فهرست مطالب

پژوهش در نظام های آموزشی - پیاپی 51 (زمستان 1399)

فصلنامه پژوهش در نظام های آموزشی
پیاپی 51 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم پری پور، محمدرضا سرمدی*، فائزه ناطقی، مژگان محمدی نائینی صفحات 7-22

    مقاله حاضر با هدف ارایه الگوی ارزشیابی کیفیت آموزش ترکیبی در آموزش عالی مبتنی بر رویکرد ارزشیابی سیپ صورت گرفته است. این مطالعه از نظر هدف یک پژوهش بنیادی است که با روش پیمایش مقطعی و با رویکردی مبتنی روش پژوهش آمیخته انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان فعال در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه می باشد. برای دستیابی به اهداف پژوهش با تحلیل مصاحبه با خبرگان، مجموعه ای از شاخص های کاربردی ارزشیابی کیفیت آموزش ترکیبی شناسایی شدند. مقوله های اصلی ارزشیابی کیفیت آموزش ترکیبی عبارتند از: زمینه، درونداد، فرایند و برونداد. مقوله های فرعی نیز عبارتند از انتظارات، فرصت ها، اهداف، اعضاء هییت علمی، مدیران واحد الکترونیکی، دانشجویان، امکانات، تجهیزات و فضاهای آموزشی، روش های مدیریت و نظارت بر فرآیندها، محصول . با توجه به سطح بندی انجام شده الگوی نهایی ارزشیابی کیفیت آموزش ترکیبی در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد طراحی شد. براساس این الگو انتخاب مناسب مدیران زیربنایی ترین عنصر در پیاده سازی نظام ارزشیابی آموزش ترکیبی است. این شاخص بر توانمندی و مطلوبیت نقش مدیران تاثیر می گذارد. در نهایت نیز رضایت از کیفیت تدریس، رضایت از کاربردی بودن و در نهایت رضایت از رشته تحصیلی را فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی آموزش ترکیبی، آموزش الکترونیک، ارزشیابی سیپ، رویکرد آمیخته
  • فخر سادات نصیری*، نسرین حیدری صفحات 23-38

    هدف از پژوهش بررسی تاثیر رفتار مدنی تحصیلی در خوش بینی تحصیلی با میانجیگری هوش اخلاقی در بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه بوعلی سینا بود.جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دوره کارشناسی به حجم 8000 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 367 نفر انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی از نوع مطالعات همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری بود. ابزارگردآوری داده های پژوهش سه پرسشنامه رفتار مدنی تحصیلی از گل پرور(1389)،هوش اخلاقی از لینک وکیل(2008) و پرسشنامه خوش بینی تحصیلی از اسچننموران و همکاران (2013)بود.روایی پرسشنامه ها بااستفاده ازروایی محتوایی و صوری موردتایید قرارگرفت. پایایی آن نیز ازطریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 77/0، 89/0 و 93/0بدست آمد.جهت تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر آماره توصیفی از تکنیک های آماری همچون ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر تاییدی و مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای آماریSPSS v. 25 و LISREL8.8 استفاده شد. نتایج نشان داد متغیر رفتار مدنی تحصیلی دارای اثرمستقیم مثبت(55/0)، اثر غیرمستقیم مثبت (126/0) و اثر کل مثبت (67/0)و معنادار بر متغیر خوش بینی تحصیلی در سطح05/0 است. هوش اخلاقی دارای اثرمستقیم مثبت (23/0) و اثر کل مثبت (23/0) و رابطه معنادار با متغیر خوشی بینی تحصیلی در سطح 05/0 دارد. همچنین متغیرهای رفتار مدنی تحصیلی و هوش اخلاقی پژوهش قادر به تببین44% واریانس متغیرخوشبینی تحصیلی می باشند. و این بدین معنی است که بین رفتارمدنی تحصیلی و هوش اخلاقی با خوش بینی تحصیلی همبستگی وجوددارد و در حقیقت نتیجه کلی اینست که رفتار مدنی تحصیلی و هوش اخلاقی اثر مثبت، مستقیم و معنادار بر خوش بینی تحصیلی دارند.

    کلیدواژگان: خوش بینی تحصیلی، رفتار مدنی تحصیلی، هوش اخلاقی
  • مریم گلشنی، بدیع الزمان مکی آل آقا*، علاء الدین اعتماد اهری صفحات 39-60

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی برنامه درسی آموزش شهروندی به دانش آموزان انجام شده است. برای این منظور از روش های کمی و کیفی در قالب یک طرح آمیخته بهره برده شده است. مرحله اول پژوهش به روش کیفی از نوع نظریه مبنایی صورت گرفته است. در این مرحله 28 متخصصین حوزه های تعلیم و تربیت، برنامه ریزی درسی و علوم اجتماعی به روش زنجیره ای انتخاب شده و مورد مصاحبه قرار گرفتند. در مرحله دوم که با روش پیمایشی می باشد، به منظور بررسی اعتبار الگوی طراحی شده از نظرات متخصصین و معلمان با سابقه بهره برده شده است. یافته های به دست آمده نشان می دهد که سرفصلهای آموزش شهروندی شامل ارزشهای انسانی و اخلاقی، آموزش مهارتهای زندگی جمعی (نظم و مسئولیت پذیری)، بازسازی فرهنگی، آموزش سیاسی، مشارکت مدنی، تاکید بر عدالت اجتماعی و آموزش چندفرهنگی است. در روش های آموزش و همچنین ارزشیابی نیز، بر تشکیل گروه های غیررسمی و نظارت بر فعالیت گروه ها، یادگیری در عمل و روش های تدریس شاگرد محور و مشارکتی تاکید شده است. بررسی ضرایب توافق در خصوص همه سرفصلهای آموزشی و روش های آموزش بالاتر از 0.6 می باشد که حاکی از اعتبار نتایج به دست آمده است.

    کلیدواژگان: آموزش شهروندی، برنامه درسی، الگوی برنامه درسی
  • مهشید تجربه کار*، مهسا عمو قدیری، سمیه پوراحسان صفحات 61-79

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی بسته آموزه های اجتماعی لگوآموزشی بر قضاوت اخلاقی، مهارت های اجتماعی و خلاقیت دانش آموزان دوم دبستان شهرستان یزد بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دوم دبستان شهرستان یزد بودند که در سال تحصیلی 1398-1397 به تعداد 1500 نفر مشغول به تحصیل بودند. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. بدین منظور 30 دانش آموز دختر دانش آموزان دوم دبستان شهرستان یزد با بهره گیری از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و در آخرین خوشه به روش تصادفی ساده با همتاسازی انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه قضاوت اخلاقی، مهارت های اجتماعی بود. آموزش لگو ، طی 12 جلسه 60 دقیقه ای توسط پژوهشگر در گروه آزمایش اجرا گردید. نتایج نشان می دهد که پس از آموزش آموزه های اجتماعی لگوآموزشی در گروه آزمایش افزایش معناداری در قضاوت اخلاقی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان نسبت به گروه گواه ملاحظه شد. در نتیجه می توان گفت که آموزه های اجتماعی به وسیله لگو بر قضاوت اخلاقی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان موثر است.

    کلیدواژگان: آموزه های اجتماعی، قضاوت اخلاقی، لگوآموزشی، مهارت های اجتماعی
  • جمیله خاتون چراغی، مهدی شریعتمداری*، فاطمه حمیدی فر، بهزاد شوقی صفحات 81-97

     این پژوهش با هدف ارایه مدل ساختاری رهبری فضیلت گرا به منظور پیش بینی اشتیاق شغلی، رضایت شغلی و رفتارهای نوآورانه براساس تعهدسازمانی، جوسازمانی و راهبردهای مدیریتی در سال 1398 صورت گرفت. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اعضای هییت علمی واحدهای دانشگاه آزاد در استان تهران به تعداد 2522 نفر بود. با توجه به ماهیت متفاوت دانشگاه آزاد، با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و در ابتدا از طریق نمونه گیری طبقه ای، 350 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد برگرفته از چراغی و همکاران(1398) بود. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، توصیف داده ها از طریق میانگین، انحراف معیار و... با استفاده از نرم افزارSpss-21 و استنباط آماری داده ها از طریق مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار LISREL-v8.80 انجام پذیرفت. ویژگی های فنی پرسشنامه شامل پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا بررسی گردید و همچنین ضرایب مسیر و ضرایب معناداری نرم افزار برای بررسی فرضیه های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. در نهایت یافته های پژوهش تاثیر رهبری فضیلت گرا به منظور پیش بینی اشتیاق شغلی، رضایت شغلی و رفتارهای نوآورانه بر اساس تعهدسازمانی، جوسازمانی و راهبردهای مدیریتی را مورد تایید قرار داد.

    کلیدواژگان: رهبری فضیلت گرا، اشتیاق شغلی، رفتارهای نوآورانه و راهبردهای مدیریتی
  • کلثوم چهری، مریم اسلام پناه* صفحات 99-117

    هدف کلی پژوهش ارایه ی الگوی ساختاری رابطه هوش معنوی با عملکرد سازمانی بر اساس مدل ا چیو بود. روش پژوهش مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان دانشگاه ها و موسسات آموزشی استان کرمانشاه بود که نمونه پژوهش شامل 374 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه های استاندارد عملکرد سازمانی هرسی و گلد اسمیت (2009)، و پرسشنامه هوش معنوی کینک (2009) بود که پس از محاسبه روایی و پایایی آن ها، بین نمونه توزیع و داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتیجه ی ناشی از فرضیه اصلی پژوهش نشان داد که هوش معنوی دارای رابطه ی مثبت و معنی دار با عملکرد سازمانی می باشد (T-value = 35/16). همچنین بعد تفکر وجودی انتقادی هوش معنوی با عملکرد سازمانی (r= 0.755, p < 0.01)، بعد تولید معنای شخصی هوش معنوی با عملکرد سازمانی (r= 0.832, p < 0.01)، بعد آگاهی متعالی هوش معنوی و با عملکرد سازمانی (r= 0.802, p < 0.01) و نهایتا بعد بسط حالت هشیاری هوش معنوی با عملکرد سازمانی (r= 0.679, p < 0.01) دارای رابطه ی مثبت و معنی دار می باشد. از این رو پیشنهاد می شود مدیران بخش های مختلف دانشگاه ها و موسسات آموزشی استان کرمانشاه در راستای بهبود عملکرد سازمانی نگاه ویژه ای به هوش معنوی داشته باشند. 

    کلیدواژگان: هوش معنوی، عملکرد سازمانی، دانشگاه، مدیران، کارکنان، مدل اچیو
  • آیت سعادت طلب، احمد فتح اللهی کوچه*، حسین کریمی تبار صفحات 119-136

     هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی عدالت سازمانی در ارتباط بین رهبری تحول آفرین و جانشین پروری در آموزش عالی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه مدیران (تعداد 200 نفر) دانشگاه خوارزمی بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 120 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از سه ابزار پرسشنامه جانشین پروری(کیم، 2006)، رهبری تحول آفرین باس و اولیو (2004) و عدالت سازمانی(نیهوف و مورمن ، 1993) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با روش مدل یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای AMOS و Spss22 انجام شد. نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل مفهومی پژوهش با داده های تجربی برازش بسیار مطلوبی دارد و عدالت سازمانی نقش میانجی کامل را در ارتباط بین رهبری تحول آفرین با جانشین پروری دارد. بر این اساس رابطه متغیر رهبری تحول آفرین با جانشین پروری از طریق عدالت سازمانی در قالب تحلیل مسیر مورد تایید قرار گرفت. بدین شرح که متغیر عدالت سازمانی نقش تسهیل کننده را در رابطه بین رهبری تحول آفرین با جانشین پروری نشان داد. همچنین متغیر پیش بین رهبری تحول آفرین اثر مستقیم و مثبت بر جانشین پروری مدیران داشت. بر اساس نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت که عدالت سازمانی در دانشگاه نقش تسهیل کننده در توسعه برنامه های جانشین پروری دارد. بدین شرح که با اتخاذ رویکرد رهبری تحول آفرین در دانشگاه، عدالت سازمانی نیز در دانشگاه برقرار خواهد شد و در نهایت فرایند جانشین پروری نیز ارتقاء و توسعه پیدا خواهد کرد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، رهبری تحول آفرین، جانشین پروری، عدالت سازمانی
  • محمد دربا، محمدحسن آسایش*، علی علیمرادی صفحات 137-157

    پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی برنامه تعاملاتی شناختی- رفتاری مثبت گرا به صورت گروهی بر بهبود بهداشت روان و رضایت از شغل معلمان شهر بوکان صورت گرفت. روش پژوهش، آزمایشی و در چارچوب طرح شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی معلمان مرد دوره ابتدایی شهرستان بوکان در سال تحصیلی 98-97 بود که از بین آن ها 30 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه بهداشت روان کیز (2002) و پرسشنامه رضایت از شغل مینه سوتا (MSQ) بود که قبل و بعد از مداخله بر روی گروه آزمایش و کنترل اجرا شد. برنامه تعاملات گروهی بر اساس رویکرد شناختی-رفتاری مثبت گرا تنظیم شد و در طی 8 جلسه گروهی و مدت زمان 90 دقیقه برای گروه آزمایش اجرا شد اما بر روی گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که بین میانگین نمرات مولفه های رضایت از شغل (نوع شغل، فرصت های پیشرفت، جوسازمانی و سبک رهبری) و همه مولفه های بهداشت روان طی مراحل پیش آزمون و پس آزمون در گروه آزمایش تفاوت معناداری وجود دارد؛ درحالی که این تفاوت در گروه کنترل معنادار نبود.

    کلیدواژگان: بهداشت روان، رضایت از شغل، روان شناسی مثبت، درمان شناختی-رفتاری، معلمان
  • یزدان شیرمحمدی، ولی محمد درینی*، بدری سادات زاهدی صفحات 159-174

    با توجه به اهمیت گردشگری آموزشی و نقش والدین به عنوان تعیین کننده مقصد و ایجاد کننده انگیزه در کودکان، این پژوهش سعی دارد؛ تا به بررسی مزایای آموزش کودکان در محوطه ها و بناهای میراث فرهنگی بپردازد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سفرهای آموزشی کودکان بر یادگیری تجربی آن ها است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی والدین کودکان (4 تا 7 سال) که با تور تفریحی از محوطه میراث فرهنگی باغ فین کاشان به مدت یک هفته بازدید داشته اند، می شود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جزو تحقیقات توصیفی پیمایشی می باشد . روش نمونه گیری این پژوهش در دسترس و تعداد آن 384 نفر بود. ابزار سنجش در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل های آماری نیز با استفاده روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos انجام شده است . برای تعیین ارتباط علی بین متغیرها از روش مدل معادلات ساختاری و سطوح معناداری به منظور آزمودن فرضیه ها p_value کوچکتر از 0/05 در نظر گرفته شد. یافته ها این پژوهش نشان داد یادگیری تجربی کودکان بر مزیت های آموزشی کودکان به واسطه تعاملات اثرگذار است و همچنین آگاهی از برند محوطه های تاریخی بر انگیزه برای یادگیری تجربی کودکان و مزیت های آموزشی کودکان تاثیر گذار می باشد، یافته ها حاکی ازآن است که آگاهی از برند محوطه های تاریخی بر انگیزه برای یادگیری تجربی کودکان و مزیت های آموزشی کودکان اثر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: آگاهی از برند، سفرهای خانوادگی، گردشگری کودک، سایت های میراث فرهنگی، یادگیری تجربی
  • هانیه یاوری، علی جلیلی شیشوان* صفحات 175-190
    هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر،بررسی اثربخشی یادگیری سازگار با مغز بر کارکردهای روزانه حافظه و کمک‎طلبی تحصیلی دانش‏آموزان مبتلا به ناتوانی‏های یادگیری بود.

    روش پژوهش

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی مبتنی بر طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود.جامعه آماری پژوهش شامل دانش‎آموزان ابتدایی مبتلا به ناتوانی های یادگیری شهر همدان در سال تحصیلی 98-1397 بودند. نمونه آماری مشتمل بر 30 نفر بود که به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل گمارش شدند (هر گروه 15 نفر). ابتدا از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد و سپس، گروه آزمایش در معرض هشت جلسه شصت دقیقه ای مداخله یادگیری سازگار با مغز قرار گرفت. بعد از اتمام جلسات آموزشی، از دو گروه پس ‎آزمون گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های کارکردهای روزانه حافظه گیورتن، مجروس، لیجیون و کتل (2018)، پرسشنامه کمک‎طلبی تحصیلی ریان و پنتریچ (1997) و ناتوانی‏های یادگیری کلورادو ساخته ی ویلکات، بوادا، ریدل، چابیلداس، دفریس و پنینگتون (2011) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس تحلیل کوواریانس مشخص شد که نمرات کارکردهای روزانه حافظه و کمک‎طلبی تحصیلی دانش ‏آموزان مبتلا به ناتوانی‏های یادگیری پس از مداخله یادگیری سازگار با مغز در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بهبود یافت (05/0>P).

    نتایج

    یادگیری سازگار با مغز تاثیر بسزایی در کارکردهای روزانه حافظه و کمک‎طلبی تحصیلی دانش‏آموزان داشت و بر این اساس، به مربیان و متخصصان در حوزه ناتوانی های یادگیری پیشنهاد می شود که از این روش مداخله در جهت بهبود مشکلات دانش آموزان مبتلا ناتوانی‏های یادگیری بهره بگیرند.

    کلیدواژگان: یادگیری سازگار با مغز، کارکردهای روزانه حافظه و کمک&lrm، طلبی تحصیلی، ناتوانی یادگیری
|
  • Azam Paripour, Mohammadreza Sarmadi *, Faezeh Nategi, Mojgan Mohammadi Naeini Pages 7-22

    The present paper aims to provide a combined quality evaluation model of higher education in higher education based on the CIP evaluation approach. In terms of purpose, this study is a basic research that has been done with cross-sectional survey method and with an approach based on mixed research method. The statistical population of this study includes experts active in the electronic unit of Azad University, who have been selected by targeted sampling method. Data collection tools are interviews and questionnaires. To achieve the objectives of the research, by analyzing the interviews with the experts, a set of applied indicators of combined education quality assessment were identified. The main categories of combination education quality assessment are: context, input, process, and output. Sub-categories also include expectations, opportunities, goals, faculty members, e-unit managers, students, facilities, equipment and "educational aids, process management and monitoring methods, product". According to the leveling done, the final model for evaluating the quality of combined education was designed in the electronic unit of Azad University. Based on this model, proper selection of infrastructure managers is the most important element in implementing a combined education evaluation system.

    Keywords: Combined Learning Evaluation, E-learning, CIP Evaluation, Mixed Approach
  • Fakhrossadat Nasiri *, Nasrin Heidari Pages 23-38

    The aim of this study was to investigate the effect of academic civic behavior on academic optimism with the mediation of moral intelligence among all of the undergraduate students of Bu Ali Sina University.The statistical population included all undergraduate students of 8000 people who were selected by Georgian and Morgan table and 367 people were selected by simple random sampling method.The research method was descriptive of correlational studies and structural equation modeling.A questionnaire was used to collect data which included the Civic Academic Behavior Questionnaire by Golparvar (2010), the Moral Intelligence by Lennick & Kiel (2008) and the Academic Optimism Schannen-moran & et al(2013).Confirmed validity and reliability were also calculated with Cronbach’s alpha Which was obtained 0.77, 0.89 and 0.93, respectively.In addition to descriptive statistics, statistical techniques such as Pearson correlation coefficient, confirmation path analysis and structural equation modeling using SPSS v. Statistical software were used to analyze the data. 25 and LISREL8.8.The results showed,the variable of civic behavior-education has a positive direct effect(0/55),Positive indirect effect (0/126) and the totally positive effect (0/67) and it has a significant effect on the educational optimism variable at the level of 0/05.Moral intelligence has a direct positive effect (0/23) and the totally positive effect (0/23) and meaningful relationship on the academic Optimism variable at the level of 0/05.Also, the variables of educational civic behavior and moral intelligence are able to explain 44% of the variance of academic optimism.The overall result was that,the research model was valid and all research hypotheses have been confirmed.

    Keywords: Academic Optimism, Education Civic Behavior, Moral Intelligence
  • Maryam Golshani, Badiozaman Maki Aleagha *, Alaedin Etemad Ahari Pages 39-60

    The purpose of this study was to design student citizenship curriculum model. Quantitative and qualitative methods have been used for this purpose in the form of a mixed design. The first stage of research is based on the qualitative method of the basic theory. At this stage, 28 experts from the fields of education, curriculum and social sciences were selected and interviewed. In the second step, using a survey method, the views of experienced professionals and teachers have been used to test the validity of the designed model. The findings show that the courses of citizenship education include human and moral values, collective life skills training (order and responsibility), cultural reconstruction, political education, civic participation, emphasis on social justice and multicultural education. In educational methods as well as evaluation, emphasis has been placed on the formation of informal groups and the monitoring of group activities, learning in practice, and student-centered and participatory teaching methods. The study of the agreement coefficients for all educational curricula and teaching methods is higher than 0.6 which indicates the validity of the results.

    Keywords: citizenship education, Curriculum, curriculum pattern
  • Mahshid Tajrobehkar *, Mahsa Amooghadiri, Somayeh Pourehsan Pages 61-79

    The present study aims to determine the effectiveness of Lego social training educational packages on moral judgment, social skills and creativity of the second-grade students of primary school in Yazd city. All of the second-grade students in primary schools of Yazd that were under education in 1397 – 1398 were included in the statistical population, which counted up to 1500 students. The research method was quasi-experimental with pre-test, post-test design with experimental and control groups. For this purpose, 30 female second grade primary school students in Yazd city were chosen, using multi-stage cluster sampling method, and in the last cluster, students were selected by simple random sampling method and were divided into two experimental (15 people) and control groups (15 people). Data collection tools were a questionnaire of moral judgment, social skills, and creativity. Lego training was conducted in twelve 60-minute sessions by the researcher in the experimental group. The results show that the Lego social training education is effective on moral judgment, social skills, and creativity of second grade students in Yazd primary schools, and has increased moral judgment, social skills and creativity and its dimensions (initiative, fluidity, expansion and flexibility). The results show that after Lego social training teachings in the experimental group, a significant increase in students' moral judgment and social skills compared to the control group was Considered. As a result, it can be said that social teachings by Lego, affect the moral judgment and social skills of students.

    Keywords: Moral Judgment, social skills, creativity, Social teachings, Educational Lego
  • Jamileh Khaton Cheraghi, Mahdi Shariatmadari *, Fatemeh Hamidifar, Behzad Shoghi Pages 81-97

    The purpose of this study was to present a structural model of virtuous leadership in order to predict job aspiration, job satisfaction and innovative behaviors based on organizational commitment, organizational climate and management strategies in 1398. The research method was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population of the study consisted of 2522 faculty members of Azad University units in Tehran province. Due to the different nature of Azad University, using the Krejcie and Morgan table and initially by stratified sampling, 350 individuals were considered as sample size. Data were collected using standard questionnaire from Cheraghi et al. (1998). After collecting the questionnaires, data were analysed by mean, standard deviation, etc. using Spss-21 software and statistical inference through structural equation modelling using LISREL-v8.80. The technical characteristics of the questionnaire including reliability, convergent validity, and divergent validity were investigated. In addition, path coefficients and software significant coefficients were used to investigate the research hypotheses. Finally, the findings of the study confirmed the impact of virtuous leadership in predicting job aspiration, job satisfaction and innovative behaviors based on organizational commitment, organizational climate and management strategies.

    Keywords: Virtualist Leadership, Career, Innovative Behaviors, and Management Strategies
  • Kolsum Chehri, Maryam Eslampanah * Pages 99-117

    The overall goal of the study was to provide a structural model of the relationship between spiritual intelligence and organizational performance based on the Chiu model. The research method of the present study was descriptive-correlational. The statistical population included all employees of universities and educational institutions in Kermanshah province, and the research sample included 374 people were selected using random sampling method. The research instruments included the Hershey and Gold Smith Organizational Organizational Performance Standard Questionnaire (2009), and the Kink Spiritual Intelligence Questionnaire (2009). Were. The results of the main research hypothesis showed that spiritual intelligence has a positive and significant relationship with organizational performance (T-value = 16.35). Also, the dimension of critical existential thinking of spiritual intelligence with organizational performance (r = 0.755, P <0.01), the dimension of producing personal meaning of spiritual intelligence with organizational performance (r = 0.832, P <0.01), the sublime dimension of spiritual intelligence with organizational performance (r = 0.802, P <0.01) and finally the expansion of the state of consciousness of spiritual intelligence with organizational performance (r = 0.679, P <0.01) has a positive and significant relationship. Therefore, it is suggested that managers of different departments of universities and educational institutions in Kermanshah province have a special view on spiritual intelligence in order to improve organizational performance. 

    Keywords: Spiritual intelligence, organizational performance, university, managers, staff, Ochio Model
  • Ayat Saadat Talab, Ahmad Fatolahi Kuche *, Hosein Karimi Tabar Pages 119-136

    The aim of the present study was to investigate the mediating role of organizational justice in the relationship between transformational leadership and succession planning in higher education. The research method was descriptive correlational. The statistical population of this study included all administrators (200 people) of Kharazmi University were selected by convenience sampling method. For data collection were used the three Questionnaire of succession planning (Kim, 2006), Bass & Avolio (2004) transformational leadership, and organizational justice (Niehoff, and Moorman1993). Data analysis was done by using structural equation modeling in AMOS And Spss-22 software. The results of structural equation modeling showed that the conceptual model of research with experimental data fits very well and organizational justice plays the role of a complete mediator in the relationship between transformational leadership and succession planning. Accordingly, the variable relationship between transformational leadership and succession planning through organizational justice was confirmed in the form of path analysis. Thus, the variable of organizational justice showed a facilitating role in the relationship between leadership and transformational leadership and succession planning. Also, the leading variable of transformational leadership had a direct and positive effect on the succession planning of administrators. It can be concluded from the results of the study that organizational justice in the university has a facilitating role in the development of succession planning programs. Thus, by adopting a transformational leadership approach at the university, organizational justice will be established at the university, and eventually the process of succession planning will be upgraded and developed.

    Keywords: Organizational Justice, Succession planning, Transformational Leadership, Higher education
  • Mohammad Darba, Mohammad Hassan Asayesh *, Ali Alimoradi Pages 137-157

    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of group-based positive cognitive-behavioral interaction program on improving mental health and job satisfaction of teachers in Bukan. The research method was experimental in the form of a pretest-posttest quasi-experimental design with control group. The statistical population included all male elementary school teachers in Buchan city in the academic year of 1997-98, from which 30 people were selected by cluster random sampling and randomly assigned to experimental and control groups. Data collection tools included Mental Health Questionnaire (2002) and Minnesota Job Satisfaction Questionnaire (MSQ) that were administered to the experimental and control groups before and after the intervention. The group interaction program was based on a positive cognitive-behavioral approach and was administered to the experimental group during 8 group sessions and 90 minutes duration but no intervention was performed on the control group. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance. The results showed that there was a significant difference between the mean scores of job satisfaction components (job type, promotion opportunities, organizational climate and leadership style) and all components of mental health during pre-test and post-test stages in the experimental group; While this difference was not significant in the control group.

    Keywords: mental health, Job Satisfaction, Positive psychology, cognitive-behavioral therapy, Teachers
  • Yazdan Shirmohammadi, Wali Mohammad Drini *, Badri Sadat Zahedi Pages 159-174

    Due to importance of educational tourism and the role of parents as determining the destination and motivating children, this study tries to; examine the benefits of educating children in cultural heritage sites and buildings. The purpose of this study is to investigate the effect of children's educational trips on their experiential learning. The statistical population of the study includes all parents of children (4 to 7 years old) who have visited the cultural heritage site of Kashan Fin Garden for a week with a recreational tour. This research is a descriptive survey in terms of applied purpose and method. The sampling method of this study was available and its number was 384 people. The assessment tool in this study was a researcher-made questionnaire. Statistical analyzes were performed using structural equation method and SPSS and Amos software. To determine the causal relationship between the variables using the structural equation model method and significance levels in order to test the hypotheses p_value less than 0.05 was considered. Findings this study showed that children's experiential learning has an effect on children's educational advantages through interactions and also brand awareness of historical sites affects motivation for children's experiential learning and children's educational advantages. Findings indicate that brand awareness of historical sites affects Motivation for children's experiential learning and children's educational benefits have a positive and significant effect. The results showed that children's educational travel also has a positive and significant effect on increasing children's educational capacity by increasing participation in social activities, .

    Keywords: Brand Awareness, family travel, Child Tourism, cultural heritage sites, Experiential learning
  • Haniyeh Yavari, Ali Jalili Shishavan * Pages 175-190
    Aim

    The aim of present study was to investigate the effectiveness of a brain based learning on everyday memory functioning and academic help seeking of students with learning disability.

    Method

    This study was a research design was quasi experimental with pretest-posttest and control group. The statistical population included p students with learning disability in Hamadan city in academic year 2018-2019. 30 students with learning disability were chosen as samples and randomly were divided in 2 groups of individuals as control and experimental. Initially, the pretest was performed on two groups. The experimental groups practiced the brain based learning 8 session and 60 minutes in each session. Then, post-test was performed for them. For data collecting, questionnaire of memory measure of everyday memory functioning of Geurten, Majerus, Lejeune and Catale (2018), academic help seeking scale of Ryan and Pintrich (1997) and Colorado learning difficulties questionnaire Willcutt, Boada, Riddle, Chhabildas, DeFries and Pennington (2011) were used. Data analysis was done by using multivariate analysis of multi covariance.

    Results

    Statistical data analysis illustrated brain based learning that amounts of everyday memory functioning and academic help seeking were significantly improve in experimental than control group (p < 0/05).

    Conclusion

    brain based learning might be an efficient way to improve everyday memory functioning and academic help seeking of students. Also, teachers can use this educational approach for improving problems students with learning disability. Keywords: brain based learning, everyday memory functioning, academic help seeking, learning disability.

    Keywords: brain based learning, everyday memory functioning, Academic help seeking, Learning Disability