبردها و پیامدهای موانع اجرای استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی در ایران شناسایی شدند.

    نتیجه‌گیری: 

    بر اساس نتایج پژوهش «موانع هماهنگ‌سازی» مقوله محوری است و «موانع بنیادی» و «موانع فنی» را شامل می‌شود. برای پیاده‌سازی استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی، علاوه‌بر موانع فنی مانند زیرساخت‌ها و فناوری، توجه به موانع بنیادی از جمله عوامل اقتصادی، سیاسی و نظام ارزیابی، بسیار مهم و حیاتی به نظر می‌رسد.

    کلیدواژگان: استانداردهای بین المللی، گزارشگری مالی، موانع پیاده سازی، نظریه داده بنیاد
  • پیش بینی روند بورس سهام ایران با استفاده از نوسان نمای موج الیوت و شاخص قدرت نسبی
    سمیرا سیف، بابک جمشیدی نوید*، مهرداد قنبری، منصور اسماعیل پور صفحات 134-157
    هدف

     تیوری موج الیوت، از ابزارهای تحلیل تکنیکال و مبتنی بر روان‌شناسی افراد است که در سال‌های اخیر به‎ ابزار مهمی برای تحلیلگران و سرمایه‌گذاران تبدیل شده است. این تیوری، در تمام بازارهای مالی، به‌خصوص بازار سهام، وجود دارد که از آن استقبال عمومی شده و با حرکت توده‌ای همراه است. این پژوهش، برگرفته از این نظریه، در پی این هدف است که آیا از طریق نوسان‌نمای موج الیوت و الگوریتم‌های یادگیری ماشین از نوع دارای نظارت و طبقه‌بندی، می‌توان روند آتی بازار سهام ایران را پیش‌بینی کرد؟

    روش

     در این پژوهش، ابتدا داده‌های شاخص کل، به‌عنوان دماسنج اقتصاد و نمایانگر وضعیت کلی بازار سهام ایران از تاریخ 25/02/1387 تا 05/09/1399 به‌طور روزانه بررسی شد و با استفاده از نوسان‌نمای موج الیوت و شاخص قدرت حرکت، حرکات جنبشی و اصلاحی شناسایی و به سه دسته خرید، فروش و نگهداری برچسب‌گذاری شدند. سپس، خروجی این مرحله به سه الگوریتم یادگیری ماشین شامل درخت تصمیم، بیز ساده و ماشین بردار پشتیبان داده شد تا برای یادگیری و پس از آن، پیش‌بینی روند روی داده‌های آزمون، آزمایش شوند.

    یافته‌ها: 

    نتایج نشان داد که در شاخص‌ بورس اوراق بهادار تهران، شناسایی امواج الیوت امکان‌پذیر است و الگوریتم‌های ماشین بردار پشتیبان و درخت تصمیم، قادرند، روند شاخص کل را برای آینده با دقت بالای 90 درصد پیش‌بینی کنند.

    نتیجه‌گیری:

     در بازار سرمایه ایران نمودار شاخص کل رفتار الیوتی رعایت شده و تمامی افراد فعال در بورس تهران، می‌توانند از روش پیشنهادی برای سیستم معاملاتی خود بهره ببرند.

    کلیدواژگان: پیش بینی روند، تحلیل تکنیکال، تئوری موج الیوت، الگوریتم های طبقه بندی
|
  • Reza Raei, Saeed Bajalan, Alireza Ajam * Pages 1-16
    Objective

    Since Markowitz's (1952) pioneering work on a single-period investment model, mean-variance portfolio optimization problem has become a cornerstone of investment management in both academic and industrial fields. Despite the presence of various theories and methods, the  model continues to be considered in the portfolio selection, because it doesn`t need to estimate other parameters in optimization and computes simply. The objective of this study was to investigate the performance of Model  in the portfolio.

    Methods

    In this paper, various models and methods have been used to select the optimal portfolios and to evaluate the performance of the portfolio. At the end of the paper, the ELECTRE multi-criteria decision-making method has been used to rank the portfolio selection models. Portfolio selection models in this paper include  model, mean-variance model, minimum-variance model and composition of the minimum-variance model and  model. In this paper, various criteria such as Sharpe ratio, Trainer ratio, Modigliani and Modigliani ratio, Sortino ratio, Information ratio have been used to measure portfolio performance.

    Results

    Relatively, the performance of the  model was better in terms of Sharpe ratio and Modigliani and Modigliani ratio, the performance of the mean-variance model in terms of Trainer ratio, and the performance of the composition of the minimum-variance model and  model in terms of Sortino ratio and Information ratio.

    Conclusion

    Finally, the ELECTRE multi-criteria decision-making method has been used to rank the portfolio selection models. The results indicate that  model and minimum-variance model is superior to other models.

    Keywords: Portfolio Selection, 1, N model, Mean-variance model, risk & return portfolio
  • Mohammad Osoolian, Mohammad Hasannejad, Seyed Jalal Sadeghi Sharif, Yaser Hamzenejadi * Pages 17-39
    Objective

    This study aims to explain the relationship between cognitive abilities and faith in intuition with behavioral biases and also to explain the relationship between behavioral biases and performance of professional investors in the Tehran Stock Exchange. We compare two different measures of impulsive or intuitive behavior, examining their effect on anchoring bias and conjunction fallacy, and finally examining the effect of behavioral biases on investors' performance.

    Methods

    The sample consists of 311 professional investors in the capital market whose data were collected via questionnaires. Chi-squared test, Mann WhitneyU test, ordinary least squares, and probit regression were used to analyze the data.

    Results

    The results show that faith in intuition has a positive and significant effect on anchoring bias and conjunction fallacy. While cognitive ability has a negative and significant effect on the conjunction fallacy. The results also show that faith in intuition has a negative and significant effect on return. The results of regression analysis also show that gender reinforces the negative effect of cognitive ability and the positive effect of faith in intuition on the conjunction fallacy.

    Conclusion

    The results show that faith in intuition is more related to behavioral biases and performance than cognitive abilities, and is more informative overall.

    Keywords: Intuitive Thinking, Cognitive abilities, faith in intuition, anchoring bias, conjunction fallacy
  • Shokrollah Khajavi *, Mehran Jahandoust Marghoub, Soraya Weysihesar Pages 40-63
    Objective

    The main purpose of this study is to investigate the relationship between CEO power and capital structure decisions with an emphasis on the moderating role of firms size in listed companies in Tehran Stock Exchange.

    Methods

    In order to achieve the research purpose, the power of the CEO has been measured using the principal component analysis method and using the CEO task duality criteria, CEO tenure and CEO ownership percentage. Also, benchmarks such as book value leverage, market value leverage, short-term leverage and long-term leverage were used as capital structure representatives. Research hypotheses based on a statistical sample consisting of 106 companies during an 8-year period from 2011 to 2018 were tested using multivariate regression models and panel data

    method
    Results

    In general, the results show that there is no significant nonlinear relationship between CEO power and book value leverage and short-term leverage. Also, there is a significant nonlinear (U inverse) relationship between CEO power and market value leverage, and there is a significant linear (positive) relationship between CEO power and long-term leverage. In addition, in large corporations, there is a significant nonlinear (U shape) relationship between CEO power and book value leverage, market value leverage and short-term leverage, and there is a significant nonlinear (U inverse) relationship between CEO power and long-term leverage.

    Conclusion

    The results showed that the power of the CEO is one of the factors influencing the capital structure of companies. In other words, the effect of the CEO's power on the lever is complex, and it is simply incorrect to state a simple linear relationship. Also, the size of the company affects the relationship between the power of the CEO and the capital structure. Thus, in general, the results indicate that the powerful executives of large corporations do not take the same approach in their financing decisions.

    Keywords: Firm Size, Principal component analysis, Capital structure, CEO Power
  • Kiarash Mehrani *, Asghar Gerami Pages 64-86
    Objective

    Optimizing asset allocation at the asset class level and measuring the insolvency risk of the Social Security Organization (SSO)by considering the value at risk constraint.

    Methods

    At first we hand-collect the book value of assets for the SSO using its financial statements from 2001 through 2015 and categorize assets into three asset classes: stocks, real estate and bonds. We then estimate the market value of assets using returns for the corresponding market during this period. Subsequently, we generate 300 forecasts for each market return over a 75-year horizon by the Monte Carlo simulation method. These efforts, Combined with the predictions of expenditures and contributions of the SSO from the International Labor Organization (ILO), for helping us have sufficient data to design and solve a multi-stage stochastic programming model. Also, we have adequate data to calculate the probability of insolvency in the SSO by counting the number of infeasible solutions through all forecasts in the model.

    Results

    We obtain optimal allocation for all three asset classes and propose the types of reforms required for decreasing the insolvency risk in the SSO throughout the long term mending period in the way that imposes minimum pressure on pensioners and contributors simultaneously.

    Conclusion

    Despite the constraints faced by the SSO in terms of asset allocation, our results indicate that certain allocations are capable of resolving the underfunding problem for the SSO over the studied horizon. This solution involves implementing a set of gradual parametric reforms and optimal asset allocation. In a way that could meet stakeholders' purpose. We consider the restriction that the state is facing in payback its debt to the SSO whereby securitize them. After all, legislation reforms in running an independent regulator organization are essential. These exercises make us impose an excellent government for pension funds and construct an investment policy for them to reduce harmful intervention

    Keywords: Multi-stage Stochastic Programming, financial asset, asset, liability management, insolvency risk, Value-at-risk
  • Mirfeiz Fallah Shams *, Abbas Banisharif Pages 87-107
    Objective

    Considering the remarkable role of the banking industry in the economies, determining the financial risks and the spillover mechanism between banks is of particular importance. The goal of this research is to study the spillover of financial risks such as credit, liquidity, and market risks in the banks accepted in the Tehran Stock Exchange (TSE) and the Over-The-Counter stock market of Iran.

    Methods

    To evaluate market risk changes in the conditional value at risk  criterion is used. Moreover, liquidity risk and credit risk are examined using changes in Liquidity value at risk  and Value at risk of distance to default, respectively. The data was collected from 15 banks accepted in Tehran Stock Exchange daily basis between 2009 and 2018. In addition, in order to study the mechanism for the spillover of risks, GARCH-DCC Model was employed, too.

    Results

    In the model, all indices have a meaningful difference from zero at the 5% level, and the estimated variance equation signifies spillover among banks. GARCH index for the model shows that liquidity risk is higher compared to credit and market risks. Moreover, there is no stable correlation among the risks investigated, and they have a DCC (1,1) process, i.e., the correlation among the variables is a function of the past values of the variable, itself, as well as the shock inflicted from other variables and banks with positive open exchange status (that their exchange assets are more than exchange liabilities) have lower market risks compared to the banks with negative open exchange status.

    Conclusion

    The results show that there are market, liquidity, and credit risks spillover among banks, and the banks with low liquidity are more likely to be at the risk of liquidity spillover. Besides, banks with overdue debts play a more prominent role in the credit risk spillover. . Bank with a positive open foreign exchange position (banks with more foreign exchange assets than foreign currency debit) have to lower market risk than banks with a negative foreign exchange position.

    Keywords: Systemic Risk, Market Risk, Liquidity risk, credit risk, Risk Spillover
  • Explaining the Obstacles to Implementing International Financial Reporting Standards; Grounded Theory Approach
    Ahad Hosseini, Saaed Jabbarzade Kangaarloye*, Jamal Bahri Sales, Rasol Sadi Pages 108-133

    The purpose of this study is to use expert opinions to identify and clarify the obstacles to the implementation of International Financial Reporting Standards in Iran.

    Methods

     In this study, interviews were conducted with 32 expertsIncluding auditors, auditing standards committee members, executives and experts from Stock Exchange's Financial Reporting department, bank and insurance financial managers, university professors and stock sector financial managers using Depth Interview tools and the data were analyzed using open, axial and selective three-step coding based on the Grounded theory.

    Results

    The Lack of model and systematic standards for determining fair value, lack of evaluation system, lack of conceptual-theoretical framework, weakness of education, weakness of infrastructure and technology, lack of expert staff and expert audit firms, fluctuations in economic indicatorsand political uncertainties were identified as causal conditions and other concepts in the form of interventionist conditions, contextual conditions, strategies and consequences of obstacles to implementation of international financial reporting standards in Iran.

    Conclusion

     According to the results of the research »Harmonization Obstacles« is a central category and include "Fundamental Obstacles" and "Technical Obstacles". In order to implement international financial reporting standards, in addition to technical obstacles such as infrastructures and technology, paying attention to fundamental obstacles such as economic, political and evaluation factors seems to be very important and necessary.

    Keywords: international standards, financial reporting, Implementation, Obstacles, Grounded theory
  • Predicting Stock Market Trends of Iran Using Elliott Wave Oscillation and Relative Strength Index
    Samira Seif, Babak Jamshidinavid *, Mehrdad Ghanbari, Mansour Esmaeilpour Pages 134-157
    Objective

     Elliott wave theory is one of the tools of technical analysis based on the psychology of individuals; which in recent years has become an important tool for analysts and investors. This theory exists in all financial markets, especially the stock market, which is widely welcomed and popular. Based on this theory, this study seeks to determine the future trend of the Iranian stock market through Elliott wave oscillators and machine learning algorithms supervised and classification.

    Methods

     Total index data from 2008-05-14 to 2020-11-25 were reviewed daily and Elliott wave patterns were identified using the Elliott wave oscillator and relative motion strength index and labeled into three categories: LONG, SHORT, and HOLD. Machine learning algorithms include Decision tree, Naive Bayes, Support vector machine to repeat these learning patterns, then tested on test data.

    Results

     The results showed that in the Tehran Stock Exchange index, identifiable Elliott waves and Support vector machine and Decision tree algorithms are able to predict the future trend of the total index with an accuracy of over 90 percent.

    Conclusion

     In the Iranian capital market, the chart of the Elliott Behavior Index is observed and all active persons in the Tehran Stock Exchange can use the proposed method for their trading system.

    Keywords: Predict Trend, Technical Analysis, Elliott Wave Theory, Classification Algorithms