فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 89، بهار 1400)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 89، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس دادمحمدی* صفحات 1-35
    هدف

    پژوهش حاضر با هدفبررسی تاثیر قاچاق موادمخدر بر امنیت اجتماعی شهروندان با نقش میانجی سیاست گذاری عمومی انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل اطلاعات از نوع کمی _ پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق 65 نفر از مسیولان نیروی انتظامی بیرجند است. ابزار تحقیق، پرسشنامه است که اعتبار آن با روش محتوایی و صوری تایید شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 87/0 به دست آمد. در این پژوهش داده ها با روش حداقل مربعات جزییو با استفاده از نرم افزار Smart PLS تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که قاچاق موادمخدر بر امنیت اجتماعی شهروندان با توجه به سیاست گذاری عمومی تاثیرگذار است. سیاست گذاری عمومی با تاکید بر این محورها می تواند در تعدیل و کاهش قاچاق تاثیرگذار باشد. الف) کاهش تقاضا؛ ب) ایجاد رابطه ای منطقی بین اهداف و امکانات؛ ج) توجه به سیاست های پیشگیرانه و درمان محور؛ د) ارتباط هماهنگ بین نیروهای انتظامی و قوه قضاییه و تسریع پرونده های قضایی مرتبط؛ و) سیاست جامع برای کنترل مرزها؛ ه) ارتباط تنگاتنگ بین سیاست گذاران و نهادهای آموزشی و سازمان های مردم نهاد می تواند به گسترش امنیت اجتماعی کمک کند.

    نتیجه گیری

    جمع بندی صورت گرفته از تحلیل آماری نشان داد که قاچاق موادمخدر امنیت اجتماعی شهروندان را به خطر می اندازد، در این میان سیاست گذاری عمومی برای مبارزه با موادمخدر نوعی تعدیل کننده است در پدیده قاچاق موادمخدر تصمیم گیری دقیق و نحوه عمل دولت و سیاست های دولت تعدیل کننده اثرات آسیب زا قاچاق موادمخدر در سطح اجتماع خواهد بود. سیاست های مبارزه با قاچاق موادمخدر تاثیر زیادی بر حل معضلات امنیت اجتماعی دارد. بنابراین اگر مشکلی به شکل قابل قبولی حل نشده است، باید در نوع سیاست های اجرا شده؛ تجدیدنظر کرد. ارزیابی دقیق عمل کرد سیاست های اجرا شده در مبارزه با قاچاق موادمخدر می تواند کمی و کاستی های را مشخص نماید، شناسایی آن ها گامی مهم در تدوین سیاست های جدید خواهد بود.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، قاچاق موادمخدر، سیاست گذاری عمومی
  • محمدحسن شربتیان*، مهدی عمرانی صفحات 37-64
    زمینه و هدف

    احساس امنیت، نبود خطر و ایجاد اطمینان تعریف شده است که می تواند با شکوفایی، خوش بینی، امید، خودکارآمدی و انعطاف پذیری به آسایش و آرامش منتهی شود. هدف پژوهش حاضر رابطه تبیینی بین احساس امنیت با سرمایه های روان شناختی بوده که در سطح رویکرد خردنگر امنیت وجودی گیدنز و سرمایه روان شناختی لوتانز مورد تبیین قرار گرفته است.  

    روش

    رویکرد کمی مبتنی بر پیمایش از نوع توصیفی و تبیینی، استفاده از ابزار پرسشنامه، انتخاب 618 نمونه از بین شهروندان 15 تا 64 ساله استان خراسان رضوی که با استفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری تصادفی ساده یافته ها جمع آوری شده است. مقدار آلفای سرمایه روان شناختی برابر 849/0 و احساس امنیت برابر 930/0 به دست آمده است. از نرم افزار Spss و روش های آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج توصیفی بیانگر این است که وضعیت میانگین متغیر سرمایه روان شناختی به ترتیب در حد کم و متوسط و متغیر احساس امنیت در حد متوسط به دست آمده است. نتایج فرضیه ها بیانگر این است که متغیر احساس امنیت با متغیر وابسته در سطح معناداری 05/0 مبتنی بر ضریب همبستگی (727/0) با شدت قوی و بر اساس مقادیر ضریب همبستگی ابعاد متغیر مستقل به ترتیب مولفه های احساس امنیت جانی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی و روانی رابطه معناداری با متغیر وابسته داشته اند. با توجه به مدل رگرسیون مولفه های متغیر احساس امنیت روانی، اقتصادی، اخلاقی و جانی در حدود 4/79 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کرده اند.

    نتیجه گیری

    نهادینه کردن امنیت وجودی مبتنی بر نبود خطر و ایجاد اعتماد می تواند سرمایه های روان شناختی را شکوفا و با همکاری، بین متولیان حوزه امنیت، فرهنگ و اجتماع می توان امید، خوش بینی، خودکارآمدی و انعطاف پذیری را در رفتارهای شهروندان بسترسازی کرد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، سرمایه روانشناختی، شهروندان، خراسان رضوی
  • سیده فاطمه محبی* صفحات 65-100
    زمینه و هدف

    فریبکاری پدیده ای بسیار پیچیده است که در محیط های اجتماعی مختلف به صورت سنخ ها و انواع مختلفی بروز می کند و پیامدهایی برای فرد یا افراد درگیر در رفتار فریبکارانه در پی دارد. می تواند ضمن ارتقای دانش حوزه بزه دیدگی و آسیب شناسی، مواجهه کارکنان مراکز درگیر در آسیب های اجتماعی را با قربانیان انواع فریب کاری های اجتماعی در چارچوب مطالعات بزه دیده شناسی بهبود بخشد. این مطالعه با هدف کشف، توصیف و تفسیر تجربه فریب در تعاملات اجتماعی از منظر قربانیان و چالش ها و راهبردهای قربانیان بعد از درگیری در انواع فریب (فریب ها در حوزه مالی، جنسی و ازدواج در محیط واقعی یا مجازی) انجام شده است.

    روش

    جهت دستیابی به هدف تحقیق با 35 نفر از زنان و مردان 25 سال و بیشتر در کلان شهر تهران که دارای تجربه زیسته درگیری در فریب بوده اند، به صورت نمونه گیری هدفمند و با حداکثر تنوع به لحاظ سن، جنس، تحصیلات، وضعیت شغلی، وضعیت اقتصادی، وضعیت تاهل و نیز تنوع در انواع فریب کاری ها، مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شده و داده های مطالعه با روش تحلیل تماتیک تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های مطالعه، چالش های قربانیان پس از درگیری در فریب در مقولات چالش های اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی، اخلاقی - اعتقادی، روانی و احساسی- عاطفی قابل شناسایی است. راهبردهای مواجهه ای قربانیان پس از فریب شامل راهبردهای خود مدیریتی، انفعال مدارانه - اجتنابی و کنش مدارانه بوده است.

    نتیجه گیری

    مواجهه علمی پلیس با قربانیان فریب کاری های اجتماعی می تواند از بروز و گسترش تبعات این نوع تعاملات فریب کارانه بکاهد. بدین جهت ارتقاء دانش انتظامی در زمینه روش های نوین پیشگیری، کشف و مقابله با انواع فریب کاری ها و ارایه مشاوره حمایت گرانه به قربانیان فریب به عنوان راهبردهای موثر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: فریبکاری اجتماعی، قربانی فریب، رفتار فریبکارانه، نیرنگ اجتماعی، پیامد فریب
  • علی صفاری دربرزی*، حسین صیادی تورانلو، محسن لاله زار تفتی، پوریا مالکی نژاد صفحات 101-129
    زمینه و هدف

    مسئله قاچاق سوخت در کشور به عنوان یکی از مهم ترین موضوعات مورد بررسی در دستور کار تمامی نهاد ها قرار گرفته است. زمینه یابی و کنترل قاچاق سوخت در کشور خواهد توانست تا از هدر رفت بسیاری از منابع پولی و انسانی پیشگیری کند. هدف از این پژوهش طراحی مدل ساختاریافته ای است تا با استفاده از نقش موثر فن آوری اطلاعات به کاهش قاچاق سوخت در کشور منتهی شود.

    روش پژوهش

    به منظور انجام تحقیق، در مرحله اول 14 عامل موثر بر کاهش قاچاق سوخت در کشور شناسایی شد. سپس با استفاده از نظرات 76 تن از خبرگان قاچاق سوخت در کشور، از طریق پرسش نامه مقایسات زوجی اقدام به تعیین روابط میان هر یک از عامل ها شد. به منظور طراحی مدل ساختارمند از روش مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده شده است. در ادامه با استفاده از پرسشنامه شامل 56 سوال اقدام به برازش مدل مفهومی شکل گرفته با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان از قرارگیری 14 عامل شناسایی شده در پژوهش در 5 سطح کلی دارد. عامل های اصلاح قیمت های داخلی سوخت و متناسب سازی آن با نرخ های بین المللی با هدف کاهش حاشیه سود قاچاق سوخت، استفاده از ابزارها و فن آوری های روز برای کنترل قاچاق سوخت مانند سامانه RFID، ارایه برنامه منسجم و یک پارچه در موضوع قاچاق سوخت و ضرورت هم گرایی دستگاه های مسیول به عنوان عامل های شروع کننده در کاهش قاچاق سوخت کشور، به عنوان عامل های آغازگر در مدل شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    استفاده مناسب و ساختاریافته از تمامی عامل های موثر بر قاچاق سوخت کشور؛ خواهد توانست به ایجاد یک بستر سالم در این زمینه کمک کرده و تصمیم گیران کلان کشور را در کاهش هدر رفت منابع از داخل کشور یاری کند.

    کلیدواژگان: قاچاق سوخت، فناوری اطلاعات، مدل سازی ساختاری تفسیری، مدلسازی معادلات ساختاری
  • هادی فدایی، علی جهانگیرپورنودهی* صفحات 131-160
    زمینه و هدف

    استفاده از سامانهاطلاعات جغرافیایی گوشی تلفن همراهیکی از ابعاد پیشرفته استفاده از قابلیت های گوشی تلفن همراه است که با توجه به انعطاف پذیی و سادگی نسبت به سایر سامانه های سنتی اطلاعات جغرافیایی کاربردهای گوناگونی داشته که یکی از مهم ترین این کاربرد ها استفاده از آن در پیشگیری از جرم است. این تحقیق به منظور بررسی نحوه بهره مندی پلیس از سامانه اطلاعات جغرافیایی گوشی تلفن در جمع آوری اطلاعات جرایم انجام شده است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر گرد آوری اطلاعات کمی و از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری آن 30 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین و نخبگان صاحب نظر حوزه ستاد فرماندهی ناجا و سایر نهادهای در ارتباط با فن آوری نوین جغرافیا هستند که به صورت تمام شمار انتخاب شده اند. ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است که برای تایید روایی محتوایی آن، نظر کارشناسان و متخصصان مبنا قرار گرفته و پایایی نیز بر اساس مقدار آلفای خروجی از نرم افزار اس پی اس اس 923/0 محاسبه شد و داده های به دست آمده با نرم افزار spss23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد، استفاده از قابلیت سامانه اطلاعات جغرافیایی گوشی تلفن همراه با ماموریت های پلیس برای پیشگیری از جرایم سازگاری دارد؛ یعنی در سطح معنی داری 05/0 فرضیه اول تحقیق تایید شد (001/0>p). هم چنین نتایج آزمون t تک نمونه ای در سطح معنی داری 05/0 فرضیه چهارم پژوهش که استفاده از قابلیت سامانه اطلاعات جغرافیایی گوشی تلفن همراه منجربه کاهش زمان گزارش جرم می شود را تایید کرد (023/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از یافته های پژوهش نشان داد؛ استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی گوشی تلفن همراه ضمن ساده کردن دسترسی به اطلاعات مکانی و زمانی مجرمان، باعث کاهش زمان گزارش دهی و پیشگیری از جرم خواهد شد و از سویی می تواند در ماموریت های با کاهش هزینه و کاهش زمان سرعت کشف جرم سبب ایجاد احساس امنیت و اعتماد مردم نسبت به پلیس شود.

    کلیدواژگان: سامانه اطلاعات جغرافیایی گوشی تلفن همراه، سامانه موقعیت یاب جهانی، پیشگیری از جرم، گزارش جرم
  • حسین ترکی*، حمیدرضا عبدالملکی صفحات 161-191
    زمینه و هدف

    مدیریت واحد های گشت انتظامی توانسته تاثیر بسزایی در پیشگیری از جرایم خشن به خصوص کیف قاپی در سطح جامعه و مقابله با بزه کار داشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی‹‹تاثیر مدیریت گشت انتظامی یگان امداد فاتب بر پیشگیری از جرم کیف قاپی» انجام گرفته است.

    روش پژوهش

    روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و نوع تحقیق کمی به شیوه پیمایشی است. همچنین، جامعه آماری این تحقیق فرماندهان و افسران یگان گشت انتظامی قرارگاه شمال یگان امداد فاتب که بر اساس جدول مورگان تعداد 174 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده اند. روایی تحقیق با استفاده از روایی صوری یعنی استفاده از دیدگاه نخبگان و پایایی کل متغیرهای تحقیق با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به میزان (955/0) به دست آمده است.

    یافته ها

    شیوه تجزیه و تحلیل متغیرهای تحقیق با استفاده ضریب میانگین و آمار استنباطی تی تک نمونه انجام گرفته است. نتایج ضریب میانگین متغیرهای تحقیق نشان می دهد: بیشترین میانگین متعلق به متغیر هدایت به میزان (9626/3)؛ میانگین بعد برنامه ریزی (9286/3)؛ میانگین بعد سازماندهی (9138/3)؛ میانگین بعد نظارت (8103/3) و میانگین بعد ارزیابی به میزان (7780/3) می باشد. در ضمن میانگین کل نیز به میزان (8787/3) است.

    نتیجه گیری

    نتایج آزمون فرضیه اصلی تحقیق نشان می دهد: مدیریت گشت انتظامی یگان امداد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ بر پیشگیری از جرم کیف قاپی تاثیر داشته است. به طور کلی، می توان نتیجه گرفت؛ تاثیر پنج بعد (برنامه ریزی سازماندهی، هدایت، نظارت و ارزیابی) مدیریت گشت های انتظامی یگان امداد بر پیشگیری از جرم کیف قاپی مثبت، معنادار و در حد متوسط بوده است.

    کلیدواژگان: مدیریت، گشت انتظامی، یگان امداد، پیشگیری از جرم، کیف قاپی
  • جلیل نعمتی، مرتضی ناجی زواره*، منصور رحمدل صفحات 192-226
    هدف

    هدف از این تحقیق بررسی حقوق متهم تحت نظر در حقوق ایران و تطبیق آن با معیارهای حقوق بشری مندرج در اسناد بین المللی (اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی) و تبیین جهات اشتراک و افتراق آن به منظور ارایه راهکارها و پیشنهادهای کاربردی در جهت رفع خلاهای قانونی مربوط در قانون آیین دادرسی کیفری و تقریب بیشتر آن با معیارهای حقوق بشری است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش تحلیلی-توصیفی است. گردآوری اطلاعات، با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی که مباحث نظری و نتایج آن به صورت تحلیلی و توصیفی ارایه شده است.

    یافته ها

    حقوق متهم در مرحله تحت نظر که در قوانین آیین دادرسی کیفری گذشته کمتر مورد توجه قانون گذار ایرانی قرار گرفته بود، متاثر از تحولات حقوق بشری و دستاوردهای حقوق تطبیقی، در قانون آیین دادرسی کیفری 1392 بیشتر مورد اهتمام واقع شده و با پیش بینی حقوقی مانند؛ حق ملاقات با وکیل، حق اطلاع به خانواده یا آشنایان به وسیله تلفن یا هر وسیله ممکن (از تحت نظر قرار گرفتن)، حق معاینه توسط پزشک و... گام های موثری در جهت توسعه حقوق متهم تحت نظر، در راستای تقریب آن با معیارهای جهانی حقوق بشری برداشته شده است. به گونه ای که می توان از این پس مرحله تحت نظر را جزء جدایی ناپذیر فرآیند دادرسی کیفری محسوب کرد؛ اما هنوز این نهاد دارای ایرادهای اساسی بوده و سوال های زیادی در این باره مطرح است که در پژوهش حاضر مورد بررسی قرار گرفته و به آن ها پاسخ داده شده است.

    نتیجه گیری

    نتیجه کلی پژوهش بیانگر این واقعیت است که قوانین کیفری ایران به ویژه ق.آ.د.ک 1392 گام های بلندی در جهت تامین حقوق دفاعی متهمان به ویژه متهمان تحت نظر و هماهنگ سازی خود با معیارهای حقوق بشری جهانی برداشته است ولی هنوز این مرحله به طور رسمی به عنوان یکی از مراحل دادرسی کیفری پذیرفته نشده و دارای ایرادها و ابهام های اساسی است که نیازمند اصلاح و بازنگری قانون آیین دادرسی کیفری 1392 در این حوزه است.

    کلیدواژگان: دادرسی عادلانه، ضابط، متهم، مرحله تحت نظر، معیارهای حقوق بشری
  • سید محمد هاشمی، بختیار عباسلو*، سام سوادکوهی صفحات 227-256
    زمینه و هدف

    پلیس به عنوان بازوی اجرایی حکومت و یک نهاد تاثیرگذار در حیطه حقوق شهروندی، در راستای انجام تکالیف قانونی خود به حقوق شهروندان توجه دارد و نباید با توجیه برقراری امنیت، تعهداتش در برابر شهروندان که همان حمایت از حقوق و آزادی های آن ها است، نادیده گرفته شود؛ چه ممکن است برای مامور یا نهاد پلیس ایجاد مسئولیت کند ازجمله آن، مسئولیت مدنی متاثر از فعل زیانبار پلیس در اقدامات پلیسی است. بنابراین، این تحقیق قصد دارد فعل زیانبار پلیس را از حیث نقض حقوق شهروندی در حقوق ایران و کامن لا مورد بررسی و تبیین قرار دهد.

    روش

    تحقیق حاضر به جهت ماهیت، کاربردی است و به روش تحلیل محتوای کیفی از نوع عرفی و با بهره گیری از منابع مرتبط با حقوق ایران و نظام حقوقی کامن لا که در حد اشباع نظری به شیوه هدفمند انتخاب شده بودند، انجام شد و از آنجا که تحقیق کیفی بود یافته ها به شیوه ارایه متن تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که هر دو نظام حقوقی مورد مطالعه این پژوهش در کنار دیگر ارکان مسئولیت مدنی، شرط فعل زیانبار را از ضروریات تحقق و شکل گیری مسئولیت مدنی پلیس در نقض حقوق شهروندی دانستند.

    نتیجه گیری

    برمبنای یافته، تقصیر بیش از هر چیز دیگر در تحقق شرط فعل زیانبار جلوه گری کرده است و در این میان تقصیر از حیث نوع فعل، تقصیر از حیث عنصر روانی فعل زیانبار، از جمله مواردی بودند که درنقض حقوق شهروندان تاثیر داشتند.

    کلیدواژگان: پلیس، فعل زیانبار، حقوق شهروندی، کامن لا
|
  • Abbas Dadmohamadi * Pages 1-35

    The Impact of Drug Trafficking on Citizens' Social Security from a Public Policy PerspectiveAbstract: Iran is located in the neighborhood of the world's largest producer of narcotics, which plays an important role in the social security of citizens and has now become a public issue in the country. The present research method is applied and in terms of method of collecting and analyzing information is quantitative-survey type. The statistical population of this research is all 65 heads of police forces in Birjand, the capital of South Khorasan province. It was confirmed and its reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient of 0.87. In this study, data were analyzed with partial least squares using Smart PLS software.

    Findings

    The research showed that drug trafficking affects the social security of citizens according to public policy.

    Conclusion

    The conclusion of the statistical analysis showed that drug trafficking endangers the social security of citizens. Meanwhile, public policy to combat drugs can be a moderator. In other words, in the phenomenon of drug trafficking, careful decision-making and how the government acts and government policies will moderate the harmful effects of drug trafficking at the community level.Keywords:Social security, drug trafficking, public policy,

    Keywords: social security, drug trafficking, public policy
  • Mehdi Omrani * Pages 37-64
    Background and Purpose

    Feeling insecure is the danger and creating confidence in the minds of people that can lead to comfort and peace with the flourishing of optimism, hope, self-efficacy and flexibility.

    Methodology

    A quantitative approach based on descriptive and correlational survey, using a questionnaire, selecting 618 samples based on Cochran's formula and simple random sampling of the findings were collected. The alpha value of psychological capital is equal to 0.849 and the sense of security is equal to 0.930. Spss software and descriptive and analytical statistical methods were used for analysis.

    Results

    Descriptive results indicate that the mean status of the psychological capital variable is moderate to moderate and the sense of security variable is moderate. The results of the hypotheses indicate that the variable of feeling of security with the dependent variable at a significance level of 0.05 based on correlation coefficient (0.727) with strong intensity and based on the values of correlation coefficient of independent variable dimensions of life and moral security components, respectively. Social, economic, family and psychological have a significant relationship with the dependent variable. According to the regression model, the components of the variables of psychological, economic, moral and life security at the level of error less than 0.01 were significant and explained about 79.4% of the changes in the dependent variable.

    Conclusion

    Institutionalizing existential security based on the absence of risk and building trust and confidence can flourish psychological capital, and with the cooperation of security,

    Keywords: feeling of security, Psychological Capital, Citizens, Khorasan Razavi
  • Pages 65-100
    Background and Purpose

    Deception is a very complex phenomenon that occurs in different social environments and in different types and has consequences for the person or persons involved in deceptive behavior and can improve the knowledge in the field of victimization and pathology, it can improve the exposure of the staff of the centers involved in social injuries with the victims of various social frauds in the framework of victimology studies. The aim of this study was to discover, describe and interpret the experience of deception in social interactions from the perspective of victims and the challenges and strategies of victims after conflict in various types of deception (financial, sexual and marriage cheating in real or virtual environment).

    Method

    In order to achieve the goal of the study, 35 men and women aged 25 and more in the metropolis of Tehran who have lived through deception in the form of purposeful sampling with maximum diversity in terms of age, education, employment status, economic status, marital status and Also, diversity in types of deceptions, semi-structured interviews were conducted and study data were analyzed by thematic analysis method.

    Findings

    According to the findings of the study, the challenges of victims after engaging in deception can be identified in the categories of social, economic, family, moral-religious, psychological and emotional challenges.

    Conclusion

    promoting disciplinary knowledge in the field of new methods of prevention, detection and confrontation of various types of fraud and providing supportive counseling to victims of fraud is suggested as effective strategies.

    Keywords: Social deception, Victim of deception, Experience of deception, victimization, Deceptive interactions
  • Pages 101-129
    Background and Aim

    The issue of fuel smuggling in the country is one of the most important issues on the agenda of all agencies. Finding and controlling fuel smuggling in the country will be able to reduce the huge waste of monetary and human resources. The purpose of this study is to design a structured model to reduce the fuel smuggling in the country by using the effective role of information technology.

    Methods

    In order to conduct the first phase, 14 factors affecting the reduction of fuel smuggling in the country were identified. .

    Findings

    The findings of the study indicate that the 14 factors identified in the study are in 5 general levels. Factors for reforming domestic fuel prices and adapting them to international rates with the aim of reducing the profit margin of fuel smuggling, using modern tools and technologies to control fuel smuggling such as RFID technology, providing a coherent and integrated program on fuel smuggling and the need for convergence of responsible agencies as factors Initiators in reducing fuel smuggling in the country were identified as initiating factors in the model.

    Conclusion

    Appropriate and structured use of all factors affecting the country's fuel smuggling will be able to help create a healthy environment in this regard and help the country's major decision makers to reduce the loss of resources from within the country.

    Keywords: fuel smuggling, Information Technology, Interpretive Structural Modeling, Structural Equation Modeling
  • Pages 131-160
    Background and Aim

    Mobile-GIS is one of the advanced dimensions of mobile GIS, which due to its flexibility and simplicity compared to other traditional GIS systems, has one of the most important applications in the prevention of crime. The present study was also conducted to investigate how the police use mobile-GIS in collecting crime information.

    Method

    The present study is a quantitative and descriptive survey in terms of data collection. The statistical population is 30 faculty members of Amin University of Law Enforcement Sciences and elite experts in the field of NAJA headquarters and other bodies related to new geography technology who have been selected by census. Data collection tool was a researcher-made questionnaire which was based on the opinion of relevant experts and specialists to confirm its content validity and reliability was

    Findings

    The findings of the study showed that GES mobile is compatible with police missions to prevent crime, ie the first hypothesis of the research is confirmed at a significance level of 0.05 (p <0.001). Also, the results of one-sample t-test at the significance level of 0.05 confirm the fourth hypothesis of the research that the use of mobile-GIS leads to a reduction in crime reporting time (P = 0.023).

    Conclusion

    The results of the research findings showed that Mobile-GI. While facilitating access to . Be. It is suggested that this technology of mobile geographical system be used in other categories of specialized police as well.

  • Hossein Torki *, Hamid Reza Abdolmaleki Pages 161-191
    Background and objectives

    The management of police patrol units has been able to have a significant impact on the prevention of violent crimes, especially high-quality crimes at the community level and dealing with criminals. The aim of this study was to investigate the effect of the police patrol management of the Tehran Metropolitan Police Command Relief Unit on the prevention of purse snatch crime.

    Methodology

    The research method is descriptive-analytical and the type of research is quantitative and survey method. Also, the statistical population of this research is the commanders and officers of the police patrol unit of the northern base of the Tehran Metropolitan Police Command Relief Unit, which according to Morgan's table, 174 people have been selected by cluster sampling method. The validity of the research was obtained using face validity, i.e., the use of elite perspectives, and the reliability of all research variables was obtained using Cronbach's alpha coefficient (0.955).

    Findings

    The method of analysis of research variables was performed using the mean coefficient and inferential statistics of one-sample t-test. The results of the mean coefficient of the research variables show: the highest mean belongs to the directing to criterion variable (3.9626); the average planning dimension is 3.9286; the average organization dimension is 3.9138; the average supervision dimension is 3.8103 and the average evaluation dimension is 3.7780. In addition, the total average is 3.8787.

    Results

    The test results of the main hypothesis of the research show: (t (173) = 82.351, p <0.001). Therefore, the mean is equal to 3.87867 and the value of t-test is equal to 82.351, which at the level of 0.00 the effect of the police patrol management of the Tehran Metropolitan Police Command Relief Unit on the prevention of purse snatch crime. In general, it can be concluded in this research that the effect of five dimensions (planning, organizing, directing, supervision and evaluating) the management of the police patrols of the Tehran Metropolitan Police Command Relief Unit on the prevention of purse snatch crime was positive, significant and moderate.

    Keywords: management, Police Patrol, Relief unit, Crime Prevention, Purse snatch
  • J. Nemati, Morteza Naji Zavarei *, M. Rahmdel Pages 192-226

    In recent years, the approach and orientation of the criminal procedure has changed under the influence of " Pattern of fair trial ". These developments are mostly related to the under supervision stage, which is a literal translation (Garde - a - vue ), a French word in which a person suspected of a crime is placed in the detention of bailiffs (police).In fact ,bringing the accused under supervision is one of the most important powers of the judicial authorities, which certainly leads to the deprivation of his freedom of movement during this period, and is based on efforts to realize great materials such as discovering the truth and reality in criminal cases, studying reason, etc. Such an issue was understated in the laws of the former procedure, but the Iranian legislator, using Human Rights developments and the achievements of comparative law, has foreseen many innovations in supporting the accused under the Criminal Procedure Code of 2013. But still this stage has not been accepted as one of the stages of criminal procedure and faces many ambiguities and questions. Accordingly, the aim of this study was to investigate the rights of the accused under supervision of Iranian law and its implementation with Human Rights Standards and to explain the aspects of its similarities and differences in order to provide executive strategies and proposals to eliminate the legal gaps related to the Criminal Procedure Code and to further approximate it with Human Rights Standards.

    Keywords: Bailiff, ., Defendant, Fair Trial, Human Rights Standards, Under Supervision Stage
  • Pages 227-256
    Background and objectives

    The police, as the executive arm of the government and an influential institution in the field of civil rights, pay attention to the rights of citizens in order to fulfill their legal duties and should not justify their obligations to citizens, which is to protect their rights and freedoms; Because it may create civil liability for the police officer or institution affected by the harmful act in police actions. Therefore, this study intends to examine and explain the harmful act of the police in terms of violation of civil rights in the law of Iran and Common Law.

    Methodology

    The present study is of an applied research type in terms of its nature and was conducted by qualitative content analysis of the conventional type and using sources related to Iranian law and the common law legal system, which were purposefully selected in a theoretically saturated manner, and since the research was qualitative, the findings were analyzed by text presentation.

    Findings

    The findings showed that both legal systems studied in this research, along with other pillars of civil liability, considered the condition of harmful action as a necessity for the realization and formation of police civil liability in violation of civil rights.

    Results

    According to the findings, guilt has manifested itself more than anything else in fulfilling the condition of a harmful act, and among them, guilt in terms of the type of act, and guilt in terms of the psychological element of the harmful act were among the cases that affected citizens' rights.

    Keywords: Police, civil liability, Harmful Acts, citizenship rights, Common Laws, fault